اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آیا وازکتومی یعنی قطع راه بی بازگشت باروری مردان؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا عمل وازکتومی مردان یعنی عدم باروی همیشگی آنها؟ ممکن است پس از وازکتومی، فرد به دلیل از دست دادن فرزند، ازدواج مجدد و یا هزاران  دلیل دیگر اقدام به بچه دار شدن کند. اما آیا باروری پس از وازکتومی مردان برگشت پذیر است؟ راه های مختلفی برای جلوگیری از باروری زوجین وجود دارد که از آن جمله می توان به استفاده از کاندوم، تکنیک with drawl (انزال به بیرون) و استفاده از قرص های جلوگیری کننده توسط خانم ها و استفاده از وسیله های اسپرم کش، می توان اشاره کرد. موضوع ناباروری قصه عجیبی است.

از یک سو زوجین جوانی را می بینیم که در بدو ولد له له زنان آرزومند باروری و داشتن یک بچه هستد و در این راه تمام مشکلات و سختی های مسیر را که می توان مسئله فرهنگی خانواده و فشار از بیرون خانواده به زوجین و از طرفی تحمل پرداخت هزینه های بالای باروری از قبیل جراحی واریکوسل و IVFو IUI، به جان خریده و چه بسا در بسیاری از مواقع موفق به بچه دار شدن نمی شوند و این آرزو بر دل آنها می ماند. از این سو شاهد مردان جوانی هستیم که با داشتن یک بچه اقدام به قطع راه تولید اسپرم و باروری یعنی وازکتومی می کنند.

وازکتومی و ناباروری

اینجانب بر اساس تجربه 20 سالگی جراحی کلیه و مشاهده بیماران زیادی که بعد از وازکتومی دچار مشکلاتی از قبیل درد مزمن بیضه و یا احساس پشیمانی از وازکتومی به علت طلاق و اقدام دوباره برای بچه دار شدن با خانم جدید و یا از دست دادن بچه ها به علت تصادفات و بیماری و غیره، بوده ام. هرگز در طول 20 سال سابقه جراحی ام عمل وازکتومی را انجام نداده ام.

عمده دلیل من در این موضوع قطع سه صوت آن توسط پزشکان عمومی ولی در صد موفقیت بسیار پایین عمل برگشت و یا وازووازستومی است و لذا این راه تقریباً بی برگشت را به عنوان یک روش جلوگیری مناسب نمی دانم و از زوجین خواهشمندم که قبل از اقدام به وزاکتومی حتماً مطالعه کافی و مشورت با چند پزشک متخصص را داشته باشند.

لوله واز چیست و عملکرد آن کدام است؟

وازکتومی

لوله های واز در طرف راست و چپ به بیضه ها متصل هستند و از طرفی با طی مسیر در طناب بیضه ها در نهایت منجر به مجرای ادرار مردان و در قسمت جلو پروستات باز می شوند. نقش اصلی لوله های واز در بیضه راست و چپ حمل سلول ها یا نطفه های تولید شده در مرد و بارور کردن و به بلوغ رساند آنها در طول مسیر و سپس ریختن مایع منی به مجرای ادرار و سپس انزال مایع منی موقع مقاربت می باشد که این امر در نهایت باعث مواجه اسپرم یا نطفه مرد با تخمک خانم در موقع انزال شده و ترکیب آنها منجر به باروری می شود.

عمل وازکتومی چیست؟

وازکتومی به معنی قطع کردن دوطرفه لوله های واز یا منی بر می باشد.

# چگونگی انجام عمل

در این روش به صورت سرپایی و در درمانگاه ها و اغلب توسط پزشکان محترم عمومی انجام می شود که اغلب بدون بیهوشی و با تزریق بی حس کننده به محل با برش کوچک روی پوست بیضه ، واز را بیرون کشیده و قطع می کنند و با نخ غیرقابل جذب گره می کنند. این عمل دوطرفه و در راست و چپ بیضه انجام می شود.

imagesx

درصد موفقیت آن چقدر است؟

به علت قطع شدن کامل مسیر و حبس شدن سلول های نطفه ساز و مرگ تدریجی آنها اصولاً پس از 3-4 هفته دیگر اسپرمی در مایع انزالی وجود ندارد و در آزمایش اسپرم تعدا نطفه ها صفر است و هر چه زمان پیش می رود سلول های نطفه ساز در بیضه کم کارتر خواهند شد و لذا می توان گفت عمل وازکتومی 100 درصد مرد بارور را نازا خواهد کرد.

عوراض وازکتومی چیست؟

عوارض را می توان به دو گروه کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم کرد. در کوتاه مدت پس از عمل، التهاب و درد و یا جمع شدن خون یا هماتوم و عفونت محل عمل را می تواند پس از عمل وازکتومی را ایجاد کند. در عوارض بلند مدت وازکتومی: درد مزمن بیضه ها را می توان نام برد. هنوز مطالعه ثابت شده ای که عمل وازکتومی شانس سرطان بیضه و پروستات را بالا می برد ثابت نشده است.
از دیگر عارضه وازکتومی بعد روحی و روانی آن است. کسانی که از اقدام خود پشیمان می شوند دوباره باید تحت عمل جراحی وازووازستومی یا عمل پیوند مجدد قرار گیرند که همچنانکه عرض کردم یک عمل میکروسکوپی و با درصد موفقیت پایین می باشد و بین 20-40 درصد گزارش شده است.

آیا وازکتومی باعث قطع شدن مایع منی می شود؟

مایع منی ترکیبی از ترشحات کیسه های منی و پروستات می باشد که به آنها نطفه هایی نیز از طریق لوله منی بر یا واز اضافه می شوند و لذا در هنگام وازکتومی مایع منی وجود دارد ولی در داخل آن اسپرم یا نطفه اصلاً وجود ندارد و لذا خاصیت باروری ندارد.

وازکتومی

 

آیا وازکتومی روی میل و توان جنسی اثر دارد؟

ارتباطی ساختاری بین عمل وازکتومی و میل و توان جنسی وجود ندارد ولی از لحاظ روحی اغلب کسانی که وازکتومی می کنند به علت درد مزمن محل و نیز مشکلات روحی و روانی ممکن است میل و توان جنسی آنها با منشاء روحی کاهش پیدا کند.

☑️ اما توصیه های پایانی و علمی اینجانب

  • حتی الامکان وازکتومی را به عنوان روش اول رای ایجاد ناباروری انتخاب نکنید چون تقریباً برگشت پذیر نیست و اول روش های ساده را انتخاب کنید.
  • قبل از انجام وازکتومی حتماً تمام جوانب آن را در نظر بگیرید.
  • با همسر خود مشورت کنید و او را در جریان عواقب آن قرار دهید.
  • با چند پزشک متخصص مشورت کنید.
  • با گذشت زمان بیشتر از زمان عمل وازکتومی شانس باروری از بین خواهد رفت ولذا در صورت پشیمانی هر چه سریتر نسبت به عمل وازووازستومی اقدام نمایید.

سوال: آیا وازکتومی را می توان جهت جلوگیری از انتقال بعضی از بیماری ها از والدین به بچه انجام داد؟

بله، سوال خوبی است. بعضی از بیماری ها به صورت ارثی و ژنتیکی که غیر قابل درمان هستند از مرد منتقل می شود. مثلاً بیماری پلی کیستیک کلیه ها و … که با جلوگیری از باروری از انتقال آن جلوگیری می شود و لذا این کار باید به تشخیص پزشک و مشورت بیمار و با رضایت آنها انجام داد.
در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.1/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    سه ماه قبل برای اینکه نعوظ بخوابه، اون رو به پایین کشیدم و حدود سی ثانیه روش خوابیدم. نعوظ نخوابید خواستم بالا بیارمش که روش افتادم.
    بالا آمد و نعوظ خوابید. تا دوروز مشکلی نبود و حتی نعوظ کامل داشتم. و درد و کبودی و تورم نداشت. اما بعد دو روز ورم کرد و دیگه نعوظ نداشتم. نه تحریک شد و نه نعوظ صبحگاهی داشتم. به زحمت تحریکش کردم و به نعوظ رسید که تورم کاملا مشخص بود و آلت کج شده بود. پیش دکتر ارولوژیست رفتم گفت مشکلی نیست. به درخواست من سنو نوشت دو جا رفتم گفتن مشکلی نیست.
    اما من خودم که نگاه میکنم آلت تورم داره، و انگار کج شده. در حالت عادی هم سفت هست و شافت کاملا جمع نمیشه. و آلت نعوظ نمیگیره و تحریک نمیشه. اگر هم بشه نعوظ نرم و ضعیف هست که ماندگار نیست. در طول سه ماه شاید سه بار نعوظ کامل فقط در صبح داشتم.
    نمیدونم چکار کنم. پیش یک ارولوژیست دیگه هم رفتم معاینه کرد گفت سالم هستی.
    آقای دکتر مشکل چیه؟ آیا برطرف میشه و به حالت قبل برمیگرده ؟ چقدر طول میکشه؟ الان سه ماه شد. و اینکه اگر برطرف بشه در آینده ممکنه عود کنه؟
    جسارتا عکس حالت عادی میفرستم.
    1. تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۸ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      40 سالم هست.
      ارولوژیست هایی که پیش اونها رفتم جوان بودن و کم تجربه. امیدوارم راهنمایی شما منو به زندگی عادی برگردونه.
      آقای دکتر اگر مشکل جدی هست و برطرف نمیشه هم لطفا بفرمایید. خودم فکر میکردم پیرونی یا شکستگی باشه که همکارانتون رد کردن.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی از جهت intact بودن تونیکا ی آلت انجام شود
    3. تصویر کاربر امیر شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      جواب سنو این بود آقای دکتر: اجسام غاری سالم و لایه تونیکا داراي امتداد طبیعی است.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      پس جای نگرانی میست
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      نیست
    6. تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      بسیار سپاسگزارم آقای دکتر. فقط اینکه در حالت عادی سفت هست و نیمه نعوظ آویزون مونده هم برطرف میشه؟
      در آینده مشکل ساز نمیشه؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکلی نیست نگران نباشید
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. وقت بخیر. بنده ۲۷ ساله و مجرد هستم. ۵ ماه پیش واریکوسل گرید ۳ چپ به روش میکروسرجری جراحی کردم. الان تو این مدت کم طبق سونوگرافی دوباره عود کرده. نتایج سونو گرافی و آزمایش اسپرم قبل و بعد از جراحی در پیوست موجوده. سوالم اینه که چرا تو این مدت کم عود کرده ( با اینکه من ۳ ماه اول خیلی زیاد مراعات کردم)؟ الان باید چکار کنم آقای دکتر؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      به جراح خود مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر بابک شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      نظر شما چیه آقای دکتر؟ دوباره جراحی کنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      بله ، تحت نظر جراح قبلی خود مجدد عمل شوید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سوال یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    با سلام. آقای دکتر من چند ماهی است (شاید نزدیک 1 سال) یک زگیل در کنار آلت تناسلی به وجود آمده(مطابق شکل) در حالیکه هیچ رابطه جنسی نداشته ام. آیا یک زگیل معمولی است؟ راهکار چیست؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      به نظر زگیل است بیایید کرایو کنم
    2. تصویر کاربر سوال شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      آقای دکتر یعنی hpv هست؟ چون فقط همین یک عدد است. من شهرستان هستم. با استعمال پماد حوب نمی شود؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      دور ضایعه را پماد زینک بمااید. روی ضایعه را به محلول پدوفیلین آغشته کنید. پس از ۳ ساعت شسته شود. هفته ای ۱ نوبت این کار انجام شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر کاوه شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    به مدت 3 روزه که پس از انجام ورزش بیضه سمت راست درد خفیفی دارم میخواستم ببینم مشکل از کجاست سلام آقای دکتر
    به مدت 3 روزه که پس از انجام ورزش بیضه سمت راست درد خفیفی دارم میخواستم ببینم مشکل از کجاست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی از بیضه و کشاله ران انجام شود
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر جان مدت یک سال است که میل جنسی من کاملا افت کرده ونمی توانم رابطه جنسی داشته باشم سیگار بودم والان 3 ساله که ترک کردم واریکوسل هم دارم ادرام هم قطره قطره است لطفا راهنمایی کنید سپاس گذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      ابتدا بررسی ازمایشگاهی قند و چربی و تیرویید و هورمون انجام شود
  • تصویر کاربر کامران شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر خسته نباشید من دچار زود انزالی فوق شدید هستم یعنی هنگام نزدیکی کمتر از 10 ثانیه ارضا میشم دکتر هم یه بار رفتم چندتا قرص و ویتامین داد ولی بدون کوچکترین اثری خودم قرص دپواکستین 30 مصرف کردم 3ساعت قبل و2ساعت قبل ولی اثری نداشت لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      برای ۴،۵ ماه مصرف شود. اگر تاثیر نداشت داروی سرترالین استفاده شود
  • تصویر کاربر اسما شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    آقای دکتراین ادامه توضیحات قبلیم هست که یادم رفت خدمتتون بگم همسرم تقریبا دوهفته پیش از درد زیر شکم به دکتر مراجعه کرد و گفتن انگار التهاب پروستات دارن و همسرم اینجوری بود که ادرارش کامل انجام نمیشد ودکتر دو تا داروی لووفلوکساسین 500 و سلکوکسیب را تجویز کردن و استفاده میکنه بهترم شده و این آزمایش اسپرم که خدمتتون فرستادم را در زمان مصرف این داروها دادن آیا تاثیر داروها نیست؟؟؟ همه چیش تو آزمایش اسپرم صفر هست😭یعنی امیدی به باروری نیست؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس ازمایش اسپرم را بفرستید
  • تصویر کاربر ناصر شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 660 مشاهده پرسش
    سلام من از بچه گی شب ادراری داشتم تا 14 سالگی خوب شدم هالا 35 سال دارم گاهی وقتا شب ادراری دارم همش خواب دسشوی میبینم وادار بی اختیار ازمن خارج میشه یا وستای ادرار از جام پا میشم اکثر سالی یکی دوبار برام پیش میا ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش ادرار و سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    با سلام ۲۱ سالمه دو سال هست ازدواج کردم دوبار ازمایش دادم مشخص شد ازواسپرمی هستم ایا امکان تقویت اسپرم وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      باید از بیضه های شما نمونه برداری انجام شود
  • تصویر کاربر Ali شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلان وقت شما بخیر
    در رابطه دهانی مرد برای طن ، امکان انتقال ویروس از زن به دهانس مرد وجود دارد ؟
    اگر ماسخ مثبت هست با چه ازمایشی میتونیم ویروس را در قسمت گلو بدن مرد تشحیص بدیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      امکانش هست ، اگر ضایعه ای ندارید کاری نیاز نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سارمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 636 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من چند روز پیش عمل واریکوسیل داشتم الان رو به بهبود هستم زیر بیضه ای که عمل شده رو میبینم بازم رگ های ریزی مشخص هست اصلا به اون رگی که من میبینم مربوط میشه یا رگهایی که اسمش واریکوسیله به اونا مربوط نمیشه واینکه بعد عمل واریکوسیل اگه سونو بگیرم توی سونو اگه عملم خوب باشه باید هیچ واریکوسیلی نشون نده؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نباید سونو بگیرید برجستگی رگ بعد از عمل طبیعی است
  • تصویر کاربر افسانه جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    با سلام من مدتی پیش در هر دو کلیه ام درد نسبتا شدیدی احساس کردم و به پزشک مراجعه نمودم. دکتر برای من سونوگرافی و آزمایش ادرار نوشت. در سونوگرافی من سنگی دیده نشد.در آزمایشم هم به جز قسمت crystals که برابر calsium oxalate , many بود تقریبا همه چیز خوب بود.دکتر برای من ناپروکسن و هیوسین نوشت.اما بعد از دو هفته هنوز بهبودی حاصل نشده است.مشکل من چیست؟لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      علت درد شما سنگریزه ها و کریستال و درمان هر 2 ساعت اب و رقیق کردن رنگ ادرار است
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 657 مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب دكتر در هنگام انزال مقدارى خون در مايه منى مشاهده كردم كه اين اتفاق براى اولين بار بود
    اينجانب ٣٠ ساله هستم و متاهل
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اصلا نگران نباش مشکلی نیست
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب