درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.6/5 - (13 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مرتضی چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام. حدودا پانزده روز هستش که در کشاله ران(سمت راست) دردی مبهم، متوسط ولی آزار دهنده داره و این درد از کشاله شروع میشه و گاها تا خط کناری بیضه راست ادامه داره. با باد سرد بدتر میشه. با پیاده روی بهتر میشه. با رانندگی بدتر. راستی ،یک ماه پیش سونو از بیضه ها و رانها گرفتم، وضعیت بیضه ها نرمال بود ، زیر بیضه راست واریکوسل خفیف گرید 1 و زیر بیضه چپ واریکوسل گرید 1-2 گزارش شد. وضعیت ران نرمال بود. فقط چند reactive lymph node در ایگنوال چپ بقطر 5.5-11.5 دیده شد.بفرمایید این درد چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      اگر ميتوانيد بياييد ببينم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر س.ل سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام دکتر کرمی
    من پاییز 96 عمل فتق انجام دادم ولی بعد 20 روز بعد از عمل تقریبا بطور مکرر تا الان عمل خودارضایی انجام دادم😔
    الان 8 ماه میگذره ولی احساس میکنم درد میکنه خواستم ببینم به هم مربوطه و باعث عودش شده یا اینکه درد خود عمل فتق هست؟
    چون یه مقدار هم سطحش باد کرده ولی نمیدونم از اول هم همینطور بوده یا اینکه بیشتر باد کرده
    لطفا راهنماییم میکنید خیلی ممنون میشم🙏🏻
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      سونو کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر فهیمه جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید
    21 سالمه سه روز پیش زایمان طبیعی داشتم با بیحسی اپیدورال بچه اولمه از بعد زایمان ادرارم کامل دفع نمیشه داخل دستشویی و قطره ای و تکه ای میاد ازاینطرف هم بی اختیاری دارم و دائم مثانه ای که نمیتونم خالی کنم بدون کنترل من سرریز میشه
    دکتر زنانم دستور دادن 7 روز سوند بهم وصل باشه و بعدش وضعیتم چک بشه
    ایا درسته؟اتصال سوند مثانه رو تنبل تر نمیکنه؟من چیکارکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      با زمان بهتر میشوید به علت اپیدورال است
  • تصویر کاربر مسعود یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    من دفترچه بیمه نیروهای مسلح دارم هزینه جراحی لطفاچقدرمیشه؟ منظورم عمل میکروسرجری است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      اول بتید معاینه کنم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر ارژنگ یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    باسلام و وقت بخیر آقای دکتر.
    ۸ماهه ازدواج کردم و موفق به داشتن فرزند نشدیم..نتایج اسپرموگرام به شرح زیر است..
    Semen volume5.5
    Ph7.6
    Vitality54.4%
    Sperm count5.9M/ml
    Progressive(a+b)52.6%
    Motile(a+b+c)54.4%
    Round cell0.4
    Germ cell0.4
    Wbc0.4
    Rbc0.4
    پزشک تشخیص واریکوسل دادند..به نظر شما چه راهکاری دارم؟آیا غیر از عمل چاره ای هست دارو و ...؟
    با تشکر از زحمات شما دکتر ارجمند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      خوب است صبر كنيد
    2. تصویر کاربر ارژنگ شنبه ۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      ممنونم آقای دکتر. تعداد اسپرم ها(۵،۵) و هم چنین vitality رو abnormal زده..
      و جایی خواندم کمتر از ۲۰ میلیون رو عقیم زده بود..خیلی نگرانم آقای دکتر.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      طبق قانون باید ۱۸ ماه اقدام کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر الهام شنبه ۲ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    Korush Khosravi:
    الهام خسروی
    باسلام
    حدود پنجاه روز پیش زایمان سزارین داشتم هنگام سزارین فیبرم سر راه زایمان بوده که در اوردن بعد از ده روز محل سزارین قرمز وچرکی شده که دوباره برای تخلیه به اتاق عمل رفتم ،خلاصه کنم جای عمل خوب شده ولی الان مدت دوهفته از سوزش ادار رنج میبرم .ازمایش عفونت ادارار وسنوگرافی هم دادم هیچ مشکل نداشت ولی وقتی سوزش پیش میاد .تکررر شروع ودرد زیادی را باید تحمل کنم .نمیدونم چیکار کنم به خدا . در ضمن درد درد وسوزش وتکررر وقتی شیاف استفاده میکنم تا مدت سیزده تا هچده ساعت اروم میشه انگار هیچ دردی ندارم
    راهنمای ایم کنید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      با زمان بهتر میشود
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۳ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر، وقت بخير
    بنده آزمايش اسپرم دادم براي چكاب كه به پيوست خدمتتون ارسال مي كنم، لطفا راهنمايي بفرمائيد كه بنده مشكلي براي ازدواج و باروري دارم يا خير؟
    در چند نمونه آزمايشي كه دادم كم تحركي اسپرم داشتم، يه مدتي هم پبنتوكسي فيلين و ويتامين C و ال كارنيتين مصرف كردم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر حامد شنبه ۲ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      حرکت پایین است بیایید معاینه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    5. تصویر کاربر حامد شنبه ۲ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      بنده سال گذشته اومدم خدممتون براي معاينه با توجه به سونوگرافي كه داشتم و معاينه اي كه فرموديد، عنوان نموديد كه مشكلي ندارم در ضمن بنده تك بيضه هستم.
      چه راهي براي افزايش تحرك اسپرم هست؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      راهی ندارد
    7. تصویر کاربر حامد شنبه ۲ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      در حال حاضر منعي براي ازدواج وجود دارد يا خير؟
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      منعی نیست
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر فرناز سه شنبه ۲۹ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 729 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده دختری ۲۴ ساله ومجرد هستم دو سال پیش دچار مشکل تکرر ادرار شدم طوریکه هر بار برای تخلیه ادرار دچار مشکل میشدم و کامل تخلیه نمیشد و به صورت قطره قطره بود و چند شاخه میشد و هربار بعد از تخلیه ادرار دوباره بعد از چند دقیقه احساس ادرار شدید در مثانه ام میکردم و باید دوباره به دستشویی میرفتم به متخصص مراجعه کردم و نتیجه ازمایشو سونو چیزی نشون نداد و گفتند به خاطر یبوست هستش برام قرص های کلیدینیوم سی و سولیفناسین تجویز کردند و اون موقع بهتر شدم تا اینکه از چند ماه پیش دوباره اون مشکل برام پیش اومده وخیلی اذیتم میکنه دوباره به دکتر مراجعه کردم برام سونو ازمایش نوشتند که دوباره سالم بودم و فقط یه سنگ ۲.۶ میلیمتری و شن ریزه در کلیه راست رو نشون داده و مقدارادرار بعد از تخلیه مثانه رو ۱۶ سی سی گزارش کرده البته موقع انجام سونوگرافی بین فاصله سونو در حالت مثانه پر و مثانه خالی من تقریبا ۲۰ دقیقه فاصله افتاد و بنده در این فاصله به خاطر احساس ادرار شدید مجبور شدم ۲بار به دستشویی برم ،که درنهایت تشخیص مثانه عصبی دادن و داروی وزیکر تجویز کردند که اینبار نه تنها فرقی نکرد که بدتر هم شدم الان نزدیک ۵،۶ ماهه این موضوع منو کلافه کرده بعضا کمی بهتر میشه و بعضا شدید شبا بعضا مجبور میشم دو یا سه بار برم دسشویی موقعی که ادرار دارم درد شدید زیر شکمم دارم و مخصوصا وقتی یه کم اب بیشتر بخورم یا شبا یکم مایعات مصرف کنم ،بعضا مجبور میشم هر پنج دقیقه به دسشویی برم همچنین احساس سوزش هم دارم اقای دکتر لطفا راهنماییم کنید این موضوع واقعا برام یه معضل بزرگ شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام باید تست نوار عصب مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر کبری چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید ، بیمار 42 ساله خانم هستند ، که مدت 17 سال بعد از عمل سزارین بر اثر داروی بیهوشی مقدار 4 لیتر ادرار در مثانه جمع گردید و مشکل دفع پیدا کرده است که بعد از استفاده از سند و تخلیه آن مجددا این عمل تکرار گردید و در این مدت تحت درمان قرار گرفت ضمنا بتانکول 10 به مدت 6 سال مصرف شده و اخیرا به دلیل وجود مقداری ناچیزی خون وتاخیر در دفع مجددا داروهارا تغییر داده مدت چندماهی است که از باکلوفن 10 و ترازیسین 2 میلی استفاده میکند همچنان دفع ادرار داشته و تکرر ادرار به دلیل احساس عدم تخلیه کامل و گاهی اوقات احساس درد و سوزش دارد عنایت فرمایید با توجه مدارک ضمیمه در قالب فایل عکس ، راهنمایی فرمایید . با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام بايد تست اروديناميك يا نوار مثانه بگيريد٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر عرفان یکشنبه ۱۳ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    ببخشید من هنگامی مثلا یه خورده که بخوام زور بزنم یا خستگی در کنم آلتم خیلی کم خیلی کم درد میگیره چیز خاصیه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      مهم نيست
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر