اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

20 سوال شایع در مورد واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا واریکوسل می‌تواند باعث زودانزالی شود؟ این تنها یکی از ۲۰ سوال مهم و پرتکراری‌ست که در این مقاله به آن‌ها پاسخ داده‌ایم. اگر با درد بیضه، ناباروری، کاهش میل جنسی یا اختلال در عملکرد جنسی مواجه هستید و به دنبال پاسخی علمی، کامل و کاربردی درباره واریکوسل و عوارض آن می‌گردید، این مطلب را از دست ندهید. از علائم اولیه تا درمان قطعی و مراقبت‌های پس از جراحی، هرآنچه باید بدانید اینجاست!

عمل واریکوسل به دو روش لاپاراسکوپی و میکروسرجی انجام می شود. واریکوسل خفیف را می توان با دارو درمان کرد اما در مراحل بالاتر، نیاز به عمل واریکوسل است. در ادامه دکتر حسین کرمی به تمامی سوالات درباره واریکوسل و عمل واریکوسل پاسخ می دهد:

 

آیا واریکوسل باعث اختلال در نعوظ می شود؟

خیر، واریکوسل در اختلالات نعوظ هیچ نقشی ندارد.

تاثیر کووید 19 روی بیضه ها

سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل

با وجود اینکه در هیچ یک از موارد مراقبت های بعد از عمل واریکوسل به سیگار کشیدن اشاره نشده است و برخی از پزشکان معتقدند که سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل مشکلی ندارد، اما بعضی از تحقیقات نشان داده است که سیگار نقش منفی در روند بهبودی پس از عمل واریکوسل دارد. بنابراین، دانستن این امر می تواند بیماران تحت عمل واریکوسل را ترغیب به ترک سیگار کند. همچنین، تأثیرات منفی سیگار و واریکوسل روی ناباروری مردان امری ثابت شده می باشد.

آیا واریکوسل باعث ناباروری میشود

بله، واریکوسل می‌ تواند باعث ناباروری مردان شود، زیرا با گشاد شدن رگ‌ های اطراف بیضه دمای بیضه افزایش پیدا می‌ کند و این موضوع می‌ تواند باعث کاهش تعداد، تحرک و کیفیت اسپرم شود؛ با این حال همه مردان مبتلا به واریکوسل نابارور نمی‌شوند و بسیاری از آن‌ها بدون مشکل صاحب فرزند می‌ شوند، اما در مواردی که واریکوسل شدید باشد یا در آزمایش اسپرم اختلال دیده شود، احتمال تأثیر منفی آن بر باروری بیشتر است.

علت کم شدن اسپرم بعد از عمل واریکوسل

کم شدن تعداد اسپرم بعد از عمل واریکوسل معمولاً موقتی است و می‌تواند به دلیل التهاب و استرس جراحی روی بیضه، اختلال گذرای خون‌رسانی، یا واکنش طبیعی بافت بیضه به ترمیم رخ دهد؛

همچنین تا چند ماه پس از عمل، چرخه تولید اسپرم (حدود ۷۰ تا ۹۰ روز) هنوز کامل نشده و به همین دلیل ممکن است آزمایش اسپرم در هفته‌ ها یا ماه‌ های اول بدتر از قبل دیده شود، اما در اغلب موارد با گذشت ۳ تا ۶ ماه تعداد و کیفیت اسپرم به‌تدریج بهبود پیدا می‌ کند، مگر اینکه آسیب زمینه‌ ای بیضه یا عارضه نادری حین عمل وجود داشته باشد.

ترس از جراحی واریکوسل

ترس از عمل واریکوسل طبیعی است؟

بله، ترس از عمل واریکوسل کاملاً طبیعی است. بیشتر افراد قبل از هر نوع جراحی حتی جراحی‌های ساده دچار اضطراب می‌ شوند، به‌ خصوص وقتی موضوع به بیضه و باروری مربوط باشد.

 این ترس معمولاً به‌ دلیل نگرانی از درد، بیهوشی، نتیجه عمل یا تأثیر آن بر قدرت جنسی و باروری است، در حالی‌که عمل واریکوسل معمولاً کم‌ خطر، کوتاه‌ مدت و با دوره نقاهت نسبتاً ساده است و در اغلب موارد بدون عارضه جدی انجام می‌ شود. آگاهی دقیق از روند عمل، صحبت با پزشک و دانستن اینکه این احساس بین بیماران بسیار شایع است، می‌ تواند اضطراب را تا حد زیادی کاهش دهد.

آیا عمل واریکوسل سخته؟

امروزه عمل میکروسکوپی واریکوسل به کمک یک برش یک سانتی متری و به کمک میکروسکوپ انجام می شود که میزان خطر و سختی عمل را بسیار کاهش داده است. هر چه دقت و تبحر متخصص ارولوژی بیشتر باشد، سختی عمل واریکوسل کمتر است.

آیا واریکوسل باعث زود انزالی میشود؟

خیر، دو موضوع کاملاً جداگانه هستند و هیچ ارتباطی با هم ندارند بنابراین تاثیر واریکوسل بر زود انزالی به اثبات نرسیده است.

 

عمل واریکوسل چگونه است؟

عمل لاپاراسکوپی و میکروسرجی دو روش برتر جراحی واریکوسل هستند که بسته به مهارت جراحی و انتخاب بیمار برای جراحی انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند.

در تجربیات من به علت دید بهتر و بزرگنمائی رگ در لاپاراسکوپی و از طرفی با توجه به اینکه رگهای واریس بیضه در بالای کانال و شکم تبدیل به یک رگ می شوند و آن رگ به راحتی با لاپاراسکوپی قطع می شود و از طرفی به خاطر عدم برش جراحی شکمی و زیبائی عمل و درد کمتر و بدون بستری بودن عمل، اینجانب لاپاراسکوپی را ارجح می دانم.

جنب شدن بعد از عمل واریکوسل

 شما یک روز بعد از عمل واریکوسل می توانید فعالیت جنسی داشته باشید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تنا ممکن است به خاطر عمل واریکوسل، هنوز مقداری درد و ورم وجود داشته باشد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

 

درمان واریکوسل با دارو شامل واری

کوسل نوع خفیف می شود. برای درجات بالاتر جواب منفی است.

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریکوسل اغلب هیچ علامتی ندارد و گهگاهی باعث ایجاد درد در بیضه می شود و در موارد شدید باعث کوچکی بیضه نیز می گردد.

معاینه بیضه ها با دست

به علت در دسترس بودن بیضه ها، بهترین و قطعی ترین روش تشخیص واریکوسل معاینه با دست و توسط جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد. سونوگرافی رنگی دومین وسیله تشخیص است.

هزینه عمل واریکوسل چقدر است؟

هزینه عمل واریکوسل بسته به نوع بیمه و بیمارستان دولتی و یا خصوصی متفاوت است. هزینه عمل واریکوسل با بیمه در بیمارستان خصوصی نزدیک به 300 هزار تومان است. برای دانستن قیمت انواع جراحی واریکوسل در سال 97 بر روی هزینه عمل واریکوسل کلیک کنید. 

آیا عمل واریکوسل نیاز به بستری شبانه دارد؟

خیر، اغلب با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی ضعیف انجام و بیمار 4 ساعت بعد از عمل مرخص می شود.

ورزش و واریکوسل

ورزش و واریکوسل

ورزشهای سنگین و بدن سازی ممکن است با فشار روی رگهای بیضه که زمینه واریکوسل را دارند، آن را تشدید نمایند؛ ولی عموماً ورزش باعث ایجاد واریکوسل نمی شود.

 

 آیا بین مقدار مایع منی و واریکوسل ارتباطی وجود دارد؟

خیر، هیچ ارتباطی بین حجم مایع منی و واریکوسل نیست.

آیا واریکوسل باعث سقط زودرس می شود؟

خیر، هیچ ارتباطی وجود ندارد.

 چرا واریکوسل باعث نازائی فرد می شود؟

واریکوسل باعث می شود که نطفه های مرد اختلال پیدا کند که عبارتند از :

  • تعداد اسپرم ها کاهش پیدا می کند.
  • حرکتشان کم می شود.
  • شکل های اسپرم غیرطبیعی می شود و در نهایت باعث ناباروری مردان می گردد.
 

آیا ورم بیضه بعد از عمل دلیل عود بیماری است؟

خیر، ممکن است به علت بسته شدن رگها حین عمل در معاینه بعد از عمل رگها گشادترنیز بشوند که دلیل عود نیست و گشادی رگها بعد از عمل از بین نمی رود.

واریکوسل و طول آلت تناسلی مرد

واریکوسل هیچ اثری روی طول و اندازه آلت تناسلی مرد ندارد.

هرآنچه باید در رابطه با سلامت آلت تناسلی بدانید

آیا عمل واریکوسل 100 درصد باعث درمان می شود؟

خیر، عمل واریکوسل در مقایسه با درمان داروئی که فقط 5 درصد مؤثر است، 50-60 درصد باعث بهبودی اسپرم می شود که در مقایسه با درمان داروئی 10 برابر می باشد.

طول درمان عمل واریکوسل چقدر است؟

6 ماه بعد از عمل بهترین زمان بررسی نتیجه عمل می باشد که با آزمایش جدید اسپرم مشخص می شود.

برای پیشگیری از عود مجدد واریکوسل چه باید کرد؟

  • از سر پا ایستادن های غیر ضروری اجتناب کنید.
  • از زور زدن های غیر ضروری دوری کنید.
  • بیضه ها را حتی الامکان سرد نگاه دارید و از جکوزی و آب گرم اجتناب نمائید.
  • مصرف سیگار را قطع کنید.
  • از انجام ورزش و فعالیتهای شدید بدنی تا 2 ماه بعد از عمل اجتناب کنید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4.1/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهرا یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    با سلام
    من خانمی 27ساله،متاهل با یک فرزند هستم،سال های زیادی که دچار تکرر ادرار هستم،در هر بار دفع حجم ادرار خیلی کم هست ولی با خوردن یک لیوان کوچک آب نیاز به دفع پیدا میکنم،اگر همون لحظه نتونم تخلیه کنم سریعا دچار سوزش میشم،در روز بالای 18بار نیاز به تخلیه ادرار دارم،حتی در شب از خواب بیدار میشم،از بعد از ازدواج این مشکل صد چندان شده،با هر بار نزدیکی بدتر میشم،سوزش شدید و نیاز به تکرار زیاد،روند زندگیم مختل شده،چه احساسی که خودم از زندگی دارم چه رابطه جنسیم با همسرم که از استرس سوزش وتکرر ادرار بعد از رابطه. ازش دوری میکنم،ازتون عاجزانه خواهش میکنم راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      02122642744نوار عَصّب مثانه
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    بنده از حدود 4 ماه پیش متوجه شدم که واریکوسل دارم. ضمنا پرشک معالج آزمایش اسپرم هم نوشت. نتیجه آزمایش به شرح زیر هست:
    volum:5.5 - Liquefaction 20 - WBC ; 01- Agglutination :NO - Immature germcell : 01 - sperm coun fresh: 32 milion - slow (b) 30 - quick(a):0 - None(c):12- Immotile (d):58 - normal Morphology:15 می باشد.
    پزشک معالجم گفت سرعت حرکت اسپرمت کمه و الان نزدیک سه ماه هست دارو (ویتامین E و فولیک اسید و کارنیمکس 250 ) تجویز کرده . ضمنا پیشگیری هم انجام نمیدیم. ولی فعلا خبری از حاملگی همسرم نیست. همسرم هم آزمایشهای مخصوص به خودش رو انجام داده و مشکل خاصی نداره. لطفا بنده رو در این خصوص راهنمایی فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر امیرعلی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام دکتر راستیتش من التم به طرف چپ کجه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      عكسش را بفرستيد
  • تصویر کاربر مجتبی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 696 مشاهده پرسش
    سلام
    30 سال دارم شش ماهه تصمیم به فرزند دار شدن کردیم اما وقتی از سر کار میام احساس کوفی دارم و در هنگام نزدیکی التم اولش سفت میشه اما بعدش شل میشه و قادر به ادامه نیستم اما روزهایی که سرکار نمیدم حوبم این اختلاله؟راه حلش چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      شايد مال خسته گي است
  • تصویر کاربر ارش یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید،من واریکوسل خفیف دارم بعد مجرد هستم ایا نیاز به عمل جراحی هست یا نه
    باتشکر
    1. تصویر کاربر ارش شنبه ۲۸ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام من منتظرم جوابم دکتر لطفا جواب بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد معاينه كنم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده شنیدم روغنی است برای افزایش آلت تناسلی به نام روغن کرم خراطین
    آیا این روغن باعث افزایش آلت می شود .
    لینکش هم این است .
    http://www.sport4u.ir/page/kharatin
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      أساسا غلط است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر کرمی عزیز
    این دومین باره که براتون پیام میفرستم وازتون خواهش دارم هرچه سریعتر به سوالم پاسخ بدید
    من ازشمامیخوام که فرمول داروهای شیمی درمانی وخاصیت مربوط به هرماده را دراختیار بنده قرار دهید
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      از دكتر شيمي درماني بپرسيد
  • تصویر کاربر میثم یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من نزدیک یک سال پیش به خاطر وارکوسل گرید۳ تو بیمارستان خصوصی عمل کردم بعد از عمل به مطب دکترم مراجعه میکردم چون بیضه چپ و رگهاش درد میکرد ولی چون خوب نشد دیگه نرفتم.حالا از شما میخواستم بپرسم که این دردا از بین میره؟ ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      نه طبيعي است
  • تصویر کاربر نادر یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    سلام

    آیا جراحی واریکوسل در سنین بالای 40 سالگی احتمال ترمیم مورفولوژی و تعداد اسپرم افرادی که از روش کمک باروری ای وی اف و میکرواینجکشن استفاده کرده و ناموفق بوده اند تاثیری دارد یا خیر؟؟؟؟


    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    لطفا آزمایش اسپرم رو ملاحضه کنید-در سونوگرافی واریکوسل و هیدروسل رد شده است
    سابقه 12 سال خودارضایی دارم-27 سالمه

    میخواستم ببینم چند درصد احتمال بارداری ممکنه؟با قرص احتمال بارداری هست؟ببخشید در استانه ازدواجم-امکان بارداری هست یا نه؟


    duration:3
    volume:4.2
    color white-grey
    ph:7.8
    viscosity:normal
    sperm count/ml:61 milion
    sperm count/total:256 milion
    motility/total:34.9
    rapid progressive /class a:5.6
    class b 16.9
    class a+b:22.5
    class c:12.4
    class d:34.9
    a+b+c:34.9
    morphology:8
    abnormal morphology:92
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      خوب است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 631 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز
    همسرم واریکوسل از نوع گرید 3 داشت و حدود 1 هفته است که جراحی واریکوسل انجام داده ، می خواستم از حضورتون بپرسم ببیمم ایا مصرف سیگار و تریاک عوارض واریکوسل رو تشدید میکنه یا نه ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله ضرر دارند
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 760 مشاهده پرسش
    با سلا م و خسته نباشید.
    همسرم سه ماه قبل عمل واریکوسل دو طرفه انجام داده و بعد از عمل قرص ال کارنتین مصرف میکند.در آزمایش اسپرمی که یک هفته قبل انجام داد نتیجه آزمایش اصلا تغییر نکرده.میخواستم بدونم نزدیکی بدون خارج شدن مایع منی در شب قبل از انجام آزمایش روی نتیجه تاثیر گذار بوده است ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب