آیا توده چربی در بیضه خطرناک است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

توده ی چربی در بیضه، اغلب یک مشکل شایع است و معمولاً خطرناک نیست. این توده ها معمولاً بر اثر شرایط غیر سرطانی ایجاد می شوند. گرچه، شما باید از علل احتمالی آگاه باشید و در صورت تغییرات نگران کننده، به پزشک مراجعه کنید‌. علل رایج توده های چربی در بیضه عبارتند از:

۱. لیپوم:

 لیپوم یک توده ی خوش خیم از بافت چربی است که زیر پوست تشکیل می شود. این توده ها، به طور کلی نرم، متحرک و بدون درد هستند. لیپوم ها، شایع ترین نوع توده ی چربی خوش خیم در بدن هستند و به ندرت موجب بروز مشکلاتی می شوند. این توده ها معمولاً نیازی به درمان ندارند، مگر اینکه اندازه ی آنها بزرگتر و یا دردناک شوند.

تودره چربی در بیضه

۲. کیست اپیدرمال:

اپیدیدیمیس یک لوله ی حلقوی است که در پشت بیضه واقع شده است و اسپرم را ذخیره می کند. گاهی اوقات، کیست های ریز پر شده در مایع می توانند در این ناحیه تشکیل ‌شوند و منجر‌ به تشکیل یک توده ی نرم و صاف شوند. این کیست ها به طور کلی بی خطر هستند و اغلب نیازی به درمان ندارند. گرچه اگر این کیست ها موجب بروز درد یا ناراحتی شوند، پزشک ممکن است تخلیه ی کیست را توصیه کند و یا آن را تحت نظر بگیرد.

۳. هیدروسل:

 به جمع شدن مایعات در اطراف بیضه هیدروسل گفته می شود که موجب ورم در بیضه می شود. این شرایط معمولاً بدون درد است، اما اگر بزرگ یا ناراحت کننده شود، ممکن است برای تخلیه ی مایع به جراحی نیاز باشد.

درمورد هیدروسل بیضه در بزرگسالان بخوانید!

۴. واریکوسل:

 واریکوسل زمانی رخ می دهد که رگ های کیسه بیضه اغلب در بالای بیضه بزرگ شوند. این شرایط می تواند شبیه به توده باشد، اما اکثر واریکوسل ها نیاز به درمان ندارند، مگر اینکه موجب بروز درد یا مشکلات ناباروری شوند.

عکس واریکوسل را ببینید

چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد:

با اینکه اکثر توده های چربی خوش خیم هستند، ‌موقعیت های خاصی وجود دارد که باید با پزشک مشورت کرد. اگر توده:

مشکلات جدی مرتبط با توده های بیضه

۱.چرخش بیضه:

وقتی طناب اسپرماتیک که وظیفه خونرسانی به بیضه را بر عهده دارد دچار چرخش ‌شود، چرخش بیضه رخ می دهد. این شرایط خونرسانی به ‌بیضه را قطع می کند و می تواند موجب درد شدید شود. این مشکل، اورژانسی است و نیاز به جراحی فوری برای پیشگیری از آسیب بیضه و حفظ قدرت باروری دارد.

۲.سرطان بیضه:

توده ی موجود در بیضه‌ همچنین ممکن است نشانه ی سرطان بیضه باشد، گرچه، این مشکل کمتر شایع است. سرطان بیضه معمولاً به شکل یک توده‌ی بدون درد ظاهر می‌شود که ممکن است سفت و بی‌حرکت باشد. شناسایی زود هنگام سرطان بیضه، کلیدی برای درمان موفقیت آمیز است. درمان اغلب شامل جراحی ‌برای برداشتن بیضه درگیر می شود‌ که بسته به مرحله ی سرطان، به دنبال آن شیمی درمانی یا پرتودرمانی انجام می شود.

توده چربی در بیضه مردان

تشخیص و ‌درمان

اگر توده ای در بیضه پیدا شود، پزشک معاینه ی ‌فیزیکی انجام می دهد و ممکن است آزمایشات تشخیصی بیشتری مانند سونوگرافی یا آزمایش خون را توصیه کند تا مشکلات جدی تر را رد کند. برای توده های خوش خیم، اگر موجب ‌بروز علائمی نمی شوند، ممکن است به درمان نیازی نباشد، گرچه، در موارد عفونت‌ یا ناراحتی، ممکن است به دارو یا جراحی نیاز باشد.

 در‌ مجموع، یک توده ی چربی در بیضه معمولاً نگران کننده نیست، اما هرگونه ‌تغییر در اندازه ی بیضه، درد یا بافت باید بررسی شود. مشاوره‌ی زود هنگام‌ با پزشک برای اطمینان از تشخیص و درمان مناسب ‌ضروری است، مخصوصاً اگر علائمی غیر طبیعی داشته باشید.

تشخیص توده ها و تورم های بیضه

یک آزمایش خاص برای توده ها و‌ تورم های بیضه وجود ندارد. پزشک شرایط شما را بررسی می کند و معاینه ی فیزیکی انجام می دهد.

پزشک ممکن است اقدامات زیر را انجام دهد:

چه چیزی موجب بروز توده ها و تورم های بیضه ‌می شود؟

توده ها و تورم ها در بیضه ‌می توانند علل مختلفی داشته باشند. اکثر‌ توده ها و تورم های بیضه بر اثر شرایط غیر سرطانی یا خوش‌خیم ایجاد می شوند. اکثر این‌ موارد ممکن است به درمان نیازی نداشته باشند. اگر توده ها و تورم های بیضه را تجربه کنید، ممکن است بر اثر موارد زیر باشند:

درمان توده ها و تورم های بیضه

 

درمان توده ها و ورم های بیضه بسته به علت آنها متفاوت خواهند بود‌. مسکن هایی همچون پاراستامول را می توان برای تسکین ناراحتی یا درد انجام داد.

در برخی از موارد، ممکن است برای درمان برخی از توده ها و تورم های بیضه به جراحی نیاز باشد. با توجه به نوع عمل، جراحی تحت بیهوشی موضعی یا عمومی انجام می شود. اگر علت یک عفونت باکتریایی باشد، ممکن است آنتی بیوتیک تجویز شود. اگر شما به سرطان بیضه تشخیص داده شوید، تحت مراقب تیمی از پزشکان قرار می‌گیرید تا به شما در تصمیم گیری برای درمان مناسب کمک کنند. در اکثر موارد، برای برداشتن بیضه‌ ی درگیر، جراحی توصیه می شود که گاهی اوقات به دنبال آن ممکن است دوره ای از شیمی درمانی یا پرتو درمانی انجام شود‌.

دکتر حسین کرمی متخصص اورولوژی در تهران

Rate this post

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر