اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آیا وازکتومی یعنی قطع راه بی بازگشت باروری مردان؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا عمل وازکتومی مردان یعنی عدم باروی همیشگی آنها؟ ممکن است پس از وازکتومی، فرد به دلیل از دست دادن فرزند، ازدواج مجدد و یا هزاران  دلیل دیگر اقدام به بچه دار شدن کند. اما آیا باروری پس از وازکتومی مردان برگشت پذیر است؟ راه های مختلفی برای جلوگیری از باروری زوجین وجود دارد که از آن جمله می توان به استفاده از کاندوم، تکنیک with drawl (انزال به بیرون) و استفاده از قرص های جلوگیری کننده توسط خانم ها و استفاده از وسیله های اسپرم کش، می توان اشاره کرد. موضوع ناباروری قصه عجیبی است.

از یک سو زوجین جوانی را می بینیم که در بدو ولد له له زنان آرزومند باروری و داشتن یک بچه هستد و در این راه تمام مشکلات و سختی های مسیر را که می توان مسئله فرهنگی خانواده و فشار از بیرون خانواده به زوجین و از طرفی تحمل پرداخت هزینه های بالای باروری از قبیل جراحی واریکوسل و IVFو IUI، به جان خریده و چه بسا در بسیاری از مواقع موفق به بچه دار شدن نمی شوند و این آرزو بر دل آنها می ماند. از این سو شاهد مردان جوانی هستیم که با داشتن یک بچه اقدام به قطع راه تولید اسپرم و باروری یعنی وازکتومی می کنند.

وازکتومی و ناباروری

اینجانب بر اساس تجربه 20 سالگی جراحی کلیه و مشاهده بیماران زیادی که بعد از وازکتومی دچار مشکلاتی از قبیل درد مزمن بیضه و یا احساس پشیمانی از وازکتومی به علت طلاق و اقدام دوباره برای بچه دار شدن با خانم جدید و یا از دست دادن بچه ها به علت تصادفات و بیماری و غیره، بوده ام. هرگز در طول 20 سال سابقه جراحی ام عمل وازکتومی را انجام نداده ام.

عمده دلیل من در این موضوع قطع سه صوت آن توسط پزشکان عمومی ولی در صد موفقیت بسیار پایین عمل برگشت و یا وازووازستومی است و لذا این راه تقریباً بی برگشت را به عنوان یک روش جلوگیری مناسب نمی دانم و از زوجین خواهشمندم که قبل از اقدام به وزاکتومی حتماً مطالعه کافی و مشورت با چند پزشک متخصص را داشته باشند.

لوله واز چیست و عملکرد آن کدام است؟

وازکتومی

لوله های واز در طرف راست و چپ به بیضه ها متصل هستند و از طرفی با طی مسیر در طناب بیضه ها در نهایت منجر به مجرای ادرار مردان و در قسمت جلو پروستات باز می شوند. نقش اصلی لوله های واز در بیضه راست و چپ حمل سلول ها یا نطفه های تولید شده در مرد و بارور کردن و به بلوغ رساند آنها در طول مسیر و سپس ریختن مایع منی به مجرای ادرار و سپس انزال مایع منی موقع مقاربت می باشد که این امر در نهایت باعث مواجه اسپرم یا نطفه مرد با تخمک خانم در موقع انزال شده و ترکیب آنها منجر به باروری می شود.

عمل وازکتومی چیست؟

وازکتومی به معنی قطع کردن دوطرفه لوله های واز یا منی بر می باشد.

# چگونگی انجام عمل

در این روش به صورت سرپایی و در درمانگاه ها و اغلب توسط پزشکان محترم عمومی انجام می شود که اغلب بدون بیهوشی و با تزریق بی حس کننده به محل با برش کوچک روی پوست بیضه ، واز را بیرون کشیده و قطع می کنند و با نخ غیرقابل جذب گره می کنند. این عمل دوطرفه و در راست و چپ بیضه انجام می شود.

imagesx

درصد موفقیت آن چقدر است؟

به علت قطع شدن کامل مسیر و حبس شدن سلول های نطفه ساز و مرگ تدریجی آنها اصولاً پس از 3-4 هفته دیگر اسپرمی در مایع انزالی وجود ندارد و در آزمایش اسپرم تعدا نطفه ها صفر است و هر چه زمان پیش می رود سلول های نطفه ساز در بیضه کم کارتر خواهند شد و لذا می توان گفت عمل وازکتومی 100 درصد مرد بارور را نازا خواهد کرد.

عوراض وازکتومی چیست؟

عوارض را می توان به دو گروه کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم کرد. در کوتاه مدت پس از عمل، التهاب و درد و یا جمع شدن خون یا هماتوم و عفونت محل عمل را می تواند پس از عمل وازکتومی را ایجاد کند. در عوارض بلند مدت وازکتومی: درد مزمن بیضه ها را می توان نام برد. هنوز مطالعه ثابت شده ای که عمل وازکتومی شانس سرطان بیضه و پروستات را بالا می برد ثابت نشده است.
از دیگر عارضه وازکتومی بعد روحی و روانی آن است. کسانی که از اقدام خود پشیمان می شوند دوباره باید تحت عمل جراحی وازووازستومی یا عمل پیوند مجدد قرار گیرند که همچنانکه عرض کردم یک عمل میکروسکوپی و با درصد موفقیت پایین می باشد و بین 20-40 درصد گزارش شده است.

آیا وازکتومی باعث قطع شدن مایع منی می شود؟

مایع منی ترکیبی از ترشحات کیسه های منی و پروستات می باشد که به آنها نطفه هایی نیز از طریق لوله منی بر یا واز اضافه می شوند و لذا در هنگام وازکتومی مایع منی وجود دارد ولی در داخل آن اسپرم یا نطفه اصلاً وجود ندارد و لذا خاصیت باروری ندارد.

وازکتومی

 

آیا وازکتومی روی میل و توان جنسی اثر دارد؟

ارتباطی ساختاری بین عمل وازکتومی و میل و توان جنسی وجود ندارد ولی از لحاظ روحی اغلب کسانی که وازکتومی می کنند به علت درد مزمن محل و نیز مشکلات روحی و روانی ممکن است میل و توان جنسی آنها با منشاء روحی کاهش پیدا کند.

☑️ اما توصیه های پایانی و علمی اینجانب

  • حتی الامکان وازکتومی را به عنوان روش اول رای ایجاد ناباروری انتخاب نکنید چون تقریباً برگشت پذیر نیست و اول روش های ساده را انتخاب کنید.
  • قبل از انجام وازکتومی حتماً تمام جوانب آن را در نظر بگیرید.
  • با همسر خود مشورت کنید و او را در جریان عواقب آن قرار دهید.
  • با چند پزشک متخصص مشورت کنید.
  • با گذشت زمان بیشتر از زمان عمل وازکتومی شانس باروری از بین خواهد رفت ولذا در صورت پشیمانی هر چه سریتر نسبت به عمل وازووازستومی اقدام نمایید.

سوال: آیا وازکتومی را می توان جهت جلوگیری از انتقال بعضی از بیماری ها از والدین به بچه انجام داد؟

بله، سوال خوبی است. بعضی از بیماری ها به صورت ارثی و ژنتیکی که غیر قابل درمان هستند از مرد منتقل می شود. مثلاً بیماری پلی کیستیک کلیه ها و … که با جلوگیری از باروری از انتقال آن جلوگیری می شود و لذا این کار باید به تشخیص پزشک و مشورت بیمار و با رضایت آنها انجام داد.
در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.5/5 - (8 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    خسته نباشید
    عذر میخوام...من چند روزه بالای الت تناسلیم ( محل رویش مو ) درد دارم..بیشتر درد هم فکر کنم قسمت چپ هست؟
    میخواستم ببینم مشکل چیه
    من قبلا متاسفانه دچار خودارضایی شده بودم که از 70 روز قبل کنار گذاشتم..تو این مدت 6..7 بار بوده سوال 2) الت تناسلیم در هنگام نعوظ رو به بالا هست و به هیچ وجه پایین نمیاد...در صورت فشار دادن به سمت پایین هم ابتدای التم خیلی درد میگیره
    در ضمن در حالت خوابیده اندکی انحراف دارد که احتمالا طبیعی میباشد
    ممنون میشم اگر جواب بدید
    با تشکر♥️🙏🏻
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      سونو كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر Nima یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید. جناب دکتر یه بار خدمتتون رسیدم برای ناتوانی جنسی نغوذ . یه قرص معرفی کردین زیاد تاثیری نداشت. البته خودم فکر میکنم پوست زیره بیضه هست. میخاستم خواهش کنم یه وقت بدین برای ادرس خیابان شریعتی خدمتتون برسم .. ممنون میشم. ❤️❤️
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    عرض سلام وادب
    من متاسفانه هر روز خودارضایی دارم
    سه سال هست..17 سال دارم
    بعد از خودارضایی دوشب پیش سمت چپ مثانه یعنی پایین شکم‌سمت چپ کنار ردردخفیف داره و حالت تهوع خفیف هم وبعضی اوقات هم وقتی به بیضه سمت چپ‌دست میزنم دردبسیارخفیفی داره
    همه اینهابعدازخودارضایی دوشب پیش اتفاق افتاد
    خواستم بدونم مشکل جدی هست؟
    نیازبه دکترداره؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      اينها بيشتر عصبي است
    2. تصویر کاربر علی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      نبازبه دکترداره؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      نه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر باسلام یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    اطلاعات سونوگرافی:
    کالیکتازی پل فوقانی کلیه چپ رویت شد
    سوال دوم:
    سردی و بی حسی هر دو پا توام با گزی و خواب رفتگی و سنگینی پا
    میزان کلسترول 227
    میزان تری گلیسرید 235
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      دكتر داخلي برويد
  • تصویر کاربر مجید یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد. من 14ماه پيش آزمايش تستسترون و آناليز اسپرم دادم. حجم مايع 2ميلي و تعداد کل اسپرم(All Sperm) کمتر از 4ميليون بود که بعد از سانترفیوژ اسپرم دیده نشد و ميزان تستوسترون هم 83.4 بود. بعد از استفاده از آمپول هاي منوتروپين و گنادوتروپين (HMG-HCG)به مدت 6 ماه تستوسترون نرمال (427) شد و در آنالیز اسپرم بعد از سانترفيوژ دوباره اسپرم ديده نشد. الان 14ماه که آمپولها رو تحت نظر پزشک ادامه میدم. تاکنون اسپرم دیده نشده. کاريوتايپ هم مشکلي نشون نداده. فقط سايز بيضه ها کوچک 26*13 ولي نرم نيستن. موهاي زمان بلوغ و تن صداي بم رو هم دارم. هورمون LH و FSH هم نرمال و مشکلي ندارن. 33 سال سن دارم. حدودا از 6ماه قبل موهای کل بدنم چندبرابر افزایش یافته. تستوسترون کاملا نرمال شده و هر از گاهی در بیضه ها احساس درد میکنم علی الخصوص هنگام تحریک و یا بعد از انزال. ضمنا آلت تناسلی هم نسبت به زمان شروع پروسه درمان بزرگتر شده.
    مشکل از چي ميتونه باشه که اسپرم توليد نميشه؟ یا با بالا اومدن تستوسترون امکانش هست که اسپرم تولید بشه؟ دارم تزریق آمپولها رو هم ادامه میدم.
    با تشکر از راهنماييهاي شما🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      دكتر غدد برويد وتحت نظر ايشان باشيد
  • تصویر کاربر متين یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت جناب اقاي دكتر
    جواب سونوگرافي رو براتون فرستادم
    لطفاً راهنماي كنيد
    مجرد هستم ٢٧ ساله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      بياييد معاينه٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر صادق یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    :
    من مجردم و 26 سالمه واریکوسل گرید یک بصورت ضعیف دارم الان آزمایش اسپرم دادم شکل اسپرم ها 5 درصد طبیعیه و.... میخواستم نظرتون را بدونم در مورد إزمایش اسپرم سونوگرافی بیضه ها وراه حل این مشکل چیه آزمایش اسپرم و سونوگرافی بیضه ها ضمیمه است در ضمن در سوال قبلی که پرسیدم گفتید اگه واریکوسل دارید باید عمل کنید دوباره با این توضیحات نظرتون را میخواستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر فرشته یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    من 28سالم و شوهرم 30سال .4سال ازدواج کردیم و دوسال اقدام به بارداری که مشخص شد شوهرم واریکوسل دارد و آزمایشاتش به شرح زیر :
    نتیجه سونوگرافی:بیضه راست:ابعاد تقریبی37*19mm است.اکوی پارانشیم طبیعی است.اپیدیدیم اندازه و اکوی طبیعی دارد.درمجاورت head اپیدیدیم یک کیست به قطر طبیعی95دیده شد.منشا آن میتوانداز Appendix اپیدیدیم باشد.
    بیضه چپ:ابعاد تقریبی37*18mmاست.اکوی پارانشیم طبیعی است.اپیدیدیم اندازه و اکوی طبیعی دارد.درمجاورتheadاپیدیدیم دوکیست مشاهده شد.قطر کیستبزرگتر حدود11mmاست.منشاآنها میتوانداز ضمائمAppendixباشد.
    واریکوسل در طرف چپ دیده شد.حداکثرقطر وریدهای شبکه pampiniformحین مانوروالسالوا45mmاست.
    نتیجه آزمایش هورمونی:
    LH:9.14
    FSH:34.5
    Prolactin:13.2
    Testosteron:2.76
    Estradiol:79.5
    نتیجه آزمایش اسپرم:
    Semen volume(ml):1.50
    Semen pH:8
    Sperm count( Mill ml):11.40
    Motile sperms:53.66
    Progressive sperms:41.46
    WBC: 0_1
    Normal morphology:85
    آیا با این شرایط شوهرم امکان باروری دارد.که در صورت امکان به تهران مراجع کنم من شهرستانم واینجا دکتر مطرح کسی و نداریم .خواهشا راهنماییم کنین.ببینم شوهرم فقط واریکوسل دارد یا بیماری دیگری هم هست.لطفا جوابم و بدین ‌.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      اگر ٢سال اقدام كنيد نشد بايد اي وي اف كنيد
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    عرض سلام خدمت آقای دکتر
    من الان 24 سالمه ، در سنه 21 سالگی به دلیل فتق زیر شکمی( سمت راست) تحت عمل جراحی قرار گرفتم دکترم گفت بیضه ی راستت تو شکمت بوده فتقم مشکلش حل شد ضمنه اینکه بیضه راست که یک کیست بزرگم بهش چسبیده بود از داخل شکم خارج و پس از جدا کردن از کیست داخل کیسه ی بیضه در قسمت فوقانی فیکس شد ضمنا از وقتی یادمه این بیضه راست ک خیلی هم کوچیکه (تقریبا 14 بیضه ی چپ ) حتی از دبیرستان هم یادمه گاهی زیر شکم بود گاهی با زور زدن میومد پایین وقتایی ک تو شکم بود احساس خوبی نداشتم گاها ایجاد درد میکرد مجبور بودم با زور زدن بیارمش سر جاش اما بعضا وقتی میخوابیدم و صبح بیدار میشدم دوباره میرفت بالا ک مجبور بودم با زور زدن و فشار و کمک دست و ... بیارمش پایین ک اون موقع هم اندازش یادمه خیلی کوچیک بود بعضا هم پایین نمیومد حتی با زور !!! حالت اسانسوری داشت که مدام میتونست بالا پایین بشه که من فک میکنم علت به وجود اومدن فتق هم همون مسیر بازی بوده ک بیضه بالا پایین میرفته ینی اون کانال زیر شکم به نظرم بسته نشده بوده و بیضه میتونسته آزادانه بالا پایین بشه ک خوب یه روز ک خیلی سرفه میکردم حدودا 1 ماه داشتم سرفه میکردم شب و روز به خاطر فشاری ک اومد بر اثر سرفه های مداوم احساس درد شدید زیر شکم شدم که منجر به عمل فتق و اوردن بیضه پایین و فیکس کردن اون شد حالا سوالم از جناب دکتر اینه ک :
    1- چرا بیضه به طور کامل خارج نشده در حالی ک کاملا کوچیک و ناقصه؟ ینی دکترم نمیدونسته ک این بیضه خراب تو این سن باید خارج بشه؟
    2-الان با این وجود ک تقریبا 3 سال گذشته آیا بیضه رو به حال خودش رها کنم یا مجددا باید تحت عمل جراحی خارج بشه؟
    3-من خیلی استرس دارم ک این بیضه راست سرطانی بشه اگر بیضه ناقصه و تولید هرمون و اسپرم نمیکنه در حالی ک بیضه چپ سالم به نظر میاد چه دلیلی برای نگه داشتن بیضه با احتمال سرطانی شدن بوده ک دکتر اون رو خارج نکرده؟(این در حالیه ک 1 بیضه سالم از لحاظ تولید هرمون مردونه و اسپرم کافی به نظر میرسع چرا بیضه خراب خارج نشده؟؟؟)
    *با عرض پوزش از جناب دکتر بابت طولانی شدن سوال از شما عاجزانه خواهش میکنم ک بنده رو راهنمایی کنید جواب سوال ها رو اگه امکانش هست بفرمایید و اگه نکته ایی هست بنده رو آگاه کنید*
    بی صبرانه منتظر پاسخ شما دکتر عزیز هستم...
    با تشکر و سپاس فراوان❤️🌹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      بايد بيضه خارج شود شانس سرطاني بالا دارد٢-يا هر ٢ماه سونو وتومور ماركر انجام دهيد
    2. تصویر کاربر علی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      ممنون دکتر بابت راهنماییتون این بیضه تقریبا تقریبا چند درصد کار میکنه و مفیده(در تولید هرمون و باروری) در بدن یکی از سوالامم همین بود اگ لطف کنید بفرمایید سپاسگذارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      در صد مشخص نميشود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر پوریا یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 2175 مشاهده پرسش
    سلام
    پسری ۲۳ ساله هستم و مبتلا به تکرر ادرار شرطی!(وسواس ادراری). یعنی از دوران مدرسه ابتدایی که طول کلاس ها ۴۵ دقیقه بود، شرطی شده بودم که هر زنگ تنفس برم دستشویی. همچنین در دوران راهنمایی و دبیرستان هم که طول مدت کلاس ها شد ۹۰ دقیقه، هر ۹۰ دقیقه یکبار در مدرسه می رفتم دستشویی. از تابستان امسال که راجع به تکرر ادرار در اینترنت تحقیق کردم، تونستم با رفتار درمانی، این مدت رو به ۴ و ۵ ساعت افزایش بدم و شب ها اصلا بیدار نمی شم برای ادرار و راحت می خوابم. دو هفته پیش به روانپزشک و دکتر کلیه مراجعه کردم. روانپزشک گفت که اضطراب، وسواس، تپش قلب و فوبیای اجتماعی دارم و داروهای آلوینتا۳۷/۵، نصف قرص سرترالین ۱۰۰ میلی گرم و پروپرانولول ۱۰ رو تجویز کردن که دو هفته هست مصرف می کنم و احساس بهبودی دارم. این موارد رو با دکتر کلیه هم مطرح کردم و در آزمایش سونوگرافی مثانه، اندازه مثانه و پروستات طبیعی بود و علی رغم این به من قرص تولرین۲(تولترودین) برای یکماه تجویز کردن. با توجه به رفتاردرمانی بنده و با توجه به عوارض بد این قرص، آیا مصرف آن را توصیه می کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      شما بايد تحت نظر دكتر روانكاو باشيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سارمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من چند روز پیش عمل واریکوسیل داشتم الان رو به بهبود هستم زیر بیضه ای که عمل شده رو میبینم بازم رگ های ریزی مشخص هست اصلا به اون رگی که من میبینم مربوط میشه یا رگهایی که اسمش واریکوسیله به اونا مربوط نمیشه واینکه بعد عمل واریکوسیل اگه سونو بگیرم توی سونو اگه عملم خوب باشه باید هیچ واریکوسیلی نشون نده؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نباید سونو بگیرید برجستگی رگ بعد از عمل طبیعی است
  • تصویر کاربر افسانه جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    با سلام من مدتی پیش در هر دو کلیه ام درد نسبتا شدیدی احساس کردم و به پزشک مراجعه نمودم. دکتر برای من سونوگرافی و آزمایش ادرار نوشت. در سونوگرافی من سنگی دیده نشد.در آزمایشم هم به جز قسمت crystals که برابر calsium oxalate , many بود تقریبا همه چیز خوب بود.دکتر برای من ناپروکسن و هیوسین نوشت.اما بعد از دو هفته هنوز بهبودی حاصل نشده است.مشکل من چیست؟لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      علت درد شما سنگریزه ها و کریستال و درمان هر 2 ساعت اب و رقیق کردن رنگ ادرار است
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب دكتر در هنگام انزال مقدارى خون در مايه منى مشاهده كردم كه اين اتفاق براى اولين بار بود
    اينجانب ٣٠ ساله هستم و متاهل
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اصلا نگران نباش مشکلی نیست
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب