نارسائی یا کم کاری کلیه و کابوس ترس از دیالیز

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

شاید در خانواده و فامیل شما کسانی بوده اند که کلیه هایشان از کار افتاده و به همین دلیل مجبورند دیالیز بکنند. امروزه یکی از عمده نگرانی های مراجعه کنندگان به مطب اینجانب کسانی هستند که از سلامتی کلیه و احتمال کشیده شدن کارشان به دیالیز شدیداً نگران هستند.

در راستای رفع این نگرانی ها و شعار پیشگیری بهتر از درمان است در اینجا مطالبی سلسله وار در رابطه با بیماریهای کلیه را به زبانی ساده بیان می کنم و امیدوارم با آشنائی با آنها و رعایت موارد ایمنی همیشه کلیه های سالمی داشته باشید.

نقش طبیعی کلیه در بدن ما چیست؟

هر فردی 2 تا کلیه دارد که در پشت و پهلو و زیر دنده ها قرار دارند و نقش عمده آنها تمیز کردن و دیالیز کردن خون از مواد زاید که بدن نیازی به آنها ندارد می باشد و اگر این مواد به صورت ترشح ادرار از بدن خارج نشوند باعث به خطر افتادن سلامتی کلی بدن می گردند و علائمی را ایجاد می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم. دومین نقش کلیه تنظیم املاح بدن از جمله سدیم و پتاسیم می باشد. در صورت به هم خوردن این تنظیم و بالا رفتن k ممکن است بلافاصله قلب ما از کار بیافتد.

تنبلی کلیه

نارسا شدن و یا کم کاری کلیه ها یعنی چه؟

اگر به علتی کلیه های ما کم کار شوند قادر به تصفیه و یا دیالیز طبیعی خون ما نشوند باعث تجمع مواد سمی در خون و به هم خوردن تنظیم املاح بدن ما می شوند. در حالت طبیعی در داخل کلیه میلیون ها واحد سلول های تصفیه کننده خون به نام نفرون قرار دارند که در نارسائی کلیه نفرون ها خون را تصفیه نمی کنند.

دو نوع نارسائی کلیه و یا کم کاری کلیه داریم:

1- نوع نارسائی کلیه حاد

که ناگهانی به علت هائی که ذکر خواهم کرد، کلیه ها به صورت ناگهانی کار نمی کنند.

2- نوع نارسائی کلیه مزمن

که تدریجاً به علت بیماری زمینه ای موجود و عدم کنترل آنها توسط فرد همه اعضای بدن دچار مشکل تدریجی می شوند از جمله کلیه ها. در رأس این بیماری ها می توان به دیابت کنترل نشده، فشار خون کنترل نشده و برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال اشاره کرد.

چه عواملی باعث کم کاری و یا از کارافتادگی کلیه های می شوند؟

درمان کم کاری کلیه

این عوامل به دو قسمت تقسیم می شوند:

1- عوامل ایجاد کننده حاد یا ناگهانی

اغلب به دنبال جراحی و خونریزی زیاد حین و پس از عمل و یا ضربه و تصادف و خونریزی شدید که خون به کلیه ها نمی رسد و لذا سلول های تصفیه یا دیالیز کننده کلیه ها دچار شوک شدید می شوند و عملکردشان مختل می شود و یا فردی به علت اسهال شدید دچار کم شدن مایعات بدن و لذا کاهش خون رسانی به کلیه ها می شود و کلیه اش ناگهانی آسیب می بیند.

2- ورم حاد کلیه

دومین علت ناگهانی از کار افتادن کلیه ها، ابتلا ناگهانی به ورم حاد کلیه ها می باشد که اغلب به علت ابتلا به بیماری ویروسی و یا باکتری از قبیل التهاب گلو به علت باکتری استرپتوکوک و یا به دنبال عفونت پوستی شدید و درمان نشده به صورت ثانویه کلیه ها دچار تورم و کم کاری می شوند. بعضی از عوامل که باعث از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می شوند عبارتند از:

  • کسی که بیماری قند دارد و کنترل نشده و اغلب بالا باشد.
  • فشارخونی که خوب کنترل نشود و به کلیه ها تدریجاً آسیب می زند.
  • برگشت ادراری در بچه ها مخصوصاً دختر بچه ها که باعث آسیب و ازکارافتادگی کلیه های اطفال می شوند و امروزه شایعترین علت دیالیز و پیوند کلیه ها در اطفال می باشد.
  • بیماری های کیست ارثی یا Apck: که در آن به صورت ارثی از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود و از بدو تولد به جای نسج گوشتی کلیه، کیست رشد می کند و باعث از کارافتادگی کلیه ها در سنین جوانی و میانسالی می شود.
  • سنگ های بزرگ کلیه و گیر افتادن سنگ در لوله حالب، امروزه جزء شایعترین علت های از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می باشد و در اینجا توصیه می کنم که اگر سنگ های شاخ گوزنی در کلیه شما است و یا اگر سنگی در لوله حالب دارید سریعاً به دکتر جراح کلیه مراجعه نمایید.
  • انسدادهایی در مسیر خروجی ادرار باعث ازکارافتادگی و کم کاری تدریجی کلیه ها می شوند. این انسدادها می توانند مادرزادی باشند از قبیل تنگی محل اتصال حالب به لگنچه(UPJO) و تنگی محل اتصال حالب به مثانه (UVJo). در مثانه های عصبی پرفشار و یا اکتسابی باشد: از قبیل گیرافتادن سنگ در لوله حالب، انسداد مجرا به علت بزرگی پروستات و یا تنگی مجرا از علل شایع اکتسابی می باشند.

سنگ های کلیه

علائم و نشانه های کم کاری کلیه ها کدامند؟

بسته به شدت ازکارافتادگی کلیه ها فرد دچار علائمی می شود که عبارتند از ضعف مزمن، خستگی مزمن، رنگ پریدگی، کم خونی، بی اشتهایی و بوی بد دهان، ادم و ورم دست و پا و دور چشم و پلک ها. ممکن است در شروع نارسائی کلیه فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

تشخیص نارسائی کلیه چگونه است؟

بهترین روش تشخیص نارسائی کلیه: اندازه گیری اوره خون، کراتینین، BUN و سدیم و پتاسیم می باشد. ضمناً دفع زیاد پروتئین نیز می تواند از علائم نارسا شدن کلیه ها باشد. سونوگرافی نیز بسیار کمک کننده می باشد. در مواردی که علت اصلی نارسا شدن کلیه مشخص نیست، نمونه برداری از کلیه ها با سونوگرافی علت نارسائی کلیه را مشخص می کند.

اگر مبتلا به نارسائی کلیه شدیم چه باید کنیم؟

اولین اقدام شما مراجعه به دکتر می باشد که دکتر شما درخواست آزمایش خون وادرار و سونوگرافی از کلیه ها را خواهد کرد و براساس آنها تصمیم گیری های زیر اتخاذ خواهد شد:

  • اگر علت زمینه ای مشخص باشد باید بلافاصله آنها را درمان کرد به عنوان مثال اگر تنگی و مانعی در مسیر خروج ادرار وجود دارد باید بلافاصله با گذاشتن استنت و یا سوند به خروج ادرار و مواد سمی کمک کنیم. اگر برگشت ادراری وجود دارد باید درمان شود. دیابت و فشارخون کنترل شوند.
  • اگر علتی برای نارسائی کلیه کشف نشود باید از کلیه ها نمونه برداری کرد تا درمان صحیح بلافاصله شروع شود.
  • اگر در آزمایشات انجام شده اندازه کراتینین خون شما زیر 2 می باشد نگران نباشید چرا که با مصرف داروهای مناسب و رعایت رژیم غذائی که شامل حذف نمک و کم کردن پروتئین مواد غذائی است مشکل شما کنترل و درمان خواهدشد.

کراتین خون

  • اگر در بررسی های انجام شده اندازه کراتینین شما بالای 6-5 و اوره بالا باشدو علت زمینه ای و انسداد وجود نداشته باشد دو مسیر در مقابل شما قرار دارد:

باید به دکتر جراح مراجعه کنید تا شانت و یا فیستول عروقی از شما آماده کند که از آن هفته ای 2 الی 3 بار برای انجام دیالیز استفاده کنید. از انجام دیالیز نترسید چون در این شرایط سلامتی شما وابسته به انجام دیالیز می باشد. اگر به تعداد کافی و به موقع انجام ندهید دچار کم خونی ، ضعف و بی حالی، افسردگی و افت شدید بدنی خواهید شد. لذا من توصیه می کنم به موقع اقدام به انجام دیالیز کنید و در این فاصله به دنبال فردی که گروه خون آن به شما می خورد (ترجیحاً از فامیل و آشنا) بگردید تا برای رها شدن از دیالیز پیوند کلیه انجام دهید.

پیوند کلیه امروزه برای کسانی که کلیه هایشان ازکارافتاده است یکی از بهترین اقدامات درمانی انجام پیوند کلیه است. برای انجام پیوند کلیه ابتدا باید فردی که سازگاری نسجی با شما دارد را پیدا کنید و پس از انجام آزمایشات و بررسی دقیق در صورت سازگاری نسجی یکی از کلیه های فرد دهنده را دکتر جراح کلیه به شما پیوند می زند و لذا با عملکرد درست این کلیه، شما دیگر نیازی به انجام دیالیز نخواهید داشت.

درمان های نارسایی حاد کلیوی چیست؟

درمان فرد به علت نارسایی حاد کلیوی بستگی خواهد داشت. هدف درمان بازگرداندن عملکرد عادی کلیه است. در حین بهبودی کلیه ها، جلوگیری از تجمع مایعات و مواد زائد در بدن ضروری است. در اغلب موارد، یک متخصص کلیه که نفرولوژیست نامیده می شود وضعیت فرد را ارزیابی می کند.

1- رژیم غذایی

پزشک رژیم غذایی و مقدار مصرف مایعات را برای بیمار محدود خواهد کرد. این کار تجمع سمومی را کاهش می دهد که کلیه ها به صورت معمول دفع می کنند. معمولا داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و دارای مقادیر کم از پروتئین، نمک و پتاسیم توصیه می شود.

با مصرف غذاهای مفید برای اوره و کراتین میتوانید کلیه های سالم تری داشته باشید.

2- دارو ها

پزشک می تواند جهت درمان یا پیشگیری از بروز همزمان هر گونه عفونت، دارو های آنتی بیوتیک تجویز کند. دارو های مدر یا ادرار آور جهت دفع مایعات به کلیه ها کمک می کنند. کلسیم و انسولین می توانند به فرد در پیشگیری از افزایش بیش از حد و خطرناک میزان پتاسیم در خون کمک کنند.

انسولین خون

هیچ داروی مخصوصی برای نارسایی مزمن کلیوی وجود ندارد اما برخی دارو ها می توانند به کنترل مشکلات به وجود آورنده و همچنین عوارض آن کمک کنند. احتمال دارد فرد جهت درمان و پیشگیری از مشکلات مختلفی که توسط نارسایی مزمن کلیوی ایجاد شده اند نیاز به مصرف دارو داشته باشد.

3- دیالیز

ممکن است، فرد به دیالیز نیاز داشته باشد اما این نیاز همیشگی نبوده و به احتمال زیاد موقتی می باشد. دیالیز شامل هدایت کردن خون به خارج از بدن و به درون دستگاهی می شود که مواد زائد خون را تصفیه می کند. سپس خون تصفیه شده به درون بدن فرد باز می گردد. در صورتی که میزان پتاسیم در خون فرد به طرز خطرناکی بالا باشد، دیالیز می تواند جان او را نجات دهد.

در صورت ایجاد تغییرات در وضعیت ذهنی یا توقف دفع ادرار، دیالیز ضرورت می یابد. همچنین در صورت ابتلا به پریکاردیت یا التهاب قلب نیز ممکن است فرد به دیالیز نیاز داشته باشد. دیالیز می تواند به دفع محصولات زائد نیتروژن دار از بدن کمک کند.

در خاتمه توصیه های اینجانب برای اینکه کلیه هایی سالم داشته باشیم و کارمان به جاهایی مانند دیالیز نکشد:

1- هر دو ساعت یک لیوان آب میل کنید بهترین نوشیدنی آب است و سپس چای کم رنگ و مصرف میوه های آبدار

 درمان هیدرونفروز کلیه چیست

2- از پاشیدن بی رویه نمک به غذا اجتناب کنید

3- چکاب منظم را فراموش نکنید و با تشخیص به موقع بیمار های آسب رساننده به کلیه از قبیل دیابت، فشارخون، برگشت ادرار به کلیه، سنگ کلیه و وجود انسداد آنها را به موقع درمان کنید.

4- بازهم تأکید می کنم دیابت و فشار خونتان را کنترل کنید.

5- از مصرف غذاهای پرنمک و پر پروتئین به عنوان عادت اجتناب نمائید.

6- با بررسی دقیق قبل از ازدواج و در صورت سابقه خانوادگی بیماری کیستی کلیه در یکی از زوجین از ازدواج با چنین افرادی به علت انتقال نسل به نسل بیماری جلوگیری کنید.

7- در صورت مشاهده کوچکترین علائم و نشانه های نارسائی کلیه با پزشک معالجتان مراجعه نمائید.

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟

اگر بیمار به دلیل آسیب حاد کلیه (AKI) تحت دیالیز باشد، بهبودی امکان پذیر است و اغلب می توان دیالیز را متوقف کرد ولی اگر بیمار به دلیل بیماری مزمن کلیوی (CKD) دیالیز می شود، قطع آن می تواند منجر به مرگ یا بیماری شدید شود.

اگر دیالیز جواب ندهد چه می شود؟

بدون دیالیز، سموم در خون انباشته می شوند و باعث ایجاد وضعیتی به نام اورمی می شوند. بیمار هر دارویی را که برای مدیریت علائم اورمی و سایر شرایط پزشکی لازم باشد، دریافت می کند. بسته به سرعت تجمع سموم، مرگ شخص را معمولاً از چند روز تا چند هفته به دنبال دارد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.4/5 - (496 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمدعلی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده هروقت تحریک جنسی میشم وبعلت دوری ازهمسر شرایط نزدیکی ندارم به پروستاتم فشارمیاد وملتهب میشه وتکررادرارهمراه باسوزش ازسرآت تاپروستات همراه باضعف جنسی ونعوذ ناقص دارم
    چندبارتاحالااینطورشدم وباداروخوب شدم
    ایندفعه آزمایش psaگرفتم
    Totalpsa6/74وfreepsa2/02شده
    چرااینجورمیشم وچکاربایدبکنم
    1. تصویر کاربر محمدعلی جمعه ۲۸ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      چراجواب منونمیدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      عکس جواب ازمایش را بفرستید ، اینجوری که فرستادین همه اعداد قاطی شده !
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدپور پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر. من مردی 46 ساله هستم که در پاییز سال 95 عفونت مجاری ادراری گرفتم(سوزش و تکرر ادرار) که حل این مشکل تا اواخر تابستان 96 به طول انجامید در این مدت پروستات من نرمال بود و مشکلی نداشت(حدود 22 سی سی). مجددا از اواخر سال 96 و اوایل 97 سوزش شروع شد که دوباره به اورلوژیست مراجعه کردم که گفتن کمی پروستاتم بزرگ شده که مشکلی ندارد(حدود 29 سی سی با پی.اس.ای 0/6). دکترا داروی آنتی بیوتیک و تزارسین داد که تا اوساط پاییز 97 علائم رفع شد. در این زمان بدلیل بالا رفتن فشارم مجبور شدم که داروی فشار بخورم که بلافاصله سوزش شروع شد (در طول مدت درمان در کلیه راستم کیست 15 میلیلی متری با شیره آهک و کلیه چپم کیست10 میلی متری در بوجود امده بود در اولین سونوگرافی همه چیز سالم بود). مجددا به دکتر مراجعه کردم که بازم آنتی بیوتیک برا 15 روز و تامسولوسین داد و گفت مشکلی نیست ولی سوزش قطع نشده و من دوباره به دکتر دیگری(دکتر کلیه و فشارخون نه اورلوژیست) مراجعه کردم آزمایش نوشت پروستات 27 سی سی و بدون عفونت که یه شربت داد و داروی دیگری نداد. سوزش و درد زیر شکم و کشاله ران از اوایل خرداد 98 شروع شده که البته این دردها بیشتر بعد خوردن بعضی از غذاها بیشتر میشد. رفتم دکتر اورولوژی(21 شهریور) آزمایش نوشت پروستات 25 پس. اس. ای 0/7 و بدون عفونت و تشخیصش پروستاتیت مزمن بود البته معاینه نکرد و داروی سیپروفلوکساسین 500 ، تامسور و دی سیکلومین 10 و دو داروی افسردگی نوشت و گفت که این مشکل درمان قطعی ندارد و باید تا 60-70 سالگی تحمل کنی تا عمل بشود. چون تو روحیه ام خیلی تاثیر داشت و میدونستم که آنتی بیوتیکها اثر ندارد دکتر ارولوژیست دیگری رفتم معاینه کرد و گفت که پروستات زخمی شده و یک داروی عصبی نوشت در مراجعات بعدی داروی آنتی بیوتیک هم نوشت و در ادامه یک سری داروهای دیگری نیز نوشت و بنده نیز مصرف کردم الان مرتب تحت نظر ایشان هستم و ترازوسین 5 میلی هرشب یک عدد(نزدیک 5 ماه) و قرص ساولوپالمتو هم نوشته که متاسفانه انتهای رودمو اذیت میکنه و نمیتونم مصرف کنم در ضمن من اصلا در ادرارم خون دیده نمیشه و تکرر ادارم هم خیلی زیاد نیست ولی شبها یک و گاها دوبار بیدار میشم(البته آب و چای کم رنگ زیاد مینوشم). بیشترین اذیت من الان سوزش شبیه سوختگی بعد از ادرار(البته نه همیشه)، گاها درد در پایین شکم و کشاله رانها و اذیت هنگام نشستن است. مصرف آنتی بیوتیکها باعث مشکل روده نیز شده بطوریکه لبنیات نمیتونم بخورم. البته لازم بذکر هست که این مشکلات نسبت به سال قبل کمتر شده است. به نظر شما ایا این مشکل من قابل درمان هست یا نه؟ خیلی ممنون از صبر و حوصله شما. ممنون میشوم اگر راهنمایی بفرمایید.
    ضمنا چند روز پیش نیز سوالی در مورد شاک ویو تراپی داشتم که فرمودین هنوز اثرش ثابت نشده منتها من مایلم بدونم عوارض داره یا نه؟
    درضمن نتیجه آخرین آزمایش و سونو به پیوست میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      ترازوسین نیاز نیست ، شبی یک عدد کپسول تامسولوسین مصرف کنید. یه دوره ۱۰ روزه تاوانکس روزی یک عدد
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    بنده 24 سال دارم و مجردم سه ماه قبل برای اینکه وقتی بعد از ادرار چند قطره در حد مثلا دو یا سه چهار قطره بی اختیار از من خارج میشد به دکتر مراجعه کردم و ایشون تشخیص التهاب پروستات دادن و گفتن با ازدواج حل میشه و ترازوسین و آنتی بیوتیک تجویز کردن الان بعد از مصرف دو ماهه داروها شاید تعداد قطرات کاهش یافته ولی از بین نرفته البته استبرا هم انجام میدم ولی تاثیری نگذاشته آقای دکتر به نظرتون چیکار باید بکنم آیا این علائم خطرناکه؟اصلا درمان میشه؟ نیاز به جراحی که نیست؟ و سوال دوم هم اینه که بعد از انزال یک مایع سفید رنگ لزج البته بدون هیچ دردی از من خارج میشه آیا این طبیعیه؟
    خیلی ممنون از زحماتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      ازمایش ادرار داده شود و از کپسول تامسولوسین شبی یک عدد و قرص یوریناسین ۵ روزی یک عدد استفاده شود
  • تصویر کاربر پرویز شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترپدرم ۱۰ ماه پیشpsaخونش۳۳بودنمونه برداری ازپروستات انجام داده سرطان بدخیم پروستات داره شروع کردبه زدن امپول میکرورلین ۶ماه پیش ازمایش دادpsaصفرشده بودسه ماه پیش رفت رو۶الان اومده رو۵ایااین روندروادامه بدیم یاکاردیگری بکنیم؟پیشنهادشماچیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      اسکن استخوان انجام شود و تحت نظر دکتر رادیو انکولوژی باشن
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    درود بر شما اقای دکتر.جواب ازمایش psa رو به پیوست خدمتتون ارسال میکنم ایا جای نگرانی نیست؟اندازه پروستات 50 سن بنده 56 علایم ناراحت کننده ندارم داروی پروستاتان گیاهی مصرف میکنم فقط. با تشکرات فراوان
    1. تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      تکرار ارسال فایل پیوستی
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      خوبه نرماله ، به جای پروستاتان ، شبی یک عدد کپسول تامسولوسین مصرف شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فرهاد سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر سنوگرافی ایجانب به این شرح است (پروستات دارای حجم 27cc و اکوی هتروژن وجدار صاف دارد ) در ضمن 45 سال سن دارم و آزمایش خون پروستات هم داده ام که مشکی نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید فایل آزمایش و سنو گذاشته ام با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      مشکلی نیست ، اگر علایم ادراری دارید شبی یک عدد کپسول تامسولوسین مصرف شود
  • تصویر کاربر محمدپور سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ممنون از اینکه وقت میذارید. نظرتون در مورد شاک ویو تراپی پروستات مزمن چیست؟ آیا عوارضی دارد آیا روشهای درمانی مشابه این روش که بی ضرر باشد هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      هنوز ثابت شده نیست. اگر التهاب پروستات دارید درمان دارویی دارد
  • تصویر کاربر ناشناس شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 32699 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، 26ساله و مجرد هستم. پس از چندسال خودارضایی، تصمیم به ترک گرفتم و سه روز تمام درد شدید در ناحیه زیر شکم به سمت بیضه ها و درد تیرکشنده در پرینه داشتم، به متخصص مراجعه کردم ایشون بدون معاینه بالینی گفتند التهاب پروستات هست، و دو داروی تامسولاسین ۰/۴ و آفلاکساسین ۲۰۰ تجویز کردند، بعد از مصرف ۳ نوبت، احساس کردم دردم بیشتر شده و عضلات کمرم بسیار خشک شدن، به پزشک عمومی مراجعه کردم، ایشون معاینه کردن و گفتند فعلا این دوتا دارو رو نخورم، آمپول سفوتاکسیم تجویز کردن که هر ۱۲ ساعت بصورت عضلانی بزنم درکنارش شیافت دیکلوفناک هم دادند. خون در ادارم نیست و تا قبل از قطع کردن امنیک مشکل دفع ادرار نداشتم، اما الان احساس میکنم مثانه ام به اندازه کافی خالی نمیشه بعد از تخلیه در مجاری احساس سوزش خفیف دارم. چیزی که الان اذیتم میکنه درد در فضای بین مقعد و بیضه ها و پرینه هست که با نفخ و یبوست بدتر میشه.
    بعداز اینکه 3دوز امپول سفوتاکسیم گرفتم الان بعداز 36 ساعت احساس خیلی بهتری دارم، بجز دردی که گفتم و تکرر ادرار مشکلی در دفع ادرار ندارم(سوزش، خون در ادرار و..)، احساس فشار و التهاب روی مثانه م خیلی کمتر شده و عملا در این قسمت دردی ندارم، فقط پرینه هنوز تیر میکشه و شبها بدتر میشه که نمیتونم بخوابم، موقع راه رفتن احساس خستگی و کوفتگی تو حوالی استخوان پوبیس دارم که به نسبت شب گذشته قابل تحمل تر هست. البته برای کنترل درد از شیافت دیکلوفناک استفاده کردم و نشستن در آبگرمو دارم، ۴_۵ روز گذشته و واقعا کیفیت زندگیمو از دست دادم.
    خودم خیلی خیلی استرسی هستم و بسیار نگران مشکلات بعدها و ماندگاری این درد هستم(خیلیا تو کامنتها گفتن ک بعد از چندماه هنوز بهتر نشده)، سونوگرافیمو انجام دادم که نتیجه رو براتون میفرستم، متخصصم هنوز رو حرفش هست که التهاب پروستاته و باید داروهامو برای ۴هفته مصرف کنم(امنیک، افلاکساسین، ویتامین E ، مسکن و نشستن در آبگرم دوبار در روز) دکتر خیلی میترسم که خطرناک باشه(مثلا سرطان یا تبدیل بشه بهش)، و اینکه درد روم بمونه، ینی بعداز مصرف خوب میشم آقای دکتر؟؟ معمولا چقدر طول میکشه تا شر این درد خلاص شم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      علایم شما به التهاب پروستات شباهت دارد ، از داروهای افلوکساسین ۲۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت و کپسول تامسولوسین ۰.۴ میلیگرم شبی یک عدد و قرص ملوکسیکام ۷.۵ میلیگرم هر ۱۲ ساعت برای یک ماه استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
    2. تصویر کاربر ناشناس دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      مرسی آقای دکتر، فقط اینکه درمورد نگرانیم چیزی نگفتید، التهاب پروستات خطرناکه؟؟ این درد لعنتی منبعد میمونه باهام؟؟
    3. تصویر کاربر ناشناس دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      پوزش از اینکه طولانی شد، نکته آخر این که به متخصصم گفتم که بعداز افلاکساسین این مشکل بدن درد و بیخوابی بوجود اومد، ایشون ۱۰تا آمیکاسین ۵۰۰ هم تجویز کرد، فقط متوجه نشدم که این آمیکاسین جایگزین افلاکساسینه؟ یا اجبرا باید هردو رو مصرف کنم؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      اکثرا بهتر میشه. چیز خطذناکی نیست و عارضه ای نداره
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      افلوکساسین بهتر از امیکاسین هست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر میثم دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    سلام
    وقت بخیر
    خواستم نتیجه آزمایش رو خدمتون ارائه کنم در مورد پروستات سن بیمار 58 سال در ضمن بیمار کانسر روده بزرگ دارند.
    0.68:(PSA(CL
    0.19: (FREE P.S.A(CL
    28%: FREE PSA/PSA
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر اروین یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام دکتر پدرم چند سال قبل تراش مختصر پروستات داشتن و تا حالا مشکلی نداشتن و طی ازمایش انجام شده نه هیچ تغییری نداشته و دردی هم نداشتن ولی چند وقتی هستش که احساس باکردن کلیه دارن و بعدش لکه خون یا با ادرار خون دفع میکنن چند دفعه ایی اینجوری شدن سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      اگر در ادرار خون دفع میکنه باید سیستوسکوپی شود مراجعه کنید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر پوریا شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    باسلام.من 18سال دارم و دچار تکرر ادرار شدم ولي در خواب اذیت نميشم.سوزش ادرار هم ندارم ولي در پايان ادرار حالت قطره قطره دارم.يکماه است که داروي پروستات زير نظر پزشک مصرف ميکنم ولي گاهي خوبم و گاهي بد.به نظر شما بايد اندوسکوپي کنم.راستي تو عکس که انداختم اندازه پروستاتم 18گرم بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر مرادی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر اگر بزرگی پرستات طبیعی است چرا بعضی افراد دچار این عارضه نمیشوند و هیچ مشگلی با پرستات ندارنند راهی است تا دیگران انجام دهند تا مثل آن افراد بدون مشگل باشند
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر رصا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    psa 8 است بدون علامت فقط ناتوانی جنسی چند ماهیست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      تکرار بکنید بالا است
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دانشجوی پزشکی در لرستان هستم به طور تجربی دیده ام که مردم با استافاده از موادی و گیاهانی دفع سنگ کلیه داشته اند و بسیار موثر بوده است به نظر شما این موضوع قابل بررسی و مقاله هستند .خواهشا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه بر اساس پاتوفیزیولوزی تشکیل سنگ عامیانه است
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب بعد از سونوگرافی متوجه کیست کوچکی به ابعاد 5 در 6 میل در پروستات شدم می خواستم بدونم ایا نیاز به نمونه برداری از کیست ایا خطر ساز هست ایا در اسپرم تاثیر گذار می باشد
    ابعاد پروستات 35 در 33 در 36 می باشد دچار درد مزمن در پروستات می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده 44ساله دچار بزرگی پروستات باوجود مصرف دارو تحت نظر پزشک پروستات بنده نسبت به سال گذشته3 گرم بزرگتر فرماییدگرم رسیده است لطفا راهنمای
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با توجه به سن نیاز به کاری نیست
  • تصویر کاربر قدرت پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 663 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر پدر شصت سأله اي دارم كه تو ادرار كردن مشكل داره و ميگه كه إدرارش نمي ياد متخصص هم در مورد پروستات گفته كه مشكلي نداره با أين حال داروهاي اومنيك و فينسترايد و قرص كدو همچنين بتانكول مصرف مي كنه و هنوز مشكل ادرار كردن داره چه أر بأيد بكنيم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید تست سرطان پروستات و سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .من بعد رابطه با همسرم ترشحاتی میبینم که سبزو زردرنگن و گاها سفیدن و به صورت تیکه تیکه هستن میخواستم بدونم علت چیه و ایا مشکل خاصیه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید از ان ازمایش و کشت دهید
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1578 مشاهده پرسش
    با سلام. به علت تشخیص پروستاتیت مزمن به تجویز پزشک روزانه یکعدد افلوکساسین 300 و یکعدد قرص سوپالمتو مصرف می کنم برای دو ماه. از آنجا که قصد بارداری داریم این قرصها روی اسپرم و حرکت آن تاثیر دارند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      داروها را قطع کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب