اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نارسائی یا کم کاری کلیه و کابوس ترس از دیالیز

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟ دیالیز جایگزینی موقت برای عملکرد کلیه است، نه درمانی برای بازگرداندن آن. یعنی:وقتی کلیه‌ها توانایی دفع مواد زاید و تنظیم آب و املاح بدن رو از دست می‌دن، دیالیز به‌صورت مصنوعی این کار رو انجام می‌ده. اما خودش باعث بهبود یا ترمیم کلیه نمی‌شه. پس جواب این سوال خیر است. به زبان ساده تر، کلیه با دیالیز برنمی گردد.

برگشت کلیه از کار افتاده

در بعضی بیماری‌های حاد کلیوی (مثل شوک یاعفونت شدید)، اگر بیمار زنده بمونه و درمان مؤثر باشه، عملکرد کلیه ممکنه تا حدی برگرده. ولی در نارسایی مزمن و پیشرفته (مثل بیماری دیابتی، فشار خون بالا، کلیه پلی‌کیستیک و…) برگشت کلیه بدون پیوند، تقریباً غیرممکنه.

اگر عفونت کلیه دارید بهتر است مقاله ی برای عفونت کلیه چه بخوریم را مطالعه کنید.

شاید در خانواده و فامیل شما کسانی بوده اند که کلیه هایشان از کار افتاده و به همین دلیل مجبورند دیالیز بکنند. امروزه یکی از عمده نگرانی های مراجعه کنندگان به مطب اینجانب کسانی هستند که از سلامتی کلیه و احتمال کشیده شدن کارشان به دیالیز شدیداً نگران هستند.

در راستای رفع این نگرانی ها و شعار پیشگیری بهتر از درمان است در اینجا مطالبی سلسله وار در رابطه با بیماریهای کلیه را به زبانی ساده بیان می کنم و امیدوارم با آشنائی با آنها و رعایت موارد ایمنی همیشه کلیه های سالمی داشته باشید.

نقش طبیعی کلیه در بدن ما چیست؟

هر فردی 2 تا کلیه دارد که در پشت و پهلو و زیر دنده ها قرار دارند و نقش عمده آنها تمیز کردن و دیالیز کردن خون از مواد زاید که بدن نیازی به آنها ندارد می باشد و اگر این مواد به صورت ترشح ادرار از بدن خارج نشوند باعث به خطر افتادن سلامتی کلی بدن می گردند و علائمی را ایجاد می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم. دومین نقش کلیه تنظیم املاح بدن از جمله سدیم و پتاسیم می باشد. در صورت به هم خوردن این تنظیم و بالا رفتن k ممکن است بلافاصله قلب ما از کار بیافتد.

تنبلی کلیه

نارسا شدن و یا کم کاری کلیه ها یعنی چه؟

اگر به علتی کلیه های ما کم کار شوند قادر به تصفیه و یا دیالیز طبیعی خون ما نشوند باعث تجمع مواد سمی در خون و به هم خوردن تنظیم املاح بدن ما می شوند. در حالت طبیعی در داخل کلیه میلیون ها واحد سلول های تصفیه کننده خون به نام نفرون قرار دارند که در نارسائی کلیه نفرون ها خون را تصفیه نمی کنند.

دو نوع نارسائی کلیه و یا کم کاری کلیه داریم:

1- نوع نارسائی کلیه حاد

که ناگهانی به علت هائی که ذکر خواهم کرد، کلیه ها به صورت ناگهانی کار نمی کنند.

2- نوع نارسائی کلیه مزمن

که تدریجاً به علت بیماری زمینه ای موجود و عدم کنترل آنها توسط فرد همه اعضای بدن دچار مشکل تدریجی می شوند از جمله کلیه ها. در رأس این بیماری ها می توان به دیابت کنترل نشده، فشار خون کنترل نشده و برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال اشاره کرد.

چه عواملی باعث کم کاری و یا از کارافتادگی کلیه های می شوند؟

درمان کم کاری کلیه

این عوامل به دو قسمت تقسیم می شوند:

1- عوامل ایجاد کننده حاد یا ناگهانی

اغلب به دنبال جراحی و خونریزی زیاد حین و پس از عمل و یا ضربه و تصادف و خونریزی شدید که خون به کلیه ها نمی رسد و لذا سلول های تصفیه یا دیالیز کننده کلیه ها دچار شوک شدید می شوند و عملکردشان مختل می شود و یا فردی به علت اسهال شدید دچار کم شدن مایعات بدن و لذا کاهش خون رسانی به کلیه ها می شود و کلیه اش ناگهانی آسیب می بیند.

2- ورم حاد کلیه

دومین علت ناگهانی از کار افتادن کلیه ها، ابتلا ناگهانی به ورم حاد کلیه ها می باشد که اغلب به علت ابتلا به بیماری ویروسی و یا باکتری از قبیل التهاب گلو به علت باکتری استرپتوکوک و یا به دنبال عفونت پوستی شدید و درمان نشده به صورت ثانویه کلیه ها دچار تورم و کم کاری می شوند. بعضی از عوامل که باعث از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می شوند عبارتند از:

  • کسی که بیماری قند دارد و کنترل نشده و اغلب بالا باشد.
  • فشارخونی که خوب کنترل نشود و به کلیه ها تدریجاً آسیب می زند.
  • برگشت ادراری در بچه ها مخصوصاً دختر بچه ها که باعث آسیب و ازکارافتادگی کلیه های اطفال می شوند و امروزه شایعترین علت دیالیز و پیوند کلیه ها در اطفال می باشد.
  • بیماری های کیست ارثی یا Apck: که در آن به صورت ارثی از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود و از بدو تولد به جای نسج گوشتی کلیه، کیست رشد می کند و باعث از کارافتادگی کلیه ها در سنین جوانی و میانسالی می شود.
  • سنگ های بزرگ کلیه و گیر افتادن سنگ در لوله حالب، امروزه جزء شایعترین علت های از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می باشد و در اینجا توصیه می کنم که اگر سنگ های شاخ گوزنی در کلیه شما است و یا اگر سنگی در لوله حالب دارید سریعاً به دکتر جراح کلیه مراجعه نمایید.
  • انسدادهایی در مسیر خروجی ادرار باعث ازکارافتادگی و کم کاری تدریجی کلیه ها می شوند. این انسدادها می توانند مادرزادی باشند از قبیل تنگی محل اتصال حالب به لگنچه(UPJO) و تنگی محل اتصال حالب به مثانه (UVJo). در مثانه های عصبی پرفشار و یا اکتسابی باشد: از قبیل گیرافتادن سنگ در لوله حالب، انسداد مجرا به علت بزرگی پروستات و یا تنگی مجرا از علل شایع اکتسابی می باشند.

سنگ های کلیه

علائم و نشانه های کم کاری کلیه ها کدامند؟

بسته به شدت ازکارافتادگی کلیه ها فرد دچار علائمی می شود که عبارتند از ضعف مزمن، خستگی مزمن، رنگ پریدگی، کم خونی، بی اشتهایی و بوی بد دهان، ادم و ورم دست و پا و دور چشم و پلک ها. ممکن است در شروع نارسائی کلیه فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

تشخیص نارسائی کلیه چگونه است؟

بهترین روش تشخیص نارسائی کلیه: اندازه گیری اوره خون، کراتینین، BUN و سدیم و پتاسیم می باشد. ضمناً دفع زیاد پروتئین نیز می تواند از علائم نارسا شدن کلیه ها باشد. سونوگرافی نیز بسیار کمک کننده می باشد. در مواردی که علت اصلی نارسا شدن کلیه مشخص نیست، نمونه برداری از کلیه ها با سونوگرافی علت نارسائی کلیه را مشخص می کند.

اگر مبتلا به نارسائی کلیه شدیم چه باید کنیم؟

اولین اقدام شما مراجعه به دکتر می باشد که دکتر شما درخواست آزمایش خون وادرار و سونوگرافی از کلیه ها را خواهد کرد و براساس آنها تصمیم گیری های زیر اتخاذ خواهد شد:

  • اگر علت زمینه ای مشخص باشد باید بلافاصله آنها را درمان کرد به عنوان مثال اگر تنگی و مانعی در مسیر خروج ادرار وجود دارد باید بلافاصله با گذاشتن استنت و یا سوند به خروج ادرار و مواد سمی کمک کنیم. اگر برگشت ادراری وجود دارد باید درمان شود. دیابت و فشارخون کنترل شوند.
  • اگر علتی برای نارسائی کلیه کشف نشود باید از کلیه ها نمونه برداری کرد تا درمان صحیح بلافاصله شروع شود.
  • اگر در آزمایشات انجام شده اندازه کراتینین خون شما زیر 2 می باشد نگران نباشید چرا که با مصرف داروهای مناسب و رعایت رژیم غذائی که شامل حذف نمک و کم کردن پروتئین مواد غذائی است مشکل شما کنترل و درمان خواهدشد.

کراتین خون

  • اگر در بررسی های انجام شده اندازه کراتینین شما بالای 6-5 و اوره بالا باشدو علت زمینه ای و انسداد وجود نداشته باشد دو مسیر در مقابل شما قرار دارد:

باید به دکتر جراح مراجعه کنید تا شانت و یا فیستول عروقی از شما آماده کند که از آن هفته ای 2 الی 3 بار برای انجام دیالیز استفاده کنید. از انجام دیالیز نترسید چون در این شرایط سلامتی شما وابسته به انجام دیالیز می باشد. اگر به تعداد کافی و به موقع انجام ندهید دچار کم خونی ، ضعف و بی حالی، افسردگی و افت شدید بدنی خواهید شد. لذا من توصیه می کنم به موقع اقدام به انجام دیالیز کنید و در این فاصله به دنبال فردی که گروه خون آن به شما می خورد (ترجیحاً از فامیل و آشنا) بگردید تا برای رها شدن از دیالیز پیوند کلیه انجام دهید.

پیوند کلیه امروزه برای کسانی که کلیه هایشان ازکارافتاده است یکی از بهترین اقدامات درمانی انجام پیوند کلیه است. برای انجام پیوند کلیه ابتدا باید فردی که سازگاری نسجی با شما دارد را پیدا کنید و پس از انجام آزمایشات و بررسی دقیق در صورت سازگاری نسجی یکی از کلیه های فرد دهنده را دکتر جراح کلیه به شما پیوند می زند و لذا با عملکرد درست این کلیه، شما دیگر نیازی به انجام دیالیز نخواهید داشت.

درمان های نارسایی حاد کلیوی چیست؟

درمان فرد به علت نارسایی حاد کلیوی بستگی خواهد داشت. هدف درمان بازگرداندن عملکرد عادی کلیه است. در حین بهبودی کلیه ها، جلوگیری از تجمع مایعات و مواد زائد در بدن ضروری است. در اغلب موارد، یک متخصص کلیه که نفرولوژیست نامیده می شود وضعیت فرد را ارزیابی می کند.

1- رژیم غذایی

پزشک رژیم غذایی و مقدار مصرف مایعات را برای بیمار محدود خواهد کرد. این کار تجمع سمومی را کاهش می دهد که کلیه ها به صورت معمول دفع می کنند. معمولا داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و دارای مقادیر کم از پروتئین، نمک و پتاسیم توصیه می شود.

با مصرف غذاهای مفید برای اوره و کراتین میتوانید کلیه های سالم تری داشته باشید.

2- دارو ها

پزشک می تواند جهت درمان یا پیشگیری از بروز همزمان هر گونه عفونت، دارو های آنتی بیوتیک تجویز کند. دارو های مدر یا ادرار آور جهت دفع مایعات به کلیه ها کمک می کنند. کلسیم و انسولین می توانند به فرد در پیشگیری از افزایش بیش از حد و خطرناک میزان پتاسیم در خون کمک کنند.

انسولین خون

هیچ داروی مخصوصی برای نارسایی مزمن کلیوی وجود ندارد اما برخی دارو ها می توانند به کنترل مشکلات به وجود آورنده و همچنین عوارض آن کمک کنند. احتمال دارد فرد جهت درمان و پیشگیری از مشکلات مختلفی که توسط نارسایی مزمن کلیوی ایجاد شده اند نیاز به مصرف دارو داشته باشد.

3- دیالیز

ممکن است، فرد به دیالیز نیاز داشته باشد اما این نیاز همیشگی نبوده و به احتمال زیاد موقتی می باشد. دیالیز شامل هدایت کردن خون به خارج از بدن و به درون دستگاهی می شود که مواد زائد خون را تصفیه می کند. سپس خون تصفیه شده به درون بدن فرد باز می گردد. در صورتی که میزان پتاسیم در خون فرد به طرز خطرناکی بالا باشد، دیالیز می تواند جان او را نجات دهد.

در صورت ایجاد تغییرات در وضعیت ذهنی یا توقف دفع ادرار، دیالیز ضرورت می یابد. همچنین در صورت ابتلا به پریکاردیت یا التهاب قلب نیز ممکن است فرد به دیالیز نیاز داشته باشد. دیالیز می تواند به دفع محصولات زائد نیتروژن دار از بدن کمک کند.

در خاتمه توصیه های اینجانب برای اینکه کلیه هایی سالم داشته باشیم و کارمان به جاهایی مانند دیالیز نکشد:

1- هر دو ساعت یک لیوان آب میل کنید بهترین نوشیدنی آب است و سپس چای کم رنگ و مصرف میوه های آبدار

 درمان هیدرونفروز کلیه چیست

2- از پاشیدن بی رویه نمک به غذا اجتناب کنید

3- چکاب منظم را فراموش نکنید و با تشخیص به موقع بیمار های آسب رساننده به کلیه از قبیل دیابت، فشارخون، برگشت ادرار به کلیه، سنگ کلیه و وجود انسداد آنها را به موقع درمان کنید.

4- بازهم تأکید می کنم دیابت و فشار خونتان را کنترل کنید.

5- از مصرف غذاهای پرنمک و پر پروتئین به عنوان عادت اجتناب نمائید.

6- با بررسی دقیق قبل از ازدواج و در صورت سابقه خانوادگی بیماری کیستی کلیه در یکی از زوجین از ازدواج با چنین افرادی به علت انتقال نسل به نسل بیماری جلوگیری کنید.

7- در صورت مشاهده کوچکترین علائم و نشانه های نارسائی کلیه با پزشک معالجتان مراجعه نمائید.

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟

اگر بیمار به دلیل آسیب حاد کلیه (AKI) تحت دیالیز باشد، بهبودی امکان پذیر است و اغلب می توان دیالیز را متوقف کرد ولی اگر بیمار به دلیل بیماری مزمن کلیوی (CKD) دیالیز می شود، قطع آن می تواند منجر به مرگ یا بیماری شدید شود.

اگر دیالیز جواب ندهد چه می شود؟

بدون دیالیز، سموم در خون انباشته می شوند و باعث ایجاد وضعیتی به نام اورمی می شوند. بیمار هر دارویی را که برای مدیریت علائم اورمی و سایر شرایط پزشکی لازم باشد، دریافت می کند. بسته به سرعت تجمع سموم، مرگ شخص را معمولاً از چند روز تا چند هفته به دنبال دارد.

سوالات شایع کاربران درباره آیا کلیه با دیالیز برمی‌گردد؟

۱. آیا کلیه بعد از شروع دیالیز دوباره کار می‌کند؟

بستگی به علت نارسایی دارد. اگر نارسایی کلیه حاد باشد (مثلاً به دلیل کم‌آبی، عفونت یا مسمومیت)، احتمال بهبود عملکرد کلیه بعد از مدتی و قطع دیالیز وجود دارد. اما در نارسایی مزمن کلیه (مرحله پایانی)، کلیه معمولاً توانایی خود را از دست داده و برگشت‌پذیر نیست.

۲. چند درصد بیماران دیالیزی می‌توانند عملکرد کلیه را بازیابند؟

در نارسایی حاد، حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد بیماران با درمان مناسب و دیالیز موقت، عملکرد کلیه را باز می‌یابند. اما در بیماران با نارسایی مزمن، این احتمال تقریباً صفر است و تنها راه جایگزین، پیوند کلیه یا ادامه دیالیز است.

۳. دیالیز موقت است یا دائمی؟

دیالیز برای بیماران با نارسایی حاد کلیه، معمولاً موقت است تا زمانی که کلیه‌ها دوباره کار کنند. اما در بیماری مزمن کلیه (مرحله نهایی)، دیالیز دائمی است مگر اینکه بیمار پیوند کلیه انجام دهد.

۴. چه عواملی باعث می‌شود کلیه بعد از دیالیز بهبود پیدا کند؟

  • نوع نارسایی (حاد یا مزمن)

  • علت اصلی نارسایی (مثلاً کم‌آبی، عفونت یا مسمومیت دارویی)

  • شروع سریع درمان علت زمینه‌ای

  • وضعیت سلامت عمومی بیمار

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.4/5 - (500 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، تست PSA من ۳/۴۰:بود من خدمتتون رسیدم قرص افلوکینول ۳۰۰ دادید هر ۲۴ ساعت ، الان ۸ روز مصرف می کنم هنوز سوزش خفیف ادرار دارم در طول روز بعضی وقتهاربیشتر و بعضی وقتهارکمتر ( تقریبا مثل قبل ) و وقتی مثانهذپر است کنترلش برام سخته ، میخواستم بجای این قرص از سیپروفلوکساسین ۵۰۰:استفاده کنم ۰ چی صلاح میدونید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      بله میتوانید
  • تصویر کاربر ملیح پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر همسر بنده۳۷ ساله هستند، دردهای مبهمی در پایین مثانه و بیضه ها و گاهی تب و لرز داشتند در آزمایش خون سال ۹۶ آنتی ژن psa=1.7 ودر سال ۹۷ psa=2.1 و در حال حاضر psa=2.5 و free psa= 0.2 و fpsa/ tpsa= 8 هست، در ضمن در سونو گرافی حجم پروستات 25.9 cc اعلام شد، آیا با افزایش تدریجی psa احتمال دارد ایشان سرطان پروستات داشته باشند؟ و چه اقدامی باید انجام دهند؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر سابقه خانوادهگی دارد باید هر ۶ماهپیگیر باشید
  • تصویر کاربر Setyesh یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام پدر بنده سرطان پروستات پیشرفته داره ۷۹ سالشه psa برابر ۲۴۰ بود سرطان به استخوان ستون فقرات سر بازوها استخوان جمجمه و سایر اندام ها متاستاز کرده ،هورمون درمانی تجویز شده که از شما هم پرسیدم همین نظر رو داشتید الان حدود دو هفته از زدن آمپول میگذره و پاهای پدر من از مچ به پایین ورم داره آیا طبیعی هست یا نیاز به آزمایش داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      سرطان پیش رفته است ودرمان فقط هورمون ورادیو نراپی است
    2. تصویر کاربر Setyesh پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      بله آقای دکتر علت ورم پا چیست نگران ورم پا هستیم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      شاید متاستاز ایتخوان
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر پوریا پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    بنده 35 ساله و مجرد هستم حدود 3 ماه قبل بدلیل هماچوری و کرایتن بالا (1.34) طبق توصیه پزشک متخصص داخلی به پزشک نفرولوژیست مراجعه کردم طی آزمایشات، سونوگرافی، سی تی اسکن و سیستوسکوپی انجام گرفته بنا به گفته آقای دکتر به مورد مشکوکی برخورد نگردید. حدود دو هفته قبل بدلیل سوزش ادرار، تب و لرز و ادرار بدبو مجددا به دکتر مراجعه کردم که تشخیص پروستاتیت دادند و داروی لووفلوکساسین تجویز کردند با وجود بهبود نسبی علائم بیماری دیشب مایع منی کاملا خونی مشاهده کردم و همچنین لخته های خون در ادرار که قبلا سابقه نداشت که این وضعیت بنده رو به شدت نگران کرده ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید. تصویر سونوگرافی، سی تی اسکن، سیستوسکوپی و ـخرین آزمایش ادرار رو خدمت شما ارسال کردم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      اصلا جای نگرانی ندارد ۶ماه بعد تکرار سونو انجام شود
  • تصویر کاربر ظهيري پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر من ديماه سال گذشته يا مدارك از جمله ام آر آي مولتي پارامتريك خدمت رسيدم علي رغم متعادل نبودن PSA فرمود يد مشكلي نيست سه ماه سه ماه آزمايش بدهم نمودار نوسانات آزمايش همراه با جواب ام آر آي را مجدد خدمتتان ارسال مي نمايم لطفا راهنمايي بفرماييد توضيح اينكه حدود 40 روز پيش مجبور به عمل رباط صليبي شدم با بيهوشي نخاعي و مصرف مسكن هاي زياد خواستم ببينم تاثيري در افزايش PSA دارد يا خير
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      سر سه ماه دازمایش را بدهید ببینم
  • تصویر کاربر ashahabi پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 713 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر كرمي
    من سونوگرافي از كليه و مثانه و پروستات انجام دادم همگي نرمال و هيچ موردي نداشت حجم پروستات١5بود فقط كانون هاي اهكي در پروستات مشاهده گرديد ضمنا كمي تكرر ادرار دارم و انتهاي الت قسمت پروستات كمي سوزش دارم و بعد از اتمام ادرار حدود چند قطره ادرار از من خارج ميشود لطفا راهنمايي فرماييد ضمنا ازمايش ادرار بدون عفونت بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      اینها اصلا جای نگرانی ندارد
  • تصویر کاربر Fatemi دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    من یه پسر 27 ساله هستم . 4 سال پیش مشکل تکرر ادرار داشتم که شروعش اینجوری بود که بعد از ادرارم مقداری مایع سفید رنگ با فشار از مجرای ادراریم خارج میشد و بعد از چند روز تکرر ادرار شدید گرفتم و به دکتر مراجعه کردم که دکتر برام تاواناکس نوشتن واسه 10 روز استفاده کردم بهتر شدم اما بعد از اون دیگه فشار ادارم کم شد و زمان زیادی برای دفع کامل ادارم باید توی دستشویی میبودم توسط دوربین مجاری ادراری من رو در بیمارستان چک کردن و گفتن مشکلی نداره ولی همچنان فشار ادرار کم بود و هست بعد از 4 سال شهریور 97 این بار ادرارم در اکثر مواقع کدر به رنگ سفید مات هست اما نه مشکل سوزش دارم نه چیزی فقط از ناحیه کمر قسمت اخر ستون فقرات بعضی وقتا درد و گرفتگی دارم حدودا 4 ماه پیش به دکتر مراجعه کردم سونوگرافی کردن گفتن سنگ 3 میلی متر دارم سایز پروستات حدود 19 سی سی کمی هم ادرار در مثانه میمونه که دکتر گفت مقدار زیادی نیست . یک کپسول بهم دادن که پیوسته رهش بود برای پروستات اما از اونجایی که من سندروم روده تحریک پذیر دارم با خوردن این کپسول دچار اظطراب و استرس زیاد شدم و دکتر قرص رو‌ عوض کردن و بهم ترازوسین دادن مدتی خوردم خوب بود اما فقط از جهت فشار ادراری ولی مشکل کدر بودن و شیری بودن ادرارم حل نشد . بعد از دو ماه دوباره مراجعه کردم به دکتر جهت تست ادرار و ازمایش خون ایدز و اچ پی وی و هپاتیت که همه چیز نرمال بود جز ازمایش ادرارم ضمنا جناب دکتر من تو این مدت خیلی انتی بیوتیک استفاده کردم و به اکثراشون مقاوم شدم مثلا اموکسی سیلین و تاواناکس و سفکسیم
    البته اینا به دستور پزشک مصرف شده و مورد بعد من یکم مشکل روحی دارم یعنی دارو مصرف میکنم تقریبا 3_4 سال
    اس سیتالوپرام و کلیدینیوم سی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من شما سالمید در اب گرم بشینید وورزش کنید واهمیت ندهید البته بهتر است سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر توسلی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ، جواب اسکن پدرم رو براتون میفرستم ممنون میشم بفرمایید سرطان ایشون در چه مرحله ای هست واینکه چقدر از اعضای دیگر غیر از پروستات رو درگیر کرده ، ایشون هورمون درمانی رو شروع کردند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      مدارک بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب . بنده مجرد 31 ساله در سال گذشته با کمی احساس عدم تخلیه کامل ادرار و کمر درد دکتر مراجعه کردم که پس از ازمایش ادرار و اسپرم و معاینه رکتال پروستات مقداری عفونت و التهاب مشاهده شد که با مصرف قرص سیپروفکس رفع شد . در سونو گرافی بیضه سال گذشته نیز مشکل خاصی از واریکوسل با گرید بالا مشاهده نگردید . بعد از مدتی مجدد به علت کمر درد و فتق دیسک کمر دچار کمر درد در بخش چپ شدم ولی همزمان با ان پهلو چپ به سمت بالا و بخشی از شکم به سمت ناف نیز درد گرفته است و گاهی نیز پس از انزال احساس عدم تخلیه کامل ادرار حس و گاهی هنگام ادرار درد پهلو چپ به بالا حس شده و حالتی مثل قلنچ حس میشود . در سونو گرافی حجم پروستات طبیعی و کلیه ها و مثانه کاملا نرمال و در معاینه رکتال اخیر پروستات نرمال و در معاینه لمسی و حضوری بیضه توسط پزشک نرمال میباشد .آزمایش ادرار اخیر نیز عفونتی مشاهده نگردیده است . سوال بنده این است که این مشکل مربوط به کمرم هست یا پروستات یا بخش های دیگه بدن . چون درد پهلو همزمان با ادرار یا همزمان با نعوظ گاهی و همزمان با انزال حس و همراه بیضه چپ و حالتی مثل قلنچ حس میشود .لازم به ذکر است بنده بیش از 40 کیلوگرم کاهش وزن داتم که عضلات شکمم به شدت شل شده اند .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      باید یک چکاب سلامتی کامل انجام دهید
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب . بنده در سال گذشته با احساس کمی عدم تخلیه کامل ادرار دکتر مراجعه کردم که پس از ازمایش ادرار و اسپرم مقداری عفونت مشاهده شد که با مصرف قرص سیپروفکس رفع شد . بعد از مدتی مجدد به علت کمر درد و فتق دیسک کمر دچار کمر درد در بخش چپ شدم ولی همزمان با ان پهلو چپ به سمت بالا نیز درد گرفته است و گاهی نیز پس از انزال احساس عدم تخلیه کامل ادرار حس میشود . و گاهی هنگام ادرار درد پهلو چپ به بالا . در سونو گرافی حجم پروستات طبیعی و کلیه ها و مثانه کاملا نرمال میباشد . سوال بنده این است که این مشکل مربوط به کمرم هست یا پروستات یا بخش های دیگه بدن . چون درد پهلو همزمان با ادرار یا همزمان با نعوظ گاهی و همزمان با انزال حس میشود .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      چون بررسیها نرمال است جای نگرانی نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر نقی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    با سلام جناب اقای دکتر کرمی من یک بار نزد شما ویزیت شدم وشما فقط جواب ازمایش وسونوگرافی کلیه ومجاری ادراری بنده را نگاه کردید ومن مشگل خودم را که تکرر ادرار بود گفتم وشما برایم داروی omnic 0.4 نوشتید 4تا کپسول که خوردم درد شدید سینی ومنکی شدید دچار شدم چون قبلا به پزشک داخلی مراجعه کرده بودم داروی ترازوسین داده بود مصرف کردم .پروستات بسایز 44*41.5*43mm
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      هر دو یکی است
  • تصویر کاربر پوریا شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    باسلام.من 18سال دارم و دچار تکرر ادرار شدم ولي در خواب اذیت نميشم.سوزش ادرار هم ندارم ولي در پايان ادرار حالت قطره قطره دارم.يکماه است که داروي پروستات زير نظر پزشک مصرف ميکنم ولي گاهي خوبم و گاهي بد.به نظر شما بايد اندوسکوپي کنم.راستي تو عکس که انداختم اندازه پروستاتم 18گرم بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر مرادی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر اگر بزرگی پرستات طبیعی است چرا بعضی افراد دچار این عارضه نمیشوند و هیچ مشگلی با پرستات ندارنند راهی است تا دیگران انجام دهند تا مثل آن افراد بدون مشگل باشند
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر رصا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    psa 8 است بدون علامت فقط ناتوانی جنسی چند ماهیست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      تکرار بکنید بالا است
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دانشجوی پزشکی در لرستان هستم به طور تجربی دیده ام که مردم با استافاده از موادی و گیاهانی دفع سنگ کلیه داشته اند و بسیار موثر بوده است به نظر شما این موضوع قابل بررسی و مقاله هستند .خواهشا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه بر اساس پاتوفیزیولوزی تشکیل سنگ عامیانه است
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب بعد از سونوگرافی متوجه کیست کوچکی به ابعاد 5 در 6 میل در پروستات شدم می خواستم بدونم ایا نیاز به نمونه برداری از کیست ایا خطر ساز هست ایا در اسپرم تاثیر گذار می باشد
    ابعاد پروستات 35 در 33 در 36 می باشد دچار درد مزمن در پروستات می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده 44ساله دچار بزرگی پروستات باوجود مصرف دارو تحت نظر پزشک پروستات بنده نسبت به سال گذشته3 گرم بزرگتر فرماییدگرم رسیده است لطفا راهنمای
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با توجه به سن نیاز به کاری نیست
  • تصویر کاربر قدرت پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 770 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر پدر شصت سأله اي دارم كه تو ادرار كردن مشكل داره و ميگه كه إدرارش نمي ياد متخصص هم در مورد پروستات گفته كه مشكلي نداره با أين حال داروهاي اومنيك و فينسترايد و قرص كدو همچنين بتانكول مصرف مي كنه و هنوز مشكل ادرار كردن داره چه أر بأيد بكنيم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید تست سرطان پروستات و سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .من بعد رابطه با همسرم ترشحاتی میبینم که سبزو زردرنگن و گاها سفیدن و به صورت تیکه تیکه هستن میخواستم بدونم علت چیه و ایا مشکل خاصیه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید از ان ازمایش و کشت دهید
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1723 مشاهده پرسش
    با سلام. به علت تشخیص پروستاتیت مزمن به تجویز پزشک روزانه یکعدد افلوکساسین 300 و یکعدد قرص سوپالمتو مصرف می کنم برای دو ماه. از آنجا که قصد بارداری داریم این قرصها روی اسپرم و حرکت آن تاثیر دارند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      داروها را قطع کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب