اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

یائسگی مردانه چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یائسگی مردانه چیست؟ آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و 50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه یا یائسگی مردانه هستند. مردم یائسگی را واژه‌ای زنانه و پدیده‌ای فیزیولوژیک می‌دانند که در آن هومونهای زنانه وعادت ماهیانه حول وحوش 50 سالگی قطع می‌شود.

جالب است بدانید که مشابه این روند در مردان نیز دیده می‌شود ولی سیر یائسگی مردانه متفاوت‌تر و بسیار آهسته تر از یائسگی زنانه است طوری که برای مرد محسوس نیست ولی در بعضی از مردان این کاهش آنقدر سریع است که مشکلاتی جسمی و زناشوئی برایشان پدید می‌آورد.

در ادامه گفتگو با دکتر حسین کرمی فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری چاپ شده در مجله سلامت آمده است. دکتر حسین کرمی فوق تخصص بیمارهای کلیه ومجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیشتر درباره علت یائسگی مردانه ، نشانه‌ها و درمان آن می‌گوید:

چرا مردان یائسه می‌شوند؟

مرد مبتلا به سرطان بیضه

یائسگی مردانه با کاهش هورمون تستوسترون که نوعی هورمون آندروژنی است ظاهر می‌شود. این کاهش بعد از سن 40 سالگی برای همه مردان رخ می‌دهد. البته ترشح تستوسترون روند نزولی را طی می‌کند ولی قطع نمی‌شود و مردان قدرت باروری را از دست نمی‌دهند.

میزان کاهش آندروژن‌ها در هر مردی سالانه حدود یک درصد است. آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه هستند.

کاهش هورمونهای مردانه با چه علائمی در مردان همراه است؟

کاهش میل جنسی ، کاهش حجم عضلات، کاهش تمرکز، اختلال در خواب، ضعف، بی‌حالی وخستگی زودرس می‌توانند از علائم کاهش هورمون تستسترون باشند. البته وجود این علائم صرفا به معنای یائسگی مردانه نیست و باید بررسی آزمایشگاهی انجام شود.

یعنی باید سطح هورمون در آزمایشگاه اندازه گرفته شود؟

در آزمایشگاه سطح هورمون تستوسترون خون اندازه‌گیری می‌شود. اگر سطح هورمون کمتر از 200 نانوگرم در 100 سی‌سی خون باشد؛ آندروپوز یا یائسگی مردانه اتفاق افتاده است ولی اگر بین 200 تا 300 نانوگرم در 100 سی سی خون باشد نشان از کاهش هورمون یا شروع یائسگی دارد.

در مردان یائسه یا در حال یائسگی بیمار از نظر کلسترول و هورمون ال دی ال نیز بررسی می‌شود چون با قطع هورمون مردانه این دو افزایش می‌یابند که عاملی هستند برای تصلب شرائین و احتمال حملات قلبی و مغزی را افزایش می‌دهند. بنابراین جلوگیری از یائسگی زودرس و به تاخیر انداختن آن نقش مهمی در سلامت جنسی و جسمی مردان دارد.

کاهش میل جنسی در مردان

آیا کاهش میل جنسی در مردان همیشه به دلیل کاهش هورمونهای جنسی است؟

کاهش میل جنسی ممکن است ریشه در مسائل روحی روانی مانند افسردگی، اختلالات خلقی یا بیماریهای جسمی مانند دیابت، فشارخون مزمن و… داشته باشد. همچنین مردانی که خواب خوبی ندارند شغل پراسترس دارند و به طور کلی کیفیت زندگی‌شان خوب نیست ممکن است کاهش میل جنسی داشته باشند بدون اینکه سطح هورمون تستوسترونشان پائین باشد. گاهی علت قطع یا کاهش تستوسترون ازجای دیگری است .

ترشح تستوسترون از غده‌ای به نام هیپوتالاموس و با ترشح هورمونی به نام جی ان آر اچ تنظیم می‌شود. این هورمون هیپوفیز را تحریک کرده و هورمون دیگری به نام ال اچ ترشح می‌شود که باعث تحریک بیضه و ترشح تستوسترون می‌شود. اگر به هر دلیل اختلالی در این مسیر وجود داشته باشد ترشح تستوسترون با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین وقتی مردی با شکایت کاهش میل جنسی به پزشک مراجعه می‌کند همه جوانب باید در نظر گرفته شود.

مردان چه کار کنند تا دچار یائسگی مردانه نشوند یا لااقل بتوانند آن را به تاخیر اندازند؟

کاهش تستوسترون خون با افزایش سن اجتناب‌ناپذیر و جزئی از پدیده فیزیولوژیک بدن است. برای اینکه یائسگی مردانه را خفیف‌تر و شدت آن را به تاخیر بیاندازیم باید سبک زندگی سالم باشد. استعمال دخانیات، الکل، عدم تحرک، اضافه وزن، مصرف غذاهای ناسالم، وجود بیماریهای روحی روانی، وجود بیماریهای زمینه‌ای مانند فشار خون و دیابت کنترل نشده، مصرف داروهای اعصاب و روانگردان به تدریج باعث کاهش هورمون مردانه و ایجاد آندروپوز زودرس در مرد می‌شود.

یائسگی مردانه درمان دارد؟

بهترین درمان برای یائسگی مردان، پیشگیری است و همه مردان باید کیفیت زندگی‌شان را به خصوص بعد از 40 سالگی بهتر کنند. مثلا ورزش کنند، غذاهای خوب بخورند و بیماریهای زمینه‌ای را کنترل کنند، بیماریهای زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون را کنترل کنند.

در مواقعی هم که اختلالی در مسیر ترشحی تستوسترون وجود دارد می‌توان با جایگزین کردن هورمونها جی ان آر اچ یا ال اچ مشکل بیمار را برطرف کرد. اما وقتی برای مردی تشخیص آندروپوز داده شد و هورمون تستوسترون پائین بود بهترین کار این است که درمان آغاز شود.

اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

درمان معمولا با تزریق هورمون تستوسترون است؛ البته تستوسترون به صورت ژل یا قرص هم وجود دارد که حتما باید با نظر پزشک تجویز شود چون تستوسترون زیاد عوارض خطرناکی برای بیمار دارد.چه عارضه‌ای؟ ورزشکاران زیادی را مشاهده می‌کنیم که از هورمون تستوسترون به عنوان داروئی برای عضله‌سازی استفاده می‌کنند.

تزریق این هورمون به داخل عضله و برای حجیم کردن آن دارای عوارضی است. یکی از این عوارض سرطان پروستات زودرس است. متاسفانه ترکیبات هورمونی به راحتی در اختیار مران قرار می‌گیرد و مردان به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک اقدام به استفاده از این هورمونها کنند.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.1/5 - (30 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر داود پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    با درود ؛ اینجانب 50 ساله به علت سوزش و تکرر ادرار ملزم به آزمایش و سونوگرافی گردیدم که حجم پروستات 41cc کمی بزرگتر و در زون میانی آن کلسیفیه آمورف دیده شد، در آزمایش خون و ادرار WBC 12.98 FBS 113 ESR 48 بالا بودند . همچنین مقداری دفع کلسیم اگزالات در ادرار داشتم .خواهشمند است نظر خود و روش درمان را بیان فرمائید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش آنالیز و کشت ادرای انجام بدید و بر اساس جواب اون باید درمان بشید
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر کرمی عزیز
    پیرو سوال قبلی که بنده یک لکه ای بر روی آلت تناسلی خود مشاهده کردم که بدون درد و سوزش و خارش بود که کرم کلوتریمازول 1 درصد و پماد کالامین دی را تجویز نمودید و بنده یکماه استفاده نمودم. اما متاسفانه لکه هنوز از بین نرفته و باقیست که عکس به ضمیمه ارسال میکنم برای بررسی. لطفا راهنمایی بفرمایید. سپاسگذارم
    (بنده 27 سال دارم و مجردم و رابطه ی جنسی هم نداشتم که مبادا از کسی این بیماری را گرفته باشم)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      خشکی پوستی هست،پماد ویتامین آ موضعی استفاده کنید و شستشوی روزانه با شامپو بچه
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1120 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت استاد عزیز
    من و همسرم حدود 4 سال پیش ازدواج کردیم. در طول این 4 سال پیشگیری با کاندوم داشتیم.واریکوسل هم ندارم.
    طی چهار ماه پیش قصد بارداری و تعیین جنسیت داشتیم که بعد از انجام ازمایش آنالیز اسپرم مشخص شد که مورفولوژی اسپرم ها 4 درصد و ضعیف هستن.
    با مراجعه به پزشک ، و دادن دارو ( ال کارنتین،زینک) بعد از سه ماه آزمایش تکرار شد که تغییری نداشت.
    ولی ما همچنان اقدامی جهت بارداری انجام ندادیم و هدف اول تعیین جنسیت هست. ایا با روش IUI امکان تعیین جنسیت داریم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      خیر امکان تعیین جنسیت نیست و فقط میشه احتمالش رو زیاد تر کرد
  • تصویر کاربر پرتو پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 726 مشاهده پرسش
    سلام. آقای دکتر در کلیه چپ سنگ 7 mm داشتم که در سونوگرافی گفت به حالب رسیده. قطره سنکل مصرف میکنم و دردم خیییلی زیاده. چیکار کنم زودتر دفع بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      باید سنگ شکنی انجام بدید و احتمال دفعش کمه
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 13499 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر بزرگوار.
    من مدتی هست پوست آلتم بعد از تحریک شدن سفت شدن دچار کشیدگی و سپس ترک های ریز می شه، نازک میشه و احساس سوزش های کوتاه مدت میشم بخاطر همین پارگی ها..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      استفاده از پماد ویتامین آ موضعی هر 12 ساعت و همچنین صابون کرمدار
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر من پسرم بیماری ام اس داره و برای تخلیه ادرار به او سند می زنیم. 41 ساله. دو ماه پیش دچار عفونت شد و 10 روز سفیکسیم مصرف کرد. دوباره دچار عفونت شد. ماه پیش هم تب کرد. و بعد دو روزمصرف استامینوفن تب قطع شد. ته ادرار چرک داشت و ترشح زیاد داشت. شما فرمودید سفیکسیم را به مدت دو هقته مصرف کند. ما هم همین کار را کردیم. بعد از سه روز چرک از بین رفت و ترشح فطع شد. بعد از روز نهم دوباره ترشح ته ادرار شروع شده. البته کم است. ایا مصرف سفیکسیم را تا پایان دو هفته ادامه بدهم. و بعد ازمایش و کشت بدهم. یا اینکه ان را قطع کنم و انتی بیونیک جدید بدم. با تشکر از راهنمایی شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      ازمایش مجدد ادرار بدهید و اگر باز هم مثبت بود لازمه دارو جدید بر اسا جواب کشت ادراری تجویز بشه
  • تصویر کاربر پژمان پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    من 26 سال سن دارم وی برای مدتی بیضه سمت راستم بود تا 16 سالگی حدودا ولی سمت چب نبود الان سمت چپ بیضه رو به خوبی بالا تر از کیسه بیضه ها احساس میکنم امکانش هست با عمل جراحی بشه به کسیه برگردوند؟یا نه ولی سمت راستم تا سن 18 سالگی بود که اونم به مرور به بالا کشیده شد و اون رو هم حس میکنم بالاتر از کیسه بیضه میشه برگردوند سر جای‌ خودش؟ با عمل جراحی؟ تو این سن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      باید از نزدیک معاینه کنم
  • تصویر کاربر پژمان پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 421 مشاهده پرسش
    من 26 سال سن دارم و بیضه هام داخل شکممه با عمل جراحی میشه سر جای اول برگردوند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      باید از نزدیک معاینه کنم
  • تصویر کاربر رحمان پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما آقای دکتر کرمی
    در سونوگرافی از شکم پدرم اخیرا متوجه توده در کلیه شدیم که به درخواست ایشون سی تی اسکن با و بدون تزریق انجام شد
    و نتیجه طبق متن زیر اومده
    1_ممکن هست بفرمایید این توده سرطان هست یا خیر و آیت امکان جراحی و برداشت آن هست؟؟
    2_ آیا طحال نیاز به جراحی دارد؟؟
    3- و آخرین سوال آیا ریه هم سرطان دارد؟؟
    ممنون از شما آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      گزارش CTscan به نفع توده نبوده و به نفع خونریزی اطراف کلیه بوده
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      3 ماه بعد مجدد CtSCAN رو تکرار کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر یلدا پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر
    من 28 سالمه و واکسن گارداسیل نزدم هنوز .
    حدود سه سال قبل با فردی در ارتباط بودم که قبل از ارتباط به من گفتن که قبلا زگیل تناسلی داشتن و درمان کردن تایپ ویروس رو نمیدونستن که پر خطر هست یا نه .
    من با ایشون رابطه جنسی کامل نداشتم و فقط oral sex داشتم باهاشون ، الان خیلی نگران اچ پی وی ناحیه گلو هستم و این که مبتلا شده باشم .
    ایشون رو ناحیه تناسلیشون هیچ زگیلی نداشتن .
    و من هم در مدت این سه سال به زگیل دچار نشدم ولی برای ابتلا شدن به ویروس اچ پی وی به صورت مخفی میترسم چه ناحیه گلو و چه ناحیه تناسلی میترسم .
    لطفا بهم راهنمایی کنید من واقعا نگرانم
    من از درگیری حلق و حنجره با اچ پی وی میترسم
    ایا من الان اچ پی وی دارم ؟
    و ایا راهی داره که بتونم بفهمم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      اگر ضایعه ای نداشتند نگران نباشید و خطری برای شما هم نداره
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر واحد شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی. لطفا راههای درمان زودانزالی رو برام توضیح بدین. ممنون میشم. چه روشهایی انجام بدم که زود انزالی نداشته باشم. واقعا ممنون میشم. پاینده باشی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سایتم کاملا توضیح داده بخوانید
  • تصویر کاربر حجت دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 703 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر بنده از زمان مجردی با زود انزالی مواجه بودم و کوچکی آلت موقع نزدیکی. با همسرم زود ارضا میشم با 4 بار دخول دارویی هست که بی حس کننده نباشه چون اسپری بی حسی سکس حال نمیده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطالب زود انزالی سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر کوروش دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 947 مشاهده پرسش
    ۱- انزال با کوچکترین تحریک و بدون تماس. با سلام ، علت این نوع زود انزالی چیست و ایا درمان دارد؟ لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب زود انزالی سایتم را بخوانید
  • تصویر کاربر زهراپناهی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما اقای دکتر برای تست سرطان به ازمایشگاه مراجعه کردم اما بعد از یک هفته سوزش پس از مراجعه به دکتر به من گفتن به علت الوده بودن دستگاه دچار تبخال تناسلی شده ام اما روی لب تناول ندارم بسیار درد دارم خواااااااااااهش میکنم بفرمایید, ایا چون دستگاه الوده بوده است میتواند باعث ایجاد ایدز شود؟؟؟ من خانمی ۴۷ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها راه انتقال تب خال جنسی است2-نه باعث ایدز نمیشود
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر کرمی
    اندازه آلت تناسلی من در حالت نعوظ 16 سانت و زخامتش 13 سانته که به نظر خودم کوچیک میاد و دچار انزال زودرس یعنی زیر 2 دقیقه هستم و از این امر خجالت می کشم و به خاطر همین ازدواجم به تاخیر افتاده آیا راهی برای درمان من در هر دو قسمت وجود دارد .
    میشه لطف کنید جوابرو به ایمیلم ارسال کنید .
    از بذل و توجه جنابعالی سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه بالای 12 در حالت نعوظ نرمال است از نظر پزشگی
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 720 مشاهده پرسش
    سلام دکنر
    من 26 ساله هستم
    در دوران نوجوانی خود ارضایی شدید داشتم
    از 12 سالگی
    از 19 سالگی دچار عارضه شدم
    به هرجا بدنم فشار بیاد یا دست وسرم رو تکون بدنم دچار لرزش خفیف میشم
    به طوری که فقط خودم میفهمم
    هنگام اضطراب دچار لرزش شدید می شم به طوری که با میزان اضطراب مطابق نیست
    بار اول در دانشگاه به طور داوطلبانه برای حل مساله رفته بودم
    که این اتفاق برایم افتاد و خودم متعجب شدم
    بعدا دچار انزال زودرس هم شدم
    از او موقع تا حالا دکتر زیاد رفتم
    غدد-مغز و اعصاب حتی روان پزشک
    قرص هم خوردم ولی فایده داشت
    ولی راستش هنگام مراجعه به دکتر روم نمی شد اون کاری را که می کردم بگم
    و انزال رو هم نمی گفتم.
    ایا این عوارض ان کار است؟
    درمان دارد؟
    به شما باید مراجعه کنم؟
    ببخشید طولانی شد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش مشکلی ندارید جز مسائل روحی و روانی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب