اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر حالتون خوبه؟ من وقتي كه ادرار ميكنم انتهايه ادرار قطرات خون مياد و در ادرار چيز هاي كوچيكي بدون درد بيرون مي ايد و چك كردم سنگ كليه هم ندارم . مشكل ديگر اينست كه مدفوع كامل دفع نمي شود و باد شكم خيلي مياد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام من 25سالمه طول الت تناسلی تقریبا 15سانته در حالت نعوذ ولی قطر اون خیلی کمه و باریکه و خیلی نرمه در حالت نعوذ اون جوری که باید سفت نمیشه لطفا راهنمایی کنید همسرم راضی نیست همین مورد باعث اختلاف شده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      مال شما طبيعي است بياييد بررسي كنم
  • تصویر کاربر شاطویی جمعه ۱۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام و ادب خدمت جناب آقای دکتر
    بنده 35 سال سن دارم تقریبا 10 روز پیش به مدت دو روز در منزل کار میکردم فعالیت شدید بدنی (نصب پارکت) بعد صبح روز بعد متوجه خون در ادرارم شدم به پزشک مراجعه کردم برایم سونگرافی از لگن و آزمایش Utr در خواست کردند به ایشان گفتم که شدید کار میکردم و عرق زیادی هم میکردم و آب سرد زیادی هم نوشیدم و ایشان گفتند به اینها ربطی نداره
    خلاصه جواب سونو و آزمایش اومد و نوشته بود که کلیه هاسالم اندازه پروستات 25 و جداره مثانه مختصر انتشار یافته افزایش پیدا کرده و بررسی utr توصیه میشود
    ودر آزمایش هم نوشته بو د بعد از کشت باکتری رشد نکرده و جناب آقای دکتر سیپرو فلکساسین و افاکسین تجویز نمودند اما متاسفانه همنوز خوب نشدم و دوباره بعد زور زدن جهت خالی کردن مدفوع از مثانه ام خون میام
    جناب آقای دکتر استرس زیادی دارم خواهشن مرا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سونوگرافي كنيد بفرستيد ببينم جاي نگراني نيست دارو را ادامه دهيد
  • تصویر کاربر آبتین سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام وقت بخیر. پسری ۱۷ ساله هستم که متاسفانه ۴ ساله خودارضایی دارم. البته حدود ۲۰ ماهی بود که ترک کرده بودم ولی الان چند ماهه دوباره انجامش میدم. اوایل به علت اینکه هیچ گونه آشنایی نداشتم با مسائل جنسی دچار این کار شدم و به بعدش هم ترکش برام خیلی دشوار بود. متاسفانه این چند ماه اخیر هم دوباره رفتم سراغش و الان به این خاطر خیلی افسرده شدم. تصمیم جدی دارم برای ترک و میخوام اراده قویی بکنم و خلاص بشم ازین کار ولی خیلی میترسم آقای دکتر.میترسم که عوارضش ایجاد شده باشه توی بدنم و بعدا توی روابط بعد از ازدواج و یا حتی برای بچه دار شدنم به مشکل بر بخورم. میخواستم ببینم که اگر من الان واقعا ترک بکنم آیا عوارض از بین میره؟ تو رو خدا کمکم کنید آقای دکتر متاسفانه توی خانواده ای که من بزرگ شدم هچگونه آموزش لازم داده نشد بهم و متاسفانه وارد این بیراهه ها شدم. الان هم نمیتونم با پدر و مادرم صحبت کنم چون هیچوقت حرفی در این خصوص زده نشده و از طرف دیگه ای هم توی این فضای مجازی و سایت های متنوع و نظر های مختلف خیلی سردرگم شدم.امیدوارم کمکم کنید آقای دکتر. تو شرایط خیلی بدی هستم. پشیمونی و عذاب وجدان داره خفم میکنه جوری که با وجود اینکه کنکوریم نمیتونم درس بخونم. فقط میخوام بدونم آیا دچار زود انزالی و ناباروری شدم یا نه؟ یا اگر شدم برطرف میشن؟ آیا میتونم بعد از ازدواجم یه رابطه خوب و سالم داشته باشم؟
    در ضمن آقای دکتر آخرین باری که خودارضایی کردم بعدش دچار درد در بیضه ها و سستی شدیدی توی پاهام شدم. آیا نیاز به پیگیری داره؟
    ممنون میشم از لطفتون آقای دکتر
    در پناه خدا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      تنها راه درمان قطع ان است خوب ميشويد
  • تصویر کاربر بهاره دوشنبه ۱۶ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 5544 مشاهده پرسش
    این جواب سونوگرافی پدرم هستش که من رو نگران کرده.لطفا اگه مورد بدی هست به من بگین.
    -کلیه سمت راست حاوی کانون های اکوژن متعدد به قطر کمتر از 2mm
    مشکوک به tiny stone یا تجمع های فوکال چربی میباشد.
    -کلیه سمت چپ حاوی کیستی به قطر 14mm بوده که در پریفرال ان کانونی اکوژنی به طول 7mm مشکوک به شن های مجاور هم دیده میشود.
    -مثانه ترابکولاسیون جداری نشان میدهد.
    -پروستات داری حجم 36cc اندکی بزرگتر از حد طبیعی است.
    واکوپاترن ان شدیدا غیر یکنواخت بوده و نواحی کلسیفیه فراوان
    در پارانشیم ان مشهود است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      بهترين درمان براي شما عدم مصرف نمك ومصرف هر ٢ ساعت يك ليوان اب است
  • تصویر کاربر فاضل شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    دکتر جان سلام خوب هستین من یک مطلبی خوندم درباره بیماری پیرونی آیا صحت علمی دارد نوشته بود دست کاری مکرر باعث بیماری پیرونی میشه منی ک خودارضایی میکنم چون با دست انجام میدم ممکنه خدای نکرده این بیماری را بگیرم خودارضایی الان چن روز شدید انجام میدم یعنی در روز 3 الی 4 بار ولی چن روزه ترک داعمی کردم تصمیم ب ترک دایمی کردم ان شاءالله
    1. تصویر کاربر فاضل پنجشنبه ۱۲ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر جان جواب بدین بیزحمت
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر آرزو شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    همسر من فقط یک بار در ادرار خود خون دید ودیگه تکرار نشد ودرزمانهایی که زیاد ایستاده هستن مچ پا ورم میکنه،میخواستم ببینم مشکل جدی هست یا خیر باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر سینا شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 13390 مشاهده پرسش
    از دوران بچگی متاسفانه دو تا سوراخ زیر آلت تناسلیم وجود دارد که یکی از آن ها بزرگ تر هستش.انگار که پوست رو کشیدن و با یک سوزن سوراخش کرده اند .یعنی اگر یک سوزن رو از یک طرف وارد کنی از طرف دیگر خارج می شود.و چون برای نماز باید طهارت داشته باشم نمی دانم چه کار کنم چون هر چند وقت یک بار کمی چرک سفید رنگ داخلش جمع می شود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    سلام. هنگام انزال خروج منی همراه با درد وسوزش هستش. چند وقت پیش برای سوزش نوک الت بعد ادرار رفتم دکتر که از خجالت در باره سوزش انزال چیزی نگفتم ازمایش ادرار نوشتن که چیزی نبود و5تا کپسول دادن که هفته ای یکی بخورم. تو اینترنت سرچ کردم دیدم کپسولها برای قارچ هستش که با مصرف اونا هم سوزشم خوب شد وهم درد موقع انزال اما بعد چند ما دوباره شروع شده. در ضمن احساس میکنم با مصرف اب فراوان درد انزالم کم ویا قطع میشه. من بشدت خجالی هستم ونمیتونم برای این موضوع دکتر برم. درضمن همسر دارم وروابط غیر خانواده هم ندارم و رابطمونم با کاندوم هستش. ممنونم
    1. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۲ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      کلاه بردارا پول میگیرین جواب سوالو نمیدین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2070 مشاهده پرسش
    من امروز در ابتدای ادرار لخته خون کرمی شکل مشاهده کردم و بسیار نگران شدم. ضمنا من گاهی خودارضایی دارم که اخیرا حس میکنم در نوک مجرا سوزش دارم و امروز نیز هنگام ادرار لخته خون نسبتا بزرگ کرمی شکلی دفع کردم . از شما راهنمایی میخواستم. سن بنده 37 سال است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب