درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.7/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Esi یکشنبه ۶ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر جواب آزمایش سیتولوژی من این هست و دکتر گفتن موردی نداره ایا واقعا موردی نداره
    1. تصویر کاربر Esi جمعه ۴ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      این هم آزمایش اولیه و سونوگرافی
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
    3. تصویر کاربر Esi شنبه ۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      یعنی احتمال بدخیمی وجود داره اقای دکتر و ایا نیاز به سیستوسکوپی هست یا خیر یعنی کدومش بهتره سی تی اسکن یا idp
    4. تصویر کاربر Esi شنبه ۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      این سی تی اسکن که گفتین برای بررسی چه چیزی هست بدخیمی آیا یا نه چیزی دیگر
    5. تصویر کاربر Esi شنبه ۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      در کل اقای دکتر بنده از بدخیمی خیلی میترسم و استرس دارم ایا احتمال بدخیمی وجود داره
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      اول سی تی بکنید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر مدتی ک التم خوب بلند نمیشه خیلی از قرص های مخصوص میل جنسی خوردم ولی تاثیری نداره خودم احساس میکنم ک گردش خون تو التم کم هست چون قرص ویگرا میخورم خیلی خوب راست میشه در ضمن احساس گرفتی رگ پایین التم هم میکنم چون نگاه میکنم اندازه عدس باد کرده ولی کمتر ،اگه میشه همینجا پاسخم رو بدید چون راهم دوره شهرستان هستم اکه هم عکس نیاز بود میفرستم و ویزیت رو کامل براتون واریز میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      این الوده کننده نیست
    2. تصویر کاربر سعید دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      حداقل اندازه پولی ک گرفتی جواب بده.اینم شد جواب اخه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
    4. تصویر کاربر سعید دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      دکتر جان این خیلی وقته همین مدلی مونده شما یعنی میگی گرفتگی رگ نیس؟پس چرا من مشکل دارم تو سکس چرا عادی نیستم؟ چرا حتما باید قرص ویگرا بخورم؟ ی زمان برا باشگاه تستسترون زدم خوب شد بعد ک اثرش از بدنم رفت برگشت ب قبل
    5. تصویر کاربر سعید دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      من قبلا تو ی شب سه بار سکس میکردم ولی الان ی بارش هم باید قرص بخورم؟ مشکل از کجاست؟ کلی هم قرص کمک جنسی خوردم ولی هیچ اثری نداره
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    سلام بعد از آزمایش خون سالانه پدرم (15 تیر سال جاری)مشخص شد خون در ادرارش وجود داره و دکتر داخلی سونوگرافی داد که جواب رو فرستادم براتون. سن ایشون ۷۶ سال است. سیگاری. و اخیرا از درد پا و لگن شکایت داشتند که با ام ار آی کمر و لگن مشخص شد دیسک کمر هم دارند. میخواستم نظرتون رو بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      داخل مثانه غده احتمال بالا بدخیم است سریعا بیایید ببینم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰ بفرمایید تومور مثانه وقت خارج از نوبت
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر دکتر جان.بنده پسری 28 ساله هستم.شب ها بسته به رژیم غذایی روز قبل بین 2تا سه بار به خاطر دفع ادرار از خواب بیدار میشم.بعضی وقتها هم خیلی احساس ادار دارم ولی وقتی میرم انچنان حجمی نمیاد شاید بعضی وقتها 50 سی سی هم احساس ادرار زیادی بهم میده ولی وقتی میرم میبینم زیادم نبوده.خلاصه این که به این دلیل نمیتونم یک سره خواب درستی بکنم.و موضوع دیگه این که مدتیه وقتی ادار میکنم و کارم تموم میشه بعد از بلند شدن احساس میکنم به علت انقباض یه قطره ادرار به طور غیر ارادی میاد.
    و بنده به دلیل شغلم هر 6ماه ازمایش خون و ادرار میدیم و طی 5 سال گذشته که شاغل بودم همیشه ازمایشها همه چیز نرمال بود غیر از اخرین دفعه که داخل ادرارم خون دیده شده بود.(البته این دفعه اخر کل شب قبل از ادرار دادن 15 ساعت داخل اوتوبوسی بودم که خیلی تکان داشت و از ساعت 7عصر هم به شدت تشنه بودم آب نخوردم تا ساعت 7 صبحش که ازمایش ادرار دادم طوری که موقع ادرار کردن به خاطر دی هیدراته شدن و خشکی بدن 50 تا 100 سی سی ادرار بیشتر نداشتم که رنگشم تیره تر از زمان های عادی شده بود و پس از امدن جواب داخلش خون نشون داده بود).
    نکنه ای هم‌که هست توی روز تحمل ادرارم بالاشت طوری که میتونم فقط یه بار برم دستشویی و مشکلم توی شب هست که مزاحم خوابم میشه.
    ببخشید زیاد شد.ممنون میشم راهنمایی کنید مشکل از کجاست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 4429 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من 23 سالمه و حدود 10 روزه که سمت راست اطراف آلت و ( نه خود آلت و بیضه ها )درد مبهمی دارم بعضی مواقع سمت راست فقط درد میکنه و بعضی مواقع 2 سمت، درد توی بدنم هست منظورم اینه که انگار عفونت یا التهاب مثانه هست و یا پروستات و یا تنگی مجرا ، واریکوسل نیست چون هیچ کدوم از علائمشو ندارم و هیچ رگ غیر نرمالی قابل لمس و یا قابل دیدن نیست ، وقتی که استراحت میکنم دردش از بین میره نه خود آلت درد میکنه و نه بیضه ها ، سوزش و تکرر ادرار ندارم و قطره قطره نمیشود در منی و ادرار خون نیست ، کلا از همه ی علائم بیماری های این نواحی فقط درد در سمت چپ و راست ناحیه شکمی و اطراف آلت در بدنم هست و هیچ کدوم از علائم دیگه رو ندارم
    وقتی که گن ورزشی برای ورزش میپوشم و یا شلوار لی کمرشو محکم میبندم دردش یه مقدار برمیگرده بیشتر شبیه دلدرد میشه به نظر شما مشکل چیه ؟ تروخدا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر رضا شنبه ۱۱ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      لطفا به ۲ عکس پیوست شده هم توجه کنین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      من چیزی نمیبینم

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما
    من سال گذشته اردیبهش عفونت ادرار گرفتم و با خوردن آنتی بیوتیک حدود 20 روز خوب شدم و بعد از اون گاهی که مسافرت می رم یا کم آب می خورم مشکل پیدا می کنم ولی با خوردن آب خوب میشم
    سؤالم اینه می تونم امسال روزه بگیرم یا بعدن مشکلی برای کلیه هام پیدا نمی کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)
      اکر عفونت فعال نداشته باشید بله
  • تصویر کاربر سمیه جمعه ۲۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    خانم 33ساله از9سال پیش باتکررادرار شروع شدبعدتبدیل به بی اختیاری وبعدتخلیه بادردخیلی شدید 8سال درمان دارویی انجام دادم ونتیجه ندادوتزریق بوتاکس تجویز شد 4باربستری بابیهوشی کامل وتزریق داشتم که بعدازگرفتن نوارمثانه پزشکان گفتن باوجود4بارتزریق بانوارمثانه قبل از تزریق هیچ فرقی نکرده وازنظرکمیسیون پزشکی غیرقابل درمان هست والان باداروی اعصاب وتولترودین وپرازوسین تاحدودی شاید40درصدکنترل میشه لطفانظرقابل احترام خودتونوارسال بفرمایید خیلی ممنون ببخشید برای اطلاع بیشترشما باید بگم بادردشدید مثانه .فشارخیلی زیادمثل زایمان طبیعی زمان تخلیه .تکرردایمی خصوصا درزمان خواب .درددرناحیه لگن زندگی منو بامشکلات زیادی مواجه کرده وبه قول پزشکان که به من گفتن باید یادبگیری مثل فردمعلول زندگی کنی واین دردهمیشه باتو هست . واقعانظرشماهم همینه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      این معلولیت نیست ویک بیماری مزمن مثل بیماری قند وفشار خون است وباید با ان کنار بیایید
  • تصویر کاربر قادر دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 346 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز سال نو مبارک دکتر جان من جوان 28 ساله و مجرد هستم از حدود 27 روز پیش صبح که از خواب بیدار شدم دفع ادرار دردناک داشتم که بعد از اون دچار تکرر ادرار شدم که گاهی اوقات با درد در الت و ناحیه زیر مثانه و گاهی سوزش ادرار همراه است
    دکتر جان خدمتتون عرض کنم که در 4121397 در یک آزمایشگاه تخصصی آزمایش دادم که در ازمایش ادرار کمی عفونت نشان داد که بدون علامت بود که بعد از اون دچار این علائم شد که در آزمایشگاه شهرمان آزمایش دادم با علایم شواهدی از عفونت دیده نشد که هر دو آزمایش به تفکیک ا خدمتتان ارسال میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر قادر شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      خیلی مخلصم آقای دکتر والا صوت و تصویر شما مایه انرژی است خدا سایه اتون مستدام نگه داره که دعای مردم بدرقه شماست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر س دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر من همش از تو مجرام حس میکنم ادرار دارم. اصلا حس پر بودن مثانه را ندارم فقط در طول التم و مجرام حس میکنم ادرار دارم.. مطب خودتون نوار مثانه انجام دادم و داروهاتونو مصرف کردم.تشخیص کمی تنگی مجرا و کاهش فورس ادرار بود سی ای سی هم شدم ولی خوب نشدم هنوز دکتر چکار کنم اینجا هم ازتون پرسیدم منی زیاد ازم خارج میشه با ادرار فرمودین بیماری نیست لطفا راهنماییم کنید داروهام باکلوفن بود و ب 1
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر قبلا با شما ویزیت اینترنتی داشتم
    فرمودین نوار مثانه بگیرم و الان میخوام ارسال کنم خدمتتون
    متن سوالم اینه
    سلام آقای دکتر من 29 سال دارم و مشکل اصلی من تکرر ادرار است که بعد از یک مشکل عصبی که در سال 86 برایم پیش آمد بوجود آمد 0 حالات من در طول روز اینگونه است؛ حداقل روزی 15 بار به دستشویی میروم0 بعد از مدفوع حتما باید دو یا سه بار به فاصله چند دقیقه ادرار را تخلیه کنم وگرنه سوزش و فشار زیادی در ناحیه مثانه و عضو تناسلی احساس میکنم0 شبها باید ادرار را تخلیه کنم که در غیر اینصورت صبح روز بعد با درد کلی بدن بخصوص در ناحیه لگن مواجه میشوم0 هنگام استرس در ناحیه مثانه احساس دلشوره دارم و چند دقیقه یک بار باید ادرار را تخلیه کنم حداکثر 15 دقیقه یکبار0 بارها آزمایش های مختلف دادم مانند حجم ادرار که 1400 بوده و به گفته پزشک مشکلی نداشته0 آزمایش دیابت و تب مالت و تیروئید نیز سالم بوده0 داروهایی برای عفونت مجازی ادراری مصرف کردم که چاره ساز نبوده0 داروهایی را فوق تخصص اورولوژی برای مثانه تحریک پذیر ( سرترالین و نورتریپتیلین ) تجویز‌ کرده که باز هم تاثیر نداشته0 بعد از فشار عصبی سال 86 که تکرر ادرار بعد آن آمد صورتم به شدت لاغر شده که علیرغم اضافه شدن 15 کیلویی وزنم هیچ تغییری نکرده0 گاهی اوقات برای تخلیه مثانه احتیاج به تمرکز 10 دقیقه ای در توالت دارم و حتی زاویه مثانه رو رو به پایین تنظیم کنم0
    و احساس می کنم ماهیچه مثانه من قدرت تخلیه به موقع و کامل نداره0 این مورد در نوار مثانه هم اتفاق افتاد0 گاهی اوقات درد در ناحیه مثانه و کلیه ها احساس می کنم که پزشک قبلیم فرمودن ماهیچه اییه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      ادرار باقیمانده چقدر است؟
    2. تصویر کاربر حامد شنبه ۶ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام آقای دکتر روز شما بخیر
      اون طور که به من گفتن ۵۴ میلی لیتر بود
      البته فکر کنم تو برگه وضعیت نوار مثانه که بهم دادن هست که میفرستم خدمت شما
      با تشکر از لطف حضرتعالی 🌹🌹🌹
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      این مقدار خوب است اگر ادرار باقیمانده زیر ۱۰۰ باشد عالی است
    4. تصویر کاربر حامد یکشنبه ۷ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سپاس از لطف شما 🌹🌹🌹
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر