اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ویهان یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    باسلام
    جناب دکتر بعداز سونوگرافی که از پسرم گرفته شد،متوجه ورم 16mm در کلیه چپ پسرم شدیم.الان میخواستم ببینم باید چه کاری انجام بدم.
    عکس و جواب سونوگرافی هم میفرستم خدمتتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس گزارش سونوگرافی را بفرستید
    2. تصویر کاربر ویهان شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      باسلام.
      گزارش سونوگرافی پارسال با امسال را باهم فرستادم.
      از تاریخ داخل برگه سونو مشخصه.گوشه سمت چپ بالا.
      باتشکر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      کراتینین چک شود و۳ ماه بعد سونو تکرار شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ح شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    سلام علیکم اقای دکتر از شهرستان مزاحم می شوم همسر چندین سال هست سنگ کلیه دفع می کند به تازگی برای چکاپ اسکن دادند و پزشک فرمودند در کلیه سمت چپ سنگ شاخ گوزنی بزرگی هست و پراکنده می باشد باید عمل پی سی ال ان انجام شود و گفتند چند بار باید عمل شوی و هیچ جا و هیچ دستگاهی نمی تواند این سنگهارا یکبار تخلیه کند و بعد از عمل حداقل چهار یا پنج روز در بیمارستان باشی خیلی نگران شدیم خواستم ببینم واقعا این عمل اینقدررسخت هست و سنگین وچند بار لازم هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام باید مدارکتون رو ببینم ، حضوری مراجعه کنید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام آقای دکتر
    من از نوجوانی درد در زیر بیضه چپم احساس میکردم.چند سال پیش هم سنوگرافی دادم که واریکوسل گرید 1 رو نشان داد.چند ماهی هست که درد بیشتر و آزار دهنده شده.ممکنه دلیلش نوع کاری باشه که انجام میدم چون کارم یدی و سنگین هست میخواستم بپرسم با توجه به شرایط کاری اگه عمل کنم امکان بازگشت درد هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      آزمایش اسپرم انجام دهید تا تاثیر واریکوسل بر اسپرم دیده شود ، اگر ازمایش خوب باشد نیازی به عمل نیست
  • تصویر کاربر AA شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    این زائده گوشتی ک در تصویر می‌بینید ی چند مدتی هست که بوجود اومده اولا کوچک تر بود کم کم رشد کرده ی چندتا کوچکتر هم اطرافش هست خواستم بدونم چیه و نحوه درمانش چجوریه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      این زگیل است برای کرایو با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر aliy شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید خدمت دکتر کرمی
    بنده ۸ساله عمل واریکوسل و کیست بیضه انجام دادم ولی بعد۳ماه کیست بیضم برگشت الان ۲ساله ازدواج کردم ولی بچه دار نشدم .واینکه بیضه هام داغن همیشه با اب سردم میشورم.میخوام بدونم داغی خطرناک علتش چی میتونه باشه این ازمایشامم اقای دکتر این ۸ساله انجام میدم میتونم پدر بشم چون واقعا دارم عذاب میکشم اینم ازمایش سه سال اخرم واینکه توی ازمایشم نشانه ای از عفونت هس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      واریکوسل دارید ، ازمایش اسپرم بدهید اگر مختل باشد باید عمل شود
    2. تصویر کاربر aliy شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام اقای دکتر یعنی با عمل واریکوسل من میتونم بچه دار بشم؟؟؟؟؟؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      باید ازمایش اسپرمتون دیده شود
    4. تصویر کاربر aliy شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      اخه من اینچندساله ازمایش میدم تغییرچندانی نکرده این ازمایش اخرم هستش لطفا رو این نظر بدین دوماه امپولم استفاده کردم جواب ندادhmj وhcg
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      عفونت ندارید
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایشتون قابلیت باروری دارد اگر بچه دار نشدید iui کنید
    7. تصویر کاربر aliy شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      پیش دکتر قبلیم رفتم گفت عفونت داری ولی داروی بهم نداد واسه واریکوسلم بهش گفتم گفت نداری بنظرتون حضوری بیام واسه نوبت عمل یا دارو واسم تجویز میکنید هزینه iuiزیاد هستش.جواب ازمایشم خوب هستش یا مشکل دارم علت گرمای بیضه رو بهمم بگید ممنون میشم
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایشتون قابل قبوله
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر اسامه شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من پسری ۲۴ساله هستم مجردم ۱۰ساله دارم خودارضایی میکنم والان موقعی که خودارضایی میکنم کمتراز۳۰ثانیه ارضا میشم وفکرمیکنم مشکل زود انزالی دارم واز ازدواج کردن میترسم لطفا اگه راهی برای زودانزالی من هست راهنماییم کنید باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      با خود ارضایی نمیشه در مورد زود انزالی قضاوت کرد
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . همان طور که قبلاً خدمتتان عرض کردم آلت من به سمت راست کج هست . کجی آن هم 40 درجه هست . دو سوال داشتم
    1-رشد آلت تا چه سنی ادامه دارد ؟
    2- با عمل چند سانت کوتاه میشود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      تا بلوغ / طول کم نمیشه
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      ممنون از پاسخگویی اما من در سایت شما خواندم که با عمل کجی آلت، طول آلت حدود یک سانت کم میشود . اگر ممکن است کمی بیشتر توضیح دهید . سپاسگزارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      ممکنه تا یک سانت کم شه ، همیشگی نیست
    4. تصویر کاربر علی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      ممنونم آقای دکتر 🙏
      آقای دکتر با توجه به اینکه کجی آلت من ۴۰ درجه هست و زیاده آیا ممکنه بیشتر از یک سانت کم بشه ؟
      راستش طول آلت من خیلی زیاد نیست . اگر بیشتر از یک سانت کم بشه نمیتونم عمل کنم . ببخشید که خیلی سوال پرسیدم . یه کم نگرانم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      باید معاینه شوید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام چند برجستگی ریز زیر الت مشاهده میکنم ایا اینها زگیل هستند ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      عکستون رو از نمای دور تر بفرستید
  • تصویر کاربر نرگس شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    من ۲۳ ساله هستم که نامزد دارم و باکره ام
    با نامزدم حدودا دوهفته ی پیش رابطه بدون دخول داشتیم بعد از اون من متوجه این دونه ها شدم که درد و خارش ندارن میخواستم بدونم امکان داره اینها زگیل یا تبخال باشن؟ممنون از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکوک است ، جواب قطعی با تست hpv داده میشود
    2. تصویر کاربر نرگس شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر ببخشید خیلی خطرناکه؟ و اینکه چطوری باید تست hpv بدم با توجه به اینکه باکره ام
    3. تصویر کاربر نرگس شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر ببخشید خیلی خطرناکه؟و اینکه چطور باید تست hpv رو انجام بدم با توجه به اینکه باکره ام
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      بهتر است متخصص زنان ببینه ، احتمال بیشتر اینه که چیزی نیست ، نگران نباشید
    5. تصویر کاربر نرگس شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      انشالله سلامت باشید دکتر
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      🙏
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر molavi چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید شوهرم ۷.۸سال پیش عمل واریکوسل درجه سه انجام داده بعد از ازدواج دوباره ازمایش و سونوگرافی انجام داده که واریکوسل سمت چپ گرید۲ و سمت راست گرید۱ هستش ازمایش اسپرمش تحرکش ضعیف بوده بعداز یکسالو نیم اقدام بچه دار نشدیم الان دوباره آزمایش داده ک دکتر دارو نوشته و گفته تا دوماه اقدام کنید اگر نشد بیا برای عمل دکتر تروخدا کمکمون کن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی کالر داپلر بیضه ها انجام شود دقتش بیشتر است
    2. تصویر کاربر molavi یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام آقای دکتر عکس آزمایش میفرستم نمیاد
    3. تصویر کاربر molavi یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام دکتر عکسا رو فرستادم اومدن ؟
    4. تصویر کاربر molavi یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام آقای دکتر خسته نباشید آزمایش اسپرم چند روز پیشم:progressive:66/44
      NOn-progressive:3/07
      Immotile:30/49
      Round cell(Mill/ml):5/84 Abnormal
      Spermatogenic/(HpF):4_5Abnormal
      EPihelial(/HpF):1_2Abnormal
      WBC(/HPF):1_2Abnormal
      NOrmalMorphology(%):16.00
      Abnormalmorphology(%):84.00بقیه چیزا نرماله نمینویسم بعد دکتر دارو هایی که برام نوشته زینک پلاس ۵میلی گرمی و ال_کارنیتین برا دوماه تجویز کردن .دکتر حواشاً راهنماییمون کنید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی کالر داپلر جدید انجام شود
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس ازمایش اسپرم ببینم
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب