اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

چگونه آزمایش ادرار دهیم؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
ازمایش ادرار چگونه است؟ امروزه یکی از آزمایشاتی که به صورت شایع در مراجعه به پزشک معالجتان درخواست می شود آزمایش ادرار می باشد. در اینجا با توجه به اهمیت و دقت آزمایش و صحیح بودن نتیجه و درمان مناسب بر اساس آن مطالبی را در مورد کیفیت انجام آزمایش، شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری و فرق آزمایش ادرار با کشت ادرار توضیح می دهیم.

آزمایش ادرار بر اساس بیماری شما و درخواست پزشکتان می تواند اطلاعات بسیار مهمی را به پزشک معالجتان بدهد.

چه مواقعی باید آزمایش ادرار داد؟

تشخیص با نظر پزشک مربوطه می باشد. به طور کلی آزمایش ادرار جهت تشخیص عفونت ادرار، خون در ادرار، وجود سلولهای سرطانی و التهابی در ادرار، دفع پروتئین از ادرار، دفع املاح بدن از قبیل کلسیم و پتاسیم، از نظر دفع کریستال یا اجزاء مواد تشکیل دهنده سنگ های موجود در سیستم ادراری و وجود قارچ در ادرار می باشد.

برای آزمایش ادرار باید اولین ادرار صبح باشد؟

برای آزمایش کامل ادرار، نمونه اول صبحگاهی به‌طور علمی توصیه می‌ شود؛ زیرا بعد از استراحت شبانه و بدون تأثیر مصرف مایعات، ادرار غلیظ‌ تر و متمرکزتر است و ذراتی مانند پروتئین، گلوکز، گلبول‌ ها و باکتری‌ ها را دقیق‌ تر نشان می‌دهد. 

این نمونه کمتر تحت تأثیر فعالیت‌ های روزانه یا رژیم غذایی قرار می‌گیرد، بنابراین نتایج آزمایش قابل اعتماد ترهستند. به همین دلیل، در راهنمای استاندارد آنالیز ادرار و مطالعات علمی، اولین ادرار صبحگاهی به‌ عنوان نمونه بهتر توصیه می شود. 

epithelial cells در آزمایش ادرار باید چند باشد

در آزمایش ادرار، وجود تعداد کمی سلول‌های اپیتلیال (Epithelial Cells) طبیعی است و جای نگرانی ندارد. این سلول‌ها از سطح مجاری ادراری جدا شده و وارد نمونه ادرار می‌شوند.

مقدار طبیعی این سلول‌ها در یک نمونه ادرار معمولی، معمولاً کم (Few) یا متوسط (Moderate) گزارش می‌شود. به طور دقیق‌تر، این مقدار باید کمتر از ۵ سلول در هر میدان میکروسکوپی قوی (HPF) باشد.

چه زمانی وجود سلول‌های اپیتلیال نگران‌کننده است؟

تعداد زیاد: اگر تعداد این سلول‌ها بسیار زیاد (Many) یا فراوان (Numerous) گزارش شود، ممکن است نشان‌دهنده عفونت مجاری ادراری، التهاب یا وجود سنگ کلیه باشد.

نوع سلول: سلول‌های اپیتلیال انواع مختلفی دارند (مثل سلول‌های سنگفرشی، انتقالی و کلیوی). وجود تعداد زیاد سلول‌های اپیتلیال کلیوی می‌تواند نشانه آسیب به کلیه‌ها باشد و نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.


نکته مهم: تنها بر اساس تعداد سلول‌های اپیتلیال نمی‌توان نتیجه‌گیری کرد. پزشک نتیجه آزمایش شما را در کنار سایر فاکتورها مانند وجود گلبول‌های سفید، گلبول‌های قرمز و باکتری‌ها تفسیر می‌کند تا به یک تشخیص دقیق برسد.

آزمایش ادرا

شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری

برای اطمینان از صحت نتایج آزمایش ادرار و تشخیص دقیق عفونت ادراری، باید نکات زیر را رعایت کنید. این شرایط به پزشک کمک می‌کند تا باکتری‌ها و سایر علائم عفونت را به درستی شناسایی کند.

۱. آمادگی برای نمونه‌گیری

اول صبح: بهترین زمان برای گرفتن نمونه ادرار، اول صبح است. در این زمان، ادرار غلیظ‌تر است و احتمال وجود باکتری‌ها و سلول‌ها در آن بیشتر است، که تشخیص را ساده‌تر می‌کند.

مایعات: شب قبل از آزمایش، مایعات زیادی ننوشید. این کار باعث رقیق شدن ادرار شده و ممکن است نتیجه را غیردقیق کند.

 

۲. روش تمیز نمونه‌گیری (Midstream)

این روش برای جلوگیری از ورود باکتری‌های سطح پوست به نمونه ادرار بسیار مهم است.

  1. دست‌ها را بشویید: قبل از هر کاری، دست‌های خود را با آب و صابون کاملاً بشویید.

  2. محل را تمیز کنید: با استفاده از پدهای مخصوص یا گاز استریل، ناحیه تناسلی را از جلو به عقب به خوبی تمیز کنید.

  3. ادرار اولیه را دور بریزید: ابتدا کمی ادرار کنید تا مجرای ادرار شسته شود. این قسمت ادرار را در ظرف نمونه‌گیری جمع نکنید.

  4. نمونه اصلی را جمع‌آوری کنید: بدون توقف جریان ادرار، ظرف را زیر آن بگیرید و نمونه اصلی را جمع کنید. ظرف را فقط تا نیمه یا دو سوم پر کنید.

  5. تکمیل فرآیند: باقی ادرار را خارج از ظرف دفع کنید. سپس درِ ظرف را محکم ببندید و آن را به آزمایشگاه تحویل دهید.

 

ادرار طبیعی باید چه مشخصاتی داشته باشد؟

رنگ ادرار

رنگ آن بسته به مقدار مصرف مایعات و نوع رژیم غذایی فرق می کند. در حالت طبیعی رنگ ادرار از زرد کم رنگ تا زرد غلیظ متغیر است. رنگ ادرار در عفونت های ادرار پررنگ و بد بو می باشد.

خون در ادرار

ادرار در حالت طبیعی نباید بیش از 1-2 سلول خونی داشته باشد. اگر در آزمایش ادرار شما گزارش سلول های خونی بیش از 3 تا باشد باید از نظر سنگ، عفونت و سرطان حتماً بررسی شود. گهگاهی وجود خون در ادرار به صورت روشن و لخته است که باید از نظر سرطان مثانه، عفونت های ادرای حاد و ویروسی و غیرنیازمند، بررسی ضروری می باشد.

PH

ادرار در حالت طبیعی با توجه به ترکیبات آن اسیدی و اندازه شدت اسیدی بودن آن از نظر علمی حدود 6 می باشد. قلیائی شدن ادرار که اغلب در عفونت های ادراری و یا اسیدی بودن بیش از حد آن در تشکیل سنگ ها و اسیداوریکی و سیستئینی اتفاق می افتد کاملاً غیر طبیعی است.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: برای عفونت ادراری چه قرصی بخوریم

ph آزمایش ادرار

 پروتئین

دفع پروتئین به مقدار معین و مخصوصاً بعد از ورزش و یا بیماری تب دار طبیعی است ولی یادتان باشد اگر دفع پروتئین از حد متعارف بالا باشد نشان دهنده آسیب جدی به کلیه ها می باشد که اغلب به علت صدمه به سلول های تصفیه کننده کلیه یا گلومرولها و یا اختلال در جذب مجدد پروتئین در لوله های تصفیه کننده کلیه ها اتفاق می افتد و نیازمند بررسی دقیق می باشد.

در مواقع دفع پروتئین از ادرار جهت تشخیص دقیق مقدار دفع پروتئین دفع شده بهتر است ادرار 24 ساعت خود ررا در ظرفی که آزمایشگاه به شما می دهد جمع کرده و به آزمایشگاه تحویل دهید که آزمایش دقیق از نظر دفع پروتئین در ادرار 24 ساعته بررسی شود که بسیار دقیق و کمک کننده به پزشک شما در درمانتان خواهد بود.

دفع بیلیروبین و اروبیلینوژن

به هر علتی انسداد در مجاری صفراوی به علت سنگ، سرطان های مجاری صفراوی و یا التهاب مجاری صفراوی ایجاد و باعث بسته شدن مسیر گردد باعث افزایش آنها در ادرار می گردد.

نبود باکتری

وجود باکتری به مقدار زیاد به همراه آزمایش نیتریت مثبت که غیر طبیعی بوده و نشان دهنده ابتلا شما عفونت ادراری می باشد.

وجود قند در ادرار

در حالت طبیعی نباید قند در ادرار گزارش شود. اگر در حالت طبیعی قند در ادرار شما گزارش شود نشان دهنده بالا بودن قند خونتان می باشد که اغلب زمانی که قند خون بالای 180 برسد این امر اتفاق می افتد.

وجود کریستال

کریستال ها همان اجزای ریز تشکیل دهنده سنگ کلیه و مجاری می باشد. در صورت مشاهده کریستال های زیاد در ادرار دو مسئله برای شما مهم می باشد.

  • شما در معرض سنگ سیستم ادراری هستید که باید مایعات زیاد و نمک کم بخورید.
  • نوع کریستال دفع شده بیانگر نوع سنگ کلیه ومجاری ادرارتان خواهد بود.

چگونه آزمایش ادرار درست بدهیم؟

  • بهتر است نمونه ادرار اولین ادرار صبحگاهی باشد.
  • قبل از دادن نمونه، سر آلت ناحیه تناسلی را بشویید.
  • سعی کنید نمونه را از وسط ادرارتان بدهید. نمونه اول و آخر بهتر است داده نشود.
  • 50 سی سی یا نصف لیوان ادرار جهت آزمایش کافی است.
  • در مورد خانم ها بهتر است شستشو از جلو به عقب انجام شود تا باعث آلودگی محل نشود.
  • از لمس نمونه ادرار با دست جداً اجتناب نمائید که باعث آلودگی و جواب غلط می شود.
  • اگر در منزل نمونه را گرفته اید سریعاً و در کمتر از نیم ساعت آن را به آزمایشگاه مربوطه برسانید. اگر نمی توانید بلافاصله در یخچال قرار بدهید.

اگر آزمایش ادرار 24 ساعته است سعی کنید:

  •  24 ساعت فقط در داخل ظرف مربوطه ادرار نمائید.
  •  تا فاصله بعدی ظرف را در یخچال نگه دارید.

در مورد آزمایشات نوزادان

بهترین و دقیق ترین آزمایش برداشتن نمونه از مثانه از طریق پوست بالای مثانه می باشد.

آزمایش سیتولوژی ادراری چیست؟

آزمایش سیتولوژی ادرار: برای بررسی وجود سلول های سرطانی دفع شده از طریق ادرار می باشد. برای انجام آن باید قبل از آزمایش از مواد تزریق که برای انجام CT اسکن یا عکس رنگی IVP انجام می شود، اجتناب نمایید و آزمایش سیتولوژی را قبل از عکس برداری انجام دهید.

آیا آزمایش کشت از مجرا با آزمایش ادرار فرق دارد؟

بله دقیقاً، زمانی پزشک درخواست آزمایش کشت از ترشحات مجرا را می دهد که شک به عفونت های مجرا که اغلب از طریق تماس های جنسی مثل سوزاک، سیفلیس، کلامیدیا و غیره را دارد. در اینجا منظور کشت و آزمایش فقط ترشحات مجرا می باشد که اغلب زرد غلیظ و در اول صبح و با فشار دادن مجرا بیرون می آیند خود را مشخص می کند.
برای انجام این آزمایش باید:

  • صبح اول وقت و قبل از ادرار کردن به آزمایشگاه مراجعه کنید.
  • در آزمایشگاه با فشار دادن نوک آلت تناسلی از نمونه ترشحات چرکی جهت آزمایش برداشته خواهد شد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (32 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۸ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام .دکتر ببخشید مزاحم شدم حقیقتا دیشب با خانمم نزدیکی داشتم که بعداز اتمام دیدم رگ زیر کلاهک آلت تناسلی احساس میکنم پاره شده چون خون میومد الان هم خیلی نگرانم که اتفاق جدی نیفتاده باشه تو روخدا منو از این استرس در بیارید.
    لطفا پیام رو عمومی نکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۰( 4 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر حسین دوشنبه ۶ دی ۰( 4 سال پیش)
      Zxc
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ دی ۰( 4 سال پیش)
      دستکاری نکنید که زیاد نشه،این زگیل نیست
    4. تصویر کاربر حسین سه شنبه ۷ دی ۰( 4 سال پیش)
      سلام دکتر تشکر از این که وقتتون در اختیارمون گذاشتین .
      میگم رگ نیست پاره شده اصلا زیر آلت جای مهمی هست
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ دی ۰( 4 سال پیش)
      خیر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Y2K یکشنبه ۵ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    ایا قرص لیبیدوکس مورد تایید جنابعالی هست؟ تاچه مدت ؟ نحوه مصرف؟ طول مدت مصرف؟
    جهت افزایش میل جنسی
    تداوم نعوظ
    زود انزالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۰( 4 سال پیش)
      خیر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۰( 4 سال پیش)
      قرص ویتامین ای با دوز ۴۰۰ هر ۷۲ ساعت مصرف کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر پیمان چهارشنبه ۲۴ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر. جناب دکتر من 35سالمه ، برای نزدیکی سالهاس از قرص های سیلدنافیل استفاده میکنم.و بدون اون آلتم نسبتا شل هست (شاید بدون قرص هم توانایی ایجاد رابطه داشته باشه اما هنگام نزدیکی،شل هست تقریبا).آزمایش خون مشکلی نداره و استرس هم در حد نرمال هست.
    دکتر رفتم گفتن اگه میخوای به لحاظ ذهنی خیالت راحت بشه سونوی کالر داپلر پیشنهاد دادن. اما ظاهرا پرعوارض هست و خطر "پریاپیسم "و ... داره و الان کمی میترسم از انجامش.
    جناب دکتر باتوجه به شرایط بنده، بنظرتون ارزش داره این سونو رو انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ آذر ۰( 4 سال پیش)
      تست rigiscan انجام بدید
  • تصویر کاربر فرهاد شنبه ۴ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    با سلام، حدود دو ماه هست که توده ای داخل آلت تناسلی ایجاد شده قسمت بالا و تشخیص سونوگرافی تومور خوش خیم و اندازه آن حدود ۱×۰/۷ میباشد همچنین چند سالی هست که مشکل نعوظ (چند دقیقه بعد از نعوظ از بین میرود) با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ دی ۰( 4 سال پیش)
      باید تست rigiscan انجام بدید
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۴ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر من چند وقت پیش علائم سوزاک داشتم به پزشک مراجعه کردم چارتا آمپول داد هر ۱۲ ساعت زدم و به مدت یه هفته قرص خوردم آنتی بیوتیک قبل این موضوع من مشکل الت نداشتم و سفت محکم وایمیستاد اما بعد درمان به طور کلی فقط میگی خنثی شده بلند میشه اما در حال ارضا می خوابه بیست یک سالم خیلی نگرانم از درمانمم یه ماه میگذره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ دی ۰( 4 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۲۷ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من واریکوسل داشتم عمل کردم سه سال پیش از اون به بعد هم از جنسی کلا بهم ریختم هم زود انزالی شدید هم تحریک کم هم شلی آلت لطفاً راهنمایی کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آذر ۰( 4 سال پیش)
      قرص سرترالین ۲۵ هر روز یک عدد
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۵ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    بنده اختلال نعوظ شدید دارم هرچقدرهم دنبال کردم درمان نشد می خواستم بپرسم کاشت پروتزآلت منعطف چقدرهزینه داردودرضمن طول آلت من درحالت نعوظ خیلی موقت 11تا12 سانت است امکانش هست برای من
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آذر ۰( 4 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۰ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عزیز
    بنده از دوستداران قرآنی شما هستم و دانشجوی دکتری در تهران هستم هنگام مجامعت با همسر خودم در نعوظ مشکلی ندارم ولی در مجامعت با زن صیغه ای ام که زمان کمتری در اختیار دارم با این مشکل مواجه می شوم شما چه راه حل کم عارضه ای را پیشنهاد می کنید ضمنا اینجانب 47 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آذر ۰( 4 سال پیش)
      به علت استرس رخ میده و طبیعی هست
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۴ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    عدم نعوظ
    1. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۶ آذر ۰( 4 سال پیش)
      عدم نعوظ
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آذر ۰( 4 سال پیش)
      سن تون؟
    3. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۱ آذر ۰( 4 سال پیش)
      45 سال
      وزن ۸۷ کیلو
      قند ناشتا ۱۴۰
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ آذر ۰( 4 سال پیش)
      صبح ها نعوظ دارید؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۷ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    با سلام . بنده یه 8 ماهی هست که این آلتم بی حس و جمع شده و بیضه ها هم بی حس شده دست که میزنم اضلا هیچی احساس نمی کنم و زیاد که بشینم این ناحیه کف لگن درد میکنه و کمر درد هم دارم . آقای دکتر نغوظ فقط شب ها دارم اونم با قوه تخیل و اینکه نغوظ کامل نیست و در روز اصلا نغوظ رخ نمیده در کل روز آلت بحالت جمع شده است . سن بنده 24 است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ آذر ۰( 4 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بدون سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    سلام. من پسری 21 ساله هستم . در طول روز زیاد به دستشویی میرم و برای ادرار اقدام می کنم. در فصل سرما که دستشویی رفتنم چند برابر میشه.تا اول دبیرستان شب ادراری هم داشته ام. برای مسافرت هایی با مسافت های طولانی در اتوبوس واقعا توان نگهداری ادرار برام سخته( تحملش می کنم ولی بعضی مواقع مقداری ادرار بیرون میریزه؛ در کل تحملش سخته) .در ضمن بیماری پرولاپس قلب با نارسایی خفیف هم دارم. به نظر شما مشکل می تونه از چی باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر جان.
    دکتر من پسر 20ساله ام وقتی که ادرار میکنم حسابی می سوزاند احساس میکنم که چند قطره ای هم میمونه بدجور اذیتم میکنه دلیلش چیه و چکار کنم همین چند روزی هم هست که در این شرایطی هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار دهید
    2. تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام دکتر جان زمانی که در ان شرایطی هستم ازمایش ادرار دهم یا هرزمان میتونم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 12405 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.خسته نباشید
    گاهی اوقات بعد از ادرار مایعی سفید رنک از مثانه من خارج میشود.خودارضایی هیچ وقت نکردم.این مایع خطرناک هست؟ارتباطی به التهاب پروستات ندارد؟چون روزانه 8 ساعت روی صندلی هستم.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مهم نیست
  • تصویر کاربر خانم پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 546 مشاهده پرسش
    با عرض ادب و احترام خدمت آقای دکتر کرمی
    خانمی 24 ساله هستم که به مدت 4 سال است که دچار بی اختیاری ادرار شده ام، آزمایشات نشان دهنده ورم مثانه است اما با مصرف دارو بهتر نشدم، از شما برای حل این مشکل درخواست راهنمایی دارم.
    در ضمن قصد بارداری دارم و پیش از این دچار سقط جنین شده ام (در دو ماهگی ) خواستم بدانم آیا (ورم مثانه) بر بارداری دوباره من می تواند مشکل ساز باشد؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      حتنا نوار عصب مثانه بگیرید02122642744 09351142080
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب