اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

یائسگی مردانه چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یائسگی مردانه چیست؟ آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و 50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه یا یائسگی مردانه هستند. مردم یائسگی را واژه‌ای زنانه و پدیده‌ای فیزیولوژیک می‌دانند که در آن هومونهای زنانه وعادت ماهیانه حول وحوش 50 سالگی قطع می‌شود.

جالب است بدانید که مشابه این روند در مردان نیز دیده می‌شود ولی سیر یائسگی مردانه متفاوت‌تر و بسیار آهسته تر از یائسگی زنانه است طوری که برای مرد محسوس نیست ولی در بعضی از مردان این کاهش آنقدر سریع است که مشکلاتی جسمی و زناشوئی برایشان پدید می‌آورد.

در ادامه گفتگو با دکتر حسین کرمی فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری چاپ شده در مجله سلامت آمده است. دکتر حسین کرمی فوق تخصص بیمارهای کلیه ومجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیشتر درباره علت یائسگی مردانه ، نشانه‌ها و درمان آن می‌گوید:

چرا مردان یائسه می‌شوند؟

مرد مبتلا به سرطان بیضه

یائسگی مردانه با کاهش هورمون تستوسترون که نوعی هورمون آندروژنی است ظاهر می‌شود. این کاهش بعد از سن 40 سالگی برای همه مردان رخ می‌دهد. البته ترشح تستوسترون روند نزولی را طی می‌کند ولی قطع نمی‌شود و مردان قدرت باروری را از دست نمی‌دهند.

میزان کاهش آندروژن‌ها در هر مردی سالانه حدود یک درصد است. آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه هستند.

کاهش هورمونهای مردانه با چه علائمی در مردان همراه است؟

کاهش میل جنسی ، کاهش حجم عضلات، کاهش تمرکز، اختلال در خواب، ضعف، بی‌حالی وخستگی زودرس می‌توانند از علائم کاهش هورمون تستسترون باشند. البته وجود این علائم صرفا به معنای یائسگی مردانه نیست و باید بررسی آزمایشگاهی انجام شود.

یعنی باید سطح هورمون در آزمایشگاه اندازه گرفته شود؟

در آزمایشگاه سطح هورمون تستوسترون خون اندازه‌گیری می‌شود. اگر سطح هورمون کمتر از 200 نانوگرم در 100 سی‌سی خون باشد؛ آندروپوز یا یائسگی مردانه اتفاق افتاده است ولی اگر بین 200 تا 300 نانوگرم در 100 سی سی خون باشد نشان از کاهش هورمون یا شروع یائسگی دارد.

در مردان یائسه یا در حال یائسگی بیمار از نظر کلسترول و هورمون ال دی ال نیز بررسی می‌شود چون با قطع هورمون مردانه این دو افزایش می‌یابند که عاملی هستند برای تصلب شرائین و احتمال حملات قلبی و مغزی را افزایش می‌دهند. بنابراین جلوگیری از یائسگی زودرس و به تاخیر انداختن آن نقش مهمی در سلامت جنسی و جسمی مردان دارد.

کاهش میل جنسی در مردان

آیا کاهش میل جنسی در مردان همیشه به دلیل کاهش هورمونهای جنسی است؟

کاهش میل جنسی ممکن است ریشه در مسائل روحی روانی مانند افسردگی، اختلالات خلقی یا بیماریهای جسمی مانند دیابت، فشارخون مزمن و… داشته باشد. همچنین مردانی که خواب خوبی ندارند شغل پراسترس دارند و به طور کلی کیفیت زندگی‌شان خوب نیست ممکن است کاهش میل جنسی داشته باشند بدون اینکه سطح هورمون تستوسترونشان پائین باشد. گاهی علت قطع یا کاهش تستوسترون ازجای دیگری است .

ترشح تستوسترون از غده‌ای به نام هیپوتالاموس و با ترشح هورمونی به نام جی ان آر اچ تنظیم می‌شود. این هورمون هیپوفیز را تحریک کرده و هورمون دیگری به نام ال اچ ترشح می‌شود که باعث تحریک بیضه و ترشح تستوسترون می‌شود. اگر به هر دلیل اختلالی در این مسیر وجود داشته باشد ترشح تستوسترون با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین وقتی مردی با شکایت کاهش میل جنسی به پزشک مراجعه می‌کند همه جوانب باید در نظر گرفته شود.

مردان چه کار کنند تا دچار یائسگی مردانه نشوند یا لااقل بتوانند آن را به تاخیر اندازند؟

کاهش تستوسترون خون با افزایش سن اجتناب‌ناپذیر و جزئی از پدیده فیزیولوژیک بدن است. برای اینکه یائسگی مردانه را خفیف‌تر و شدت آن را به تاخیر بیاندازیم باید سبک زندگی سالم باشد. استعمال دخانیات، الکل، عدم تحرک، اضافه وزن، مصرف غذاهای ناسالم، وجود بیماریهای روحی روانی، وجود بیماریهای زمینه‌ای مانند فشار خون و دیابت کنترل نشده، مصرف داروهای اعصاب و روانگردان به تدریج باعث کاهش هورمون مردانه و ایجاد آندروپوز زودرس در مرد می‌شود.

یائسگی مردانه درمان دارد؟

بهترین درمان برای یائسگی مردان، پیشگیری است و همه مردان باید کیفیت زندگی‌شان را به خصوص بعد از 40 سالگی بهتر کنند. مثلا ورزش کنند، غذاهای خوب بخورند و بیماریهای زمینه‌ای را کنترل کنند، بیماریهای زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون را کنترل کنند.

در مواقعی هم که اختلالی در مسیر ترشحی تستوسترون وجود دارد می‌توان با جایگزین کردن هورمونها جی ان آر اچ یا ال اچ مشکل بیمار را برطرف کرد. اما وقتی برای مردی تشخیص آندروپوز داده شد و هورمون تستوسترون پائین بود بهترین کار این است که درمان آغاز شود.

اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

درمان معمولا با تزریق هورمون تستوسترون است؛ البته تستوسترون به صورت ژل یا قرص هم وجود دارد که حتما باید با نظر پزشک تجویز شود چون تستوسترون زیاد عوارض خطرناکی برای بیمار دارد.چه عارضه‌ای؟ ورزشکاران زیادی را مشاهده می‌کنیم که از هورمون تستوسترون به عنوان داروئی برای عضله‌سازی استفاده می‌کنند.

تزریق این هورمون به داخل عضله و برای حجیم کردن آن دارای عوارضی است. یکی از این عوارض سرطان پروستات زودرس است. متاسفانه ترکیبات هورمونی به راحتی در اختیار مران قرار می‌گیرد و مردان به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک اقدام به استفاده از این هورمونها کنند.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.1/5 - (30 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میلاد دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 617 مشاهده پرسش
    سلام
    آلت تناسلی بنده در حالت نعوض تقریبا مشکلی نداره ولی در حالت خوابیده بسیار کوچک میشود و این باعث شده که در زیر لباس حالت بدی داشته باشه و بسیار مشکل ساز شده و نیز بیضه ها نیز همیشه حالت سفت مانند و پف کرده هستن .اگر راهنمایی کنید ممنون میشم. و نیز آلت بدون اینکه احساسی یا اثری بر روی اون داشته باشم حالت نعوض پیدا میکنه و ناراحت کننده میباشد .
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام اينها مهم نيستند ودرمان ندارد
  • تصویر کاربر کمال دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 4202 مشاهده پرسش
    با سلام مردی 45 ساله هستم . در سونوگرافی به عمل آمده, اندازه کلیه راست 130 م م با متوسط ضخامت کورتکس 19 و با اکوی پارانشیم طبیعی در محل آناتومیک و اندازه کلیه چپ کوچکتر از طبیعی به طول 87 م م و ضخامت کورتکس 7 م م می باشد . فشار خون بنده اغلب با مینیمم 8 تا 8.5 و ماکزیمم 13 تا 14 می باشد . در آزمایش به عمل آمده کراتینین حدود 1.4 سوال این است: آیا با مشکل خاصی مواجه هستم ؟ و آیا پی گیری خاصی برای مراجعه به پزشک اورولوژ لازم است ؟ چون متخصص داخلی سونوگرافی را برام تجویز کرده بود و گفت پی گیری خاصی لازم نیست . لازم به ذکر است که درد پهلوی چپ هم دارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد دكتر نفرولوگ برويد
  • تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    من یه پرده آلت دارم که میخوام بدونم راه درمانی داره یا نه؟ ایا یک پرده الت داشتن ضرر داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      بله با جراحي پوست اضافه برداشته ميشود تماس02122642744
  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    بنده در شهریور ماه جاری اندکی احساس سوزش در مجاری ادرار داشتم که به پزشک مراجعه نمودم دکتر ضمن تجویز دارو های فنازوپیریدین 100 و سیپروکینول 500 و دو آمپول دگزامتازون و آزمایشی نوشتند که انجام دادم و 1 ماه بعد از مصرف دارو مجددا به پزشک مراجعه نمودم نتیجه را دیدند و مجددا آزمایشی را نوشتند و بنده آن آزمایش را انجام دادم که نتیجه دو آزمایش را برایتان ارسال خواهم کرد ولی هنوز بنده اندکی حس سوزش دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمايشات نرمال است در رابطه با تخصص بنده
    2. تصویر کاربر مجتبی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام آقای دکتر یعنی نیاز به آزمایش دیگه ای نیست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      ٦ماه بعد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر توحید دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 6444 مشاهده پرسش
    من 32 ساله هستم. دو هفته ای میشه ناحیه بین کیسه بیضه و مقعد تورم دارد. احساس میکنم چیزی داخل هست. موقع نشستن اذیتم میکند. اوایل دردش در حالت نشستن زیاد بود ولی الان رو صندلی اذیت میشم. دلیل این تورم چی میتونه باشه و چیکار باید انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      از نظر من مهم نيست اب زياد بخوريد وورزش
  • تصویر کاربر سید سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    Ghasem Sajedi:
    سلام دکتر جان خسته نباشید قبلا این سوال از شما کردم من بدنم خارش میکنه تمام اعضای بدنم هر لحظه یه قسمت از بدنم ،هیچ علایم زگیل تناسلی ندارم خانمم هم زمانی که سکس میکنیم بدنش خارش میکنه یه جورایی نمیخوام خانمم بفهمه چیکار کنم از دست این خارش رها پیدا کنم و به بچه ها م سرایت نکنه
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمايش كامل بدهيد
  • تصویر کاربر جعفر پنجشنبه ۱۹ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    مدت مدیدیه که دچاراین عارضه شدم،وبعضی اوقات از قرصهای سیندنافیل واسپری بی حسی استفاده میکنم ولی متاسفانه جوابی نگرفتم وجزاعصاب خوردی برای دوطرفمون چیزی عایدمون نشده،چون اگه بغیرازین باشه زودانزالی سریع انجام میگیره.لطفاراهنمایی کنید.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      باید با سونو رنگی تز نظر نشت وریدی بررسی شوید
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده 22 ساله هستم و متاسفانه چند سال است مبتلا به خود ارضایی. گاهی شدید گاهی کمتر...
    دغدغه بچه داری دارم.
    چند سوال مختصر داشتم.
    1- مقدار مایع انزالی موقع انزال خوب و با جهش است و یک مرتبه به طریق ازمایش خانگی (ظرف آب یخ) اقدام ب ازمایش کردم که منی به طور کامل جمع شد و داخل اب فرو رفت. آیا این نشانه این است که بنده نطفه دار هستم و نطفه بنده صفر نیست و با خیال راحت برم ازمایش آنالیز اسپرم بدم؟
    سوال دوم این است که بنده واریکوسل گرید 1 دارم با قطر ماکزیمم 36 mm یک دکتر گفت عمل کن ولی دوتا دکتر دیگه گفتند نیازی به عمل نیست. عکس رو میفرستم و لطفا نظرتون رو بفرمایید.
    سوال سوم من که استمنا میکنم چتد روز بعد از استمنا نکردن برا آنالیز اسپرم اقدام کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      جواب سوالان با معاينه مشخص ميشود٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر آيدا دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    با عرض سلام من با توجه به اينكه زايده مثل زگيل خيلي ريز به دكتر مراجعه كردم تست پاپ اسمير و HPV انجام دادم در آزمايشگاه نيلو جواب منفي بود اما امروز احساس كردم كه شايد جواب آزمايش اشتباه بوده زايده رو احساس كردم كه البته چون عمل ترميم پيش دكتر زنان انجام دادم شك دارم شايد گوشت اضافه باشه نميدونم بايد از كجا متوجه بشم كه به اين بيماري مبتلا هستم خيلي نگرانم دكترچون قصد دارم بارداشم و به شدت نگرانم متاسفانه جراح و متخصصين زنان به نظرم تشخيص درستي ندارم براي رهايي از اين كابوس چه كنم آيا مبتلا به زگيل هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم مهم است
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من مشکل پرستاد دارم میل جنسیم هم 20 درصد شده ادرارمم با زوره چه باید بکنم ممنون میشوم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد بررسي شويد٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر واحد شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی. لطفا راههای درمان زودانزالی رو برام توضیح بدین. ممنون میشم. چه روشهایی انجام بدم که زود انزالی نداشته باشم. واقعا ممنون میشم. پاینده باشی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سایتم کاملا توضیح داده بخوانید
  • تصویر کاربر حجت دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 703 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر بنده از زمان مجردی با زود انزالی مواجه بودم و کوچکی آلت موقع نزدیکی. با همسرم زود ارضا میشم با 4 بار دخول دارویی هست که بی حس کننده نباشه چون اسپری بی حسی سکس حال نمیده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطالب زود انزالی سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر کوروش دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 949 مشاهده پرسش
    ۱- انزال با کوچکترین تحریک و بدون تماس. با سلام ، علت این نوع زود انزالی چیست و ایا درمان دارد؟ لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب زود انزالی سایتم را بخوانید
  • تصویر کاربر زهراپناهی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما اقای دکتر برای تست سرطان به ازمایشگاه مراجعه کردم اما بعد از یک هفته سوزش پس از مراجعه به دکتر به من گفتن به علت الوده بودن دستگاه دچار تبخال تناسلی شده ام اما روی لب تناول ندارم بسیار درد دارم خواااااااااااهش میکنم بفرمایید, ایا چون دستگاه الوده بوده است میتواند باعث ایجاد ایدز شود؟؟؟ من خانمی ۴۷ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها راه انتقال تب خال جنسی است2-نه باعث ایدز نمیشود
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر کرمی
    اندازه آلت تناسلی من در حالت نعوظ 16 سانت و زخامتش 13 سانته که به نظر خودم کوچیک میاد و دچار انزال زودرس یعنی زیر 2 دقیقه هستم و از این امر خجالت می کشم و به خاطر همین ازدواجم به تاخیر افتاده آیا راهی برای درمان من در هر دو قسمت وجود دارد .
    میشه لطف کنید جوابرو به ایمیلم ارسال کنید .
    از بذل و توجه جنابعالی سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه بالای 12 در حالت نعوظ نرمال است از نظر پزشگی
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 721 مشاهده پرسش
    سلام دکنر
    من 26 ساله هستم
    در دوران نوجوانی خود ارضایی شدید داشتم
    از 12 سالگی
    از 19 سالگی دچار عارضه شدم
    به هرجا بدنم فشار بیاد یا دست وسرم رو تکون بدنم دچار لرزش خفیف میشم
    به طوری که فقط خودم میفهمم
    هنگام اضطراب دچار لرزش شدید می شم به طوری که با میزان اضطراب مطابق نیست
    بار اول در دانشگاه به طور داوطلبانه برای حل مساله رفته بودم
    که این اتفاق برایم افتاد و خودم متعجب شدم
    بعدا دچار انزال زودرس هم شدم
    از او موقع تا حالا دکتر زیاد رفتم
    غدد-مغز و اعصاب حتی روان پزشک
    قرص هم خوردم ولی فایده داشت
    ولی راستش هنگام مراجعه به دکتر روم نمی شد اون کاری را که می کردم بگم
    و انزال رو هم نمی گفتم.
    ایا این عوارض ان کار است؟
    درمان دارد؟
    به شما باید مراجعه کنم؟
    ببخشید طولانی شد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش مشکلی ندارید جز مسائل روحی و روانی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب