اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

چگونه آزمایش ادرار دهیم؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
ازمایش ادرار چگونه است؟ امروزه یکی از آزمایشاتی که به صورت شایع در مراجعه به پزشک معالجتان درخواست می شود آزمایش ادرار می باشد. در اینجا با توجه به اهمیت و دقت آزمایش و صحیح بودن نتیجه و درمان مناسب بر اساس آن مطالبی را در مورد کیفیت انجام آزمایش، شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری و فرق آزمایش ادرار با کشت ادرار توضیح می دهیم.

آزمایش ادرار بر اساس بیماری شما و درخواست پزشکتان می تواند اطلاعات بسیار مهمی را به پزشک معالجتان بدهد.

چه مواقعی باید آزمایش ادرار داد؟

تشخیص با نظر پزشک مربوطه می باشد. به طور کلی آزمایش ادرار جهت تشخیص عفونت ادرار، خون در ادرار، وجود سلولهای سرطانی و التهابی در ادرار، دفع پروتئین از ادرار، دفع املاح بدن از قبیل کلسیم و پتاسیم، از نظر دفع کریستال یا اجزاء مواد تشکیل دهنده سنگ های موجود در سیستم ادراری و وجود قارچ در ادرار می باشد.

برای آزمایش ادرار باید اولین ادرار صبح باشد؟

برای آزمایش کامل ادرار، نمونه اول صبحگاهی به‌طور علمی توصیه می‌ شود؛ زیرا بعد از استراحت شبانه و بدون تأثیر مصرف مایعات، ادرار غلیظ‌ تر و متمرکزتر است و ذراتی مانند پروتئین، گلوکز، گلبول‌ ها و باکتری‌ ها را دقیق‌ تر نشان می‌دهد. 

این نمونه کمتر تحت تأثیر فعالیت‌ های روزانه یا رژیم غذایی قرار می‌گیرد، بنابراین نتایج آزمایش قابل اعتماد ترهستند. به همین دلیل، در راهنمای استاندارد آنالیز ادرار و مطالعات علمی، اولین ادرار صبحگاهی به‌ عنوان نمونه بهتر توصیه می شود. 

epithelial cells در آزمایش ادرار باید چند باشد

در آزمایش ادرار، وجود تعداد کمی سلول‌های اپیتلیال (Epithelial Cells) طبیعی است و جای نگرانی ندارد. این سلول‌ها از سطح مجاری ادراری جدا شده و وارد نمونه ادرار می‌شوند.

مقدار طبیعی این سلول‌ها در یک نمونه ادرار معمولی، معمولاً کم (Few) یا متوسط (Moderate) گزارش می‌شود. به طور دقیق‌تر، این مقدار باید کمتر از ۵ سلول در هر میدان میکروسکوپی قوی (HPF) باشد.

چه زمانی وجود سلول‌های اپیتلیال نگران‌کننده است؟

تعداد زیاد: اگر تعداد این سلول‌ها بسیار زیاد (Many) یا فراوان (Numerous) گزارش شود، ممکن است نشان‌دهنده عفونت مجاری ادراری، التهاب یا وجود سنگ کلیه باشد.

نوع سلول: سلول‌های اپیتلیال انواع مختلفی دارند (مثل سلول‌های سنگفرشی، انتقالی و کلیوی). وجود تعداد زیاد سلول‌های اپیتلیال کلیوی می‌تواند نشانه آسیب به کلیه‌ها باشد و نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.


نکته مهم: تنها بر اساس تعداد سلول‌های اپیتلیال نمی‌توان نتیجه‌گیری کرد. پزشک نتیجه آزمایش شما را در کنار سایر فاکتورها مانند وجود گلبول‌های سفید، گلبول‌های قرمز و باکتری‌ها تفسیر می‌کند تا به یک تشخیص دقیق برسد.

آزمایش ادرا

شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری

برای اطمینان از صحت نتایج آزمایش ادرار و تشخیص دقیق عفونت ادراری، باید نکات زیر را رعایت کنید. این شرایط به پزشک کمک می‌کند تا باکتری‌ها و سایر علائم عفونت را به درستی شناسایی کند.

۱. آمادگی برای نمونه‌گیری

اول صبح: بهترین زمان برای گرفتن نمونه ادرار، اول صبح است. در این زمان، ادرار غلیظ‌تر است و احتمال وجود باکتری‌ها و سلول‌ها در آن بیشتر است، که تشخیص را ساده‌تر می‌کند.

مایعات: شب قبل از آزمایش، مایعات زیادی ننوشید. این کار باعث رقیق شدن ادرار شده و ممکن است نتیجه را غیردقیق کند.

 

۲. روش تمیز نمونه‌گیری (Midstream)

این روش برای جلوگیری از ورود باکتری‌های سطح پوست به نمونه ادرار بسیار مهم است.

  1. دست‌ها را بشویید: قبل از هر کاری، دست‌های خود را با آب و صابون کاملاً بشویید.

  2. محل را تمیز کنید: با استفاده از پدهای مخصوص یا گاز استریل، ناحیه تناسلی را از جلو به عقب به خوبی تمیز کنید.

  3. ادرار اولیه را دور بریزید: ابتدا کمی ادرار کنید تا مجرای ادرار شسته شود. این قسمت ادرار را در ظرف نمونه‌گیری جمع نکنید.

  4. نمونه اصلی را جمع‌آوری کنید: بدون توقف جریان ادرار، ظرف را زیر آن بگیرید و نمونه اصلی را جمع کنید. ظرف را فقط تا نیمه یا دو سوم پر کنید.

  5. تکمیل فرآیند: باقی ادرار را خارج از ظرف دفع کنید. سپس درِ ظرف را محکم ببندید و آن را به آزمایشگاه تحویل دهید.

 

ادرار طبیعی باید چه مشخصاتی داشته باشد؟

رنگ ادرار

رنگ آن بسته به مقدار مصرف مایعات و نوع رژیم غذایی فرق می کند. در حالت طبیعی رنگ ادرار از زرد کم رنگ تا زرد غلیظ متغیر است. رنگ ادرار در عفونت های ادرار پررنگ و بد بو می باشد.

خون در ادرار

ادرار در حالت طبیعی نباید بیش از 1-2 سلول خونی داشته باشد. اگر در آزمایش ادرار شما گزارش سلول های خونی بیش از 3 تا باشد باید از نظر سنگ، عفونت و سرطان حتماً بررسی شود. گهگاهی وجود خون در ادرار به صورت روشن و لخته است که باید از نظر سرطان مثانه، عفونت های ادرای حاد و ویروسی و غیرنیازمند، بررسی ضروری می باشد.

PH

ادرار در حالت طبیعی با توجه به ترکیبات آن اسیدی و اندازه شدت اسیدی بودن آن از نظر علمی حدود 6 می باشد. قلیائی شدن ادرار که اغلب در عفونت های ادراری و یا اسیدی بودن بیش از حد آن در تشکیل سنگ ها و اسیداوریکی و سیستئینی اتفاق می افتد کاملاً غیر طبیعی است.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: برای عفونت ادراری چه قرصی بخوریم

ph آزمایش ادرار

 پروتئین

دفع پروتئین به مقدار معین و مخصوصاً بعد از ورزش و یا بیماری تب دار طبیعی است ولی یادتان باشد اگر دفع پروتئین از حد متعارف بالا باشد نشان دهنده آسیب جدی به کلیه ها می باشد که اغلب به علت صدمه به سلول های تصفیه کننده کلیه یا گلومرولها و یا اختلال در جذب مجدد پروتئین در لوله های تصفیه کننده کلیه ها اتفاق می افتد و نیازمند بررسی دقیق می باشد.

در مواقع دفع پروتئین از ادرار جهت تشخیص دقیق مقدار دفع پروتئین دفع شده بهتر است ادرار 24 ساعت خود ررا در ظرفی که آزمایشگاه به شما می دهد جمع کرده و به آزمایشگاه تحویل دهید که آزمایش دقیق از نظر دفع پروتئین در ادرار 24 ساعته بررسی شود که بسیار دقیق و کمک کننده به پزشک شما در درمانتان خواهد بود.

دفع بیلیروبین و اروبیلینوژن

به هر علتی انسداد در مجاری صفراوی به علت سنگ، سرطان های مجاری صفراوی و یا التهاب مجاری صفراوی ایجاد و باعث بسته شدن مسیر گردد باعث افزایش آنها در ادرار می گردد.

نبود باکتری

وجود باکتری به مقدار زیاد به همراه آزمایش نیتریت مثبت که غیر طبیعی بوده و نشان دهنده ابتلا شما عفونت ادراری می باشد.

وجود قند در ادرار

در حالت طبیعی نباید قند در ادرار گزارش شود. اگر در حالت طبیعی قند در ادرار شما گزارش شود نشان دهنده بالا بودن قند خونتان می باشد که اغلب زمانی که قند خون بالای 180 برسد این امر اتفاق می افتد.

وجود کریستال

کریستال ها همان اجزای ریز تشکیل دهنده سنگ کلیه و مجاری می باشد. در صورت مشاهده کریستال های زیاد در ادرار دو مسئله برای شما مهم می باشد.

  • شما در معرض سنگ سیستم ادراری هستید که باید مایعات زیاد و نمک کم بخورید.
  • نوع کریستال دفع شده بیانگر نوع سنگ کلیه ومجاری ادرارتان خواهد بود.

چگونه آزمایش ادرار درست بدهیم؟

  • بهتر است نمونه ادرار اولین ادرار صبحگاهی باشد.
  • قبل از دادن نمونه، سر آلت ناحیه تناسلی را بشویید.
  • سعی کنید نمونه را از وسط ادرارتان بدهید. نمونه اول و آخر بهتر است داده نشود.
  • 50 سی سی یا نصف لیوان ادرار جهت آزمایش کافی است.
  • در مورد خانم ها بهتر است شستشو از جلو به عقب انجام شود تا باعث آلودگی محل نشود.
  • از لمس نمونه ادرار با دست جداً اجتناب نمائید که باعث آلودگی و جواب غلط می شود.
  • اگر در منزل نمونه را گرفته اید سریعاً و در کمتر از نیم ساعت آن را به آزمایشگاه مربوطه برسانید. اگر نمی توانید بلافاصله در یخچال قرار بدهید.

اگر آزمایش ادرار 24 ساعته است سعی کنید:

  •  24 ساعت فقط در داخل ظرف مربوطه ادرار نمائید.
  •  تا فاصله بعدی ظرف را در یخچال نگه دارید.

در مورد آزمایشات نوزادان

بهترین و دقیق ترین آزمایش برداشتن نمونه از مثانه از طریق پوست بالای مثانه می باشد.

آزمایش سیتولوژی ادراری چیست؟

آزمایش سیتولوژی ادرار: برای بررسی وجود سلول های سرطانی دفع شده از طریق ادرار می باشد. برای انجام آن باید قبل از آزمایش از مواد تزریق که برای انجام CT اسکن یا عکس رنگی IVP انجام می شود، اجتناب نمایید و آزمایش سیتولوژی را قبل از عکس برداری انجام دهید.

آیا آزمایش کشت از مجرا با آزمایش ادرار فرق دارد؟

بله دقیقاً، زمانی پزشک درخواست آزمایش کشت از ترشحات مجرا را می دهد که شک به عفونت های مجرا که اغلب از طریق تماس های جنسی مثل سوزاک، سیفلیس، کلامیدیا و غیره را دارد. در اینجا منظور کشت و آزمایش فقط ترشحات مجرا می باشد که اغلب زرد غلیظ و در اول صبح و با فشار دادن مجرا بیرون می آیند خود را مشخص می کند.
برای انجام این آزمایش باید:

  • صبح اول وقت و قبل از ادرار کردن به آزمایشگاه مراجعه کنید.
  • در آزمایشگاه با فشار دادن نوک آلت تناسلی از نمونه ترشحات چرکی جهت آزمایش برداشته خواهد شد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (32 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر شروین یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    من تازگي مشكل نوسان فشار خون پيدا كردم گفتن كليه ام را چك كنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      حتما چک بکنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    سلام همسرم 30 سالش هست و کمی اضافه وزن داره و وسواس داره و گاها تا 10 ساعت از رفتن به دستشوییهای عمومی خوداری میکنه و اخیرا دچار تکرر ادرار شده و در سنوگرافی یکه توده در کلیه سمت چپ تشخیص داده شده میخواستم بدونم ایا این عادت غلط نقشی در ایجاد توده داشته یا نه و وجود این توده چقدر خطرناک هست و ایا بدخیم بودن توده از طریق سونوگرافی قابل تشخیص هست یا نه؟اطلاعات مربوط به سونوگرافی نیز به پیوست ارسال می گردد لطفا راهنمایی بفرمایید ضمنا دو نوبت ازمایش انجام داده که در هردو ازمایش خون در ادرار تشخیص داده نشد اما به نظر خودش یک بار رگه های نازک شبیه خون در ادرار مشاهده کرده ضمنا بخاطر وسواس و افسردگی با تشخیص پزشک دو ماه هست که روزی سه تا قرص سرتالین مصرف میکنه و از اون زمان معمولا سردرد داره و گاهی هم دچار تنگی نفس میشه و بخاطر خارش گلو و الرژی هم گاهی قرص سیتریزن مصرف میکنه
    1. تصویر کاربر محمد شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      a
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام
    خانم 45 ساله ای چند روزه در بیمارستان بستری شده و cr آن بالاست بین 6 حدود 18 روز بستری شده و تا حالا 8 بار دیالیز شده هر بار بین 2 تا 3 ساعت خواستم بپرسم امکان برگشت کلیه هایش وجود دارد که کاملا خوب بشه یا باید تا ابد دیالیز کند؟؟؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر عبدالرضا یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 616 مشاهده پرسش
    نوه سه ساله ای دارم که از روز جمعه هفته قبل متوجه شدیم بدلیل تب دچار عفونت ادراری شده است بردیم بیمارستان کودکان و بستری شد و الان بنظر میرسد پس از 5 روز آنتی بیوتیک عفونت محار شده باشد و تب پس از دو روز اول قطع شد کشت نشان دادE.COLI دارد و عکس کلیه گرفتند که نشان میدهد کلیه ها درگیر شده اند سوالم اینستکه شدت اثر گذاری چقدر بوده و آیا قابل ترمیم است و پس از دوره درمان با آنتی بیوتیک چه باید کرد New Doc 119 عکس رنگی کلیه را ارسال کردم لطفا بفرمائید شدت آسیب چقدر است و ما چکار باید بکنیم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش)
    2. تصویر کاربر عبدالرضا پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      جناب دکتر ضمن تشکر عکس اسکن کلیه ارسال شده اگر محبت فرمائید ملاحضه فرمایید کلیه عفونی شده سوال اینستکه شدت آسیب چه میزان است و آیا قابل ترمیم هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ناصر شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    پدر بنده بیماری دیابت دارند الان حدود 15 سال است درگیر با این بیماری هستند و انسولین تزریق می کنند اخیرا تصادفی داشتند که کتف ایشان در رفته بود و الان دکتر ها می گویند خوب جا نیفتاده و باید عمل بشه ولی وضعیت داخلی ایشان مناسب نیست و 80 درصد کلیه ها از کار افتاده اند ایشان مشهد هستند می خواستم اگه تمکان داره حداقل ازمایشات را نشونتون بدم یا ما را در مشهد به یک دکتر خوب مثل خودتان ارجاع بدید. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر رهام چهارشنبه ۶ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    کودک 11 ساله ضخامت جدار مثانه 2 میلیمتر .سنگ کلیه چند عدد در سینوس کلیه چپ که بزرگترین آن 4 میلیمتر است.هیدرو مفروز خفیف در کلیه چپ
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمایشات از نظر علل زمینه ای ضروری است ودرمان بر اساس علت است
  • تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سنگ کلیه 4میلیمتری دارم آیابا مصرف مایعات زیاد بطور خودبخود دفع میشه یا باید دارو مصرف کنم؟آیا در هنگام دفع من متوجه میشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر غلامرضا سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    اینجانب در سی ام اردیبهشت سنگ 9 میلی کلیه راست خود را سنگ شکن نموده و در تاریخ سی ام خرداد که سونوگرافی انجام دادم سنگی دیده نشد امروز که بدلیل تکرر ادار سونو انجام دادم 2سنگ در حالب کلیه راست ابعاد 7 و 5 میل و دو سنگ 13 و 5 میل در کلیه چپ گزارش شده ایا امکان دارد که در طی 6 ماه 4 سنگ تشکیل شود و 2 سنگ بدون درد از کلیه به حالب افتاده باشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر غلامرضا سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    اینجانب در تاریخ بیستم اردیبهشت سال جاری سنگ شکن کرده و در تاریخ سی ام خرداد که سونو کردم سنگی مشاهده نشد امروز که مجددا سونو انجام دادم 2 سنگ در حالب کلیه راست و دو سنگ در کلیه چپ گزارش شده ایا بدون اینکه من دردی متوجه شده باشم امکان دارد که سنگ به حالب امده باشد و ایا تشکیل 4 سنگ در طی 6 ماه امکان دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر هرمینه سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    تصویر کیست به ابعاد 47در 46میلیمتر در سینوس کلیه چپ دیده می شود که جز solid ندارد ودر کالر داپلر وسکولاریتی ندارد سبب اثر فشاری روی سیستم پیلو کالیسیل و هیدرو نفروز خفیف شده است اندازه کلیه و پارانشیم نرمال ذکر شده حالب ها طبیعی ومایع اسیت و پلورال افیوژن دیده نشده خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید که ایا این کیست خطرناکه و احتمال بدخیمی داره یا نه و اینکه ایا جراحی لازم داره یا با دارو درست میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بدون سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام. من پسری 21 ساله هستم . در طول روز زیاد به دستشویی میرم و برای ادرار اقدام می کنم. در فصل سرما که دستشویی رفتنم چند برابر میشه.تا اول دبیرستان شب ادراری هم داشته ام. برای مسافرت هایی با مسافت های طولانی در اتوبوس واقعا توان نگهداری ادرار برام سخته( تحملش می کنم ولی بعضی مواقع مقداری ادرار بیرون میریزه؛ در کل تحملش سخته) .در ضمن بیماری پرولاپس قلب با نارسایی خفیف هم دارم. به نظر شما مشکل می تونه از چی باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر جان.
    دکتر من پسر 20ساله ام وقتی که ادرار میکنم حسابی می سوزاند احساس میکنم که چند قطره ای هم میمونه بدجور اذیتم میکنه دلیلش چیه و چکار کنم همین چند روزی هم هست که در این شرایطی هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار دهید
    2. تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام دکتر جان زمانی که در ان شرایطی هستم ازمایش ادرار دهم یا هرزمان میتونم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 12399 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.خسته نباشید
    گاهی اوقات بعد از ادرار مایعی سفید رنک از مثانه من خارج میشود.خودارضایی هیچ وقت نکردم.این مایع خطرناک هست؟ارتباطی به التهاب پروستات ندارد؟چون روزانه 8 ساعت روی صندلی هستم.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مهم نیست
  • تصویر کاربر خانم پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    با عرض ادب و احترام خدمت آقای دکتر کرمی
    خانمی 24 ساله هستم که به مدت 4 سال است که دچار بی اختیاری ادرار شده ام، آزمایشات نشان دهنده ورم مثانه است اما با مصرف دارو بهتر نشدم، از شما برای حل این مشکل درخواست راهنمایی دارم.
    در ضمن قصد بارداری دارم و پیش از این دچار سقط جنین شده ام (در دو ماهگی ) خواستم بدانم آیا (ورم مثانه) بر بارداری دوباره من می تواند مشکل ساز باشد؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      حتنا نوار عصب مثانه بگیرید02122642744 09351142080
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب