اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر ،کیست داخل عکس سونوگرافی خطرناک هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      کیست ساده اس خطرناک نیست هر ۶ ماه الی یک سال سونوگرافی انجام شود
    2. تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      سلام مجدد خدمت شما ،عکس سونوگرافی براتون آمد؟ چون اینجا به من نشون نمیده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر شادي سه شنبه ۲۰ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت شما
    آقا هستم ، ٣١ ساله و مجرد

    در گزارش سونوگرافي شكم و كليه هيدرونفروز در كليه سمت راست به همراه اتساع پروگزيمال حالب به علت وجود سنگ ٧ ميلي متر و همچنين در بررسي كالر داپلر جت ادرار از ديستال حالب دو طرف به مثانه گزارش شده است .
    بسيار ممنون جنابعالي خواهم شد اگر درصورت امكان لطف كرده و بهترين و كم عارضه ترين راه درمان را بفرماييد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      سنگ ۷ میلی متری احتمال دفع شدنش هست ولی کمه تا دو هفته فرصت بدین دارو مصرف کنید و مایعات فراوان اگر دفع نشد باید TUL بشه
    2. تصویر کاربر شادي دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      تشكر از پاسخگويي شما
      اسم دارويي كه صلاح مي دونين مصرف بشه رو ممكنه لطف كنيد ؟ و بفرماييد نظرتون درمورد سنگ شكني با امواج چي هست ؟
      من با مطبتون تماس گرفتم كه حضورتون برسم و تحت نظر شما باشم فرمودن براي اين سايز سنگ امكان مراجعه به شما وجود نداره متاسفانه
    3. تصویر کاربر شادي دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      ممنونم از توجه و پاسخگويي شما
      ممكنه لطفا اسم دارويي رو كه صلاح ميدونيد بفرماييد و نظرتون رو درمورد سنگ شكني با امواج هم لطف كنيد ؟
      من با مطب تماس گرفتم كه برسم حضورتون متاسفانه گفتن براي اين ابعاد سنگ امكان مراجعه به شما وجود نداره .
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد رنانکس هر ۱۲ ساعت هیدروکلروتیازید ۲۵ تصف قرص روزانه با فعالیت فراوان و مصرف مایعات فراوان
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر فرخنده دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    بررسی اسکن و سونو
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر پوریا دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام،

    بنده یک سنگ کلیه کالیس تحتانی داشتم که دو هفته قبل وارد حالب شد (upj) و به علت درد شدید به دکتر مراجعه کردم. ایشون هم فرمودند که به قید فوریت باید سنگ شکنی ESWL صورت بگیره چرا که داره به کلیه آسیب میزنه . اندازه سنگ هم 20 میلیمتر بود. و گفتند که شاید با یک بار سنگ شکن دفع نشه و نیاز بیشتری باشه. من هم به علت درد زیاد و فوری بودن مساله این کار رو انجام دادم.

    الان بعد از گذشت دو هفته دوباره سونوگرافی انجام شده و سه سنگ داخل کلیه هست. دو سنگ به ابعاد 4 و 10 در کالیس تحتانی و یک سنگ به ابعاد 4 در 6 در upj. خود دکتر با دیدن سونو گفتن بهتر هست بازم سنگ شکن انجام بشه (هم برای کالیس هم حالب) اما از قید ضروری استفاده نکردن و گفتن اگر مشکل مالی ندارید انجام بدید. بنده هم با توجه به اینکه مثل قبل درد شدید ندارم و دکتر هم مثل قبل با قید فوریت صحبت نکردند گفتم اگر اجازه بدید به تهران بیام تا توسط شما معاینه بشم. عکس های سونو رو هم براتون ارسال کردم. (هم سونوی جدید (عکس های 1 و 2) هم سونوی قدیم(عکس های 3 و 4)).

    ممنون میشم من رو راهنمایی کنید و در صورت امکان زمانی رو برای معاینه بهم بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      زمان بدین سنگ در upj اگه دفع نشد نیاز به سنگ شکنی خواهد داشت بقیه اش لازم نداره
  • تصویر کاربر یاور یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    ایاتمورهست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      عکس بهتری بفرستید نصفش نیوفتاده
    2. تصویر کاربر یاور یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      ۳فایل فرستادم عکس رادیولوژی هم می فرستم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      عکسا رو درست آپلود نمیکنید به واتس اپ 09101142080 بفرستید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر M دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام پدرم ۷۹ ساله دارای دیابت و فشار و سابقه سکته و دی وی تی به علت سرطان تک کلیه هستن و دکتر گفتندکم کار است و هر ۶ ماه آزمایش بدهند . جواب رو براتون ارسال میکنم . ممنون میشم راهنمایی بفرمایید که چه کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      ازمایش کراتینین رو بفرستید
    2. تصویر کاربر M شنبه ۱۷ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      فقط همین آزمایش رو دادیم . کراتنین خون ندادیم . حالا به فرض اگر بدیم ، اون آزمایش با این آزمایش مقایسه میشه ؟ و در حالت کلی الان این آزمایش ادرار اوضاع خوبی دارد یا خیر ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      کم کاری کلیه رو با این نمیشه تشخیص داد دفع پروتیین داره که باید تحت نظر نفرولوژیست بررسی بشه
    4. تصویر کاربر M یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      تشکر
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      🌺
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر طاها یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت آقای دکتر. من پسرم 13 سالش هست تقریبا یکماه پیش زانوهاش جراحی شده اراون به بعد سوزش ادرارداره ونوک آلتش دردوقرمزی کمی دچارمیشه وزودبه زود ادرارش میگیره مترونیدازول بهش میدم الان چکارکنم .درضمن بعدجراحی ازلوله ادراراستفاده میکنه.. میشه علتش همین باشه..لطفا راهنمایی کنید. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      سوند گذاشتن براش؟ الان سوند داره؟
    2. تصویر کاربر طاها شنبه ۱۷ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      نخیرسوندنذاشتن .فقط بلندشدن براش سخته ازلوله ادراراستفاده میکنه بیشترمواقع .چون هردوزانوش عمل شده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      باید آنالیز و کشت ادراری انجام بشه از مصرف دارو خودداری کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۱۷ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت بخیر
    حدود 2 هفته است ک متوجه وجود اولین سنگ کلیه 7 میل در کلیه چپم شدم با سی تی اسکن . دکتر اینجا قرص هیدروکلروتیازید25 رو ب مقدار نصف قرص تجویز کردن. و در سونو گرافی گفتن ک سنگ در کالیس میانی کلیه قرار دارد. دکتر شهرستان توصیه به سنگ شکنی کردن.
    همچنین ب علت افزایش مختصر سایز پروستات قرص افلوکساسین رو تجویز کردن.
    نظرتون در مورد سنگ شکنی میخاستم بدونم ک انجام بدم یا منتظر بونم خودش بیافته.
    اطرافیان قرص رواتینکس المانی رو گفتن نظرتون در مورد این قرص چیه تهیه کنم؟
    همچنین ازمایش
    psa free 0 .2
    Psa total0.5
    شده بابت پروستات
    چند دفعه درد و سوزش ادرار و خون ریزی هم داشتم? اصلا قرصی هست که بتونه سنگ رو خرد کنه تا لازم به سنگ شکنی نباشه؟
    یک سوال دیگ اینکه عمل ریرس در کدام بیمارستانها انجام میشه؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      سنگ ۷ میلی به سختی دفع میشه سنگ شکنی برون اندامی انجام بدین بهتره
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۷ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    توده در قسمت راست کلیه آیا درمان دارد سه تا عکس به حضورتان ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      بله دیدم مشکوک به بدخیمی هست باید خارج بشه
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۷ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    سلام روز به خیر یک توده در کلیه سمت راست وجود دارد به طور اتفاقی متوجه شدیم آیا درمان دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      حتما سی تی اسکن شکم و لگن با کنتراست تزریقی انجام شود
    2. تصویر کاربر امیر جمعه ۱۶ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      سلام آقای دکتر سه تا فایل ارسال کردم و داخل تلگرام هم ارسال کردم متشکرم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      باید توده برداشته بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب