اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

20 سوال شایع در مورد واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا واریکوسل می‌تواند باعث زودانزالی شود؟ این تنها یکی از ۲۰ سوال مهم و پرتکراری‌ست که در این مقاله به آن‌ها پاسخ داده‌ایم. اگر با درد بیضه، ناباروری، کاهش میل جنسی یا اختلال در عملکرد جنسی مواجه هستید و به دنبال پاسخی علمی، کامل و کاربردی درباره واریکوسل و عوارض آن می‌گردید، این مطلب را از دست ندهید. از علائم اولیه تا درمان قطعی و مراقبت‌های پس از جراحی، هرآنچه باید بدانید اینجاست!

عمل واریکوسل به دو روش لاپاراسکوپی و میکروسرجی انجام می شود. واریکوسل خفیف را می توان با دارو درمان کرد اما در مراحل بالاتر، نیاز به عمل واریکوسل است. در ادامه دکتر حسین کرمی به تمامی سوالات درباره واریکوسل و عمل واریکوسل پاسخ می دهد:

 

آیا واریکوسل باعث اختلال در نعوظ می شود؟

خیر، واریکوسل در اختلالات نعوظ هیچ نقشی ندارد.

تاثیر کووید 19 روی بیضه ها

سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل

با وجود اینکه در هیچ یک از موارد مراقبت های بعد از عمل واریکوسل به سیگار کشیدن اشاره نشده است و برخی از پزشکان معتقدند که سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل مشکلی ندارد، اما بعضی از تحقیقات نشان داده است که سیگار نقش منفی در روند بهبودی پس از عمل واریکوسل دارد. بنابراین، دانستن این امر می تواند بیماران تحت عمل واریکوسل را ترغیب به ترک سیگار کند. همچنین، تأثیرات منفی سیگار و واریکوسل روی ناباروری مردان امری ثابت شده می باشد.

آیا واریکوسل باعث ناباروری میشود

بله، واریکوسل می‌ تواند باعث ناباروری مردان شود، زیرا با گشاد شدن رگ‌ های اطراف بیضه دمای بیضه افزایش پیدا می‌ کند و این موضوع می‌ تواند باعث کاهش تعداد، تحرک و کیفیت اسپرم شود؛ با این حال همه مردان مبتلا به واریکوسل نابارور نمی‌شوند و بسیاری از آن‌ها بدون مشکل صاحب فرزند می‌ شوند، اما در مواردی که واریکوسل شدید باشد یا در آزمایش اسپرم اختلال دیده شود، احتمال تأثیر منفی آن بر باروری بیشتر است.

علت کم شدن اسپرم بعد از عمل واریکوسل

کم شدن تعداد اسپرم بعد از عمل واریکوسل معمولاً موقتی است و می‌تواند به دلیل التهاب و استرس جراحی روی بیضه، اختلال گذرای خون‌رسانی، یا واکنش طبیعی بافت بیضه به ترمیم رخ دهد؛

همچنین تا چند ماه پس از عمل، چرخه تولید اسپرم (حدود ۷۰ تا ۹۰ روز) هنوز کامل نشده و به همین دلیل ممکن است آزمایش اسپرم در هفته‌ ها یا ماه‌ های اول بدتر از قبل دیده شود، اما در اغلب موارد با گذشت ۳ تا ۶ ماه تعداد و کیفیت اسپرم به‌تدریج بهبود پیدا می‌ کند، مگر اینکه آسیب زمینه‌ ای بیضه یا عارضه نادری حین عمل وجود داشته باشد.

ترس از جراحی واریکوسل

ترس از عمل واریکوسل طبیعی است؟

بله، ترس از عمل واریکوسل کاملاً طبیعی است. بیشتر افراد قبل از هر نوع جراحی حتی جراحی‌های ساده دچار اضطراب می‌ شوند، به‌ خصوص وقتی موضوع به بیضه و باروری مربوط باشد.

 این ترس معمولاً به‌ دلیل نگرانی از درد، بیهوشی، نتیجه عمل یا تأثیر آن بر قدرت جنسی و باروری است، در حالی‌که عمل واریکوسل معمولاً کم‌ خطر، کوتاه‌ مدت و با دوره نقاهت نسبتاً ساده است و در اغلب موارد بدون عارضه جدی انجام می‌ شود. آگاهی دقیق از روند عمل، صحبت با پزشک و دانستن اینکه این احساس بین بیماران بسیار شایع است، می‌ تواند اضطراب را تا حد زیادی کاهش دهد.

آیا عمل واریکوسل سخته؟

امروزه عمل میکروسکوپی واریکوسل به کمک یک برش یک سانتی متری و به کمک میکروسکوپ انجام می شود که میزان خطر و سختی عمل را بسیار کاهش داده است. هر چه دقت و تبحر متخصص ارولوژی بیشتر باشد، سختی عمل واریکوسل کمتر است.

آیا واریکوسل باعث زود انزالی میشود؟

خیر، دو موضوع کاملاً جداگانه هستند و هیچ ارتباطی با هم ندارند بنابراین تاثیر واریکوسل بر زود انزالی به اثبات نرسیده است.

 

عمل واریکوسل چگونه است؟

عمل لاپاراسکوپی و میکروسرجی دو روش برتر جراحی واریکوسل هستند که بسته به مهارت جراحی و انتخاب بیمار برای جراحی انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند.

در تجربیات من به علت دید بهتر و بزرگنمائی رگ در لاپاراسکوپی و از طرفی با توجه به اینکه رگهای واریس بیضه در بالای کانال و شکم تبدیل به یک رگ می شوند و آن رگ به راحتی با لاپاراسکوپی قطع می شود و از طرفی به خاطر عدم برش جراحی شکمی و زیبائی عمل و درد کمتر و بدون بستری بودن عمل، اینجانب لاپاراسکوپی را ارجح می دانم.

جنب شدن بعد از عمل واریکوسل

 شما یک روز بعد از عمل واریکوسل می توانید فعالیت جنسی داشته باشید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تنا ممکن است به خاطر عمل واریکوسل، هنوز مقداری درد و ورم وجود داشته باشد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

 

درمان واریکوسل با دارو شامل واری

کوسل نوع خفیف می شود. برای درجات بالاتر جواب منفی است.

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریکوسل اغلب هیچ علامتی ندارد و گهگاهی باعث ایجاد درد در بیضه می شود و در موارد شدید باعث کوچکی بیضه نیز می گردد.

معاینه بیضه ها با دست

به علت در دسترس بودن بیضه ها، بهترین و قطعی ترین روش تشخیص واریکوسل معاینه با دست و توسط جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد. سونوگرافی رنگی دومین وسیله تشخیص است.

هزینه عمل واریکوسل چقدر است؟

هزینه عمل واریکوسل بسته به نوع بیمه و بیمارستان دولتی و یا خصوصی متفاوت است. هزینه عمل واریکوسل با بیمه در بیمارستان خصوصی نزدیک به 300 هزار تومان است. برای دانستن قیمت انواع جراحی واریکوسل در سال 97 بر روی هزینه عمل واریکوسل کلیک کنید. 

آیا عمل واریکوسل نیاز به بستری شبانه دارد؟

خیر، اغلب با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی ضعیف انجام و بیمار 4 ساعت بعد از عمل مرخص می شود.

ورزش و واریکوسل

ورزش و واریکوسل

ورزشهای سنگین و بدن سازی ممکن است با فشار روی رگهای بیضه که زمینه واریکوسل را دارند، آن را تشدید نمایند؛ ولی عموماً ورزش باعث ایجاد واریکوسل نمی شود.

 

 آیا بین مقدار مایع منی و واریکوسل ارتباطی وجود دارد؟

خیر، هیچ ارتباطی بین حجم مایع منی و واریکوسل نیست.

آیا واریکوسل باعث سقط زودرس می شود؟

خیر، هیچ ارتباطی وجود ندارد.

 چرا واریکوسل باعث نازائی فرد می شود؟

واریکوسل باعث می شود که نطفه های مرد اختلال پیدا کند که عبارتند از :

  • تعداد اسپرم ها کاهش پیدا می کند.
  • حرکتشان کم می شود.
  • شکل های اسپرم غیرطبیعی می شود و در نهایت باعث ناباروری مردان می گردد.
 

آیا ورم بیضه بعد از عمل دلیل عود بیماری است؟

خیر، ممکن است به علت بسته شدن رگها حین عمل در معاینه بعد از عمل رگها گشادترنیز بشوند که دلیل عود نیست و گشادی رگها بعد از عمل از بین نمی رود.

واریکوسل و طول آلت تناسلی مرد

واریکوسل هیچ اثری روی طول و اندازه آلت تناسلی مرد ندارد.

هرآنچه باید در رابطه با سلامت آلت تناسلی بدانید

آیا عمل واریکوسل 100 درصد باعث درمان می شود؟

خیر، عمل واریکوسل در مقایسه با درمان داروئی که فقط 5 درصد مؤثر است، 50-60 درصد باعث بهبودی اسپرم می شود که در مقایسه با درمان داروئی 10 برابر می باشد.

طول درمان عمل واریکوسل چقدر است؟

6 ماه بعد از عمل بهترین زمان بررسی نتیجه عمل می باشد که با آزمایش جدید اسپرم مشخص می شود.

برای پیشگیری از عود مجدد واریکوسل چه باید کرد؟

  • از سر پا ایستادن های غیر ضروری اجتناب کنید.
  • از زور زدن های غیر ضروری دوری کنید.
  • بیضه ها را حتی الامکان سرد نگاه دارید و از جکوزی و آب گرم اجتناب نمائید.
  • مصرف سیگار را قطع کنید.
  • از انجام ورزش و فعالیتهای شدید بدنی تا 2 ماه بعد از عمل اجتناب کنید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4.1/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 5767 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    ببخشین من از شهرستان اقلید در 700 کیلومتری تهران هستم و امکان مراجعه حضوری نیست ممنون میشم اگه راهنمایی ام کنید
    پدر م دچار درد بسیار شدید کمر شدند بطوریکه که 16 ساعت قبل از عمل درد بسیار شدشدی داشتند و حس پاهاشون از بین رفت و مثانه اشون حس نداشت(البته تا 16 ساعت قبل عما هم حس پاها داشتند و هم اینکه ادرار و مدفوع طبیعی داشتند ) و ام آر آی گرفتند و بعد اورژانسی عمل شدند و بعد از عمل دیسک پزشک مغز و اعصاب ایشون گفت که ایشون دچار سندروم دم اسبی تحتانی شده اند از بعد از عمل ایشون راه رفتنشون با واکر کم کم شروع کردند و الان راه رفتنشون کم کم بهتر شده است ولی از اون روز به بعد دچار احتباس ادراری شده اند پزشک جراحشون گفتند که شاید 5-6 ماه طول بکشه تا به حالت قبل برگردند و پیش اورولوژیست هم که رفتیم همین را گفتند من نگران یدارم میشه من را راهنمایی کنید که ادرار ایشون کی به حالت طبیعی بر میگردد؟؟..
    و یه مشکل دیگه ماا در استانمون فارس که پیش چند تا اورولوژیست که رفتیم یک نفر گفت بتانکول بخونرد و تولورین نخورند و دیگری میگفت تولرین بخورند و بتانکول نخورند ..ما نمیدونیم کدوم از این دارو ها را مصرف کنیم ..ما هر روز 3 مرتبه سوند نولاتون 10 ادرار بابام را با رعایت موارد بهداشتی تخلیه میکنیم ..
    بابام این دارو ها را مصرف میکنه
    1-سیپروفلاکسین
    2-بتانکول کلراید
    3-باکلوفن 10
    4-امنیک .4
    5- تولرین
    یک دنیا ممنون و متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      داروها درست هستند بايد صبر كرد
  • تصویر کاربر ابراهیم پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز : آقای دکتر پنج روز است عمل فتق اینگوینال سمت راست را انجام داده ام روز بعد از عمل ترخیص شدم با درد شدید الان هم که از تخت پا میشم دو دقیقه که راه میرم یا مینشینم احساس سوزش شدید کلافه کننده ای دارم تا دراز نشم رفع نمیشه راستش به دکترم دسترسی ندارم و در حقیقت خیلی آدم کم گویی هم هست فقط دو روز بعد از عمل رفتم پانسمان رو عوض کرد نمانم تا کی باید آنجور باشم خیلی میترسم که عملم یا درست انجام نشده و یا بعد از عمل مشی که برام گذاشته حرکت کرده و یا بخیه های زیر جلد باز شده تو را به خدا راهنماییم کنید چکار کنم و یا چطور از صحت عملم مطمئن بشم ممنون از لطف شما و خدانگهدارت .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      از دكتر معالجتنا بپرسيد بهتر است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبیعی است من وارد درمان دکتر دیگر نباید باشم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    سلام اقای کرمی . من یک پسر 16ساله هستم که حدود 1ماهی است بیضه سمت راستم وقتی لمس یا به جایی میخوره احساس درد میکنم ولی در موقع راه رفتن هیچ مشکلی ندارم به نظر شما مشکل از چیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر فرناز پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    سلام.
    خیلی ممنون که این امکان رو به ما دادید تا از دانش و لطفتون بهره مند بشیم.
    من 23 ساله و مجرد هستم.
    بنده حدود سه ماه پیش به علت تکرر ادرار و درد در ناحیه مثانه به پزشک مراجعه کردم و تشخیص بر وجود مقداری باکتری در ادرار و تعداد تقریبا بالای گلبول سفید بود.البته کشت ندادم . سیپروفلوکساسین مصرف کردم. الان که سه ماه گذشته تصادفا که یک چکاب دادم متوجه شدم بازم باکتری در ادرارم وجود داره و گلبول های سفیدم بالاست! سوزش ادرار و درد و تکرر ادرار ندارم. در ازمایش خون هم عفونتی دیده نشده بود. این بار نگران شدم و کشت ادرار دادم که منفی بود . خیلی زیاد نگرانم که مبتلا به عفونت کلیه شده باشم. فعلن دسترسی به پزشک و آزمایشگاه خوب ندارم به دلیل محل کارم که در بیمارستان شهر محرومی هستم و نمیدونم چیکار کنم . برای همین خودم سیپروفلوکساسین 500 گرفتم که مصرف کنم و میخام جنتامایسون هم بگیرم تزریق کنم. خیلی نگرانم. خواهش میکنم کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سيپرو كافي است
    2. تصویر کاربر فرناز یکشنبه ۱ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنونم آقای دکتر.
      البته از امشب دردهای خفیفی در پشتم که فکرمیکنم کلیه هاست احساس میکنم. شاید تلقین باشه یا نزدیکی به دوره ی پریود.
      خیلی نگرانم.
      ممنونم ازتون.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش و سونو کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر لطفعلی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 583 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدرم ۷۸سال سن دارد یک بارهم سکته کرده پروستات وی بزرگ شده تکرار ادرار دارد ایا راهی برای خارج کردن پرستات بدون عمل باز جراحی از بدن وی وجود دارد لازم به یاد اروری است ایشان مبتلا به پارکینسون هم هستند هزینه عمل تقریبا چقدر خواهد شد با تشکر از راهنماییهای جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      با عمل بياختيار ميشوند نكنيد
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 873 مشاهده پرسش
    با سلام بنده 4سال ازدواج کردم و به دلیل داشتن واریکسل موفق به بارور کردن همسرم نشدم ایا با انجام عمل می توانم بارور شوم یا اینکه عقیم میشوم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد ببينم
    2. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر میشه ازمایش ها رو ارسال کنم اخه تهران نیستم .و اینکه شیراز یک همکار خوب مثل خودتون میشه معرفی کنید سپاسگذارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      همانجا بروید دکتر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امید شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید،آقای دکتر یه دوسالی هست که بطورباورنکردنی گرفتار بیماری زودانزالی شده ام که به ده ثانیه هم طول نمیکشه .ازشما خواهشمندم درصورت امکان راهنمایی های لازم جهت رفع ای مشکل رااز شماخواستارم انشالله همیشه موفق و سربلندباشی.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سايت من در اين مورد را بخوانيد
  • تصویر کاربر مسلم شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر : من از وقتی یادم می آید آلتم به طرف پایین کج است حدود45درجه در موقع همخوابی با مشکل مواجه هستم چه پیشنهادی می فرمایید .دیگر اینکه عدم استمرار نعوذ دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بياييد دويتش كنم فيلم من در يوتيوب را ببينيد
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام جوانی 28 ساله هستم که تازه نامزد کردم متوجه شدم در هنگام نزدیکی آلتم بلند نمیشود یا در ابتدا بلند شده و در مدت کوتاهی دوباره شل میشود و پس از آن دیگر هرکاری که میکنیم بلند نمیشود اینجانب متاسفانه از دوران نوجوانی خود ارضایی میکردم همچنین گهگاهی نعوظ صبحگاهی دارم که البته قبلا بیشتر از الان بود و تاکنون در خواب محتلم نشدم همچنین در هنگام دیدن فیلمهای پورنو آلتم راست میشود اما در هنگام نزدیکی با همسرم لذت چندانی در من ایجاد نمیشود خواهشا راهنمایی فرمایید که آیا مشکل من قابل درمان هست مثلا از طریق دارو یا ورزش خصوصا ورزش کیگل و ... این موضوع خیلی باعث نگرانیم شده لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد بررسي شويد
    2. تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر لطفا بیشتر راهنمایی فرمایید آیا مشکلم مربوط به عمل خودارضایی می باشد جسمی است یا روحی و روانی و روشهای درمانش چی میتونه باشه و آیا این قرصهایی که در بازار و اینترنت در مورد برطرف کردن مشکل نعوظ فروخته میشه تاثیر داره؟ ( مثل وییراکس یا جینسینگ و....) با تشکر از زحماتتان
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه روحی است روانکاو
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید !آقا دکتر چندسالی هست که بعضی مواقع بیضه هام درد میگیره طوری که راه رفتن برام واقعا سخت میشه که در کنار این ناراحتی وقتی سرالتم رو کمی فشارمیدم با سوزش همراه و این درد و سوزش کلافم کرده تاحالا به دکتر مراجعه نکردم ،اگه خطری تهدید میکنه ممنون میشم راهنمای کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بيشتر عصبي است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 619 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز
    همسرم واریکوسل از نوع گرید 3 داشت و حدود 1 هفته است که جراحی واریکوسل انجام داده ، می خواستم از حضورتون بپرسم ببیمم ایا مصرف سیگار و تریاک عوارض واریکوسل رو تشدید میکنه یا نه ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله ضرر دارند
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    با سلا م و خسته نباشید.
    همسرم سه ماه قبل عمل واریکوسل دو طرفه انجام داده و بعد از عمل قرص ال کارنتین مصرف میکند.در آزمایش اسپرمی که یک هفته قبل انجام داد نتیجه آزمایش اصلا تغییر نکرده.میخواستم بدونم نزدیکی بدون خارج شدن مایع منی در شب قبل از انجام آزمایش روی نتیجه تاثیر گذار بوده است ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب