نارسائی یا کم کاری کلیه و کابوس ترس از دیالیز

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

شاید در خانواده و فامیل شما کسانی بوده اند که کلیه هایشان از کار افتاده و به همین دلیل مجبورند دیالیز بکنند. امروزه یکی از عمده نگرانی های مراجعه کنندگان به مطب اینجانب کسانی هستند که از سلامتی کلیه و احتمال کشیده شدن کارشان به دیالیز شدیداً نگران هستند.

در راستای رفع این نگرانی ها و شعار پیشگیری بهتر از درمان است در اینجا مطالبی سلسله وار در رابطه با بیماریهای کلیه را به زبانی ساده بیان می کنم و امیدوارم با آشنائی با آنها و رعایت موارد ایمنی همیشه کلیه های سالمی داشته باشید.

نقش طبیعی کلیه در بدن ما چیست؟

هر فردی 2 تا کلیه دارد که در پشت و پهلو و زیر دنده ها قرار دارند و نقش عمده آنها تمیز کردن و دیالیز کردن خون از مواد زاید که بدن نیازی به آنها ندارد می باشد و اگر این مواد به صورت ترشح ادرار از بدن خارج نشوند باعث به خطر افتادن سلامتی کلی بدن می گردند و علائمی را ایجاد می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم. دومین نقش کلیه تنظیم املاح بدن از جمله سدیم و پتاسیم می باشد. در صورت به هم خوردن این تنظیم و بالا رفتن k ممکن است بلافاصله قلب ما از کار بیافتد.

تنبلی کلیه

نارسا شدن و یا کم کاری کلیه ها یعنی چه؟

اگر به علتی کلیه های ما کم کار شوند قادر به تصفیه و یا دیالیز طبیعی خون ما نشوند باعث تجمع مواد سمی در خون و به هم خوردن تنظیم املاح بدن ما می شوند. در حالت طبیعی در داخل کلیه میلیون ها واحد سلول های تصفیه کننده خون به نام نفرون قرار دارند که در نارسائی کلیه نفرون ها خون را تصفیه نمی کنند.

دو نوع نارسائی کلیه و یا کم کاری کلیه داریم:

1- نوع نارسائی کلیه حاد

که ناگهانی به علت هائی که ذکر خواهم کرد، کلیه ها به صورت ناگهانی کار نمی کنند.

2- نوع نارسائی کلیه مزمن

که تدریجاً به علت بیماری زمینه ای موجود و عدم کنترل آنها توسط فرد همه اعضای بدن دچار مشکل تدریجی می شوند از جمله کلیه ها. در رأس این بیماری ها می توان به دیابت کنترل نشده، فشار خون کنترل نشده و برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال اشاره کرد.

چه عواملی باعث کم کاری و یا از کارافتادگی کلیه های می شوند؟

درمان کم کاری کلیه

این عوامل به دو قسمت تقسیم می شوند:

1- عوامل ایجاد کننده حاد یا ناگهانی

اغلب به دنبال جراحی و خونریزی زیاد حین و پس از عمل و یا ضربه و تصادف و خونریزی شدید که خون به کلیه ها نمی رسد و لذا سلول های تصفیه یا دیالیز کننده کلیه ها دچار شوک شدید می شوند و عملکردشان مختل می شود و یا فردی به علت اسهال شدید دچار کم شدن مایعات بدن و لذا کاهش خون رسانی به کلیه ها می شود و کلیه اش ناگهانی آسیب می بیند.

2- ورم حاد کلیه

دومین علت ناگهانی از کار افتادن کلیه ها، ابتلا ناگهانی به ورم حاد کلیه ها می باشد که اغلب به علت ابتلا به بیماری ویروسی و یا باکتری از قبیل التهاب گلو به علت باکتری استرپتوکوک و یا به دنبال عفونت پوستی شدید و درمان نشده به صورت ثانویه کلیه ها دچار تورم و کم کاری می شوند. بعضی از عوامل که باعث از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می شوند عبارتند از:

  • کسی که بیماری قند دارد و کنترل نشده و اغلب بالا باشد.
  • فشارخونی که خوب کنترل نشود و به کلیه ها تدریجاً آسیب می زند.
  • برگشت ادراری در بچه ها مخصوصاً دختر بچه ها که باعث آسیب و ازکارافتادگی کلیه های اطفال می شوند و امروزه شایعترین علت دیالیز و پیوند کلیه ها در اطفال می باشد.
  • بیماری های کیست ارثی یا Apck: که در آن به صورت ارثی از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود و از بدو تولد به جای نسج گوشتی کلیه، کیست رشد می کند و باعث از کارافتادگی کلیه ها در سنین جوانی و میانسالی می شود.
  • سنگ های بزرگ کلیه و گیر افتادن سنگ در لوله حالب، امروزه جزء شایعترین علت های از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می باشد و در اینجا توصیه می کنم که اگر سنگ های شاخ گوزنی در کلیه شما است و یا اگر سنگی در لوله حالب دارید سریعاً به دکتر جراح کلیه مراجعه نمایید.
  • انسدادهایی در مسیر خروجی ادرار باعث ازکارافتادگی و کم کاری تدریجی کلیه ها می شوند. این انسدادها می توانند مادرزادی باشند از قبیل تنگی محل اتصال حالب به لگنچه(UPJO) و تنگی محل اتصال حالب به مثانه (UVJo). در مثانه های عصبی پرفشار و یا اکتسابی باشد: از قبیل گیرافتادن سنگ در لوله حالب، انسداد مجرا به علت بزرگی پروستات و یا تنگی مجرا از علل شایع اکتسابی می باشند.

سنگ های کلیه

علائم و نشانه های کم کاری کلیه ها کدامند؟

بسته به شدت ازکارافتادگی کلیه ها فرد دچار علائمی می شود که عبارتند از ضعف مزمن، خستگی مزمن، رنگ پریدگی، کم خونی، بی اشتهایی و بوی بد دهان، ادم و ورم دست و پا و دور چشم و پلک ها. ممکن است در شروع نارسائی کلیه فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

تشخیص نارسائی کلیه چگونه است؟

بهترین روش تشخیص نارسائی کلیه: اندازه گیری اوره خون، کراتینین، BUN و سدیم و پتاسیم می باشد. ضمناً دفع زیاد پروتئین نیز می تواند از علائم نارسا شدن کلیه ها باشد. سونوگرافی نیز بسیار کمک کننده می باشد. در مواردی که علت اصلی نارسا شدن کلیه مشخص نیست، نمونه برداری از کلیه ها با سونوگرافی علت نارسائی کلیه را مشخص می کند.

اگر مبتلا به نارسائی کلیه شدیم چه باید کنیم؟

اولین اقدام شما مراجعه به دکتر می باشد که دکتر شما درخواست آزمایش خون وادرار و سونوگرافی از کلیه ها را خواهد کرد و براساس آنها تصمیم گیری های زیر اتخاذ خواهد شد:

  • اگر علت زمینه ای مشخص باشد باید بلافاصله آنها را درمان کرد به عنوان مثال اگر تنگی و مانعی در مسیر خروج ادرار وجود دارد باید بلافاصله با گذاشتن استنت و یا سوند به خروج ادرار و مواد سمی کمک کنیم. اگر برگشت ادراری وجود دارد باید درمان شود. دیابت و فشارخون کنترل شوند.
  • اگر علتی برای نارسائی کلیه کشف نشود باید از کلیه ها نمونه برداری کرد تا درمان صحیح بلافاصله شروع شود.
  • اگر در آزمایشات انجام شده اندازه کراتینین خون شما زیر 2 می باشد نگران نباشید چرا که با مصرف داروهای مناسب و رعایت رژیم غذائی که شامل حذف نمک و کم کردن پروتئین مواد غذائی است مشکل شما کنترل و درمان خواهدشد.

کراتین خون

  • اگر در بررسی های انجام شده اندازه کراتینین شما بالای 6-5 و اوره بالا باشدو علت زمینه ای و انسداد وجود نداشته باشد دو مسیر در مقابل شما قرار دارد:

باید به دکتر جراح مراجعه کنید تا شانت و یا فیستول عروقی از شما آماده کند که از آن هفته ای 2 الی 3 بار برای انجام دیالیز استفاده کنید. از انجام دیالیز نترسید چون در این شرایط سلامتی شما وابسته به انجام دیالیز می باشد. اگر به تعداد کافی و به موقع انجام ندهید دچار کم خونی ، ضعف و بی حالی، افسردگی و افت شدید بدنی خواهید شد. لذا من توصیه می کنم به موقع اقدام به انجام دیالیز کنید و در این فاصله به دنبال فردی که گروه خون آن به شما می خورد (ترجیحاً از فامیل و آشنا) بگردید تا برای رها شدن از دیالیز پیوند کلیه انجام دهید.

پیوند کلیه امروزه برای کسانی که کلیه هایشان ازکارافتاده است یکی از بهترین اقدامات درمانی انجام پیوند کلیه است. برای انجام پیوند کلیه ابتدا باید فردی که سازگاری نسجی با شما دارد را پیدا کنید و پس از انجام آزمایشات و بررسی دقیق در صورت سازگاری نسجی یکی از کلیه های فرد دهنده را دکتر جراح کلیه به شما پیوند می زند و لذا با عملکرد درست این کلیه، شما دیگر نیازی به انجام دیالیز نخواهید داشت.

درمان های نارسایی حاد کلیوی چیست؟

درمان فرد به علت نارسایی حاد کلیوی بستگی خواهد داشت. هدف درمان بازگرداندن عملکرد عادی کلیه است. در حین بهبودی کلیه ها، جلوگیری از تجمع مایعات و مواد زائد در بدن ضروری است. در اغلب موارد، یک متخصص کلیه که نفرولوژیست نامیده می شود وضعیت فرد را ارزیابی می کند.

1- رژیم غذایی

پزشک رژیم غذایی و مقدار مصرف مایعات را برای بیمار محدود خواهد کرد. این کار تجمع سمومی را کاهش می دهد که کلیه ها به صورت معمول دفع می کنند. معمولا داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و دارای مقادیر کم از پروتئین، نمک و پتاسیم توصیه می شود.

با مصرف غذاهای مفید برای اوره و کراتین میتوانید کلیه های سالم تری داشته باشید.

2- دارو ها

پزشک می تواند جهت درمان یا پیشگیری از بروز همزمان هر گونه عفونت، دارو های آنتی بیوتیک تجویز کند. دارو های مدر یا ادرار آور جهت دفع مایعات به کلیه ها کمک می کنند. کلسیم و انسولین می توانند به فرد در پیشگیری از افزایش بیش از حد و خطرناک میزان پتاسیم در خون کمک کنند.

انسولین خون

هیچ داروی مخصوصی برای نارسایی مزمن کلیوی وجود ندارد اما برخی دارو ها می توانند به کنترل مشکلات به وجود آورنده و همچنین عوارض آن کمک کنند. احتمال دارد فرد جهت درمان و پیشگیری از مشکلات مختلفی که توسط نارسایی مزمن کلیوی ایجاد شده اند نیاز به مصرف دارو داشته باشد.

3- دیالیز

ممکن است، فرد به دیالیز نیاز داشته باشد اما این نیاز همیشگی نبوده و به احتمال زیاد موقتی می باشد. دیالیز شامل هدایت کردن خون به خارج از بدن و به درون دستگاهی می شود که مواد زائد خون را تصفیه می کند. سپس خون تصفیه شده به درون بدن فرد باز می گردد. در صورتی که میزان پتاسیم در خون فرد به طرز خطرناکی بالا باشد، دیالیز می تواند جان او را نجات دهد.

در صورت ایجاد تغییرات در وضعیت ذهنی یا توقف دفع ادرار، دیالیز ضرورت می یابد. همچنین در صورت ابتلا به پریکاردیت یا التهاب قلب نیز ممکن است فرد به دیالیز نیاز داشته باشد. دیالیز می تواند به دفع محصولات زائد نیتروژن دار از بدن کمک کند.

در خاتمه توصیه های اینجانب برای اینکه کلیه هایی سالم داشته باشیم و کارمان به جاهایی مانند دیالیز نکشد:

1- هر دو ساعت یک لیوان آب میل کنید بهترین نوشیدنی آب است و سپس چای کم رنگ و مصرف میوه های آبدار

 درمان هیدرونفروز کلیه چیست

2- از پاشیدن بی رویه نمک به غذا اجتناب کنید

3- چکاب منظم را فراموش نکنید و با تشخیص به موقع بیمار های آسب رساننده به کلیه از قبیل دیابت، فشارخون، برگشت ادرار به کلیه، سنگ کلیه و وجود انسداد آنها را به موقع درمان کنید.

4- بازهم تأکید می کنم دیابت و فشار خونتان را کنترل کنید.

5- از مصرف غذاهای پرنمک و پر پروتئین به عنوان عادت اجتناب نمائید.

6- با بررسی دقیق قبل از ازدواج و در صورت سابقه خانوادگی بیماری کیستی کلیه در یکی از زوجین از ازدواج با چنین افرادی به علت انتقال نسل به نسل بیماری جلوگیری کنید.

7- در صورت مشاهده کوچکترین علائم و نشانه های نارسائی کلیه با پزشک معالجتان مراجعه نمائید.

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟

اگر بیمار به دلیل آسیب حاد کلیه (AKI) تحت دیالیز باشد، بهبودی امکان پذیر است و اغلب می توان دیالیز را متوقف کرد ولی اگر بیمار به دلیل بیماری مزمن کلیوی (CKD) دیالیز می شود، قطع آن می تواند منجر به مرگ یا بیماری شدید شود.

اگر دیالیز جواب ندهد چه می شود؟

بدون دیالیز، سموم در خون انباشته می شوند و باعث ایجاد وضعیتی به نام اورمی می شوند. بیمار هر دارویی را که برای مدیریت علائم اورمی و سایر شرایط پزشکی لازم باشد، دریافت می کند. بسته به سرعت تجمع سموم، مرگ شخص را معمولاً از چند روز تا چند هفته به دنبال دارد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.4/5 - (496 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هومن چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    با سلام. بنده تكرر ادرار گرفتم وبعد از چند وقت سوزش در كلاهك آلت تناسلي. ولي هيچوقت سوزش در حالت ادرار نداشتم. يكبار با تزريق دوتا امپول سفتراكس تا دوهفته خوب شدم ولي مجددا دوباره شروع به سوزش كرد . سونوگرافي و اسكن و سيستوسكوپي هم انجام دادم كه همه چي نرمال بوده. در آزمايش ادرارم خون و گلبول سفيد و قرمز هستش.ولي تو سيستوسكوپي هيچ خوني در هيچ جا ديده نشو همه نرمال بود. دكتر اين دفعه بهم ١٠ تا ولوفلوكساسين 5٠٠ داد روزي يك عدد و فنازومكس روزي دوتا.ويسول 5 هم داد كه بخاطر شكم درد نتونستم بخورم. امروز بعد از يك هفته احساس لرزش در سر آلت تناسلي دارم. و كمي سوزش. در ضمن ازمايشpsa هم چندوقت پيش انجام دادم كه دكتر بهم ويتامين e وردجينسينگ دادو اسنترا. علت خون و rbc و wbc در ادرارم مشخص نميشه و همچنين سوزش گه گداري كه مياد سراغم. البته قبلا سوزش و خارش در ناحيه معقد داشتم كه با مبندازول تحت درمان بودم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      از نظر من شما سالمید ونیاز به درمان ندارید
  • تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب.
    با بررسی نتیجه بیوپسی پروستات (توسط شما)و psa حدودا ۲۲(الان شده ۳۰) پدر بنده با سن۵۷ سال؛مشخص شد که ایشون مبتلا به سرطان بدخیم پروستات هستند و به تشخیص شما باید با عمل جراحی؛ یک ماه و نیم بعد از بیوپسی(که هنوز این مدت زمان نگذشته) ؛پروستات برداشته بشه و فرمودید فعلا محدود به پروستات هست و اگر زمان بگذره سایر بافت ها هم ممکنه درگیر بشوند؛
    منتهی آزمایش های دیگری جهت تشخیص اینکه آیا سایر بافت ها درگیر شده اند یا نشدند؛نفرمودید تا انجام بشه؛
    من خیلی نگران هستم که مبادا قسمت های دیگه هم درگیر شده باشند.
    ۱-آیا بعد از عمل جراحی مشخص میکنید که سایر بافت ها درگیر شده اند یا نشدند؟
    ۲-چطور روند پیشرفت سلول های سرطانی رو کاهش بدیم؟
    ۳-الان مشکل ادرار کردن خیلی زیاد و سخت شده؛چه کار باید کنیم؟
    ۴-با چه روش هایی میشه عارضه ی بی اختیاری ادرار بعد از عمل رو کاهش داد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    باسلام .
    ۲۴ سال دارم و مدت دو سال هست که هر ماه یک الی دو بار سکس دهانی با پارتنرم دارم .خود ارضایی هم دارم به طور نامرتب .ادرارم دوشاخه میشه و هر از گاهی نوک آلتم میسوزه .آیا سکس دهانی بد هست ؟و آیا ادرار دوشاخه نشانه بدی است ؟و خود ارضایی رو بگذارم کنار؟حجم پروستاتم ۱۸ سی سی و psaسه دهم است.لطفا پاسخ بدین به همه سوالاتم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر عزيززم، من چند وقته زير دلم و بيضه هام درد دارم ، گاها سوزش دارم و درد مقعد. سونوگرافي كامل دادم و ازمايش خون و ادرارم دادم ( پي اس اي) ، همشو گفتن خوبه و مشكلي نيست . شبم واس ادرار بيدار نميشم و فقط در طي روز تكرر ادرار دارم .
    يك دكتر تشخيص دادن كه التهاب پروستات دارم و سيپروفلاكسسين دادن و يك دكتر تشخيص دادن كه از اعصاب مثانه هست به خاطر استرس و جوش و قرص فلوكسيتين و تولرين دادن .
    اقاي دكتر درد من چيه ؟؟ خيلي نگرانم 😔 سن
    ٣٠
    حجم پروستاتم ١٩ سي سي و رزيدوي ادراري : ١٠ سي سي
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر محسن سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام اقاي دكتر ، صبحتون بخير ، من ٣٠ سالمه اقاي دكتر .
      مشهد هستم و حتما نائب الزياره شما هستم اگر لايق باشم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
    4. تصویر کاربر محسن سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      يك دنيا سپاس گزارم اقاي دكتر عزيز 🙏🙏🙏🙏🌺🌺🌺
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Vsg سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    سلام.وقت بخیردکتر.
    پدرم ۷۰سالشه سه سال پیش عمل رادیکال پروستات کرده وبعداز عمل هم رادیوتراپی انجام داده حالا بعداز۹ماه که آمپولین ۲۸روزه دیفرلین از طرف پزشکش قطع شده psa از 0/003به 0/2رسیده.طبق دستور پزشکش اسکن استخوان وmrs انجام شده.حالا دکترش گفته بیوپسی انجام بده.
    علتش چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عزیز.
    پدر من 64سال سن دارن
    کلیشون سنگ سازه

    ازمایش پروستات دادن
    Free psa=.2
    Total psa=2.1
    Free psatotal psa=.095

    وقتی جواب ازمایششونو گرفتم
    ب دکتر عمومی شیفت درمانگاه نشان دادم
    گفتن موردی نداره سالم هستن
    اما زمینش داره فراهم میشه

    حالا به نظر شریف شما
    پدرم سالم هستن و جای نگرانی نیست؟یا اینکه زمینه بزرگی و سرطان پروستات هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر میثم سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    ۲۴ سال دارم .تا الان سکس دهانی داشتم فقط با پارتنرم.سال پیش به دلیل سوزش ادرار مراجعه کردم .آنتی بیوتیک و اوروتیدین تجویز کردند و آزمایشpsa یک بود .بعد از درمان یک ماهه علائم رفت و psaسه دهم شد .الان بعد از یک سال بعضی وقتها سوزش رو دارم دوباره .دکتر دوباره اوروتیدین به همراه پرازوسین داد و گفت از طریق خودارضایی سعی کن مایع پروستاتو خارج کنی و مانع عفونت بشی .میخواستم بدونم درست هست این طرح درمان یانه .؟در ضمن خودارضایی هم چند ساله میکنم .چی کار باید انجام بدم آیا خودارضایی رو بزارم کنار و داروهارو بخورم یا هردو رو انجام بدم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    ادرارم به سختی دفع می شود . وقتی آب ولرم روی آلت میریزم ادرار کامل دفع می شود . به متخصص مراجعه کردم گفتند به خاطر استرس خودتو منقبض کردی و مشکل خاصی نیست .ولی میترسم موردی باشه .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعیدی جمعه ۱۰ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    لطفا صریح و شفاف بگید کسی که دچار سرطان پروستات با گلیسون 4+4 هست و متاستاز به استخوان داره اگر شروع کنه به رادیوتراپی و هورمون درمانی و شیمی درمانی چند سال سرطان بهش فرصت میده لطفا جواب صریح و حدودی بدید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      گلسون اسکر ۸ پرخطر است وبرای مبارزه با ان باید درمان کامل انجام شود از جمله PSMAدرمانی که بسیار کمک کننده است ولی طول حیات بسته به شدت متاستاز وتوانایی جسمی افراد متفاوت است
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۱۰ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی. وقتان بخیر. پدرم 72 ساله ، سرحال و با نشاط است. زمستان سال 96 بخاطر مشکل در دفع ادرار به دکتر ارولوژی مراجعه کردند و بعد از آزمایش و سونوگرافی PSA=80 و حجم پروستات 53ml بود.دکتر مربوطه برای ادامه درمان،نمونه برداری تجویز کردند،که با توجه به پرس و جو هایی که پدرم از دیگران داشتند بخاطر ترس از عوارض بعداز آن نمونه برداری انجام ندادند و به خوردن قرص تامسوور روزی 2عدد کفایت کردند.در بهار و تابستان سال 97 هیچگونه مشکلی در ادرار کردن نداشتند.زمستان 97 بازهم دچار همان مشکل شدند و دفعات ادرارشان افزایش یافت. این بار به متخصص ارولوژی دیگری مراجعه کردیم ایشان نیز نمونه برداری تجویز کردند .40روز قبل نمونه برداری انجام شد و جواب آن در فایل پیوست موجود است.سرطان پروستات غیرتهاجمی تشخیص داده شد.دکتر مربوطه عمل TURP وبرداشتن بیضه را تجویز نمودند.برای اینکه خاطر خودمان جمع شود با تمامی مدارک به دکتر دیگری مراجعه کردیم که ایشان پس از دیدن تست هسته ای استخوان که جواب آن در مورد متاستاز منفی بود،تزریق ADTتجویز نمودند و به دکتر آنکولوژی نامه دادند. در حال حاضر سوالم این است که به نظر شما از چه طریقی درمان را شروع کنیم؟ سوال دومم این است که تا چه حد خطر مرگ تهدیدش می کند ؟
    سوال سوم اینکه آیا برای ریشه کن شدن این بیماریه پدرم راه وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      در این مرحله درمان با نظر انکولوژی باید باشد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مرادی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر اگر بزرگی پرستات طبیعی است چرا بعضی افراد دچار این عارضه نمیشوند و هیچ مشگلی با پرستات ندارنند راهی است تا دیگران انجام دهند تا مثل آن افراد بدون مشگل باشند
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر رصا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    psa 8 است بدون علامت فقط ناتوانی جنسی چند ماهیست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      تکرار بکنید بالا است
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دانشجوی پزشکی در لرستان هستم به طور تجربی دیده ام که مردم با استافاده از موادی و گیاهانی دفع سنگ کلیه داشته اند و بسیار موثر بوده است به نظر شما این موضوع قابل بررسی و مقاله هستند .خواهشا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه بر اساس پاتوفیزیولوزی تشکیل سنگ عامیانه است
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب بعد از سونوگرافی متوجه کیست کوچکی به ابعاد 5 در 6 میل در پروستات شدم می خواستم بدونم ایا نیاز به نمونه برداری از کیست ایا خطر ساز هست ایا در اسپرم تاثیر گذار می باشد
    ابعاد پروستات 35 در 33 در 36 می باشد دچار درد مزمن در پروستات می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده 44ساله دچار بزرگی پروستات باوجود مصرف دارو تحت نظر پزشک پروستات بنده نسبت به سال گذشته3 گرم بزرگتر فرماییدگرم رسیده است لطفا راهنمای
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با توجه به سن نیاز به کاری نیست
  • تصویر کاربر قدرت پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 651 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر پدر شصت سأله اي دارم كه تو ادرار كردن مشكل داره و ميگه كه إدرارش نمي ياد متخصص هم در مورد پروستات گفته كه مشكلي نداره با أين حال داروهاي اومنيك و فينسترايد و قرص كدو همچنين بتانكول مصرف مي كنه و هنوز مشكل ادرار كردن داره چه أر بأيد بكنيم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید تست سرطان پروستات و سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .من بعد رابطه با همسرم ترشحاتی میبینم که سبزو زردرنگن و گاها سفیدن و به صورت تیکه تیکه هستن میخواستم بدونم علت چیه و ایا مشکل خاصیه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید از ان ازمایش و کشت دهید
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1573 مشاهده پرسش
    با سلام. به علت تشخیص پروستاتیت مزمن به تجویز پزشک روزانه یکعدد افلوکساسین 300 و یکعدد قرص سوپالمتو مصرف می کنم برای دو ماه. از آنجا که قصد بارداری داریم این قرصها روی اسپرم و حرکت آن تاثیر دارند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      داروها را قطع کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب