اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میترا پنجشنبه ۲۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، جواب سونوگرافی از کلیه ها رو براتون فرستادم، لطفا بفرمائید نیاز به عمل باز دارم یا سنگشکن یا درمان دیگه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سنگ شكني
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام دکتر دوکیست درکلیه درکلیه چپ به ابعاد19و20میلیمترودوکیست پارپلویک به اندازه 29و10میلیمتر درکلیه راست است اعلت کست ها چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    با سلام
    خانم 48 ساله هستم که فیبرم و سنگ کلیه دارم اما در مورد جمله زیر که در سونوگرافی نوشته سوالی دارم:
    سیستم پیلوکالیسيال کلیه سمت راست BIFID بوده و در محل اتصال لگنچه تحتانی به حالب سنگی به طول 6.5 میلیمتر با هیدرونفروز سیستم تحتانی پیلوکالیسیال کلیه راست دیده می شود.
    آیا چیز خطرناکی است ؟نیاز به درمان دارد یا خیر؟ چه نوع درمانی؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      فيلم سنگ شكني من را ببينيد بايد انجام دهيد
  • تصویر کاربر پرویز جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 892 مشاهده پرسش
    با سلام
    2روزی میشود که دردی در ناحیه چپ پهلوم دارم، تقریبا دردش جلو احساس میشه و اینکه قطع و وصل میشه مثلا چند دقیقه هست میره مجددا درد شروع میشه
    میخواستم ببینم علتش چیه ؟ و چیکار باید کرد؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر س چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام خواهرم دیروز برای چکاپ سنوگرافی کلیه داده توی سنو نوشته کلیه چپ حاوی کیست ۲۰ میلی از نوع کلسیفیکاسیون میباشد دکتر باید چکار کنه ایا خطرناک نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر ترانه چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز .با سپاس و احترام . در افرادی که به دنبال سندروم نفروتیک دچار ادم حاد ریه می شوند ایا ابتدا ادم ژنرالبزه و سپس ادم محیطی اندام ها بوجود میاید ؟ یا ابتدا ادم محیطی و سپس ادم حاد ریه بوجود میاید ؟ کدامیک زودرس تر است ؟ ممنون از لطف و زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      دكتر نفرولوژي برويد
  • تصویر کاربر Leila چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    اقای دکتر این ازمایش بابامه برام توضیخ میدین مشکلشو و دارویی معرفی میکنید؟
    خیلی ممنونم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      عفونت دارد
  • تصویر کاربر Leila چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    ازمایش که wbc many باشد عفونت ادراری دارد؟برای عفونت ادراری سفکسم تاثیری دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر ناصر چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید.
    آقای دکتر من 31 سالمه. در شهرستان زندگی میکنم و به دلیل شغلم فعالیت بدنی زیادی دارم .
    چند روز پیش به صورت یهویی پهلوی سمت راست من درد گرفت. شدت این درد به اندازه ای بود که حتا نمیتونستم حرف بزنم. سریعا به بیمارستان رفتم. و سونوگرافی دادم. در جواب سونو گرافی مشخص شد که یک سنگ 8میلیمتری در لوله حالب وجود داره. اون شب من در بیمارستان 5 ساعت درد وحشتناک رو تحمل کردم بعد از این مدت با تزریق 6 آمپول مسکن کمی آروم شدم. دکتر گفت باید فعالیت بدنی داشته باشی. از فرداش با این که هنوز درد در ناحیه پهلوی سمت راست داشتم اما مایعات زیادی خوردم و حدود 10 کیلومتر توی کوه( سربالایی و سرازیری) پیاده روی کردم. البته به این کار عادت دارم. 1روز بعد دوباره رفتم و یه سونوگرافی دیگه دادم. که مشخص شد سنگ 8میلیمتری در فاصله 1.5 سانتی متری مثانه قرار داره. دکتر سونوگرافی گفت میتونی با فعالیت بدنی تناب زدن و ... سنگ رو وارد مثانه کنی و بعد دفع کنی.
    حالا میخاستم از شما سوال کنم آیا سنگ به این بزرگی اصلا امکان خروج از مجاری ادرار رو داره یا نه؟؟؟؟ چون من تا امروز نه سوزش ادرار و نه خون داخل ادرار دارم. واز نظر دفع ادرار مشکلی ندارم. حجم ادرارم به خاطر مایعات زیادی که مصرف کردم زیاد و رقیق هست.
    و سوال دیگه این که اگر بعد از چند روز سنگ دفع نشد من تا چه مدت میتونم صبر کنم تا سنگ دفع بشه البته تا جایی که به کلیه آسیب نزنه و دچار نارسایی نشه؟؟؟؟؟
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد بررسي كامل شويد
  • تصویر کاربر رها پنجشنبه ۳۱ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    آیا کسانی که کلیه هایشان از کار افتاده و یا کار نمیکند دفع ادرار دارند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۱ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      بسته به شدت آن است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب