اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

کیست کورتیکال کلیه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

کیست های کلیه اغلب بی علامت هستند و به صورت اتفاقی در بررسی های سونوگرافی تشخیص داده می شود. بیماری 45 ساله به علت درد پهلوی مبهم و جهت بررسی و چکاپ سلامتی کلیه ها به دکتر مراجعه می کند و در بررسی های انجام شده توسط دکتر در سونوگرافی، یک کیست به اندازه 5 سانتی متر در کلیه چپ تشخیص داده می شود.

این امر باعث نگرانی بیمار که مریم نام دارد شده و جهت پیگیری بیشتر به دکتر کرمی مراجعه می کند. به خاطر نگرانی مریم از این موضوع، سوال ها و جواب هایی که بین ایشان و دکتر کرمی مطرح شده است را در زیر می خوانیم.

کیست های کلیه

کیست کورتیکال، معمولاً کیسه گرد کوچکی هست که با مایع پر شده است. اکثر افرادی که به این کیست ها مبتلا هستند، از وجود آنها بی خبر هستند. در صورتی که این کیست ها بترکند، خونریزی کنند و یا به حدی رشد کنند که به دیگر اعضای بدن فشار وارد کنند، باید تحت درمان قرار بگیرند.

کیست های کلیه چه چیزی هستند؟

یک کیست کلیه، یک کیسه بسته است که با هوا یا مایع پر شده است. کلیه ها اندام های لوبیا شکلی هستند که در پایین کمر قرار گرفته اند و به کنترل مقدار نمک و آب بدن کمک می کنند. آنها همچنین با تصفیه ی خون و تولید ادرار، مواد زائد را از بدن خارج می کنند. درون کلیه، واحد های سازنده ای به نام نفرونها قرار دارند. هر نفرون از یک فیلتر و یک لوله تشکیل شده است.

زمانی که خون برای تصفیه سازی وارد کلیه ها می شود، نفرون ها آب اضافی و مواد زائد را خارج می کنند که به صورت ادرار از بدن دفع می شوند. کیست به جمع شدن مایع در یک حفره با دیواره نازک، که راه خروجی ندارد گفته می شود که به جمع شدن این مایع در دیواره کلیه ها کیست کلیه گفته می شود.(کیست های ساده کلیه، معمولاً دیواره نازکی دارند و پر از مایع هستند.)

اگر به اطلاعات بیشتر درمورد کیسه های کلیه میخواید، مقاله ی کیست کلیه را بخوانید.

عکس کیست کورتیکال کلیه

کیست کورتیکال کلیه چیست؟

کیست کورتیکال کلیه یک کیسه‌ی پر از مایع است که در لایه کورتکس (قشر خارجی) کلیه تشکیل می‌شود. این نوع کیست‌ها معمولاً خوش‌خیم هستند و به‌طور تصادفی در تصویربرداری‌های پزشکی مانند سونوگرافی یا سی‌تی‌اسکن شناسایی می‌شوند. کیست‌های کورتیکال کلیه اغلب بدون علامت هستند و به درمان خاصی نیاز ندارند، مگر اینکه بزرگ شوند یا باعث علائمی شوند.

علائم

در بیشتر موارد، کیست‌های کورتیکال کلیه هیچ علائمی ندارند، اما در صورت افزایش اندازه یا ایجاد عفونت ممکن است علائمی مانند:

  • درد مبهم یا شدید در ناحیه کمر یا پهلو
  • عفونت‌های مکرر ادراری
  • وجود خون در ادرار (هماتوری)
  • فشار خون بالا

علل

علت دقیق تشکیل کیست‌های کورتیکال کلیه مشخص نیست، اما با افزایش سن احتمال ایجاد آن‌ها بیشتر می‌شود. همچنین ممکن است زمینه ژنتیکی یا برخی بیماری‌ها در این روند نقش داشته باشند.

این کیست ها ممکن است به کوچکی یک نخود یا به بزرگی یک گریپ فروت باشند و می توانند به مرور زمان بزرگتر شوند. 

چه کسانی به کیست کورتیکال کلیه می شوند؟

با بالا رفتن سن، کیست کورتیکال کلیه شایع تر می شود. تقریباً نیمی از افراد 50 سال به بالا، حداقل یک کیست کلیه دارند. اکثر افراد فقط در یکی از کلیه های خود کیست دارند، اما با افزایش سن، تعداد کیست ها و احتمال تشکیل کیست در کلیه دوم بیشتر می شود.

ابتلا به کیست کلیه

آیا کیست های ساده کلیه خطرناک هستند؟

کیست کورتیکال کلیه، تقریباً همیشه بی خطر است. دلیل نامگذاری آنها این است که احتمال بسیار کمی وجود دارد که تبدیل به یک مسئله جدی تر شوند. گرچه، برخی از کیست ها دیواره های ضخیمی دارند و ممکن است روی اشعه ی ایکس ناهنجار به نظر برسند و می توانند مربوط به سرطان کلیه باشند.

چه چیزی موجب تشکیل کیست های ساده کلیه می شود؟

کیست های ساده کلیه زمانی تشکیل می شوند که لوله یک نفرون شروع به بزرگتر شدن کند و با مایع پر شود. محققان نمی داند چه چیزی موجب این اتفاق می شود اما می دانند که کیست های کلیه ارثی نیستند. 

در کلیه چند نوع کیست وجود دارد؟

1- کیست ساده: که اغلب به صورت تکی و با دیواره صاف در سونوگرافی می باشد به علت سن بالا ایجاد می شود و 50درصد افراد بالای 50 سال در بررسی سونوگرافی ممکن است کیست ساده داشته باشند. کیستهای ساده در سونوگرافی دیواره صاف دارند و در داخل آنها چرک و خون و لخته وجود ندارد.

2- کیست های متعدد: که این کیستها باید دقیقاً بررسی شوند. بعضی از این کیست ها علت ارثی دارند و از والدین به بچه ها منتقل می شوند. که به آنها (APCK) گفته می شود. نکته مهم در مورد این کیست ها تشخیص به موقع و کنترل آنها می باشد چرا که ممکن است در نهایت منجر به از کار افتادن کلیه ها و دیالیز در سنین پایین شود. لذا انجام سونوگرافی قبل از ازدواج در تشخیص و جلوگیری از انتقال آن بسیار مهم است.

3- کیستهای مخلوط: که در سونوگرافی تعداد کیست ها متعدد و در داخل آنها دیواره های متعددی وجود دارد. این کیست ها باید از نظر سرطان کلیه دقیقاً بررسی کرد.

جمع بندی اینکه در کلیه سه نوع کیست وجود دارد:

  1. کیست های ساده
  2. کیست های متعدد و ارثی
  3. کیست های دیواره دار و نامنظم
درد پهلوی چپ

علائم کیست های ساده کلیه چه چیزهایی هستند؟

کیست کورتیکال، معمولاً هیچ علائمی ندارد و به صورت اتفاقی در بررسی های سونوگرافی تشخیص داده می شود. در حقیقت، اکثر افرادی که این کیست ها را دارند از وجود آنها بی خبر هستند. در صورتی که این کیست ها پاره شوند و شروع به خونریزی کنند، عفونت کنند و یا بزرگتر شوند، می توانند مشکل ساز باشند. علائم کیست های ساده کلیه عبارتند از:

  • درد پهلو بین دنده ها و لگن، شکم یا کمر
  • تب
  • تکرر ادرار
  • وجود خون در ادرار یا ادرار تیره

کیست، بسته به محل خود می تواند بر عملکرد کلیه تأثیر بگذارد. همچنین در صورتی که کیست از تصفیه مواد زائد خون جلوگیری کند، می تواند منجر به نوعی فشار خون بالا شود.

کیست های ساده کلیه چگونه تشخیص داده می شوند؟

کیست های ساده کلیه معمولاً در زمانی شناسایی می شوند که بیمار به علت مشکل دیگری به پزشک مراجعه کرده است. رایج ترین آزمایشات مورد استفاده برای تشخیص این کیست ها عبارتند از:

سونوگرافی: امواج صوتی و اکوهای فرکانس بالا، تصاویری از درون بدن را ایجاد می کنند.

توموگرافی کامپیوتری (سی تی اسکن): اشعه های ایکس و یک کامپیوتر، تصاویری سه بُعدی از درون بدن فراهم می کنند. این اسکن ها، نیاز به تزریق یک ماده کنتراست یونیزه شده دارند تا کیست های مایع را از توده های جامد تشخیص دهند.

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI): با استفاده از آهن ربا ها، امواج رادیویی و یک کامپیوتر، تصاویری از درون بدن تولید می شود. از این روش همچنین برای تشخیص کیست های پر از مایع، از کیست های جامد استفاده می شود. این روش نیازی به استفاده از ماده کنتراست یونیزه شده ندارد، بنابراین، برای بیمارانی استفاده می شود که به ماده کنتراست حساسیت دارند.

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)

کیست های ساده کلیه چگونه درمان می شوند؟

در اکثر موارد، کیست های ساده کلیه نیازی به درمان ندارند. با این حال، اگر کیستی به اعضای دیگر بدن فشار وارد کند یا عملکرد کلیه ها را تحت تأثیر قرار دهد، کوچک کردن یا خارج کردن آن ممکن است ضروری باشد. 2 نوع روش برای درمان کیست های کلیه وجود دارد:

  • آسپیراسیون و اسکلروتراپی: پزشک یک سوزن بلند را وارد پوست می کند تا کیست را سوراخ و مایع درون آن را تخلیه کند. سپس برای کوچکتر کردن کیست، یک محلول قوی به آن تزریق می کند. در صورت لزوم، این روش باید تکرار شود.
  • جراحی: جراحی خارج کردن کیست معمولاً با روش لاپاروسکوپی انجام می شود. در این روش، وسیله ی نازکی به نام لاپاروسکوپ از طریق حفره هایی کوچک وارد شکم می شود. پزشک در طول جراحی، ابتدا کیست را تخلیه می کند، سپس آن را برش می دهد و یا می سوزاند.

آیا کیست های ساده کلیه قابل پیشگیری هستند؟

برخی از کیست های ساده قابل پیشگیری نیستند. شما می توانید با نوشیدن مایعات فراوان و مصرف نمک کمتر از 2300 میلی گرم در روز احتمال تشکیل آنها را کاهش دهید.

 آیا ارتباطی بین کیست کلیه و تبدیل آن به سرطان کلیه وجود دارد؟

کیست ساده هیچ نگرانی نداشته و به سرطان تبدیل نمی شود.  اما کیست هایی که دیواره آنها نامنظم و داخل آنها حفره حفره است حتماً باید از نظر سرطان کلیه هرچه زودتر بررسی شوند و کیست های ارثی متعدد اغلب باعث از کارافتادگی کلیه ها می شوند و ندرتاً به سرطان کلیه تبدیل می شوند.

در ویدئوی زیر کیست کلیه از داخل کلیه ی بیمار بیرون آورده می شود.

کالیکتازی کلیه معمولاً به دلیل درمان ویتامین  D، پرکاری غده تیروئید، سارکوئیدوز و موارد دیگر اتفاق می افتد. درمان این شرایط بستگی به علت وقوع بیماری دارد. در صورتی که بیمار به خوبی درمان نشود، برخی از علل نفروکلسیوز می توانند منجر به بیماری کلیوی مزمن شوند.ش

سینوس کلیوی یک حفره ی پر از چربی است که در فضای داخلی کلیه قرار گرفته است. این حفره با فضای پری نفریک در ارتباط است. سینوس کلیوی حاوی هلیوم کلیوی است و از طرفین با پارانیشم کلیوی هم مرز است.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران، عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا

3.9/5 - (59 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشی اینجانب که 44سال دارم احساس می کنم پروستاتم بزرگ شده چون نصف شب که از خواب بیدار می شوم احساس می کنم ادرارم شدیدا داره میاد و همچنین موقع تخلیه ادرار احساس می کنم ادرارم کامل دفع نمی شود .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر کتایون دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،پدر من ده روز پیش عمل باز پروستات انجام داده است اما امشب دچار خونریزی شده است ميخواستم بپرسم دلیلش چی ميتونه باشه و اینکه آیا خطرناکه یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      ازدكترتان
  • تصویر کاربر محمدکاظم دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 2997 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت استاد گرامی
    جهت کم کردن مزاحمت وقت شریف جنابعالی مختصر و مستقیم به استحضار میرساند:
    بنا به نظر برخی از همکاران پزشک در بیمارستان بقیه الله و... ضرورت جراحی پروستات عموی اینجانب قطعی است. حدود سه هفته پیش دفع خون داشتند که با دارو درمانی و استفاه از سوند متوقف شده است. اخیرا برای انجام چکاپ قلبی و فراهم کردن مقدمات عمل بستری شدند که بعد از انواع اسکن و آنژیوگرافی قلب و.... متوجه چند گرفتگی در قلب ایشان شده و برای ایشان استند و بالن انجام شده و بالتبع تا چند ماهی احتمالا باید دوز بالایی از پلاویکس و آسپیرین و... مصرف نمایند. سوند ایشان را تعویض و مرخص کردند...مراجعه مجدد امروز ایشان به کلینیک یکی از اساتید مطرح که نام نمیبرم چون معرف حضور جنابعالی خواهد شد برای تعیین تکلیف آینده وضعیت پروستات ایشان، بسیار ناامید کننده بوده و دستیار این استاد عزیز ضمن انجام برخورد ناامید کننده با بیمار حتی امکان ملاقات با آن استاد بزرگوار را نمی دهند...خلاصه گفته شده برو ممکن است تا پایان عمر سوندی بمانی و کاری نمی شود کرد!

    ضمن پوزش از اطاله کلام، استدعا دارم راهنمایی بفرمایید که آیا با توجه به حوزه تخصص حضرتعالی در زمینه آندرولوژی و انواع روشهای پروستاتکتومی، اقدام موثری و اورژانسی برای ایشان قابل انجام هست یا خیر؟
    همچنین هرگونه توصیه و آموزش حضرتعالی در خصوص ادامه وضعیت ایشان راهگشا خواهد بود.
    سرزنده و سلامت باشید.
    محمدکاظم کاظمی پور
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      با مدارك مرجعه فرماييد
  • تصویر کاربر صادق شنبه ۱۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    خسته نباشید
    دکتر بنده از اوایل سن بلوغ در شروع ادرار احساس سوزش داشتم تا الان که 26 سالمه.از همون موقع مجبور بودم ادرارم رو در ابتدا آروم آزاد کنم که دچار سوزش نشوم.از سن 16 سالگی تا 20 سالگی موقع انزال جلوی خروج اسپرم رو میگرفتم متاسفانه.از سن 21 سالگی بوی اسپرمم با گذشته فرق کرد و بوی نامطبوع و تند و زننده گرفته بطوری که الان شریک جنسیم رو اذیت میکنه.در سن 22 سالگی بیضه درد داشتم به اورولوژیست مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی واریکوسل گرید 1 تشخیص دادن و عمل کردم.درد بیضه ام کم شد خوشبختانه ولی همچنان بعد از رابطه جنسی بیضه راستم تا 1 روز درد دارد .مشکل فعلی بنده این است که بعد از رابطه جنسی در ناحیه لگن و بیضه ها و داخل ران هام درد زیادی دارم در حدی که اگه دراز نکشم احساس میکنم داخل لگن و بیضه هام ورم کرده و منفجر میشود.
    اینم ذکر کنم که ژنتیکی سابقه بیماری های پروستات داریم خانوادگی..بطوری که پدربزرگم بزرگی خوش خیم داشتن و پدرم که 56 سالشه به سرطان پروستات مبتلا شده..چه تشخیصی میدید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر وحید چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر .. ببخشید من 28 سالم هست و سه سال میشه ازدواج کردم قبل ازدواج از سن 15 سالگی خود ارضایی میکردم موقع ازدواج هم هر روز سکس با خانم م دارم الان یک مدت میشه که یک درد خیلی خفیفی به رونای پام و باسنم به وجود اومده و البته یکم هم پایین کمرم و موقعی که ادار دارم اگه ادارم رو یک ساعت نگه دارم پام از لگن پام به شدت درد خفیفی میگیره .به نظر شما این احتمالش از همین خود ارضایی هست و مشکل پرستتات دارم یا که نه علت دیگه ای داره . تشکر منتظر جواب تون هستم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      شما مشكلي نداريد
  • تصویر کاربر فریدون چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    ضمن سپاسگزاری از ویدیوهای جراحی خواستم اگر ممکن است تعرفه بیمارستان نیگان برای جراحی فوق یعنی جراحی باز پروستات (البته بزرگ شدگی ساده پروستات) را برایم ارسال کنید . در ضمن در ویدیو ی این جراحی شما می فرمایید که یک شب برای بستری کافی است در صورتی که حداقل 3 و یا 4 شب بستری نیاز است براساس توضیحات نوشتاری خودتان در قسمت دیگر. خواهشمند است توضیح بفرمایید این تناقض را.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بر اساس تعرفه است
  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    اندازه پروستات من حدود 54 میباشد ودارویی هم مصرف نمیکنم آیا میتوانم عمل بسته انجام دهم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بله فيلم عملturpمن در سايتم را ببينيد
  • تصویر کاربر هاشم چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    مشکل سوزش ادرار، تکرر ادرار، احساس خالی نبودن مثانه،فوریت دفع ادرار،درد در هنگام دفع ،نیاز به زور زدن در هنگام دفع
    داروهای خشک کننده فلوکساسین قطره پروستاتان مصرف شده است تاثیر مشهودی نداشته است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد نوار عصب مثانه بگيريد٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر پويا سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    من كم تر از يكسال است كه خود ارضايي انجام ميدهم و يكي از عوارضش خيلي من را اذيت مي كند وآن خروج مقدار خيلي كم مني پس از ادرار كردن وخروج مقدار كمي در خواب بدون ديدن خواب جنسي است وبعضي وقت ها هم ناگهاني مقدار كمي از مني خارج مي شود آيا اين پس از ترك از بين ميرود .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بله حتما
  • تصویر کاربر رسول سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    باسلام.پدرم تحت عمل باز پروستات 5 روز ست در بیمارستان بعلت خونریزی زیاد بستری هستند بعداز تزریق امپولk همچنان خونریزی دارند ممنون میشم راهنمای کنید اندازه پروستات 90 .کمبود پلاکت باعث خونریزی شده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      از دكتر معالجتان بايد بپرسيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر غلام جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر دو ماه پیش دو سال کردم ولی هنوز جواب ندادی علت چیست .پیگیری z96e772 و- n70c131
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      با شرمنده گی سوالتان را تکرار نمایید
  • تصویر کاربر فریماه پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 671 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید آقای دکتر من 31 سال دارم و حدود 3 سال پیش فهمیدم در هر 2 کلیه کیست دارم و توسط پزشک تحت نظر هستم و فقط قرص آتوروستاتیت مصرف می کنم سوالم این است که هیچ راهی ندارد که این کیستها از بین برود و سوال دوم اینکه اگر بچه دار شوم بچه هم مبتلا می شود ؟ در ضمن متاهل هستم
    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر ارثی است حتما منتقل خواهد شد apck
    2. تصویر کاربر فریماه چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام با تشکر از جوابتان می خواستم بدون در خانواده من فقط من مبتلا هستم از کجا بدونم که ارثی است.یا نه؟و راه درمان ندارد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی مشخص میکند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    سلام
    سنگی به اندازه ی 12 میلی در حالب راست دارم که عمل TUL را برایم توصیه کرده اند .
    میخواستم از شما سوال کنم آیا امکان دفع آن بدون این عمل وجود ندارد؟
    یا راه دیگری بجز این عمل نیست ؟
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      حتما راهی ندارد با عکس مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر rezakhan چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 683 مشاهده پرسش
    باسپاس فراوان از شما كه جواب بنده رو دادين.سيتوسكپي هم انجام شده از مثانه و خدارو شكر داخل مثانه توده نبوده.البته نا گفته نماند همسرم سال قبل عمل تنگي حالب انجام دادن در اون زمان كليه ايشان از اندازه طبيعي بزرگتر شده بود و حدود 15% كليه فقط كار ميكرد كه به ما گفتن مشگل تنگي بر طرف شده كليه هيچ مشگلي نداره و بعد از 2 ماه بعد ديديم كه قسمت جراحي شده سفت شده و روز به روز بزرگتر مي شود.با مراجعه به پزشك كه در كرج اين جراحي را انجام داده و سونوگرافي هم كرديم گفت مشگلي نيست وبه پزشك ديگري مراجعه كرديم كه پزشك گفت كليه خيلي بزرگ شده و داخلش خون جمع شده.مدتي هم بود داخل ادرار خون ديده ميشد كه يك دفعه كامل خون قطع شد و به حالت طبيعي برگشت.اما باز روز به روز كليه بزرگتر مي شد و وقتي گفتن بايد نفركتومي بشه بعد از اسكن هسته اي كه مطمئن شديم كامل كليه از كار افتاده عمل نفركتومي انجام شد و بعد جواب پاتولوژي به ما اينطوري گفتن كه ارسال مي كنم خدمتتون.
    Macroscopic:
    Specimen received in formalin , labled as right kidney , consists of a nephrectomy specimen including M:16*11*5 cm covered by perinephric fat , M:5*1.5*1 cm , and including urter M:0.5*0.5 cm.
    External surface is unremarkable . on sections multiple creamy fragile papillary tumoral masses are identified in renal pelvis M:12*6*4 cm . grossly tumorinvades into renal pelvis and sinus but renal vein are grossly free from tumor . cortical and medullary thickness of kidney are 0.5cm and 3cm respectively .
    No lymph node is included .
    SOS : M/10 EMB:5%
    Block descroption;1-3)tumor 4-5)tumor&peripelvic fat 6,7)tumor &renal paranchyma 8)non tumoral tissue 9)margin of ureter 10)ureter 11)perinefric fat

    Microscopic:
    Section show papillary structures lined with transitional epithelium showing high N/C ratio, large pleomorphic hyperchromatic nuclei, eosinophilic cytoplasmand prominent nucleoli with area of nests formation invading into lamina propria.

    Diagnosis:
    Right Kidney , Nephrectomy;
    - High Grade Urothelial Carcinoma of Renal Pelvis according to 2004 WHO grading system.
    - Tumor size: 12*6*4cm (total surface)
    - Tumor location: renal pelvis
    - Peripelvic fat: involved by tumor
    - Renal parenchyma: involved by the tumor
    - Perirenal fat: involved by tumor
    - Distal of ureter: involved by tumor
    - Renal vein: free from tumor
    - Necrosis : not identified
    - Vascular invasion(venous or lymphatic); not identified
    - Non neoplastic tissue : end stage renal disease
    - No lymph node is included
    - ICD: M-8130/3. C65.9
    NOTE – Patohologic staging is compatible with Pt3a,pNx,pMx(At least stage III)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      این سرطان لگنچه بوده و بعد از عمل شیمی درمانی و پی گیری می خواهد
    2. تصویر کاربر rezakhan چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با تشكر فراوان از شما.
      در بيمارستاني كه اين عمل نفركتومي انجام شد (بيمارستان هاشمي نژاد) قبل از سيتوسكپي گفنمد شيمي درماني نياز هست اما بعد از سيستوسكپي خداروشكر گفتند كه به مثانه نرسيده فقط بايد لوله حالب را در بيارن.مي خواستم ببينم لوله حالب خارج شود باز هم نياز به شيمي درماني مي باشد؟؟؟ اونجا گفتند نياز نيست.فقط حالب خارج شود كافيست.
    3. تصویر کاربر rezakhan چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر نياز هست جواب سيتوسكپي هم براتون ارسال كنم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب. اینجانب شبها 2 بار جهت تخلیه ادرار بیدار می شوم ، ضمنا پس از انجام ادرار حس میکنم بطور کامل تخلیه صورت نگرفته و یک دقیقه بعد کمی ادرار برای تخلیه مجدد وجود دارد.البته ادرارم قطره قطره نیست فقط در یک زمان همهش تخلیه نمیشود . PSA اینجانب نبز 0/9 است. از قطره روغن کدوی طبی زردبند نیز استفاده می کنم لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      چند سالتان است
    2. تصویر کاربر مهران سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      من 46سالمه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر اميرحسين چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد بند جوان 19 ساله هستم كه داراي سنگي به قطر 4ميل متر هستم كه در حالب كليه قرار دارد و داراي درد هاي مداوم هستم به دكتر مراجعه كردم و دارو هايي و توصيه هاي ذكر نمود ملي تاثير حاصل نشد خواهشمند هستم كه بنده را راهنمايي كنيد
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر دفع نشود باید tulانجام دهید02122642744 تماس بگیرید
  • تصویر کاربر سهيل پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1803 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر. خسته نباشيد
    بنده بعد از اينكه به يك پزشك داخلي مراجعه كردم بعد از انجام سونوگرافي مشخص شد كه سنگ 5ميليمتر در قسمت اينترامورال حالب چپ در محل uvj به صورت impactedوجود دارد. ميخواستم بدونم كه راهي براي دفع اين سنگ با دارو وجود داره يا نه؟ اگر راهي هست چطور؟ و اگر هم راهي وجود نداره ميخواستم هزينه عمل TUL رو با دفترچه تامين اجتماعي و يا آزاد بدونم ؟ متشكرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      درمان tul است فیلم عمل را در اپارات ببینید با سرچ دکتر کرمی با مطب هماهنگ نمائید02122642744
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 646 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر با عرض پوزش فرمودی گرما وسرما مال کلیه نیست واسپاسم عضله است راه درمان چیست وبه چه دکتری مراجعه کنم واقعا درد مرا پیدا کردی خدا خیرت بده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      گرم نگاه داشتن کلیه و نرمش
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب