اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

کوچکترین برش در عمل لاپاراسکوپی واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروز شعار عالم جراحی، انجام عمل‌ های بزرگ از طریق شكاف‌ های كوچك است. در این راستا عمل لاپاراسكوپی واریکوسل روز به روز جایگاه خاص تری برای خود  پیدا می‌كند.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل توسط بسیاری از پزشکان اورولوژیست انجام می شود و در این زمینه چندین گزارش از مراکز پزشکی مختلف منتشر شده است. تحقیقات نشان می دهند که عمل بستن لاپاراسکوپی واریکوسل نسبت به روشهای رادیوگرافی (آمبولیزاسیون) و جراحی باز، بهتر و کم تهاجمی تر است.

واریكوسل چیست؟

خب ابتدا باید توضیح بدهیم كه اصلا واریكوسل چیست؟ به گشادشدگی غیر طبیعی شبكه وریدهای بیضه واریكوسل گفته می‌شود.واریكوسل در 15‌درصد مردان بالغ و در سن باروری دیده می‌شود. در 35‌ درصد مردان با ناباروری اولیه و 80درصد مردان با ناباروری ثانویه واریكوسل در معاینه مشاهده می‌شود.

علت واقعی آن نامشخص است ولی نارسا‌ بودن دریچه‌های لانه كبوتری و اثر فشاری روی ورید های بیضه را از علل ایجاد واریكوسل ذكر می‌كنند.

واریكوسل چیست؟

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریكوسل در بیضه چپ شایع است و ممكن است بی‌علامت یا درد بیضه با فعالیت‌های سنگین، سرپا بودن طولانی و ورم بیضه خود را نشان دهد.

برای دیدن تصاویر واریکوسل کلیک کنید!

شما با چه روشی واریكوسل را تشخیص می‌دهید؟

اغلب در معاینه بالینی توسط پزشك به‌صورت شبكه وریدی گشاد و درهم كه با گرفتن و فشار‌دادن، گشاد‌شده و بیشتر می‌شود. امروزه اغلب از سونوگرافی رنگی یا كالر داپلر در تأیید بیماری واریكوسل استفاده می‌شود.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل(فیلم)

بهترین روش‌های درمانی واریكوسل كدامند؟

ببینید، درمان دارویی واریکوسل امکان پذیر نیست. با این حال تكنیك عمل‌های جراحی این بیماری عبارتند از: عمل جراحی باز و لاپاراسكوپی. عمل جراحی باز با برش در محل عبور ورید ها با دید مستقیم یا با استفاده از میكروسكوپ انجام می‌شود.

در عمل جراحی به روش لاپاراسكوپی نیز سه سوراخ نیم سانتی در ناف و كناره‌های شكم جهت عبور لوله تروكار و دوربین و وسایل‌های جراحی ایجاد می‌شود و وریدهای واریس با بزرگنمایی چندین برابر در تلویزیون‌ها مشخص و قطع می‌شوند. البته درصد موفقیت به اندازه عمل جراحی باز است ولی درد آن كمتر از عمل جراحی باز است و بیمار به‌صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری، همان شب بیمارستان را ترك می‌كند.

اگر نیاز به جراحی دارید باید، بهترین بیمارستان برای عمل واریکوسل تهران را بشناسید. به همین جهت ما برای شما این مقاله را آماده کردیم.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

در این مورد باید بگویم عمل جراحی واریكوسل فقط در 60-50 درصد موارد باعث بهبودی كیفیت اسپرم می‌شود. بارزترین تغییرات پس از عمل هم در حركت اسپرم به وجود می‌آید كه باعث تقویت حركت اسپرم خواهد شد.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

آقای دكتر، مزیت عمل لاپاراسكوپی واریکوسل نسبت به عمل جراحی باز چیست؟

در روش لاپاراسكوپی واریکوسل عمل‌های جراحی بدون شكاف بزرگ پوستی تنها با چند بخیه انجام می‌شود. علاوه بر این زیبایی پوست، درد كمتر و مدت بستری كمتر در بیمارستان و برگشتن سریع به كار و زندگی روزمره از محاسن لاپاراسكوپی نسبت به عمل جراحی باز است.

به روش انجام این عمل هم اشاره می كنید؟

ابتدا با بیهوشی عمومی یا نخاعی بسته به نوع جراحی، استفاده از سوزن مخصوص یا تروكار كه ابتدا در ناحیه ناف وارد شكم می‌شود، گاز را وارد حفره شكمی می‌كنیم و سپس با عبور دوربین به داخل شكم و بزرگ‌نمایی چند برابر آن در تلویزیون، لوله‌های تروكار بعدی بسته به نوع عمل و محل عمل گذاشته می‌شود و با عبور وسایل جراحی مخصوص لاپاراسكوپی از قبیل قیچی، كوتر، پنس و… تمام مراحل عمل جراحی به روش بسته انجام می‌شود.

سرطان پروستات

مدت زمان عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

بسته به نوع عمل و مهارت جراح زمان عمل، از چند دقیقه برای عمل‌های تشخیصی مانند: بیضه پایین نیامده، كیست و واریكوسل،‌ 5 تا 3 ساعت برای عمل‌های بزرگ مثل جراحی سرطان پروستات و تومورهای بیضه متغیر است.

بیمار باید پس از این عمل منتظر عوارض آن هم باشد؟

 ببینید، مثل تمام عمل‌های جراحی، لاپاراسكوپی نیز عوارض خودش را دارد كه اغلب ناچیز و قابل كنترل هستند، از جمله: آسیب به احشاء مجاور از قبیل روده، كبد و طحال كه بسیار ناچیز و با درصد پایین همراه هستند و خونریزی از رگ‌های بزرگ و تبدیل به عمل جراحی باز كه با افزایش مهارت جراح از درصد آن كاسته می‌شود.

لاپاراسکوپی

با این حال درصد موفقیت‌های عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

با افزایش مهارت جراح و گذراندن دوره تكمیلی آموزش لاپاراسكوپی اغلب عمل‌ها با درصد بالا و معادل عمل‌های جراحی باز انجام می‌شود.

چه عمل‌های دیگری با لاپاراسكوپی انجام می‌شود؟

خب امروزه بیش از 90درصد عمل‌های جراحی ناحیه لگن و شكم با لاپاراسكوپی قابل انجام است كه در اورولوژی شامل برداشتن كلیه‌های سرطانی، برداشتن كلیه‌هایی كه خاموش هستند، رفع محل تنگی حالب و كلیه‌ها كه یكی از شایع‌ترین ناهنجاری‌ها در كلیه‌هاست، خارج كردن سنگ‌های بزرگ حالب، كاشتن مجدد حالب‌ها در مثانه، برداشتن غده سرطانی پروستات، عمل جراحی واریكوسل كه شایع‌ترین علت ناباروری مردان است، كیست‌های بزرگ كلیه و عمل جراحی RPLND كه برای درمان سرطان بیضه انجام می‌شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر صادق یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام.من چندماهی که ی سری دونه های سفیدرنگ روی آلتم رشدکرده وبه مرورزمان زیادترشده وروی دونه هاخارشم دارم.چندروزپیشم ی دونهی قرمزبزرگ روی آلتم رشدکردکه بافشاردادن آن دردبسیارزیادی رااحساس کردم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام من بمدت 20 ساله سمت چپم درد دارم که با ایستادن و پیاده روی بیشتر میشه...و به لگن و پشت کمر هم گاهی سرایت میکنه....بمحض دراز کشیدن..گازهای نامطبوع و صدا داری زیادی ازم خارج شده و درد از بین میرود.....سوال اینجانب این است..ایا فتق دارم و فتق در جلو و کانال فتق هست یا نه ممکن است در پشت پوسته های داخلی هم رخ دهد...سوال دوم دوست ندارم بیهوش شوم لذا از روش لاپراسکوپی میترسم.ایا لاپراسکوپی بروش بی حسی نخاعی هم هست...وایا جنابعالی جراحی فتق باز هم انجام میدهید..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      اول سونوگرافي كنيد
  • تصویر کاربر کامبیز یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    باسلام. من 3سال ازدواج کردم و قصد بچه دارشدن داستم ولی نشده. ءزمایش اسپرم هم دادم تعداد17ملیون بوده یعنی خیلی کم. البته من هیپوسپادیاس دارم و سوراخ الت در وسط بین بیضیه ها تا نوک قرار داره. و البته 10سال پیش یکبار عمل کردم ولی هنوز هم جای سوراخ پایین و الت کج هست. آیا این ممکن علت ناباروری باشه یا نه آیا باید دوباره عمل بشم؟ ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      اگر مايع مني بيرون نريزد بله هيپوسپادياز ميتواند عاملش باشد
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    باسلام.اینجانب 35سال سن دارم.5ساله که ازدواج کردم.2سال پیش اقدام به بارداری کردیم که نتیجه آن سقط بود.در همان روزهای اول سقط شد.نزدیک به یکسال است که اقدام دوباره کردیم ولی هنوز نتیجه نگرفته ایم.آزمایش اسپرم رفتم که گفتند حرکات اسپرم کم است.لطفأ راهنمایی بفرمایید.جواب سونوگرافی را هم برایتان می فرستم.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      چون سابقه باروري داريد فعلا اقدام نماييد وصبر كنيد
    2. تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      آیا نیاز به دارو ندارم؟متخصص شهرستان گفته است که باید عمل کنم.نیازی به عمل نیست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      نه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرداد جمعه ۸ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب ، آقای دکتر من در زمان کودکی متاسفانه بعلت ختنه بد قسمت بالای آلت تناسلی پوست ، بصورت سوراخی ریز و کوچک ( احتمالا جای بخیه)و خالی باقی بود که در این سن نزدیک چهل سالگی جایش پر شده و برامدگی شبیه زگیل البته کوچک ایجاد کرده و خارش و ترشحی نداره نظرشما چیکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر مهرداد شنبه ۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      x55ge424098
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام عكسش را بفرستيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    باسلام.لطفأ نظرتون رو در مورد سونوگرافی مطرح کنید.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      خوب است بهتره كه ازمايش اسپرم دهيد
  • تصویر کاربر hadi شنبه ۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1439 مشاهده پرسش
    باسلام
    بنده پسری 18 ساله هستم یک ماه پیش درد خفیفی در آلتم احساس کردم که فهمیدم از همون قسمت هم مقداری به سمت راست کج شده است که به پزشک متخصص مراجعه کردم و ایشون گفتند که شکستگی خفیف هست و برام ویتامین e و مسکن تجویز کردند و گفتند اگه کجی بیشتر نشد 2 ماه دیگه برم پیشش و خوب میشه خودش اما اگه کج تر شد نیاز به جراحی داره.
    الان دو هفته از مراجعه من به پزشک گزشته و کجی اون قسمت بیشتر نشده فقط مقدار خیلی کمی (در حد یک خط) سیاه شده و درد هم نداره یا گاهی وقتا خیلی کم.
    اما چیزی که من را خیلی نگران کرده و موقعی که به پزشک مراجعه کرده بودن ازش اطلاع نداشتم یا بهش توجه نکرده بودم که بگم این بود قسمت روی آلتم من اونجایی که یک مرز تیره هست و در حالت غیر نعوظ چسبیده به دم کلاهک هست مقداری تو رفتگی وجود داره به صورکی وقتی میخواد نعوظ انجام بشه تو رفتی واضح میشه و بهش فشار وارد میشه وفرمی به خود میگره اما وقتی نعوظ کامل میشه دیگه تو رفتی دیده نمیشه فقط احساس میکنم در حالت نعوظ کامل فاصله بین اون مرز تا دم کلاه مقداری پهن شده و تو رفتی کمی وجود داره.همچنین دوتا مستطیل کوچیک تو رفتگی هم احساس میکنم.
    با این تفاسی پر آیا این مشکل ساز خواهد شد؟؟قبل از دوماه دوباره به پزشک مراجعه کنم؟؟خودش ترمیم میشه یا نیاز به جراحی داره و احتمال کدوم بیشتر؟؟
    راستی عکس حالت نعوظ کامل و حالتی که میخواد تازه نعوظ انجام بشه هم براتون پیوشت کردم
    ممنون میشم جواب بدید
    1. تصویر کاربر hadi پنجشنبه ۳۰ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      ببخشید 4 روزه سوالام را پرسیدم و هنوز جوابی دریافت نکردم.
      ممنون میشم جوابم را بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      ديدم نياز به عمل نيست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شبنم سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    لطفا آزمایش را تشریح کنید و قابل درمان بودن یا نبودن موارد مشکل زا را توضیح بدید. با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      حركت كم است
  • تصویر کاربر ایمان یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    با سلام
    من‌یکسالی هست واریکسل دارم‌و تحت درمان دارویی هستم.
    تعداد اسپرمام کمه و طبق گفته دکتر ۵۰درصد الان بارورم خواستم ببینم‌ازدواح‌کنم‌و رابطه جنسی داشته باشم بهتر‌میشه اوضاع اسپرمام یا بی تاثیره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر امیرحسین سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من حدودا 7 ماه پیش واریکوسل در 2 طرف عمل کردم به صورت لاپاراسکوپی ولی الان بعد چند ماه که گذشته بعضی وقت ها احساس می کنم بیضه هام یه مقداری سفت شدن ولی هیچ گونه تغییر اندازه یا وجود توده را حس نمی کنم بعضی وقت ها هم حالت معمولی دارن....
    می خواستم بدونم ایا با این وضعیت احتمال سرطان بیضه وجود داره یا مشکل چیز دیگری است....
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      سونوگرافي كنيد
    2. تصویر کاربر امیرحسین یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      ممکن مشکل هیدروسل یا عفونت بیضه باشه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      جواب را بفرستيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امین جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 598 مشاهده پرسش
    سلام من سال گذشته به دلیل درد بیضه و تشخیص واریکوسل(گرید1) عمل جراحی انجام دادم ولی از وقتی هوا گرم شده درد هایم دوباره شروع شده و احساس می کنم حجم بیضه هایم در سرما و گرما متغیر است البته لازم به ذکر است که بیشتر اوقات ناخوداگاه عضله بین بیضه و مقعد خودم رو منقبض نگه داشته ام.و میخواستم بدونم دوچرخه سواری هم برای من مشکل ساز هست یانه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه مشکلی ندارد
  • تصویر کاربر sam پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    سلام وخدا قوت میخواستم بدونم اولا وازیکوسیل از کجا میاید؟ دوما چطور امکان داره واریکوسیل دوباره بعد عمل برگرده دوتا از دوستام بعد عمل دوباره واریکوسیل گرفتن چون من خودم یه ورزشکار حرفه ای هستم از لحاظ روانی منو خیلی عزیت میکنه که ایه بازم واریکوسیل بر میگرده یا نه؟ خیلی خیلی ممنون میشم از پاسختان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      علت ان نامشخص است و خطر ندارد نگران نباش
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب