درباره عمل وازووازستومی بعد از پشیمانی از وازکتومی چه میدانید؟

بعد از عمل وازکتومی یا قطع لوله نطفه بر و از بین 6-10 درصد این افراد از کار خود پشیمان و یا به علت های مختلف از قبیل طلاق و ازدواج جدید و یا خدای نکرده از دست دادن بچه ها و یا اقدام به بچه داری، خواهان وصل لوله های قطع شده و یا عمل وازووازستومی هستند.

جدا از تبلیغات کاذب که جهت آسان نشان دادن عوارض وازکتومی یا قطع لوله ها و یا گزارش درصد بالای موفقیت عمل وصل مجدد لوله های نطفه بر یا وازووازستومی در عمل و حتی در مراکز پیشرفته دنیا درصد موفقیت این عمل خیلی پایین و بین 20 الی 35 درصد می باشد. که هر چه از زمان عمل بیشتر گذشته باشد درصد موفقیت خیلی پایین تر خواهد بود.عوارض وازکتومی

لذا این عمل بر خلاف بستن لوله ها که روش سریع و آسان و کم هزینه و سرپایی است ولی وصل آن مستلزم نیازمند وسایل پیچیده و میکروسکوپ و بستری و بیهوشی و هزینه بالا و درصد موفقیت پایین همراه می باشد و لذا تأکید می کنم که قبل از بستن لوله ها و یا وازکتومی باید اطلاعات کامل و مشورت لازم را داشته باشد.

وازووازستومی چیست؟

عمل وازووازستومی یعنی دو قمست لوله های اسپرم یا نطفه بر را که قبلاً قطع شده اند، پیدا کرده و پس از باز کرده گره ها و حذف قسمت های خراب شده لوله ها، محل جدید دو لوله را با استفاده از نخ های پروفین بسیار باریک 7 صفر و زیر میکروسکوپ به همدیگر پیوند بزنیم.

وازووازستومی

درصد موفقیت این پیوند مجدد لوله ها یا وازووازستومی چقدر است؟

در صد موفقیت به عوامل زیر بستگی دارد:

1- زمان قطع کردن لوله ها : هر چه زمان بیشتر گذشته باشد درصد موفقیت پایین خواهد آمد.

2- تبحر جراح

3- وجود میکروسکوپی های پیشرفته در اتاق عمل

4- وجود بیماری زمینه ای خراب کننده اسپرم: از قبیل واریکوسل، کوچکی بیضه و عملکرد ضعیف سلول های نطفه ساز بیضه قبل از عمل، اپیدیدیمت و ورم مزمن …..

5- سن زوجین

6- محل قطع لوله ی نطفه بر: هر چه به طرف اپیدیدیم باشد بدتر است.

جدا از تبلیغات غیر واقعی درصد موفقیت پیوند مجدد لوله ها یا وازووازستومی در پیشرفته ترین مراکز علمی دنیا بین 20-40 درصد است که عوامل فوق الذکر در درصد موفقیت تأثیر گذار هستند و لذا اگر وازکتومی را انجام بدهید به امید وصل مجدد لوله ها، هرگز با امید روی آن حساب نکنید.

علائم موفقیت عمل عبارتست از ظهور اسپرم در مایع منی فرد است که نشان از باز بودن مسیر پیوند است.
در حالت نرمال در هر 22 اسپرم یک مرد جوان 20 میلیون اسپرم وجود دارد باید عرض کنم که به علت باریک بودن مجرای لوله های نطفه بر بعد از عمل پیوند مجدد نباید انتظار حالت طبیعی را داشته باشید و بعد از ظهور نطفه و اسپرم بعد از عمل وازووازستومی باید بلافاصله اقدام به باروری را شروع کرد که ممکن است به روش های کمکی از جمله IUT و یا IVF نیاز داشته باشد.

 برگشت وازکتومی

درصد موفقیت بعد از عمل کی مشخص می شود؟

درصد موفقیت عمل سه ماه بعد مشخص می شود که نشان آن وجود اسپرم در آزمایش اسپرم می باشد که به علت قطع به لوله های اسپرم بر در نزدیکی اپیدیدیم باشد و عمل اپیدیدیمووازوستومی یا وصل لوله واز به اپیدیدیم انجام شود ممکن است ظهور اسپرم تا 6 ماه نیز طول بکشد.

# توصیه های بعد از عمل :

چون عمل به صورت میکروسکوپی انجام می شود جهت نتیجه گیری بهتر:

1- مدت 2 روز استراحت مطلق باشد.
2- عدم نزدیکی تا یک ماه
3- عدم انجام فعالیت سنگین
4- انجام آزمایش هر 1-3-6 ماه

# عوارض عمل وازووزاستومی

1- درد محل عمل
2- جمع شدن خون یا هماتوم
3- عفونت
4- انسداد مجدد بعد از عمل که در 10 درصد مواقع ایجاد می شود.
در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

 

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر alireza شنبه ۲۸ دی ۹۸( 4 روز پیش) مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب، آزمایش fsh دادم که میزانش بالاست...
    قبلا آزمایش اسپرم داده بودم که تشخیص آزوسپرم بوده،
    در دوران کودکی هم عمل روی بیضه انجام دادم که به دلیل عدم انزال بیضه بوده...
    حالا الان باید دقیقا چیکار کنم؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 4 روز پیش)
  • تصویر کاربر هدی دوشنبه ۹ دی ۹۸( 3 هفته پیش) مشاهده پرسش
    من حدود سه ماه پیش به دلیل توقف رشد جنین در ۸ هفته مجبور به سقط شدم،پزشکم میگن هیچ مشکلی وجود نداره و در بارداریه اول طبیعیه.ولی با اصرار من همسرم آزمایش اسپرم دادن و نتیجه آزمایش را براتون ارسال میکنم،با توجه به جواب آزمایش و اینکه برای بارداری اقدام کردم آیا باز هم احتمال سقط وجود داره؟ آخه درصد اسپرم abnormal به نظرم بالاست😔البته قبل از آزمایش حدود دو هفته نزدیکی نداشتیم.لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ دی ۹۸( 3 هفته پیش)
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۳ دی ۹۸( 4 هفته پیش) مشاهده پرسش
    جهت ناباروری مردان به دکتر متخصص مراجعه کردم و از بیضه ها هم دو نوع سونوگرافی گرفتم و هیچ نشانه و علائمی مبنی بر واریکوسل هم دیده نشده و وضعیت نرمال هست اما دکتر چند دارو دادن اگه تا شش ماه بچه دار نشدم جهت عمل واریکوسل برم.
    چکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ دی ۹۸( 4 هفته پیش)
  • تصویر کاربر علی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    ده ساله ازدواج کردم و مراجعاتی هم در بندرعباس(دکتر ضیغمی) و شیراز(دکتر عبدالمجید عرفان) و تهران (دکتر خسرو حق شناس - دکتر کدیور- دکتر خراسانی....)داشتم ، 4آزمایش اسپرم هم انجام دادم و مشکلی که گفتند کمی تحرکی می باشد و گفتن که چندان مشکلی هم نیست و تعداد هم خوب هست و گفتن واریکوسل هم ندارید سونوگرافی هم انجام دادم از هر دو نوع(رنگی هم) هیچ نشانه ای از واریکوسل نیست. یک بار هم iui هم انجام دادم که به گفته دکتر نمونه اسپرم هم خوب بوده.
    خانمم همه زیر نظر چندین متخصص زنان هم بوده و تمام آزمایشات و سونوگرافی را انجام داده هیچ مشکلی نداره حتی دکتر متخصص زنان گفته که من در تعجبم که چرا بچه دار نشدید!!
    لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 1 ماه پیش)
  • تصویر کاربر Alikheyri شنبه ۷ دی ۹۸( 3 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام دکتر من آزمایش اسپرم دادم ابنرمالی 98درصد بود دو درصد هم نرمال چکار باید کنم آیا راه درمانی هست
    1. تصویر کاربر Alikheyri جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 1 ماه پیش)
      چرا جواب نمی دین پس
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 1 ماه پیش)
    3. تصویر کاربر Alikheyri شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 1 ماه پیش)
      اقدام کردم واسه بچه دار شدن یک سال هست اما نتیجه نمیده
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ دی ۹۸( 4 هفته پیش)
    5. تصویر کاربر Alikheyri سه شنبه ۳ دی ۹۸( 4 هفته پیش)
      دکتر با توجه به جواب آزمایش که مورفولوژی ۲درصد بود شما فرمودید بعد از یک سال اقدام اگر نتیجه نداد ای یو ای کنید امروز خانومم سونو داد گفتن که یک مقداری تنبلی تخمدان دارن.عایا میشه امیدوار بود که با رفع تبلیغات تخمدان نیازی به ای یو ای نباشه و در حالت طبیعی باردار شد؟؛
    6. تصویر کاربر Alikheyri سه شنبه ۳ دی ۹۸( 4 هفته پیش)
      سلام مجدد .دکتر فرمودید که اگه یک سال از اقدام گذشته ای یو ای کنید امروز خانومم سونو داد و گفتن که مقدار کمی تنبلی تخمدان داری آیا با رفع تنبلی و مصرف دارو میشه امیدوار بود که خانومم به صورت طبیعی باردار بشن یا با توجه به جواب آزمایش که واستون فرستادم حتما باید عمل واریکوسل و ای یو ای کنم
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ دی ۹۸( 3 هفته پیش)
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر اسدی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما آقای دکتر .من قویترین و موثرترین قرص یا هر چیزی یا راهکاری که برای بهبود شکل اسپرم باشه رو میخوام بدونم.چون اسپرمهام خیلی بد شکل هستن.واریکوسل هم ندارم.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 1 ماه پیش)
  • تصویر کاربر Hamed جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من واریکسل گراید 2 دارم و اتروفی بیضه راست ازمایش اسپرم دادم تهداد اسپرم ها کم است و فعالیتشون کم است میخواستم بدونم امکانش هست بیام پیش شما با دارو بهم کمک کنید چون نمیخوام عمل کنم یا باید ایو ای انجام بدم ؟؟؟؟ عکس ازمایش هم براتون میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 1 ماه پیش)
      اگر مجردی میتوانید عمل نکنید
  • تصویر کاربر nazanin جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر اسپرم همسر من بسیار ضعیف و بدون تحرک و مورفولوژی است ، دکتر بهمون پیشنهاد میکرو داد و ما ۹ تا جنین با گریدهای عالی برامون تشکیل شد ، میخواستم بدون جنینی که با این وضعیت تشکیل بشه دیگه خوبه و جای نگرانی نداره ؟ البته همسرم دارو هم قبلش مصرف کرد بعد جنین تشکیل شد... به نظرتون وقتی جنین تشکیل میشه دیگه مشکلی نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 1 ماه پیش)
      اگر بعد از ۲سال اقدام نشود ۶جلسهای یو ای کنید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی خسته نباشی من حاجی زاده هستم از میاندوآب دو ساله اقدام به بارداری کردیم ولی متاسفانه هنوز اتفاق نیافتاده خانومم مشکلی نداره ولی من واریکوسل دو طرفه داشتم هفتم فروردین نود و هشت عمل کردم بعدش اقدام کردیم باز هم نشد یکم شهریور نود و هشت رفتیم از طریق ای وی اف انجام بدیم برای خانومم تخمک کشی انجام شد ولی من نمونه اسپرم دادم جنین شناس میگه کل اسپرمهای شما پین هد هستند نمیشه برای لقاح از اسپرمهای شما استفاده کرد من آزمایش قبل از عمل و سونوی واریکوسل و همچنین آزمایش بعد عمل را به حضور ارسال میکنم لطفا منو راهنمایی بفرمائید ممنون میشم از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 2 ماه پیش)
      طبق قانون اگر ۲سال اقدام کنید نشود باید ای یو ای کنید
    2. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 2 ماه پیش)
      سلام آقای دکتر من توضیح دادم که رفتیم از طریق ای وی اف انجام بدیم جنین شناس میگه کل اسپرمهای شما پین هد هستند شما میگید بعد ۲ سال ای یو ای کنیم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 2 ماه پیش)
      باید با همین روشهای ای یو ای ۶جلسه ویا تی وی اف درمان کنید تمام
    4. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 2 ماه پیش)
      دکتر جان خیلی عذرخواهی میکنم شرمنده وقت شما را میگیرم دکتر ها میگه با اسپرمهای شما اصلا ای وی اف یا ای یو ای نمیشه بایستی اهدای اسپرم کنی نظر شما چیه باز هم شرمنده من خیلی هزینه کردم باز هم اگه راهی باشه هزینه میکنم تا از اسپرم خودم ای وی اف کنم بازم شرمنده
    5. تصویر کاربر علی جمعه ۱۷ آبان ۹۸( 2 ماه پیش)
      سلام دکتر جان خواهش میکنم منو راهنمایی بفرمائید ممنون از لطف شما اگر اسپرمها پین هد باشد نمیتوان از طریق ای وی اف یا میکروانجکشن جنین درست شود اخه جنین شناس توی مرکز ناباروری میگه نمیشه نظر شما چیه خواهش میکنم جواب بدید
    6. تصویر کاربر علی جمعه ۱۷ آبان ۹۸( 2 ماه پیش)
      راستی دکتر جام ببخشید نگفتم من ۳۸ ساله هستم و خانومم ۳۵ ساله بخاطر بالای سنمون میخواستیم زودتر بچه دار بشیم لطفا راهنمایی بفرمائید ممنون از لطف شما
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 2 ماه پیش)
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام . آقای دکتر در آزمایش اسپرم من سرعت و تعداد عالی بود ولی متاسفانه مورفولوژی صفر بود . الان در حال خوردن داروی رپرستازیس هستم . خواستم بپرسم مورفولوژی با این دارو درست میشه ؟ آیا شما راهکار بهتری رو برای بالابردن مورفولوژی پیشنهاد دارید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 2 ماه پیش)
      ازمایش را سه ماه بعد تکرار کنید
درحال دریافت اطلاعات
ممکن است شما دوست داشته باشید