اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر خزایی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 7675 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام سوالی از محضرتون داشتم پدرم 53 سال سن دارند در ناحیه شکم درد داشتند به دکتر مراجعه کردند دکتر براشون سونوگرافی نوشت
    نتیجه سونوگرافی شکم ولگن
    کبد دارای ابعاد نرمال و اکوی پارانشیم طبیعی دارد.ضایعه فوکال در آن مشاهده نشد.
    مجاری صفراوی داخل و خارج کبدی و ورید پورت دیامتر طبیعی دارند.(4mm,PV:11MM CBD: )
    کیسه صفرا ضخامت جداری نرمال داشته و سنگ واسلاج دیده نشده.
    کلیه ها با ابعاد کلیه راست112*45mmوکلیه چپ 105*43mmموقعیت و حدود نرمال دارند.
    اکوی کورتیکو مدولاری کلیه ها نرمال است.
    ضخامت پارانشیم کلیه ها نرمال بوده است.
    شواهدی دال بر سنگ و هیدرونفروز و ضایعه فضا گیر Solidمشهود نبود.
    طحال(100mm)ابعاد و اکوی پارانشیمی طبیعی دارند.
    پانکراس با حدود نا مشخص و اکوژن و با افزایش اندازه مشاهده شده است لذا بررسی آزمایشگاهی از نظر پانکراتیت پیشنهاد میشود.
    در نواحی پاراآئورتیک لنفادنو پاتی دیده نشد.
    مثانه ضخامت جداری نرمال داشته است.
    پروستات باحجم 27CCو اکوی نرمال داشته است.
    مایع آزاد در شکم ولگن دیده نشد.

    نتیجه آزمایش
    Urinanalysis
    Normal range unit Result test
    Urinanalysis
    Macroscopic Macroscopic

    hpf/ 1-2 w.b.c yellow color
    hpf/ 0-1 r.b.c clear Appearanee
    hpf/ 2-4 Epithelial cells 5 pH
    Negative Bacteria Negative protein
    Negative Mucus Negative Sugar
    Negative Crystal Negative Ketones
    Negative cast Negative Bilirubin
    Negative Uroblnogen
    Negative Blood
    Negative Nitrite


    Hematology
    Cbcdiff
    Result Dhfferential Normal unit Result test
    55% Neutrophils
    38% Lymphocytes
    1% Monocytes
    6 Eosinophils

    میخواستم بدونم آیا پدرم مشکلی دارند؟دکتر خودشون مشکل را در معده دیدند و قرصهای معده تجویز کردند آیا پدرم باتوجه به سونو وآزمایشات سالم هستند؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکل شما به کار من ارتباطی ندارد
  • تصویر کاربر پیمان سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    با سلام
    میتونم بپرسم واسه طراحی این سایت چقدر هزینه کردید؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      معذورم سوال پزشگی جوابگوام
  • تصویر کاربر کیان سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    مشکل زخم هایی هست که بر اثر استفاده پودر موبر به علت رعایت نکردن زمان مشخص شده بر روی آلت تناسلی ایجاد شد و بعد از مدتی بهبود یافت ولی در حال حاضر پوست قسمت ذکر شده بسیار نازک شده و بعد از هر بار رابطه جنسی حتی با کاندوم دچار التهاب ، زخم و سوزش میشود ، شایان ذکر است که پوست بدن بنده بسیار خشک است بطوری که قسمت کلاهک آلت نیز گاهی پوست پوست میشود .

    ممنون میشوم اگر من رو برای بهبود راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر پوست بروید
  • تصویر کاربر آ.نوید سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 542 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر بزرگوار
    سوال قبلی من با کدf34g67201 جواب داده نشد من خیلی استرس دارم و منتظر جواب شما هستم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      جواب میدهم
  • تصویر کاربر ح.ا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام من حدود 27 سال دارم ./ در هنگام دفع مدفوع اگر به خود فشار بیاورم آبی شبیه منی از من خارج می شود . آیا این مورد ربطی به پروستات دارد و آیا این آب منی است ؟ همچنین انزال زود رس نیز دارم در حدود ۵ دقیقه و همچنین زیاد آب مزی از من خارج می شود .لطفا راهنمایی فرمایید / با تشکر .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر تقوایی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    با سلام
    من از سال 88 درگیر سوزش خفیف درون مجاری ادرار به خصوص سر الت می باشم.یه دکترهای زیادی مراجعه و انواع ازمایش ها را داده ام...و در اخر سیستوسکوپی که چیز خاصی نشان داده نشده جز اینکه در ازمایش ادرارم همیشه خون + است.
    متاسفانه بعضی مواقع سوزش به حدی زیاد است که به کارهایم نمیرسم...احساس داغی روی مثانه و سوزش مجاری به خصوص سر الت...چه کاری میتوانم انجام دهم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشید
    پسری هستم 24 ساله که از 14 سالگی مبادرت ب استمنا داشتم
    تا این که الان 2 سال است که این کار را نکردم .
    سوللی هست ک ایا عوارض بد استمنا از بین رفته؟
    درشرف ازدواج هستم ایا انزال زود زس نخواهم داشت؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      با ترک قطع میشود
  • تصویر کاربر ns سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    با سلام
    37 ساله ؛ مرد ؛ هستم . بعد از دستشویی رفتن به مدت نیم ساعت قطره ای از مجاری خارج می شود . بعد از عکس رنگی ایراد رو در عضله اسفنکتر تشخیص دادند . میخواستم در مورد این عضله و درمان آن راهنمایی بفرمایید. در ضمن سونوگرافی هم انجام دادم که موردی نداشت .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر صدیقه سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 612 مشاهده پرسش
    با سلام و صلوات برای ظهور امام زمانمان..آقای دکتر عزیز از اردبیل تماس میگیرم مادر من یک ماهیه دچار درد کلیه شده با مراجعه به پزشک متوجه شدیم سنگ کلیه در حالب گیر کرده باید عمل بشه ورفتیم پیش متخصص قلب گفت مشکل قلبی داره نباید عمل بشه بیهوش نمیتونه بشه تو رو خدا راهنمای کنید یا وقت بدید بیاییم خدمتتون یک دنیا ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      در خدتم02122642744
  • تصویر کاربر رویا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    با سلام
    دختری 23 ساله هستم و به مدت 10 روز دچار تکرر ادرار شده ام ادرارم به شکل کامل تخلیه نمی شود و خیلی زود دوباره احساس دفع ادرار پیدا می کنم ولی مقدار ادرار کم است در سونوگرافی همه چیز طبیعی بود فقط از 273 سی سی ادرار در مثانه پر بعد از تخلیه هنوز 27 سی سی ادرار در داخل مثانه ام بود در حال حاضر انتی بیوتیک سیپروفلوکساسین و یک دیورتیک تلورین 2 مصرف میکنم ولی تغیری ایجاد نشده خیلی دارم عذاب میکشم لطفا جوابمو بدید با تشکر از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      اب زیاد میل کنیددرست میشود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب