اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بهار چهارشنبه ۱ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید مادرم مبتلا به فشارخون بوده و چندروز اخیر در آزمایش کراتین و اوره زیاد بود و در سونوگرافی کلیه نوشته کلیه ها کمی از نرمال کوچکترند و اکوی پارانشیمال کاملا افزایش یافته تمایزکورتیکومدولری آنها از بین رفته و چند کیست کورتیکال ساده هم داره.نظرتون چیه؟باید دیالیز شه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ آذر ۲( 2 سال پیش)
      کیست ها موردی ندارند
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ آذر ۲( 2 سال پیش)
      دیالیز با سونو مشخص نمیشود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.
    چندین مرتبه سنگ شکن انجام دادم و به نتیجه نرسیدم.راه درمان سنگ کلیه سمت راست 25 میلیمتری من چیست و آیا بیمارستان هاشمی نژاد طبابت می نمایید یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 2 سال پیش)
      خیر هاشمی نژاد نیستم باید عمل pcnl شود
    2. تصویر کاربر حسین سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 2 سال پیش)
      آیا با این سونوگرافی می توان تشخیص داد کارایی کلیه تا 80 درصد از کار افتاده؟و در صورت مثبت بودن می توان دوباره کلیه را ترمیم نمود یا خیر.؟با تشکر ویژه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ آذر ۲( 2 سال پیش)
      خیر با سونو مشخص نیست خیر قابل ترمیم نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر کاشفی سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خانوم من در هفته 36 بارداری هست در دو سونوگرافی اخیر انجام شده در مرکز الوند زیر نظر دکتر گرامی پیلکتازی با دیامتر لگنچه 11mm دیده شده خانوم من و خودم علی الخصوص خیلی نگرانه همش خانومم داره گریه میکنه که بچه به دنیا بیاد عملش کنه نکنه کلیشو از دست بده و.....آقای دکتر البته آقای دکتر گرامی گفتن بعد تولد جهت چک کردن به شما مراجعه کنیم ولی فی الحال نظر شما رو خواستیم بدونیم خانوم من خیلی بی قراره.....ممنون🌹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر نه تو سونوگرافی چیزی نشون میده نه نوار مثانه ..ولی پنج ساله بشدت مشکل سرمای بدن خارش بدن سرگیجه دارم بدنم گرم نمیشه سرم یخ میزنه اخرین تشخیصا این بوده از زبان دکتر عبادیانی و دکتر حکیم تبریزی با یک دستگاه جریان خونیمو تست کردن میگن کلیه ها خوب خون و به گردش در نمیاره من نمیدونم این تست رو کجا باید بدم چه اسمی داره از کجا باید فهمید لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم حتی تابستون هم بدنم یخ میزنه ‌..ادرارم زرد زرد کم ادراری سی سالمه ‌..چرا همش سونوگرافی مینویسن وبعدش هم میگن تو سونو چیزی نشون نمیده از گردن میندازن ‌.باید چکار کرد نوار گردش خونم خیلی ضعیفه این رو هم بگم من یک شوک بهم وارد شده همون پنج سال پیش از مصرف مواد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام خدمت شما همراه گرامی کلیه ها وظیفشون به گردش درآوردن خون نیست مراجعه به متخصص داخلی یا روماتولوژیست داشته باشید
  • تصویر کاربر صباغ دوشنبه ۲۹ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    دکتر جان سلام
    تشیخص سنگ‌کلیه دارم دریک طرف ۳ عدد زیر ۲سانت و یک عدد طرف دیگر زیر ۲ سانت که تشخیص عمل pcnl داده شده جسارتا میخواستم بدونم شما کدام بیمارستان عمل میکنید و با مراجعه به شما نوبت اولیه جهت عمل چقدر زمان میبره و تقریبا هزینه عمل چقدر است؟ممنون میشم راهنمایی بفرمایید چون از شهرستان هستیم هماهنگی لازم جهت امادن را انجام بدیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ آبان ۲( 2 سال پیش)
      شمارتون جهت هماهنگی های لازم به منشی مطب ارائه شد با شما تماس خواهند گرفت
  • تصویر کاربر جلیل دوشنبه ۲۹ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    نازک شدن شدید کورتیکال سمت چپ یعنی چه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ آبان ۲( 2 سال پیش)
      ینی بافت موثر کلیه از دست رفته
  • تصویر کاربر سیدابراهیم جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    سلام عمل rirs انجام‌میشه کدام بیمارستان هزینه حداکثر چندمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 2 سال پیش)
      مدارکتون رو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر سیدابراهیم پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      اخرین فایل سونوگرافی ارسال شد
      سوالم عمل rirs انجام میشه یاخیر
    3. تصویر کاربر سیدابراهیم پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      عکس سونوگرافی ضمیمه شد
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      Rirs در مراکز محدودی وجود داره سنگ شکنی برون اندامی انجام دادین؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر پروانه سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر خدمت جنابعالی. دکتر جان پدر بنده متاسفانه نارسایی کلیه دارن و پروتئین زیادی دفع میکنن، کراتین و اوره ی خونشون شون بسیار بالاس و الان بیشتراز دو هفته اس که میزان اوره ی خونشون پایین نمیاد و مدام ورم و درد در ناحیه ی قوزک پا دارند،با وجود اینکه بیشتر از یک ماه شده که رژیم غذایی شون رو رعایت میکنن و دکتر بهشون رژیم مناسب وضعیتشون دادند.آخرین آزمایش ایشون که در تاریخ ۰۷/۰۶امسال انجام شده میزان اوره رو ۱۳۰و کراتین رو ۳ نشون داده اوریک اسید هم ۱۱.
    ما خیلی نگران ایشون هستیم و میشه گفت آرامش نداریم.اگر لطف کنید و راهنمایی کنین در این باره خوشحال میشم.
    و اگر نیاز به این هست حضوری خدمت برسیم ما سریع اقدام میکنیم‌.
    من دو دوره آزمایششون رو به اضافه ی سونوگرافی کلیه شون براتون میفرستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 2 سال پیش)
      باید تحت نظر نفرولوژیست باشید اگر علائم ادراری دارند تست psa انجام شود
  • تصویر کاربر حسینی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر گرامی بنده ۲۲ سال سن دارم کلیه سمت چپ من تنگی لوله حالب داشت که برج ۳ جراحی کردم اما الان کلیه چپ درد می کند و کلیه هام نعل اسبی می باشد عکس سونوگرافی رو پیوست کردم خواستم علت درد  رو بدونم و آیا مشکلی ندارم؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      طبق این سونوگرافی مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر پگی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    باعرض سلام آقای دکتر.وقت بخیرو سلامتی.نزدیک به 6 ماه است دچار سنگ کلیه 4 م.م شده ام قرص روانتینکس یک ورق ،شربت گیاهی عصاره اورتیکا خورده ام.اما هربار سونوگرافی تشخیص میدهد دفع نشده است .درد کلیه ندارم فقط کمی سوزش ادرار دارم.
    با اجازتون عکس سونوگرافی ها را میفرستم خدمتتان.توروخدا لطفا کمک کنید دفعش کنم.خیلی میترسم.اگر با آب خوردن دفع میشد این 6ماه دفع شده بود پس خواهشا دوا بدید خواهش میکنم آقای دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر پگی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      عالی
    3. تصویر کاربر پگی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      باعرض سلام آقای دکتر.وقت بخیرو سلامتی.نزدیک به 6 ماه است دچار سنگ کلیه 4 م.م شده ام قرص روانتینکس یک ورق ،شربت گیاهی عصاره اورتیکا خورده ام.اما هربار سونوگرافی تشخیص میدهد دفع نشده است .درد کلیه ندارم فقط کمی سوزش ادرار دارم.
      با اجازتون عکس سونوگرافی ها را میفرستم خدمتتان.توروخدا لطفا کمک کنید دفعش کنم.خیلی میترسم.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      همراه عزیز شاید این سنگ ها اصلا دفع نشوند چون در کالیس تحتانی هستند رواتینکس هر ۱۲ ساعت تا چند ماه مصرف کنید مصرف مایعات فراوان داشته باشید شش ماه بعد سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب