نارسائی یا کم کاری کلیه و کابوس ترس از دیالیز

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

شاید در خانواده و فامیل شما کسانی بوده اند که کلیه هایشان از کار افتاده و به همین دلیل مجبورند دیالیز بکنند. امروزه یکی از عمده نگرانی های مراجعه کنندگان به مطب اینجانب کسانی هستند که از سلامتی کلیه و احتمال کشیده شدن کارشان به دیالیز شدیداً نگران هستند.

در راستای رفع این نگرانی ها و شعار پیشگیری بهتر از درمان است در اینجا مطالبی سلسله وار در رابطه با بیماریهای کلیه را به زبانی ساده بیان می کنم و امیدوارم با آشنائی با آنها و رعایت موارد ایمنی همیشه کلیه های سالمی داشته باشید.

نقش طبیعی کلیه در بدن ما چیست؟

هر فردی 2 تا کلیه دارد که در پشت و پهلو و زیر دنده ها قرار دارند و نقش عمده آنها تمیز کردن و دیالیز کردن خون از مواد زاید که بدن نیازی به آنها ندارد می باشد و اگر این مواد به صورت ترشح ادرار از بدن خارج نشوند باعث به خطر افتادن سلامتی کلی بدن می گردند و علائمی را ایجاد می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم. دومین نقش کلیه تنظیم املاح بدن از جمله سدیم و پتاسیم می باشد. در صورت به هم خوردن این تنظیم و بالا رفتن k ممکن است بلافاصله قلب ما از کار بیافتد.

تنبلی کلیه

نارسا شدن و یا کم کاری کلیه ها یعنی چه؟

اگر به علتی کلیه های ما کم کار شوند قادر به تصفیه و یا دیالیز طبیعی خون ما نشوند باعث تجمع مواد سمی در خون و به هم خوردن تنظیم املاح بدن ما می شوند. در حالت طبیعی در داخل کلیه میلیون ها واحد سلول های تصفیه کننده خون به نام نفرون قرار دارند که در نارسائی کلیه نفرون ها خون را تصفیه نمی کنند.

دو نوع نارسائی کلیه و یا کم کاری کلیه داریم:

1- نوع نارسائی کلیه حاد

که ناگهانی به علت هائی که ذکر خواهم کرد، کلیه ها به صورت ناگهانی کار نمی کنند.

2- نوع نارسائی کلیه مزمن

که تدریجاً به علت بیماری زمینه ای موجود و عدم کنترل آنها توسط فرد همه اعضای بدن دچار مشکل تدریجی می شوند از جمله کلیه ها. در رأس این بیماری ها می توان به دیابت کنترل نشده، فشار خون کنترل نشده و برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال اشاره کرد.

چه عواملی باعث کم کاری و یا از کارافتادگی کلیه های می شوند؟

درمان کم کاری کلیه

این عوامل به دو قسمت تقسیم می شوند:

1- عوامل ایجاد کننده حاد یا ناگهانی

اغلب به دنبال جراحی و خونریزی زیاد حین و پس از عمل و یا ضربه و تصادف و خونریزی شدید که خون به کلیه ها نمی رسد و لذا سلول های تصفیه یا دیالیز کننده کلیه ها دچار شوک شدید می شوند و عملکردشان مختل می شود و یا فردی به علت اسهال شدید دچار کم شدن مایعات بدن و لذا کاهش خون رسانی به کلیه ها می شود و کلیه اش ناگهانی آسیب می بیند.

2- ورم حاد کلیه

دومین علت ناگهانی از کار افتادن کلیه ها، ابتلا ناگهانی به ورم حاد کلیه ها می باشد که اغلب به علت ابتلا به بیماری ویروسی و یا باکتری از قبیل التهاب گلو به علت باکتری استرپتوکوک و یا به دنبال عفونت پوستی شدید و درمان نشده به صورت ثانویه کلیه ها دچار تورم و کم کاری می شوند. بعضی از عوامل که باعث از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می شوند عبارتند از:

  • کسی که بیماری قند دارد و کنترل نشده و اغلب بالا باشد.
  • فشارخونی که خوب کنترل نشود و به کلیه ها تدریجاً آسیب می زند.
  • برگشت ادراری در بچه ها مخصوصاً دختر بچه ها که باعث آسیب و ازکارافتادگی کلیه های اطفال می شوند و امروزه شایعترین علت دیالیز و پیوند کلیه ها در اطفال می باشد.
  • بیماری های کیست ارثی یا Apck: که در آن به صورت ارثی از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود و از بدو تولد به جای نسج گوشتی کلیه، کیست رشد می کند و باعث از کارافتادگی کلیه ها در سنین جوانی و میانسالی می شود.
  • سنگ های بزرگ کلیه و گیر افتادن سنگ در لوله حالب، امروزه جزء شایعترین علت های از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می باشد و در اینجا توصیه می کنم که اگر سنگ های شاخ گوزنی در کلیه شما است و یا اگر سنگی در لوله حالب دارید سریعاً به دکتر جراح کلیه مراجعه نمایید.
  • انسدادهایی در مسیر خروجی ادرار باعث ازکارافتادگی و کم کاری تدریجی کلیه ها می شوند. این انسدادها می توانند مادرزادی باشند از قبیل تنگی محل اتصال حالب به لگنچه(UPJO) و تنگی محل اتصال حالب به مثانه (UVJo). در مثانه های عصبی پرفشار و یا اکتسابی باشد: از قبیل گیرافتادن سنگ در لوله حالب، انسداد مجرا به علت بزرگی پروستات و یا تنگی مجرا از علل شایع اکتسابی می باشند.

سنگ های کلیه

علائم و نشانه های کم کاری کلیه ها کدامند؟

بسته به شدت ازکارافتادگی کلیه ها فرد دچار علائمی می شود که عبارتند از ضعف مزمن، خستگی مزمن، رنگ پریدگی، کم خونی، بی اشتهایی و بوی بد دهان، ادم و ورم دست و پا و دور چشم و پلک ها. ممکن است در شروع نارسائی کلیه فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

تشخیص نارسائی کلیه چگونه است؟

بهترین روش تشخیص نارسائی کلیه: اندازه گیری اوره خون، کراتینین، BUN و سدیم و پتاسیم می باشد. ضمناً دفع زیاد پروتئین نیز می تواند از علائم نارسا شدن کلیه ها باشد. سونوگرافی نیز بسیار کمک کننده می باشد. در مواردی که علت اصلی نارسا شدن کلیه مشخص نیست، نمونه برداری از کلیه ها با سونوگرافی علت نارسائی کلیه را مشخص می کند.

اگر مبتلا به نارسائی کلیه شدیم چه باید کنیم؟

اولین اقدام شما مراجعه به دکتر می باشد که دکتر شما درخواست آزمایش خون وادرار و سونوگرافی از کلیه ها را خواهد کرد و براساس آنها تصمیم گیری های زیر اتخاذ خواهد شد:

  • اگر علت زمینه ای مشخص باشد باید بلافاصله آنها را درمان کرد به عنوان مثال اگر تنگی و مانعی در مسیر خروج ادرار وجود دارد باید بلافاصله با گذاشتن استنت و یا سوند به خروج ادرار و مواد سمی کمک کنیم. اگر برگشت ادراری وجود دارد باید درمان شود. دیابت و فشارخون کنترل شوند.
  • اگر علتی برای نارسائی کلیه کشف نشود باید از کلیه ها نمونه برداری کرد تا درمان صحیح بلافاصله شروع شود.
  • اگر در آزمایشات انجام شده اندازه کراتینین خون شما زیر 2 می باشد نگران نباشید چرا که با مصرف داروهای مناسب و رعایت رژیم غذائی که شامل حذف نمک و کم کردن پروتئین مواد غذائی است مشکل شما کنترل و درمان خواهدشد.

کراتین خون

  • اگر در بررسی های انجام شده اندازه کراتینین شما بالای 6-5 و اوره بالا باشدو علت زمینه ای و انسداد وجود نداشته باشد دو مسیر در مقابل شما قرار دارد:

باید به دکتر جراح مراجعه کنید تا شانت و یا فیستول عروقی از شما آماده کند که از آن هفته ای 2 الی 3 بار برای انجام دیالیز استفاده کنید. از انجام دیالیز نترسید چون در این شرایط سلامتی شما وابسته به انجام دیالیز می باشد. اگر به تعداد کافی و به موقع انجام ندهید دچار کم خونی ، ضعف و بی حالی، افسردگی و افت شدید بدنی خواهید شد. لذا من توصیه می کنم به موقع اقدام به انجام دیالیز کنید و در این فاصله به دنبال فردی که گروه خون آن به شما می خورد (ترجیحاً از فامیل و آشنا) بگردید تا برای رها شدن از دیالیز پیوند کلیه انجام دهید.

پیوند کلیه امروزه برای کسانی که کلیه هایشان ازکارافتاده است یکی از بهترین اقدامات درمانی انجام پیوند کلیه است. برای انجام پیوند کلیه ابتدا باید فردی که سازگاری نسجی با شما دارد را پیدا کنید و پس از انجام آزمایشات و بررسی دقیق در صورت سازگاری نسجی یکی از کلیه های فرد دهنده را دکتر جراح کلیه به شما پیوند می زند و لذا با عملکرد درست این کلیه، شما دیگر نیازی به انجام دیالیز نخواهید داشت.

درمان های نارسایی حاد کلیوی چیست؟

درمان فرد به علت نارسایی حاد کلیوی بستگی خواهد داشت. هدف درمان بازگرداندن عملکرد عادی کلیه است. در حین بهبودی کلیه ها، جلوگیری از تجمع مایعات و مواد زائد در بدن ضروری است. در اغلب موارد، یک متخصص کلیه که نفرولوژیست نامیده می شود وضعیت فرد را ارزیابی می کند.

1- رژیم غذایی

پزشک رژیم غذایی و مقدار مصرف مایعات را برای بیمار محدود خواهد کرد. این کار تجمع سمومی را کاهش می دهد که کلیه ها به صورت معمول دفع می کنند. معمولا داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و دارای مقادیر کم از پروتئین، نمک و پتاسیم توصیه می شود.

با مصرف غذاهای مفید برای اوره و کراتین میتوانید کلیه های سالم تری داشته باشید.

2- دارو ها

پزشک می تواند جهت درمان یا پیشگیری از بروز همزمان هر گونه عفونت، دارو های آنتی بیوتیک تجویز کند. دارو های مدر یا ادرار آور جهت دفع مایعات به کلیه ها کمک می کنند. کلسیم و انسولین می توانند به فرد در پیشگیری از افزایش بیش از حد و خطرناک میزان پتاسیم در خون کمک کنند.

انسولین خون

هیچ داروی مخصوصی برای نارسایی مزمن کلیوی وجود ندارد اما برخی دارو ها می توانند به کنترل مشکلات به وجود آورنده و همچنین عوارض آن کمک کنند. احتمال دارد فرد جهت درمان و پیشگیری از مشکلات مختلفی که توسط نارسایی مزمن کلیوی ایجاد شده اند نیاز به مصرف دارو داشته باشد.

3- دیالیز

ممکن است، فرد به دیالیز نیاز داشته باشد اما این نیاز همیشگی نبوده و به احتمال زیاد موقتی می باشد. دیالیز شامل هدایت کردن خون به خارج از بدن و به درون دستگاهی می شود که مواد زائد خون را تصفیه می کند. سپس خون تصفیه شده به درون بدن فرد باز می گردد. در صورتی که میزان پتاسیم در خون فرد به طرز خطرناکی بالا باشد، دیالیز می تواند جان او را نجات دهد.

در صورت ایجاد تغییرات در وضعیت ذهنی یا توقف دفع ادرار، دیالیز ضرورت می یابد. همچنین در صورت ابتلا به پریکاردیت یا التهاب قلب نیز ممکن است فرد به دیالیز نیاز داشته باشد. دیالیز می تواند به دفع محصولات زائد نیتروژن دار از بدن کمک کند.

در خاتمه توصیه های اینجانب برای اینکه کلیه هایی سالم داشته باشیم و کارمان به جاهایی مانند دیالیز نکشد:

1- هر دو ساعت یک لیوان آب میل کنید بهترین نوشیدنی آب است و سپس چای کم رنگ و مصرف میوه های آبدار

 درمان هیدرونفروز کلیه چیست

2- از پاشیدن بی رویه نمک به غذا اجتناب کنید

3- چکاب منظم را فراموش نکنید و با تشخیص به موقع بیمار های آسب رساننده به کلیه از قبیل دیابت، فشارخون، برگشت ادرار به کلیه، سنگ کلیه و وجود انسداد آنها را به موقع درمان کنید.

4- بازهم تأکید می کنم دیابت و فشار خونتان را کنترل کنید.

5- از مصرف غذاهای پرنمک و پر پروتئین به عنوان عادت اجتناب نمائید.

6- با بررسی دقیق قبل از ازدواج و در صورت سابقه خانوادگی بیماری کیستی کلیه در یکی از زوجین از ازدواج با چنین افرادی به علت انتقال نسل به نسل بیماری جلوگیری کنید.

7- در صورت مشاهده کوچکترین علائم و نشانه های نارسائی کلیه با پزشک معالجتان مراجعه نمائید.

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟

اگر بیمار به دلیل آسیب حاد کلیه (AKI) تحت دیالیز باشد، بهبودی امکان پذیر است و اغلب می توان دیالیز را متوقف کرد ولی اگر بیمار به دلیل بیماری مزمن کلیوی (CKD) دیالیز می شود، قطع آن می تواند منجر به مرگ یا بیماری شدید شود.

اگر دیالیز جواب ندهد چه می شود؟

بدون دیالیز، سموم در خون انباشته می شوند و باعث ایجاد وضعیتی به نام اورمی می شوند. بیمار هر دارویی را که برای مدیریت علائم اورمی و سایر شرایط پزشکی لازم باشد، دریافت می کند. بسته به سرعت تجمع سموم، مرگ شخص را معمولاً از چند روز تا چند هفته به دنبال دارد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.5/5 - (485 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    با سلام.کندی دفع ادرار داشتم،دکتر تشخیص تنگی مجرا را دادو قرار شد عمل کنه.وقتی میخواست بی حسی موضعی کنه متوجه شده میخواد عمل TURP انجام بده در بیمارستان دولتی.من هم خیلی اطلاع از این عمل نداشتم.چهار شب بعد از عمل در بیمارستان بستری و بعدا با سوند و ادامه خونریزی ترخیص شدم.یک ماه از عمل گذشته ،هنوز نشتی بصورت خونابه دارم. بعد ازعمل مجرای انزال مسدود شده و ظاهرا در مثانه میریزه..سوالم اینه که آیا این مشکل همیشگی خواهد بود؟آیا برای مثانه مشکلی پیش نمیاد؟ آیا میشه مشکل را حل کرد؟ضمنا قبل از عمل نه تکرر ادرار داشتم نه سوزش.سن 50 و psa=4,5 ،درآزمایش پاتولوژی هم مشکلی نبود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      اينها طليعي است به دكتر معالج مراجعه نماييد
    2. تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۴ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      واقعا خسته نباشید......
    3. تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۴ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      واقعا خسته نباشید......
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      تشكر
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر کامران شنبه ۶ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1014 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دکتر من سونو گرافی کامل شکمی انجام دادم برای چکاپ نکته ای که منو نگران کرده در رابطه با پروستاته که نوشتند پروستات با ابعاد 30*33*43میلیمتر و حجم تقریبی 22.5سی سی با اکوژنیسته کاهش یافته مشهود است.بررسی از نظر پروستاتیت مشهود است.کپسول پروستات intact به نظر میرسد.
    لطف میکنید بفرمایید تفسیر شما از این جواب چیست.تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . اگه تو کلیه راست 15 mm سنگ باشه ایا با دارو رفع میشه یا با لیزر ؟ اخه قبلا من پی سی ان ال کلیه چپ داشتم دیگه نمیخوام انجام بدم برای کلیه راستم ...میشه یه راه دیگه معرفی کنید؟ ممنون میشم .. ایا با اب زیادم دفع میشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سمیه شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    سلام، پدر من 55 سال سن دارد و سابقه ی سکته ی مغزی و قلبی دارد، در حال حاضر ضربان قلبش 48 میباشد متاسفانه سنگ کلیه به اندازه 25 میلی متر دارد که رها شده و در لوله ی حالب گیر کرده، به مدت یک ماه میباشد، پزشکشون میگن امکان عمل وجود نداره و باید صبر کنه، از دو روز قبل دفع ادارار مشکل دارند و زیر چشماش ورم کرده، خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      با توجه به شرایط انجام عمل منوط به قلب سالم است
  • تصویر کاربر عرفان سه شنبه ۴ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام سن من ٣٠ سال و مجردم
    من حدود يكماه پيش ب دكتر مراجعه كردم با سونو مشخص شد پروستاتم بزرگ شده دكتر بهم دارو داد تا زمان مصرف دارو مشكلاتم برطرف شده بود و خيلى كم شده بود اما الان باز برگشتم سر پله اول
    دستشويي ميكنم نيم ساعت تا يك ساعت بعد باز حس ادرار دارم ادرار كه ميكنم اون لحظه حجمش كمه و فشار كم، صبح ها از خواب كه بيدار ميشم كمر درد دارم ،شب ها بد خوابم خوابم سبكه، بعضى اوقات شبانه روز بيدار ميشم و دستشويي ميرم ، ادرارم گاهى اوقات دو شاخه هنگام شروعش. سوزش ادرار ندارم،اما يكسره بايد برم دستشويي ، سونو كه دادم مشكلى از لحاظ كليه و مثانه نداشتم دكتر گفت عفونت پروستاته اما خب دست بردار نيست انگار واقعا ديگه خسته شدم دكتر كمك كن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
      در سن شما بنده مخالف مصرف هر دارو براي پروستات هستم بايد از نظر تنگي مجرا سيستوسكوپي كنيد تماس٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر مهدي یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    سلام،
    مرد ٣٢ ساله هستم،
    روز بعد از رابطه ي جنسي روي لباس زيرم چند قطره خون بسيار شفاف و كمرنگ ديدم، ميخواستم بدونم چه دليلي ميتونه داشته باشه و اينكه آيا براي همسرمم ممكنه خطرناك باشه؟ چون روش جلوگيري طبيعي داريم و از كاندوم استفاده نميكنيم ،
    گاهي هم بعد از رابطه ي جنسي كمي درد در قسمت روي آلت و بيضه ها دارم،
    آيا خطرناك هست؟
    ممنون🙏🏻
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      اگر تكرار شد بررسي ميخواهد
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۱۷ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    باسلام
    بچه پسر بنده 45 روزه است و دارای فتق کشاله ران سمت راست است. چه موقع میتوان عمل جراحی کرد؟ بیهوشی خطرناک نیست؟ از شهرستان هستم استاد گرامی خواهشا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      چند ماهی صبر کنید بهتر است بیایید ببینم۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰ یا۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 15 سلمه خیلی ببخشید من قبلا حدود 4ماه خود ارضایی میکردم و الان دو ماهه ترک کردم الان دچار تکرر ادرار گرفتم زیاد هم دستشویی نمیروم ولی الان مثلا یک دفعه میشینم خیال میکنم و وقتی نگاه میکنم میبینم هیچ ادراری نکردم و اروم و قرار ندارم میتونم 4تا 5 ساعت ادرارم رو نگه دارم میخواستم بدونم مشکلی برای پروستاتم نیومده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      با ترك خود ارضايي خوب ميشويد
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۵ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباسید خدمت آقای دکتر.پدر من 67 سال سن دارد .حدود 15 سال قبل سکته قلبی داشتند و بدلیل ضعیف شدن ماهیچه های قلب استند گذاشتن. وحدود 2 سال قبل هم به دلیل افت ضربان قلب عمل پیس میکر انجام دادن وباطری گذاشتند .دقیقا از همان روز درد پروستات کم کم شروع شد .الان با گذشت دو سال خیلی سوزش وتکرر ادرار دارن. از ابتدا هم زیر نظر دکتر اورولوژی جناب دکتر سیروس (اراک) بودند و دارو مصرف میکردند.نظر پزشک جراحی بود ولی دکتر قلب اجازه نمیدهندمیگویند ریسک بالایی دارد .با کمال تشکر لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      اگر قلب اجازه ندهد كاري نميتوان كرد
  • تصویر کاربر بصام دوشنبه ۱۱ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر، پدر بزرگ بنده حدود 95 سالشونه الان 8 سالی هستش که پروستاتشون رو عمل کردن ولی اون زمان متاسفانه به طور کامل غده پروستات رو تخلیه نکردن، نمونه پاتولوژی هم ظاهرا بدخیم گزارش داده بودن و الان حدود 4 سالی هست که مجدد درگیر این مسئله شدن که با مراجعه به دکتر جدیدی که یکی از دوستان معرفی کردن سری آمپول های 1 ماهه هرمون درمانی که از داروخانه 13 آبان تهیه کردم رو شروع کردن که در این دوره 3 ماهه psa از حدود 4 به زیر 1 رسید و همچنین قرصهای پروستات از قبیل Tamsulosin هم بصورت روزانه مصرف میکردن، تو این 4 سال اکثرا این آمپول رو‌مصرف کردن مثلا یک دوره 6 ماهه مصرف میشده و مجدد 3 ماه بنا بر تشخیص دکتر استفاده نمیکردن، از حدود پارسال دیگه این آمپولها جوابگو نبودن و تو این 1 سال اخیر psa ایشون از 5 به 20 و 35 و الانم بالای 100 افزایش پیدا کرده و همین پارسال یه اسکن رنگی کامل از استخوان انجام دادن که موردی مشاهده نشد، البته تو 1 سال اخیر اکثرا درد از ناحیه پشت و اطراف ناحیه پروستات داشتن الان حدود 10 روزی هست که سمت راست پاشون درد شدید گرفته که قادر به راه رفتن به تنهایی نیستن، دکتر ایشون مجدد اسکن از استخوان نوشتن که انجام دادن که متاسفانه سمت پای راست و مهرهای پایین کمر و کمی دستشون رو درگیر کرده و به استخوان زده، متاسفانه در این 1 سال به خاطر ترس پرتو درمانی و شیمی درمانی هم انجام ندادن، ایشون 60 ساله ورزش میکنن ولی به خاطر مسئله اخیر درد پاشون دیگه قادر به انجام این کارم نیستن، دکتر کرمی عزیز آیا درمان جدید و تازه ای رو پیشنهاد میکنید؟ بسیار بسیار خوشحال میشم جواب شما رو بشنوم، با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام نه درمان فقط همینها هستند
    2. تصویر کاربر بصام شنبه ۹ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      یعنی با این وضعیت فعلی پرتو درمانی یا شیمی درمانی را شروع بکنند یا فایده ای ندارد؟ آیا امکانات بهتری خارج از کشور وجود دارد؟
    3. تصویر کاربر بصام یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      دکتر نظرتون در مورد رادیوتراپی و استفاده از کپسول انزالوتامید چی هست؟ استفاده بشه یا خیر؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      حتما شروع کنید وادامه دهید
    5. تصویر کاربر بصام یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      دکتر ببخشید اگر یکم بنده رو روشنتر کنید ممنون میشم، الان در حال حاضر پدر بزرگ بنده این قرص Apo-bicalutamide رو به مدت ۲ ساله دارن مصرف میکنن و آمپولهای هرمون هم چندین ساله بصورت ماهیانه تزریق میکنن الان بعد از آزمایش اسکن هفته پیششون که متاسفانه متاستاز به استخون ران و کمی مهره های کمر و دستشون داده و فکر میکنم این قرص و آمپول دیگه جوابگوی درمان سرطان پروستات ایشون نباشه، سوال بنده این هست آیا قرص فعلی و آمپول هرمون که ماهیانه ترزیق میکنن رو قطع کنن یا همچنان ادامه بدن؟
      حضرتعالی فرموده بودین که رادیو تراپی و استفاده همزمان از قرص enzalutamide رو شروع بکنن، لطفا یه توضیح کاملی به بنده میفرمایید که دقیقا چیکار بکنند تا موجب تداخل دارو هم نشود

      با تشکر
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر