اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

چگونه آزمایش ادرار دهیم؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
ازمایش ادرار چگونه است؟ امروزه یکی از آزمایشاتی که به صورت شایع در مراجعه به پزشک معالجتان درخواست می شود آزمایش ادرار می باشد. در اینجا با توجه به اهمیت و دقت آزمایش و صحیح بودن نتیجه و درمان مناسب بر اساس آن مطالبی را در مورد کیفیت انجام آزمایش، شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری و فرق آزمایش ادرار با کشت ادرار توضیح می دهیم.

آزمایش ادرار بر اساس بیماری شما و درخواست پزشکتان می تواند اطلاعات بسیار مهمی را به پزشک معالجتان بدهد.

چه مواقعی باید آزمایش ادرار داد؟

تشخیص با نظر پزشک مربوطه می باشد. به طور کلی آزمایش ادرار جهت تشخیص عفونت ادرار، خون در ادرار، وجود سلولهای سرطانی و التهابی در ادرار، دفع پروتئین از ادرار، دفع املاح بدن از قبیل کلسیم و پتاسیم، از نظر دفع کریستال یا اجزاء مواد تشکیل دهنده سنگ های موجود در سیستم ادراری و وجود قارچ در ادرار می باشد.

برای آزمایش ادرار باید اولین ادرار صبح باشد؟

برای آزمایش کامل ادرار، نمونه اول صبحگاهی به‌طور علمی توصیه می‌ شود؛ زیرا بعد از استراحت شبانه و بدون تأثیر مصرف مایعات، ادرار غلیظ‌ تر و متمرکزتر است و ذراتی مانند پروتئین، گلوکز، گلبول‌ ها و باکتری‌ ها را دقیق‌ تر نشان می‌دهد. 

این نمونه کمتر تحت تأثیر فعالیت‌ های روزانه یا رژیم غذایی قرار می‌گیرد، بنابراین نتایج آزمایش قابل اعتماد ترهستند. به همین دلیل، در راهنمای استاندارد آنالیز ادرار و مطالعات علمی، اولین ادرار صبحگاهی به‌ عنوان نمونه بهتر توصیه می شود. 

epithelial cells در آزمایش ادرار باید چند باشد

در آزمایش ادرار، وجود تعداد کمی سلول‌های اپیتلیال (Epithelial Cells) طبیعی است و جای نگرانی ندارد. این سلول‌ها از سطح مجاری ادراری جدا شده و وارد نمونه ادرار می‌شوند.

مقدار طبیعی این سلول‌ها در یک نمونه ادرار معمولی، معمولاً کم (Few) یا متوسط (Moderate) گزارش می‌شود. به طور دقیق‌تر، این مقدار باید کمتر از ۵ سلول در هر میدان میکروسکوپی قوی (HPF) باشد.

چه زمانی وجود سلول‌های اپیتلیال نگران‌کننده است؟

تعداد زیاد: اگر تعداد این سلول‌ها بسیار زیاد (Many) یا فراوان (Numerous) گزارش شود، ممکن است نشان‌دهنده عفونت مجاری ادراری، التهاب یا وجود سنگ کلیه باشد.

نوع سلول: سلول‌های اپیتلیال انواع مختلفی دارند (مثل سلول‌های سنگفرشی، انتقالی و کلیوی). وجود تعداد زیاد سلول‌های اپیتلیال کلیوی می‌تواند نشانه آسیب به کلیه‌ها باشد و نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.


نکته مهم: تنها بر اساس تعداد سلول‌های اپیتلیال نمی‌توان نتیجه‌گیری کرد. پزشک نتیجه آزمایش شما را در کنار سایر فاکتورها مانند وجود گلبول‌های سفید، گلبول‌های قرمز و باکتری‌ها تفسیر می‌کند تا به یک تشخیص دقیق برسد.

آزمایش ادرا

شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری

برای اطمینان از صحت نتایج آزمایش ادرار و تشخیص دقیق عفونت ادراری، باید نکات زیر را رعایت کنید. این شرایط به پزشک کمک می‌کند تا باکتری‌ها و سایر علائم عفونت را به درستی شناسایی کند.

۱. آمادگی برای نمونه‌گیری

اول صبح: بهترین زمان برای گرفتن نمونه ادرار، اول صبح است. در این زمان، ادرار غلیظ‌تر است و احتمال وجود باکتری‌ها و سلول‌ها در آن بیشتر است، که تشخیص را ساده‌تر می‌کند.

مایعات: شب قبل از آزمایش، مایعات زیادی ننوشید. این کار باعث رقیق شدن ادرار شده و ممکن است نتیجه را غیردقیق کند.

 

۲. روش تمیز نمونه‌گیری (Midstream)

این روش برای جلوگیری از ورود باکتری‌های سطح پوست به نمونه ادرار بسیار مهم است.

  1. دست‌ها را بشویید: قبل از هر کاری، دست‌های خود را با آب و صابون کاملاً بشویید.

  2. محل را تمیز کنید: با استفاده از پدهای مخصوص یا گاز استریل، ناحیه تناسلی را از جلو به عقب به خوبی تمیز کنید.

  3. ادرار اولیه را دور بریزید: ابتدا کمی ادرار کنید تا مجرای ادرار شسته شود. این قسمت ادرار را در ظرف نمونه‌گیری جمع نکنید.

  4. نمونه اصلی را جمع‌آوری کنید: بدون توقف جریان ادرار، ظرف را زیر آن بگیرید و نمونه اصلی را جمع کنید. ظرف را فقط تا نیمه یا دو سوم پر کنید.

  5. تکمیل فرآیند: باقی ادرار را خارج از ظرف دفع کنید. سپس درِ ظرف را محکم ببندید و آن را به آزمایشگاه تحویل دهید.

 

ادرار طبیعی باید چه مشخصاتی داشته باشد؟

رنگ ادرار

رنگ آن بسته به مقدار مصرف مایعات و نوع رژیم غذایی فرق می کند. در حالت طبیعی رنگ ادرار از زرد کم رنگ تا زرد غلیظ متغیر است. رنگ ادرار در عفونت های ادرار پررنگ و بد بو می باشد.

خون در ادرار

ادرار در حالت طبیعی نباید بیش از 1-2 سلول خونی داشته باشد. اگر در آزمایش ادرار شما گزارش سلول های خونی بیش از 3 تا باشد باید از نظر سنگ، عفونت و سرطان حتماً بررسی شود. گهگاهی وجود خون در ادرار به صورت روشن و لخته است که باید از نظر سرطان مثانه، عفونت های ادرای حاد و ویروسی و غیرنیازمند، بررسی ضروری می باشد.

PH

ادرار در حالت طبیعی با توجه به ترکیبات آن اسیدی و اندازه شدت اسیدی بودن آن از نظر علمی حدود 6 می باشد. قلیائی شدن ادرار که اغلب در عفونت های ادراری و یا اسیدی بودن بیش از حد آن در تشکیل سنگ ها و اسیداوریکی و سیستئینی اتفاق می افتد کاملاً غیر طبیعی است.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: برای عفونت ادراری چه قرصی بخوریم

ph آزمایش ادرار

 پروتئین

دفع پروتئین به مقدار معین و مخصوصاً بعد از ورزش و یا بیماری تب دار طبیعی است ولی یادتان باشد اگر دفع پروتئین از حد متعارف بالا باشد نشان دهنده آسیب جدی به کلیه ها می باشد که اغلب به علت صدمه به سلول های تصفیه کننده کلیه یا گلومرولها و یا اختلال در جذب مجدد پروتئین در لوله های تصفیه کننده کلیه ها اتفاق می افتد و نیازمند بررسی دقیق می باشد.

در مواقع دفع پروتئین از ادرار جهت تشخیص دقیق مقدار دفع پروتئین دفع شده بهتر است ادرار 24 ساعت خود ررا در ظرفی که آزمایشگاه به شما می دهد جمع کرده و به آزمایشگاه تحویل دهید که آزمایش دقیق از نظر دفع پروتئین در ادرار 24 ساعته بررسی شود که بسیار دقیق و کمک کننده به پزشک شما در درمانتان خواهد بود.

دفع بیلیروبین و اروبیلینوژن

به هر علتی انسداد در مجاری صفراوی به علت سنگ، سرطان های مجاری صفراوی و یا التهاب مجاری صفراوی ایجاد و باعث بسته شدن مسیر گردد باعث افزایش آنها در ادرار می گردد.

نبود باکتری

وجود باکتری به مقدار زیاد به همراه آزمایش نیتریت مثبت که غیر طبیعی بوده و نشان دهنده ابتلا شما عفونت ادراری می باشد.

وجود قند در ادرار

در حالت طبیعی نباید قند در ادرار گزارش شود. اگر در حالت طبیعی قند در ادرار شما گزارش شود نشان دهنده بالا بودن قند خونتان می باشد که اغلب زمانی که قند خون بالای 180 برسد این امر اتفاق می افتد.

وجود کریستال

کریستال ها همان اجزای ریز تشکیل دهنده سنگ کلیه و مجاری می باشد. در صورت مشاهده کریستال های زیاد در ادرار دو مسئله برای شما مهم می باشد.

  • شما در معرض سنگ سیستم ادراری هستید که باید مایعات زیاد و نمک کم بخورید.
  • نوع کریستال دفع شده بیانگر نوع سنگ کلیه ومجاری ادرارتان خواهد بود.

چگونه آزمایش ادرار درست بدهیم؟

  • بهتر است نمونه ادرار اولین ادرار صبحگاهی باشد.
  • قبل از دادن نمونه، سر آلت ناحیه تناسلی را بشویید.
  • سعی کنید نمونه را از وسط ادرارتان بدهید. نمونه اول و آخر بهتر است داده نشود.
  • 50 سی سی یا نصف لیوان ادرار جهت آزمایش کافی است.
  • در مورد خانم ها بهتر است شستشو از جلو به عقب انجام شود تا باعث آلودگی محل نشود.
  • از لمس نمونه ادرار با دست جداً اجتناب نمائید که باعث آلودگی و جواب غلط می شود.
  • اگر در منزل نمونه را گرفته اید سریعاً و در کمتر از نیم ساعت آن را به آزمایشگاه مربوطه برسانید. اگر نمی توانید بلافاصله در یخچال قرار بدهید.

اگر آزمایش ادرار 24 ساعته است سعی کنید:

  •  24 ساعت فقط در داخل ظرف مربوطه ادرار نمائید.
  •  تا فاصله بعدی ظرف را در یخچال نگه دارید.

در مورد آزمایشات نوزادان

بهترین و دقیق ترین آزمایش برداشتن نمونه از مثانه از طریق پوست بالای مثانه می باشد.

آزمایش سیتولوژی ادراری چیست؟

آزمایش سیتولوژی ادرار: برای بررسی وجود سلول های سرطانی دفع شده از طریق ادرار می باشد. برای انجام آن باید قبل از آزمایش از مواد تزریق که برای انجام CT اسکن یا عکس رنگی IVP انجام می شود، اجتناب نمایید و آزمایش سیتولوژی را قبل از عکس برداری انجام دهید.

آیا آزمایش کشت از مجرا با آزمایش ادرار فرق دارد؟

بله دقیقاً، زمانی پزشک درخواست آزمایش کشت از ترشحات مجرا را می دهد که شک به عفونت های مجرا که اغلب از طریق تماس های جنسی مثل سوزاک، سیفلیس، کلامیدیا و غیره را دارد. در اینجا منظور کشت و آزمایش فقط ترشحات مجرا می باشد که اغلب زرد غلیظ و در اول صبح و با فشار دادن مجرا بیرون می آیند خود را مشخص می کند.
برای انجام این آزمایش باید:

  • صبح اول وقت و قبل از ادرار کردن به آزمایشگاه مراجعه کنید.
  • در آزمایشگاه با فشار دادن نوک آلت تناسلی از نمونه ترشحات چرکی جهت آزمایش برداشته خواهد شد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (32 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سید جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    سلام پسری 24 ساله هستم که دوسال پیش واسه خدمت سربازی فهمیدم اتروفی شدید بیضه دارم ازنوع مادرزادی اونموقه بیضه هام 15سانتیمتر بود الان بعد 2سال کوچیکترشده من تو مساعل جنسی مشکلی ندارم نسبت به هم سنوسالام حتی هفته ای چندبارم جنب میشم مشکل نعوذ آلتم ندارم ولی بچه دارشدنمو نمیدونم ...ایا راهی دارم که بیضه هام بزرگتربشن ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمايش اسپرم دهيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر نعمت جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    من یک پسر 18 ماهه دارم به تازگی متوجه شدیم که یکی از تخمهای داخل بیضه او کوچک و یکی بزرگ است علتش چی است و راه درمانیش چطوره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو كنيد يا فتق است يا اب بيضه دارد
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    امیرحسین چند روزه که میگه بیضه هام درد میکنه؟ منتظر جوابتونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام سونو كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من 25 سالمه و حدود چندین سال شاید 6-7 سال میشه سمت چیپ بیضم هر از گاهی درد میکنه در طی این سال دوبار رفتم سونوگرافی که آخرین بار چند ماه قبل هیچ چیزی یا بیماری و مشکلی رو نشون نداد و دکتر گفت در همین حوالی و جوانی امکان درد وجود دارد

    خواستم بدونم واقعا چنین چیزی برام عادیه ؟ تنها درد دارم به صورت خفیف هر چند هفته یک بار و وقتی به زور می افتم و زیاد کار میکنم و سخت درد بیشتر میشه و زودتر سراغم میاد وهیچ نشانه ای به غیردرد ،، مثل ورم تغییر رنگ رگ به رگ شدن ووو در کار نیست

    ممنون میشم بگین که طبیعیه چنین موردی یا نه وچیگار باید کرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      وقتي سونو طبيعي است درد بيضه نگران كننده نيست اهميت ندهيد
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 628 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب و احترام
    آقای دکتر بنده به مدت 2 سال از قرص سرترالین(زولفت) 150mg برای درمان افسردگی به دستور پزشک مصرف نموده ام.طی این مدت که این قرص را استفاده نموده ام روز به روز متوجه کاهش حجم و کوچک شدن بیضه دو طرف خود بوده ام.
    از شما خواهشمند هستم که بفرمایید آیا مصرف سرترالین می تواند باعث کوچکی بیضه و کاهش حجم آن گردد؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      طبق قانون نه چون هورموني نيست
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 597 مشاهده پرسش
    با سلام پسری دارم 6سالش تموم شده موقع که بدنیا اومد متخصص اطفال گفتند چون جاش تو سکوت تنگ بوده بیضه هاش داخلش شکمش مونده یک سونوگرافی انجام بدید 40روزگیش یک سونو انجام دادیم مشخص شد که بیضه هاشمی بیرون هستند یعنی مشکلی ندارن الان که 6سالشون هست بیضه سمت چپ خیلی بزرگتر از بیضه سمت راستش هست میخام بدونم طبیعی است یا؟خواهش میکنم جواب بدید خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد حتما ببينم ومعاينه شود
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر تو 26 سالگی متوجه شدم توده هیپوفییز دارم ک ازامایشهای هورمونی fsh,lh,testeron بسیار پایین در حد نیم بود. بعد عمل امپول تستسترون مصرف میکردم ک ازمایش هورمونام fsh,lh همونطور پایین بود و تستسترون هم به علت مصرف امپول طبیعی بود بعد یه سال پرولاکتینم رفت بالا ک دکترم امپول رو قطع کرد و بجاش کابرگولین نیم داد که هر 5 روز مصرف میکردم ک بعد مصرف هورمون های fsh , lh به حالت طبیعی تقربا 4 رسیدن و تسترون هم به دو سوم حالت طبیعی رسید ک الان دارم این کابرگولین مصرف میکنم سوالام اینطور ک اولا روش درمانی من باید چطوری ادامه پیدا کنه ایا با افزایش هورمونهایfsh,lh باعث اسپرم ازی در بیضه میشود الا بیضه هام از حد طبیعی کوچکترن ابا این روش درمانی رو ادامه بدم؟؟ ایا بیضه هوم بزرگ میشوند؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      شما بايد تحت نظر دكتر غدد باشيد
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام من ۳۷ سالمه چند وقته تو بیضه هام احساس حرارت و درد دارم احساس میکنم بیضه هام داره تحلیل میرن در ضمن من ده سال پیش عمل واریکوسل کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1224 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و خسته نباشید
    پسری دارم9ساله که در سونوگرافی که از بیضه انجام داده نوشته شده بیضه چپ به ابعاد 6.5×15 میلیمتر و بیضه راست 7×16 میلیمتر مشاهده گردیدومیكرو كلسیفیکاسیون های بسیار فراوان درهر دوبیضه پراکنده اند .اکوژنیستی بیضه های دوطرف به نظر کمتر از حد طبیعی است .می خواستم نظر جنابعالی رادر مورد این سونو گرافی بدونم که درمان دارد یانه .وایا دردوران بلوغ مشكلی ایجاد میکنند یانه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      مهم نيست پيگيري ساليانه ميخواهد
  • تصویر کاربر مرتضی چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    در مورد واریکوسل دوطرفه یال گدشته هم عمل کردم . یوال خدمتتون سری قبل پرسیدن اینم ازمایش جدید گرفتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      از نظر من نياز به عمل مجدد نيست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر بچه دار نشديد بايد اي وي اف كنيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بدون سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    سلام. من پسری 21 ساله هستم . در طول روز زیاد به دستشویی میرم و برای ادرار اقدام می کنم. در فصل سرما که دستشویی رفتنم چند برابر میشه.تا اول دبیرستان شب ادراری هم داشته ام. برای مسافرت هایی با مسافت های طولانی در اتوبوس واقعا توان نگهداری ادرار برام سخته( تحملش می کنم ولی بعضی مواقع مقداری ادرار بیرون میریزه؛ در کل تحملش سخته) .در ضمن بیماری پرولاپس قلب با نارسایی خفیف هم دارم. به نظر شما مشکل می تونه از چی باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر جان.
    دکتر من پسر 20ساله ام وقتی که ادرار میکنم حسابی می سوزاند احساس میکنم که چند قطره ای هم میمونه بدجور اذیتم میکنه دلیلش چیه و چکار کنم همین چند روزی هم هست که در این شرایطی هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار دهید
    2. تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام دکتر جان زمانی که در ان شرایطی هستم ازمایش ادرار دهم یا هرزمان میتونم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 12406 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.خسته نباشید
    گاهی اوقات بعد از ادرار مایعی سفید رنک از مثانه من خارج میشود.خودارضایی هیچ وقت نکردم.این مایع خطرناک هست؟ارتباطی به التهاب پروستات ندارد؟چون روزانه 8 ساعت روی صندلی هستم.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مهم نیست
  • تصویر کاربر خانم پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    با عرض ادب و احترام خدمت آقای دکتر کرمی
    خانمی 24 ساله هستم که به مدت 4 سال است که دچار بی اختیاری ادرار شده ام، آزمایشات نشان دهنده ورم مثانه است اما با مصرف دارو بهتر نشدم، از شما برای حل این مشکل درخواست راهنمایی دارم.
    در ضمن قصد بارداری دارم و پیش از این دچار سقط جنین شده ام (در دو ماهگی ) خواستم بدانم آیا (ورم مثانه) بر بارداری دوباره من می تواند مشکل ساز باشد؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      حتنا نوار عصب مثانه بگیرید02122642744 09351142080
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب