نارسائی یا کم کاری کلیه و کابوس ترس از دیالیز

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

شاید در خانواده و فامیل شما کسانی بوده اند که کلیه هایشان از کار افتاده و به همین دلیل مجبورند دیالیز بکنند. امروزه یکی از عمده نگرانی های مراجعه کنندگان به مطب اینجانب کسانی هستند که از سلامتی کلیه و احتمال کشیده شدن کارشان به دیالیز شدیداً نگران هستند.

در راستای رفع این نگرانی ها و شعار پیشگیری بهتر از درمان است در اینجا مطالبی سلسله وار در رابطه با بیماریهای کلیه را به زبانی ساده بیان می کنم و امیدوارم با آشنائی با آنها و رعایت موارد ایمنی همیشه کلیه های سالمی داشته باشید.

نقش طبیعی کلیه در بدن ما چیست؟

هر فردی 2 تا کلیه دارد که در پشت و پهلو و زیر دنده ها قرار دارند و نقش عمده آنها تمیز کردن و دیالیز کردن خون از مواد زاید که بدن نیازی به آنها ندارد می باشد و اگر این مواد به صورت ترشح ادرار از بدن خارج نشوند باعث به خطر افتادن سلامتی کلی بدن می گردند و علائمی را ایجاد می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم. دومین نقش کلیه تنظیم املاح بدن از جمله سدیم و پتاسیم می باشد. در صورت به هم خوردن این تنظیم و بالا رفتن k ممکن است بلافاصله قلب ما از کار بیافتد.

تنبلی کلیه

نارسا شدن و یا کم کاری کلیه ها یعنی چه؟

اگر به علتی کلیه های ما کم کار شوند قادر به تصفیه و یا دیالیز طبیعی خون ما نشوند باعث تجمع مواد سمی در خون و به هم خوردن تنظیم املاح بدن ما می شوند. در حالت طبیعی در داخل کلیه میلیون ها واحد سلول های تصفیه کننده خون به نام نفرون قرار دارند که در نارسائی کلیه نفرون ها خون را تصفیه نمی کنند.

دو نوع نارسائی کلیه و یا کم کاری کلیه داریم:

1- نوع نارسائی کلیه حاد

که ناگهانی به علت هائی که ذکر خواهم کرد، کلیه ها به صورت ناگهانی کار نمی کنند.

2- نوع نارسائی کلیه مزمن

که تدریجاً به علت بیماری زمینه ای موجود و عدم کنترل آنها توسط فرد همه اعضای بدن دچار مشکل تدریجی می شوند از جمله کلیه ها. در رأس این بیماری ها می توان به دیابت کنترل نشده، فشار خون کنترل نشده و برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال اشاره کرد.

چه عواملی باعث کم کاری و یا از کارافتادگی کلیه های می شوند؟

درمان کم کاری کلیه

این عوامل به دو قسمت تقسیم می شوند:

1- عوامل ایجاد کننده حاد یا ناگهانی

اغلب به دنبال جراحی و خونریزی زیاد حین و پس از عمل و یا ضربه و تصادف و خونریزی شدید که خون به کلیه ها نمی رسد و لذا سلول های تصفیه یا دیالیز کننده کلیه ها دچار شوک شدید می شوند و عملکردشان مختل می شود و یا فردی به علت اسهال شدید دچار کم شدن مایعات بدن و لذا کاهش خون رسانی به کلیه ها می شود و کلیه اش ناگهانی آسیب می بیند.

2- ورم حاد کلیه

دومین علت ناگهانی از کار افتادن کلیه ها، ابتلا ناگهانی به ورم حاد کلیه ها می باشد که اغلب به علت ابتلا به بیماری ویروسی و یا باکتری از قبیل التهاب گلو به علت باکتری استرپتوکوک و یا به دنبال عفونت پوستی شدید و درمان نشده به صورت ثانویه کلیه ها دچار تورم و کم کاری می شوند. بعضی از عوامل که باعث از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می شوند عبارتند از:

  • کسی که بیماری قند دارد و کنترل نشده و اغلب بالا باشد.
  • فشارخونی که خوب کنترل نشود و به کلیه ها تدریجاً آسیب می زند.
  • برگشت ادراری در بچه ها مخصوصاً دختر بچه ها که باعث آسیب و ازکارافتادگی کلیه های اطفال می شوند و امروزه شایعترین علت دیالیز و پیوند کلیه ها در اطفال می باشد.
  • بیماری های کیست ارثی یا Apck: که در آن به صورت ارثی از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود و از بدو تولد به جای نسج گوشتی کلیه، کیست رشد می کند و باعث از کارافتادگی کلیه ها در سنین جوانی و میانسالی می شود.
  • سنگ های بزرگ کلیه و گیر افتادن سنگ در لوله حالب، امروزه جزء شایعترین علت های از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می باشد و در اینجا توصیه می کنم که اگر سنگ های شاخ گوزنی در کلیه شما است و یا اگر سنگی در لوله حالب دارید سریعاً به دکتر جراح کلیه مراجعه نمایید.
  • انسدادهایی در مسیر خروجی ادرار باعث ازکارافتادگی و کم کاری تدریجی کلیه ها می شوند. این انسدادها می توانند مادرزادی باشند از قبیل تنگی محل اتصال حالب به لگنچه(UPJO) و تنگی محل اتصال حالب به مثانه (UVJo). در مثانه های عصبی پرفشار و یا اکتسابی باشد: از قبیل گیرافتادن سنگ در لوله حالب، انسداد مجرا به علت بزرگی پروستات و یا تنگی مجرا از علل شایع اکتسابی می باشند.

سنگ های کلیه

علائم و نشانه های کم کاری کلیه ها کدامند؟

بسته به شدت ازکارافتادگی کلیه ها فرد دچار علائمی می شود که عبارتند از ضعف مزمن، خستگی مزمن، رنگ پریدگی، کم خونی، بی اشتهایی و بوی بد دهان، ادم و ورم دست و پا و دور چشم و پلک ها. ممکن است در شروع نارسائی کلیه فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

تشخیص نارسائی کلیه چگونه است؟

بهترین روش تشخیص نارسائی کلیه: اندازه گیری اوره خون، کراتینین، BUN و سدیم و پتاسیم می باشد. ضمناً دفع زیاد پروتئین نیز می تواند از علائم نارسا شدن کلیه ها باشد. سونوگرافی نیز بسیار کمک کننده می باشد. در مواردی که علت اصلی نارسا شدن کلیه مشخص نیست، نمونه برداری از کلیه ها با سونوگرافی علت نارسائی کلیه را مشخص می کند.

اگر مبتلا به نارسائی کلیه شدیم چه باید کنیم؟

اولین اقدام شما مراجعه به دکتر می باشد که دکتر شما درخواست آزمایش خون وادرار و سونوگرافی از کلیه ها را خواهد کرد و براساس آنها تصمیم گیری های زیر اتخاذ خواهد شد:

  • اگر علت زمینه ای مشخص باشد باید بلافاصله آنها را درمان کرد به عنوان مثال اگر تنگی و مانعی در مسیر خروج ادرار وجود دارد باید بلافاصله با گذاشتن استنت و یا سوند به خروج ادرار و مواد سمی کمک کنیم. اگر برگشت ادراری وجود دارد باید درمان شود. دیابت و فشارخون کنترل شوند.
  • اگر علتی برای نارسائی کلیه کشف نشود باید از کلیه ها نمونه برداری کرد تا درمان صحیح بلافاصله شروع شود.
  • اگر در آزمایشات انجام شده اندازه کراتینین خون شما زیر 2 می باشد نگران نباشید چرا که با مصرف داروهای مناسب و رعایت رژیم غذائی که شامل حذف نمک و کم کردن پروتئین مواد غذائی است مشکل شما کنترل و درمان خواهدشد.

کراتین خون

  • اگر در بررسی های انجام شده اندازه کراتینین شما بالای 6-5 و اوره بالا باشدو علت زمینه ای و انسداد وجود نداشته باشد دو مسیر در مقابل شما قرار دارد:

باید به دکتر جراح مراجعه کنید تا شانت و یا فیستول عروقی از شما آماده کند که از آن هفته ای 2 الی 3 بار برای انجام دیالیز استفاده کنید. از انجام دیالیز نترسید چون در این شرایط سلامتی شما وابسته به انجام دیالیز می باشد. اگر به تعداد کافی و به موقع انجام ندهید دچار کم خونی ، ضعف و بی حالی، افسردگی و افت شدید بدنی خواهید شد. لذا من توصیه می کنم به موقع اقدام به انجام دیالیز کنید و در این فاصله به دنبال فردی که گروه خون آن به شما می خورد (ترجیحاً از فامیل و آشنا) بگردید تا برای رها شدن از دیالیز پیوند کلیه انجام دهید.

پیوند کلیه امروزه برای کسانی که کلیه هایشان ازکارافتاده است یکی از بهترین اقدامات درمانی انجام پیوند کلیه است. برای انجام پیوند کلیه ابتدا باید فردی که سازگاری نسجی با شما دارد را پیدا کنید و پس از انجام آزمایشات و بررسی دقیق در صورت سازگاری نسجی یکی از کلیه های فرد دهنده را دکتر جراح کلیه به شما پیوند می زند و لذا با عملکرد درست این کلیه، شما دیگر نیازی به انجام دیالیز نخواهید داشت.

درمان های نارسایی حاد کلیوی چیست؟

درمان فرد به علت نارسایی حاد کلیوی بستگی خواهد داشت. هدف درمان بازگرداندن عملکرد عادی کلیه است. در حین بهبودی کلیه ها، جلوگیری از تجمع مایعات و مواد زائد در بدن ضروری است. در اغلب موارد، یک متخصص کلیه که نفرولوژیست نامیده می شود وضعیت فرد را ارزیابی می کند.

1- رژیم غذایی

پزشک رژیم غذایی و مقدار مصرف مایعات را برای بیمار محدود خواهد کرد. این کار تجمع سمومی را کاهش می دهد که کلیه ها به صورت معمول دفع می کنند. معمولا داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و دارای مقادیر کم از پروتئین، نمک و پتاسیم توصیه می شود.

با مصرف غذاهای مفید برای اوره و کراتین میتوانید کلیه های سالم تری داشته باشید.

2- دارو ها

پزشک می تواند جهت درمان یا پیشگیری از بروز همزمان هر گونه عفونت، دارو های آنتی بیوتیک تجویز کند. دارو های مدر یا ادرار آور جهت دفع مایعات به کلیه ها کمک می کنند. کلسیم و انسولین می توانند به فرد در پیشگیری از افزایش بیش از حد و خطرناک میزان پتاسیم در خون کمک کنند.

انسولین خون

هیچ داروی مخصوصی برای نارسایی مزمن کلیوی وجود ندارد اما برخی دارو ها می توانند به کنترل مشکلات به وجود آورنده و همچنین عوارض آن کمک کنند. احتمال دارد فرد جهت درمان و پیشگیری از مشکلات مختلفی که توسط نارسایی مزمن کلیوی ایجاد شده اند نیاز به مصرف دارو داشته باشد.

3- دیالیز

ممکن است، فرد به دیالیز نیاز داشته باشد اما این نیاز همیشگی نبوده و به احتمال زیاد موقتی می باشد. دیالیز شامل هدایت کردن خون به خارج از بدن و به درون دستگاهی می شود که مواد زائد خون را تصفیه می کند. سپس خون تصفیه شده به درون بدن فرد باز می گردد. در صورتی که میزان پتاسیم در خون فرد به طرز خطرناکی بالا باشد، دیالیز می تواند جان او را نجات دهد.

در صورت ایجاد تغییرات در وضعیت ذهنی یا توقف دفع ادرار، دیالیز ضرورت می یابد. همچنین در صورت ابتلا به پریکاردیت یا التهاب قلب نیز ممکن است فرد به دیالیز نیاز داشته باشد. دیالیز می تواند به دفع محصولات زائد نیتروژن دار از بدن کمک کند.

در خاتمه توصیه های اینجانب برای اینکه کلیه هایی سالم داشته باشیم و کارمان به جاهایی مانند دیالیز نکشد:

1- هر دو ساعت یک لیوان آب میل کنید بهترین نوشیدنی آب است و سپس چای کم رنگ و مصرف میوه های آبدار

 درمان هیدرونفروز کلیه چیست

2- از پاشیدن بی رویه نمک به غذا اجتناب کنید

3- چکاب منظم را فراموش نکنید و با تشخیص به موقع بیمار های آسب رساننده به کلیه از قبیل دیابت، فشارخون، برگشت ادرار به کلیه، سنگ کلیه و وجود انسداد آنها را به موقع درمان کنید.

4- بازهم تأکید می کنم دیابت و فشار خونتان را کنترل کنید.

5- از مصرف غذاهای پرنمک و پر پروتئین به عنوان عادت اجتناب نمائید.

6- با بررسی دقیق قبل از ازدواج و در صورت سابقه خانوادگی بیماری کیستی کلیه در یکی از زوجین از ازدواج با چنین افرادی به علت انتقال نسل به نسل بیماری جلوگیری کنید.

7- در صورت مشاهده کوچکترین علائم و نشانه های نارسائی کلیه با پزشک معالجتان مراجعه نمائید.

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟

اگر بیمار به دلیل آسیب حاد کلیه (AKI) تحت دیالیز باشد، بهبودی امکان پذیر است و اغلب می توان دیالیز را متوقف کرد ولی اگر بیمار به دلیل بیماری مزمن کلیوی (CKD) دیالیز می شود، قطع آن می تواند منجر به مرگ یا بیماری شدید شود.

اگر دیالیز جواب ندهد چه می شود؟

بدون دیالیز، سموم در خون انباشته می شوند و باعث ایجاد وضعیتی به نام اورمی می شوند. بیمار هر دارویی را که برای مدیریت علائم اورمی و سایر شرایط پزشکی لازم باشد، دریافت می کند. بسته به سرعت تجمع سموم، مرگ شخص را معمولاً از چند روز تا چند هفته به دنبال دارد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.4/5 - (496 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نگران یکشنبه ۱۱ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 93 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من دوبار هزینه پرداخت کردم برای سوالم متاسفانه اصلا جوابها در سایت بارگذاری نمیشه و میگه محدودیت ثبت پاسخ من همون کاربر با اسم نگران هستم جواب mpi رو فرستادم که دکتر کلیه فلوشیپ کانسر ما در تبریز ما رو بیوپسی نکرد با psa = 13.5 و فقط امنیک و پرسیکا داد و بعد از خوردن دارو شدpsa شد ۴.۷ بعد با کمر درد رفت ام آر آی کمر شد و نوشته bone marrow replacement deasis لطفا بگید ما چه کار کنیم آواره و سر درگم هستیم دکتر کلیه ما تو تبریز راهنمایی خاصی نمیکنه اما دکتر رادیولوژی که جواب کمر رو نوشته توصیه به رادیوایزوتوپ کرده از پدر من بیوپسی پروستات نکردن چکار کنیم من تو تلگرام تمام مدارک رو فرستادم یه راهی جلو ما بگذارید لطفا خواهشا بیوپسی کنیم اول یا اسکن هسته ای یا چی ؟ دکتر ما جوابگو نیست چون خودش کوتاهی کرده و ما هر دو ماه یکبار رفتیم مطبش الان به نظرتون خدای نکرده متاستاز هس ؟؟؟
    قبل دارو در تاریخ خرداد
      0.147=   نسبت       2.05=Psa = 13.9     free بعد خوردن داروی امنیک و پرسیکا بعد ۴ ماه       0.274= نسبت       1.29 =  Psa = 4.7     free psa
    پدرم ۷۳ دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      ببینید اگه جواب کامل نگرفتید به پشتیبانی سایت 09101142080 ارسال کنید با توجه به اینکه psa پایین اومده احتمال اینکه کنسر باشه کم هست ام آر آی هم گفته 3 یعنی بینابینی هست اون موردی هم که دیده شده به نفع متاستاز نیست یک ماه بعد مجددا psa چک کنید همون داروهارو هم استفاده کنید جواب psa رو برام بفرستید اگه بالاتر رفته بود نیاز به بیوپسی خواهد داشت
    2. تصویر کاربر نگران شنبه ۱۰ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      ممنون از پاسخگویی شما پس آقای دکتر اسکن هسته ای را لازم می دانید یا نه جهت بررسی مهره کمری که bone marrow replacement deasis در مهره l3 نوشته؟
    3. تصویر کاربر نگران شنبه ۱۰ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      پس آقای دکتر اسکن هسته ای جهت بررسی bone marrow replacement deasis لازم هست یا نه ؟؟
    4. تصویر کاربر نگران شنبه ۱۰ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      پس آقای دکتر اسکن هسته ای را لازم می دانید یا نه جهت بررسی bone marrow replacement deasis
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      فعلا لازم نیست
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      کارایی که گفتم رو انجام بدین
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۰ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 76 مشاهده پرسش
    درود خدمت دکتر بزرگوار و استاد خودم..
    پدرم ۸۰ سالشونه و مدتهاست بزرگی پروستات دارن
    این آخرین سونو ایشان هست...
    آخرین دارویی که مصرف کردن فیناستراید و پروترال بود...البته متاسفانه مدتی بود قطع کرده بودن
    لطفا برایشان داروی جدید زحمت بکشید..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      اگر کراتینین خوبه نیاز به اقدامی نیست دارو هارو نباید قطع کنند
  • تصویر کاربر متین شنبه ۱۰ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 69 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده ۲۴ سالمه دچار التهاب عفونی پروستات شدم و ۸ماهی هست دچارش هستم افلوکساسین سیپرو فلوکساسین داکسی سایکلین لووفلوکساسین مترونیدازول سفالکسین سفیکسیم همه این ها رو خوردم ولی هیچ اثری نداشته فقط تامسولوسین و قرص پروستاتان و ملوکسیکام دارم میخورم علایمم یکم خوب شده ک اینها فقط مقطعیه و ریشه ای حل نمیشه
    بنده رابطه بدون کاندوم نداشتم فقط در حد رابطه دهانی بدون کاندوم بوده همه ازمایش ها از جمله کشت ادرار و همرو دادم غیر اسپرم و هیچ عفونتی پیدا نیست ک نیست
    خواهشا اگر میتونید به بنده کمک کنید به یه طریقی این باکتری رو در پروستاتم پیدا کنم و درمان رو پیش بگیرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی شما دچار التهاب پروستات هستید بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۰ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 83 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض خسته باشید اندازه پروستات اینجانب 80سی سی هست و فعلا از قرص امنیک استفاده می کنم اما راحت دستشویی نمی کنم در ضمن پی است ا هم حدود 3.5می باشد آیا نیاز به عمل دارم و آیا با بیمه تکمیلی قرار داد هست درضمن تصویر سونوگرافی و نتیجه psa خدمتتان ارسال می گردد پروستات بنظر خیلی بسمت مثانه رفته خیلی نگران هستم لطفا راهنمایی بفرمایید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر حسین جمعه ۹ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      سلام فرستادم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      فعلا نیاز به عمل نداره هر ۶ ماه psa چک شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر دهقانی جمعه ۹ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    بیمار ۶۶ سال دارند ۱۰ روز پیش تحت جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار گرفتند
    جواب بیوپسی اومده
    با توحه به این جواب ایا اقداماتی از قبیل رادیوتراپی لازم هست یا خیر ؟
    1. تصویر کاربر دهقانی پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      ??
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      با سلام خیر لازم نیست فقز باید تحت نظر باشه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابراهیم پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 100 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر آزمایش psa من 3/97که قبلا 2/75بوده حجم پروستاتم قبلا46بود بعدشد36والان هم شده 34داروپرترال 4/باویسول استفاده میکنم لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      چند سالتونه؟
    2. تصویر کاربر ابراهیم پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      ببخشید میخواستم سنم را بنویسم یادم رفت 61سال دارم
    3. تصویر کاربر ابراهیم پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      61سال دارم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      ۴ هفته ی بعد مجددا آزمایش psa انجام بدین
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مروتی پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 133 مشاهده پرسش
    آیا کرخ شدن دستها یا یک دست دست چپ بعد از عمل عادی است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      چه عملی؟ نوع بیهوشی چی بوده؟
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 69 مشاهده پرسش
    سلام و احترام.
    پدرم 77سال سن داره اخیراً بدلیل درد ناحیه کشاله ران به دکتر مراجعه و آزمایش پروستات دادند که تصاویر رو خدمتتون ارسال میکنم.با توجه به تشخیص سرطان پروستات نظر پزشک معالج مبنی بر شروع هورمون و شیمی درمانی هست . آیا شیمی درمانی برای ایشون که سن بالا ، بیماری زمینه‌ای دیابت و بیماری قلبی انسداد رگ دارند ، مضر نخواهد بود ؟ بهترین راه درمانی برای جلوگیری از پیشرفت بیماری چیه؟ آیا با توجه به علایمی که دارند امکان متاستاز هست ؟ اگر بله چه باید کرد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      اسکن استخوان انجام شده؟ احتمالا متاستاتیک هست درمانش همون شیمی درمانی رادیو تراپی هست
  • تصویر کاربر نگران پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 85 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز
    پدرم تکرر ادرار و کم خوابی داشت psa انجام داد اولش ۴.۷ بود بعد شد ۱۳و نیم رفت دکتر کلیه براش اسکن شکم و لگن با و بدون تزریق و mpi پروستات درخواست کرد در اسکن چیزی جز بزرگی پروستات نبود اما در mpi
    شک برانگیز بود دکترش فقط پرسیکا و امنیک داده و نمونه برداری نکرده الان بسیار نگرانم چون کمر درد دارد در ام آر آی کمر نوشته bone marrow replacement deasis در l3 چه کنیم نمونه برداری لازم است یا نه ؟؟؟
    الان علایم تکرر و سوزش بعد از خوردن دارو بهبود یافته
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      آخرین psa چند بوده؟ ام آر آی پروستات رو بفرستید
    2. تصویر کاربر نگران پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
    3. تصویر کاربر نگران پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      آقای دکتر تو تلگرام فرستادم از اینجا هر کاری میکنم نمیشه
    4. تصویر کاربر نگران پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      دکتر از تلگرام فرستادم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      دیدم ام آر آی رو آخرین psa چند بوده؟
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر احمدی شنبه ۱۰ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 70 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر کرمی عزیز 🌹
    آقای دکتر پدر بنده ۵۴ سال سن دارد
    در سن ۴۹ سالگی با درد زیر شکم و درد بیضه و تکرر ادرار مواجه شدند با مراجعه به پزشک و تست Psa 6.3 و بعد از تجویز آنتی بیوتیک به 8.5 رفته و بعد از تغییر آنتی بیوتیک پس از 30 روز psa به 6.6 اومده  و بعد از 40 روز مصرف مرتب آنتی بیوتیک psa 4.7 رسیده و باز بعد از 40 روز psa به 8.5 بالا رفته ،
    و حالا پزشک به نمونه برداری فرستادن که عکس رو براتون می‌فرستم و بعد از مشاهده حدود 5 درصد یکی از بافت رو گرفته که پزشک به شک افتاده و احتمال عفونت دادن و بعد از  آن به صورت 3 الی 6 ماه یک بار آزمایش psa دادن که به 5.5 و 5 و 4.9 و 4.3 و 3.9 پایین اومده تا امسال آبان ماه تست psa به 6.6 و free psa 1.6   و چند روز بعد  6.7  و free psa1.6  بالا رفته و پزشک اول به MRS و بعد نمونه برداری فرستادن که عکسشونو براتون می‌فرستم که آیا نیاز به عمل داره یا نداره؟
    ممنون میشم با جزییات بفرمایید با تشکر از لطف و محبت شما بزرگوار 🌹🌹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      بله باید پروستات کامل تخلیه بشه سرطان پروستات هست
    2. تصویر کاربر احمدی پنجشنبه ۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      آقای دکتر بعد از تخلیه امکان عود وجود دارد؟ و آیا برای عمل دیر شده یا نه ؟ و آقای دکتر منظور از به عصب نفوذ کرده یعنی چی؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      جراحی انجام میشه بعدش تحت نظر اگر شواهدی از عود وجود داشت سیمی درمانی رادیوتراپی انجام خواهد شد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مرادی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر اگر بزرگی پرستات طبیعی است چرا بعضی افراد دچار این عارضه نمیشوند و هیچ مشگلی با پرستات ندارنند راهی است تا دیگران انجام دهند تا مثل آن افراد بدون مشگل باشند
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر رصا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    psa 8 است بدون علامت فقط ناتوانی جنسی چند ماهیست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      تکرار بکنید بالا است
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دانشجوی پزشکی در لرستان هستم به طور تجربی دیده ام که مردم با استافاده از موادی و گیاهانی دفع سنگ کلیه داشته اند و بسیار موثر بوده است به نظر شما این موضوع قابل بررسی و مقاله هستند .خواهشا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه بر اساس پاتوفیزیولوزی تشکیل سنگ عامیانه است
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب بعد از سونوگرافی متوجه کیست کوچکی به ابعاد 5 در 6 میل در پروستات شدم می خواستم بدونم ایا نیاز به نمونه برداری از کیست ایا خطر ساز هست ایا در اسپرم تاثیر گذار می باشد
    ابعاد پروستات 35 در 33 در 36 می باشد دچار درد مزمن در پروستات می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده 44ساله دچار بزرگی پروستات باوجود مصرف دارو تحت نظر پزشک پروستات بنده نسبت به سال گذشته3 گرم بزرگتر فرماییدگرم رسیده است لطفا راهنمای
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با توجه به سن نیاز به کاری نیست
  • تصویر کاربر قدرت پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 644 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر پدر شصت سأله اي دارم كه تو ادرار كردن مشكل داره و ميگه كه إدرارش نمي ياد متخصص هم در مورد پروستات گفته كه مشكلي نداره با أين حال داروهاي اومنيك و فينسترايد و قرص كدو همچنين بتانكول مصرف مي كنه و هنوز مشكل ادرار كردن داره چه أر بأيد بكنيم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید تست سرطان پروستات و سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .من بعد رابطه با همسرم ترشحاتی میبینم که سبزو زردرنگن و گاها سفیدن و به صورت تیکه تیکه هستن میخواستم بدونم علت چیه و ایا مشکل خاصیه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید از ان ازمایش و کشت دهید
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1566 مشاهده پرسش
    با سلام. به علت تشخیص پروستاتیت مزمن به تجویز پزشک روزانه یکعدد افلوکساسین 300 و یکعدد قرص سوپالمتو مصرف می کنم برای دو ماه. از آنجا که قصد بارداری داریم این قرصها روی اسپرم و حرکت آن تاثیر دارند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      داروها را قطع کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب