اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درباره تنگی مجرای ادراری چه می دانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه مردان و زنان زیادی مراجعه می کنند که از تنگی مجاری ادراری وکاهش جریان آن شاکی هستند. این افراد در شکایت خود اظهار می دارند که ادرارشان باریک می آید و قطره قطره می شود. این افراد در شرح حال خود می گویند که ادرار آنها مثل شیر قوری یا سماوری که جرم گرفته باشد باریک و قطره قطره است و ادرارشان تخلیه نمی شود و در مواردی به علت عدم تخلیه مایع منی بیمار ممکن است با شکایت از ناباروری مراجعه کنند.

در هر فردی که خروجی و سرعت پرش ادرار کاهش یافته و ادرار باریک می آید حتماً باید دو علت را در نظر داشت:

✔️ خروجی مثانه تنگ شده که می تواند به علت بزرگی پروستات که اغلب در مردان بالای 50 سال دیده می شود و یا تنگی مجرای ادراری که اغلب در مردان جوان مشاهده می شود.

عکس بزرگی پروستات

✔️ اختلال در پمپاژ مثانه که موتور انقباضی مثانه خوب و پرقدرت پمپاژ نمی کند و لذا باعث می شود که ادرار سرعت پرش بالایی نداشته باشد و ادرار در داخل مثانه باقی بماند.

علت تنگی مجرای ادراری چیست؟

علل مختلفی در ایجاد تنگی مجرای ادراری دخیل هستند که به شرح تک تک آنها می پردازیم:

– عفونت های مقاربتی

 در رأس همه آنها التهاب مجرای ادراری به علت بیماری سوزاک می باشد که از طریق روابط جنسی بدون محافظت شده با کاندوم از فرد آلوده انتقال پیدا کرده و بعد از چند روز تا چندین هفته می تواند خارش و سوزش مجرا و ترشحات چرکی زرد غلیظ که لباس زیر بیمار را آلوده می کند. در صورت مشاهده چنین علائمی بلافاصله به پزشک متخصص مجاری ادراری مراجعه نمایید.

دکتر شما پس از معاینه ابتدا درخواست کشت و آنتی بیوگرام اول صبح روز بعد و بدون ادرار کردن صبحگاهی شما را به آزمایشگاه می فرستد. شما صبح اول وقت بدون ادرار کردن باید به آزمایشگاه بروید. تکنسین آزمایشگاه با فشار دادن مجرا توسط شما از ترشحات نمونه برداری می کند تا نوع عفونت را با آزمایش مشخص کنند.

بر اساس تشخیص آزمایشگاه در صورت آلودگی به سوزاک و یا کلامیدیاباید هم شما و هم شریک جنسیتان حداقل به مدت 10 روز آنتی بیوتیک با دستور پزشک خود استفاده نمایید. ( در صورت مصرف یک نفر دوباره عفونت از شریک جنسی منتقل خواهد شد) اگر عفونت مجرای ادراری سوزاک و کلامیدیا درمان خوب نشوند یکی از علل شایع تنگی مجرای ادراری  می باشند. این امر در گذشته که سطح بهداشت و اطلاعات پایین بود یکی از شایعترین علت تنگی مجرای ادراری در مردان به حساب می آمد.

– سوند زدن بی رویه

علت تنگی مجرای ادراری چیست؟

 امروزه یکی از شایعترین علت تنگی مجرای ادراری آسیب به مجرا حین سوند زدن توسط افراد غیر مجرب می باشد. افرادی که به علل مختلف دچار احتباس ادراری یا شاش بند می شوند جهت رهایی از درد آن و تخلیه ادراری جهت سونداژ به مراکز درمانی مراجعه می کنند. باید مواظب باشید که سونداژ توسط فرد متخصص انجام شود. یک سوند زدن خوب باید مشخصات زیر را داشته باشد تا آسیب به مجرا ایجاد نشود.

1) از سوند خیلی کلفت استفاده نشود.

2) موقع سوند زدن باید آن را آهسته و بدون فشار به طرف مثانه هل داد. اگر به هر علتی سوند عبور نکرد هر گونه زور زدن و خونی کردن مجرا ممنوع می باشد. 3- اگر سوند رد نشد باید مسیر توسط متخصص ارولوژی آندوسکوپی و علت آن مشخص گردد. زور زدن اضافی باعث خرابی مجرا و تنگی ثانویه خواهد شد.

– تصادف و آسیب به مجرا

 در تصادفات که مخصوصاً باعث شکستگی لگن می شوند حتماً باید به آسیب مجرا و پارگی آن فکر کرد. طبق قانون کلی در بیماران تصادفی که خون در نوک مجرا دارند نباید سوند زد و باید مثانه را از بالای مثانه تخلیه کنیم.

– ختنه

 یکی از عوارض تنگی مجرای ادراری عمل ختنه است که در بعضی از بچه ها باعث انسداد و تنگ شدن نوک مجرا می گردد که در معاینه ته مجرا کاملاً تنگ می باشد و ادرار بچه باریک می آید و خوب تخلیه نمی شود.

– آسیب به مجرا حین عمل جراحی

در بعضی از عمل ها از قبیل جراحی پروستات و مخصوصاً سرطان پروستات به علت نوع عمل و حساسیت محل تنگی ایجاد می شود که درصدی از آن با رعایت ظرافت عمل قابل پیشگیری است ولی بعضی موارد غیر قابل اجتناب می باشد.

– زگیل تناسلی

زگیل تناسلی پیشرفته نیز می تواند در موارد نادری باعث تنگی مجرای ادرار ی شود.

علائم زگیل تناسلی در آقایان

علائم تنگی مجرای ادرار در مردان

تشخیص زودهنگام تنگی مجرا به علائم آن بستگی دارد. اگر یک یا چند مورد از نشانه‌های زیر را دارید، بهتر است هرچه زودتر به متخصص ارولوژی مراجعه کنید:

  • باریک آمدن ادرار (مانند شیر قوری جرم‌گرفته)
  • قطره‌قطره شدن و قطع و وصل شدن ادرار
  • کاهش شتاب و سرعت پرش ادرار
  • احساس تخلیه نشدن کامل مثانه و باقی ماندن ادرار
  • احتباس ادراری (شاش‌بند شدن) و در مواردی ناباروری

این علائم می‌توانند با بزرگی پروستات نیز اشتباه گرفته شوند؛ به همین دلیل تشخیص دقیق توسط پزشک ضروری است.

تنگی مجرای ادرار در زنان

اگرچه تنگی مجرای ادرار در مردان شایع‌تر است، اما در زنان نیز می‌تواند رخ دهد. مجرای ادرار در خانم‌ها کوتاه‌تر است (حدود ۴ سانتی‌متر) و به همین دلیل تنگی در آن‌ها کمتر دیده می‌شود، اما غیرممکن نیست.

علائم تنگی مجرا در زنان مشابه مردان است: باریک شدن جریان ادرار، احساس تخلیه‌ی ناقص مثانه، سوزش و عفونت‌های ادراری مکرر. علل آن نیز می‌تواند شامل آسیب حین زایمان، عفونت، سونداژ مکرر یا جراحی‌های قبلی باشد.

اگر به‌عنوان یک خانم این علائم را تجربه می‌کنید، حتماً برای بررسی دقیق به متخصص ارولوژی مراجعه کنید؛ این مشکل قابل تشخیص و درمان است.

علت بی اختیاری ادار در زنان

قرص رفع تنگی مجرای ادرار

قرص مشخص و قطعی برای رفع تنگی مجرای ادرار وجود ندارد، چون این مشکل معمولاً ساختاری (آناتومیک) است، نه صرفاً التهابی یا عفونی. اما بسته به علت تنگی، پزشک ممکن است داروهایی تجویز کند تا علائم کاهش یابد یا التهاب کنترل شود. در ادامه توضیح می‌دهم:

داروهایی که ممکن است در درمان کمکی تنگی مجرا استفاده شوند:

  1. آلفابلوکرها مثل:

    •  ▪️تامسولوسین (Tamsulosin)

    •  ▪️آلفوزوسین (Alfuzosin)
      این داروها به شل شدن عضلات مجرا و مثانه کمک می‌کنند و باعث می‌شوند ادرار راحت‌تر عبور کند، ولی تنگی را درمان نمی‌کنند.

  2. آنتی‌بیوتیک‌ها در صورت وجود عفونت یا التهاب مجرا تجویز می‌شوند (مثلاً سیپروفلوکساسین یا سفیکسیم).

  3. داروهای ضدالتهاب (مثل ایبوپروفن یا ناپروکسن) برای کاهش التهاب و درد ممکن است موقتاً کمک کنند.

عوارض تنگی مجرای ادرار چیست؟

آیا تنگی مجرای ادرار خطرناک است؟ تنگی مجرای ادراری به عنوان مانعی در جلو عملکرد مثانه جهت تخلیه ادراری می باشد و لذا فشار آن به گردن مثانه افتاده و باعث می شود که :

  • ادرار در داخل مثانه باقی بماند
  • باعث رسوب و سنگ مثانه شود.
  • باعث عفونت های عود کننده و مقاوم به درمان شود.
  • ادرار باقیمانده به کلیه ها پس زده و باعث نارسایی کلیه ها می شود.
  • فرد دچار احتباس ادراری می شود.
  • به علت فشار باعث ضخیم شدن عضلات مثانه و اختلال در پمپاژ مثانه می شود.
علائم سرطان مثانه خوش خیم درمردان

آیا تنگی مجرای ادرار خطرناک است؟

تنگی مجرای ادرار به‌خودی‌خود یک وضعیت تهدیدکننده‌ی حیات نیست، اما اگر بدون درمان رها شود، می‌تواند عوارض جدی و گاهی جبران‌ناپذیری ایجاد کند. خطر اصلی از آنجا ناشی می‌شود که تنگی مانند یک سد جلوی تخلیه‌ی کامل مثانه را می‌گیرد و فشار را به مثانه و در ادامه به کلیه‌ها منتقل می‌کند.

  • باقی ماندن ادرار در مثانه و تشکیل سنگ مثانه
  • عفونت‌های ادراری مکرر و مقاوم به درمان
  • پس‌زدن ادرار به کلیه‌ها و در موارد شدید نارسایی کلیه
  • احتباس ادراری و ضخیم شدن عضلات مثانه و اختلال در پمپاژ آن
  • به یاد داشته باشید یکی از اعضای بدن که اگر آسیب ببیند به‌سختی ترمیم می‌شود، مجرای ادراری است. پس تنگی مجرا را جدی بگیرید و درمان آن را به تأخیر نیندازید؛ تشخیص و درمان به‌موقع از بروز این عوارض جلوگیری می‌کند.

آیا محل تنگی در جای مشخص مجرا اتفاق می افتد؟

بسته به علت ایجاد کننده تنگی جای آن فرق می کند و لذا ممکن است بعد از ختنه در نوک آلت باشد و یا در مجرای وسطی و خلفی ادراری ایجاد شود.
امروزه قطعی ترین روش تشخیص تنگی مجرای ادراری سیستوسکوپی است که به صورت سرپایی با عبور دوربین به داخل مجرا تشخیص داده میشود مثل شکل زیر:

IMG_0222

تکلیف فرد مبتلا به تنگی مجرای ادراری چیست؟

پیشگیری بهترین درمان است. به یاد داشته باشید یکی از اعضای بدن که اگر آسیب ببیند درست نخواهد شد مجرا است. اغلب بیماران مبتلا به تنگی مجرای ادراری دوبار مبتلا به عود بیماری خواهند شد و لذا باید با متانت و صبوری و با مراجعه منظم به دکتر خود با بیماری خود کنار بیایند.

درمان تنگی مجاری ادراری

راه درمان تنگی مجرا ی مشخص است، رفع تنگی . درمان تنگی مجرای ادراری بسته به محل آن و طول تنگی مجرا به دو روش انجام می شود:

1- به طریق آندوسکوپی

امروزه بهترین درمان برای تنگی های سطحی مجرا که طول کوتاهی دارند باز کردن تنگی به روش آندوسکوپی می باشد. در این روش با استفاده از یک چاقو که از دوربین عبور داده می شود در ساعت 12 محل تنگی را باز می کنیم و موقتاً برای بیمار 24-48 ساعت سوند گذاشته می شود و سپس خارج می گردد.

این عمل به صورت سرپایی انجام می شود. نکته مهم این است که به علت شانس عود تنگی مجرا بیمار باید با فواصل منظم به پزشک معالج خود مراجعه نماید. مثل شکل زیر:

imagesm0

2- درمان جراحی

برای تنگی های با طول زیاد و تنگی های عمقی مجرا بهترین درمان عمل جراحی باز می باشد که در آن با برش روی مجرا که اغلب در ناحیه پرینه و یا میان دو پا و جلو مقعد است قسمت تنگی مجرا را ب جراحی برداشته و محل های سالم را به هم پیوند می زنیم. در صورتی که تنگی خیلی طولانی باشد از گرافت های دیگر اعضای بدن از جمله از مخاط دهان برداشته و به عنوان مجرا جهت پر کردن طول تنگی استفاده می شود.

indexjk index][

آیا درمان گیاهی و طب سنتی تنگی مجرای ادرار مؤثر است؟

بسیاری از بیماران به دنبال درمان‌های گیاهی یا سنتی برای تنگی مجرا هستند. مهم است که با واقعیت علمی این موضوع آشنا شوید تا زمان طلایی درمان را از دست ندهید.

تنگی مجرای ادرار یک مشکل ساختاری (آناتومیک) است، یعنی مجرا به‌صورت فیزیکی باریک شده است. هیچ دارو، قرص یا ترکیب گیاهی نمی‌تواند این تنگی فیزیکی را باز کند. درمان‌های گیاهی ممکن است در بهترین حالت فقط علائم را موقتاً تسکین دهند، اما علت اصلی را برطرف نمی‌کنند.

اتکا به درمان‌های غیرعلمی و به تعویق انداختن درمان اصلی، می‌تواند باعث پیشرفت تنگی و بروز عوارض جدی‌تر روی مثانه و کلیه شود. تنها راه قطعی رفع تنگی، باز کردن آن از طریق آندوسکوپی یا جراحی توسط متخصص ارولوژی است.

عوارض و مراقبت‌های بعد از عمل تنگی مجرای ادرار

آگاهی از روند بهبود و مراقبت‌های پس از عمل، نقش مهمی در موفقیت درمان و کاهش احتمال عود دارد. شایع‌ترین چالش بعد از هر دو روش درمان (آندوسکوپی و جراحی باز)، احتمال بازگشت تنگی است.

احتمال عود تنگی:

شایع‌ترین عارضه‌ی درمان تنگی مجرا، عود مجدد آن است. بسیاری از بیماران ممکن است بیش از یک‌بار دچار عود شوند و به همین دلیل، مراجعه‌ی منظم به پزشک معالج با فواصل مشخص بعد از عمل بسیار حیاتی است.

می توانید صحبت های دکتر را در این رابطه گوش کنید.

مراجعه به پزشک برای درمان لکه های روی دستگاه تناسلی مردان

سوند بعد از عمل:

در روش آندوسکوپی معمولاً به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت برای بیمار سوند گذاشته می‌شود و سپس خارج می‌گردد. در روش جراحی باز، مدت سوند بر اساس نوع عمل توسط پزشک تعیین می‌شود.

برای کاهش احتمال عود، در صورت تجویز پزشک، انجام منظم و با احتیاط مراقبت‌های بعد از عمل (مانند سونداژ متناوب با ژل در صورت دستور پزشک) اهمیت زیادی دارد.

در صورت مشاهده‌ی خونریزی، سوزش شدید یا کاهش مجدد جریان ادرار بعد از عمل، حتماً سریعاً به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

آیا تنگی مجرا باعث ناباروری می‌شود؟

در مواردی به علت عدم تخلیه‌ی صحیح مایع منی، تنگی مجرا می‌تواند با شکایت ناباروری همراه باشد. بررسی تخصصی برای تشخیص دقیق لازم است.

بعد از عمل تنگی مجرا کی می‌توان رابطه جنسی داشت؟

معمولاً حدود دو هفته بعد از خروج سوند، اما زمان دقیق را باید پزشک معالج بر اساس نوع عمل تعیین کند.

در صورت کاهش جریان ادراری و احساس تنگی مجرا جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744  تماس بگیرید. خدمتگزار شما دکتر کرمی

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4.1/5 - (103 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ستاره دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 635 مشاهده پرسش
    سلام من تنگی حالب دارم سنگ کلیه هم دارم تازه سنگ شکن کردم آیا با وجود تنگی دفع میشود قبلاً سنگ شکن انجام دادم نتیجه نگرفتم یکبار هم با عمل لیزر سنگم را در آوردن. از کمرممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن انجام شود
  • تصویر کاربر رسول چهارشنبه ۲۶ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    مابیش از یکسال اقدام به بارداری داشتیم که موفق نبوده دومرتبه آزمایش اسپرم انجام شده که عکس ان را خدمتتان ارسال خواهم کرد،بیضه ها از جهت واریکوسل بررسی شده و نرمال بوده ، لطفا ازمایش من را بررسی نمایید. باتشکر
    1. تصویر کاربر رسول دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      سلام دکتر لطفا پاسخ بدین من خیلی نگران هستم نرمال مورفولوژی ۳ میباشد آیا امکان باروری وجود دارد یا خیر و‌درمان چیست؟ باتشکر
    2. تصویر کاربر رسول دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      🌺
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      عکس ازمایش را اینجا بفرستید
    4. تصویر کاربر رسول دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      عکس به ضمیمه ارسال گردید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      اگر تا یکسال بچه دار نشدید iui انجام شود
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      مولتی ویتامین WELLMAN برای آقا و مولتی ویتامین WELLWOMAN برای خانم پودر اندروفرتی هر ۱۲ ساعت
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر Hossin دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 948 مشاهده پرسش
    سلان جناب اقای دکتر خسته نباشین.خانمم مشکل قاعدگی داره .دور یا زود میشه توی تاریخش.بعصی وقتا هم لکه میبینه.مراجعه کردن پیش دکتر زنان زایمان سنو با ازمایش انجام دادن ،داخل سونو مشخص شد که دهانه رحم ضخیم شده .ولی داخل ازمایش کشت ادرار عفونت هسته که عکسو براتون میفرستن .لطف کنین بگین عفونت از کلیه ها هسته یا که از مثانه.در ضمن کمر درد و موقع ادرار درد دارن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      عفونت شون باید درمان شه ۴ تا امپول جنتامایسین هر ۱۲ ساعت عضلانی تزریق شه و مجدد کشت ادرار انجام شه
    2. تصویر کاربر Hossin دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      به دکتر مراجعه کردیم ۶ عدد امپول امیکاسین ۵۰۰تجویز کردن که یکی صبح و یکی شب تزریق میشه . پس مشکل خاصی نیس .جای نگرانی وجود نداره ؟؟!!!
    3. تصویر کاربر Hossin دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      به دکتر مراجعه کردن و ۶ دوز امپول امیکاسین ۵۰۰ تجویز کردن که یکی صبح و یکی شب تزریق میشه .پس مشکلی نیس ؟؟ جای نگرانی وجود نداره!!!؟؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      میتونین امپول امیکاسین رو بزنین فرقی نداره ، پیگیر درمان باشین بعد از اتمام درمان باید مجدد کشت ادرار داده شه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حورا دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    با سلام خانمی ۴۰ ساله ام یکماه پیش عمل tul انجام دادم که برای نتیجه سونوی جدید رفتم و کیست کلیه درکلیه دیگرم نشون داده وهمچنین دکترم گفته مثانه کوچک شده ایا به عمل ارتباط داره واین کیست خطرناکه ممنون از پاسخگوییتون عکس سونو را هم فرستادم لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      جهت بررسی دقیق تر اون سی تی اسکن شکم و لگن با تزریق وریدی انجام شود
  • تصویر کاربر کیان دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر این زگیل تناسلیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      مشکوک به زگیل است مراجعه کنید از نزدیک معاینه کنم در صورت تایید کرایو کنم
  • تصویر کاربر زبیر دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر آلت من هنگام نعوذ به سمت پایین کج و ی ذره متمایل به سمت چپ می‌باشد طبق عکسی که فرستادم نیازم به عمل داره با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      سلام ، در مورد کجی آلت در صورتی که کمتر از ۳۰ درجه باشد و در رابطه ی جنسی اختلال ایجاد نکند نیاز به جراحی نیست . در غیر این صورت باید عمل شوید و با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
    2. تصویر کاربر زبیر یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      عکس فرستادم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      توضیح دادم اگر در رابطه مشکل دارین بهتره عمل کنید. به نظر کجی بیش از ۳۰ درجه است و بهتر است عمل شود !
    4. تصویر کاربر زبیر یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      هزینه عمل چقدره
    5. تصویر کاربر زبیر یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      میشه بدونم هزینه عمل و عوارضی چیزی داره
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      با ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس گرفته شه
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    سلام من۳۶سالمه وزنم ۹۷قدم۱۸۴الان رژیم دارم قبلا وقتی زیادسرپا وامیستادم پهلو سمت راست بدنم درد می کرد ولی الان سر پا کارمی کنم زیاددردمی کنه حتمآ بایدبشینم تا خوب بشه لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر سجاد یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی. بنده مدت ده سال خود ارضایی داشتم و الان 21 سالمه. به طور معمول بعد از تماشای پورن در ادرارم تغییر رنگ و تغییر حجم وجود داره. دیروز بعد از اینکه متاسفانه چندین ساعت تماشای پورن داشتم و نهایتا مختوم به خود ارضایی شد امروز صبح رنگ ادرارم قرمز رنگ شده بود. خواهش می کنم راهنماییم کنید باید چکار کنم؟ چه برای ترک خود ارضایی(چون با این سابقه ایی که من دارم انگیزه ای برام نمونده فکر میکنم آثار اون هر چی که ممکن بوده ایجاد شده و ترک من دیگه بی تاثیره) و هم برای تغییر رنگ ادرام.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      مصرف مایعاتتون رو بیشتر کنین و سونوگرافی و ازمایش ادرار هم انجام شه
  • تصویر کاربر اشکان یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر بنده ۳۸ ساله و متاهل هستم و در کیش به مدت ۱۲ سال است که زندگی می‌کنم. از سن ۱۸ سالگی بعد از اولین سونوگرافی متوجه شدم که کلیه سمت چپم هایپوپلاستیک شده و کلیه سمت راست هم هایپرتروفی جبرانی دارد. متاسفانه به دلایلی در ۲۶ سالگی به دلیل شکم درد عمل لاپاروسکپی تشخیصی داشتم که از بعد از اون عمل که برام سوند گذاشته بودن مشکلات من شروع شده‌اند و از اون به بعد ادرارم ۲ شاخه می‌شد و بعد از انزال جهش خیلی کم شد. بدلیل لزوم مصرف کورتون (پردنیزالون از دوز ۵۰ تا دوز ۰/۵) بمدت ۵ سال، برام قرص کلسیم هم تجویز شد که این موضوع باعث ایجاد سنگ کلیه شد که مجبور به انجام سنگ شکن شدم که موضوع برطرف شد و از سال ۹۶ به بعد هم کورتون قطع شد اما روز به روز میزان جهش منی کم می‌شد که با مراجعه به اورولوژ صرفاً التهاب پروستات تشخیص داده می‌شد اما پس از تجویز ترازوسین هم فرق و بهبودی حاصل نگردید! با توجه به توضیحات فوق بنده هر سال جهت چک آپ سونو میدادم که پارسال تو کلیه راست سنگ ۳ میل دیده شد و دفع نشد تا اینکه امسال مجدد سونو و آزمایش خون دادم و سنگ شده بود ۴ میل با پروستات ۳۹ سی سی و کراتین 1/1 و psa 1/5 که با مراجعه به نفرولوژ برام :( هیدروکلرو تیازید-روزی ۱/۲)-(Cystine-هر ۱۲ ساعت)-(سیپروفلوکساسین۵۰۰-هر ۱۲ ساعت)-(پروستا باریج-روزی ۱ عدد)-(اوروسیترا ۱۰-روزی ۲ عدد بعد از نهار و شام) و نهایتاً تاسولوسین ۰/۴ روزی ۱ عدد تجویز کردن و بطور همزمان هم قرص Hairvit (جهت عدم ریزش مو) نیز صبح‌ها به همراه داروهای فوق مصرف می‌کردم. بعد از ۲ هفته علائم احتباس ادراری شروع شد و عملاً با وجود احساس ادرار قادر به تخلیه کامل نبوده و تا صبح ۳-۴ مرتبه مجبور به تخلیه بصورت قطره‌ای با استفاده از آبگرم هستم که باعث ایجاد درد در پهلوها شده است. قرص‌هارو قطع کردم و بعد از یک هفته سونو دادم که عکسش رو خدمتتون ارسال می‌کنم که پروستات ۱۶ سی سی و PVR 19 cc ذکر شده و BUN/CR و scan DMSA توصیه شده است.
    اینبار به اورولوژ مراجعه و گفتن همه قرصهارو قطع کن و صرفاً AB-Cyscareهر ۱۲ ساعت ۱ عدد و ویتامین B1
    روزی ۱ عدد - متاسفانه مجدد علایم حادتر شد و مصرف اینهارو هم قطع کردم. اما الان کماکان تامسولوسین رو ۱ هفته است شروع کردم اما تکرر ادرار و سوزش خصوصاً از شب تا صبح خیلی اذیتم می‌کنه.
    لازم به ذکر است که همسرم هم ۱ هفته‌ای است که دچار علائم مشابهی نظیر احتباس ادرار شده که باعث درد در کلیه ها شده و بزور تخلیه ادرار دارند.
    در ضمن دارم مراجعه می‌کنم به تهران جهت اسکن کلیه

    حالا سوال من اینه که قبل از مصرف این داروها بنده صرفاً یک مشکل داشتم و اونهم جهش کم مایع منی و دوشاخه شدن ادرار، آقای دکتر کدوم یکی از این داروها باعث بوجود اومدن این مشکلات و عدم توانایی در تخلیه ادرار برام شده‌اند؟
    راه حل چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      با توجه به علایمتون بهتره سیستوسکوپی شین تا مسیر مجرای ادراری با دوربین دیده شه
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    دکتر سلام
    من چند وقتی هست درد کمر و بیضه دارم اخیر زیر شکمم هم درد میگیره(بالای آلت تناسلی) درد ها کم و زیاد می‌شوند و ثابت نیستن و ممکنه در یک روز هم درد نداشته باشم!
    در هنگام ادرار کردن تاخیر دارم چند ثانیه ولی هر چه ادرارم بیشتر باشد تاخیر کمتر است مثلا 5 ثانیه شایدم کمتر! وقتی فشار ادرارم زیاد هست سر نوک آلتم می‌سوزد
    سونو حجم باقیمانده 23 و عفونت ادرار هم نداشتم و PSA من0.61 بود
    تکرر ادرار ندارم ولی وقتی مایعات زیاد مصرف کنم، زیاد ادرار میکنم
    احتمال تنگی مجرا هست نه؟
    سابقه تصادف یا سوند گذاری یا تماس جنسی نداشتم ولی یبوست خیلی شدید و خونی چند وقتی داشتم
    ممنونم از شما
    1. تصویر کاربر سعید شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      ادرارم باریک نیست و پر فشار است(موقعی که واقعا ادرار داشته باشم) ولی موقعی که کم فشار باشد ابتدای ادرارم 2 شاخه می‌شود برای چند ثانیه و به هم میچسبد و 1 شاخه می‌شود
      با سپاس
    2. تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      دکتر سلام نمیدونم این به دردم ربط داره یا نه ولی با هر بار نفس کشیدن از سوراخ نافم درد میگیره تیر میکشه میره تا زیر شکمم دردش خیلی زیاده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      اگر فشار ادرارتون خوبه تنگی مجرا نیست. اگر سونوگرافی طبیعی بوده نیاز به اقدامی نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر الهه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اگه دختری پرده ارتجاعی داشته باشد آیا پس از ازدواج چناچه به متخصص مراجعه شود مشخص میشود قبلا نزدیکی داشته یا نه ؟؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      با معاینه توسط متخصص زنان مشخص میشود
  • تصویر کاربر سیده چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 837 مشاهده پرسش
    باسلام من۳۲ساله هستم.مدتی بخاطر یبوستی که داشتم احساس میکنم بواصیل گرفته ام ولی باز مشکوکم لطفا راهنماییم کنیید چون بعضی مواقع خونریزی مقعدی دارم وبسیاردرد موقع تخلیه وحتی گوشتهای اضافه
    بیرون مقعد هم حس میکنم نمیدونم این بیماری چیست از عمل کردن هم دیگه میترسم.بادارو خوب میشودخواهش میکنم راهنماییم کنید چون واقعا درد خسته ام کرده وروم هم نمیشود پیش دکتر بروم لطفاراهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      تخصص من نیست
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 22290 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما استاد بزرگوار
    بنده پسری 21 ساله هستم
    امروز در پی درد یک هفته ای پشت پهلو به همراه سوزش و درد هنگام ادرار متوجه شدم کلیه سمت راست دارای طول 55میلیمتر با ضخامت کورتکس کمتر از2میلیمتر! وپارانشسیم نازکتر از عادی هست در مقابل، طول کلیه سمت راست 134 میلیمتر با ضخامت کورتکس 10 میلیمتر به همراه پارانشسیم نرمال میباشد که نکته ذکر شده در سونوگرافی اظهار میدارد که هایپر تروفی جبرانی برای این کلیه اتفاق افتاده است.
    هیچگونه سنگ در مثانه یا بقیه قسمت ها دیده نشده و حالبها متسع نیستند
    با این بیان به نظر شما این بزرگ و کوچک بودن دلیل مشکل من میباشد و پیامدهای این ناهنجاری برای من چیست؟و ایا امکان دارد این عدم یکسان بودن تا اخر عمر برای من ایجاد مشکل نکند؟
    در ضمن کلیه کوچکتر«راست» هایپوپلاستیک ذکر شده و بنده تا به امروز هیچ نشانه درد یا بیماری نداشته ام
    سپاس از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      با بزرگ شدن جبرانی کلیه سالم عمل هر دو کلیه را انجام میدهد نگران نباشید
  • تصویر کاربر طاهره دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام
    اينجانب 42 ساله، چند ماهي است كه دچار تكرر ادرار شده ام .و اين مسئله باعث آزارم شده است. چندين بار هم به پزشك مراجعه كردم و داروهايي نيز مصرف كردم. از جمله اكسي بوتين-مترونيدازول-آمپول جنتامايسين-كلوتريمازول واژينال و چند داروي ديگر كه افاقه نداشت.
    در تاريخ 18 فروردين آزمايش كشت ادرار دادم كه به پيوست برايتان ارسال مي نمايم.
    من صحبتهاي شما را در برنامه خانواده شنيدم . و با توجه به گفته هاي حضرتعالي، من بيماري ديسك كمر و كمردردهاي مزمن هم دارم. لطفا مرا راهنمايي نمائيد.
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر نازنین دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 639 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر مادرم زنی ۵۳ ساله است سال هاست پهلوهاش و ستون فقراتش درد می کنه و مبتلا به فشار خون بالاست هر سونوگرافی و آزمایشی دادیم طبیعی بوده تا اینکه سونوگرافی جدیدی که داده ؛دیامتر طولی کبد در بالاترین حد۱۲۷م م می باشد و تصویر یک کیست کورتیکال به قطر 13 م م در پل میانی فوقانی چپ دیده شده؛ از طرفی مادرم حدود ۲۰ سال پیش رحمش رو برداشته و حدود سه ساله که در دو طرف زیر شکمش درد می کنه من خیلی می ترسم می شه لطف کنید و بگید مشکلش چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      کلیه نرمال است و کیست جای نگرانی ندارد
  • تصویر کاربر انصاري جمعه ۲۲ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت شما من در رابطه با نعوض دچار مشکل هستم يعني به راحتي تحريک ميشم وبه قولي هاتم ولي نعوظ کامل انجام نميشه ودر بسياري از موارد دچار زود انزالي هم ميشم به صورتي که در اکثر اوقات بلافاصله بعد از دخول ارضا ميشم لطفا کمکم کنيد با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      مبحث زود ارضائی سایت را بخوانید توضیح دادهام
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۲۲ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    با سلام پسری 14 ماهه دارم که در 21 روزگی ختنه شده است و دارای آلت تناسلی پنهان میباشد و طول آلت آن در حالت کشیدگی کمتر از 2 سانت میباشد . به متخصص کودکان مراجعه کردیم که آمپول تستسترون تجویز کرد ولی ما استفاده نکردیم تشخیص شما چیست آیااین مشکل با دارو حل میشود. با تشکر...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر صادق دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 655 مشاهده پرسش
    با سلام من در حدود 3 هفته هستش که ناراحتی در زیر شکم خود احساس میکنم که بعد از معاینه و گرفتن عکس مشخص گرید که پروستاتیت مزمن دارم لطفا راهنمایی بفرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت ویزیت حضوری هماهنگ کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب