اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

کوچکترین برش در عمل لاپاراسکوپی واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروز شعار عالم جراحی، انجام عمل‌ های بزرگ از طریق شكاف‌ های كوچك است. در این راستا عمل لاپاراسكوپی واریکوسل روز به روز جایگاه خاص تری برای خود  پیدا می‌كند.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل توسط بسیاری از پزشکان اورولوژیست انجام می شود و در این زمینه چندین گزارش از مراکز پزشکی مختلف منتشر شده است. تحقیقات نشان می دهند که عمل بستن لاپاراسکوپی واریکوسل نسبت به روشهای رادیوگرافی (آمبولیزاسیون) و جراحی باز، بهتر و کم تهاجمی تر است.

واریكوسل چیست؟

خب ابتدا باید توضیح بدهیم كه اصلا واریكوسل چیست؟ به گشادشدگی غیر طبیعی شبكه وریدهای بیضه واریكوسل گفته می‌شود.واریكوسل در 15‌درصد مردان بالغ و در سن باروری دیده می‌شود. در 35‌ درصد مردان با ناباروری اولیه و 80درصد مردان با ناباروری ثانویه واریكوسل در معاینه مشاهده می‌شود.

علت واقعی آن نامشخص است ولی نارسا‌ بودن دریچه‌های لانه كبوتری و اثر فشاری روی ورید های بیضه را از علل ایجاد واریكوسل ذكر می‌كنند.

واریكوسل چیست؟

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریكوسل در بیضه چپ شایع است و ممكن است بی‌علامت یا درد بیضه با فعالیت‌های سنگین، سرپا بودن طولانی و ورم بیضه خود را نشان دهد.

برای دیدن تصاویر واریکوسل کلیک کنید!

شما با چه روشی واریكوسل را تشخیص می‌دهید؟

اغلب در معاینه بالینی توسط پزشك به‌صورت شبكه وریدی گشاد و درهم كه با گرفتن و فشار‌دادن، گشاد‌شده و بیشتر می‌شود. امروزه اغلب از سونوگرافی رنگی یا كالر داپلر در تأیید بیماری واریكوسل استفاده می‌شود.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل(فیلم)

بهترین روش‌های درمانی واریكوسل كدامند؟

ببینید، درمان دارویی واریکوسل امکان پذیر نیست. با این حال تكنیك عمل‌های جراحی این بیماری عبارتند از: عمل جراحی باز و لاپاراسكوپی. عمل جراحی باز با برش در محل عبور ورید ها با دید مستقیم یا با استفاده از میكروسكوپ انجام می‌شود.

در عمل جراحی به روش لاپاراسكوپی نیز سه سوراخ نیم سانتی در ناف و كناره‌های شكم جهت عبور لوله تروكار و دوربین و وسایل‌های جراحی ایجاد می‌شود و وریدهای واریس با بزرگنمایی چندین برابر در تلویزیون‌ها مشخص و قطع می‌شوند. البته درصد موفقیت به اندازه عمل جراحی باز است ولی درد آن كمتر از عمل جراحی باز است و بیمار به‌صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری، همان شب بیمارستان را ترك می‌كند.

اگر نیاز به جراحی دارید باید، بهترین بیمارستان برای عمل واریکوسل تهران را بشناسید. به همین جهت ما برای شما این مقاله را آماده کردیم.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

در این مورد باید بگویم عمل جراحی واریكوسل فقط در 60-50 درصد موارد باعث بهبودی كیفیت اسپرم می‌شود. بارزترین تغییرات پس از عمل هم در حركت اسپرم به وجود می‌آید كه باعث تقویت حركت اسپرم خواهد شد.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

آقای دكتر، مزیت عمل لاپاراسكوپی واریکوسل نسبت به عمل جراحی باز چیست؟

در روش لاپاراسكوپی واریکوسل عمل‌های جراحی بدون شكاف بزرگ پوستی تنها با چند بخیه انجام می‌شود. علاوه بر این زیبایی پوست، درد كمتر و مدت بستری كمتر در بیمارستان و برگشتن سریع به كار و زندگی روزمره از محاسن لاپاراسكوپی نسبت به عمل جراحی باز است.

به روش انجام این عمل هم اشاره می كنید؟

ابتدا با بیهوشی عمومی یا نخاعی بسته به نوع جراحی، استفاده از سوزن مخصوص یا تروكار كه ابتدا در ناحیه ناف وارد شكم می‌شود، گاز را وارد حفره شكمی می‌كنیم و سپس با عبور دوربین به داخل شكم و بزرگ‌نمایی چند برابر آن در تلویزیون، لوله‌های تروكار بعدی بسته به نوع عمل و محل عمل گذاشته می‌شود و با عبور وسایل جراحی مخصوص لاپاراسكوپی از قبیل قیچی، كوتر، پنس و… تمام مراحل عمل جراحی به روش بسته انجام می‌شود.

سرطان پروستات

مدت زمان عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

بسته به نوع عمل و مهارت جراح زمان عمل، از چند دقیقه برای عمل‌های تشخیصی مانند: بیضه پایین نیامده، كیست و واریكوسل،‌ 5 تا 3 ساعت برای عمل‌های بزرگ مثل جراحی سرطان پروستات و تومورهای بیضه متغیر است.

بیمار باید پس از این عمل منتظر عوارض آن هم باشد؟

 ببینید، مثل تمام عمل‌های جراحی، لاپاراسكوپی نیز عوارض خودش را دارد كه اغلب ناچیز و قابل كنترل هستند، از جمله: آسیب به احشاء مجاور از قبیل روده، كبد و طحال كه بسیار ناچیز و با درصد پایین همراه هستند و خونریزی از رگ‌های بزرگ و تبدیل به عمل جراحی باز كه با افزایش مهارت جراح از درصد آن كاسته می‌شود.

لاپاراسکوپی

با این حال درصد موفقیت‌های عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

با افزایش مهارت جراح و گذراندن دوره تكمیلی آموزش لاپاراسكوپی اغلب عمل‌ها با درصد بالا و معادل عمل‌های جراحی باز انجام می‌شود.

چه عمل‌های دیگری با لاپاراسكوپی انجام می‌شود؟

خب امروزه بیش از 90درصد عمل‌های جراحی ناحیه لگن و شكم با لاپاراسكوپی قابل انجام است كه در اورولوژی شامل برداشتن كلیه‌های سرطانی، برداشتن كلیه‌هایی كه خاموش هستند، رفع محل تنگی حالب و كلیه‌ها كه یكی از شایع‌ترین ناهنجاری‌ها در كلیه‌هاست، خارج كردن سنگ‌های بزرگ حالب، كاشتن مجدد حالب‌ها در مثانه، برداشتن غده سرطانی پروستات، عمل جراحی واریكوسل كه شایع‌ترین علت ناباروری مردان است، كیست‌های بزرگ كلیه و عمل جراحی RPLND كه برای درمان سرطان بیضه انجام می‌شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 733 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت شما استاد محترم
    با توجه به کوچک شدن یک کلیه و تقریبا از بین رفتن آن بنا به تشخیص حضرتعالی دو سوال داشتم؟
    1-با یک کلیه سالم می شود خون اهدا کرد و این به کلیه ضرر یا فایده ای دارد و در سال چند بار می توانم خون بدهم؟
    2-وقتی در معرض هوای سرد قرار می گیرم درد خفیفی در کلیه ها حس می کنم آیا این طبیعی است ؟و برای جلوگیری از این درد چکار باید بکنم ؟ این درد برای کلیه ها مضر است یا اهمیتی ندارد؟
    باتشکر از لطفتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      1 بله این درد مال کلیه نیست
  • تصویر کاربر ع پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    سلام دکتر . مدت چند روز که درد خیلی خفیفی در بالای الت تناسلی سمت چپ و راست دارم . در موقع تحریک جنسی و تغییر فیزیکی الت کمی بیضه هام درد میگیرد . در طول روز کمی درد خفیف هم دارم . ارضا شدنم خیلی سریع شده . بعد از دستشویی رفتن و دراز کشیدن احساس خروجی چند قطره ادرار دارم خیلی کم . 
    لازم به توضیح است . بنده 20 روز در رخت خواب بوده جهت کمر درد . الان کمر درد خوب شده تقریبا . داروهای دوره کمر درد 4 تا امپول دگزا . قرص باکلوفن . دیکلوفناک . متروکاربامول بوده . ازمایش ادرار و کشت هم دادم . در ازمایش ادرار کمی خون دیده شد که در ازمایش کشت هیچ عفونتی دیده نشد . در ازمایش esr مقدار ماکزیمم 15 بود که برای بنده 23 دیده شد . در ضمن 4 روز استرس شدید طوری که دو شب امپول دیازپام هم بهم میزدند . نظره شما چیست . خواهشمند است همه جوانب رو بررسی فرمایید .
    دکتر شما فرمودید مشکل عصبی هست . منظورتون رو متوجه نشدم . سونوگرافی شکمی مثانه انجام دادم مشکلی نیود . Mri کمر دادم مشکل نبود لطف کنید بیشتر برام توضیح دهید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      کار من نیست
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    دفترچه تامین اجتماعی دارم میخوام میکروسرجی عمل واریکوسل کنم کدوم بیمارستان عملم انجام میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نمی دانم
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    با سلام جناب آقای دکتر

    پدر اینجانب 66 سال سن دارد. با توجه به اینکه در اواخر فروردین کمر درد شدیدی داشتند و PSA بالاتر از 100 بوده است و به دکتر مراجعه کرده اند و نمونه برداری نکرده اند و آمپول دیفرلین و زولنیک تجویز کرده که ماهی یک بار تزریق بشود بعد از ترزیق آمپول اول PSA به 87 آمده است و بعد از آمپول دوم به 51 و در ماهی که آمپول سوم زده اند کمر درد به کلی خوب شده است ولی بعد از دو هفته ران پای راست درد گرفته است که جهت تسکین آن از (شیره تریاک در چای حل کرده اند) که بعد از آزمایش در همین امروز جواب PSA به 98 رسیده است و از طرفی دیگر چون پمپاژ قلب 37 می باشد، و خواهشمند است راهنمایی بفرمایید. باتشکر از لطف شما

    جسارتا، جناب دکتر دیشب در پاسخ به این سوال فرمودید منتشر است که من متوجه منظورتون نشدم.اگر منظور این است که در داخل سایت منتشر است،بنده آنها را مطالعه کردم ولی در کلیپ ویدویی فرمودید هنوز هیچ دارویی کشف نشده که بخواد پروستات رو کوچیک کنه. چون از طرفی در منطقه محروم زندگی می کنیم نظر شما در مورد درمان این بیماری با توجه به مستنداتی که در فوق خدمت حضرتعالی بیان کردم چیت؟ و چه راه درمانی را پیشنهاد می کنید؟


    با تشکر و سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      رادیتراپی و آمپول هورمونی
  • تصویر کاربر ارشادی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر و وقت شما بخیر؛
    یکبار برای بارداری اقدام نمودیم که متاسفانه به دلیل حاملگی خارج رحمی همسرم یکی از لوله های ایشان را به علت تشخیص دیر هنگام برداشتند، و هم اکنون برای بارداری مجدد قصد اقدام داریم و به همین منظور بنده آزمایش اسپرم دادم که نتیجه به شرح ذیل شده است، لازم است عرض کنم که اینجانب بنابر معاینات و سونوگرافی های صورت پذیرفته مشخص شد دارای واریکوسل گرید 1 هستم و 33 سال سن دارم.
    semen volum 2 ml
    semen ph 7.60
    sperm density 15.09 mill/ml
    motile sperm 52.45%
    progresive sperm 47.55%
    normal morphology 60.00
    abnormal morphology 40
    در مقابل کلیه موارد فوق کلمه نرمال ثبت شده است.
    rbc 0-1 نرمال
    abnormal spermatogenic (hpf)2-4
    wbc 0-1 نرمال

    rapid progresive 22.38
    slow progresive 25.17
    non progresive 4.90
    immotile 47.55
    در حال حاضر نزدیک به یک ماه و نیم است که اسید فولیک و ویتامین سی و ای به همراه wellman مصرف می کنم.
    آیا به روش طبیعی احتمال باروری وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      جواب شما خوب وقابل قبول است
  • تصویر کاربر سانا پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    با عرض سلام. ممنون از بابت مطالب آموزندتون. هزینه عمل جراحی برای درمان کجی آلت به سمت پایین چقد میباشد?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بر اساس تعرفه
  • تصویر کاربر سمیه پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 633 مشاهده پرسش
    باسلام جناب آقای دکتر در سنوگرافی از مثانه پدرم توده ای مشاهده شده که باید توسط عمل سیستسکوپی تشخیصی بررسی بشه سوال من اینه که این عمل توسط شخص پزشک متخصص جراح انجام میشه یا مثل سنوگرافی توسط رادیولوژیست و در مرکز مربوطه انجام میشه
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب تومور مثانه من را بخوانید جهت عمل 09351142080 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر بابك پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    با سلام
    من حدود 8 ماه پيش عمل واريكوسل گريد يك سمت چپ انجام دادم. از همان زملن درد بسيار زيادي داشتم. و متوجه شدم كه بيضه چپم پس از عمل بسيار بالاتر از محل قبلي خود قرار گرفته كه موقع خوابيدن تقريباً چسبيده به بدنم قرار مي گيرد. اكنون پس از گذشت 8 ماه همچنان درد و ناراحتي دارم هم ناحيه عمل شده زير شكمم سوزش و درد دارد و هم در خود بيضه احساس درد و كشيدگي مي كنم كه بسيار آزار دهنده است. علت از چيست؟ آيا اين درد هميشگي است؟
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      با گذر زمان بهتر میشود
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر کرمی
    جوان 30 ساله ای هستم که 10 سال پیش بعلت داشتن سنگ کلیه آقای دکتربا عمل بسته سنگ را خارج نمودن که بعد از مدتی متوجه ایجاد تنگی uvj شدم که نهایتا با عمل باز رفع شد ولی بعداز عمل باعث کوچک شدن کلیه و بالا رفتن فشار خون و کم شدن فعالیت آن (9%)شد ولی تا سال 91عملکرد کلیه ها95% بود ولی اخیرا با انجام آزمایشات میزان کراتین به 1.3 (کراتین 24 ساعته 1.8)و اوره 50 و پروتيین به188 رسیده و وزنم 3 کیلویی افزایش یافته (64Kg) که با مراجعه به پزشک معالجم گفتند میزان عملکرد کلیه ها کاهش یافته(75%) و نگرانم کردند آقای دکتر نظر شما چیست و چه باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهی برای برگرداندن کلیه به اول نیست
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من پسری هستم 21 ساله با سایز الت تناسلی من در حالت نعوظ 21 سانتی متر هست مدتی هست هنکامی که بعد چند مدت مثلا 2 هفته خودارضایی ندارم رگی در روی بیضه هام خصوصا چپ باد می کند ودرد شدیدی میگیرد وتا زمانی که خودارضایی نکنم این درد خوب نمیشود علت چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اهمیت ندهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امین جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    سلام من سال گذشته به دلیل درد بیضه و تشخیص واریکوسل(گرید1) عمل جراحی انجام دادم ولی از وقتی هوا گرم شده درد هایم دوباره شروع شده و احساس می کنم حجم بیضه هایم در سرما و گرما متغیر است البته لازم به ذکر است که بیشتر اوقات ناخوداگاه عضله بین بیضه و مقعد خودم رو منقبض نگه داشته ام.و میخواستم بدونم دوچرخه سواری هم برای من مشکل ساز هست یانه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه مشکلی ندارد
  • تصویر کاربر sam پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    سلام وخدا قوت میخواستم بدونم اولا وازیکوسیل از کجا میاید؟ دوما چطور امکان داره واریکوسیل دوباره بعد عمل برگرده دوتا از دوستام بعد عمل دوباره واریکوسیل گرفتن چون من خودم یه ورزشکار حرفه ای هستم از لحاظ روانی منو خیلی عزیت میکنه که ایه بازم واریکوسیل بر میگرده یا نه؟ خیلی خیلی ممنون میشم از پاسختان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      علت ان نامشخص است و خطر ندارد نگران نباش
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب