اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

20 سوال شایع در مورد واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا واریکوسل می‌تواند باعث زودانزالی شود؟ این تنها یکی از ۲۰ سوال مهم و پرتکراری‌ست که در این مقاله به آن‌ها پاسخ داده‌ایم. اگر با درد بیضه، ناباروری، کاهش میل جنسی یا اختلال در عملکرد جنسی مواجه هستید و به دنبال پاسخی علمی، کامل و کاربردی درباره واریکوسل و عوارض آن می‌گردید، این مطلب را از دست ندهید. از علائم اولیه تا درمان قطعی و مراقبت‌های پس از جراحی، هرآنچه باید بدانید اینجاست!

عمل واریکوسل به دو روش لاپاراسکوپی و میکروسرجی انجام می شود. واریکوسل خفیف را می توان با دارو درمان کرد اما در مراحل بالاتر، نیاز به عمل واریکوسل است. در ادامه دکتر حسین کرمی به تمامی سوالات درباره واریکوسل و عمل واریکوسل پاسخ می دهد:

 

آیا واریکوسل باعث اختلال در نعوظ می شود؟

خیر، واریکوسل در اختلالات نعوظ هیچ نقشی ندارد.

تاثیر کووید 19 روی بیضه ها

سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل

با وجود اینکه در هیچ یک از موارد مراقبت های بعد از عمل واریکوسل به سیگار کشیدن اشاره نشده است و برخی از پزشکان معتقدند که سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل مشکلی ندارد، اما بعضی از تحقیقات نشان داده است که سیگار نقش منفی در روند بهبودی پس از عمل واریکوسل دارد. بنابراین، دانستن این امر می تواند بیماران تحت عمل واریکوسل را ترغیب به ترک سیگار کند. همچنین، تأثیرات منفی سیگار و واریکوسل روی ناباروری مردان امری ثابت شده می باشد.

آیا واریکوسل باعث ناباروری میشود

بله، واریکوسل می‌ تواند باعث ناباروری مردان شود، زیرا با گشاد شدن رگ‌ های اطراف بیضه دمای بیضه افزایش پیدا می‌ کند و این موضوع می‌ تواند باعث کاهش تعداد، تحرک و کیفیت اسپرم شود؛ با این حال همه مردان مبتلا به واریکوسل نابارور نمی‌شوند و بسیاری از آن‌ها بدون مشکل صاحب فرزند می‌ شوند، اما در مواردی که واریکوسل شدید باشد یا در آزمایش اسپرم اختلال دیده شود، احتمال تأثیر منفی آن بر باروری بیشتر است.

علت کم شدن اسپرم بعد از عمل واریکوسل

کم شدن تعداد اسپرم بعد از عمل واریکوسل معمولاً موقتی است و می‌تواند به دلیل التهاب و استرس جراحی روی بیضه، اختلال گذرای خون‌رسانی، یا واکنش طبیعی بافت بیضه به ترمیم رخ دهد؛

همچنین تا چند ماه پس از عمل، چرخه تولید اسپرم (حدود ۷۰ تا ۹۰ روز) هنوز کامل نشده و به همین دلیل ممکن است آزمایش اسپرم در هفته‌ ها یا ماه‌ های اول بدتر از قبل دیده شود، اما در اغلب موارد با گذشت ۳ تا ۶ ماه تعداد و کیفیت اسپرم به‌تدریج بهبود پیدا می‌ کند، مگر اینکه آسیب زمینه‌ ای بیضه یا عارضه نادری حین عمل وجود داشته باشد.

ترس از جراحی واریکوسل

ترس از عمل واریکوسل طبیعی است؟

بله، ترس از عمل واریکوسل کاملاً طبیعی است. بیشتر افراد قبل از هر نوع جراحی حتی جراحی‌های ساده دچار اضطراب می‌ شوند، به‌ خصوص وقتی موضوع به بیضه و باروری مربوط باشد.

 این ترس معمولاً به‌ دلیل نگرانی از درد، بیهوشی، نتیجه عمل یا تأثیر آن بر قدرت جنسی و باروری است، در حالی‌که عمل واریکوسل معمولاً کم‌ خطر، کوتاه‌ مدت و با دوره نقاهت نسبتاً ساده است و در اغلب موارد بدون عارضه جدی انجام می‌ شود. آگاهی دقیق از روند عمل، صحبت با پزشک و دانستن اینکه این احساس بین بیماران بسیار شایع است، می‌ تواند اضطراب را تا حد زیادی کاهش دهد.

آیا عمل واریکوسل سخته؟

امروزه عمل میکروسکوپی واریکوسل به کمک یک برش یک سانتی متری و به کمک میکروسکوپ انجام می شود که میزان خطر و سختی عمل را بسیار کاهش داده است. هر چه دقت و تبحر متخصص ارولوژی بیشتر باشد، سختی عمل واریکوسل کمتر است.

آیا واریکوسل باعث زود انزالی میشود؟

خیر، دو موضوع کاملاً جداگانه هستند و هیچ ارتباطی با هم ندارند بنابراین تاثیر واریکوسل بر زود انزالی به اثبات نرسیده است.

 

عمل واریکوسل چگونه است؟

عمل لاپاراسکوپی و میکروسرجی دو روش برتر جراحی واریکوسل هستند که بسته به مهارت جراحی و انتخاب بیمار برای جراحی انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند.

در تجربیات من به علت دید بهتر و بزرگنمائی رگ در لاپاراسکوپی و از طرفی با توجه به اینکه رگهای واریس بیضه در بالای کانال و شکم تبدیل به یک رگ می شوند و آن رگ به راحتی با لاپاراسکوپی قطع می شود و از طرفی به خاطر عدم برش جراحی شکمی و زیبائی عمل و درد کمتر و بدون بستری بودن عمل، اینجانب لاپاراسکوپی را ارجح می دانم.

جنب شدن بعد از عمل واریکوسل

 شما یک روز بعد از عمل واریکوسل می توانید فعالیت جنسی داشته باشید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تنا ممکن است به خاطر عمل واریکوسل، هنوز مقداری درد و ورم وجود داشته باشد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

 

درمان واریکوسل با دارو شامل واری

کوسل نوع خفیف می شود. برای درجات بالاتر جواب منفی است.

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریکوسل اغلب هیچ علامتی ندارد و گهگاهی باعث ایجاد درد در بیضه می شود و در موارد شدید باعث کوچکی بیضه نیز می گردد.

معاینه بیضه ها با دست

به علت در دسترس بودن بیضه ها، بهترین و قطعی ترین روش تشخیص واریکوسل معاینه با دست و توسط جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد. سونوگرافی رنگی دومین وسیله تشخیص است.

هزینه عمل واریکوسل چقدر است؟

هزینه عمل واریکوسل بسته به نوع بیمه و بیمارستان دولتی و یا خصوصی متفاوت است. هزینه عمل واریکوسل با بیمه در بیمارستان خصوصی نزدیک به 300 هزار تومان است. برای دانستن قیمت انواع جراحی واریکوسل در سال 97 بر روی هزینه عمل واریکوسل کلیک کنید. 

آیا عمل واریکوسل نیاز به بستری شبانه دارد؟

خیر، اغلب با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی ضعیف انجام و بیمار 4 ساعت بعد از عمل مرخص می شود.

ورزش و واریکوسل

ورزش و واریکوسل

ورزشهای سنگین و بدن سازی ممکن است با فشار روی رگهای بیضه که زمینه واریکوسل را دارند، آن را تشدید نمایند؛ ولی عموماً ورزش باعث ایجاد واریکوسل نمی شود.

 

 آیا بین مقدار مایع منی و واریکوسل ارتباطی وجود دارد؟

خیر، هیچ ارتباطی بین حجم مایع منی و واریکوسل نیست.

آیا واریکوسل باعث سقط زودرس می شود؟

خیر، هیچ ارتباطی وجود ندارد.

 چرا واریکوسل باعث نازائی فرد می شود؟

واریکوسل باعث می شود که نطفه های مرد اختلال پیدا کند که عبارتند از :

  • تعداد اسپرم ها کاهش پیدا می کند.
  • حرکتشان کم می شود.
  • شکل های اسپرم غیرطبیعی می شود و در نهایت باعث ناباروری مردان می گردد.
 

آیا ورم بیضه بعد از عمل دلیل عود بیماری است؟

خیر، ممکن است به علت بسته شدن رگها حین عمل در معاینه بعد از عمل رگها گشادترنیز بشوند که دلیل عود نیست و گشادی رگها بعد از عمل از بین نمی رود.

واریکوسل و طول آلت تناسلی مرد

واریکوسل هیچ اثری روی طول و اندازه آلت تناسلی مرد ندارد.

هرآنچه باید در رابطه با سلامت آلت تناسلی بدانید

آیا عمل واریکوسل 100 درصد باعث درمان می شود؟

خیر، عمل واریکوسل در مقایسه با درمان داروئی که فقط 5 درصد مؤثر است، 50-60 درصد باعث بهبودی اسپرم می شود که در مقایسه با درمان داروئی 10 برابر می باشد.

طول درمان عمل واریکوسل چقدر است؟

6 ماه بعد از عمل بهترین زمان بررسی نتیجه عمل می باشد که با آزمایش جدید اسپرم مشخص می شود.

برای پیشگیری از عود مجدد واریکوسل چه باید کرد؟

  • از سر پا ایستادن های غیر ضروری اجتناب کنید.
  • از زور زدن های غیر ضروری دوری کنید.
  • بیضه ها را حتی الامکان سرد نگاه دارید و از جکوزی و آب گرم اجتناب نمائید.
  • مصرف سیگار را قطع کنید.
  • از انجام ورزش و فعالیتهای شدید بدنی تا 2 ماه بعد از عمل اجتناب کنید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4.1/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ایمان سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    با سلام.دکتر من جوان 18ساله هستم الان بیصه هام یهو درد گرفت.حتی بعد از ادرار هم خوب نشد .در هر حالتی ک هستم خابیده نشسته سرپا درد دارم اولین باره پیش اومد.کوچکترین لمس دادم در میاد.بعد ادرار دراز کشیدم کمی اروم شد ولی هنوز درد دارم.درد تا شکمم هستش.ممنون میشم کمک کنید دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر ونوس سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    من دختری 29 ساله هستم
    وقتی که برای چک کردن نوع پرده و گرفتن برگه سلامت به دکتر مراحعه کردم دکتر به من گفتن که زگیل تناسلی دارم. با سرچی که کردم دیدم این بیماری مقاربتی و جنسی هست در صورتی که من رابطه نداشتم و باکره هستم.
    اول اینکه چطور میتونم مطمین شم تشخیص دکتر درست بوده
    و اینکه این بیماری خیلی خطرناک هست؟
    یعنی با وجود این بیماری من دیگه نمیتونم ازدواج کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید حضور جناب اقای دکتر
    ابتدا ممنون از این امکان و وقت ارزشمندی ک برای پاسخگویی به بیماران قرار میدهید .از خداوند منان سلامتی همراه با طول عمر و ت‌وفیقات روز افرون مسالت مینمایم.

    دکتر خلاصه عرض میکنم ؛ من مشکلی دارم که پیش سایر پزشکان ک رفتمحس میکنم به شکل عامیانه بنده رو سنگ قلاب میکنن و توجهی نمیکنن خیلی به مساله بنده

    دکتر من دچار مساله فک میکنم کاهش حجم مثانه و مثانه کوچک هستم و البته این مساله باعث اشفتگی ذهنی و زتدگی روزمره بنده را مختل کرده .

    به پیشنهاد دکتر تست ارودینامیک گرفتمک مطالب زیر حاصل شد.

    first sensation....۶۵ ml

    first desire...126 ml

    strong desire...222 ml.

    ماکس ظرفیت مثانه حدود ۴۰۰ ml
    وemg بین‌۶۲۵ تا ۶۶۸

    و detrusor contractility...wery weak

    و دکتر جسارتا تصویرشم‌براتون‌ارسال کردم .

    دکتر من مشکل مثانه یا حجمش دارم ...تو روز ب سختی بتونم ببن ۱۴ تا ۱۷۰ رو تحمل کنم بعدش نشت میکنه...چندین بار تلاشمو کردم با رفتار درمانی حجم مثانه رو بیشتر کنم ولی نشت کرد البته اگه خواب باسم هم حجم بیشتری تحمل میکنم و هم موفع خواب برا ی دستشویی بیدار نمیشوم ولی روزاز کار و زندگی مارو انداخته ...


    دکتر چه پیشنهادی میدید ..وفت حضوری بگیرم بیام خدمتتون ...یا مثلا جراحی بزرگ کردن مثانه لازمه یا طبیعیه ..دکتر من چیکار کنم ...در ضمن مقالات وسوالات و ویدئوهای اپارتم هم دیدم ک بسیار اموزنده بود ولی حس میکنم با توجه ب توضیحات شما دچار مشکل حجم مثانه هستم ..خواهشمندم بنده را راهنمایی کنید .یا مثلا مصرف مایعاتو خیلی کاهش بدم ...چ کنم دکتر خسته شدم.ممنون میشم بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ مراجعه با مدارك
  • تصویر کاربر اورنگ سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من یه زایده کوچیک روی آلتم دارم تقریبا یک میلی متر میخاستم ببینم زگیل تناسلیه یا یه زیاده طبیعیه و یا اسلا ممکنه که زایده ای طبیعی باشه? ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 3972 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید من خانمی 37 ساله هستم که یه مدت نوک سینه هام دونه هایی ریخته که رفتم پیش دکتر زنان میگه زگیل تناسلیه برای درمانش چیکار باید بکنم دکتر بهم هیچ دارویی نداد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر مرجان سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده 31 سال سن دارم، مدتیست در ناحیه پهلوی راست احساس درد می کنم!
    این در صورتیست که این درد در ناحیه ای پایین تر از جاییست که در عکس مربوط به مکان قرار گرفتن کلیه ها در بدن(که در مطالبتون نشان دادین) هست.
    همچنین از میان علائم یاد شده در مقالتون تنها درد پهلو و خستگی رو دارم و خدا رو شکر هیچ یک از علائم دیگر رو مشاهده نکردم.
    به نظر شما مشکل از کلیه هست یا اینکه طرز نشستن و تغییر حالت ستون فقرات باعث این درد در پهلو شده؟!

    با نهایت تشکر و سپاس
    مرجان علی نقی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      اين دردها مهم نيست
  • تصویر کاربر نادر سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید
    اقای دکتر من الت تناسلیم درحالت نعوظ 10سانتی متراست وکلفت هم نیست وکج است ایابرای من مشکل ایجاد می کند چون درحال ازدواج کردن هم هستم لذاازشماخواهشمندم راهنمایم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من پسری 20 ساله هستم که مشکل کوچکی آلت تناسلی دارم بطوریکه در حالت نعوظ آلتم به9یا 10 سانت میرسه و علاوه بر اون قطرش هم کمه و حتی بیضه هام هم کوچیک هستن اگر ممکنه بگید که درمانی برای من هست یا نه؟ اگر هم صلاح دونستین و نیاز بود عکس از آلتم ارسال کنم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بفرستيد
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام
    اقا دکتر میخواستم بپرسم بعد عمل ممکنه ب میل جنسی فرد اسیب بزنه یا فرد دچار مشکلات جنسی بشه و از این قبیل ....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر احمدی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با سلام بعد از عمل برداشتن رحم دچار پر ادراری شده‌ام‌ در حین عمل کلیه ی راستم پایین تر قرار گرفته است توسط پزشک‌ به گمانش تومور بود دستکاری شد ولی در حین عمل متخصص کلیه اشتباه جراح را ترمیم نمود بعد از آن دو روز در Icu بودم بعد از ترخیص فقط دو روز پر ادراری و تکرار نداشتم . بعد از آن به جراح زنان و متخصص کلیه چند بار مراجعه و با تجویز دارو هنوز رنج میبرم ....و بی حالی به من دست میدهد راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      اگر ادامه داشت تشريف بياوريد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 631 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز
    همسرم واریکوسل از نوع گرید 3 داشت و حدود 1 هفته است که جراحی واریکوسل انجام داده ، می خواستم از حضورتون بپرسم ببیمم ایا مصرف سیگار و تریاک عوارض واریکوسل رو تشدید میکنه یا نه ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله ضرر دارند
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 760 مشاهده پرسش
    با سلا م و خسته نباشید.
    همسرم سه ماه قبل عمل واریکوسل دو طرفه انجام داده و بعد از عمل قرص ال کارنتین مصرف میکند.در آزمایش اسپرمی که یک هفته قبل انجام داد نتیجه آزمایش اصلا تغییر نکرده.میخواستم بدونم نزدیکی بدون خارج شدن مایع منی در شب قبل از انجام آزمایش روی نتیجه تاثیر گذار بوده است ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب