اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

چگونه آزمایش ادرار دهیم؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
ازمایش ادرار چگونه است؟ امروزه یکی از آزمایشاتی که به صورت شایع در مراجعه به پزشک معالجتان درخواست می شود آزمایش ادرار می باشد. در اینجا با توجه به اهمیت و دقت آزمایش و صحیح بودن نتیجه و درمان مناسب بر اساس آن مطالبی را در مورد کیفیت انجام آزمایش، شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری و فرق آزمایش ادرار با کشت ادرار توضیح می دهیم.

آزمایش ادرار بر اساس بیماری شما و درخواست پزشکتان می تواند اطلاعات بسیار مهمی را به پزشک معالجتان بدهد.

چه مواقعی باید آزمایش ادرار داد؟

تشخیص با نظر پزشک مربوطه می باشد. به طور کلی آزمایش ادرار جهت تشخیص عفونت ادرار، خون در ادرار، وجود سلولهای سرطانی و التهابی در ادرار، دفع پروتئین از ادرار، دفع املاح بدن از قبیل کلسیم و پتاسیم، از نظر دفع کریستال یا اجزاء مواد تشکیل دهنده سنگ های موجود در سیستم ادراری و وجود قارچ در ادرار می باشد.

برای آزمایش ادرار باید اولین ادرار صبح باشد؟

برای آزمایش کامل ادرار، نمونه اول صبحگاهی به‌طور علمی توصیه می‌ شود؛ زیرا بعد از استراحت شبانه و بدون تأثیر مصرف مایعات، ادرار غلیظ‌ تر و متمرکزتر است و ذراتی مانند پروتئین، گلوکز، گلبول‌ ها و باکتری‌ ها را دقیق‌ تر نشان می‌دهد. 

این نمونه کمتر تحت تأثیر فعالیت‌ های روزانه یا رژیم غذایی قرار می‌گیرد، بنابراین نتایج آزمایش قابل اعتماد ترهستند. به همین دلیل، در راهنمای استاندارد آنالیز ادرار و مطالعات علمی، اولین ادرار صبحگاهی به‌ عنوان نمونه بهتر توصیه می شود. 

epithelial cells در آزمایش ادرار باید چند باشد

در آزمایش ادرار، وجود تعداد کمی سلول‌های اپیتلیال (Epithelial Cells) طبیعی است و جای نگرانی ندارد. این سلول‌ها از سطح مجاری ادراری جدا شده و وارد نمونه ادرار می‌شوند.

مقدار طبیعی این سلول‌ها در یک نمونه ادرار معمولی، معمولاً کم (Few) یا متوسط (Moderate) گزارش می‌شود. به طور دقیق‌تر، این مقدار باید کمتر از ۵ سلول در هر میدان میکروسکوپی قوی (HPF) باشد.

چه زمانی وجود سلول‌های اپیتلیال نگران‌کننده است؟

تعداد زیاد: اگر تعداد این سلول‌ها بسیار زیاد (Many) یا فراوان (Numerous) گزارش شود، ممکن است نشان‌دهنده عفونت مجاری ادراری، التهاب یا وجود سنگ کلیه باشد.

نوع سلول: سلول‌های اپیتلیال انواع مختلفی دارند (مثل سلول‌های سنگفرشی، انتقالی و کلیوی). وجود تعداد زیاد سلول‌های اپیتلیال کلیوی می‌تواند نشانه آسیب به کلیه‌ها باشد و نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.


نکته مهم: تنها بر اساس تعداد سلول‌های اپیتلیال نمی‌توان نتیجه‌گیری کرد. پزشک نتیجه آزمایش شما را در کنار سایر فاکتورها مانند وجود گلبول‌های سفید، گلبول‌های قرمز و باکتری‌ها تفسیر می‌کند تا به یک تشخیص دقیق برسد.

آزمایش ادرا

شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری

برای اطمینان از صحت نتایج آزمایش ادرار و تشخیص دقیق عفونت ادراری، باید نکات زیر را رعایت کنید. این شرایط به پزشک کمک می‌کند تا باکتری‌ها و سایر علائم عفونت را به درستی شناسایی کند.

۱. آمادگی برای نمونه‌گیری

اول صبح: بهترین زمان برای گرفتن نمونه ادرار، اول صبح است. در این زمان، ادرار غلیظ‌تر است و احتمال وجود باکتری‌ها و سلول‌ها در آن بیشتر است، که تشخیص را ساده‌تر می‌کند.

مایعات: شب قبل از آزمایش، مایعات زیادی ننوشید. این کار باعث رقیق شدن ادرار شده و ممکن است نتیجه را غیردقیق کند.

 

۲. روش تمیز نمونه‌گیری (Midstream)

این روش برای جلوگیری از ورود باکتری‌های سطح پوست به نمونه ادرار بسیار مهم است.

  1. دست‌ها را بشویید: قبل از هر کاری، دست‌های خود را با آب و صابون کاملاً بشویید.

  2. محل را تمیز کنید: با استفاده از پدهای مخصوص یا گاز استریل، ناحیه تناسلی را از جلو به عقب به خوبی تمیز کنید.

  3. ادرار اولیه را دور بریزید: ابتدا کمی ادرار کنید تا مجرای ادرار شسته شود. این قسمت ادرار را در ظرف نمونه‌گیری جمع نکنید.

  4. نمونه اصلی را جمع‌آوری کنید: بدون توقف جریان ادرار، ظرف را زیر آن بگیرید و نمونه اصلی را جمع کنید. ظرف را فقط تا نیمه یا دو سوم پر کنید.

  5. تکمیل فرآیند: باقی ادرار را خارج از ظرف دفع کنید. سپس درِ ظرف را محکم ببندید و آن را به آزمایشگاه تحویل دهید.

 

ادرار طبیعی باید چه مشخصاتی داشته باشد؟

رنگ ادرار

رنگ آن بسته به مقدار مصرف مایعات و نوع رژیم غذایی فرق می کند. در حالت طبیعی رنگ ادرار از زرد کم رنگ تا زرد غلیظ متغیر است. رنگ ادرار در عفونت های ادرار پررنگ و بد بو می باشد.

خون در ادرار

ادرار در حالت طبیعی نباید بیش از 1-2 سلول خونی داشته باشد. اگر در آزمایش ادرار شما گزارش سلول های خونی بیش از 3 تا باشد باید از نظر سنگ، عفونت و سرطان حتماً بررسی شود. گهگاهی وجود خون در ادرار به صورت روشن و لخته است که باید از نظر سرطان مثانه، عفونت های ادرای حاد و ویروسی و غیرنیازمند، بررسی ضروری می باشد.

PH

ادرار در حالت طبیعی با توجه به ترکیبات آن اسیدی و اندازه شدت اسیدی بودن آن از نظر علمی حدود 6 می باشد. قلیائی شدن ادرار که اغلب در عفونت های ادراری و یا اسیدی بودن بیش از حد آن در تشکیل سنگ ها و اسیداوریکی و سیستئینی اتفاق می افتد کاملاً غیر طبیعی است.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: برای عفونت ادراری چه قرصی بخوریم

ph آزمایش ادرار

 پروتئین

دفع پروتئین به مقدار معین و مخصوصاً بعد از ورزش و یا بیماری تب دار طبیعی است ولی یادتان باشد اگر دفع پروتئین از حد متعارف بالا باشد نشان دهنده آسیب جدی به کلیه ها می باشد که اغلب به علت صدمه به سلول های تصفیه کننده کلیه یا گلومرولها و یا اختلال در جذب مجدد پروتئین در لوله های تصفیه کننده کلیه ها اتفاق می افتد و نیازمند بررسی دقیق می باشد.

در مواقع دفع پروتئین از ادرار جهت تشخیص دقیق مقدار دفع پروتئین دفع شده بهتر است ادرار 24 ساعت خود ررا در ظرفی که آزمایشگاه به شما می دهد جمع کرده و به آزمایشگاه تحویل دهید که آزمایش دقیق از نظر دفع پروتئین در ادرار 24 ساعته بررسی شود که بسیار دقیق و کمک کننده به پزشک شما در درمانتان خواهد بود.

دفع بیلیروبین و اروبیلینوژن

به هر علتی انسداد در مجاری صفراوی به علت سنگ، سرطان های مجاری صفراوی و یا التهاب مجاری صفراوی ایجاد و باعث بسته شدن مسیر گردد باعث افزایش آنها در ادرار می گردد.

نبود باکتری

وجود باکتری به مقدار زیاد به همراه آزمایش نیتریت مثبت که غیر طبیعی بوده و نشان دهنده ابتلا شما عفونت ادراری می باشد.

وجود قند در ادرار

در حالت طبیعی نباید قند در ادرار گزارش شود. اگر در حالت طبیعی قند در ادرار شما گزارش شود نشان دهنده بالا بودن قند خونتان می باشد که اغلب زمانی که قند خون بالای 180 برسد این امر اتفاق می افتد.

وجود کریستال

کریستال ها همان اجزای ریز تشکیل دهنده سنگ کلیه و مجاری می باشد. در صورت مشاهده کریستال های زیاد در ادرار دو مسئله برای شما مهم می باشد.

  • شما در معرض سنگ سیستم ادراری هستید که باید مایعات زیاد و نمک کم بخورید.
  • نوع کریستال دفع شده بیانگر نوع سنگ کلیه ومجاری ادرارتان خواهد بود.

چگونه آزمایش ادرار درست بدهیم؟

  • بهتر است نمونه ادرار اولین ادرار صبحگاهی باشد.
  • قبل از دادن نمونه، سر آلت ناحیه تناسلی را بشویید.
  • سعی کنید نمونه را از وسط ادرارتان بدهید. نمونه اول و آخر بهتر است داده نشود.
  • 50 سی سی یا نصف لیوان ادرار جهت آزمایش کافی است.
  • در مورد خانم ها بهتر است شستشو از جلو به عقب انجام شود تا باعث آلودگی محل نشود.
  • از لمس نمونه ادرار با دست جداً اجتناب نمائید که باعث آلودگی و جواب غلط می شود.
  • اگر در منزل نمونه را گرفته اید سریعاً و در کمتر از نیم ساعت آن را به آزمایشگاه مربوطه برسانید. اگر نمی توانید بلافاصله در یخچال قرار بدهید.

اگر آزمایش ادرار 24 ساعته است سعی کنید:

  •  24 ساعت فقط در داخل ظرف مربوطه ادرار نمائید.
  •  تا فاصله بعدی ظرف را در یخچال نگه دارید.

در مورد آزمایشات نوزادان

بهترین و دقیق ترین آزمایش برداشتن نمونه از مثانه از طریق پوست بالای مثانه می باشد.

آزمایش سیتولوژی ادراری چیست؟

آزمایش سیتولوژی ادرار: برای بررسی وجود سلول های سرطانی دفع شده از طریق ادرار می باشد. برای انجام آن باید قبل از آزمایش از مواد تزریق که برای انجام CT اسکن یا عکس رنگی IVP انجام می شود، اجتناب نمایید و آزمایش سیتولوژی را قبل از عکس برداری انجام دهید.

آیا آزمایش کشت از مجرا با آزمایش ادرار فرق دارد؟

بله دقیقاً، زمانی پزشک درخواست آزمایش کشت از ترشحات مجرا را می دهد که شک به عفونت های مجرا که اغلب از طریق تماس های جنسی مثل سوزاک، سیفلیس، کلامیدیا و غیره را دارد. در اینجا منظور کشت و آزمایش فقط ترشحات مجرا می باشد که اغلب زرد غلیظ و در اول صبح و با فشار دادن مجرا بیرون می آیند خود را مشخص می کند.
برای انجام این آزمایش باید:

  • صبح اول وقت و قبل از ادرار کردن به آزمایشگاه مراجعه کنید.
  • در آزمایشگاه با فشار دادن نوک آلت تناسلی از نمونه ترشحات چرکی جهت آزمایش برداشته خواهد شد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (32 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر افسر چهارشنبه ۲۶ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    سلام. خانمي ٤٩ ساله هستم. آزمايش ادرار خون نشان داده است. درد ندارم. آزمايش سيتولوژي خوب بود. سي تي اسكن وحود يك كيست دو سانتيمتري در داخل كليه چپ را نشان مي دهد.يعني كيست رو سطح بيروني كليه نيست.پيشنهاد جنابعالي چيست؟. با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      پيگيري
    2. تصویر کاربر افسر سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      با سلام و با سپاس از پاسخ جنابعالي
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      تشكر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با درود و عرض خسته نباشید. من سال گذشته آزمایش ادرار دادم که در فروردین 94 گلبول سفید 20 تا 25 و قرمز 5 تا 6 بود ولی در آبان همون سال باز آزمایش دادم که اینبار گلبول سفید 5 تا 10 بود و قرمز 0 تا 2 شده بود و در این دو باکتری رو few زده بود. امسال هم در مهر ماه ازمایش دادم که گلبول سفید 5 تا 6 شده بود و گلبول قرمز هم 0 تا 1 بود ولی باکتری rare زده بود. در تمام این آزمایشات پروتئین منفی بود. به نظرتون این عفونت ادراری هستش یا مشکل چیز دیگست و سونوگرافی لازمه؟ممنون میشم پاسخ بدین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      كشت ادرار دهيد
  • تصویر کاربر فرخ سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب - عکس سونوگرافی کلیه و خدمتتان ارسال کردم -خواهشا بگید نارسائی کلیه دارم یا نه؟ سنم 35 هستش - ماهی 1 بار یه درد خیلی کمی در قسمت کلیه هام احساس میکنم - تو 6 ماه قبلی 2 بار تکرر ادرار داشتم که داروی جمی فلوکساسین و... بود که تاثیر زیادی تو بهبودیم داشت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      دكتر داخلي كليه برويد
  • تصویر کاربر محدثه یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    باسلام
    خواهری دارم 18 ساله که بصورت مادر زادی دهانه رحمش بسته بوده و تک کلیه می باشد و از زمانی که به بلوغ رسیده و پرید میشود خون پرید از راه مثانه همراه ادراردفع میگردد به همین خاطر عفونت شدید کلیه دارد و ادرارش همیشه خونی است و کراتین خونش نیز بالاست برای جراحی اقدام کرده ایم ک دکتر متخصص میگوید تا عفونت برطرف نشود عمل نمیشود ولی عفونتی که دارد هیچ وقت برطرف نمیشود و هر چقدر هم دارو مصرف کند مجدد که پرید میشود باز عفونتش برمیگردد و بخاطر تک کلیه بودن خیلی نگران هستیم خواهشمند است راهنمایی کنید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      نگران نبايد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      نباشيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 661 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ،یه دختر سه ساله دارم مشکل رفلاکس ادرار داره ،عکس رنگی و اسکن ازش گرفتن بعد پیش دو متخصص بردم نشون دادم اولی دکتر اتوکش بودن نظرشون این بود که کلیه چپش یه مقدار کوچکتر از حالت نرمال هست و از پنجاه درصد ،سی و پنج درصد کار میکنه و درکل گفتن نیاز به جراحی نیست و با دارو رفع میشه حالا پیش یه متخصص دیگه بردیم نشون دادیم دکتر آرش عباسی ایشون گفتن بافت کلیه زیاد آسیب دیدن باید عمل بسته بشه حالا موندیم حرف کدوم مد نظر قرار بدیم ...توروخدا جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      با مدارك مراجعه نماييد
  • تصویر کاربر سجاد یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام استاد خسته نباشید
    اقای دکتر من سنگ کلیه داشتم فنر گذاشتن الان تویه ظرف ادار میکنم همراه با ادارم لک های سفید هست که شناور هستن میشه بگید اینا چین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      ازمايشدهيد
  • تصویر کاربر اعظم یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 4631 مشاهده پرسش
    باسلام دخترم دوسالشه یکسالگی سونو انجام دادیم کلیه راست فولنس داشت ولی عفونت ادرار نداشت یکسال گذشته وهیچ مشکلی نداشته تا الان که عفونت داشت ولی با دارو خوب شده کشت ادرارهم سالم بوده حالا احتمال داره بااینکه آزمایشش سالمه ممکنه برگشت ادرار داشته باشه چطور میتونم بفهمم و میشه بدون عکس رنگی وفقط با سونوگرافی پیگیری کنیم چون اخیرا بخاطر مریضیهاش خیلی بهانه گیر شده ونمیخوام بیشتر اذیتش کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      هر٦ ماه سونو كافي است
  • تصویر کاربر هادی سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام دکتر متاسفانه کلیه هام بعضی اوقات انقدر درد شدیدی دارند که وقتی عود کرد باید نیم ساعت و شاید بیشتر دراز بکشم به طوری که بر اثر درد خمیده می شوم و نمی توانم راه برم یا بایستم و این اتفاق بیشترمواقعی است که دستشویی برای مدفوع نمی روم ؛ازمایش ادرار و خون و حتی سنوگرافی هم گرفتم چیزی نشان نداد ولی داخل برگه ازمایش خون و ادرار چند تاشون نرمال نیست یکیش SGPT(ALT که نوشته باید0.0-40.0باشه Result 70 است ; cholesttrol 130است ; LDL-C 73 است ; ALK 374 است Color :Yellow است(W.B.C) ; App:Clear(R.B.C) و PH: 5 است لطفا نظر بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 764 مشاهده پرسش
    بنده بدلیل التهاب پروستات 20 عدد قرص تامسولوسین بصورت هر شب یک عدد مصرف میکردم در طول دورۀ مصرف این دارو 4 باری انزال کردم که با توجه به عوارض دارو هیچ منی خارج نشد
    بعد از این 4 انزال خشک رفته رفته دردی خفیف در کلیه سمت راستم احساس کردم که اخیرا این درد کمی شدید تر شده است و جریان ادرام بشدت کاهش یافته و انتهای دهنم همیشه مزۀ تلخی مانند گوگرد احساس میکنم. میخاستم بدونم آیا کلیه ام بدلیل منی های که در مثانه تخلیه شده اند دچار آبسه شده است؟ آیا خطرناک است؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      قطع كنيد
  • تصویر کاربر مرمر سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید دوتا سوال داشتم از خدمتتون
    اول اینکه یک قرص برای تکرر ادرار داده بودید به من که دو روز مصرف کردم چشام تار شد با توجه به اینکه این جزو عوارض قرص است ایا ادامه بدم یا نه
    سوال دوم اینکه چون دارای سنگ در کلیه چپم هستم در پهلوی چپم گاهی احساس درد میکنم به نظر شما امکانش هست که به خاطر عفونت ادرار باشه این درد؟
    البته سنگم با دارو از 5میل به 2 میل رسیده و شما گفتید دیگه دارو مصرف نکنم ممنون میشم پاسخ بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      دارو نياز نيست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بدون سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام. من پسری 21 ساله هستم . در طول روز زیاد به دستشویی میرم و برای ادرار اقدام می کنم. در فصل سرما که دستشویی رفتنم چند برابر میشه.تا اول دبیرستان شب ادراری هم داشته ام. برای مسافرت هایی با مسافت های طولانی در اتوبوس واقعا توان نگهداری ادرار برام سخته( تحملش می کنم ولی بعضی مواقع مقداری ادرار بیرون میریزه؛ در کل تحملش سخته) .در ضمن بیماری پرولاپس قلب با نارسایی خفیف هم دارم. به نظر شما مشکل می تونه از چی باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر جان.
    دکتر من پسر 20ساله ام وقتی که ادرار میکنم حسابی می سوزاند احساس میکنم که چند قطره ای هم میمونه بدجور اذیتم میکنه دلیلش چیه و چکار کنم همین چند روزی هم هست که در این شرایطی هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار دهید
    2. تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام دکتر جان زمانی که در ان شرایطی هستم ازمایش ادرار دهم یا هرزمان میتونم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 12399 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.خسته نباشید
    گاهی اوقات بعد از ادرار مایعی سفید رنک از مثانه من خارج میشود.خودارضایی هیچ وقت نکردم.این مایع خطرناک هست؟ارتباطی به التهاب پروستات ندارد؟چون روزانه 8 ساعت روی صندلی هستم.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مهم نیست
  • تصویر کاربر خانم پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    با عرض ادب و احترام خدمت آقای دکتر کرمی
    خانمی 24 ساله هستم که به مدت 4 سال است که دچار بی اختیاری ادرار شده ام، آزمایشات نشان دهنده ورم مثانه است اما با مصرف دارو بهتر نشدم، از شما برای حل این مشکل درخواست راهنمایی دارم.
    در ضمن قصد بارداری دارم و پیش از این دچار سقط جنین شده ام (در دو ماهگی ) خواستم بدانم آیا (ورم مثانه) بر بارداری دوباره من می تواند مشکل ساز باشد؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      حتنا نوار عصب مثانه بگیرید02122642744 09351142080
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب