اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

20 سوال شایع در مورد واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا واریکوسل می‌تواند باعث زودانزالی شود؟ این تنها یکی از ۲۰ سوال مهم و پرتکراری‌ست که در این مقاله به آن‌ها پاسخ داده‌ایم. اگر با درد بیضه، ناباروری، کاهش میل جنسی یا اختلال در عملکرد جنسی مواجه هستید و به دنبال پاسخی علمی، کامل و کاربردی درباره واریکوسل و عوارض آن می‌گردید، این مطلب را از دست ندهید. از علائم اولیه تا درمان قطعی و مراقبت‌های پس از جراحی، هرآنچه باید بدانید اینجاست!

عمل واریکوسل به دو روش لاپاراسکوپی و میکروسرجی انجام می شود. واریکوسل خفیف را می توان با دارو درمان کرد اما در مراحل بالاتر، نیاز به عمل واریکوسل است. در ادامه دکتر حسین کرمی به تمامی سوالات درباره واریکوسل و عمل واریکوسل پاسخ می دهد:

 

آیا واریکوسل باعث اختلال در نعوظ می شود؟

خیر، واریکوسل در اختلالات نعوظ هیچ نقشی ندارد.

تاثیر کووید 19 روی بیضه ها

سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل

با وجود اینکه در هیچ یک از موارد مراقبت های بعد از عمل واریکوسل به سیگار کشیدن اشاره نشده است و برخی از پزشکان معتقدند که سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل مشکلی ندارد، اما بعضی از تحقیقات نشان داده است که سیگار نقش منفی در روند بهبودی پس از عمل واریکوسل دارد. بنابراین، دانستن این امر می تواند بیماران تحت عمل واریکوسل را ترغیب به ترک سیگار کند. همچنین، تأثیرات منفی سیگار و واریکوسل روی ناباروری مردان امری ثابت شده می باشد.

آیا واریکوسل باعث ناباروری میشود

بله، واریکوسل می‌ تواند باعث ناباروری مردان شود، زیرا با گشاد شدن رگ‌ های اطراف بیضه دمای بیضه افزایش پیدا می‌ کند و این موضوع می‌ تواند باعث کاهش تعداد، تحرک و کیفیت اسپرم شود؛ با این حال همه مردان مبتلا به واریکوسل نابارور نمی‌شوند و بسیاری از آن‌ها بدون مشکل صاحب فرزند می‌ شوند، اما در مواردی که واریکوسل شدید باشد یا در آزمایش اسپرم اختلال دیده شود، احتمال تأثیر منفی آن بر باروری بیشتر است.

علت کم شدن اسپرم بعد از عمل واریکوسل

کم شدن تعداد اسپرم بعد از عمل واریکوسل معمولاً موقتی است و می‌تواند به دلیل التهاب و استرس جراحی روی بیضه، اختلال گذرای خون‌رسانی، یا واکنش طبیعی بافت بیضه به ترمیم رخ دهد؛

همچنین تا چند ماه پس از عمل، چرخه تولید اسپرم (حدود ۷۰ تا ۹۰ روز) هنوز کامل نشده و به همین دلیل ممکن است آزمایش اسپرم در هفته‌ ها یا ماه‌ های اول بدتر از قبل دیده شود، اما در اغلب موارد با گذشت ۳ تا ۶ ماه تعداد و کیفیت اسپرم به‌تدریج بهبود پیدا می‌ کند، مگر اینکه آسیب زمینه‌ ای بیضه یا عارضه نادری حین عمل وجود داشته باشد.

ترس از جراحی واریکوسل

ترس از عمل واریکوسل طبیعی است؟

بله، ترس از عمل واریکوسل کاملاً طبیعی است. بیشتر افراد قبل از هر نوع جراحی حتی جراحی‌های ساده دچار اضطراب می‌ شوند، به‌ خصوص وقتی موضوع به بیضه و باروری مربوط باشد.

 این ترس معمولاً به‌ دلیل نگرانی از درد، بیهوشی، نتیجه عمل یا تأثیر آن بر قدرت جنسی و باروری است، در حالی‌که عمل واریکوسل معمولاً کم‌ خطر، کوتاه‌ مدت و با دوره نقاهت نسبتاً ساده است و در اغلب موارد بدون عارضه جدی انجام می‌ شود. آگاهی دقیق از روند عمل، صحبت با پزشک و دانستن اینکه این احساس بین بیماران بسیار شایع است، می‌ تواند اضطراب را تا حد زیادی کاهش دهد.

آیا عمل واریکوسل سخته؟

امروزه عمل میکروسکوپی واریکوسل به کمک یک برش یک سانتی متری و به کمک میکروسکوپ انجام می شود که میزان خطر و سختی عمل را بسیار کاهش داده است. هر چه دقت و تبحر متخصص ارولوژی بیشتر باشد، سختی عمل واریکوسل کمتر است.

آیا واریکوسل باعث زود انزالی میشود؟

خیر، دو موضوع کاملاً جداگانه هستند و هیچ ارتباطی با هم ندارند بنابراین تاثیر واریکوسل بر زود انزالی به اثبات نرسیده است.

 

عمل واریکوسل چگونه است؟

عمل لاپاراسکوپی و میکروسرجی دو روش برتر جراحی واریکوسل هستند که بسته به مهارت جراحی و انتخاب بیمار برای جراحی انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند.

در تجربیات من به علت دید بهتر و بزرگنمائی رگ در لاپاراسکوپی و از طرفی با توجه به اینکه رگهای واریس بیضه در بالای کانال و شکم تبدیل به یک رگ می شوند و آن رگ به راحتی با لاپاراسکوپی قطع می شود و از طرفی به خاطر عدم برش جراحی شکمی و زیبائی عمل و درد کمتر و بدون بستری بودن عمل، اینجانب لاپاراسکوپی را ارجح می دانم.

جنب شدن بعد از عمل واریکوسل

 شما یک روز بعد از عمل واریکوسل می توانید فعالیت جنسی داشته باشید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تنا ممکن است به خاطر عمل واریکوسل، هنوز مقداری درد و ورم وجود داشته باشد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

 

درمان واریکوسل با دارو شامل واری

کوسل نوع خفیف می شود. برای درجات بالاتر جواب منفی است.

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریکوسل اغلب هیچ علامتی ندارد و گهگاهی باعث ایجاد درد در بیضه می شود و در موارد شدید باعث کوچکی بیضه نیز می گردد.

معاینه بیضه ها با دست

به علت در دسترس بودن بیضه ها، بهترین و قطعی ترین روش تشخیص واریکوسل معاینه با دست و توسط جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد. سونوگرافی رنگی دومین وسیله تشخیص است.

هزینه عمل واریکوسل چقدر است؟

هزینه عمل واریکوسل بسته به نوع بیمه و بیمارستان دولتی و یا خصوصی متفاوت است. هزینه عمل واریکوسل با بیمه در بیمارستان خصوصی نزدیک به 300 هزار تومان است. برای دانستن قیمت انواع جراحی واریکوسل در سال 97 بر روی هزینه عمل واریکوسل کلیک کنید. 

آیا عمل واریکوسل نیاز به بستری شبانه دارد؟

خیر، اغلب با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی ضعیف انجام و بیمار 4 ساعت بعد از عمل مرخص می شود.

ورزش و واریکوسل

ورزش و واریکوسل

ورزشهای سنگین و بدن سازی ممکن است با فشار روی رگهای بیضه که زمینه واریکوسل را دارند، آن را تشدید نمایند؛ ولی عموماً ورزش باعث ایجاد واریکوسل نمی شود.

 

 آیا بین مقدار مایع منی و واریکوسل ارتباطی وجود دارد؟

خیر، هیچ ارتباطی بین حجم مایع منی و واریکوسل نیست.

آیا واریکوسل باعث سقط زودرس می شود؟

خیر، هیچ ارتباطی وجود ندارد.

 چرا واریکوسل باعث نازائی فرد می شود؟

واریکوسل باعث می شود که نطفه های مرد اختلال پیدا کند که عبارتند از :

  • تعداد اسپرم ها کاهش پیدا می کند.
  • حرکتشان کم می شود.
  • شکل های اسپرم غیرطبیعی می شود و در نهایت باعث ناباروری مردان می گردد.
 

آیا ورم بیضه بعد از عمل دلیل عود بیماری است؟

خیر، ممکن است به علت بسته شدن رگها حین عمل در معاینه بعد از عمل رگها گشادترنیز بشوند که دلیل عود نیست و گشادی رگها بعد از عمل از بین نمی رود.

واریکوسل و طول آلت تناسلی مرد

واریکوسل هیچ اثری روی طول و اندازه آلت تناسلی مرد ندارد.

هرآنچه باید در رابطه با سلامت آلت تناسلی بدانید

آیا عمل واریکوسل 100 درصد باعث درمان می شود؟

خیر، عمل واریکوسل در مقایسه با درمان داروئی که فقط 5 درصد مؤثر است، 50-60 درصد باعث بهبودی اسپرم می شود که در مقایسه با درمان داروئی 10 برابر می باشد.

طول درمان عمل واریکوسل چقدر است؟

6 ماه بعد از عمل بهترین زمان بررسی نتیجه عمل می باشد که با آزمایش جدید اسپرم مشخص می شود.

برای پیشگیری از عود مجدد واریکوسل چه باید کرد؟

  • از سر پا ایستادن های غیر ضروری اجتناب کنید.
  • از زور زدن های غیر ضروری دوری کنید.
  • بیضه ها را حتی الامکان سرد نگاه دارید و از جکوزی و آب گرم اجتناب نمائید.
  • مصرف سیگار را قطع کنید.
  • از انجام ورزش و فعالیتهای شدید بدنی تا 2 ماه بعد از عمل اجتناب کنید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4.1/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1898 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر بزرگوارآیا بعد از عمل هیدروسل هیچ دردی احساس میشود؟ درد ناشی از عمل و چقدر هست این درد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر نسرين سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    ‎سلام آقاي دكتر
    ‎من ٣١ سالمه مجرد و باكره هستم و مدت يكسال هستش كه براي ليزر مو زايد به مركزي ميرفتم كه متاسفانه از اونجا به زگيل مقعد دچار شدم من دو هفتست كه اين موضوع رو فهميدم دو يا سه ماه ديگه ميخام عقد كنم توو شهرستان خودم به دكتري مراجعه مردم و
    ‎ايشون به من گفتن شما نبايد تا يكسال ازدواج كنيد و من از استرس اين موضوع مريض شدم لطفا راهنماييم كنيد كه بايد چيكار كنم و اگه خدمتتون برسم طول درمانش چقدر طول ميكشه؟؟ و اينكه توو چه مرحله اي نياز به تيكه برداري و يا واكسن هستش؟؟ عكس زيگيل رو كه دكتر تشخيص دادن براتون فرستاد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد اينها را كرايو كنيد منعي براي ازدواج نداريد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      ٢٢٦٤٢٧٤٤
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوذر یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    سلام من چند وقت هست دونه های سفید زیر پوست التم در امده هیچ درد و خرشی هم نداره ولی خیلی زیاد هستن نگرانم کرده چند دونه زگیل تناسلی هم دارم ولی این دونه ها با اونا فرق دارن میترسم اینا هم زگیل باشن متاسفانه تو شهر ما متخصص پوست نیست پیش یه دکتر عمومی رفتم نمیدونت چی هستم ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      اگر بزرك شدند ازمايش پوستي دهيد
    2. تصویر کاربر ابوذر سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      خیر بیشتر از ۶ ماه هست که سایزشون تغیر نکرده
    3. تصویر کاربر ابوذر سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      روی دستم هم در امده چند وقته
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      فعلا درمان نميخواهد
    5. تصویر کاربر ابوذر سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      ممنون از پاسختون
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      تشكر
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    دفع سنگ کلیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام هر دو ساعت ليوان اب ونمك كم
  • تصویر کاربر مهلقا سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    با سلام.اقای دکتر چندماهه متوجه شدم سر مقعد زگیلهایی رشد کرده برای درمان اقدام کردم در طول یک ماه چهار بار کریو انجام دادم الان چند روزه پماد ایمی کیمود و قرص زینک مصرف میکنم ولی فعلا زیگیلها درمان نشده ایا درمان کریو و هر هفته انجام بدم؟ در حالی که ناحیه رشد زگیل به شدت درد داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد كرايو كنيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    سلام. آلت تناسلی من رو به پایین هست یعنی تقریبا از قسمت شروع آلت رو به پایین هست و حتما میخواهم عمل کنم. اما چیزی که هیچ جا درمورد آن صحبت نکردید هزینه تقریبی عمل هست. در نرخنامه وزارت نیز چیزی پیدا نکردم.من بیمه ندارم لذا باید آزاد هزینه کنم. من میخواهم حدود هزینه را بدانم. مثلا یک میلیون؟ پنج میلیون؟ ده میلیون؟ چون بنده شهرستان هستم و نمیتوانم حضوری مراجعه کنم لذا نرخ را به من بصورت تقریبی اعلام فرمایید. و اینکه عمل در مطب شما انجام میشود یا بیمارستان؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام عكسش وا بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام و عرض ادب
    من اهل اردبیل و 42 سال سن دارم . متاسفانه در سنین 25 تا 30 سالگی که اوایل استخدامم بود ادرارم را در مدتهای طولانی نگه میداشتم که بعدها برایم مشکلاتی در مثانه و دفع ادرار پیش آمد . بعد از تولد فرزند دومم در سال 1387 عمل وازکتومی انجام دادم . و بعد از آن بود که احساس میکردم بعد از دفع ادرار چند قطره ای ریزش ادرار دارم و نمازم اشکال دارد که به پزشک مراجعه کردم و تازه فهمیدم که حجمی از ادرار خالی نمیشودو به وازکتومی مربوط نیست . تا الان چهارتا متخصص عوض کرده ام . از سونوگرافیهای مختلف گرفته تا عکسهای رنگی و حتی عمل سیستوسکوپی انجام شده و داروهای مختلف هیچکدام نتیجه نداده . بعد از سیستوسکوپی که حدود 5-6 سال قبل بود ، گفتند هیچ چیز مشاهده نشد و دلیل مورد را عصبی عنوان کردند اما باز داروها نتیجه نداد . تا اینکه یک هفته قبل در سیستوگرافی جدید، مشخص شد که رفلاکس کلیه گرید 2 دارم و برایم باکلوفن 10 ، افلوکینول 200 و پروترال 0.4 تجویز نمود ( که در این پنج روز فشار دفع ادرام کمی بیشتر شده اما همچنان گرفتگی محسوسی در هنگام دفع دارم ). و همچنین تاکید نمود فرزندانم نیز سونوگرافی شوند . که در سونوگرافی دخترم نیز دیواره مثانه نامنظم بودو سونوگرافی خودم نیز حجم باقیمانده ادرار 170cc میباشد و واریکوسل نیز در دو طرف بیضه مشاهده شد و دردناک بودن اخیر آن ناحیه را سبب گردیده است . اکنون علاوه بر ناخوشی خود نگران مشکل فرزندم نیز هستم .
    از آنجا که پارسال تابستان علیرغم سفارش تلفنی یکی از منشیهایتان ( دختر خانم جوانی بودند ) در یکی از روزهای سه شنبه به مطبتان مراجعه نمودم و بعد از 6-7 ساعت انتظار بدلیل عدم امکان اسکانم و ... و خانم منشی بزرگتری که مجرب و سختگیر و قانون مداربودند امکان شرفیابی فراهم نگردید ، لطفا در صورت امکان محبت فرموده مرا راهنمایی فرمایید. در صورت صلاحدید و نیاز به معاینه ، در هر زمانی که تعیین فرمایید . حضورا در مطبتان حاضر خواهم شد . باسپاس فراوان و پوزش از بابت طولانی شدن شرح حالم . م .ص
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام در يك كلمه همه مشكلات شما وسواس وحساسيت بيش از حد است وگرنه سالميد
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر! آقای دکتر از دیروز عصر به دلیل آماده نبودن و انجام ناصحیح تمرین زیر شکم، درناحیه پایین ناف احساس درد خفیف به شکل تیر کشیدن دارم.بعد از انجام حرکت به مدت 4-5 دقیقه در همان ناحیه مقداری ورم ایجاد شد که از بین رفت. خواستم بپرسم این مربوط به فتق میشه و آیا مشکی قابل توجی وجود دارد؟ البته 2-3 روز هم رنگ ادرارم زرد پر رنگ شده که فکر می کنم به خاطر مصرف قرص ویتامینه. ممنون از شما استاد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام سونو كنيد از نظر فتق
  • تصویر کاربر ن دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    بنده 27 سالمه در ازمایش hpv که انجام دادم چندین نوع مثبت بود البته نوع 18 و 16 منفی بود دکتر زنان دارویی ندادند و فقط گفتند در صورت تمایل واکسن بزنم و عارضه ای در پوستم ندارم لطفا راهنمایی کنید واکسن را تایید میکنید و ایا راهی برای دفع ویروس هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر مرضیه سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1390 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    پسری 10 ساله دارم که متوجه توده ای مانند رگ های پیچ خورده در بیضه سمت چپ او شدم . با توضیحاتی که در صفحه شما خواندم متوجه واریکوسل شدم . آیا در این سن نیاز به جراحی دارد؟ آیا قابل درمان است؟ آیا می تواند فعالیت ورزشی انجام دهد؟
    هیچگونه درد یا تورمی ندارد. خواهشمندم راهنمایی کنید من خیلی نگران هستم. من ساکن آبادان هستم و دسترسی به پزشک حاذق در این شهر بسیار دشوار است .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      بايد سونو از بيضه بدهيد بفرستيد ببينم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 634 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز
    همسرم واریکوسل از نوع گرید 3 داشت و حدود 1 هفته است که جراحی واریکوسل انجام داده ، می خواستم از حضورتون بپرسم ببیمم ایا مصرف سیگار و تریاک عوارض واریکوسل رو تشدید میکنه یا نه ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله ضرر دارند
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 766 مشاهده پرسش
    با سلا م و خسته نباشید.
    همسرم سه ماه قبل عمل واریکوسل دو طرفه انجام داده و بعد از عمل قرص ال کارنتین مصرف میکند.در آزمایش اسپرمی که یک هفته قبل انجام داد نتیجه آزمایش اصلا تغییر نکرده.میخواستم بدونم نزدیکی بدون خارج شدن مایع منی در شب قبل از انجام آزمایش روی نتیجه تاثیر گذار بوده است ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب