اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب اقای دکتر ،من 37 سال دارم و بعلت تخلیه نشدن کامل مثانه در پروستاتم به روش turp دو یا سه کانال ایجاد کرده اند و بع همین خاطر حجم منی من کمتر از قبل شده است می خواستم بدانم حجم نرمال منی برای تولید مثل باید چقدر باشد.با کمال تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نتیجه را بفرستید
  • تصویر کاربر علي چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 827 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر.خسته نباشيد..من 52 ساله هستم و كليه هام سنگ سازه.اما تقريبا 2 هفته اي ميشه كه دچار تكرر ادرار شدم و مثانه ام بخوبي تخليه نميشه.به پزشك مراجعه كردم بعد از انجام سونوگرافي 4 بعدي گفتند بايد اندوسكوپي انجام بدم و به احتمال زياد عفونت دارم.اين جواب سونوگرافيه. خواستم بدونم با توجه به هزينه ي بالاي اندوسكوپي آيا نياز به اندوسكوپي هست؟ وآيا مشكل من جدي است و قابل درمان هست؟ بسيارمتشكر
    پروستات ابعاد واكوژنيسيته عادي است.ضايعه فضاگير قابل ذكر وجودندارد.كپسول جراحي و زواياي base پروستات intact بودند.تغييرات التهابي حاد به صورت افزايش ضخامت مخاطي و كاهش اكوژنيسيته در سمينال وزيكول و وازدفران دو طرف، تغييرات فيبروتيك ديده شده به طوريكه ضخامت مخاطي در سمينال وزيكول به 1/9-1/5 ميلي متر و در وازدفران به 1/7-1/4 ميليمتر بالغ گرديده است.ابعاد پروستات 49*26*40 ميلي متر و حجم آن 28 سي سي اندازه گيري شده.تغييرات التهابي حاد در سيستم ejaculatory.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
  • تصویر کاربر پرستش چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید به آقای دکتر
    سوال من این که شوهرم آزمایش اسپرم داده و در آنWBC 1-2 میباشد.میخواستم بدانم مشکل ایشان چیست و اینکه اگر عفونت باشد قابل سرایت است به من یا نه؟واینکه چون میخواهیم اقدام به بارداری کنیم این مسئله تاثیری دارد یا مشکلی ندارد؟تعداد وکیفیت اسپرم خوب است.
    با نهایت تشکر و قدرانی ازشما که اینقدر دلسوزانه وقت خودرا در اختیار کاربران قرار میدهید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه 2- کاملا سالمند
  • تصویر کاربر پرستش چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید به آقای دکتر
    سوال من این که شوهرم آزمایش اسپرم داده و در آنWBC 1-2 میباشد.میخواستم بدانم مشکل ایشان چیست و اینکه اگر عفونت باشد قابل سرایت است به من یا نه؟واینکه چون میخواهیم اقدام به بارداری کنیم این مسئله تاثیری دارد یا مشکلی ندارد؟تعداد وکیفیت اسپرم خوب است.
    با نهایت تشکر و قدرانی ازشما که اینقدر دلسوزانه وقت خودرا در اختیار کاربران قرار میدهید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست نه
  • تصویر کاربر جلیل چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1409 مشاهده پرسش
    با سلام
    عطف به ویزیت اقای دکتر کرمی و پرسش مورخ 22/2/94 ممنون خواهم شد که پرسش های زیر برای تصمیم گیری در ارتباط با روش تی یو ار پی (TURP)برایم اعلام نمایید
    ایا بعد از جراحی وگذراندن دوره نقاهت نیاز به رژیم ویا رعایت خواصی هست
    ایا باعث کاهش توان جنسی نمیشود؟
    این جراحی در کدام بیمارستان (مشخص شدن بیمارستان بعلت استفاده از بیمه تکمیلی )و کل هزینه های درمانی حدودا چه مقدار است
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      1- نه2- بله باید حضوری صحبت کنیم
  • تصویر کاربر حمیدرضا شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    باسلام من 42 سال سن دارم مدتی است که ادارم دو شاخه شده و شب ها ازخواب بیدار میشم .سونوگرافی دادم که اینگونه نوشته .پروستات با حجم 28 و تغیرات bph پس از تخلیه 9ccرزیدو مشاهده شد .الان از قطره پروستاتان استفاده میکنم .ضمنا پدرم 78 سال دارن و ایشون هم مشکل پروتات دارن .ممنون میشم بنده رو در خصوص کنترل پروستاتم راهنمایی بفرمایید .سپاس جناب دکتر و عید مبعث شما مبارک .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      شما هنوز در سن پروستات نیستید نگران نباش
  • تصویر کاربر مالک شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر بنده 42سالمه وحدود شش سال پیش وازکتومی کردم .یک سال پیش دچار التهاب و بزرگی پروستات شدم دارو مصرف کردم ساوپالمتو و ترازوسین وسیپرو بهتر شدم الان مجددا احساس بزرگی والتهابشو دارم.سوال اول بنده اینه ایا به وازکتومی من ارتباط دارد این قضیه وسوال دوم ایا مصرف آوودارت در وازکتومی عوارض ندارد خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه ارتباطی ندارد
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 568 مشاهده پرسش
    با سلام آقا دکتر بعلت سابقه پروستات در خانواده به دکتر مراجعه کردم ا 40 سال دارم سونوگرافی اولیه نوشتند انجام دادم پروستات با حجم تقریبی 42cc و بزرگتر از حد طبیعی نشان داد مجددا دکتر سونوگرافی پر واخالی نوشتند گفتند 24 ساعت بعد از نزدیکی انجام دهم انجام دادم جواب حاکیست مثانه پر با حجم 600 ضخامت جداری نرمال بعدازتخلیه ادراری حدود 96cc مشاهده شد لطفا راهنمای کنید پروستات حاد دارم یا نه هیچ علایمی مثل تکرر ادرار شب بیدار شدن یا ... ندارم
    1. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام رضا هستم 20 اردیبهشت سوال فرستادم لطفا درصورت امکان پاسخ دهید آخر نگران هستم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      علامت ندارید مهم نیست نگران نباشید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام افای دکتر من 34 سالمه الان حدود یه ماهه بعد از انزال درد شدید در ناحیه بین مقعد و بیضه سراغم میاد و مثانه ام درد شدید میگره سونوگرافی از لگن دادم مثانه و پرستات نرمال بود این درد پس ناشی ازچی میشه لطفا راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت اقای اقای دکتر برای پروستات مزمن غیر باکتریایی چی کار باید کرد واگه می شد بهترین دکتر را در اصفهان را معرفی کنید واگه لازم هست ببا یم تهران اقای دکتر تو رو خدا بدادم برسید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      من نمیشناسم
    2. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      پس اقای دکتر برای یک پسر 17 ساله این پروستات خوبه یانه جواب سونو را ببینید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه سایز پروستات بزرگ است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب