نارسائی یا کم کاری کلیه و کابوس ترس از دیالیز

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

شاید در خانواده و فامیل شما کسانی بوده اند که کلیه هایشان از کار افتاده و به همین دلیل مجبورند دیالیز بکنند. امروزه یکی از عمده نگرانی های مراجعه کنندگان به مطب اینجانب کسانی هستند که از سلامتی کلیه و احتمال کشیده شدن کارشان به دیالیز شدیداً نگران هستند.

در راستای رفع این نگرانی ها و شعار پیشگیری بهتر از درمان است در اینجا مطالبی سلسله وار در رابطه با بیماریهای کلیه را به زبانی ساده بیان می کنم و امیدوارم با آشنائی با آنها و رعایت موارد ایمنی همیشه کلیه های سالمی داشته باشید.

نقش طبیعی کلیه در بدن ما چیست؟

هر فردی 2 تا کلیه دارد که در پشت و پهلو و زیر دنده ها قرار دارند و نقش عمده آنها تمیز کردن و دیالیز کردن خون از مواد زاید که بدن نیازی به آنها ندارد می باشد و اگر این مواد به صورت ترشح ادرار از بدن خارج نشوند باعث به خطر افتادن سلامتی کلی بدن می گردند و علائمی را ایجاد می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم. دومین نقش کلیه تنظیم املاح بدن از جمله سدیم و پتاسیم می باشد. در صورت به هم خوردن این تنظیم و بالا رفتن k ممکن است بلافاصله قلب ما از کار بیافتد.

تنبلی کلیه

نارسا شدن و یا کم کاری کلیه ها یعنی چه؟

اگر به علتی کلیه های ما کم کار شوند قادر به تصفیه و یا دیالیز طبیعی خون ما نشوند باعث تجمع مواد سمی در خون و به هم خوردن تنظیم املاح بدن ما می شوند. در حالت طبیعی در داخل کلیه میلیون ها واحد سلول های تصفیه کننده خون به نام نفرون قرار دارند که در نارسائی کلیه نفرون ها خون را تصفیه نمی کنند.

دو نوع نارسائی کلیه و یا کم کاری کلیه داریم:

1- نوع نارسائی کلیه حاد

که ناگهانی به علت هائی که ذکر خواهم کرد، کلیه ها به صورت ناگهانی کار نمی کنند.

2- نوع نارسائی کلیه مزمن

که تدریجاً به علت بیماری زمینه ای موجود و عدم کنترل آنها توسط فرد همه اعضای بدن دچار مشکل تدریجی می شوند از جمله کلیه ها. در رأس این بیماری ها می توان به دیابت کنترل نشده، فشار خون کنترل نشده و برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال اشاره کرد.

چه عواملی باعث کم کاری و یا از کارافتادگی کلیه های می شوند؟

درمان کم کاری کلیه

این عوامل به دو قسمت تقسیم می شوند:

1- عوامل ایجاد کننده حاد یا ناگهانی

اغلب به دنبال جراحی و خونریزی زیاد حین و پس از عمل و یا ضربه و تصادف و خونریزی شدید که خون به کلیه ها نمی رسد و لذا سلول های تصفیه یا دیالیز کننده کلیه ها دچار شوک شدید می شوند و عملکردشان مختل می شود و یا فردی به علت اسهال شدید دچار کم شدن مایعات بدن و لذا کاهش خون رسانی به کلیه ها می شود و کلیه اش ناگهانی آسیب می بیند.

2- ورم حاد کلیه

دومین علت ناگهانی از کار افتادن کلیه ها، ابتلا ناگهانی به ورم حاد کلیه ها می باشد که اغلب به علت ابتلا به بیماری ویروسی و یا باکتری از قبیل التهاب گلو به علت باکتری استرپتوکوک و یا به دنبال عفونت پوستی شدید و درمان نشده به صورت ثانویه کلیه ها دچار تورم و کم کاری می شوند. بعضی از عوامل که باعث از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می شوند عبارتند از:

  • کسی که بیماری قند دارد و کنترل نشده و اغلب بالا باشد.
  • فشارخونی که خوب کنترل نشود و به کلیه ها تدریجاً آسیب می زند.
  • برگشت ادراری در بچه ها مخصوصاً دختر بچه ها که باعث آسیب و ازکارافتادگی کلیه های اطفال می شوند و امروزه شایعترین علت دیالیز و پیوند کلیه ها در اطفال می باشد.
  • بیماری های کیست ارثی یا Apck: که در آن به صورت ارثی از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود و از بدو تولد به جای نسج گوشتی کلیه، کیست رشد می کند و باعث از کارافتادگی کلیه ها در سنین جوانی و میانسالی می شود.
  • سنگ های بزرگ کلیه و گیر افتادن سنگ در لوله حالب، امروزه جزء شایعترین علت های از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می باشد و در اینجا توصیه می کنم که اگر سنگ های شاخ گوزنی در کلیه شما است و یا اگر سنگی در لوله حالب دارید سریعاً به دکتر جراح کلیه مراجعه نمایید.
  • انسدادهایی در مسیر خروجی ادرار باعث ازکارافتادگی و کم کاری تدریجی کلیه ها می شوند. این انسدادها می توانند مادرزادی باشند از قبیل تنگی محل اتصال حالب به لگنچه(UPJO) و تنگی محل اتصال حالب به مثانه (UVJo). در مثانه های عصبی پرفشار و یا اکتسابی باشد: از قبیل گیرافتادن سنگ در لوله حالب، انسداد مجرا به علت بزرگی پروستات و یا تنگی مجرا از علل شایع اکتسابی می باشند.

سنگ های کلیه

علائم و نشانه های کم کاری کلیه ها کدامند؟

بسته به شدت ازکارافتادگی کلیه ها فرد دچار علائمی می شود که عبارتند از ضعف مزمن، خستگی مزمن، رنگ پریدگی، کم خونی، بی اشتهایی و بوی بد دهان، ادم و ورم دست و پا و دور چشم و پلک ها. ممکن است در شروع نارسائی کلیه فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

تشخیص نارسائی کلیه چگونه است؟

بهترین روش تشخیص نارسائی کلیه: اندازه گیری اوره خون، کراتینین، BUN و سدیم و پتاسیم می باشد. ضمناً دفع زیاد پروتئین نیز می تواند از علائم نارسا شدن کلیه ها باشد. سونوگرافی نیز بسیار کمک کننده می باشد. در مواردی که علت اصلی نارسا شدن کلیه مشخص نیست، نمونه برداری از کلیه ها با سونوگرافی علت نارسائی کلیه را مشخص می کند.

اگر مبتلا به نارسائی کلیه شدیم چه باید کنیم؟

اولین اقدام شما مراجعه به دکتر می باشد که دکتر شما درخواست آزمایش خون وادرار و سونوگرافی از کلیه ها را خواهد کرد و براساس آنها تصمیم گیری های زیر اتخاذ خواهد شد:

  • اگر علت زمینه ای مشخص باشد باید بلافاصله آنها را درمان کرد به عنوان مثال اگر تنگی و مانعی در مسیر خروج ادرار وجود دارد باید بلافاصله با گذاشتن استنت و یا سوند به خروج ادرار و مواد سمی کمک کنیم. اگر برگشت ادراری وجود دارد باید درمان شود. دیابت و فشارخون کنترل شوند.
  • اگر علتی برای نارسائی کلیه کشف نشود باید از کلیه ها نمونه برداری کرد تا درمان صحیح بلافاصله شروع شود.
  • اگر در آزمایشات انجام شده اندازه کراتینین خون شما زیر 2 می باشد نگران نباشید چرا که با مصرف داروهای مناسب و رعایت رژیم غذائی که شامل حذف نمک و کم کردن پروتئین مواد غذائی است مشکل شما کنترل و درمان خواهدشد.

کراتین خون

  • اگر در بررسی های انجام شده اندازه کراتینین شما بالای 6-5 و اوره بالا باشدو علت زمینه ای و انسداد وجود نداشته باشد دو مسیر در مقابل شما قرار دارد:

باید به دکتر جراح مراجعه کنید تا شانت و یا فیستول عروقی از شما آماده کند که از آن هفته ای 2 الی 3 بار برای انجام دیالیز استفاده کنید. از انجام دیالیز نترسید چون در این شرایط سلامتی شما وابسته به انجام دیالیز می باشد. اگر به تعداد کافی و به موقع انجام ندهید دچار کم خونی ، ضعف و بی حالی، افسردگی و افت شدید بدنی خواهید شد. لذا من توصیه می کنم به موقع اقدام به انجام دیالیز کنید و در این فاصله به دنبال فردی که گروه خون آن به شما می خورد (ترجیحاً از فامیل و آشنا) بگردید تا برای رها شدن از دیالیز پیوند کلیه انجام دهید.

پیوند کلیه امروزه برای کسانی که کلیه هایشان ازکارافتاده است یکی از بهترین اقدامات درمانی انجام پیوند کلیه است. برای انجام پیوند کلیه ابتدا باید فردی که سازگاری نسجی با شما دارد را پیدا کنید و پس از انجام آزمایشات و بررسی دقیق در صورت سازگاری نسجی یکی از کلیه های فرد دهنده را دکتر جراح کلیه به شما پیوند می زند و لذا با عملکرد درست این کلیه، شما دیگر نیازی به انجام دیالیز نخواهید داشت.

درمان های نارسایی حاد کلیوی چیست؟

درمان فرد به علت نارسایی حاد کلیوی بستگی خواهد داشت. هدف درمان بازگرداندن عملکرد عادی کلیه است. در حین بهبودی کلیه ها، جلوگیری از تجمع مایعات و مواد زائد در بدن ضروری است. در اغلب موارد، یک متخصص کلیه که نفرولوژیست نامیده می شود وضعیت فرد را ارزیابی می کند.

1- رژیم غذایی

پزشک رژیم غذایی و مقدار مصرف مایعات را برای بیمار محدود خواهد کرد. این کار تجمع سمومی را کاهش می دهد که کلیه ها به صورت معمول دفع می کنند. معمولا داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و دارای مقادیر کم از پروتئین، نمک و پتاسیم توصیه می شود.

با مصرف غذاهای مفید برای اوره و کراتین میتوانید کلیه های سالم تری داشته باشید.

2- دارو ها

پزشک می تواند جهت درمان یا پیشگیری از بروز همزمان هر گونه عفونت، دارو های آنتی بیوتیک تجویز کند. دارو های مدر یا ادرار آور جهت دفع مایعات به کلیه ها کمک می کنند. کلسیم و انسولین می توانند به فرد در پیشگیری از افزایش بیش از حد و خطرناک میزان پتاسیم در خون کمک کنند.

انسولین خون

هیچ داروی مخصوصی برای نارسایی مزمن کلیوی وجود ندارد اما برخی دارو ها می توانند به کنترل مشکلات به وجود آورنده و همچنین عوارض آن کمک کنند. احتمال دارد فرد جهت درمان و پیشگیری از مشکلات مختلفی که توسط نارسایی مزمن کلیوی ایجاد شده اند نیاز به مصرف دارو داشته باشد.

3- دیالیز

ممکن است، فرد به دیالیز نیاز داشته باشد اما این نیاز همیشگی نبوده و به احتمال زیاد موقتی می باشد. دیالیز شامل هدایت کردن خون به خارج از بدن و به درون دستگاهی می شود که مواد زائد خون را تصفیه می کند. سپس خون تصفیه شده به درون بدن فرد باز می گردد. در صورتی که میزان پتاسیم در خون فرد به طرز خطرناکی بالا باشد، دیالیز می تواند جان او را نجات دهد.

در صورت ایجاد تغییرات در وضعیت ذهنی یا توقف دفع ادرار، دیالیز ضرورت می یابد. همچنین در صورت ابتلا به پریکاردیت یا التهاب قلب نیز ممکن است فرد به دیالیز نیاز داشته باشد. دیالیز می تواند به دفع محصولات زائد نیتروژن دار از بدن کمک کند.

در خاتمه توصیه های اینجانب برای اینکه کلیه هایی سالم داشته باشیم و کارمان به جاهایی مانند دیالیز نکشد:

1- هر دو ساعت یک لیوان آب میل کنید بهترین نوشیدنی آب است و سپس چای کم رنگ و مصرف میوه های آبدار

 درمان هیدرونفروز کلیه چیست

2- از پاشیدن بی رویه نمک به غذا اجتناب کنید

3- چکاب منظم را فراموش نکنید و با تشخیص به موقع بیمار های آسب رساننده به کلیه از قبیل دیابت، فشارخون، برگشت ادرار به کلیه، سنگ کلیه و وجود انسداد آنها را به موقع درمان کنید.

4- بازهم تأکید می کنم دیابت و فشار خونتان را کنترل کنید.

5- از مصرف غذاهای پرنمک و پر پروتئین به عنوان عادت اجتناب نمائید.

6- با بررسی دقیق قبل از ازدواج و در صورت سابقه خانوادگی بیماری کیستی کلیه در یکی از زوجین از ازدواج با چنین افرادی به علت انتقال نسل به نسل بیماری جلوگیری کنید.

7- در صورت مشاهده کوچکترین علائم و نشانه های نارسائی کلیه با پزشک معالجتان مراجعه نمائید.

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟

اگر بیمار به دلیل آسیب حاد کلیه (AKI) تحت دیالیز باشد، بهبودی امکان پذیر است و اغلب می توان دیالیز را متوقف کرد ولی اگر بیمار به دلیل بیماری مزمن کلیوی (CKD) دیالیز می شود، قطع آن می تواند منجر به مرگ یا بیماری شدید شود.

اگر دیالیز جواب ندهد چه می شود؟

بدون دیالیز، سموم در خون انباشته می شوند و باعث ایجاد وضعیتی به نام اورمی می شوند. بیمار هر دارویی را که برای مدیریت علائم اورمی و سایر شرایط پزشکی لازم باشد، دریافت می کند. بسته به سرعت تجمع سموم، مرگ شخص را معمولاً از چند روز تا چند هفته به دنبال دارد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.4/5 - (496 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 81 مشاهده پرسش
    از آذربایجان، ساحل رود ارس، سلام و صفا باد خدمت جنابعالی!
    از اینکه دانش خود را فروتنانه و بی منت عمومی می کنید، قدردانم، عمرتان باد و مراد!
    من حدودا 45 روز است که علائم پروستات (سایز پروستات ۲۸) دارم که شامل سوزش ادرار، شب ادراری موقع خوردن مایعات زیاد، فشار کم ادرار زمانی که مثانه کامل پر نباشد، مشکل نعوذ هنگام رابطه، ادرار نیم ساعت یا ۴۵ دقیقه بعد از خوردن مایعات و درد در بیضه چپ که پزشک معالجم گفتند از واریکوسلی که دارم ناشی می شود.
    حدودا ۲ هفته است که دارو مصرف می کنم: ترازوسین ۲، آزیروسین ۵۰۰، لووفلوکساسین ۵۰۰، ریپنتین ۱۰۰، فنازومکس و وانابرن، والبته دو آمپول آفازوکس هم داشتم که تزریق شده.
    می خواستم راهنمایی کنید نوع پروستات با این علایم چیست؟ چه مدت باید دارو بخورم؟ این داروها کفاف می کند؟ و اینکه اختلال نعوذ و زایل شدن قدرت باروری ام مرا نگران می کند...
    1. تصویر کاربر علی شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش)
      عذرخواهی می کنم که فراموش کردم، من 39 سال دارم. ممنون
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش)
      عذرخواهی می کنم که فراموش کردم، من 39 سال دارم.
    3. تصویر کاربر علی شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش)
      من 39 سال دارم.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز مایع منی و کشت ادرار انجام دهید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر الهام یکشنبه ۲ دی ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 83 مشاهده پرسش
    با سلام پدر بنده سال گذشته عمل برداشتن پروستات را انجام دادن و در حال حاضر با تکرر ادرار و وجود خون در ادرار مواجه شدن عدد تومور مارکر پروستات ۳ هست آیا ممکنه دوباره عود کرده باشه بیماری؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش)
      پروستات خوش خیم بود یا بدخیم؟
    2. تصویر کاربر الهام شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش)
      فکر میکنم خوش خیم بود چون دکترشون درمان تکمیلی ندادن و طی یک سال که تحت نظر بودن همه چیز خوب بود
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش)
      به جراح معالج خودتون مراجعه کنید باید سیستوسکوپی بشه ناحیه مشکوک ببینن از پروستات هست یا خیر و تراشیده بشه
    4. تصویر کاربر الهام شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش)
      سپاسگزارم جناب دکتر
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ دی ۳( 5 ماه پیش)
      🌺
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    عرض ادب، جناب دکتر پدر بنده ۶۴ ساله هستند چند وقت پیش ازمایش psa دادن که مقدارش ۱۳ بود، چون اطلاع نداشتن روز ازمایش دادن دوچرخه سواری کرده بودن و با دوچرخه هم رفته بودن ازمایشگاه. پزشک براشون انتی بیوتیک تجویز کردند بعد از یک ماه مصرف و تکرار ازمایش psa 7 شد. خواستم ببینم ایا نمونه برداری لازم هست یا خیر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش)
      ۲ هفته ی بعد مجددا تکرار بشه اگر پایین تر نیومد باید ام آر آی پروستات انجام بشه
  • تصویر کاربر Iran دوشنبه ۳ دی ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 87 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر جناب دکترمحترم بیمار ما توسط شما بزرگوار اردیبهشت turpشده و خداروشکر حالش روز به روز بهتر و بهتر شد.فرمودید چکاب دوره ای و به علت کراتینین بالای ۲ فرمودید تحت نظر نفرولوگ باشه و خداروشکر در آخر مرداد کراتینین به ۱.۹۰ رسید و پس از عمل اوره پایین بود که الان در این آزمایش جدید مورخ ۲۸آذر که خدمتتون ارسال کردم هم کراتینین مجدد ۲ شده و هم اوره بالا رفته به ۴۸رسیده ضمن اینکه در این سه ماهه مجدد کلیه ها سنگ ساخته بویژه سنگ۶م م در کلیه چپ و ۱۰م م در کلیه راست و اینکه حجم پروستات هم به ۶۱ رسیده .لطف میفرمایید بفرمایید شرح حال رو و چه دستور میفرمایید .سپاس فراوان از مهر و محبت شما استاد بزرگوار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش)
      فعلا اقدام خاصی لازم نیست تحت نظر نفرولوژیست باشید به متخصص تغذیه هم مراجعه کنید مثل روتین قبلی کراتینین چک بشه و با من در ارتباط باشید
    2. تصویر کاربر Iran یکشنبه ۲ دی ۳( 5 ماه پیش)
      با سلام و سپاس از لطف ومحبت شما جناب دکتر امروز که به نفرولوژیست مربوطه مراجعه کردیم ایشان علاوه بر سه داروی فبیکس و رنال فکت و فولیک اسید که از قبل داده بود هیدروکلروتیازید ۲۵ و اوروسیترا ۱۰ رو هم اضافه و تجویز کرد . در مورد افزایش حجم پروستات در این سه ماه و علت آن حتماً از جناب پرفسور جویا شوید‌.نیاز به تست psa هست جناب دکتر ؟ و آیا افزایش وزن حدود ۶ کیلو بیمار ما به نسبت سه ماهه گذشته میتونه جز عوامل باشه یا خیر ؟سپاس بی کران
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳ دی ۳( 5 ماه پیش)
      افزایش سایز در سونوگرافی بارتوجه به وابسته به اپراتور بودنش قابل اتکا نیست و نباید نگرانتون کنه طی چک آپ بعدی ازمایش ،psa هم انجام بدین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 77 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید خدمت پرفسور عزیز
    مدارک پدرم را خدمتتان ارسال می کنم خواهشمند است در زمینه نمونه برداری نظر خود را اعلام نمایید؟آیا نیاز به عمل و جراحی برداشتن پروستات دارد یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      خوش خیم بوده نمونه برداری نیاز به برداشتن پروستات نیست اگر علائم ادراری اذیت کننده هست میشه عمل کرد
    2. تصویر کاربر جواد جمعه ۳۰ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      جناب استاد ببخشید
      پدر سوزش ادرار داره و شب های دستشویی زیاد می رود ادرار باقیمانده اش زیاد است ایا لازم است عمل شود یا با دارو برطرف می گردد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۳( 5 ماه پیش)
      اصلا دارو مصرف نکرده؟
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر کیا جمعه ۳۰ آذر ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 64 مشاهده پرسش
    بیمار من متاستاز شده
    درمان پیشنهادی شما چیست
    آیا درمان دارویی مناسب است خواهشمندم راهی به جز شیمی درمانی هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      باید به انکولوژیست مراجعه کنید درمان دارویی مناسب شیمی درمانی رادیوتراپی همزمان لازمه
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۹ آذر ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 82 مشاهده پرسش
    سلام.من ۲۳ سالمه ۵ ساله که دچار التهاب پروستات مزمن هستم در حال حاضر میشه گفت هیچ مشکل خاصی ندارم مخصوصا وقتایی که ورزش میکنم کاملا پروستاتم به طور موقت کوچک میشه هیچ گونه دردی احساس نمیکنم.فقط سوالم اینه که استمرار این بیماری با توجه به نبود درمان قطعی چقدر احتمال تبدیل به سرطان شدن داره و ایا در سنین پایین هم امکان داره یا خیر.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۹ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      هیچ ربطی به سرطان پروستات نداره
  • تصویر کاربر عباس پنجشنبه ۲۹ آذر ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 97 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید خدمت دکتر مهربان بنده 52سالمه مدت یکساله درگیر بیماری پروستات خوش خیم هایپرپلازی هستم مرحله اول psa4.57 بود داروهای کپسول تامسور و فیناستراید و قرص روغن کدووافلوکساسین تجویز واستفاده کردم به مدت سه ماه آزمایش دادم psaشد 3.68شد باBpH 34سی سیوبعد از سه ماه دیگه psaشد 9.06 بعداز سه ماه دیگه دارو مصرف کردم اومد پایین psa6.2 شد دوباره آزمایش دادم psaشده 7.79 وBPHشده 42سی سی الان به پرفسور زرگوشی دکتر ساکن در کرمانشاه مراجعه کردم گفتن باید نمونه برداری بیوپسی پروستات انجام بدید ممنون میشم راهنمای کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۹ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      بله ابتدا ام آر آی پروستات انجام بدین
  • تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 81 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت پرفسور کرمی عزیز جواب پاتولوژی پدرم را برایتون می فرستم می خواستم در این زمینه ما را راهنمایی نمایید؟آیا نیاز به عمل وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      جواب پاتولوژی رو نفرستاید
  • تصویر کاربر امیرحسین چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 76 مشاهده پرسش
    برای ‌‌ psaبالا چه اقداماتی انجام دهیم عددpsaمن ۳/۸۸است وسن من پنجاه سال است و علائمی ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      چک مجدد یک ماه بعد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مرادی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر اگر بزرگی پرستات طبیعی است چرا بعضی افراد دچار این عارضه نمیشوند و هیچ مشگلی با پرستات ندارنند راهی است تا دیگران انجام دهند تا مثل آن افراد بدون مشگل باشند
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر رصا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    psa 8 است بدون علامت فقط ناتوانی جنسی چند ماهیست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      تکرار بکنید بالا است
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دانشجوی پزشکی در لرستان هستم به طور تجربی دیده ام که مردم با استافاده از موادی و گیاهانی دفع سنگ کلیه داشته اند و بسیار موثر بوده است به نظر شما این موضوع قابل بررسی و مقاله هستند .خواهشا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه بر اساس پاتوفیزیولوزی تشکیل سنگ عامیانه است
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب بعد از سونوگرافی متوجه کیست کوچکی به ابعاد 5 در 6 میل در پروستات شدم می خواستم بدونم ایا نیاز به نمونه برداری از کیست ایا خطر ساز هست ایا در اسپرم تاثیر گذار می باشد
    ابعاد پروستات 35 در 33 در 36 می باشد دچار درد مزمن در پروستات می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده 44ساله دچار بزرگی پروستات باوجود مصرف دارو تحت نظر پزشک پروستات بنده نسبت به سال گذشته3 گرم بزرگتر فرماییدگرم رسیده است لطفا راهنمای
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با توجه به سن نیاز به کاری نیست
  • تصویر کاربر قدرت پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 642 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر پدر شصت سأله اي دارم كه تو ادرار كردن مشكل داره و ميگه كه إدرارش نمي ياد متخصص هم در مورد پروستات گفته كه مشكلي نداره با أين حال داروهاي اومنيك و فينسترايد و قرص كدو همچنين بتانكول مصرف مي كنه و هنوز مشكل ادرار كردن داره چه أر بأيد بكنيم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید تست سرطان پروستات و سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .من بعد رابطه با همسرم ترشحاتی میبینم که سبزو زردرنگن و گاها سفیدن و به صورت تیکه تیکه هستن میخواستم بدونم علت چیه و ایا مشکل خاصیه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید از ان ازمایش و کشت دهید
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1566 مشاهده پرسش
    با سلام. به علت تشخیص پروستاتیت مزمن به تجویز پزشک روزانه یکعدد افلوکساسین 300 و یکعدد قرص سوپالمتو مصرف می کنم برای دو ماه. از آنجا که قصد بارداری داریم این قرصها روی اسپرم و حرکت آن تاثیر دارند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      داروها را قطع کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب