اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هادی چهارشنبه ۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    خواهشمندیم که مشاوره لازم را باتوجه به سونوگرافی تارا پرور عنایت فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      چشم بفرستيد
  • تصویر کاربر سیاوش چهارشنبه ۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    وقت برای عمل اندوسکوپی که چند ماه پیش فرموده بودید لازم است انجام شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤تماس
  • تصویر کاربر امير سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    اسپرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام كيفيت پايين است بياييد معاينه كنم
  • تصویر کاربر سید سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    متاهل هستم... به دلیل شرایط همسرم امکان نزدیکی نداشتم برای همین همسرم با دست انجام دادن ... به صورت ایستاده بودیم... بعد از حدود یک ربع ... قسمت پایین خنگاه به صورت یک حلقه دور عالت باد کرده و متورم است... درد و سوزش و.... هم ندارم.. چطور درمان میشود ،، آیا خطر دارد؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      مهم نيست خود بخود. رست ميشود عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر ندا دوشنبه ۲ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما دکتر محترم، پسرم 2سال و هفت ماهشه نزدیک 10 ماه که ختنه انجام داده دکتری که انجام داد حلقه انداخت که بعد ده روز هم نیفتاد ادرار میکرد گریه میکرد بردم نشون دادم جلوي مجاری ادارش ترشحات جمع شده بود دکتر اونو برداشت و با نوک دماسنج چند بار تو مجاری ادرار کرد و حلقه رو خودش باز کرد، الان دقت کردم وقتی میبرم دستشویی کمی کج ادرار میکنه و کمی به صورت پاشیده ادرار میکنه ميخواستم ببین چیز خاصی هست یا نه و نیازی هست دکتر ببينه ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر رحمان سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    مدت 20 سال است که مشکل تکرر ادرار و درد لگن دارم و در آزمایش ها و رادیولوژی همه چیز نرمال است.و در این مدت دارو های چرک خشکن و پروستاتان مصرف کرده ام.دکتر زیاد عوض کرده ام.درد آن بعضی وقت ها بسیار شدید است به گونه ای که قادر به نشستن نیستم و وقتی که از جا بلند می شوم خوب میشوم.پروفن که میخورم بهتر هستم.یک بار سابقه عفونت ادرار چند سال پیش داشتم.بعضی از دکترا میگن عصبی است و بعضی ها میگن تلقین میکنی البته ادم پراسترس و اضطرابی هستم.اقای دکتر علت و درمان این چیست؟درحالت راه رفتن مشکلی ندارم .جراح عمومی و متخصص مغز و اعصاب مراجعه کردم که مشکلی نبوده است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد نوار عصب مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤تا مشخص شود
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من یه دو سه سال که روی الان و بیضه ام خال سیاه و لک مانند مشاهده میکنم که نه احساس درد و نه خارش میکنم اول به صورت کم بود ولی الان یه چند دایی اضافه شده این لکه ها قبل از مصرف ژیلت پیدا شده است الان هر کاری میکنم از بین نمیرن لطفا کمک و راهنماییم کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      ژيلت نزن اگر برجسته باشد زگيل است بياييد ببينم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 4943 مشاهده پرسش
    سلام من 15 سال سن دارم و یه مدته احساس میکنم رگ های آلتم گرفته و یکمی خارش داره این موضوع مال خیلی وقته بعضی اوقات بهتر میشه ولی بعضی اوقات هی احساس میکنم رگ ها گرفته و خارش داره باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام مهم نيست بياييد معاينه كنم
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان یک جوش سر سفید روی آلت بنده بوجود آمده حدوده 2 هفته است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      جوش است مهم نيست
    2. تصویر کاربر امیر سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      ممنون از محبتتان دکتر بزرگوار ولی چند روز قبل از زدن جوش سفید و چرکی دهانم افت زد. آیا رابطه ای با هم دارد؟ و سوال بعدی اینکه پاپول سفید که روی آلت میزنه بابت چیه و آیا به مرور زمان زیاد میشه؟ مرسی از وقتی که می گذارید..⚘⚘
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    برامدگی بالای سمت چپ الت تناسلی پسر ده ساله ام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب