اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مجتبی پنجشنبه ۲۴ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر، آقای دکتر برای درمان بزرگی پروستات شما عمل با دستگاه‌رزوم‌را پیشنهاد میدهید؟
    در صورت تایید حضرتعالی عمل با این دستگاه را انجام میدهید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر بنده انجام نمیدهم
    2. تصویر کاربر مجتبی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      یعنی آقای دکتر مورد تایید شما نیست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر فعلا در ایران نتایج قطعی ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر ببخشید برای پدر 67 ساله ام با سابقه هایپرپلازی بیش از یک سال است شاهد رشد psa هستیم با نوسان از 10 به 6 و سپس به 5 بعد از آن به 10 و آخرین آزمایش هم psa: 8 می باشد، بعد از نمونه برداری گلسیون اسکور 3+5=8 را نشان داده، عدد 3 اول و بعد 5 هست، جواب سی تی اسکن شکم و لگن سالم است که دکتر بخاطر psa پایین گفتند اسکن استخوان لازم نیست، سوالم این است بعد از جراحی امید درمان کامل هست یا بخاطر نوع تهاجمی امکان عود وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      امکان عود وجود دارد ولی درمان اصلی جراحی میباشد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    با سلام
    مردی ۶۸ ساله هستم که در ۳۸ سالگی دچار التهاب شدید پروستات شدم، به طوری که احساس می کردم یک میله‌ی داغ در آلتم وجود دارد، پس از مراجعه به چند پزشک در نهایت با تجویز آخرین پزشک، مصرف کوتاه مدت یک نوع آنتی‌بیوتیک خاص، مانند آبی بود که بر آتش ریخته شود و تمام علایم آزار دهنده بر طرف شدند، اما سطح PSA در طول سی سال پس از آن در حد ۴ تا ۷ در نوسان بود، درسال ۱۴۰۱ پزشک پس از سونوگرافی رکتال، نمونه برداری را تجویز کردند، در پاسخ نمونه برداری بیشترین عدد، ۳ بود و پزشک محترم اعلام رضایت کردند، یک سال پس از نمونه برداری سطح PSA از ۵ به ۱۰ افزایش یافته بود، مجدد در بیمارستان نیکان اقدسیه، سونوگرافی رکتال انجام شد و پاسخ آن در حدود طبیعی گزارش و نمونه برداری، پیشنهاد نشد، به پزشک محترم مراجعه و ایشان فرمودند، ۹ ماه دیگر مراجعه کنم.
    پرسش
    لطف کرده بفرمایید علت دو برابر شدن سطح PSA چه می تواند باشد و اگر علت دو برابر شدن سطح psa عفونت ناشی از نمونه برداری باشد، چکار می توان انجام داد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      بهتره مجددا آزمایش psa انجام بدین اگه سیر افزایشی داشت باید ام آر ای پروستات انجام شود
  • تصویر کاربر اسی دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    التهاب شدید پروستات دارم
    چی کاری بکنم این بیماری برای همیشه مرتفع بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد درمانی برای همیشه وجود نداره
  • تصویر کاربر Arman دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من آقا و 57 سال هستم و بعد از اتمام ادرار همچنان چندین قطره خارج می شود به عبارتی قطع ادرار ناگهانی اتفاق نمی افتد.
    آیا باید مداخلات پزشکی انجام شود یا در این سن طبیعی است؟
    در ضمن دوست دارم عمل کنم و پروستات را بردارم که در سن بالا راحت باشم آیا توصیه به عمل جراحی می کنید؟
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری و psa انجام بدین
  • تصویر کاربر کامیار یکشنبه ۲۰ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    سلام
    فشار ادرارم کم شده ومثانه کامل تخلیه نمی‌شودخیلی کم احساس سوزش دارم اگر داروئی برای سوزش کم یا توصیه خاصی وجود دارد مرقوم بفرمائیدترازوسین ۲ مصرف میکنم قبل ازخواب آیا میشود هر ۱۲ ساعت یک ترازوسین ۲ مصرف کنم یا اینکه ترازوسین ۵ یکعدد قبل ار خواب میل کنم. با تشکر فراوان از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری و چک psa انجام دهید
  • تصویر کاربر فريدار یکشنبه ۲۰ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    پدر من عبداله فريدار ٧٦ ساله ،١٠ سال پيش عمل پروستات و جراحى سنگ مثانه خدمت شما انجام دادن
    بعدا هم مبتلا به cll شدن كه تحت نظر دكتر رضوانى هستند كه نياز به درمان ندارند خدا رو شكر
    ولى از قبل از عمل پروستات و سنگ مثانه تا حال حاضر در ادرارشون خون مشاهده ميشه كه با چشم قابل رويت نيست و از لحاظ آزمايش هاى ديگر مورد خاصى ديده نشده
    از لحاظ جسمى و دفع ادرار هيچ مشكل خاصى ندارند
    فقط دكتر رضوانى خواستند كه مجددا شما مدارك رو بررسى كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۰ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    آیا حجم پروستات به اندازه 97 سی سی نیاز به جراحی دارد یا با دارو درمان می‌شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر فريدار یکشنبه ۲۰ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    پدر من عبداله فريدار ٧٦ ساله ،١٠ سال پيش عمل پروستات و جراحى سنگ مثانه خدمت شما انجام دادن
    بعدا هم مبتلا به cll شدن كه تحت نظر دكتر رضوانى هستند كه نياز به درمان ندارند خدا رو شكر
    ولى از قبل از عمل پروستات و مثانه تا حال حاضر در ادرارشون خون مشاهده ميشه كه با چشم قابل رويت نيست و از لحاظ آزمايش هاى ديگر مورد خاصى ديده نشده
    از لحاظ جسمى و دفع ادرار هيچ مشكل خاصى ندارند
    فقط دكتر رضوانى خواستند كه مجددا شما مدارك رو بررسى كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر امیرحسین پنجشنبه ۲۴ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من پروستاتیت مزمن دارم حدود ۸ ماه آنتی بیوتیک خوردم الان نسبت به اوایل بهتر شدم دردش رفته سوزشش کم شده ولی خیلی تکرر ادرار دارم فشار ادراری هم گاهی وقت ها کم میشه و خوب تخلیه نمیشه اون بار تو پیام قبلی فرمودید دیگه فقط تو تشت اب گرم بنشینم خواستم ببینم دیگه آنتی بیوتیک لازم نیست بخورم؟ چون بدنم رو هم خیلی ضعیف کرده یا لازمه چند دوره دیگه بخورم من ۸ ماهه افلوکساسین خوردم آیا کافیه؟ در هر صورت لطف کنید بفرمایید چه کنم که درمان قطعی شم مثل قبل از بیماری ممنونم . لازم به ذکره که هر بار آزمایش ادرار دادم عفونت نداشته.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      پروستاتیت بیماری مزمن با میزان عود بالاست هر بار علامت دار شدین باید درمان دارویی شروع بشه
    2. تصویر کاربر امیرحسین دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      تا کی آخه باید دارو بخورم من الان ۸ ماهه دارو خوردم آبگرم تاثیر درمانی نداره؟ چون میخواهم کلا تمام شه دیگه نمانه علتش چیه دکتر که دائم عود میکنه از نظر پزشکی؟ یعنی منشا آن چی هست؟
    3. تصویر کاربر امیرحسین سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      دکتر من الان دوباره مصرف داروها را شروع کردم ولی درد قفسه سینه میگرم با تپش قلب چه کار کنم ؟
    4. تصویر کاربر امیرحسین سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با عرض معذرت سوال دیگه هم داشتم اینکه من کشت ادرار که دادم هربار عفونت نداشته آیا آنتی بیوتیک لازمه چون دکتر خودم هم تشخیص التهاب مزمن غیر باکتریایی داد و هر بارم آنتی بیوتیک خوردم جواب نداده الان نزدیک یکساله افلوکساسین خوردم ولی همچنان تکرر ادرار دارم به نظر شما لازم نیست درمان های دیگه ای انجام شه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      عفونت مزمن پروستات با منشا عفونی قبلی هست هر بار که علائمتون شروع میشه باید داروهارو مصرف کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب