نارسائی یا کم کاری کلیه و کابوس ترس از دیالیز

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

شاید در خانواده و فامیل شما کسانی بوده اند که کلیه هایشان از کار افتاده و به همین دلیل مجبورند دیالیز بکنند. امروزه یکی از عمده نگرانی های مراجعه کنندگان به مطب اینجانب کسانی هستند که از سلامتی کلیه و احتمال کشیده شدن کارشان به دیالیز شدیداً نگران هستند.

در راستای رفع این نگرانی ها و شعار پیشگیری بهتر از درمان است در اینجا مطالبی سلسله وار در رابطه با بیماریهای کلیه را به زبانی ساده بیان می کنم و امیدوارم با آشنائی با آنها و رعایت موارد ایمنی همیشه کلیه های سالمی داشته باشید.

نقش طبیعی کلیه در بدن ما چیست؟

هر فردی 2 تا کلیه دارد که در پشت و پهلو و زیر دنده ها قرار دارند و نقش عمده آنها تمیز کردن و دیالیز کردن خون از مواد زاید که بدن نیازی به آنها ندارد می باشد و اگر این مواد به صورت ترشح ادرار از بدن خارج نشوند باعث به خطر افتادن سلامتی کلی بدن می گردند و علائمی را ایجاد می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم. دومین نقش کلیه تنظیم املاح بدن از جمله سدیم و پتاسیم می باشد. در صورت به هم خوردن این تنظیم و بالا رفتن k ممکن است بلافاصله قلب ما از کار بیافتد.

تنبلی کلیه

نارسا شدن و یا کم کاری کلیه ها یعنی چه؟

اگر به علتی کلیه های ما کم کار شوند قادر به تصفیه و یا دیالیز طبیعی خون ما نشوند باعث تجمع مواد سمی در خون و به هم خوردن تنظیم املاح بدن ما می شوند. در حالت طبیعی در داخل کلیه میلیون ها واحد سلول های تصفیه کننده خون به نام نفرون قرار دارند که در نارسائی کلیه نفرون ها خون را تصفیه نمی کنند.

دو نوع نارسائی کلیه و یا کم کاری کلیه داریم:

1- نوع نارسائی کلیه حاد

که ناگهانی به علت هائی که ذکر خواهم کرد، کلیه ها به صورت ناگهانی کار نمی کنند.

2- نوع نارسائی کلیه مزمن

که تدریجاً به علت بیماری زمینه ای موجود و عدم کنترل آنها توسط فرد همه اعضای بدن دچار مشکل تدریجی می شوند از جمله کلیه ها. در رأس این بیماری ها می توان به دیابت کنترل نشده، فشار خون کنترل نشده و برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال اشاره کرد.

چه عواملی باعث کم کاری و یا از کارافتادگی کلیه های می شوند؟

درمان کم کاری کلیه

این عوامل به دو قسمت تقسیم می شوند:

1- عوامل ایجاد کننده حاد یا ناگهانی

اغلب به دنبال جراحی و خونریزی زیاد حین و پس از عمل و یا ضربه و تصادف و خونریزی شدید که خون به کلیه ها نمی رسد و لذا سلول های تصفیه یا دیالیز کننده کلیه ها دچار شوک شدید می شوند و عملکردشان مختل می شود و یا فردی به علت اسهال شدید دچار کم شدن مایعات بدن و لذا کاهش خون رسانی به کلیه ها می شود و کلیه اش ناگهانی آسیب می بیند.

2- ورم حاد کلیه

دومین علت ناگهانی از کار افتادن کلیه ها، ابتلا ناگهانی به ورم حاد کلیه ها می باشد که اغلب به علت ابتلا به بیماری ویروسی و یا باکتری از قبیل التهاب گلو به علت باکتری استرپتوکوک و یا به دنبال عفونت پوستی شدید و درمان نشده به صورت ثانویه کلیه ها دچار تورم و کم کاری می شوند. بعضی از عوامل که باعث از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می شوند عبارتند از:

  • کسی که بیماری قند دارد و کنترل نشده و اغلب بالا باشد.
  • فشارخونی که خوب کنترل نشود و به کلیه ها تدریجاً آسیب می زند.
  • برگشت ادراری در بچه ها مخصوصاً دختر بچه ها که باعث آسیب و ازکارافتادگی کلیه های اطفال می شوند و امروزه شایعترین علت دیالیز و پیوند کلیه ها در اطفال می باشد.
  • بیماری های کیست ارثی یا Apck: که در آن به صورت ارثی از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود و از بدو تولد به جای نسج گوشتی کلیه، کیست رشد می کند و باعث از کارافتادگی کلیه ها در سنین جوانی و میانسالی می شود.
  • سنگ های بزرگ کلیه و گیر افتادن سنگ در لوله حالب، امروزه جزء شایعترین علت های از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می باشد و در اینجا توصیه می کنم که اگر سنگ های شاخ گوزنی در کلیه شما است و یا اگر سنگی در لوله حالب دارید سریعاً به دکتر جراح کلیه مراجعه نمایید.
  • انسدادهایی در مسیر خروجی ادرار باعث ازکارافتادگی و کم کاری تدریجی کلیه ها می شوند. این انسدادها می توانند مادرزادی باشند از قبیل تنگی محل اتصال حالب به لگنچه(UPJO) و تنگی محل اتصال حالب به مثانه (UVJo). در مثانه های عصبی پرفشار و یا اکتسابی باشد: از قبیل گیرافتادن سنگ در لوله حالب، انسداد مجرا به علت بزرگی پروستات و یا تنگی مجرا از علل شایع اکتسابی می باشند.

سنگ های کلیه

علائم و نشانه های کم کاری کلیه ها کدامند؟

بسته به شدت ازکارافتادگی کلیه ها فرد دچار علائمی می شود که عبارتند از ضعف مزمن، خستگی مزمن، رنگ پریدگی، کم خونی، بی اشتهایی و بوی بد دهان، ادم و ورم دست و پا و دور چشم و پلک ها. ممکن است در شروع نارسائی کلیه فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

تشخیص نارسائی کلیه چگونه است؟

بهترین روش تشخیص نارسائی کلیه: اندازه گیری اوره خون، کراتینین، BUN و سدیم و پتاسیم می باشد. ضمناً دفع زیاد پروتئین نیز می تواند از علائم نارسا شدن کلیه ها باشد. سونوگرافی نیز بسیار کمک کننده می باشد. در مواردی که علت اصلی نارسا شدن کلیه مشخص نیست، نمونه برداری از کلیه ها با سونوگرافی علت نارسائی کلیه را مشخص می کند.

اگر مبتلا به نارسائی کلیه شدیم چه باید کنیم؟

اولین اقدام شما مراجعه به دکتر می باشد که دکتر شما درخواست آزمایش خون وادرار و سونوگرافی از کلیه ها را خواهد کرد و براساس آنها تصمیم گیری های زیر اتخاذ خواهد شد:

  • اگر علت زمینه ای مشخص باشد باید بلافاصله آنها را درمان کرد به عنوان مثال اگر تنگی و مانعی در مسیر خروج ادرار وجود دارد باید بلافاصله با گذاشتن استنت و یا سوند به خروج ادرار و مواد سمی کمک کنیم. اگر برگشت ادراری وجود دارد باید درمان شود. دیابت و فشارخون کنترل شوند.
  • اگر علتی برای نارسائی کلیه کشف نشود باید از کلیه ها نمونه برداری کرد تا درمان صحیح بلافاصله شروع شود.
  • اگر در آزمایشات انجام شده اندازه کراتینین خون شما زیر 2 می باشد نگران نباشید چرا که با مصرف داروهای مناسب و رعایت رژیم غذائی که شامل حذف نمک و کم کردن پروتئین مواد غذائی است مشکل شما کنترل و درمان خواهدشد.

کراتین خون

  • اگر در بررسی های انجام شده اندازه کراتینین شما بالای 6-5 و اوره بالا باشدو علت زمینه ای و انسداد وجود نداشته باشد دو مسیر در مقابل شما قرار دارد:

باید به دکتر جراح مراجعه کنید تا شانت و یا فیستول عروقی از شما آماده کند که از آن هفته ای 2 الی 3 بار برای انجام دیالیز استفاده کنید. از انجام دیالیز نترسید چون در این شرایط سلامتی شما وابسته به انجام دیالیز می باشد. اگر به تعداد کافی و به موقع انجام ندهید دچار کم خونی ، ضعف و بی حالی، افسردگی و افت شدید بدنی خواهید شد. لذا من توصیه می کنم به موقع اقدام به انجام دیالیز کنید و در این فاصله به دنبال فردی که گروه خون آن به شما می خورد (ترجیحاً از فامیل و آشنا) بگردید تا برای رها شدن از دیالیز پیوند کلیه انجام دهید.

پیوند کلیه امروزه برای کسانی که کلیه هایشان ازکارافتاده است یکی از بهترین اقدامات درمانی انجام پیوند کلیه است. برای انجام پیوند کلیه ابتدا باید فردی که سازگاری نسجی با شما دارد را پیدا کنید و پس از انجام آزمایشات و بررسی دقیق در صورت سازگاری نسجی یکی از کلیه های فرد دهنده را دکتر جراح کلیه به شما پیوند می زند و لذا با عملکرد درست این کلیه، شما دیگر نیازی به انجام دیالیز نخواهید داشت.

درمان های نارسایی حاد کلیوی چیست؟

درمان فرد به علت نارسایی حاد کلیوی بستگی خواهد داشت. هدف درمان بازگرداندن عملکرد عادی کلیه است. در حین بهبودی کلیه ها، جلوگیری از تجمع مایعات و مواد زائد در بدن ضروری است. در اغلب موارد، یک متخصص کلیه که نفرولوژیست نامیده می شود وضعیت فرد را ارزیابی می کند.

1- رژیم غذایی

پزشک رژیم غذایی و مقدار مصرف مایعات را برای بیمار محدود خواهد کرد. این کار تجمع سمومی را کاهش می دهد که کلیه ها به صورت معمول دفع می کنند. معمولا داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و دارای مقادیر کم از پروتئین، نمک و پتاسیم توصیه می شود.

با مصرف غذاهای مفید برای اوره و کراتین میتوانید کلیه های سالم تری داشته باشید.

2- دارو ها

پزشک می تواند جهت درمان یا پیشگیری از بروز همزمان هر گونه عفونت، دارو های آنتی بیوتیک تجویز کند. دارو های مدر یا ادرار آور جهت دفع مایعات به کلیه ها کمک می کنند. کلسیم و انسولین می توانند به فرد در پیشگیری از افزایش بیش از حد و خطرناک میزان پتاسیم در خون کمک کنند.

انسولین خون

هیچ داروی مخصوصی برای نارسایی مزمن کلیوی وجود ندارد اما برخی دارو ها می توانند به کنترل مشکلات به وجود آورنده و همچنین عوارض آن کمک کنند. احتمال دارد فرد جهت درمان و پیشگیری از مشکلات مختلفی که توسط نارسایی مزمن کلیوی ایجاد شده اند نیاز به مصرف دارو داشته باشد.

3- دیالیز

ممکن است، فرد به دیالیز نیاز داشته باشد اما این نیاز همیشگی نبوده و به احتمال زیاد موقتی می باشد. دیالیز شامل هدایت کردن خون به خارج از بدن و به درون دستگاهی می شود که مواد زائد خون را تصفیه می کند. سپس خون تصفیه شده به درون بدن فرد باز می گردد. در صورتی که میزان پتاسیم در خون فرد به طرز خطرناکی بالا باشد، دیالیز می تواند جان او را نجات دهد.

در صورت ایجاد تغییرات در وضعیت ذهنی یا توقف دفع ادرار، دیالیز ضرورت می یابد. همچنین در صورت ابتلا به پریکاردیت یا التهاب قلب نیز ممکن است فرد به دیالیز نیاز داشته باشد. دیالیز می تواند به دفع محصولات زائد نیتروژن دار از بدن کمک کند.

در خاتمه توصیه های اینجانب برای اینکه کلیه هایی سالم داشته باشیم و کارمان به جاهایی مانند دیالیز نکشد:

1- هر دو ساعت یک لیوان آب میل کنید بهترین نوشیدنی آب است و سپس چای کم رنگ و مصرف میوه های آبدار

 درمان هیدرونفروز کلیه چیست

2- از پاشیدن بی رویه نمک به غذا اجتناب کنید

3- چکاب منظم را فراموش نکنید و با تشخیص به موقع بیمار های آسب رساننده به کلیه از قبیل دیابت، فشارخون، برگشت ادرار به کلیه، سنگ کلیه و وجود انسداد آنها را به موقع درمان کنید.

4- بازهم تأکید می کنم دیابت و فشار خونتان را کنترل کنید.

5- از مصرف غذاهای پرنمک و پر پروتئین به عنوان عادت اجتناب نمائید.

6- با بررسی دقیق قبل از ازدواج و در صورت سابقه خانوادگی بیماری کیستی کلیه در یکی از زوجین از ازدواج با چنین افرادی به علت انتقال نسل به نسل بیماری جلوگیری کنید.

7- در صورت مشاهده کوچکترین علائم و نشانه های نارسائی کلیه با پزشک معالجتان مراجعه نمائید.

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟

اگر بیمار به دلیل آسیب حاد کلیه (AKI) تحت دیالیز باشد، بهبودی امکان پذیر است و اغلب می توان دیالیز را متوقف کرد ولی اگر بیمار به دلیل بیماری مزمن کلیوی (CKD) دیالیز می شود، قطع آن می تواند منجر به مرگ یا بیماری شدید شود.

اگر دیالیز جواب ندهد چه می شود؟

بدون دیالیز، سموم در خون انباشته می شوند و باعث ایجاد وضعیتی به نام اورمی می شوند. بیمار هر دارویی را که برای مدیریت علائم اورمی و سایر شرایط پزشکی لازم باشد، دریافت می کند. بسته به سرعت تجمع سموم، مرگ شخص را معمولاً از چند روز تا چند هفته به دنبال دارد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.4/5 - (496 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مقصود چهارشنبه ۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    پدر من 68 ساله است متوجه شدم psaایشان 98.93 بود سریعا از طریق اورولوژ بیمارستان لبافی نژاد(سرویس دکتر رادفر)اقدام کردم تمامی اقدامات تشخیصی رو اعم از آزمایش (cr-bun)وفول بادی اسکن (مشکوک بود)و اسکن لگن (ابعاد پروستات بزرگ -هیدرونفروزیس کلیه چپ)و بیوپسی 6مورد (همه درصدی از آدنوکارسینوم )و ام آر آی ویژه با تزریق و بی تزریق از ناحیه لومبورال جهت افتراق بون متاستاز یا دژنریتیو (خوشبختانه دژنرتیو و لورودیز بود) انجام دادم دکتر رادفر توصیه عمل رادیکال پروستات رو کردن در حالی که با دکتر غلامحسین نادری(استاد بیمارستان شریعتی) به دلیل اینکه بابام پارکینسون هم داره که دارو درمانی میکنم گفت کاندید خوبی برا عمل نیست و هرومون تراپی رو توصیه کرد. در حالی که د.رادفر گفت قرص بیکالاتاماید 50 همون هورمون است. الان من چه تصمیمی باید بگیرم عمل کنم یا نه ؟ و اگر عمل نکنم آیا متاستاز نمیده در آینده ؟ با سپاس فراوان از شما
    1. تصویر کاربر مقصود چهارشنبه ۲۷ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام من اشتباه کردم یعنی نتونستم 5 تا تصویر بفرستم یه دونه اومده امکان اصلاح سوال و ارسال مجدد نیست؟
    2. تصویر کاربر مقصود چهارشنبه ۲۷ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      ممنونم پس ارسال شده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      هر دو ووش مقبول است بسته به شرايط بيمار است اگر شرايط قلبي وجسمي خوب باشد عمل جراحي٢-اگر نه هورمون وراديو تراپي
    4. تصویر کاربر مقصود پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام مشکل قلبی نداشته اند تا بحال ولی در عمل مشاوره بیهوشی و قلب انجام میشه دیگه . پس بنابراین جراحی رو شروع کنیم انشاالله ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      بله ميتوانيد
    6. تصویر کاربر مقصود جمعه ۲۹ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      ممنونم دکتر جان
    7. تصویر کاربر مقصود جمعه ۲۹ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      یاشا سن دکتر یاشا
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      تشكر
    9. تصویر کاربر مقصود شنبه ۳۰ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      دکتر جان موضوع رو با یکی از متخصصین که از دوستان هستند در میون گذاشتم نظر ایشون (دکتر علی اکبر کرمی -هیئت علمی قزوین ) گفت :
      - دکتر:سلام شروع هورمون درمانی
      ابتدا کپسول فلوتامید ۲۵۰ هر ۸ ساعت تا یکماه
      سپس شروع آمپول دیفرلین ۳.۷۵ ماهانه تا آخر عمر
      -من: یعنی رادیکال پروستاتکتومی نه؟
      -دکتر:نه
      -من: رادیو تراپی هم لازم نیست؟
      -دکتر:چرا بعد از شروع هورمون تراپی - بعد از یکماه آمپول رو هم باید شروع کنید- بیکلوتامید با فلوتامید فرقی نداره
      من : نتیجه پس بنابراین : 1-داروی بیکالاتاماید تا یک ماه (دققا 30 تا بود به شکل قرص ادامه میدیم ) 2- رادیوتراپی 3-بعد یکم به یکم تزریق آمپول دیفرلین 3/75
      دکتر حسین کرمی سیزین نظریز ندی ؟ تا من جمع بندی الییم انشاالله؟
      ممنونام بیلزدن
      الله سیزی شاد ادسین
    10. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      من نطرم را گفته ام
    11. تصویر کاربر مقصود دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام استاد
      برادر زاده ام 15 ساله است (دبیرستانی ) داره ورزش بوکس هم میکنه درد در ناحیه بیضه داشته (چپ) یه بار سونوگرافی معمولی یه بار هم داپلر گرفتیم واریکوسل گرید 2 گزارش شد ولی میگه سابقه تروما نداره استاد محبت کنید ببینید چی کار باید بکنیم ممنونم دکتر
    12. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام بهترين روش تشخيص واريكوسل معاينه است بايد ببينم
    13. نمایش سایر 11 پاسخ
  • تصویر کاربر رمضان چهارشنبه ۲۷ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید
    مردی هستم 68 ساله در تاریخ 87/2/7 عمل لیزری TURP شدم.
    پس از انجام عمل دچار عوارضی از قبیل تکرر ادرار،سوزش ادرار و درد در آلت در هنگام ادرار شدم و چندی بار به متخصص ارولوژی مراجعه کردم و چندین بار عمل سیستوسکوپی روی من انجام شد و کماکان همان عوارض پابرجا هست.نوار مثانه و تست ادرار چندین مرحله انجام دادم که نوارها همگی به کم بودن فشار ادرار اذعان داشتند.
    لازم به ذکر است پس از انجام TURP و آزمایش پاتولوژی دادم که جواب خوش خیم بود و آخرین PSA که انجام دادم شماره ی پروستاتم 67 صدم بوده(در تاریخ 2/11/95).
    خواهشمند است بزرگواری کنید و بنده را از این درد و ناراحتی نجات دهید
    با تشکر از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام مشكل شما به علت مثانه است نه پروستات ولذا بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس بگيريد
  • تصویر کاربر رمضان پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    با سلام مردی هستم 68 ساله در تاریخ 7287 عمل لیزری TURP شدم. پس از انجام عمل دچار عوارضی از قبیل تکرر ادرار سوزش ادرار و درد در الت در هنگام ادرار شدم و چندین بار به متخصص ارولوژی مراجعه کردم و چندین بار عمل سیستوسکوپی روی مم انجام شد کماکان همان عوارض پاربرجاست .نوار مثانه و تست ادرار چندین مرحله انجام دادم که نوارها همگی به کم بودن فشار ادرار اذعان داشتند. لازم به ذکر است پس از انجام turp و آزمایش پاتولوژی دادم که جواب خوش خیم بود و آخرین psa که انجام دادم شماره پروستاتم 67 صدم بوده در تاریخ 95112. خواهشمند است بزرگواری کنید و بنده را از این درد و ناراحتی نجات دهید با تشکر از لطف شمت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام همه را ديدم مورد نياز به درمان جديد نميبينم بايد با مقاومت با تكرر ادرار كنار بياييد
  • تصویر کاربر حسام سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 5881 مشاهده پرسش
    آقای دکتر علت کلسیفیه شدن پروستاتم چیه ازکلسیم هایی هست که تو این چند سال خوردم؟ درمان داره و چقدرطول میکشه؟ پروستاتیت هست یاپروستاسیس؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      مهم نيست ودارو اثر ندارد وقطع كنيد
  • تصویر کاربر جبارناصری دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام، مشکلات من به شرح زیر می باشد 1-نارضایتی درهنگام تخلیه ادار ( ماندن ادرار در مثانه )2-عدم تخلیه کامل منی ( حس ماندن منی درآلت تناسلی )3-زود زود رفتن به دستشویی4-سه سال پیش جراحی واریکوسل چپ انجام داده ام، بازهم به نظرخودم عود کرده احتمال دارد مشکلات من به واریکوسل ربط داشته باشد؟ خواهشا راهنمایی بفرمایید؟ اگربه جراحی هم نیازباشدباتوجه به اینکه درشهرستان هستم آیا درتهران ممکن است جراحی شوم؟ مشاهده فایل پیوست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام براي بررسي عدم تخليه بايد نوار مثانه بگيريد٢-سونوگرافي خوب است٣-عود نكرده ونياز به عمل نيست
  • تصویر کاربر غلامحسن دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    باسلام
    پدرم80ساله یک ماه پیش خونریزی مغزی داشته و چند سال است پروستات داردو گیاهی پروستاتان مصرف میکردالان دارای سوندفولی و مرتب فشاروقندش کنترل میشود.
    پروستاتش 33 میباشدوپزشک عمومی کپسول پروترال4دهم نوشته آیا مصرف کنند یا خیر؟باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام بايد نوار عصب مثانه بگيريد تا درمان قطعي مشخص شود جهت كمك با شماره ٠٩٣٥١١٤٢٠٨٠ ده صبح به بعد تماس بگيريد
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 844 مشاهده پرسش
    با سلام ،پدر من ۷۲ ساله هستن، بعد از نمونه برداری از پروستات که خوش خیم تشخیص داده شده است، دچار انسداد ادرار شدن، در بیمارستان متاسفانه بعد از دوازده ساعت بعد از نمونه برداری که خیلی درد داشتن و کسی رسیدگی نکرده بود سوند گذاشتن ، دو روز با سوند بودن ، بعد از برداشتن سوند دوباره دچاره انسداد ادرار شدن و با زحمت و درد زیاد دوباره به مدت چهار روز سوند گذاشتن براشون، از دیروز که سوند برداشته شده کماکان مشکل دفع ادرار دارن، ابتدا نمیتونستن دفع ادرار کنن و مثانه پر شده بود و احساس درد داشتن، کمی خون هم دفع کردن. بعد کمی نشستن در آب گرم و گرما دادن به موضع پروستات حجم خیلی زیادی ادرار دفع شد ازشون . و باز هم درد شدید دارن. میخواستم بپرسم آیا بعد یک هفته این مشکلات طبیعیه؟ چه کار میشه کرد که. روند بهبودی سریعتر بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      بله اگر ادامه داشت چون سرطاني نيست عمل كنيد تا مشكل حل شود٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر ن سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    پروستات به ابعاد 40*38*40mm و حجم تقریبی 33ml اکوی هموژن دارد. سن 58 سال آیا نیاز به درمان دارد یا خیر لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      ًاگر ادرارتان راحت ميايد نه درمان نميخواهد
  • تصویر کاربر سيد دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام و عرض احترام
    بنده يك پدري دارم كه مبتلا به اين بيماري ميباشد ، ميخواستم. هزينه جراحي ليزري را بدونم. حدودا اگه برام بگين ممنون ميشوم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      من كمكتان ميكنم
  • تصویر کاربر محمود دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 688 مشاهده پرسش
    Masoud Ajdari: سلام خسته نباشید من جوانی 28 ساله هستم طی سالهای زیاد از آغتز بلوغ استمنا انجام داده ام هرازگاهی احساس میکنم که داخل مقعد و پروستاتم در حالت برانگیخته هستند گاهی هم بعد از استمنا دچار مشکل ادرار میشوم میخواستم بدانم که با ترک استمنا این عوارض برطرف میشوند یا نه؟؟؟ و اینکه در آستانه ازدواج هستم و این مشکلات در زندگی جنسی هم دامنگیر میشوند یا نه؟؟؟ در حالت عادی مشکلی ندارم ولی گاهی بدون تحریک نیز احساس برانگیختگی سوراخ مقعد و داخل مقعد رو دارم مثل اینکه در حالت تحریک باشم سوزش ادرار هم گاهی بعد از استمنا پیش میاد و معمولا نیست. آیا در سکس مشکل خواهم داشت؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      همه اينها عوارض اسمنا وبا قطع خوب ميشويد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مرادی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر اگر بزرگی پرستات طبیعی است چرا بعضی افراد دچار این عارضه نمیشوند و هیچ مشگلی با پرستات ندارنند راهی است تا دیگران انجام دهند تا مثل آن افراد بدون مشگل باشند
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر رصا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    psa 8 است بدون علامت فقط ناتوانی جنسی چند ماهیست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      تکرار بکنید بالا است
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دانشجوی پزشکی در لرستان هستم به طور تجربی دیده ام که مردم با استافاده از موادی و گیاهانی دفع سنگ کلیه داشته اند و بسیار موثر بوده است به نظر شما این موضوع قابل بررسی و مقاله هستند .خواهشا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه بر اساس پاتوفیزیولوزی تشکیل سنگ عامیانه است
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب بعد از سونوگرافی متوجه کیست کوچکی به ابعاد 5 در 6 میل در پروستات شدم می خواستم بدونم ایا نیاز به نمونه برداری از کیست ایا خطر ساز هست ایا در اسپرم تاثیر گذار می باشد
    ابعاد پروستات 35 در 33 در 36 می باشد دچار درد مزمن در پروستات می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده 44ساله دچار بزرگی پروستات باوجود مصرف دارو تحت نظر پزشک پروستات بنده نسبت به سال گذشته3 گرم بزرگتر فرماییدگرم رسیده است لطفا راهنمای
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با توجه به سن نیاز به کاری نیست
  • تصویر کاربر قدرت پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 646 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر پدر شصت سأله اي دارم كه تو ادرار كردن مشكل داره و ميگه كه إدرارش نمي ياد متخصص هم در مورد پروستات گفته كه مشكلي نداره با أين حال داروهاي اومنيك و فينسترايد و قرص كدو همچنين بتانكول مصرف مي كنه و هنوز مشكل ادرار كردن داره چه أر بأيد بكنيم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید تست سرطان پروستات و سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .من بعد رابطه با همسرم ترشحاتی میبینم که سبزو زردرنگن و گاها سفیدن و به صورت تیکه تیکه هستن میخواستم بدونم علت چیه و ایا مشکل خاصیه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید از ان ازمایش و کشت دهید
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1570 مشاهده پرسش
    با سلام. به علت تشخیص پروستاتیت مزمن به تجویز پزشک روزانه یکعدد افلوکساسین 300 و یکعدد قرص سوپالمتو مصرف می کنم برای دو ماه. از آنجا که قصد بارداری داریم این قرصها روی اسپرم و حرکت آن تاثیر دارند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      داروها را قطع کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب