اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

چگونه آزمایش ادرار دهیم؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
ازمایش ادرار چگونه است؟ امروزه یکی از آزمایشاتی که به صورت شایع در مراجعه به پزشک معالجتان درخواست می شود آزمایش ادرار می باشد. در اینجا با توجه به اهمیت و دقت آزمایش و صحیح بودن نتیجه و درمان مناسب بر اساس آن مطالبی را در مورد کیفیت انجام آزمایش، شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری و فرق آزمایش ادرار با کشت ادرار توضیح می دهیم.

آزمایش ادرار بر اساس بیماری شما و درخواست پزشکتان می تواند اطلاعات بسیار مهمی را به پزشک معالجتان بدهد.

چه مواقعی باید آزمایش ادرار داد؟

تشخیص با نظر پزشک مربوطه می باشد. به طور کلی آزمایش ادرار جهت تشخیص عفونت ادرار، خون در ادرار، وجود سلولهای سرطانی و التهابی در ادرار، دفع پروتئین از ادرار، دفع املاح بدن از قبیل کلسیم و پتاسیم، از نظر دفع کریستال یا اجزاء مواد تشکیل دهنده سنگ های موجود در سیستم ادراری و وجود قارچ در ادرار می باشد.

برای آزمایش ادرار باید اولین ادرار صبح باشد؟

برای آزمایش کامل ادرار، نمونه اول صبحگاهی به‌طور علمی توصیه می‌ شود؛ زیرا بعد از استراحت شبانه و بدون تأثیر مصرف مایعات، ادرار غلیظ‌ تر و متمرکزتر است و ذراتی مانند پروتئین، گلوکز، گلبول‌ ها و باکتری‌ ها را دقیق‌ تر نشان می‌دهد. 

این نمونه کمتر تحت تأثیر فعالیت‌ های روزانه یا رژیم غذایی قرار می‌گیرد، بنابراین نتایج آزمایش قابل اعتماد ترهستند. به همین دلیل، در راهنمای استاندارد آنالیز ادرار و مطالعات علمی، اولین ادرار صبحگاهی به‌ عنوان نمونه بهتر توصیه می شود. 

epithelial cells در آزمایش ادرار باید چند باشد

در آزمایش ادرار، وجود تعداد کمی سلول‌های اپیتلیال (Epithelial Cells) طبیعی است و جای نگرانی ندارد. این سلول‌ها از سطح مجاری ادراری جدا شده و وارد نمونه ادرار می‌شوند.

مقدار طبیعی این سلول‌ها در یک نمونه ادرار معمولی، معمولاً کم (Few) یا متوسط (Moderate) گزارش می‌شود. به طور دقیق‌تر، این مقدار باید کمتر از ۵ سلول در هر میدان میکروسکوپی قوی (HPF) باشد.

چه زمانی وجود سلول‌های اپیتلیال نگران‌کننده است؟

تعداد زیاد: اگر تعداد این سلول‌ها بسیار زیاد (Many) یا فراوان (Numerous) گزارش شود، ممکن است نشان‌دهنده عفونت مجاری ادراری، التهاب یا وجود سنگ کلیه باشد.

نوع سلول: سلول‌های اپیتلیال انواع مختلفی دارند (مثل سلول‌های سنگفرشی، انتقالی و کلیوی). وجود تعداد زیاد سلول‌های اپیتلیال کلیوی می‌تواند نشانه آسیب به کلیه‌ها باشد و نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.


نکته مهم: تنها بر اساس تعداد سلول‌های اپیتلیال نمی‌توان نتیجه‌گیری کرد. پزشک نتیجه آزمایش شما را در کنار سایر فاکتورها مانند وجود گلبول‌های سفید، گلبول‌های قرمز و باکتری‌ها تفسیر می‌کند تا به یک تشخیص دقیق برسد.

آزمایش ادرا

شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری

برای اطمینان از صحت نتایج آزمایش ادرار و تشخیص دقیق عفونت ادراری، باید نکات زیر را رعایت کنید. این شرایط به پزشک کمک می‌کند تا باکتری‌ها و سایر علائم عفونت را به درستی شناسایی کند.

۱. آمادگی برای نمونه‌گیری

اول صبح: بهترین زمان برای گرفتن نمونه ادرار، اول صبح است. در این زمان، ادرار غلیظ‌تر است و احتمال وجود باکتری‌ها و سلول‌ها در آن بیشتر است، که تشخیص را ساده‌تر می‌کند.

مایعات: شب قبل از آزمایش، مایعات زیادی ننوشید. این کار باعث رقیق شدن ادرار شده و ممکن است نتیجه را غیردقیق کند.

 

۲. روش تمیز نمونه‌گیری (Midstream)

این روش برای جلوگیری از ورود باکتری‌های سطح پوست به نمونه ادرار بسیار مهم است.

  1. دست‌ها را بشویید: قبل از هر کاری، دست‌های خود را با آب و صابون کاملاً بشویید.

  2. محل را تمیز کنید: با استفاده از پدهای مخصوص یا گاز استریل، ناحیه تناسلی را از جلو به عقب به خوبی تمیز کنید.

  3. ادرار اولیه را دور بریزید: ابتدا کمی ادرار کنید تا مجرای ادرار شسته شود. این قسمت ادرار را در ظرف نمونه‌گیری جمع نکنید.

  4. نمونه اصلی را جمع‌آوری کنید: بدون توقف جریان ادرار، ظرف را زیر آن بگیرید و نمونه اصلی را جمع کنید. ظرف را فقط تا نیمه یا دو سوم پر کنید.

  5. تکمیل فرآیند: باقی ادرار را خارج از ظرف دفع کنید. سپس درِ ظرف را محکم ببندید و آن را به آزمایشگاه تحویل دهید.

 

ادرار طبیعی باید چه مشخصاتی داشته باشد؟

رنگ ادرار

رنگ آن بسته به مقدار مصرف مایعات و نوع رژیم غذایی فرق می کند. در حالت طبیعی رنگ ادرار از زرد کم رنگ تا زرد غلیظ متغیر است. رنگ ادرار در عفونت های ادرار پررنگ و بد بو می باشد.

خون در ادرار

ادرار در حالت طبیعی نباید بیش از 1-2 سلول خونی داشته باشد. اگر در آزمایش ادرار شما گزارش سلول های خونی بیش از 3 تا باشد باید از نظر سنگ، عفونت و سرطان حتماً بررسی شود. گهگاهی وجود خون در ادرار به صورت روشن و لخته است که باید از نظر سرطان مثانه، عفونت های ادرای حاد و ویروسی و غیرنیازمند، بررسی ضروری می باشد.

PH

ادرار در حالت طبیعی با توجه به ترکیبات آن اسیدی و اندازه شدت اسیدی بودن آن از نظر علمی حدود 6 می باشد. قلیائی شدن ادرار که اغلب در عفونت های ادراری و یا اسیدی بودن بیش از حد آن در تشکیل سنگ ها و اسیداوریکی و سیستئینی اتفاق می افتد کاملاً غیر طبیعی است.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: برای عفونت ادراری چه قرصی بخوریم

ph آزمایش ادرار

 پروتئین

دفع پروتئین به مقدار معین و مخصوصاً بعد از ورزش و یا بیماری تب دار طبیعی است ولی یادتان باشد اگر دفع پروتئین از حد متعارف بالا باشد نشان دهنده آسیب جدی به کلیه ها می باشد که اغلب به علت صدمه به سلول های تصفیه کننده کلیه یا گلومرولها و یا اختلال در جذب مجدد پروتئین در لوله های تصفیه کننده کلیه ها اتفاق می افتد و نیازمند بررسی دقیق می باشد.

در مواقع دفع پروتئین از ادرار جهت تشخیص دقیق مقدار دفع پروتئین دفع شده بهتر است ادرار 24 ساعت خود ررا در ظرفی که آزمایشگاه به شما می دهد جمع کرده و به آزمایشگاه تحویل دهید که آزمایش دقیق از نظر دفع پروتئین در ادرار 24 ساعته بررسی شود که بسیار دقیق و کمک کننده به پزشک شما در درمانتان خواهد بود.

دفع بیلیروبین و اروبیلینوژن

به هر علتی انسداد در مجاری صفراوی به علت سنگ، سرطان های مجاری صفراوی و یا التهاب مجاری صفراوی ایجاد و باعث بسته شدن مسیر گردد باعث افزایش آنها در ادرار می گردد.

نبود باکتری

وجود باکتری به مقدار زیاد به همراه آزمایش نیتریت مثبت که غیر طبیعی بوده و نشان دهنده ابتلا شما عفونت ادراری می باشد.

وجود قند در ادرار

در حالت طبیعی نباید قند در ادرار گزارش شود. اگر در حالت طبیعی قند در ادرار شما گزارش شود نشان دهنده بالا بودن قند خونتان می باشد که اغلب زمانی که قند خون بالای 180 برسد این امر اتفاق می افتد.

وجود کریستال

کریستال ها همان اجزای ریز تشکیل دهنده سنگ کلیه و مجاری می باشد. در صورت مشاهده کریستال های زیاد در ادرار دو مسئله برای شما مهم می باشد.

  • شما در معرض سنگ سیستم ادراری هستید که باید مایعات زیاد و نمک کم بخورید.
  • نوع کریستال دفع شده بیانگر نوع سنگ کلیه ومجاری ادرارتان خواهد بود.

چگونه آزمایش ادرار درست بدهیم؟

  • بهتر است نمونه ادرار اولین ادرار صبحگاهی باشد.
  • قبل از دادن نمونه، سر آلت ناحیه تناسلی را بشویید.
  • سعی کنید نمونه را از وسط ادرارتان بدهید. نمونه اول و آخر بهتر است داده نشود.
  • 50 سی سی یا نصف لیوان ادرار جهت آزمایش کافی است.
  • در مورد خانم ها بهتر است شستشو از جلو به عقب انجام شود تا باعث آلودگی محل نشود.
  • از لمس نمونه ادرار با دست جداً اجتناب نمائید که باعث آلودگی و جواب غلط می شود.
  • اگر در منزل نمونه را گرفته اید سریعاً و در کمتر از نیم ساعت آن را به آزمایشگاه مربوطه برسانید. اگر نمی توانید بلافاصله در یخچال قرار بدهید.

اگر آزمایش ادرار 24 ساعته است سعی کنید:

  •  24 ساعت فقط در داخل ظرف مربوطه ادرار نمائید.
  •  تا فاصله بعدی ظرف را در یخچال نگه دارید.

در مورد آزمایشات نوزادان

بهترین و دقیق ترین آزمایش برداشتن نمونه از مثانه از طریق پوست بالای مثانه می باشد.

آزمایش سیتولوژی ادراری چیست؟

آزمایش سیتولوژی ادرار: برای بررسی وجود سلول های سرطانی دفع شده از طریق ادرار می باشد. برای انجام آن باید قبل از آزمایش از مواد تزریق که برای انجام CT اسکن یا عکس رنگی IVP انجام می شود، اجتناب نمایید و آزمایش سیتولوژی را قبل از عکس برداری انجام دهید.

آیا آزمایش کشت از مجرا با آزمایش ادرار فرق دارد؟

بله دقیقاً، زمانی پزشک درخواست آزمایش کشت از ترشحات مجرا را می دهد که شک به عفونت های مجرا که اغلب از طریق تماس های جنسی مثل سوزاک، سیفلیس، کلامیدیا و غیره را دارد. در اینجا منظور کشت و آزمایش فقط ترشحات مجرا می باشد که اغلب زرد غلیظ و در اول صبح و با فشار دادن مجرا بیرون می آیند خود را مشخص می کند.
برای انجام این آزمایش باید:

  • صبح اول وقت و قبل از ادرار کردن به آزمایشگاه مراجعه کنید.
  • در آزمایشگاه با فشار دادن نوک آلت تناسلی از نمونه ترشحات چرکی جهت آزمایش برداشته خواهد شد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (32 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۰ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. مرد20سالم سر آلت تناسلی پرازدون دونه هست و2.1سات پایین ترهمین توریست وداخل آلت تناسلی درمسیر
    لوله ادرار 2سال تقریبا اندازه یک نخود وجود داره وفشارش میدهم درد میکنه ومشکلی درادرار ندارم 5سال خودارضایی میکردم ومشکل زود ارضایی دارم ممنون ازشما
    1. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۶ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      سلام آقای دکتر. علی گرمابی09397717037 من۲۰سالم سر آلت تناسلی پرازدون دونه هست و۲.۱سات پایین ترهمین توریست وداخل آلت تناسلی درمسیر
      لوله ادرار 2سال تقریبا اندازه یک نخود وجود داره وفشارش میدهم درد میکنه ومشکلی درادرار ندارم ۵سال خودارضایی میکردم ومشکل زود ارضایی دارم ممنون ازشما
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۶ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      علی گرمابی 09397717037 شهرستان نیشابور
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      نگران نباشید اینا زگیل نیستن
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      معمولا در زمینه خشکی پوست ایجاد میشه
    5. تصویر کاربر علی جمعه ۱۹ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      سلام. آقای دکتر برای توده چربی زیرسر آلت تناسلی روی لوله ادراراندازه یک نخود وجودداره فشار میدم درد میکنه برای خشکی سرآلت تناسلی چه داروی مصرف کنم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر فرزاد یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 727 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت شریف بخیر.
    بنده 46 سال سن دارم. چند ماهیه سوزش ادرار دارم. یک ماه پیش سونوگرافی مثانه و کلیه ها و پروستات و آزمایش خون و ادرار و کشت ادرار و آنزیم پروستات و..دادم مشکلی نداشت فقط دیواره مثانه ام مختصری ضخیم بود و ذرات فراوان اکوژن در مثانه ام بود.
    دکتر کپسول سفکسیم 400 روزی یک عدد - سلکوکسیب 100 روزی یک عدد و تامسولوسین 04 برام تجویز کرد ‌تا یک ماه
    که به استثنای تامسولوسین که چند شب خوردم و دیگه نخوردم بقیه رو مصرف کردم.
    که در روز 15 کمی بهتر شدم ولی به علت نزدیکی کردن سوزشم دوباره شروع شد.
    ممنون میشم اگه راهنمایی نمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      باید داروها رو یک‌ ماه مصرف میکردید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 690 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت شما دکتر عزیز
    من به صورت اتفاقی متوجه حفره کوچکی پر ناحیه ختنه گاه شدم و درست که دقت کردم دقیقا در راستای خط میانی هست و چیزی غده مانند که شبیه یک دانه گندم هست رو احساس میکنم که سفت هست و در صورت فشار درد احساس میکنم و هیچگونه ترشحاتی نداره.
    دکتر خیلی نگران شدم،لطفا بگید که مشکل چیه و برای رفع اون باید چیکار کنم؟
    تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      عفونت مزمن هست که نباید دستکاری کنید و اگه ظاهرش اذیتتون میکنه باید بیاید برش دارم
  • تصویر کاربر امید یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت بخیر. خسته نباشید.
    من خودارضایی میکنم و چند ماهه که ادرارم بریده بریده میاد و حس میکنم یه بخشی از ادرار در مجرای ادراریم میمونه و به سختی خارج میشه. مثانه ام هم مدام حس میکنم که تحت فشار هست و ادرارم کامل تخلیه نشده. فشار پایین ادرار هم داشتم با قرص کانفرون ان تا حد زیادی برطرف شد. روی بخش هایی از شکم و کلیه هم سوزش های نقطه ای احساس میکنم.
    ممنون میشم بفرمایید که تشخیصتون چی هست و چه اقدامی باید انجام بشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      علایم التهاب پروستات درید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      دارید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      این دارو ها رو به مدت ۳ هفته مصرف کنید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      کپسول تامسولوسین ۰/۴ هر شب یک عدد
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      قرص ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت یک عدد
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت یک عدد
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر ناهید پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عزیز
    مدتی است بعد از اتمام ادرار به محض بلند شدن چند قطر ادرار بی اختیار خارج میشود
    خیلی ممنون از رهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      سابقه زایمان طبیعی داشتید؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      سن تون؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام

    بنده 33 سال دارم از ایلام. فروردین 99 ناگهانی دچار تکرر ادرار شدید شدم بدون هیچ علائمی. (قبلا در سال 91 دچار شده بودم ولی با خوردن قرص عفونت دو سه روزه رفع شد.) اما این بار در مدت 2 تا 3 هفته روزی تا 15 بار و همچنین شب‌ها چندین بار دچار تکرر می‌شدم. 10 روز قرص سیپروفلوکساسین خوردم بی‌فایده بود. قرص تولترودن هم خوردم دو هفته اونم بی‌فایده بود.

    بعد از یک ماه تکرر ادرار شدیدم رفع شد ولی احساس تکرر ادرار همچنان تا امروز به شکل یکنواخت باقی مانده است و زندگی را برایم دردناک کرده است. آزمایش عفونت و قند خون را در مرداد 99 دادم نرمال بود.



    وضعیت تکرر ادرارم از آن وقت به یک شکل بوده است. به این صورت که از زمان خواب تا بیداری هیچ‌وقت برای دفع ادرار بیدار نمی‌شوم. اما بیداریم معمولاً همراه با دفع ادرار است. در طول روز هم سعی کردم هر 4 تا 5 ساعت یک بار برای دفع ادرار بروم ولی هر بار بعد از یک ساعت تا دو ساعت احساس دفع ادرار سراغم می‌آید ولی شدید نیست که مجبور بشم برای دفع برم. به طوری که اگر مشغول کاری باشم و یادم برود، می‌توانم تا 4 و 5 و گاهی شش ساعت برای دفع آن نرم. همان طور که گفتم در تمام این مدت علامت دیگری مثل درد، سوزش، بی‌اختیاری، تأخیر در ادرار و غیره نداشتم. فقط یبوست در بیشتر این مدت داشتم گاهی به همراه مدفوع باریک وقطعه قطعه، همچنین بعد دفع مدفوع چندین مرتبه ادرارم به صورت چکه چکه میاد.

    البته بنده سابقه افسردگی و استرس دارم و رودۀ تحریک پذیر و دردهای روان‌تنی (شکم‌درد) هم در سال 93 داشتم که با قرص دپاکین و سیتالوپرام درمان شد و در دو سال اخیر افسردگیم بدون شکم‌درد دوباره عود کرده است، و الان 4 ماه است زیر نظر پزشک هستم و خدارو شکر افسردگیم تا حدود بسیاری زیادی کنترل شده است. با پزشک هم در مورد مشکل تکرر ادرار صحبت کردم و ایشان برای سه ماه همراه قرص رهاکین، بوسپیرون برای صبح و عصر نوشت ولی الان 40 روزه مصرف می‌کنم هیچ تأثیری روی تکرر ادرارم نداشته است و با همان سیکل قبلی وجود دارد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      نوار مثانه انجام بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری و مثانه جهت بررسی PVR انجام بدید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر h دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 738 مشاهده پرسش
    سلام دکتربنده حدود 2 ساله تکرر ادرار و عدم تخلیه کامل دارم خودم حس می کنم بعد رابطه محافظت نشده ای که داشتم اینجوری شدم تا دو ماه پیشم این رابطرو داشتم ایا ربطی داره ؟همه ازمایش های مختلف خون ادرار و سونگرافی انجام دادم ولی مشکلی در این رابطه نبود میشه لظفا کمکم کنید اذیتم می کنه 25 ساله هستم ؟ نیاز به مصرف قرص هست یا حل میشه ؟ عکس های ازمایش ارسال گردید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      کپسول تامسولوسین هر شب قرص ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت قرص تاوانکس ۵۰۰ هر روز مصرف کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      تا ۲۱ روز
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیررضا دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 8554 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت جناب آقای دکتر ، آقای دکتر من ۳۲سالمه از شهر تبریز و حدود ۹ماه قبل آزمایش خون دادم که مقدار کمی عفونت ادراری دیده شد و دکتر آنتی بیوتیک دادش با اینکه من هیچ مشکل خاص یا دردی نداشتم اونارو کامل خوردم و برا کنترل نرفتم تا اینکه دقیقا ۱۰روز قبل موقع ادرار اول صبح یه سوزش کمی رو حس میکردم و بعد از دو روز قطع شد اما من از ترسم که عفونتم شاید برگشته و مطالعه از اینترنت شروع کردم به مصرف آنتی بیوتیک لوپراکیس۴۰۰ روزی یک عدد که شب ها مصرف میکنم ۳ساعت بعد از شام ، البته من خیلی وقته (حدود۱۸سال بیشتر) که ادرارم سرپا بودش و بخاطر اینکه این ۲سال اخیر میدیدم بعد اتمام ادرار ، شلوارم خیس میشه و چون فکر میکردم سرپا ادرارمیکنم مثانه‌ام خوب تخلیه نمیشه . تصمیم گرفتم نشسته ادرار کنم عذر میخواهم ولی بصورت دفع مدفوع می‌شینم و ادرار میکنم این عمل نشستن رو دقیقا ۸روزه که شروع کردم و مشکل خیسی شلوارم از بین رفته فقط تو این مدت ۲بار هنگام ادرار اول صبح که کمی زیاد بودش و با فشار ادرارم خارج میشدش کمی کلیه‌هام تیر میکشید خیلی خیلی جزئی ، اما امروز صبح رفتم و نشسته ادرار کردم و تا تخلیه کامل نشستم و بعد شستن بلند شدم قبل ظهردوباره که رفتم ادرار دیدم بعد اینکه ادرار کردم و خواستم شورتمو بالا بکشم دیدم شورتم قرمز تیره رنگ هستش انگار چند قطره خیلی کم (حدود ۳یا۴قطره)، خون تقریبا قهوه‌ای پر رنگ وجود داشت ، از ترسم نشستم و مثانه و بیضه‌هامو خوب شستم ، شورتمم شستم و بعد از خشک شدن پوشیدم دوباره بعد از ظهر رفتم ادرار کردم و اومدم بیرون عصر دوباره وقتی رفتم برا ادرار دیدم شورتم تمیزه و مشکل صبح رفع شده ، ادرارمو کردم و بعد از شست و شو محل ادرار لباس پوشیدم و رفتم بیرون شب که برگشتم و رفتم برای ادرار دیدم دوباره چند قطره خون اومده عین صبح ، شورتمو عوض کردم و بعد ادرار یه دستمال گذاشتم تا ببینم بازم خون میاد؟! تا الان که تمیزه ، اما حدود ۵دقیقه در بیضه چپم درد کمی رو حس کردم و بعد اتمام درد بیضه حدود ۲یا۳دقیقه هم کلیه سمت راستم خیلی کم درد میکرد والان هیچ دردی ندارم .
    آقای دکتر من خیلی خیلی میترسم از اینکه عفونت کلیه داشته باشم و یا پروستات و ... میشه لطف کنین بگین چیکار کنم و دقیق راهنماییم کنین که چیکار کنم؟؟
    راستی عذرمیخام جناب دکتر بی ادبیه من مجردم و من بیشتر از ۱ساله سکسی نداشتم و تواین مدت فقط یکبار تو خواب ارضا شدم خگحدودد۳هفته قبل و اینکه خودمم شدیداً سیگاری هستم ولی اهل مشروبات و چیز دیگه ای به هیچ وجه نیستم و سابقه هیچ بیماری رو هم ندارم .
    واقعا استرس این اتفاق این موقع شب داره دیوونم می‌کنه .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      تست جدید آنالیز و کشت ادراری انجام بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مثانه و مجاری ادراری انجام بدید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Rasen دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر یه چند روزی هست احساس میکنم بعد از ادرار مثانه خوب خالی نشده هر چند جریان فشار ادرار مثل سابقه کاهش نداره فقط آخر ادرار ناچارم به خاطر اینکه خوب تخلیه بشم سر آلتم رو تحریک ۱۰ ثانیه ای بکنم و بعد از انزال هم ادرارم به سختی میاد که بعدش رفع میشه علاوه بر انجام چکاپ احتمالا میدین مشکل از کجا باشه با تشکر .
    1. تصویر کاربر Rasen شنبه ۶ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      راستی آقای دکتر من ۳۵ سالم
    2. تصویر کاربر Rasen شنبه ۶ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      بعد از ۱۰ دقیقه ادرار هم گاها یک قطره هم روی لباسم می ریزه
    3. تصویر کاربر Rasen شنبه ۶ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      که همه اینها برای ۴ الی ۵ روز هست
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      التهاب پروستات پیدا کردید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      قرص تاوانکس ۵۰۰ هر روز بک عدد
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      قرص ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت یک عدد
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 587 مشاهده پرسش
    سلام مدت سه روزه قرص سفیکسیم ۲۰۰مصرف می کنم به دستور پزشک برای عفونت مثانه ولی بهخر نشدم چه ندع دارویی توصیه می نمایدد ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      سیپروفلپکساسین ۵۰۰ هر۱۲ ساعت
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بدون سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام. من پسری 21 ساله هستم . در طول روز زیاد به دستشویی میرم و برای ادرار اقدام می کنم. در فصل سرما که دستشویی رفتنم چند برابر میشه.تا اول دبیرستان شب ادراری هم داشته ام. برای مسافرت هایی با مسافت های طولانی در اتوبوس واقعا توان نگهداری ادرار برام سخته( تحملش می کنم ولی بعضی مواقع مقداری ادرار بیرون میریزه؛ در کل تحملش سخته) .در ضمن بیماری پرولاپس قلب با نارسایی خفیف هم دارم. به نظر شما مشکل می تونه از چی باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر جان.
    دکتر من پسر 20ساله ام وقتی که ادرار میکنم حسابی می سوزاند احساس میکنم که چند قطره ای هم میمونه بدجور اذیتم میکنه دلیلش چیه و چکار کنم همین چند روزی هم هست که در این شرایطی هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار دهید
    2. تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام دکتر جان زمانی که در ان شرایطی هستم ازمایش ادرار دهم یا هرزمان میتونم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 12399 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.خسته نباشید
    گاهی اوقات بعد از ادرار مایعی سفید رنک از مثانه من خارج میشود.خودارضایی هیچ وقت نکردم.این مایع خطرناک هست؟ارتباطی به التهاب پروستات ندارد؟چون روزانه 8 ساعت روی صندلی هستم.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مهم نیست
  • تصویر کاربر خانم پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    با عرض ادب و احترام خدمت آقای دکتر کرمی
    خانمی 24 ساله هستم که به مدت 4 سال است که دچار بی اختیاری ادرار شده ام، آزمایشات نشان دهنده ورم مثانه است اما با مصرف دارو بهتر نشدم، از شما برای حل این مشکل درخواست راهنمایی دارم.
    در ضمن قصد بارداری دارم و پیش از این دچار سقط جنین شده ام (در دو ماهگی ) خواستم بدانم آیا (ورم مثانه) بر بارداری دوباره من می تواند مشکل ساز باشد؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      حتنا نوار عصب مثانه بگیرید02122642744 09351142080
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب