نارسائی یا کم کاری کلیه و کابوس ترس از دیالیز

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

شاید در خانواده و فامیل شما کسانی بوده اند که کلیه هایشان از کار افتاده و به همین دلیل مجبورند دیالیز بکنند. امروزه یکی از عمده نگرانی های مراجعه کنندگان به مطب اینجانب کسانی هستند که از سلامتی کلیه و احتمال کشیده شدن کارشان به دیالیز شدیداً نگران هستند.

در راستای رفع این نگرانی ها و شعار پیشگیری بهتر از درمان است در اینجا مطالبی سلسله وار در رابطه با بیماریهای کلیه را به زبانی ساده بیان می کنم و امیدوارم با آشنائی با آنها و رعایت موارد ایمنی همیشه کلیه های سالمی داشته باشید.

نقش طبیعی کلیه در بدن ما چیست؟

هر فردی 2 تا کلیه دارد که در پشت و پهلو و زیر دنده ها قرار دارند و نقش عمده آنها تمیز کردن و دیالیز کردن خون از مواد زاید که بدن نیازی به آنها ندارد می باشد و اگر این مواد به صورت ترشح ادرار از بدن خارج نشوند باعث به خطر افتادن سلامتی کلی بدن می گردند و علائمی را ایجاد می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم. دومین نقش کلیه تنظیم املاح بدن از جمله سدیم و پتاسیم می باشد. در صورت به هم خوردن این تنظیم و بالا رفتن k ممکن است بلافاصله قلب ما از کار بیافتد.

تنبلی کلیه

نارسا شدن و یا کم کاری کلیه ها یعنی چه؟

اگر به علتی کلیه های ما کم کار شوند قادر به تصفیه و یا دیالیز طبیعی خون ما نشوند باعث تجمع مواد سمی در خون و به هم خوردن تنظیم املاح بدن ما می شوند. در حالت طبیعی در داخل کلیه میلیون ها واحد سلول های تصفیه کننده خون به نام نفرون قرار دارند که در نارسائی کلیه نفرون ها خون را تصفیه نمی کنند.

دو نوع نارسائی کلیه و یا کم کاری کلیه داریم:

1- نوع نارسائی کلیه حاد

که ناگهانی به علت هائی که ذکر خواهم کرد، کلیه ها به صورت ناگهانی کار نمی کنند.

2- نوع نارسائی کلیه مزمن

که تدریجاً به علت بیماری زمینه ای موجود و عدم کنترل آنها توسط فرد همه اعضای بدن دچار مشکل تدریجی می شوند از جمله کلیه ها. در رأس این بیماری ها می توان به دیابت کنترل نشده، فشار خون کنترل نشده و برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال اشاره کرد.

چه عواملی باعث کم کاری و یا از کارافتادگی کلیه های می شوند؟

درمان کم کاری کلیه

این عوامل به دو قسمت تقسیم می شوند:

1- عوامل ایجاد کننده حاد یا ناگهانی

اغلب به دنبال جراحی و خونریزی زیاد حین و پس از عمل و یا ضربه و تصادف و خونریزی شدید که خون به کلیه ها نمی رسد و لذا سلول های تصفیه یا دیالیز کننده کلیه ها دچار شوک شدید می شوند و عملکردشان مختل می شود و یا فردی به علت اسهال شدید دچار کم شدن مایعات بدن و لذا کاهش خون رسانی به کلیه ها می شود و کلیه اش ناگهانی آسیب می بیند.

2- ورم حاد کلیه

دومین علت ناگهانی از کار افتادن کلیه ها، ابتلا ناگهانی به ورم حاد کلیه ها می باشد که اغلب به علت ابتلا به بیماری ویروسی و یا باکتری از قبیل التهاب گلو به علت باکتری استرپتوکوک و یا به دنبال عفونت پوستی شدید و درمان نشده به صورت ثانویه کلیه ها دچار تورم و کم کاری می شوند. بعضی از عوامل که باعث از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می شوند عبارتند از:

  • کسی که بیماری قند دارد و کنترل نشده و اغلب بالا باشد.
  • فشارخونی که خوب کنترل نشود و به کلیه ها تدریجاً آسیب می زند.
  • برگشت ادراری در بچه ها مخصوصاً دختر بچه ها که باعث آسیب و ازکارافتادگی کلیه های اطفال می شوند و امروزه شایعترین علت دیالیز و پیوند کلیه ها در اطفال می باشد.
  • بیماری های کیست ارثی یا Apck: که در آن به صورت ارثی از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود و از بدو تولد به جای نسج گوشتی کلیه، کیست رشد می کند و باعث از کارافتادگی کلیه ها در سنین جوانی و میانسالی می شود.
  • سنگ های بزرگ کلیه و گیر افتادن سنگ در لوله حالب، امروزه جزء شایعترین علت های از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می باشد و در اینجا توصیه می کنم که اگر سنگ های شاخ گوزنی در کلیه شما است و یا اگر سنگی در لوله حالب دارید سریعاً به دکتر جراح کلیه مراجعه نمایید.
  • انسدادهایی در مسیر خروجی ادرار باعث ازکارافتادگی و کم کاری تدریجی کلیه ها می شوند. این انسدادها می توانند مادرزادی باشند از قبیل تنگی محل اتصال حالب به لگنچه(UPJO) و تنگی محل اتصال حالب به مثانه (UVJo). در مثانه های عصبی پرفشار و یا اکتسابی باشد: از قبیل گیرافتادن سنگ در لوله حالب، انسداد مجرا به علت بزرگی پروستات و یا تنگی مجرا از علل شایع اکتسابی می باشند.

سنگ های کلیه

علائم و نشانه های کم کاری کلیه ها کدامند؟

بسته به شدت ازکارافتادگی کلیه ها فرد دچار علائمی می شود که عبارتند از ضعف مزمن، خستگی مزمن، رنگ پریدگی، کم خونی، بی اشتهایی و بوی بد دهان، ادم و ورم دست و پا و دور چشم و پلک ها. ممکن است در شروع نارسائی کلیه فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

تشخیص نارسائی کلیه چگونه است؟

بهترین روش تشخیص نارسائی کلیه: اندازه گیری اوره خون، کراتینین، BUN و سدیم و پتاسیم می باشد. ضمناً دفع زیاد پروتئین نیز می تواند از علائم نارسا شدن کلیه ها باشد. سونوگرافی نیز بسیار کمک کننده می باشد. در مواردی که علت اصلی نارسا شدن کلیه مشخص نیست، نمونه برداری از کلیه ها با سونوگرافی علت نارسائی کلیه را مشخص می کند.

اگر مبتلا به نارسائی کلیه شدیم چه باید کنیم؟

اولین اقدام شما مراجعه به دکتر می باشد که دکتر شما درخواست آزمایش خون وادرار و سونوگرافی از کلیه ها را خواهد کرد و براساس آنها تصمیم گیری های زیر اتخاذ خواهد شد:

  • اگر علت زمینه ای مشخص باشد باید بلافاصله آنها را درمان کرد به عنوان مثال اگر تنگی و مانعی در مسیر خروج ادرار وجود دارد باید بلافاصله با گذاشتن استنت و یا سوند به خروج ادرار و مواد سمی کمک کنیم. اگر برگشت ادراری وجود دارد باید درمان شود. دیابت و فشارخون کنترل شوند.
  • اگر علتی برای نارسائی کلیه کشف نشود باید از کلیه ها نمونه برداری کرد تا درمان صحیح بلافاصله شروع شود.
  • اگر در آزمایشات انجام شده اندازه کراتینین خون شما زیر 2 می باشد نگران نباشید چرا که با مصرف داروهای مناسب و رعایت رژیم غذائی که شامل حذف نمک و کم کردن پروتئین مواد غذائی است مشکل شما کنترل و درمان خواهدشد.

کراتین خون

  • اگر در بررسی های انجام شده اندازه کراتینین شما بالای 6-5 و اوره بالا باشدو علت زمینه ای و انسداد وجود نداشته باشد دو مسیر در مقابل شما قرار دارد:

باید به دکتر جراح مراجعه کنید تا شانت و یا فیستول عروقی از شما آماده کند که از آن هفته ای 2 الی 3 بار برای انجام دیالیز استفاده کنید. از انجام دیالیز نترسید چون در این شرایط سلامتی شما وابسته به انجام دیالیز می باشد. اگر به تعداد کافی و به موقع انجام ندهید دچار کم خونی ، ضعف و بی حالی، افسردگی و افت شدید بدنی خواهید شد. لذا من توصیه می کنم به موقع اقدام به انجام دیالیز کنید و در این فاصله به دنبال فردی که گروه خون آن به شما می خورد (ترجیحاً از فامیل و آشنا) بگردید تا برای رها شدن از دیالیز پیوند کلیه انجام دهید.

پیوند کلیه امروزه برای کسانی که کلیه هایشان ازکارافتاده است یکی از بهترین اقدامات درمانی انجام پیوند کلیه است. برای انجام پیوند کلیه ابتدا باید فردی که سازگاری نسجی با شما دارد را پیدا کنید و پس از انجام آزمایشات و بررسی دقیق در صورت سازگاری نسجی یکی از کلیه های فرد دهنده را دکتر جراح کلیه به شما پیوند می زند و لذا با عملکرد درست این کلیه، شما دیگر نیازی به انجام دیالیز نخواهید داشت.

درمان های نارسایی حاد کلیوی چیست؟

درمان فرد به علت نارسایی حاد کلیوی بستگی خواهد داشت. هدف درمان بازگرداندن عملکرد عادی کلیه است. در حین بهبودی کلیه ها، جلوگیری از تجمع مایعات و مواد زائد در بدن ضروری است. در اغلب موارد، یک متخصص کلیه که نفرولوژیست نامیده می شود وضعیت فرد را ارزیابی می کند.

1- رژیم غذایی

پزشک رژیم غذایی و مقدار مصرف مایعات را برای بیمار محدود خواهد کرد. این کار تجمع سمومی را کاهش می دهد که کلیه ها به صورت معمول دفع می کنند. معمولا داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و دارای مقادیر کم از پروتئین، نمک و پتاسیم توصیه می شود.

با مصرف غذاهای مفید برای اوره و کراتین میتوانید کلیه های سالم تری داشته باشید.

2- دارو ها

پزشک می تواند جهت درمان یا پیشگیری از بروز همزمان هر گونه عفونت، دارو های آنتی بیوتیک تجویز کند. دارو های مدر یا ادرار آور جهت دفع مایعات به کلیه ها کمک می کنند. کلسیم و انسولین می توانند به فرد در پیشگیری از افزایش بیش از حد و خطرناک میزان پتاسیم در خون کمک کنند.

انسولین خون

هیچ داروی مخصوصی برای نارسایی مزمن کلیوی وجود ندارد اما برخی دارو ها می توانند به کنترل مشکلات به وجود آورنده و همچنین عوارض آن کمک کنند. احتمال دارد فرد جهت درمان و پیشگیری از مشکلات مختلفی که توسط نارسایی مزمن کلیوی ایجاد شده اند نیاز به مصرف دارو داشته باشد.

3- دیالیز

ممکن است، فرد به دیالیز نیاز داشته باشد اما این نیاز همیشگی نبوده و به احتمال زیاد موقتی می باشد. دیالیز شامل هدایت کردن خون به خارج از بدن و به درون دستگاهی می شود که مواد زائد خون را تصفیه می کند. سپس خون تصفیه شده به درون بدن فرد باز می گردد. در صورتی که میزان پتاسیم در خون فرد به طرز خطرناکی بالا باشد، دیالیز می تواند جان او را نجات دهد.

در صورت ایجاد تغییرات در وضعیت ذهنی یا توقف دفع ادرار، دیالیز ضرورت می یابد. همچنین در صورت ابتلا به پریکاردیت یا التهاب قلب نیز ممکن است فرد به دیالیز نیاز داشته باشد. دیالیز می تواند به دفع محصولات زائد نیتروژن دار از بدن کمک کند.

در خاتمه توصیه های اینجانب برای اینکه کلیه هایی سالم داشته باشیم و کارمان به جاهایی مانند دیالیز نکشد:

1- هر دو ساعت یک لیوان آب میل کنید بهترین نوشیدنی آب است و سپس چای کم رنگ و مصرف میوه های آبدار

 درمان هیدرونفروز کلیه چیست

2- از پاشیدن بی رویه نمک به غذا اجتناب کنید

3- چکاب منظم را فراموش نکنید و با تشخیص به موقع بیمار های آسب رساننده به کلیه از قبیل دیابت، فشارخون، برگشت ادرار به کلیه، سنگ کلیه و وجود انسداد آنها را به موقع درمان کنید.

4- بازهم تأکید می کنم دیابت و فشار خونتان را کنترل کنید.

5- از مصرف غذاهای پرنمک و پر پروتئین به عنوان عادت اجتناب نمائید.

6- با بررسی دقیق قبل از ازدواج و در صورت سابقه خانوادگی بیماری کیستی کلیه در یکی از زوجین از ازدواج با چنین افرادی به علت انتقال نسل به نسل بیماری جلوگیری کنید.

7- در صورت مشاهده کوچکترین علائم و نشانه های نارسائی کلیه با پزشک معالجتان مراجعه نمائید.

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟

اگر بیمار به دلیل آسیب حاد کلیه (AKI) تحت دیالیز باشد، بهبودی امکان پذیر است و اغلب می توان دیالیز را متوقف کرد ولی اگر بیمار به دلیل بیماری مزمن کلیوی (CKD) دیالیز می شود، قطع آن می تواند منجر به مرگ یا بیماری شدید شود.

اگر دیالیز جواب ندهد چه می شود؟

بدون دیالیز، سموم در خون انباشته می شوند و باعث ایجاد وضعیتی به نام اورمی می شوند. بیمار هر دارویی را که برای مدیریت علائم اورمی و سایر شرایط پزشکی لازم باشد، دریافت می کند. بسته به سرعت تجمع سموم، مرگ شخص را معمولاً از چند روز تا چند هفته به دنبال دارد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.4/5 - (496 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    mari raha:
    سلام اقای دکتر با ارزوی سلامتی و عمر با عزت براتونmari raha:
    پدر بنده ٧٢ سالشه چهارساله که پروستات داره اما جدید دچار انسداد ادار شده بود که به پزشک مراجعه کرد نتیجه سونوگرافی این شد
    mari raha:
    ابعاد پروستات 59×64×50
    با حجم تقریبی 101cc
    با هیپوتروفی ناحیه مرکزی و Bulging به کف مثانه رویت شده
    کانونهای کلسیفبه در پارانشیم پروستات دیده می شود
    میخواستم بدونم تو چه وضعیتی هستند
    با نهایت تشکر و سپاس از شما دکتر بزرگوار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      بهترین درمان جراحی است
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    دکتر من جوان 22 ساله هستم psa2/9
    که با درمان به 1/2 کاهش پیدا کرده اندازه پروستات 50cc و کیست داخل پروستات 40cc قبلا ازمایش اسپرم رفتم مشکلی نداشته
    الان حتی نعوظ هم با درد دارم و اسپرمم خیلی رقیق و کم شده میخواستم نظر شمارو بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      از نظر من در سن شما طبیعی است
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    آقاي دكتر سلام
    به تازگي در خارج كشور عمل Turp را انجام داده ام و حالا كه ٧ روز از عمل گذشته مقدار ي خونابه با ادرار دارم ولي فلوي ادرار بسيار خوب شده است و درست روز بعد از عمل سوند فولي را در آوردند. واقعيت آنستكه به همراه خانواده ام براي يك دوره آموزشي در خارج كشور بسر ميبرم و بزودي با خاتمه دوره، به ايران باز خواهم گشت. مراجعه به پزشكان براي طرح سوالات در اينجا، خيلي سخت است. لطفا در صورت امكان به سوالاتم جواب دهيد:
    ١- آيا لازم است از پزشكان مدركي دال بر سابقه عمل بگيرم كه اگر در مراجعه به كشو به مشكلي برخورد كردم به جناب عالي نشان دهم؟ وقتي در بيمارستان يك درخواست اوليه كردم گفتند عمل شما turp بوده كه يك عمل استاندارد و شناخته شده است و گفتند عمده گرفتگي در ناحيه گردن مثانه بوده و بدليل شدت گرفتگي در مسير پروستات، مجبور به تراشيدن بخشي از پروستات شده اند.
    ٢- در مطالعات قبل از عمل مشخص شده بود كه گرفتگي شديد در گردن مثانه وجود دارد ولي سايز پروستات كاملا نرمال و psa هم پايين بود. سن من ٥٤ سال است.
    ٣- لطفا بفرماييد كه دوره نقاهت بعد از عمل چه مدت است؟ مثلا تا چه وقت نميتوان نزديكي كرد؟ آيا در اين مدت، هيچگونه تحريك جنسي هم به صلاح بيمار نيست؟
    ٤- تا چه مدت بايد از بلند كردن بارهاي سنگين اجتناب كرد؟ چه وزني در اين دوره مجاز است؟
    ٥- آيا نشت ادرار برطرف خواهد شد؟
    با عرض تشكر و پوزش فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      اينها سوالاتي است كه وظيفه دكتر معالجتان بايد جواب دهد يك ماه نزديكي نكنيد با. زمان بهتر ميشويد
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    سلام
    پدرم عفونت پروستات داشتند که با تکرر و سوزش ادرار و تب و لرز همراه بودندو بدون مصرف دوا ،ده روز بعد ازمایش psa دادند که مقدارش ۱۶ بود و بزرگی پروستات دارند .دکتر یک دوره انتی بیوتیک داد که بعد ازمایش بدن. ایا بخاطر عفونت psa بالا رفته یا نه،؟ خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      دوباره تكرار كنيد
  • تصویر کاربر مذکر سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید
    بنده 17 سال سن دارم و گاهی اوقات اواخر و اوایل ادرارم که فشار ادرار کم میشود، ادرار دوشاخه است، سوزش، درد، تکرر ادرار هم ندارم.
    آیا التهاب پروستات دارم؟ یا اینکه یکی دیگر از عوارض خودارضایی است؟
    باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      شايد تنگي مجرا داريد سيستوسكوپي بهتر است٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر عزیزکمالی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    درسونوگرافی به ابعاد54×52×49mmوحجم73سی سی بزرگترازنرمال میباشد وآزمایش2.88 psaفری پ س آ 0.91بوده اف پ س آ31.6 میباشد لطفا بفرماید چکارکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      اگر مشکلات ادراری ندارید مهم نیست
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید خدمت شما استاد محترم
    از آمل مزاحم شما میشم
    دو سالیه که مشکل در تخلیه کامل ادرار دارم. به طوریکه 30 درصد ادرار به طور عادی تخلیه می شود بقیه با کمک دست به حالت دوشیدن آلت تناسلی تا 60 درصد تخلیه می شود به این صورت وقتی نوک آلت تناسلی را میکشم ادرار در مسیر پیشابراه آلت پر شده حجم زیادی تخلیه می شود چند بار این کار رو انجچام میدنم و در نهایت چند قطره ای می ماند که بعد از خروج از سرویس بهداشتی گریبان منو میگیره و روی لباسم ترشح میکنه و در طهارت مشکل می افتم. در آمل به یک پزشک مراجعه کردم دکتر اسکیان سونوگرافی نوشتن و آزمایش گفتن همه چیز طبیعیه . ولی من خودم حس طبیعی بودن ندارم. البته با زود انزالی و عدم نعوظ کامل نیز مواجه هستم . سنم هم 31 ساله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام باید نوار مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر..فرمایش کردید که به پروستاتیت مزمن اعتقادی ندارین...سوال من در اصل این بود که چرا تو پیشابم چرک دیده میشه با این که این همه انتی بیوتیک مصرف میکنم...پیش دکتر عفونت و مجاری ادراری هم میرم اما جوابی نمیگیرم در ضمن لوله ی ادراری و و لوله ای که به بیضه وصل میشه هم درد دارم، هم میسوزه و هم خارش دارم...چرک هم میاد بیرون و در کشاله ی ران درد هم احساس میکنم با اینکه 2 ماهه دارو دارم مصرف میکنم..لطفا راهنمایی کنید خیلی دارم اذیت میشم..ممنون..عکس هم براتون در کد رهگیری e70cm2136712 فرستادم طبق فرمایش خودتون🌹🌹🌹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      از انجا كشت وانتي بيوگرام دهيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر آراد جمعه ۹ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام
    برادر بنده ۴۲ سال سن سونوگرافی پروستات و کلیه انجام داده. اندازه پروستات ۴۴×۴۱×۳۴ و حجم ۳۵cc. اکوی هتروژن و لکه خون مشاهده شد. آزمایش psa توتال و آزاد ۰/۶۶ و۰/۰۸. کلیهاش هردوتا شن و دارن. علائم تکرر و ناراحتی و مشکلات دیگه ندارن.نظر شما چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر عبدالله جمعه ۹ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    باسلام ووقت بخیر خدمت آقای دکتر کرمی.حدود 20 روز پیش خدمت رسیدیم پس از بررسی جواب آزمایشات وسونو دستور mri دادید جواب را میفرستم .چون از شهرستان مزاحم میشم وبه زودی نمی تونم خدمت برسم لطفا اگر دستور دارویی دارید لطف کنید بفرمایید. آرزوی سلامتی برای شما پزشک دلسوز ومومن از خداوند متعال دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مرادی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر اگر بزرگی پرستات طبیعی است چرا بعضی افراد دچار این عارضه نمیشوند و هیچ مشگلی با پرستات ندارنند راهی است تا دیگران انجام دهند تا مثل آن افراد بدون مشگل باشند
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر رصا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    psa 8 است بدون علامت فقط ناتوانی جنسی چند ماهیست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      تکرار بکنید بالا است
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دانشجوی پزشکی در لرستان هستم به طور تجربی دیده ام که مردم با استافاده از موادی و گیاهانی دفع سنگ کلیه داشته اند و بسیار موثر بوده است به نظر شما این موضوع قابل بررسی و مقاله هستند .خواهشا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه بر اساس پاتوفیزیولوزی تشکیل سنگ عامیانه است
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب بعد از سونوگرافی متوجه کیست کوچکی به ابعاد 5 در 6 میل در پروستات شدم می خواستم بدونم ایا نیاز به نمونه برداری از کیست ایا خطر ساز هست ایا در اسپرم تاثیر گذار می باشد
    ابعاد پروستات 35 در 33 در 36 می باشد دچار درد مزمن در پروستات می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده 44ساله دچار بزرگی پروستات باوجود مصرف دارو تحت نظر پزشک پروستات بنده نسبت به سال گذشته3 گرم بزرگتر فرماییدگرم رسیده است لطفا راهنمای
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با توجه به سن نیاز به کاری نیست
  • تصویر کاربر قدرت پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 649 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر پدر شصت سأله اي دارم كه تو ادرار كردن مشكل داره و ميگه كه إدرارش نمي ياد متخصص هم در مورد پروستات گفته كه مشكلي نداره با أين حال داروهاي اومنيك و فينسترايد و قرص كدو همچنين بتانكول مصرف مي كنه و هنوز مشكل ادرار كردن داره چه أر بأيد بكنيم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید تست سرطان پروستات و سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .من بعد رابطه با همسرم ترشحاتی میبینم که سبزو زردرنگن و گاها سفیدن و به صورت تیکه تیکه هستن میخواستم بدونم علت چیه و ایا مشکل خاصیه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید از ان ازمایش و کشت دهید
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1572 مشاهده پرسش
    با سلام. به علت تشخیص پروستاتیت مزمن به تجویز پزشک روزانه یکعدد افلوکساسین 300 و یکعدد قرص سوپالمتو مصرف می کنم برای دو ماه. از آنجا که قصد بارداری داریم این قرصها روی اسپرم و حرکت آن تاثیر دارند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      داروها را قطع کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب