اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر اکبر یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    یک سنگ به اندازه هشت میل در حالب چپ گیر کرده ودرد زیادی بر من وجود داره آیا برای دفع این سنگ دارو یا درمانی وجود داره یا دارویی که باعث شل شدن لوله حالب بشه داریم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
  • تصویر کاربر ثریاسرمدی شنبه ۱ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    دختر من 8 سالش هست برگشت ادرار کلیه چپ داشته جواب سونوگرافی به این صورت هست:کلیه دارای ابعادو شکل و افتراق نرمال هستند.ضخامت پارانشیم کلیه راست 6.5 و کلیه چپ 8.6 mmاست.در کلیه راست هیدرونفروز دیده نمیشود.در سیستم پیلوکالیسیل کلیه چپ همراه با اتساع لگنچه در ابعاد 18.5mm ونیز فولنس خفیف در کلیه راست میباشد.مثانه با جدار ضخیم و نا منظم 4.2mm دیده میشود.

    میخواستم ببینم کلیه سمت چپ آسیب دیده؟؟ خیلی نگرانم خواهش میکنم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      باید مدارک ش کامل دیده شود و بیمار معاینه شود. کلیه چپ احتمال اسیب دیدن دارد. با تمام مدارکش حضوری مراجعه کنید. ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر مهندس شنبه ۱ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 597 مشاهده پرسش
    سلام
    باتوجه به گذشت دوماه از عمل pcnlدر ادرارم هنوزم خون دیده میشه
    چه باید کرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      به جراح خود جهت بررسی دقیق مجدد مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مسلم جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    چهره رنگ پریده و درد در زیر شکم در اواسط روز وموقع خواب در شب و قطره قطره شدن ادار در کودک ۷ساله من
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش ادرار و سونوگرافی
  • تصویر کاربر صالح یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر پسرم بنام محمدصالح شکوری در زنجان از زمان نوزادی متوجه شدیم سنگ کلیه داره از نوع سیستین 4 مرحله عمل کرده اند 2 بار دکتر شادپور عمل کرده در حال حاضر البرایت روزانه 16 میلیگرم به همراه قرص کاپتوپریل روزانه 2 عدد میخوره ولی بازهم سنگهایی که ریز بودند بزرگتر میشه کدر اخرین مرحله سونو کلیسفیایسون 5 الی 6 هم داره دستم به دامنتان اگر چاره ای است خدمت برسیم ویا دارو ی دیگه تهیه ببینیم راستی سنگهای کلیه چپ وراست 3 تا 10 میل هستند و عمل هم پی ان ال شده با تشکر دکتر جان تازه از رسانه شما را شناختم افتخار اذربایجانید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      با توجه به نوع سنگشون که به دنبال اختلالات مادرزادی انزیمی هست ، تحت نظر دکتر داخلی کلیه ( نفرولوژی اطفال ) باشید
  • تصویر کاربر مجید شنبه ۱ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    درد کلیه دارم صبح بیدار شدم خون داخل ادرار بود سنگ کلیه داشتم یک سال پیش سنگ شکن کردم الان میخواستم خدمت برسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن بدون تزریق انجام شود
  • تصویر کاربر اعظم جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 708 مشاهده پرسش
    سلام، مادر من یک توده ۴۵در۴۴ روی کلیه چپ داره که از هشت ماه پیش که سونو گرافی داده متوجه شده والان که اسکن داده توده بزرگ نشده وآزمایش خونش هم کراتین واوره نرمال هست، ضمن اینکه ایشون ناراحتی قلبی وقند دارن شما براشون جراحی پیشنهاد میکنید یا درمان دیگه ای هست؟ ممنون میشم پاسخ بدین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      در ص‌ورت وجود توده کلیه حتما نیاز به جراحی می باشد
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    با سلام متشکر راهکار دفه سنگ رو لطف کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      باید tul شوید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      جهت نوبت عمل با ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما سه شنبه ۲۷ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 618 مشاهده پرسش
    لطفا برای سونو گرافی که در پیوست فرستادم راهنمایی بفرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر سنگ تون دفع نشده باید tul شوید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      برای نوبت tul با ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر کیماسی یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    دکتر من دوتا سنگ در کلیه راست دارم به اندازه های 4 میل و 2 میل چه دستوری می فرماید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      قطره سنکول هر ۱۲ ساعت ۱۵ قطره
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب