اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نارسائی یا کم کاری کلیه و کابوس ترس از دیالیز

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟ دیالیز جایگزینی موقت برای عملکرد کلیه است، نه درمانی برای بازگرداندن آن. یعنی:وقتی کلیه‌ها توانایی دفع مواد زاید و تنظیم آب و املاح بدن رو از دست می‌دن، دیالیز به‌صورت مصنوعی این کار رو انجام می‌ده. اما خودش باعث بهبود یا ترمیم کلیه نمی‌شه. پس جواب این سوال خیر است. به زبان ساده تر، کلیه با دیالیز برنمی گردد.

برگشت کلیه از کار افتاده

در بعضی بیماری‌های حاد کلیوی (مثل شوک یاعفونت شدید)، اگر بیمار زنده بمونه و درمان مؤثر باشه، عملکرد کلیه ممکنه تا حدی برگرده. ولی در نارسایی مزمن و پیشرفته (مثل بیماری دیابتی، فشار خون بالا، کلیه پلی‌کیستیک و…) برگشت کلیه بدون پیوند، تقریباً غیرممکنه.

اگر عفونت کلیه دارید بهتر است مقاله ی برای عفونت کلیه چه بخوریم را مطالعه کنید.

شاید در خانواده و فامیل شما کسانی بوده اند که کلیه هایشان از کار افتاده و به همین دلیل مجبورند دیالیز بکنند. امروزه یکی از عمده نگرانی های مراجعه کنندگان به مطب اینجانب کسانی هستند که از سلامتی کلیه و احتمال کشیده شدن کارشان به دیالیز شدیداً نگران هستند.

در راستای رفع این نگرانی ها و شعار پیشگیری بهتر از درمان است در اینجا مطالبی سلسله وار در رابطه با بیماریهای کلیه را به زبانی ساده بیان می کنم و امیدوارم با آشنائی با آنها و رعایت موارد ایمنی همیشه کلیه های سالمی داشته باشید.

نقش طبیعی کلیه در بدن ما چیست؟

هر فردی 2 تا کلیه دارد که در پشت و پهلو و زیر دنده ها قرار دارند و نقش عمده آنها تمیز کردن و دیالیز کردن خون از مواد زاید که بدن نیازی به آنها ندارد می باشد و اگر این مواد به صورت ترشح ادرار از بدن خارج نشوند باعث به خطر افتادن سلامتی کلی بدن می گردند و علائمی را ایجاد می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم. دومین نقش کلیه تنظیم املاح بدن از جمله سدیم و پتاسیم می باشد. در صورت به هم خوردن این تنظیم و بالا رفتن k ممکن است بلافاصله قلب ما از کار بیافتد.

تنبلی کلیه

نارسا شدن و یا کم کاری کلیه ها یعنی چه؟

اگر به علتی کلیه های ما کم کار شوند قادر به تصفیه و یا دیالیز طبیعی خون ما نشوند باعث تجمع مواد سمی در خون و به هم خوردن تنظیم املاح بدن ما می شوند. در حالت طبیعی در داخل کلیه میلیون ها واحد سلول های تصفیه کننده خون به نام نفرون قرار دارند که در نارسائی کلیه نفرون ها خون را تصفیه نمی کنند.

دو نوع نارسائی کلیه و یا کم کاری کلیه داریم:

1- نوع نارسائی کلیه حاد

که ناگهانی به علت هائی که ذکر خواهم کرد، کلیه ها به صورت ناگهانی کار نمی کنند.

2- نوع نارسائی کلیه مزمن

که تدریجاً به علت بیماری زمینه ای موجود و عدم کنترل آنها توسط فرد همه اعضای بدن دچار مشکل تدریجی می شوند از جمله کلیه ها. در رأس این بیماری ها می توان به دیابت کنترل نشده، فشار خون کنترل نشده و برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال اشاره کرد.

چه عواملی باعث کم کاری و یا از کارافتادگی کلیه های می شوند؟

درمان کم کاری کلیه

این عوامل به دو قسمت تقسیم می شوند:

1- عوامل ایجاد کننده حاد یا ناگهانی

اغلب به دنبال جراحی و خونریزی زیاد حین و پس از عمل و یا ضربه و تصادف و خونریزی شدید که خون به کلیه ها نمی رسد و لذا سلول های تصفیه یا دیالیز کننده کلیه ها دچار شوک شدید می شوند و عملکردشان مختل می شود و یا فردی به علت اسهال شدید دچار کم شدن مایعات بدن و لذا کاهش خون رسانی به کلیه ها می شود و کلیه اش ناگهانی آسیب می بیند.

2- ورم حاد کلیه

دومین علت ناگهانی از کار افتادن کلیه ها، ابتلا ناگهانی به ورم حاد کلیه ها می باشد که اغلب به علت ابتلا به بیماری ویروسی و یا باکتری از قبیل التهاب گلو به علت باکتری استرپتوکوک و یا به دنبال عفونت پوستی شدید و درمان نشده به صورت ثانویه کلیه ها دچار تورم و کم کاری می شوند. بعضی از عوامل که باعث از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می شوند عبارتند از:

  • کسی که بیماری قند دارد و کنترل نشده و اغلب بالا باشد.
  • فشارخونی که خوب کنترل نشود و به کلیه ها تدریجاً آسیب می زند.
  • برگشت ادراری در بچه ها مخصوصاً دختر بچه ها که باعث آسیب و ازکارافتادگی کلیه های اطفال می شوند و امروزه شایعترین علت دیالیز و پیوند کلیه ها در اطفال می باشد.
  • بیماری های کیست ارثی یا Apck: که در آن به صورت ارثی از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود و از بدو تولد به جای نسج گوشتی کلیه، کیست رشد می کند و باعث از کارافتادگی کلیه ها در سنین جوانی و میانسالی می شود.
  • سنگ های بزرگ کلیه و گیر افتادن سنگ در لوله حالب، امروزه جزء شایعترین علت های از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می باشد و در اینجا توصیه می کنم که اگر سنگ های شاخ گوزنی در کلیه شما است و یا اگر سنگی در لوله حالب دارید سریعاً به دکتر جراح کلیه مراجعه نمایید.
  • انسدادهایی در مسیر خروجی ادرار باعث ازکارافتادگی و کم کاری تدریجی کلیه ها می شوند. این انسدادها می توانند مادرزادی باشند از قبیل تنگی محل اتصال حالب به لگنچه(UPJO) و تنگی محل اتصال حالب به مثانه (UVJo). در مثانه های عصبی پرفشار و یا اکتسابی باشد: از قبیل گیرافتادن سنگ در لوله حالب، انسداد مجرا به علت بزرگی پروستات و یا تنگی مجرا از علل شایع اکتسابی می باشند.

سنگ های کلیه

علائم و نشانه های کم کاری کلیه ها کدامند؟

بسته به شدت ازکارافتادگی کلیه ها فرد دچار علائمی می شود که عبارتند از ضعف مزمن، خستگی مزمن، رنگ پریدگی، کم خونی، بی اشتهایی و بوی بد دهان، ادم و ورم دست و پا و دور چشم و پلک ها. ممکن است در شروع نارسائی کلیه فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

تشخیص نارسائی کلیه چگونه است؟

بهترین روش تشخیص نارسائی کلیه: اندازه گیری اوره خون، کراتینین، BUN و سدیم و پتاسیم می باشد. ضمناً دفع زیاد پروتئین نیز می تواند از علائم نارسا شدن کلیه ها باشد. سونوگرافی نیز بسیار کمک کننده می باشد. در مواردی که علت اصلی نارسا شدن کلیه مشخص نیست، نمونه برداری از کلیه ها با سونوگرافی علت نارسائی کلیه را مشخص می کند.

اگر مبتلا به نارسائی کلیه شدیم چه باید کنیم؟

اولین اقدام شما مراجعه به دکتر می باشد که دکتر شما درخواست آزمایش خون وادرار و سونوگرافی از کلیه ها را خواهد کرد و براساس آنها تصمیم گیری های زیر اتخاذ خواهد شد:

  • اگر علت زمینه ای مشخص باشد باید بلافاصله آنها را درمان کرد به عنوان مثال اگر تنگی و مانعی در مسیر خروج ادرار وجود دارد باید بلافاصله با گذاشتن استنت و یا سوند به خروج ادرار و مواد سمی کمک کنیم. اگر برگشت ادراری وجود دارد باید درمان شود. دیابت و فشارخون کنترل شوند.
  • اگر علتی برای نارسائی کلیه کشف نشود باید از کلیه ها نمونه برداری کرد تا درمان صحیح بلافاصله شروع شود.
  • اگر در آزمایشات انجام شده اندازه کراتینین خون شما زیر 2 می باشد نگران نباشید چرا که با مصرف داروهای مناسب و رعایت رژیم غذائی که شامل حذف نمک و کم کردن پروتئین مواد غذائی است مشکل شما کنترل و درمان خواهدشد.

کراتین خون

  • اگر در بررسی های انجام شده اندازه کراتینین شما بالای 6-5 و اوره بالا باشدو علت زمینه ای و انسداد وجود نداشته باشد دو مسیر در مقابل شما قرار دارد:

باید به دکتر جراح مراجعه کنید تا شانت و یا فیستول عروقی از شما آماده کند که از آن هفته ای 2 الی 3 بار برای انجام دیالیز استفاده کنید. از انجام دیالیز نترسید چون در این شرایط سلامتی شما وابسته به انجام دیالیز می باشد. اگر به تعداد کافی و به موقع انجام ندهید دچار کم خونی ، ضعف و بی حالی، افسردگی و افت شدید بدنی خواهید شد. لذا من توصیه می کنم به موقع اقدام به انجام دیالیز کنید و در این فاصله به دنبال فردی که گروه خون آن به شما می خورد (ترجیحاً از فامیل و آشنا) بگردید تا برای رها شدن از دیالیز پیوند کلیه انجام دهید.

پیوند کلیه امروزه برای کسانی که کلیه هایشان ازکارافتاده است یکی از بهترین اقدامات درمانی انجام پیوند کلیه است. برای انجام پیوند کلیه ابتدا باید فردی که سازگاری نسجی با شما دارد را پیدا کنید و پس از انجام آزمایشات و بررسی دقیق در صورت سازگاری نسجی یکی از کلیه های فرد دهنده را دکتر جراح کلیه به شما پیوند می زند و لذا با عملکرد درست این کلیه، شما دیگر نیازی به انجام دیالیز نخواهید داشت.

درمان های نارسایی حاد کلیوی چیست؟

درمان فرد به علت نارسایی حاد کلیوی بستگی خواهد داشت. هدف درمان بازگرداندن عملکرد عادی کلیه است. در حین بهبودی کلیه ها، جلوگیری از تجمع مایعات و مواد زائد در بدن ضروری است. در اغلب موارد، یک متخصص کلیه که نفرولوژیست نامیده می شود وضعیت فرد را ارزیابی می کند.

1- رژیم غذایی

پزشک رژیم غذایی و مقدار مصرف مایعات را برای بیمار محدود خواهد کرد. این کار تجمع سمومی را کاهش می دهد که کلیه ها به صورت معمول دفع می کنند. معمولا داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و دارای مقادیر کم از پروتئین، نمک و پتاسیم توصیه می شود.

با مصرف غذاهای مفید برای اوره و کراتین میتوانید کلیه های سالم تری داشته باشید.

2- دارو ها

پزشک می تواند جهت درمان یا پیشگیری از بروز همزمان هر گونه عفونت، دارو های آنتی بیوتیک تجویز کند. دارو های مدر یا ادرار آور جهت دفع مایعات به کلیه ها کمک می کنند. کلسیم و انسولین می توانند به فرد در پیشگیری از افزایش بیش از حد و خطرناک میزان پتاسیم در خون کمک کنند.

انسولین خون

هیچ داروی مخصوصی برای نارسایی مزمن کلیوی وجود ندارد اما برخی دارو ها می توانند به کنترل مشکلات به وجود آورنده و همچنین عوارض آن کمک کنند. احتمال دارد فرد جهت درمان و پیشگیری از مشکلات مختلفی که توسط نارسایی مزمن کلیوی ایجاد شده اند نیاز به مصرف دارو داشته باشد.

3- دیالیز

ممکن است، فرد به دیالیز نیاز داشته باشد اما این نیاز همیشگی نبوده و به احتمال زیاد موقتی می باشد. دیالیز شامل هدایت کردن خون به خارج از بدن و به درون دستگاهی می شود که مواد زائد خون را تصفیه می کند. سپس خون تصفیه شده به درون بدن فرد باز می گردد. در صورتی که میزان پتاسیم در خون فرد به طرز خطرناکی بالا باشد، دیالیز می تواند جان او را نجات دهد.

در صورت ایجاد تغییرات در وضعیت ذهنی یا توقف دفع ادرار، دیالیز ضرورت می یابد. همچنین در صورت ابتلا به پریکاردیت یا التهاب قلب نیز ممکن است فرد به دیالیز نیاز داشته باشد. دیالیز می تواند به دفع محصولات زائد نیتروژن دار از بدن کمک کند.

در خاتمه توصیه های اینجانب برای اینکه کلیه هایی سالم داشته باشیم و کارمان به جاهایی مانند دیالیز نکشد:

1- هر دو ساعت یک لیوان آب میل کنید بهترین نوشیدنی آب است و سپس چای کم رنگ و مصرف میوه های آبدار

 درمان هیدرونفروز کلیه چیست

2- از پاشیدن بی رویه نمک به غذا اجتناب کنید

3- چکاب منظم را فراموش نکنید و با تشخیص به موقع بیمار های آسب رساننده به کلیه از قبیل دیابت، فشارخون، برگشت ادرار به کلیه، سنگ کلیه و وجود انسداد آنها را به موقع درمان کنید.

4- بازهم تأکید می کنم دیابت و فشار خونتان را کنترل کنید.

5- از مصرف غذاهای پرنمک و پر پروتئین به عنوان عادت اجتناب نمائید.

6- با بررسی دقیق قبل از ازدواج و در صورت سابقه خانوادگی بیماری کیستی کلیه در یکی از زوجین از ازدواج با چنین افرادی به علت انتقال نسل به نسل بیماری جلوگیری کنید.

7- در صورت مشاهده کوچکترین علائم و نشانه های نارسائی کلیه با پزشک معالجتان مراجعه نمائید.

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟

اگر بیمار به دلیل آسیب حاد کلیه (AKI) تحت دیالیز باشد، بهبودی امکان پذیر است و اغلب می توان دیالیز را متوقف کرد ولی اگر بیمار به دلیل بیماری مزمن کلیوی (CKD) دیالیز می شود، قطع آن می تواند منجر به مرگ یا بیماری شدید شود.

اگر دیالیز جواب ندهد چه می شود؟

بدون دیالیز، سموم در خون انباشته می شوند و باعث ایجاد وضعیتی به نام اورمی می شوند. بیمار هر دارویی را که برای مدیریت علائم اورمی و سایر شرایط پزشکی لازم باشد، دریافت می کند. بسته به سرعت تجمع سموم، مرگ شخص را معمولاً از چند روز تا چند هفته به دنبال دارد.

سوالات شایع کاربران درباره آیا کلیه با دیالیز برمی‌گردد؟

۱. آیا کلیه بعد از شروع دیالیز دوباره کار می‌کند؟

بستگی به علت نارسایی دارد. اگر نارسایی کلیه حاد باشد (مثلاً به دلیل کم‌آبی، عفونت یا مسمومیت)، احتمال بهبود عملکرد کلیه بعد از مدتی و قطع دیالیز وجود دارد. اما در نارسایی مزمن کلیه (مرحله پایانی)، کلیه معمولاً توانایی خود را از دست داده و برگشت‌پذیر نیست.

۲. چند درصد بیماران دیالیزی می‌توانند عملکرد کلیه را بازیابند؟

در نارسایی حاد، حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد بیماران با درمان مناسب و دیالیز موقت، عملکرد کلیه را باز می‌یابند. اما در بیماران با نارسایی مزمن، این احتمال تقریباً صفر است و تنها راه جایگزین، پیوند کلیه یا ادامه دیالیز است.

۳. دیالیز موقت است یا دائمی؟

دیالیز برای بیماران با نارسایی حاد کلیه، معمولاً موقت است تا زمانی که کلیه‌ها دوباره کار کنند. اما در بیماری مزمن کلیه (مرحله نهایی)، دیالیز دائمی است مگر اینکه بیمار پیوند کلیه انجام دهد.

۴. چه عواملی باعث می‌شود کلیه بعد از دیالیز بهبود پیدا کند؟

  • نوع نارسایی (حاد یا مزمن)

  • علت اصلی نارسایی (مثلاً کم‌آبی، عفونت یا مسمومیت دارویی)

  • شروع سریع درمان علت زمینه‌ای

  • وضعیت سلامت عمومی بیمار

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.4/5 - (500 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    جواب این نمونه برداری برای ما تفسیر کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش)
      خدارو شکر خوش خیمه
  • تصویر کاربر محمود دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 136 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر مشکل پروستات دارم در تبریز به من گفتن که نیاز به عمل هست وعمل لیزری جواب کو نیست و باید عمل باز انجام شود من هم راضی به عمل باز نیستم با توجه به جواب آزمایش و سونو نظر شما رو هم می خواستم بدونم که آیا با عمل لیزری کار درمان من امکان پذیر هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش)
      ابتدا باید نوار مثانه انجام بدین ببینیم اصلاً لازم هست عمل برای شما یا نه حجم پروستات زیر ۵۰ سی سی عمل لیزری قابل انجام خواهد بود
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    با درود خدمت آقای دکتر
    بنده ۵۰ ساله ام با psa 6,85 و پروستات به حجم ۷۲ سی سی، دفعه اول مقدار psa 5.67 و دفعه دوم که ده روز بعد انجام شد مقدار ۶،۸۵ شد. دکتر برا بار سوم تاکید کرده که بعد تعطیلات نوروز انجام بشه، و در صورت تکرار نمونه برداری انجام بشه، می خواستم نظر جنابعالی را بدونم که بنده تو این شرایط چه باید بکنم؟
    چطور می تونم از جنابعالی نوبت حضوری بگیرم از زنجان هستم، در ضمن قرص های پروستاتان و تامسولوسیون تجویز شده و مصرف می کنم.ایا نیاز به عمل جراحی هست؟ ممنون میشم راهنمایی ام کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش)
      دو هفته بعد آزمایش تکرار بشه آزمایش رو واسم بفرستید اگر بالا بود نیاز به نمونه برداری خواهد داشت
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    درودووقت بخیر جناب پروفسور
    بنده ۴۲ سال سن دارم ازمایشtotal psa بنده شده ۰/۲۶وfreepsaشده ۰/۰۲ونسبت این دو ۷/۷ایا مشکلی هست با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش)
      خیر مشکلی نیست
  • تصویر کاربر غربالی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    وقت بخیر
    اقای دکتر اندازه پروستاد من در عرض ۳ماه از ۸۲سی سی به ۱۳۳ سی سی رسیده وpsaاز ۵/۲۴ به ۷/۰۸وfree psa از۱/۵۶به۲/۱۶ رسیده ،لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش)
      بعد تعطیلات عید مجدداً آزمایش تکرار شود
  • تصویر کاربر عبداللهی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 133 مشاهده پرسش
    سلام وقت شما بخیر
    من پدرم چند وقت پیش سونوگرافی دادن توی سونو گرافی چند عدد سنگ مثانه دیده شده و بزرگی پروستات به اندازه ۴۰ .نمونه برداری پروستات هم انجام دادیم الان می‌خوایم بدونم شرایط چقدر بحرانی و نگران کنندست آیا امکانش هست بعد از تعطیلات عید مراجعه کنیم و عمل کنیم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش)
      بله بعد تعطیلات عید جهت نوبت گیری برای عمل رادیکال پروستاتکتومی مراجعه کنید ترجیحاً اسکن استخوان نیز انجام شود
  • تصویر کاربر کیانوش یکشنبه ۲۶ اسفند ۳( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان وقت شما بخیر
    دکتر من 23سالمه یه مدته ادرارم نامنظم شده و گاهی تویه 10دقیقه سه بار میرم و ادرار پرفشار و بی رنگ دارم وقتی آب زیاد میخورم گاهی باید زور بزنم بیاد شبا هم گاها 2سه بار از خواب بیدارم میکنه با درد زیر شکم
    سونوگرافی دادم نوشته بود 25سی سی ادرار بعد تخلیه مونده و پروستات 21 سی سی رویت شد. عکسشو میفرستم خدمتتون بنظرتون مشکل من چیه؟!
    و وقتی برای مدفوع دسشویی میرم نمیتونم ادرار بکنم یا کم میکنم و چند دقیقه بعد باید مجدد برای ادرار برم دسشویی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ اسفند ۳( 9 ماه پیش)
      باید نوار مثانه انجام بشه برای شما
  • تصویر کاربر سیروی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من حدود 5ماه دچار سوزش و درد دور مقعد و بعضی مواقع زیر بیضه ونوک الت انگار ادرار موند. هنگام ادرار سوزش ندارم. زمانی که میخوابم خوبم چه روز چه شب
    چند پزشک مراجعه کردم دو دوره یک ماه انتی بیوتیک مصرف کردم. 4جلسه ماساژ پرستات گرفتم. ولی نتیجه ای نگرفتم کلافه هستم طول روز لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ اسفند ۳( 9 ماه پیش)
      بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
    2. تصویر کاربر سیروی یکشنبه ۲۶ اسفند ۳( 9 ماه پیش)
      چند وقت این داروهارو استفاده کنم
    3. تصویر کاربر سیروی یکشنبه ۲۶ اسفند ۳( 9 ماه پیش)
      سلام چند وقت این دارو هارو استفاده کنم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش)
      ۴ الی ۶ هفته
    5. تصویر کاربر سیروی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش)
      سپاسگذارم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 8 ماه پیش)
      🌺
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۶ اسفند ۳( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ،پدر من مشکل سوزش ادرار داشتن که بخاطر اون قرص های فنازومکس ۱۰۰،تامسولوسین۰.۴،سیپروفلوکساسین ۵۰۰ مصرف میکنند ولی تامسولوسین باعث خارش بدن ،تکرر ادرار شدید و پهلو درد میشه براشون که مجبور ش مصرفشو قطع کنه آیا دارویی جایگزین برای تامسولوسین هست؟
    در ضمن ایشون سابقه جراحی سرطان روده داشتن و توانایی راه رفتن ندارن.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ اسفند ۳( 9 ماه پیش)
      پرازوسین میتونن مصرف کنند البته باید قبلش معاینه بشن
    2. تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۶ اسفند ۳( 9 ماه پیش)
      اقای دکتر اهواز هستم راهم دوره
      چه دوزی از قرص رو مصرف بکنم و چند بار در روز
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ اسفند ۳( 9 ماه پیش)
      باید ویزیت بشید بعد دارو تجویز بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۲۴ اسفند ۳( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    باسلام . بنده سابقه پرستاتیت دارم . الان تکرر ادرار و کم فشاری دارم . Psa الان شده 4/5 و نسبت به تاوانکس و افلافلوکساسین حساسیت شدید پوستی دارم بجای اینها چی مصرف کنم . ۴۰ سالمه. دستور مصرف بدهید چه آنتی‌بیوتیکی مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ اسفند ۳( 9 ماه پیش)
      چند سالتونه؟
    2. تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۲۳ اسفند ۳( 9 ماه پیش)
      40 سال
    3. تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۲۳ اسفند ۳( 9 ماه پیش)
      ۴۰ سال دارم . Psa 4/5
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ اسفند ۳( 9 ماه پیش)
      دو هفته بعد آزمایش تکرار شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر نقی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام جناب اقای دکتر کرمی من یک بار نزد شما ویزیت شدم وشما فقط جواب ازمایش وسونوگرافی کلیه ومجاری ادراری بنده را نگاه کردید ومن مشگل خودم را که تکرر ادرار بود گفتم وشما برایم داروی omnic 0.4 نوشتید 4تا کپسول که خوردم درد شدید سینی ومنکی شدید دچار شدم چون قبلا به پزشک داخلی مراجعه کرده بودم داروی ترازوسین داده بود مصرف کردم .پروستات بسایز 44*41.5*43mm
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      هر دو یکی است
  • تصویر کاربر پوریا شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    باسلام.من 18سال دارم و دچار تکرر ادرار شدم ولي در خواب اذیت نميشم.سوزش ادرار هم ندارم ولي در پايان ادرار حالت قطره قطره دارم.يکماه است که داروي پروستات زير نظر پزشک مصرف ميکنم ولي گاهي خوبم و گاهي بد.به نظر شما بايد اندوسکوپي کنم.راستي تو عکس که انداختم اندازه پروستاتم 18گرم بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر مرادی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر اگر بزرگی پرستات طبیعی است چرا بعضی افراد دچار این عارضه نمیشوند و هیچ مشگلی با پرستات ندارنند راهی است تا دیگران انجام دهند تا مثل آن افراد بدون مشگل باشند
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر رصا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    psa 8 است بدون علامت فقط ناتوانی جنسی چند ماهیست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      تکرار بکنید بالا است
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دانشجوی پزشکی در لرستان هستم به طور تجربی دیده ام که مردم با استافاده از موادی و گیاهانی دفع سنگ کلیه داشته اند و بسیار موثر بوده است به نظر شما این موضوع قابل بررسی و مقاله هستند .خواهشا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه بر اساس پاتوفیزیولوزی تشکیل سنگ عامیانه است
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب بعد از سونوگرافی متوجه کیست کوچکی به ابعاد 5 در 6 میل در پروستات شدم می خواستم بدونم ایا نیاز به نمونه برداری از کیست ایا خطر ساز هست ایا در اسپرم تاثیر گذار می باشد
    ابعاد پروستات 35 در 33 در 36 می باشد دچار درد مزمن در پروستات می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده 44ساله دچار بزرگی پروستات باوجود مصرف دارو تحت نظر پزشک پروستات بنده نسبت به سال گذشته3 گرم بزرگتر فرماییدگرم رسیده است لطفا راهنمای
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با توجه به سن نیاز به کاری نیست
  • تصویر کاربر قدرت پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 763 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر پدر شصت سأله اي دارم كه تو ادرار كردن مشكل داره و ميگه كه إدرارش نمي ياد متخصص هم در مورد پروستات گفته كه مشكلي نداره با أين حال داروهاي اومنيك و فينسترايد و قرص كدو همچنين بتانكول مصرف مي كنه و هنوز مشكل ادرار كردن داره چه أر بأيد بكنيم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید تست سرطان پروستات و سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .من بعد رابطه با همسرم ترشحاتی میبینم که سبزو زردرنگن و گاها سفیدن و به صورت تیکه تیکه هستن میخواستم بدونم علت چیه و ایا مشکل خاصیه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید از ان ازمایش و کشت دهید
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1716 مشاهده پرسش
    با سلام. به علت تشخیص پروستاتیت مزمن به تجویز پزشک روزانه یکعدد افلوکساسین 300 و یکعدد قرص سوپالمتو مصرف می کنم برای دو ماه. از آنجا که قصد بارداری داریم این قرصها روی اسپرم و حرکت آن تاثیر دارند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      داروها را قطع کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب