اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

یائسگی مردانه چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یائسگی مردانه چیست؟ آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و 50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه یا یائسگی مردانه هستند. مردم یائسگی را واژه‌ای زنانه و پدیده‌ای فیزیولوژیک می‌دانند که در آن هومونهای زنانه وعادت ماهیانه حول وحوش 50 سالگی قطع می‌شود.

جالب است بدانید که مشابه این روند در مردان نیز دیده می‌شود ولی سیر یائسگی مردانه متفاوت‌تر و بسیار آهسته تر از یائسگی زنانه است طوری که برای مرد محسوس نیست ولی در بعضی از مردان این کاهش آنقدر سریع است که مشکلاتی جسمی و زناشوئی برایشان پدید می‌آورد.

در ادامه گفتگو با دکتر حسین کرمی فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری چاپ شده در مجله سلامت آمده است. دکتر حسین کرمی فوق تخصص بیمارهای کلیه ومجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیشتر درباره علت یائسگی مردانه ، نشانه‌ها و درمان آن می‌گوید:

چرا مردان یائسه می‌شوند؟

مرد مبتلا به سرطان بیضه

یائسگی مردانه با کاهش هورمون تستوسترون که نوعی هورمون آندروژنی است ظاهر می‌شود. این کاهش بعد از سن 40 سالگی برای همه مردان رخ می‌دهد. البته ترشح تستوسترون روند نزولی را طی می‌کند ولی قطع نمی‌شود و مردان قدرت باروری را از دست نمی‌دهند.

میزان کاهش آندروژن‌ها در هر مردی سالانه حدود یک درصد است. آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه هستند.

کاهش هورمونهای مردانه با چه علائمی در مردان همراه است؟

کاهش میل جنسی ، کاهش حجم عضلات، کاهش تمرکز، اختلال در خواب، ضعف، بی‌حالی وخستگی زودرس می‌توانند از علائم کاهش هورمون تستسترون باشند. البته وجود این علائم صرفا به معنای یائسگی مردانه نیست و باید بررسی آزمایشگاهی انجام شود.

یعنی باید سطح هورمون در آزمایشگاه اندازه گرفته شود؟

در آزمایشگاه سطح هورمون تستوسترون خون اندازه‌گیری می‌شود. اگر سطح هورمون کمتر از 200 نانوگرم در 100 سی‌سی خون باشد؛ آندروپوز یا یائسگی مردانه اتفاق افتاده است ولی اگر بین 200 تا 300 نانوگرم در 100 سی سی خون باشد نشان از کاهش هورمون یا شروع یائسگی دارد.

در مردان یائسه یا در حال یائسگی بیمار از نظر کلسترول و هورمون ال دی ال نیز بررسی می‌شود چون با قطع هورمون مردانه این دو افزایش می‌یابند که عاملی هستند برای تصلب شرائین و احتمال حملات قلبی و مغزی را افزایش می‌دهند. بنابراین جلوگیری از یائسگی زودرس و به تاخیر انداختن آن نقش مهمی در سلامت جنسی و جسمی مردان دارد.

کاهش میل جنسی در مردان

آیا کاهش میل جنسی در مردان همیشه به دلیل کاهش هورمونهای جنسی است؟

کاهش میل جنسی ممکن است ریشه در مسائل روحی روانی مانند افسردگی، اختلالات خلقی یا بیماریهای جسمی مانند دیابت، فشارخون مزمن و… داشته باشد. همچنین مردانی که خواب خوبی ندارند شغل پراسترس دارند و به طور کلی کیفیت زندگی‌شان خوب نیست ممکن است کاهش میل جنسی داشته باشند بدون اینکه سطح هورمون تستوسترونشان پائین باشد. گاهی علت قطع یا کاهش تستوسترون ازجای دیگری است .

ترشح تستوسترون از غده‌ای به نام هیپوتالاموس و با ترشح هورمونی به نام جی ان آر اچ تنظیم می‌شود. این هورمون هیپوفیز را تحریک کرده و هورمون دیگری به نام ال اچ ترشح می‌شود که باعث تحریک بیضه و ترشح تستوسترون می‌شود. اگر به هر دلیل اختلالی در این مسیر وجود داشته باشد ترشح تستوسترون با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین وقتی مردی با شکایت کاهش میل جنسی به پزشک مراجعه می‌کند همه جوانب باید در نظر گرفته شود.

مردان چه کار کنند تا دچار یائسگی مردانه نشوند یا لااقل بتوانند آن را به تاخیر اندازند؟

کاهش تستوسترون خون با افزایش سن اجتناب‌ناپذیر و جزئی از پدیده فیزیولوژیک بدن است. برای اینکه یائسگی مردانه را خفیف‌تر و شدت آن را به تاخیر بیاندازیم باید سبک زندگی سالم باشد. استعمال دخانیات، الکل، عدم تحرک، اضافه وزن، مصرف غذاهای ناسالم، وجود بیماریهای روحی روانی، وجود بیماریهای زمینه‌ای مانند فشار خون و دیابت کنترل نشده، مصرف داروهای اعصاب و روانگردان به تدریج باعث کاهش هورمون مردانه و ایجاد آندروپوز زودرس در مرد می‌شود.

یائسگی مردانه درمان دارد؟

بهترین درمان برای یائسگی مردان، پیشگیری است و همه مردان باید کیفیت زندگی‌شان را به خصوص بعد از 40 سالگی بهتر کنند. مثلا ورزش کنند، غذاهای خوب بخورند و بیماریهای زمینه‌ای را کنترل کنند، بیماریهای زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون را کنترل کنند.

در مواقعی هم که اختلالی در مسیر ترشحی تستوسترون وجود دارد می‌توان با جایگزین کردن هورمونها جی ان آر اچ یا ال اچ مشکل بیمار را برطرف کرد. اما وقتی برای مردی تشخیص آندروپوز داده شد و هورمون تستوسترون پائین بود بهترین کار این است که درمان آغاز شود.

اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

درمان معمولا با تزریق هورمون تستوسترون است؛ البته تستوسترون به صورت ژل یا قرص هم وجود دارد که حتما باید با نظر پزشک تجویز شود چون تستوسترون زیاد عوارض خطرناکی برای بیمار دارد.چه عارضه‌ای؟ ورزشکاران زیادی را مشاهده می‌کنیم که از هورمون تستوسترون به عنوان داروئی برای عضله‌سازی استفاده می‌کنند.

تزریق این هورمون به داخل عضله و برای حجیم کردن آن دارای عوارضی است. یکی از این عوارض سرطان پروستات زودرس است. متاسفانه ترکیبات هورمونی به راحتی در اختیار مران قرار می‌گیرد و مردان به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک اقدام به استفاده از این هورمونها کنند.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.1/5 - (32 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Nm شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من یک مدت با یک فردی نامزد بودم و فقط در حد بوسه دهانی عمیق رابطه داشتیم و بعد متوجه شدم ایشون با افراد دیگه ای رابطه جنسی و رابطه جنسی دهانی داشته
    حدودا سه ماهه ک به این موضوع فکر میکنم
    احساس میکنم همه جای بدنم هی زگیل داره در میاد و روی لثم هم یه مدته هزارتا دونه های خیلی ریز سفید سفید درومده و حس میکنم دچار زگیل دهان و باکتری های دهانی شدم
    و کلا رابطم رو با همه ادما قطع کردم ک من بهشون بیماری منتقل نکنم
    ایا خوردن دهنیه من باعث میشه طرف مقابل ویروس hpv یا باکتری های دیگه رو بگیرن
    شمبدم بیکارستان امام ازمایش خون hpv میگیره
    ایا این درسته و چقدر میشه اعتماد کرد ؟!
    اگر به hpv مبتلا باشم نشون میده؟!
    از استرس نمیتونم بخوابم پیش روان پزشک رفتم قرص مصرف میکنم بازم فایده نداره
    کل زندگیم مختل شده
    ایا راهی هست که ۱۰۰ درصد از سلامت دهانم و نداشتن یا داشتن باکتری و ویروس hpv مطمعن بشم!؟؟؟؟
    لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر mohamad شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ایا واریکوسل گرید ۳ بدون عمل و دارو گیاهی کمک میکنه اسپرم سازی قوی بشه
    1. تصویر کاربر mohamad پنجشنبه ۱۹ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      پیش دکتر نرفتم
    2. تصویر کاربر mohamad پنجشنبه ۱۹ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      پیش دکترنرفتم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۴ بهمن ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام خدمت دکتر کرمی
    سوالی از محضرحضرتعالی دارم امیدوارم جوابگو باشید
    من مرد 28ساله دوسال پیش مشکل سنگ کلیه پیداکردم در عرض یک سال چند سنگ کلیه دفع شد.یه ماه پیش بخاطر جوش سینه به دکتر داخلی مراجعه کردم برایم سونوگرافی کبد و کلیه نوشتن که در سونوگرافی کلیه راست نسبت به کلیه چپ کوچک بوده و قطر طولی ان 94میلی اندازه گیری شد.
    هیدرونفروز متوسط در کلیه راست مشهود است و ضخامت پارانشیم ان در حداقل نرمال میباشد و حدود 10میلی است. کلیه چپ بزرگ بوده و هیپروتروفی جبران نشان میدهد. قطر طولی کلیه چپ در حدود142میلی و ضخامت پارانشیم ان حدود125میلی اندازه گیری شد. هیدرونفروز در کلیه چپ مشاهده نشده.
    وکبد چرب گرید2 مشاهده شد
    و همچنین در سی تی اسکن اینطور نظریه داده شد که:
    -کلیه راست کوچکتر از حد نرمال بوده و قطر طولی ان85میلی اندازه گیری شد
    -ضخامت پارانشیم کلیه راست نیز کاهش یافته است.
    -هیدرونفروز خفیف درسمت راست مشهود است سنگ17میلی در پروگزیمال حالب راست به فاصله تقریبی 40میلی از لگنچه کلیه مشاهده میشود و دفع پروتئین نظریه داده شده. و در ازمایش خون مقدار کراتین101 و اوره 24 است.
    بعده این ازمایشات درخواست عکس رنگی دادم ک قبل از عکس دارویomnipaque تزریق شد که بعده از 8ساعت در کلیه راست ترشح نشد؟!؟!؟ایا ترشح نشدن مبنی بر نارسایی کلیه راست میباشد.؟!
    نظر حضرتعالی چی میباشد سپاسگزارم اگر پاسخی بدید این مسئله واقعا نگران کننده شده برای ما..خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام یعنی این کلیه کار نمیکند با اسکن هستهای باید تایید شود
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر من دو روزه سوزش در سطح پوست بیضه ام داشتم فکر میکردم عرق سوز هست الان ک بررسی کردم این لکه ها رو دیدم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Ali شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من در حال حاضر 17 سال دارم حدود 5 ساله یا بیشتره که خود ارضایی انجام میدم. دچار مشکلاتی مانند خستگی بیش از اندازه هستم و چون که میخوام برای کنکور بخونم احساس میکنم که یادگیریم مثله گذشته نیست و مطالب رو نیز فراموش میکنم حتی اسم های خیلی ساده که در روز باهاشون سرو کار داریم هم گاهی پیش میاد که فراموش میکنم و وقتی که یهو از سر جام پا میشم یه احساس سنگینی در سر و گیجی بهم دست میده و برای چند ثانیه جلوی چشمام کاملا سیاهی میره و برخی اوقات با این حالت گوشام هم سوت میکشن. بیشتر وقتی این حالت دست میده که در تاریکی با گوشی یا کامپیوتر کار کنم و بعد بلند شم. قبلا برام سوال بوده بچه ها میگن فلان ساعت میخونیم و بعد من با نیم ساعت خوندن نتیجه ی بهتری میگیرم اما الان خودم بد تر شدم. مشکلات دیگه ای هم مثله عصبانیت تنبلی چشم و ضعیف شدن سیستم ایمنی(زود مریض میشم) و غیره برام پیش اومده اما من بیشتر از همه نگران ضعف حافظه و کندی یادگیری و در مرحله ی بعد خستگی و نیاز به ساعت خواب بالام. میشه بگید اگه تغذیه ی نسبتا خوبی داشته باشم به صورت خیلی تقریبی از چقد تا چه زمانی طول میکشه که عملکرد مغزم به حالت اول برگرده اخه وقت زیادی ندارم تا کنکور راه کاری هم اگه برای رفع سریع تر دارید بم بگید چه دارویی مصرف کنم؟
    و ایا تلقیین هم تائثیری در زیاد تر شدن این حالات داشته؟



    خواهش مندم پاسخ بدید نمیتونم حضوری برم پیش کسی، دکتر
    تشکر از سایت خوبتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    سلام بنده 15 ساله هستم و انحنای آلت دارم و می خواستم ببینم آیا باید عمل کنم یا خیر و آیا اگر عمل نکنم با همین وضعیت می توانم با همسرم در آینده رابطه داشتم باشه و دچار مشکل نشوم یا خیر ؟
    باتشکر فقط خواهشا جواب دهید خیلی نگرانم ممنونم
    1. تصویر کاربر محسن شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      چرا جواب ندادید آقای دکتر
    2. تصویر کاربر محسن شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      چرا جواب ندادید آقتی دکتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
    4. تصویر کاربر محسن شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      جواب دکار چرا نمیاره
    5. تصویر کاربر محسن شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      آقای دکتر یعنی خدایی نکرده موجب شکستگی آلت و ... نمیشه
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر امین شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر ۴۰ روز پیش اومدم برام کرایو انجام دادیم ۲ تا زیگیل داشتم یکیش محو شد ولی اون یکی اثارش معلومه یعنی از زیر پوست هنوز هست تو عکس هم مشخصه شهرستان هستم نمیتونم بیام لطفا راهنمایی کنید ببینم این زیگیل خوب شده یا نه؟؟؟
    سوال دوم برای تغییر رنگ پوست راه حلی هست که انجام بدم چون مجرد هستم نمیخوام بعدن ازدواج کردم زنم متوجه بشه میگن با لیزر پوست رو خوب میکنن لطفا راهنمای کنید سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Atenazare شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من زایده گوشتی زدم اطراف مقعدم نمیدونم زگیله یانه خارش و سوزش وحشتناکیم داره خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر کرمی
    من یک جوان ۳۲ ساله هستم که ۳ ماه پیش عمل واریکوسل دو طرفه انجام دادم بعد از سه ماه که از عمل میگذره و اقدام برای بارداری کردم هنوز خانمم باردر نشده امروز دوباره ازمایش اسپرم دادم و جواب ازمایش با سه ماه پیش که عمل نکرده بودم هیچ فرقی نکرده بود...جهش و کیفیت و حرکت اسپرمها هنوز خیلی ضعیف هست در صورتی که دکتر به من گفت بعد عمل خوب میشم میخواستم بدونم چه راه حلی برای این موضوع هست باتشکر
    1. تصویر کاربر محسن سه شنبه ۲۴ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام چرا آقای دکتر جواب نمیدید؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر لرضا شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    با سلام عرض ادب
    اینجانب 33 سالمه که مشکل نشت وریدی پیدا کردم
    که با تادالافیل مشکلم حل نمیشه
    ایا با عمل مشکل حل میشه
    و شما خودتون جراحی انجام میدین
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر واحد شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 622 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی. لطفا راههای درمان زودانزالی رو برام توضیح بدین. ممنون میشم. چه روشهایی انجام بدم که زود انزالی نداشته باشم. واقعا ممنون میشم. پاینده باشی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سایتم کاملا توضیح داده بخوانید
  • تصویر کاربر حجت دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 717 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر بنده از زمان مجردی با زود انزالی مواجه بودم و کوچکی آلت موقع نزدیکی. با همسرم زود ارضا میشم با 4 بار دخول دارویی هست که بی حس کننده نباشه چون اسپری بی حسی سکس حال نمیده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطالب زود انزالی سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر کوروش دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 965 مشاهده پرسش
    ۱- انزال با کوچکترین تحریک و بدون تماس. با سلام ، علت این نوع زود انزالی چیست و ایا درمان دارد؟ لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب زود انزالی سایتم را بخوانید
  • تصویر کاربر زهراپناهی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما اقای دکتر برای تست سرطان به ازمایشگاه مراجعه کردم اما بعد از یک هفته سوزش پس از مراجعه به دکتر به من گفتن به علت الوده بودن دستگاه دچار تبخال تناسلی شده ام اما روی لب تناول ندارم بسیار درد دارم خواااااااااااهش میکنم بفرمایید, ایا چون دستگاه الوده بوده است میتواند باعث ایجاد ایدز شود؟؟؟ من خانمی ۴۷ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها راه انتقال تب خال جنسی است2-نه باعث ایدز نمیشود
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 619 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر کرمی
    اندازه آلت تناسلی من در حالت نعوظ 16 سانت و زخامتش 13 سانته که به نظر خودم کوچیک میاد و دچار انزال زودرس یعنی زیر 2 دقیقه هستم و از این امر خجالت می کشم و به خاطر همین ازدواجم به تاخیر افتاده آیا راهی برای درمان من در هر دو قسمت وجود دارد .
    میشه لطف کنید جوابرو به ایمیلم ارسال کنید .
    از بذل و توجه جنابعالی سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه بالای 12 در حالت نعوظ نرمال است از نظر پزشگی
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 735 مشاهده پرسش
    سلام دکنر
    من 26 ساله هستم
    در دوران نوجوانی خود ارضایی شدید داشتم
    از 12 سالگی
    از 19 سالگی دچار عارضه شدم
    به هرجا بدنم فشار بیاد یا دست وسرم رو تکون بدنم دچار لرزش خفیف میشم
    به طوری که فقط خودم میفهمم
    هنگام اضطراب دچار لرزش شدید می شم به طوری که با میزان اضطراب مطابق نیست
    بار اول در دانشگاه به طور داوطلبانه برای حل مساله رفته بودم
    که این اتفاق برایم افتاد و خودم متعجب شدم
    بعدا دچار انزال زودرس هم شدم
    از او موقع تا حالا دکتر زیاد رفتم
    غدد-مغز و اعصاب حتی روان پزشک
    قرص هم خوردم ولی فایده داشت
    ولی راستش هنگام مراجعه به دکتر روم نمی شد اون کاری را که می کردم بگم
    و انزال رو هم نمی گفتم.
    ایا این عوارض ان کار است؟
    درمان دارد؟
    به شما باید مراجعه کنم؟
    ببخشید طولانی شد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش مشکلی ندارید جز مسائل روحی و روانی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب