اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۵ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر جناب دکتر عزیز
    من در قسمت انتهایی آلتم که به رون پاهام وصل میشه
    دوتا تیکه کوچک حالت فرو رفتگی دارم
    حالت سلولیت افراد چاق
    و پوستش نازک شده
    نه سوزش داره نه خارش
    و نمیدونم از کی وجود داشته اصلا
    امروز که داشتم موهاشو اصلاح میکردم متوجهش شدم
    چیز مهمیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    2. تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      خدمت شما
    3. تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      ارسال شد خدمتتون؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      نرماله به دنبال ورزش و یا تغییر وزن ایجاد شده
    5. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      ممنونم از شما🙏🏻
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      🌺
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر احمدی دوشنبه ۲۴ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    آیا این حرف درسته که مصرف قرصهای سیلدنافیل و تادالافیل که قبل از نزدیکی استفاده میشه اگر هر بار قبل از نزدیکی مصرف بشه در دراز مدت باعث شلی آلت میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      خیر علت شلی آلت زمینه ای بوده که منجر به استفاده از دارو ها شده
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۲۴ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    همسرم در نوجوانی اوریون گرفته و اکنون بیضه اش در حد یک بچه ۱۰ ساله است و اسپرمش صفر است و ۴ سال تمام آمپول hcgوhmgزد‌،ولی ذره ای نتیجه نگرفت.آیا امکانی بچه دار شدن ما هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      چند سالشونه؟
  • تصویر کاربر مهسا دوشنبه ۲۴ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    به مدت یکساله درد مداوم در قسمت چپ شکم ،پهلو،و چپ کمر دارم
    بعضا قسمت راست شکمم درد می‌کند
    بارها بخ دکتر زنان مراجعه کردم ولی درمان نشدم سونوگرافی شکم و سونوگرافی رحم هم انجام دادم
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      سیستم کلیه ها و مجاری ادراری تون نرماله مشکلتون به مسائل زنان مرتبطه
  • تصویر کاربر آهنگری دوشنبه ۲۴ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    من مدتی هست بیشتر شب ها بیرون روی دارم طوری مه حوالی ساعت چهار یا پنج‌صبح باعث بیدار شدن از خوابم میشه پ بعد آن خوابم نمیاد اخساس میکنم باعث اختلال خوابم میشود د ضمن مدت یک‌سال است برای ریزش مو سر دکتری قرص آوودارت ./۵ داده روزب یک عدد مینونه مرتبط باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      چند سالتونه(
    2. تصویر کاربر آهنگری یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      43 ساله هستم
      البته سال پیش همکاراتون گفتند سونو‌ از مثانه خالی و پر و کلیه و پروستات تهیه کردم فرستادم گفتند طبیعی است به آنصورت احساس پری موانه هم احساس نمیکنم. ولی با اینکه قبل خواب بیرون میرم ولی هر شب حوالی ساعت ۴-۵ خواب مثانه پر میشه. روزا به آنصورت حاد نیست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      از ساعت ۹ شب مصرف مایعات رو به حداقل برسونید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر داریوش دوشنبه ۲۴ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    با سلام ، من حدود 1 سال است که بعضی اوقات درد لحظه ای ( کمتر از 5 ثانیه ) و خفیف و مبهمی در قسمت کمر سمت راست احساس میکنم و سابقه سنگ کلیه سمت راست دارم. به تازگی سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار دادم که سونوگرافی فقط در کلیه سمت چپ شن ریزه تشخیص داده و در آزمایش علاوه بر چربی و قند ، کراتینین را هم بالا نشان داده است (1.43) . تا حالا به متخصص اورولوژی مراجعه نکرده ام . میخواستم تشخیص شما را بدانم و بپرسم که علت چیست و چه کاری باید انجام دهم. جواب آزمایش و سونوگرافی را به پیوست تقدیم میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      آزمایشات رو بفرستید
    2. تصویر کاربر داریوش یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      ۴ برگ جواب آزمایشها تقدیم شما
    3. تصویر کاربر داریوش یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      ۴ برگ جواب آزمایشها تقدیم شما
    4. تصویر کاربر داریوش یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      جواب سونوگرافی
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      مشکل ارولوژیک ندارید به همکاران متخصص طب فیزیکی باید مراجعه کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ساسان یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر.بنده ۴۰ ساله هستم.متاهل.حدود سه سال بود درهنگام خروج اسپرم هیچ احساس لذتی نداشتم و جدیدا چند ماهه هیچ نعوظ صبح گاهی و میل جنسی اصلا ندارم...باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      نعوظ صبحگاهی هم اصلا ندارید؟
    2. تصویر کاربر ساسان یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      خیر
    3. تصویر کاربر ساسان یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      خیر
    4. تصویر کاربر ساسان یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      خیر ندارم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی آلت با تزریق پاپاورین انجام بدین
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر کی یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    وقت بخیر
    من سی تی اسکن شکم لگن بدون کنتراست انجام دادم که تصاویر و پاسخ آنرا در قسمت تصاویر پیوست، قرار دادم. لطفا بفرمایید برای سنگ های کلیه چیکار باید بکنم؟ آیا نیاز به جراحی هست یا با دارو رفع می شوند؟
    آیا قرص های رواتینکس و رنانکس تاثیری در کوچک کردن سنگ کلیه دارد؟
    آیا ماندن سنگ در کلیه و داشتن کیست در کلیه، مشکلی ایجاد می کند؟
    اگر نیازی به عمل هست و شما قبول زحمت کنید، هزینه اش چقدر هست؟ ( من بیمه ارتش دارم)
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      نیاز به عمل نداره مصرف مایعات فراوان و رنانکس ۶ ماه بعد مجددا تصویر برداری شود
  • تصویر کاربر ع.ر.ک یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت پروفسور کرمی بنده ۷ ماه پیش عمل turp شدم واکنون چیزی بالغ بر ۷ ماه بی اختیاری ادرار دارم با مراجعه به چند پزشک گفتن احتمالا اسفنکتر مشکل پیدا کرده آیا راهی برای معالجه من هست لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      ابتدا اینکه باید جراح معالج خودتون رو در جریان بذارید باید به همکاران ترمیم مجرا مراجعه کنید اگر لازم شد پس از بررسی های کامل براتون اسفنگتر مصنوعی تعبیه بشه
  • تصویر کاربر سلیمانی یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    باسلام.بیمار خانم 60 ساله با سابقه فشار خون بالا و دیابت که داروهای لوزار 25، هیدروکلروتیازید25، آلوپرینول 100، روپیکسون 10، متفورمین 500 مصرف میکنند دارای سنگ حالب 4.5 سانتی در حالب چپ بوده که دکتر توصیه به مصرف قرص رواتینکس و پروترال 0.4 هرروز و امپول دگزا یک روز درمیان نموده منتها فشارخون بیمار با مصرف این داروها به شدت افت کرده و بیحال شده.سوال من از شما پزشک محترم این است که آیا درمان جایگزینی وجود دارد؟ یا میتوان با جراحی سنگ را خارج کرد که بیمار درد نکشد و برای فشار خونش مشکلی بوجود نیاید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      بله قابل جراحی هست اگر خودبخود تادالان دفع نشده
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب