اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

یائسگی مردانه چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یائسگی مردانه چیست؟ آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و 50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه یا یائسگی مردانه هستند. مردم یائسگی را واژه‌ای زنانه و پدیده‌ای فیزیولوژیک می‌دانند که در آن هومونهای زنانه وعادت ماهیانه حول وحوش 50 سالگی قطع می‌شود.

جالب است بدانید که مشابه این روند در مردان نیز دیده می‌شود ولی سیر یائسگی مردانه متفاوت‌تر و بسیار آهسته تر از یائسگی زنانه است طوری که برای مرد محسوس نیست ولی در بعضی از مردان این کاهش آنقدر سریع است که مشکلاتی جسمی و زناشوئی برایشان پدید می‌آورد.

در ادامه گفتگو با دکتر حسین کرمی فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری چاپ شده در مجله سلامت آمده است. دکتر حسین کرمی فوق تخصص بیمارهای کلیه ومجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیشتر درباره علت یائسگی مردانه ، نشانه‌ها و درمان آن می‌گوید:

چرا مردان یائسه می‌شوند؟

مرد مبتلا به سرطان بیضه

یائسگی مردانه با کاهش هورمون تستوسترون که نوعی هورمون آندروژنی است ظاهر می‌شود. این کاهش بعد از سن 40 سالگی برای همه مردان رخ می‌دهد. البته ترشح تستوسترون روند نزولی را طی می‌کند ولی قطع نمی‌شود و مردان قدرت باروری را از دست نمی‌دهند.

میزان کاهش آندروژن‌ها در هر مردی سالانه حدود یک درصد است. آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه هستند.

کاهش هورمونهای مردانه با چه علائمی در مردان همراه است؟

کاهش میل جنسی ، کاهش حجم عضلات، کاهش تمرکز، اختلال در خواب، ضعف، بی‌حالی وخستگی زودرس می‌توانند از علائم کاهش هورمون تستسترون باشند. البته وجود این علائم صرفا به معنای یائسگی مردانه نیست و باید بررسی آزمایشگاهی انجام شود.

یعنی باید سطح هورمون در آزمایشگاه اندازه گرفته شود؟

در آزمایشگاه سطح هورمون تستوسترون خون اندازه‌گیری می‌شود. اگر سطح هورمون کمتر از 200 نانوگرم در 100 سی‌سی خون باشد؛ آندروپوز یا یائسگی مردانه اتفاق افتاده است ولی اگر بین 200 تا 300 نانوگرم در 100 سی سی خون باشد نشان از کاهش هورمون یا شروع یائسگی دارد.

در مردان یائسه یا در حال یائسگی بیمار از نظر کلسترول و هورمون ال دی ال نیز بررسی می‌شود چون با قطع هورمون مردانه این دو افزایش می‌یابند که عاملی هستند برای تصلب شرائین و احتمال حملات قلبی و مغزی را افزایش می‌دهند. بنابراین جلوگیری از یائسگی زودرس و به تاخیر انداختن آن نقش مهمی در سلامت جنسی و جسمی مردان دارد.

کاهش میل جنسی در مردان

آیا کاهش میل جنسی در مردان همیشه به دلیل کاهش هورمونهای جنسی است؟

کاهش میل جنسی ممکن است ریشه در مسائل روحی روانی مانند افسردگی، اختلالات خلقی یا بیماریهای جسمی مانند دیابت، فشارخون مزمن و… داشته باشد. همچنین مردانی که خواب خوبی ندارند شغل پراسترس دارند و به طور کلی کیفیت زندگی‌شان خوب نیست ممکن است کاهش میل جنسی داشته باشند بدون اینکه سطح هورمون تستوسترونشان پائین باشد. گاهی علت قطع یا کاهش تستوسترون ازجای دیگری است .

ترشح تستوسترون از غده‌ای به نام هیپوتالاموس و با ترشح هورمونی به نام جی ان آر اچ تنظیم می‌شود. این هورمون هیپوفیز را تحریک کرده و هورمون دیگری به نام ال اچ ترشح می‌شود که باعث تحریک بیضه و ترشح تستوسترون می‌شود. اگر به هر دلیل اختلالی در این مسیر وجود داشته باشد ترشح تستوسترون با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین وقتی مردی با شکایت کاهش میل جنسی به پزشک مراجعه می‌کند همه جوانب باید در نظر گرفته شود.

مردان چه کار کنند تا دچار یائسگی مردانه نشوند یا لااقل بتوانند آن را به تاخیر اندازند؟

کاهش تستوسترون خون با افزایش سن اجتناب‌ناپذیر و جزئی از پدیده فیزیولوژیک بدن است. برای اینکه یائسگی مردانه را خفیف‌تر و شدت آن را به تاخیر بیاندازیم باید سبک زندگی سالم باشد. استعمال دخانیات، الکل، عدم تحرک، اضافه وزن، مصرف غذاهای ناسالم، وجود بیماریهای روحی روانی، وجود بیماریهای زمینه‌ای مانند فشار خون و دیابت کنترل نشده، مصرف داروهای اعصاب و روانگردان به تدریج باعث کاهش هورمون مردانه و ایجاد آندروپوز زودرس در مرد می‌شود.

یائسگی مردانه درمان دارد؟

بهترین درمان برای یائسگی مردان، پیشگیری است و همه مردان باید کیفیت زندگی‌شان را به خصوص بعد از 40 سالگی بهتر کنند. مثلا ورزش کنند، غذاهای خوب بخورند و بیماریهای زمینه‌ای را کنترل کنند، بیماریهای زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون را کنترل کنند.

در مواقعی هم که اختلالی در مسیر ترشحی تستوسترون وجود دارد می‌توان با جایگزین کردن هورمونها جی ان آر اچ یا ال اچ مشکل بیمار را برطرف کرد. اما وقتی برای مردی تشخیص آندروپوز داده شد و هورمون تستوسترون پائین بود بهترین کار این است که درمان آغاز شود.

اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

درمان معمولا با تزریق هورمون تستوسترون است؛ البته تستوسترون به صورت ژل یا قرص هم وجود دارد که حتما باید با نظر پزشک تجویز شود چون تستوسترون زیاد عوارض خطرناکی برای بیمار دارد.چه عارضه‌ای؟ ورزشکاران زیادی را مشاهده می‌کنیم که از هورمون تستوسترون به عنوان داروئی برای عضله‌سازی استفاده می‌کنند.

تزریق این هورمون به داخل عضله و برای حجیم کردن آن دارای عوارضی است. یکی از این عوارض سرطان پروستات زودرس است. متاسفانه ترکیبات هورمونی به راحتی در اختیار مران قرار می‌گیرد و مردان به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک اقدام به استفاده از این هورمونها کنند.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.1/5 - (32 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سلمان یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام دکتر. با عرض پوزش ۳ عدد سنگ درون حالب اومده که عکس سونو گرافی امروز رو براتون میفرستم.
    لطفا راهنمایی کنین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      باید سنگ شکنی درون حالب شود فیلم عمل من را ببینید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر سامان یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    Fitness💪:
    Fitness💪:
    سلام وقت بخیر خسته نباشین دکتر
    چند سالی هستش لکه هایه رویه کلاهک الت تناسلیم زاهر شده است که بدون هیچگونه درد و خارش و خونریزیه و کم یا زیاد میشن
    که کمی نگرانم کرده بهترین درمان چیه برایه این لکها ممنون میشم پاسخ بدین قبلا پیش متخصص پوست نشونش دادم چند سال پیش و پماد تتراساکلین و بتامتازون مصرف کردم اسم بیماری و راهکار کم کردن و از بین رفتنش چیه
    با تشکر ایا واگیری هستش فکر کنم با دسکاری و استکاک بیشتر نمایان بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      اینها زگیل نیستند
  • تصویر کاربر بهروز سه شنبه ۲۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1202 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر ..من یک سال هست که از سوزش ادرار رنج میبرم همینطور سوزش انزال شدید ب طوری که اصلا ارگاسم را احساس نمی کنم ...رفتم دکتر قرص فنازومکس داد با چرک خشک کن 3 ماه مصرف کردم ولی نتیجه نگرفتم رفتم بیش ی دکتر دگ بهم بروستاکر داد با بروستاویتال درد کمتر شد ولی بهبودی نداشتم ..بهم گفت که باید 6 ماه بروستاکر و بروتا ویتال را ادامه بدم ..سوالم این هست ک دلیل این سوزش ادرار چیست ؟و (ب محض تحریک یا جنوب شدن در خواب یا کوچکترین تحریکی سوزش دوباره شدید می شود )دارویی ک دارم مصرف می کنم درست هست ؟راه درمانی دارد ؟25 سالم هست یک سال هست ک سوزش گرفتم .سونو از بروستاتم گرفتم گفت که التهاب داره عکس سونو را می فرسم مشاهده کنید .. همینطور ازمایش (منی ) و ادرار...می فرستم عکسای کاملشو. التهاب مجاری ادرار با بروستات تفاوتی دارد ؟چون بین راه الت ک سوزش هست احساس می کنم ی چیزی گیر کرده ک فک کنم مال سوزش شدید باشه .نمی دونم لطفا باسخ بدید.و ورزشکار هستم ورزشم ترک نمیشه ولی تاثیری ندارد ...می تونه این سوزش عصبی باشد ؟یا التهاب بروستات بخاطر ترس و اظطراب و افسردگی و عصبانیت شدید باشد ؟و دکتر بهم گفت باید بروستات تخلیه بشه هر چند ماهی یک بار خود ارضایی کردم ولی فقط بدتر شد همون موقع سوزش ..و موقع انزال اصلا ارگاسم را احساس نمی کنم فقط سوزش و درد دارد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      اب زیاد ونمک کم درست میشود
    2. تصویر کاربر بهروز یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام...جواب سوالهام را ندادین اقای دکتر...(((داروهایی ک دارم مصرف می کنم درست هست ؟؟؟)))..با داروها بهبودی مشاهده شده و شما دارویی را توصیه نمی کنید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟آیا خود ارضایی باعث این امر شده ؟خود ارضایی داشته باشم یا خیر برای تخلیه؟و کیفیت قبل در انزال و بروستات دوباره بر می گردد یا ن ؟چون با هربار تحریک و ارضا دوباره سوزش شروع می شود..اگه قرار شد با هر بار انزال سوزش و شرایط بیماری برگردد غیر قابل تحمل و قبول است ...آیا بازگشت کامل به اون کیفت مطلوب را دارد بعد از استفاده از داروها یا خیر؟
      داروها :بروستاویتال..بروستا که ی ر..prostavital..prostacare
      *با تشکر*
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      شما با دارو خوب نميشويد همه را قطع كنيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر شهره یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام دكتر خسته نباشيد وقتتون بخير
    من 22 سالمه
    چند روز پيش از حمام اومدم و اسپري بدن به خودم زدم و به ناحيه ي تناسلي خودم هم زدم وقتي اسپري رو زدم ناحيه تناسليم دچار سوزش شد و رفتم شستم اون قسمتو
    از فرداش بشدت ناحيه تناسليم دچار خارش شديد شد به قدري ك طاقت فرسا بود ب اون ناحيه رو خيلي خاروندم ( داخل واژن)
    داروخانه رفتم و بهم پماد كلوتريمازول و ژل شستو شو داد
    امروز ناحيه ي تناسلي خودم رو با دقت نگاه كردم متوجه يه سري ضايعه ي خيلي ريز صورتي شدم
    ب صورت خطي هستند
    حالا سوالم اينه ايا اين ضايعه ها ممكنه زگيل تناسلي باشند يا از حساسيت به اون اسپري بدن ممكنه بوده باشن ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      اگر تماس تلوده داشتید میتواند زگیل باشد درمان کرایو است تماس۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر مهرداد یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام . پدرم ۶۸ سال داره. دارای پروستات .
    دکتر قرص پروترال داده.ولی میدونیم درمان طلایی نیست.
    ما رشتیم.
    اگه شناخت دارین میشه معرفی کنید پیش کدوم دکتر بریم.
    اگه نه آیا میشه با آمدن پیش شما با عمل بسته درمان کرد ؟و چند بار باید رفت و آمد کنیم. مرسی.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      بنده در خدمتم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر سهیلا یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    آیا وازکتومی با لیزر وجود دارد؟ همسر بندە ادعا میکند کە با این روش وازکتومی کردە و این در حالی است کە بندە تمایل بە بارداری دارم آیا برگشتی در این روش وازکتومی برای بارداری وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      باید بیایید ببینم جهت معاینه
  • تصویر کاربر مقداد یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 727 مشاهده پرسش
    به نام خدا
    با سلام ،
    من برای کارم مجبور هستم که گاها تا بیش از یک ماه دور از منزل باشم و قصد صیغه هم ندارم.
    وقتی که چند روز می گذرد و انزال ندارم ، کلا بهم می ریزم و شدید اذیت می شوم.
    گاها پیش می آید که تا دو هفته هم محتلم نمی شوم. می خواستم بپرسم آیا قرصی وجود دارد که باعث ایجاد احتلام شود.
    در آخرین بار دکتر اورولوژ و دکتری که سونو کرد به من گفتند که واریکوسل هم دارم.

    با تشکر
    1. تصویر کاربر مقداد جمعه ۲۵ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      من فراموش كردم سن را بگویم. سن من 34 سال است.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      نه راهی ندارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    جای که ختنه گاه هست قرمز شده است وپوست آن همراه با درد کم حالت سوزش میترسم ایدز بگیرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      پماد تریامسینولون هر ۱۲ ساعت بمالید
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی
    من حامد هستم 31 ساله که بعد از 1 سال فعالیت برای باردار شدن نتیجه ای حاصل نشد و بعد از آزمایش اسپرم مشخص شد که آزواسپرم هستم و بعد از چند سونو معلوم شد که وازدفران چب بسیار باریک و راست به شدت آترتیک هست میخواستم بدونم شما در این زمینه عمل انجام میدهید چون تعریف شما رو بسیار شنیدم .
    منونم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      بهترین درمان ای وی اف است
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    با سلام.
    آقای دکتر به طور تقریبی هم که شده خواهشا بگید هزینه عمل پلیکاسیون برای رفع کجی آلتی که حدود ۳۰درجه به سمت چپ منحرف است و اکتسابی میباشد چقدر است؟؟
    میدونم که شاید بخاید بگید حضوری صحبت کنیم و باید دیده شود ولی با اطلاعاتی که دادم حداقل یک هزینه تقریبی بیان کنید که فقط رنج هزینه رو بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      با عکس مراجعه حضوری ضروری است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر واحد شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی. لطفا راههای درمان زودانزالی رو برام توضیح بدین. ممنون میشم. چه روشهایی انجام بدم که زود انزالی نداشته باشم. واقعا ممنون میشم. پاینده باشی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سایتم کاملا توضیح داده بخوانید
  • تصویر کاربر حجت دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 715 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر بنده از زمان مجردی با زود انزالی مواجه بودم و کوچکی آلت موقع نزدیکی. با همسرم زود ارضا میشم با 4 بار دخول دارویی هست که بی حس کننده نباشه چون اسپری بی حسی سکس حال نمیده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطالب زود انزالی سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر کوروش دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 962 مشاهده پرسش
    ۱- انزال با کوچکترین تحریک و بدون تماس. با سلام ، علت این نوع زود انزالی چیست و ایا درمان دارد؟ لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب زود انزالی سایتم را بخوانید
  • تصویر کاربر زهراپناهی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما اقای دکتر برای تست سرطان به ازمایشگاه مراجعه کردم اما بعد از یک هفته سوزش پس از مراجعه به دکتر به من گفتن به علت الوده بودن دستگاه دچار تبخال تناسلی شده ام اما روی لب تناول ندارم بسیار درد دارم خواااااااااااهش میکنم بفرمایید, ایا چون دستگاه الوده بوده است میتواند باعث ایجاد ایدز شود؟؟؟ من خانمی ۴۷ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها راه انتقال تب خال جنسی است2-نه باعث ایدز نمیشود
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 616 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر کرمی
    اندازه آلت تناسلی من در حالت نعوظ 16 سانت و زخامتش 13 سانته که به نظر خودم کوچیک میاد و دچار انزال زودرس یعنی زیر 2 دقیقه هستم و از این امر خجالت می کشم و به خاطر همین ازدواجم به تاخیر افتاده آیا راهی برای درمان من در هر دو قسمت وجود دارد .
    میشه لطف کنید جوابرو به ایمیلم ارسال کنید .
    از بذل و توجه جنابعالی سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه بالای 12 در حالت نعوظ نرمال است از نظر پزشگی
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 731 مشاهده پرسش
    سلام دکنر
    من 26 ساله هستم
    در دوران نوجوانی خود ارضایی شدید داشتم
    از 12 سالگی
    از 19 سالگی دچار عارضه شدم
    به هرجا بدنم فشار بیاد یا دست وسرم رو تکون بدنم دچار لرزش خفیف میشم
    به طوری که فقط خودم میفهمم
    هنگام اضطراب دچار لرزش شدید می شم به طوری که با میزان اضطراب مطابق نیست
    بار اول در دانشگاه به طور داوطلبانه برای حل مساله رفته بودم
    که این اتفاق برایم افتاد و خودم متعجب شدم
    بعدا دچار انزال زودرس هم شدم
    از او موقع تا حالا دکتر زیاد رفتم
    غدد-مغز و اعصاب حتی روان پزشک
    قرص هم خوردم ولی فایده داشت
    ولی راستش هنگام مراجعه به دکتر روم نمی شد اون کاری را که می کردم بگم
    و انزال رو هم نمی گفتم.
    ایا این عوارض ان کار است؟
    درمان دارد؟
    به شما باید مراجعه کنم؟
    ببخشید طولانی شد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش مشکلی ندارید جز مسائل روحی و روانی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب