اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نارسائی یا کم کاری کلیه و کابوس ترس از دیالیز

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟ دیالیز جایگزینی موقت برای عملکرد کلیه است، نه درمانی برای بازگرداندن آن. یعنی:وقتی کلیه‌ها توانایی دفع مواد زاید و تنظیم آب و املاح بدن رو از دست می‌دن، دیالیز به‌صورت مصنوعی این کار رو انجام می‌ده. اما خودش باعث بهبود یا ترمیم کلیه نمی‌شه. پس جواب این سوال خیر است. به زبان ساده تر، کلیه با دیالیز برنمی گردد.

برگشت کلیه از کار افتاده

در بعضی بیماری‌های حاد کلیوی (مثل شوک یاعفونت شدید)، اگر بیمار زنده بمونه و درمان مؤثر باشه، عملکرد کلیه ممکنه تا حدی برگرده. ولی در نارسایی مزمن و پیشرفته (مثل بیماری دیابتی، فشار خون بالا، کلیه پلی‌کیستیک و…) برگشت کلیه بدون پیوند، تقریباً غیرممکنه.

اگر عفونت کلیه دارید بهتر است مقاله ی برای عفونت کلیه چه بخوریم را مطالعه کنید.

شاید در خانواده و فامیل شما کسانی بوده اند که کلیه هایشان از کار افتاده و به همین دلیل مجبورند دیالیز بکنند. امروزه یکی از عمده نگرانی های مراجعه کنندگان به مطب اینجانب کسانی هستند که از سلامتی کلیه و احتمال کشیده شدن کارشان به دیالیز شدیداً نگران هستند.

در راستای رفع این نگرانی ها و شعار پیشگیری بهتر از درمان است در اینجا مطالبی سلسله وار در رابطه با بیماریهای کلیه را به زبانی ساده بیان می کنم و امیدوارم با آشنائی با آنها و رعایت موارد ایمنی همیشه کلیه های سالمی داشته باشید.

نقش طبیعی کلیه در بدن ما چیست؟

هر فردی 2 تا کلیه دارد که در پشت و پهلو و زیر دنده ها قرار دارند و نقش عمده آنها تمیز کردن و دیالیز کردن خون از مواد زاید که بدن نیازی به آنها ندارد می باشد و اگر این مواد به صورت ترشح ادرار از بدن خارج نشوند باعث به خطر افتادن سلامتی کلی بدن می گردند و علائمی را ایجاد می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم. دومین نقش کلیه تنظیم املاح بدن از جمله سدیم و پتاسیم می باشد. در صورت به هم خوردن این تنظیم و بالا رفتن k ممکن است بلافاصله قلب ما از کار بیافتد.

تنبلی کلیه

نارسا شدن و یا کم کاری کلیه ها یعنی چه؟

اگر به علتی کلیه های ما کم کار شوند قادر به تصفیه و یا دیالیز طبیعی خون ما نشوند باعث تجمع مواد سمی در خون و به هم خوردن تنظیم املاح بدن ما می شوند. در حالت طبیعی در داخل کلیه میلیون ها واحد سلول های تصفیه کننده خون به نام نفرون قرار دارند که در نارسائی کلیه نفرون ها خون را تصفیه نمی کنند.

دو نوع نارسائی کلیه و یا کم کاری کلیه داریم:

1- نوع نارسائی کلیه حاد

که ناگهانی به علت هائی که ذکر خواهم کرد، کلیه ها به صورت ناگهانی کار نمی کنند.

2- نوع نارسائی کلیه مزمن

که تدریجاً به علت بیماری زمینه ای موجود و عدم کنترل آنها توسط فرد همه اعضای بدن دچار مشکل تدریجی می شوند از جمله کلیه ها. در رأس این بیماری ها می توان به دیابت کنترل نشده، فشار خون کنترل نشده و برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال اشاره کرد.

چه عواملی باعث کم کاری و یا از کارافتادگی کلیه های می شوند؟

درمان کم کاری کلیه

این عوامل به دو قسمت تقسیم می شوند:

1- عوامل ایجاد کننده حاد یا ناگهانی

اغلب به دنبال جراحی و خونریزی زیاد حین و پس از عمل و یا ضربه و تصادف و خونریزی شدید که خون به کلیه ها نمی رسد و لذا سلول های تصفیه یا دیالیز کننده کلیه ها دچار شوک شدید می شوند و عملکردشان مختل می شود و یا فردی به علت اسهال شدید دچار کم شدن مایعات بدن و لذا کاهش خون رسانی به کلیه ها می شود و کلیه اش ناگهانی آسیب می بیند.

2- ورم حاد کلیه

دومین علت ناگهانی از کار افتادن کلیه ها، ابتلا ناگهانی به ورم حاد کلیه ها می باشد که اغلب به علت ابتلا به بیماری ویروسی و یا باکتری از قبیل التهاب گلو به علت باکتری استرپتوکوک و یا به دنبال عفونت پوستی شدید و درمان نشده به صورت ثانویه کلیه ها دچار تورم و کم کاری می شوند. بعضی از عوامل که باعث از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می شوند عبارتند از:

  • کسی که بیماری قند دارد و کنترل نشده و اغلب بالا باشد.
  • فشارخونی که خوب کنترل نشود و به کلیه ها تدریجاً آسیب می زند.
  • برگشت ادراری در بچه ها مخصوصاً دختر بچه ها که باعث آسیب و ازکارافتادگی کلیه های اطفال می شوند و امروزه شایعترین علت دیالیز و پیوند کلیه ها در اطفال می باشد.
  • بیماری های کیست ارثی یا Apck: که در آن به صورت ارثی از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود و از بدو تولد به جای نسج گوشتی کلیه، کیست رشد می کند و باعث از کارافتادگی کلیه ها در سنین جوانی و میانسالی می شود.
  • سنگ های بزرگ کلیه و گیر افتادن سنگ در لوله حالب، امروزه جزء شایعترین علت های از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می باشد و در اینجا توصیه می کنم که اگر سنگ های شاخ گوزنی در کلیه شما است و یا اگر سنگی در لوله حالب دارید سریعاً به دکتر جراح کلیه مراجعه نمایید.
  • انسدادهایی در مسیر خروجی ادرار باعث ازکارافتادگی و کم کاری تدریجی کلیه ها می شوند. این انسدادها می توانند مادرزادی باشند از قبیل تنگی محل اتصال حالب به لگنچه(UPJO) و تنگی محل اتصال حالب به مثانه (UVJo). در مثانه های عصبی پرفشار و یا اکتسابی باشد: از قبیل گیرافتادن سنگ در لوله حالب، انسداد مجرا به علت بزرگی پروستات و یا تنگی مجرا از علل شایع اکتسابی می باشند.

سنگ های کلیه

علائم و نشانه های کم کاری کلیه ها کدامند؟

بسته به شدت ازکارافتادگی کلیه ها فرد دچار علائمی می شود که عبارتند از ضعف مزمن، خستگی مزمن، رنگ پریدگی، کم خونی، بی اشتهایی و بوی بد دهان، ادم و ورم دست و پا و دور چشم و پلک ها. ممکن است در شروع نارسائی کلیه فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

تشخیص نارسائی کلیه چگونه است؟

بهترین روش تشخیص نارسائی کلیه: اندازه گیری اوره خون، کراتینین، BUN و سدیم و پتاسیم می باشد. ضمناً دفع زیاد پروتئین نیز می تواند از علائم نارسا شدن کلیه ها باشد. سونوگرافی نیز بسیار کمک کننده می باشد. در مواردی که علت اصلی نارسا شدن کلیه مشخص نیست، نمونه برداری از کلیه ها با سونوگرافی علت نارسائی کلیه را مشخص می کند.

اگر مبتلا به نارسائی کلیه شدیم چه باید کنیم؟

اولین اقدام شما مراجعه به دکتر می باشد که دکتر شما درخواست آزمایش خون وادرار و سونوگرافی از کلیه ها را خواهد کرد و براساس آنها تصمیم گیری های زیر اتخاذ خواهد شد:

  • اگر علت زمینه ای مشخص باشد باید بلافاصله آنها را درمان کرد به عنوان مثال اگر تنگی و مانعی در مسیر خروج ادرار وجود دارد باید بلافاصله با گذاشتن استنت و یا سوند به خروج ادرار و مواد سمی کمک کنیم. اگر برگشت ادراری وجود دارد باید درمان شود. دیابت و فشارخون کنترل شوند.
  • اگر علتی برای نارسائی کلیه کشف نشود باید از کلیه ها نمونه برداری کرد تا درمان صحیح بلافاصله شروع شود.
  • اگر در آزمایشات انجام شده اندازه کراتینین خون شما زیر 2 می باشد نگران نباشید چرا که با مصرف داروهای مناسب و رعایت رژیم غذائی که شامل حذف نمک و کم کردن پروتئین مواد غذائی است مشکل شما کنترل و درمان خواهدشد.

کراتین خون

  • اگر در بررسی های انجام شده اندازه کراتینین شما بالای 6-5 و اوره بالا باشدو علت زمینه ای و انسداد وجود نداشته باشد دو مسیر در مقابل شما قرار دارد:

باید به دکتر جراح مراجعه کنید تا شانت و یا فیستول عروقی از شما آماده کند که از آن هفته ای 2 الی 3 بار برای انجام دیالیز استفاده کنید. از انجام دیالیز نترسید چون در این شرایط سلامتی شما وابسته به انجام دیالیز می باشد. اگر به تعداد کافی و به موقع انجام ندهید دچار کم خونی ، ضعف و بی حالی، افسردگی و افت شدید بدنی خواهید شد. لذا من توصیه می کنم به موقع اقدام به انجام دیالیز کنید و در این فاصله به دنبال فردی که گروه خون آن به شما می خورد (ترجیحاً از فامیل و آشنا) بگردید تا برای رها شدن از دیالیز پیوند کلیه انجام دهید.

پیوند کلیه امروزه برای کسانی که کلیه هایشان ازکارافتاده است یکی از بهترین اقدامات درمانی انجام پیوند کلیه است. برای انجام پیوند کلیه ابتدا باید فردی که سازگاری نسجی با شما دارد را پیدا کنید و پس از انجام آزمایشات و بررسی دقیق در صورت سازگاری نسجی یکی از کلیه های فرد دهنده را دکتر جراح کلیه به شما پیوند می زند و لذا با عملکرد درست این کلیه، شما دیگر نیازی به انجام دیالیز نخواهید داشت.

درمان های نارسایی حاد کلیوی چیست؟

درمان فرد به علت نارسایی حاد کلیوی بستگی خواهد داشت. هدف درمان بازگرداندن عملکرد عادی کلیه است. در حین بهبودی کلیه ها، جلوگیری از تجمع مایعات و مواد زائد در بدن ضروری است. در اغلب موارد، یک متخصص کلیه که نفرولوژیست نامیده می شود وضعیت فرد را ارزیابی می کند.

1- رژیم غذایی

پزشک رژیم غذایی و مقدار مصرف مایعات را برای بیمار محدود خواهد کرد. این کار تجمع سمومی را کاهش می دهد که کلیه ها به صورت معمول دفع می کنند. معمولا داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و دارای مقادیر کم از پروتئین، نمک و پتاسیم توصیه می شود.

با مصرف غذاهای مفید برای اوره و کراتین میتوانید کلیه های سالم تری داشته باشید.

2- دارو ها

پزشک می تواند جهت درمان یا پیشگیری از بروز همزمان هر گونه عفونت، دارو های آنتی بیوتیک تجویز کند. دارو های مدر یا ادرار آور جهت دفع مایعات به کلیه ها کمک می کنند. کلسیم و انسولین می توانند به فرد در پیشگیری از افزایش بیش از حد و خطرناک میزان پتاسیم در خون کمک کنند.

انسولین خون

هیچ داروی مخصوصی برای نارسایی مزمن کلیوی وجود ندارد اما برخی دارو ها می توانند به کنترل مشکلات به وجود آورنده و همچنین عوارض آن کمک کنند. احتمال دارد فرد جهت درمان و پیشگیری از مشکلات مختلفی که توسط نارسایی مزمن کلیوی ایجاد شده اند نیاز به مصرف دارو داشته باشد.

3- دیالیز

ممکن است، فرد به دیالیز نیاز داشته باشد اما این نیاز همیشگی نبوده و به احتمال زیاد موقتی می باشد. دیالیز شامل هدایت کردن خون به خارج از بدن و به درون دستگاهی می شود که مواد زائد خون را تصفیه می کند. سپس خون تصفیه شده به درون بدن فرد باز می گردد. در صورتی که میزان پتاسیم در خون فرد به طرز خطرناکی بالا باشد، دیالیز می تواند جان او را نجات دهد.

در صورت ایجاد تغییرات در وضعیت ذهنی یا توقف دفع ادرار، دیالیز ضرورت می یابد. همچنین در صورت ابتلا به پریکاردیت یا التهاب قلب نیز ممکن است فرد به دیالیز نیاز داشته باشد. دیالیز می تواند به دفع محصولات زائد نیتروژن دار از بدن کمک کند.

در خاتمه توصیه های اینجانب برای اینکه کلیه هایی سالم داشته باشیم و کارمان به جاهایی مانند دیالیز نکشد:

1- هر دو ساعت یک لیوان آب میل کنید بهترین نوشیدنی آب است و سپس چای کم رنگ و مصرف میوه های آبدار

 درمان هیدرونفروز کلیه چیست

2- از پاشیدن بی رویه نمک به غذا اجتناب کنید

3- چکاب منظم را فراموش نکنید و با تشخیص به موقع بیمار های آسب رساننده به کلیه از قبیل دیابت، فشارخون، برگشت ادرار به کلیه، سنگ کلیه و وجود انسداد آنها را به موقع درمان کنید.

4- بازهم تأکید می کنم دیابت و فشار خونتان را کنترل کنید.

5- از مصرف غذاهای پرنمک و پر پروتئین به عنوان عادت اجتناب نمائید.

6- با بررسی دقیق قبل از ازدواج و در صورت سابقه خانوادگی بیماری کیستی کلیه در یکی از زوجین از ازدواج با چنین افرادی به علت انتقال نسل به نسل بیماری جلوگیری کنید.

7- در صورت مشاهده کوچکترین علائم و نشانه های نارسائی کلیه با پزشک معالجتان مراجعه نمائید.

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟

اگر بیمار به دلیل آسیب حاد کلیه (AKI) تحت دیالیز باشد، بهبودی امکان پذیر است و اغلب می توان دیالیز را متوقف کرد ولی اگر بیمار به دلیل بیماری مزمن کلیوی (CKD) دیالیز می شود، قطع آن می تواند منجر به مرگ یا بیماری شدید شود.

اگر دیالیز جواب ندهد چه می شود؟

بدون دیالیز، سموم در خون انباشته می شوند و باعث ایجاد وضعیتی به نام اورمی می شوند. بیمار هر دارویی را که برای مدیریت علائم اورمی و سایر شرایط پزشکی لازم باشد، دریافت می کند. بسته به سرعت تجمع سموم، مرگ شخص را معمولاً از چند روز تا چند هفته به دنبال دارد.

سوالات شایع کاربران درباره آیا کلیه با دیالیز برمی‌گردد؟

۱. آیا کلیه بعد از شروع دیالیز دوباره کار می‌کند؟

بستگی به علت نارسایی دارد. اگر نارسایی کلیه حاد باشد (مثلاً به دلیل کم‌آبی، عفونت یا مسمومیت)، احتمال بهبود عملکرد کلیه بعد از مدتی و قطع دیالیز وجود دارد. اما در نارسایی مزمن کلیه (مرحله پایانی)، کلیه معمولاً توانایی خود را از دست داده و برگشت‌پذیر نیست.

۲. چند درصد بیماران دیالیزی می‌توانند عملکرد کلیه را بازیابند؟

در نارسایی حاد، حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد بیماران با درمان مناسب و دیالیز موقت، عملکرد کلیه را باز می‌یابند. اما در بیماران با نارسایی مزمن، این احتمال تقریباً صفر است و تنها راه جایگزین، پیوند کلیه یا ادامه دیالیز است.

۳. دیالیز موقت است یا دائمی؟

دیالیز برای بیماران با نارسایی حاد کلیه، معمولاً موقت است تا زمانی که کلیه‌ها دوباره کار کنند. اما در بیماری مزمن کلیه (مرحله نهایی)، دیالیز دائمی است مگر اینکه بیمار پیوند کلیه انجام دهد.

۴. چه عواملی باعث می‌شود کلیه بعد از دیالیز بهبود پیدا کند؟

  • نوع نارسایی (حاد یا مزمن)

  • علت اصلی نارسایی (مثلاً کم‌آبی، عفونت یا مسمومیت دارویی)

  • شروع سریع درمان علت زمینه‌ای

  • وضعیت سلامت عمومی بیمار

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.4/5 - (500 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده پنجم ماه جاری نمونه برداری از پروستات انجام دادم نتیجشو براتون میفرستم لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      گزارش ناقص هست
  • تصویر کاربر صالح پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    جناب آقای دکتر، پدر من ۶۰ سال سن داره و ساکن مازندران.
    برای چکاپ سالیانه سال گذشته آزمایش کلی انجام داد که در آن PSA=4.3 شد که با مراجعه به دکتر متخصص آزمایش رو تکرار کرد که تقریبا همین عدد تکرار شد. سپس دکتر در سال گذشته اقدام به نمونه برداری بیوپسی کرد که خوشبختانه جواب پاتولوژی نشان داد که مشکلی وجود ندارد. و با این تفاسیر دکتر گفت که نیازی به دارو وجود ندارن.
    امسال مجددا برای آزمایش کلی و چکاپ اقدام کرد که جواب آزمایش PSA=8.2 رو نشان داد. دوباره به دکتر متخصص مراجعه کردیم که دستور انجام MRI رو داد. در جواب MRI در عکسبرداری T2W احتمال بدخیم بودن یک قیمت از پروستات رو تشخیص داد. با این حال دکتر دستور سونوگرافی بیوپسی با استفاده از MRI را داد که در بیمارستان هاشمی نژاد چند روز گذشته انجام دادیم که البته هنوز جواب پاتولوژی آماده نشده است.
    در ضمن ذکر این نکته هم ضروریه که هیچ علائمی نداره و اصلا مشکلی در دفع ادرار و یا سوزش ادرار و ... نداره.
    حالا سوال ابنجاست که چرا با وجود نمونه برداری قبلی و عدم مشکل عدد PSA در طول یک سال افزایش داشت؟ و چرا با وجود نداشتن هیچ مشکل در دفع ادرار و ... در MRI این احتمال داده شد؟ آقای دکتر تشخیص شما چیست؟ آیا احتمال داره جواب MRI تایید بشه؟ آیا میشه گفت تشخیص MRI یه احتماله و دلیلی بر تایید نیست؟
    در پیوست جواب نمونه برداری سال گذشته به همراه تشخیص MRI آمده است.
    با تشکر .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      MRI دقتش بالاست. اگر نقطه ای مشکوک بوده و از همان نقطه مشکوک بیوپسی شده ، باید منتظر جوابش باشین . نگران نباشین اگر هم بدخیم باشه جوابش زمان رو از دست ندادین ، سرعت رشد بدخیمی های پروستات خیلی کند هست
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۱۲ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    دکتر جان سلام.پدرم پیش شما ویزیت شدن با توجه به نتایج آزمایش بهشون فرمودین MRI کنن که انجام دادن چون وقت برای هفته آینده سه شنبه داده شد من استرسو نگرانی زیادی داشتم میخواستم نتیجه رو ببینین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      MRI به نفع حوش خیمی بوده
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدرم ۶۰ساله میباشد که مشکل پروستات دارد برای جراحی بستری کردیم که دکتر پس از ازمایشن و اقدامات پزشکی اعلام کرده که امکان عمل وجود ندارد و مادر زادی می باشد و فقط دارو تجویز نموده. الان ادرار برایش سخت میباشد . ایا راه درمانی هست میشود با عمل باز یا بسته درمان شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      مراجعه کنید بررسی کنم
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    با سلام 24 ساله هستم
    ادرارم با فشار کم خارج می‌شود به این صورت که ابتدا به صورت قطره قطره و سپس با آب گرم با جریان کم خارج می‌شود (ابتدای جریان 2 شاخه می‌شود و همچنین قطع و وصل می‌شود)
    اما درد و سوزشی موقع ادرار کردن ندارم
    بیضه هام به شدت درد می‌گیرد مخصوصا طرف چپ و طرف راست پهلو ام درد می‌کند (دردش کم و زیاد می‌شود)
    حالت تهوع بسیار شدید دارن، اشتهایم به شدت کم شده، خسته و بی حالم، دیروز اسهال بسیار شدید داشتم، کمرم نیز درد می‌کند و بعضی مواقع سوزش درد مقعد دارم
    سونوگرافی یک ماه پیش انجام دادم نرمال بود و باقی مانده ادرارم 23 بود ولی احساس میکنم از یک ماه پیش بد تر شدم
    عکس سونوگرافی و باقی مانده ادرار را برایتان فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      ازمایش ادرار و عکس RUG انجام شه
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      دکتر درد کمر و درد بیضه شدیدی دارم
      کیسه بیضم خیلی شل هست
      چیکار کنم
      برام قرص
      سیپروفلوکساسین500 تجویز کردن گفتن تا 10 روز بخورم اگر بهبودی حاصل نشد سیستوسکوپی کنم
      نظر شما چیست آیا التهاب پروستات دارم یا تنگی مجرا
      خواهشا جواب بدید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اقداماتی که گفتم انجام شود !
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرشاد دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    مردی ۳۴ ساله هستم . هر از چند وقت یک الی دو ماه چند روز دچار تکرر ادرار شدید می شم این تکرر شب ها آزار دهندس و همراه سوزش احساس پر بودن شدید مثانه است به طوری که کل قسمت آلت و پروستات و مثانه رو درگیر میکنه(احساس التهاب ) موقع دفع ادرار مقدار ادرار خیلی کم بین ۵ الی ۳۰ سی سی و همراه سوزش انتهای مجرا و شروع خوب و پایانی قطره قطره و نیاز به زور است .در نوجوانی به علت علاقه شدید در غرق شدن در کار تعمیرات بردهای الکترونیک به مدت چند سال پیوسته ادرارم رو نگه میداشتم تا آنجا که یه دفعه باید سریع میرفتم دستشویی .همچنین در سن ۲۰ سالگی به مدت ۶ ماه به علت ندانستن موقع جنب شدن در خواب جلو خروج مایع منی رو با حبس نفس میگرفتم تا برسم به دستشویی .
    تا سن ۲۸ سالگی به علت مصرف چای زیاد ماهی یک لیوان آب هم نمی خوردم .وزن ایده آل دارم .

    پدرم هم تکرر ادرارشدید رو شب ها در جوانی داشته و دارد .

    اکنون نیمه شبه و با احساس ادرار خیلی شدید بیدار شدم ولی فقط ۲۰ سی سی سوزش دار در انتها قطره قطره بیشتر نبود .البته دیروز دو لیوان آب بیشتر نخوردم و یک لیوان نسکافه آخر شب . با مصرف مایعات بیشتر رنگ ادرارم روشن می شه و حجم ادرارم نرمال و تکرر همیشه از ۲۵ سالگی بوده و هست ‌.

    چکار باید کنم

    ممنون که وقت ارزشمندتون رو میذارید .
    روح و جسمتون همیشه سالم .بلا ازتون بدور به حق علی و اولاد علی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی و ازمایش ادرار انجام شه
  • تصویر کاربر نمازی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز خسته نباشید محبت می کنید به سئوالات جواب می دهید.
    73 سال دارم به دلیل احتباس ادار عمل جراحی بسته پروستات شدم. به دلیل اینکه در ادار و خونم عفونت داشتم حدود 20 روز آنتی بیوتیک مصرف کردم. از پروستات آزمایش پاتولوژی گرفته شده است که نتیجه آزمایش را به پیوست خدمتون ارسال می کنم. با توجه به ازمایش پروستات مثل اینکه خوش خیم تشخیص داده شده است با توجه به اینکه دکتر معالج ام دوره و امکان مکاتبه ندارم. می تونید بنده را راهنمایی بفرمایید من لازم هست به دکتر ام مراجعه کنم یا نه.
    الان که حدود یک ماه ونیم هست عمل کرده ام مشکلی ندارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      جوابش خوش خیمه اگر مشکلی ندارید نیاز به اقدامی نیست
  • تصویر کاربر احمدی سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    پدرم ۶۴ سالشه و بدون هیچ علامت و مشکلی در ادرار یا درد ، در چکاپ کامل سالانه شون اتفاقی متوجه رقم بالای psa شدیم ۹.۸ و fpsa هم عدد یک نشون داد . ۴۵ روز قرص خورد دوباره آزمایش داد یکم بالاتر رفته بود . دکتر معاینه مقعدی کرد اما چیزی مشکوک نبود . بعدم نوشت سونو و اونجام همه چیز نرمال دیده شد . پزشک دیگه ای بردیم که ایشون معاینه کرد و گفت نمونه برداری بشه تا قطعا مشخص شه علت زیاد بودن psa . تشخیص جواب پاتولوژی نوشته که :
    Lett lobe lower half back to back small glands with a single layer of epithelium and presence of prominent nucleoi are seen . Finding are compatible with adenocarcinoma in very small foci as gleason pattern 3 . و در بقیه ۳ تا قسمتهای lobe نوشته که stromal and glandular hyperplasia . لطفا راهنمایی میکنین نتیجه چیه چقدر خطرناکه و درمانش چی خواهد بود
    1. تصویر کاربر احمدی یکشنبه ۹ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      نتیجه پاتولوژی
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اسکن استخوان جهت بررسی متاستاز انجام شه و با جواب اون مراجعه کنید
    3. تصویر کاربر احمدی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      آقای دکتر
      سلام و صبحتون بخیر
      لطفا میفرمایین تشخیص پاتولوژی در حال حاضر چه مرحله ایه؟ تا مراحلی که فرمودید طی کنیم .
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      به نظر پیشرفته نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Erfan دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    سلام
    وقتتون بخیر
    من با تجویز روان پزشکم قرص آسنترا مصرف می کنم.
    برای موهام هم، پزشکم قرص فولیکوژن رو تجویز کرده.
    الآن روان پزشکم علاوه بر آسنترا، زیبوترین و manvit رو هم برام تجویز کرده، می خواستم بدونم مصرف این قرص ها باهم خطرناک نیست و باعث عقیم شدنم نمیشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      میل جنسیتون رو کم میکنه
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    باسلام. من73 سالم هست و12 شب به علت درگیری ریه به کرونا در آی سی یو بیمارستان بستری بودم..از وقتی مرخص شدم به علت داشتن سوند وسابقه پرستات بعد لز کشیدن سوند به سوزش و تکرر ادرار دچار شدم. که دکتر قرص تاوانکس تجویز کرد. الان 3 روز مصرف میکنم. بهتر که نشدم هیچ دوشبانه روز نتونستم بخوابم. خواهشا دستور بفرمایید چیکار باید بکنم. الان دفع ادرار من هر 10 دقیقه شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      شبی یک عدد کپسول تامسولوسین مصرف کنید ، هر ۱۲ ساعت قرص سیپروفلوکساسین مصرف کنین . قبل از مصرف داروها انالیز و کشت ادرار انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر نقی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    با سلام جناب اقای دکتر کرمی من یک بار نزد شما ویزیت شدم وشما فقط جواب ازمایش وسونوگرافی کلیه ومجاری ادراری بنده را نگاه کردید ومن مشگل خودم را که تکرر ادرار بود گفتم وشما برایم داروی omnic 0.4 نوشتید 4تا کپسول که خوردم درد شدید سینی ومنکی شدید دچار شدم چون قبلا به پزشک داخلی مراجعه کرده بودم داروی ترازوسین داده بود مصرف کردم .پروستات بسایز 44*41.5*43mm
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      هر دو یکی است
  • تصویر کاربر پوریا شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    باسلام.من 18سال دارم و دچار تکرر ادرار شدم ولي در خواب اذیت نميشم.سوزش ادرار هم ندارم ولي در پايان ادرار حالت قطره قطره دارم.يکماه است که داروي پروستات زير نظر پزشک مصرف ميکنم ولي گاهي خوبم و گاهي بد.به نظر شما بايد اندوسکوپي کنم.راستي تو عکس که انداختم اندازه پروستاتم 18گرم بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر مرادی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر اگر بزرگی پرستات طبیعی است چرا بعضی افراد دچار این عارضه نمیشوند و هیچ مشگلی با پرستات ندارنند راهی است تا دیگران انجام دهند تا مثل آن افراد بدون مشگل باشند
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر رصا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    psa 8 است بدون علامت فقط ناتوانی جنسی چند ماهیست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      تکرار بکنید بالا است
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 611 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دانشجوی پزشکی در لرستان هستم به طور تجربی دیده ام که مردم با استافاده از موادی و گیاهانی دفع سنگ کلیه داشته اند و بسیار موثر بوده است به نظر شما این موضوع قابل بررسی و مقاله هستند .خواهشا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه بر اساس پاتوفیزیولوزی تشکیل سنگ عامیانه است
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب بعد از سونوگرافی متوجه کیست کوچکی به ابعاد 5 در 6 میل در پروستات شدم می خواستم بدونم ایا نیاز به نمونه برداری از کیست ایا خطر ساز هست ایا در اسپرم تاثیر گذار می باشد
    ابعاد پروستات 35 در 33 در 36 می باشد دچار درد مزمن در پروستات می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده 44ساله دچار بزرگی پروستات باوجود مصرف دارو تحت نظر پزشک پروستات بنده نسبت به سال گذشته3 گرم بزرگتر فرماییدگرم رسیده است لطفا راهنمای
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با توجه به سن نیاز به کاری نیست
  • تصویر کاربر قدرت پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 770 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر پدر شصت سأله اي دارم كه تو ادرار كردن مشكل داره و ميگه كه إدرارش نمي ياد متخصص هم در مورد پروستات گفته كه مشكلي نداره با أين حال داروهاي اومنيك و فينسترايد و قرص كدو همچنين بتانكول مصرف مي كنه و هنوز مشكل ادرار كردن داره چه أر بأيد بكنيم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید تست سرطان پروستات و سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .من بعد رابطه با همسرم ترشحاتی میبینم که سبزو زردرنگن و گاها سفیدن و به صورت تیکه تیکه هستن میخواستم بدونم علت چیه و ایا مشکل خاصیه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید از ان ازمایش و کشت دهید
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1723 مشاهده پرسش
    با سلام. به علت تشخیص پروستاتیت مزمن به تجویز پزشک روزانه یکعدد افلوکساسین 300 و یکعدد قرص سوپالمتو مصرف می کنم برای دو ماه. از آنجا که قصد بارداری داریم این قرصها روی اسپرم و حرکت آن تاثیر دارند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      داروها را قطع کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

تقویت اسپرم و بهبود پارامترهای اسپرماتوگرام (مانند تعداد، تحرک و مورفولوژی) یکی از بزرگترین چالش های زوج…
بی اختیاری ادرار در زنان و سالمندان یک مشکل بسیار شایع و آزار دهنده است که می تواند…
تقویت اعصاب مثانه یکی از اهداف اصلی در درمان مشکلات رایجی مانند مثانه پرکار (Overactive Bladder –…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب