اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

20 سوال شایع در مورد واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا واریکوسل می‌تواند باعث زودانزالی شود؟ این تنها یکی از ۲۰ سوال مهم و پرتکراری‌ست که در این مقاله به آن‌ها پاسخ داده‌ایم. اگر با درد بیضه، ناباروری، کاهش میل جنسی یا اختلال در عملکرد جنسی مواجه هستید و به دنبال پاسخی علمی، کامل و کاربردی درباره واریکوسل و عوارض آن می‌گردید، این مطلب را از دست ندهید. از علائم اولیه تا درمان قطعی و مراقبت‌های پس از جراحی، هرآنچه باید بدانید اینجاست!

عمل واریکوسل به دو روش لاپاراسکوپی و میکروسرجی انجام می شود. واریکوسل خفیف را می توان با دارو درمان کرد اما در مراحل بالاتر، نیاز به عمل واریکوسل است. در ادامه دکتر حسین کرمی به تمامی سوالات درباره واریکوسل و عمل واریکوسل پاسخ می دهد:

 

آیا واریکوسل باعث اختلال در نعوظ می شود؟

خیر، واریکوسل در اختلالات نعوظ هیچ نقشی ندارد.

تاثیر کووید 19 روی بیضه ها

سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل

با وجود اینکه در هیچ یک از موارد مراقبت های بعد از عمل واریکوسل به سیگار کشیدن اشاره نشده است و برخی از پزشکان معتقدند که سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل مشکلی ندارد، اما بعضی از تحقیقات نشان داده است که سیگار نقش منفی در روند بهبودی پس از عمل واریکوسل دارد. بنابراین، دانستن این امر می تواند بیماران تحت عمل واریکوسل را ترغیب به ترک سیگار کند. همچنین، تأثیرات منفی سیگار و واریکوسل روی ناباروری مردان امری ثابت شده می باشد.

آیا واریکوسل باعث ناباروری میشود

بله، واریکوسل می‌ تواند باعث ناباروری مردان شود، زیرا با گشاد شدن رگ‌ های اطراف بیضه دمای بیضه افزایش پیدا می‌ کند و این موضوع می‌ تواند باعث کاهش تعداد، تحرک و کیفیت اسپرم شود؛ با این حال همه مردان مبتلا به واریکوسل نابارور نمی‌شوند و بسیاری از آن‌ها بدون مشکل صاحب فرزند می‌ شوند، اما در مواردی که واریکوسل شدید باشد یا در آزمایش اسپرم اختلال دیده شود، احتمال تأثیر منفی آن بر باروری بیشتر است.

علت کم شدن اسپرم بعد از عمل واریکوسل

کم شدن تعداد اسپرم بعد از عمل واریکوسل معمولاً موقتی است و می‌تواند به دلیل التهاب و استرس جراحی روی بیضه، اختلال گذرای خون‌رسانی، یا واکنش طبیعی بافت بیضه به ترمیم رخ دهد؛

همچنین تا چند ماه پس از عمل، چرخه تولید اسپرم (حدود ۷۰ تا ۹۰ روز) هنوز کامل نشده و به همین دلیل ممکن است آزمایش اسپرم در هفته‌ ها یا ماه‌ های اول بدتر از قبل دیده شود، اما در اغلب موارد با گذشت ۳ تا ۶ ماه تعداد و کیفیت اسپرم به‌تدریج بهبود پیدا می‌ کند، مگر اینکه آسیب زمینه‌ ای بیضه یا عارضه نادری حین عمل وجود داشته باشد.

ترس از جراحی واریکوسل

ترس از عمل واریکوسل طبیعی است؟

بله، ترس از عمل واریکوسل کاملاً طبیعی است. بیشتر افراد قبل از هر نوع جراحی حتی جراحی‌های ساده دچار اضطراب می‌ شوند، به‌ خصوص وقتی موضوع به بیضه و باروری مربوط باشد.

 این ترس معمولاً به‌ دلیل نگرانی از درد، بیهوشی، نتیجه عمل یا تأثیر آن بر قدرت جنسی و باروری است، در حالی‌که عمل واریکوسل معمولاً کم‌ خطر، کوتاه‌ مدت و با دوره نقاهت نسبتاً ساده است و در اغلب موارد بدون عارضه جدی انجام می‌ شود. آگاهی دقیق از روند عمل، صحبت با پزشک و دانستن اینکه این احساس بین بیماران بسیار شایع است، می‌ تواند اضطراب را تا حد زیادی کاهش دهد.

آیا عمل واریکوسل سخته؟

امروزه عمل میکروسکوپی واریکوسل به کمک یک برش یک سانتی متری و به کمک میکروسکوپ انجام می شود که میزان خطر و سختی عمل را بسیار کاهش داده است. هر چه دقت و تبحر متخصص ارولوژی بیشتر باشد، سختی عمل واریکوسل کمتر است.

آیا واریکوسل باعث زود انزالی میشود؟

خیر، دو موضوع کاملاً جداگانه هستند و هیچ ارتباطی با هم ندارند بنابراین تاثیر واریکوسل بر زود انزالی به اثبات نرسیده است.

 

عمل واریکوسل چگونه است؟

عمل لاپاراسکوپی و میکروسرجی دو روش برتر جراحی واریکوسل هستند که بسته به مهارت جراحی و انتخاب بیمار برای جراحی انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند.

در تجربیات من به علت دید بهتر و بزرگنمائی رگ در لاپاراسکوپی و از طرفی با توجه به اینکه رگهای واریس بیضه در بالای کانال و شکم تبدیل به یک رگ می شوند و آن رگ به راحتی با لاپاراسکوپی قطع می شود و از طرفی به خاطر عدم برش جراحی شکمی و زیبائی عمل و درد کمتر و بدون بستری بودن عمل، اینجانب لاپاراسکوپی را ارجح می دانم.

جنب شدن بعد از عمل واریکوسل

 شما یک روز بعد از عمل واریکوسل می توانید فعالیت جنسی داشته باشید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تنا ممکن است به خاطر عمل واریکوسل، هنوز مقداری درد و ورم وجود داشته باشد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

 

درمان واریکوسل با دارو شامل واری

کوسل نوع خفیف می شود. برای درجات بالاتر جواب منفی است.

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریکوسل اغلب هیچ علامتی ندارد و گهگاهی باعث ایجاد درد در بیضه می شود و در موارد شدید باعث کوچکی بیضه نیز می گردد.

معاینه بیضه ها با دست

به علت در دسترس بودن بیضه ها، بهترین و قطعی ترین روش تشخیص واریکوسل معاینه با دست و توسط جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد. سونوگرافی رنگی دومین وسیله تشخیص است.

هزینه عمل واریکوسل چقدر است؟

هزینه عمل واریکوسل بسته به نوع بیمه و بیمارستان دولتی و یا خصوصی متفاوت است. هزینه عمل واریکوسل با بیمه در بیمارستان خصوصی نزدیک به 300 هزار تومان است. برای دانستن قیمت انواع جراحی واریکوسل در سال 97 بر روی هزینه عمل واریکوسل کلیک کنید. 

آیا عمل واریکوسل نیاز به بستری شبانه دارد؟

خیر، اغلب با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی ضعیف انجام و بیمار 4 ساعت بعد از عمل مرخص می شود.

ورزش و واریکوسل

ورزش و واریکوسل

ورزشهای سنگین و بدن سازی ممکن است با فشار روی رگهای بیضه که زمینه واریکوسل را دارند، آن را تشدید نمایند؛ ولی عموماً ورزش باعث ایجاد واریکوسل نمی شود.

 

 آیا بین مقدار مایع منی و واریکوسل ارتباطی وجود دارد؟

خیر، هیچ ارتباطی بین حجم مایع منی و واریکوسل نیست.

آیا واریکوسل باعث سقط زودرس می شود؟

خیر، هیچ ارتباطی وجود ندارد.

 چرا واریکوسل باعث نازائی فرد می شود؟

واریکوسل باعث می شود که نطفه های مرد اختلال پیدا کند که عبارتند از :

  • تعداد اسپرم ها کاهش پیدا می کند.
  • حرکتشان کم می شود.
  • شکل های اسپرم غیرطبیعی می شود و در نهایت باعث ناباروری مردان می گردد.
 

آیا ورم بیضه بعد از عمل دلیل عود بیماری است؟

خیر، ممکن است به علت بسته شدن رگها حین عمل در معاینه بعد از عمل رگها گشادترنیز بشوند که دلیل عود نیست و گشادی رگها بعد از عمل از بین نمی رود.

واریکوسل و طول آلت تناسلی مرد

واریکوسل هیچ اثری روی طول و اندازه آلت تناسلی مرد ندارد.

هرآنچه باید در رابطه با سلامت آلت تناسلی بدانید

آیا عمل واریکوسل 100 درصد باعث درمان می شود؟

خیر، عمل واریکوسل در مقایسه با درمان داروئی که فقط 5 درصد مؤثر است، 50-60 درصد باعث بهبودی اسپرم می شود که در مقایسه با درمان داروئی 10 برابر می باشد.

طول درمان عمل واریکوسل چقدر است؟

6 ماه بعد از عمل بهترین زمان بررسی نتیجه عمل می باشد که با آزمایش جدید اسپرم مشخص می شود.

برای پیشگیری از عود مجدد واریکوسل چه باید کرد؟

  • از سر پا ایستادن های غیر ضروری اجتناب کنید.
  • از زور زدن های غیر ضروری دوری کنید.
  • بیضه ها را حتی الامکان سرد نگاه دارید و از جکوزی و آب گرم اجتناب نمائید.
  • مصرف سیگار را قطع کنید.
  • از انجام ورزش و فعالیتهای شدید بدنی تا 2 ماه بعد از عمل اجتناب کنید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4.1/5 - (101 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر..من حدودا ۱.۵ سال هستش که برای بچه دار شدن تلاش میکنم ولی بی نتیجه هست.. پیش دکتر رفتم که سونو خواستن و نرمال بود ولی گفتن داری و باید عمل بشه..
    ازمایش اسپرم هم دادم و چنتا دارو هم برای تقویت اسپرم استفاده کردم و مجدد ۴ ماه بعدش آزمایش دادم خیلی نتایجه بهتر شد.. به نظر شما با سونو نرمال و تاثیر دارو( برخی میگن اگه واریکوسل داشته باشی دارویی روی اسپرم تاثیر نمیزاره) من واریکوسل دارم و نیاز به عمل؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      باید ای وی اف کنید
  • تصویر کاربر مالی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    باسلام و دست خوش ازجناب پروفسور کرمی.که بعدازخداامیدملت ایران هستند.من۵۳ساله.۳۰ماه قبل باتشخیص پزشک معالج(که متاسفانه ازایران رفتندآمریکا.)وباانحام آزمایشات وسونوگرافی وسیستوسکپی.سایزپرستات۵۳ وخوشخیم بود.وبمدت دوسال مصرف کپسول تامسولسین هگزال وباسونوگرافی وآزمایشات درهرسال۳مرتبه تااینکه سایزرسیدبه۲۶ومتاسفانه مصرف این کپسول میل جنسی مرابشدت کاهش داد تااینکه دیگربه مزشکم دسترسی نداشتم ازطریق اینارنت تمتم سونووآزمایشات وسیستوسکپی رافرستادم واسه یک فوق تخصص محترم که نامش یادم نیست وایشان گفتن.بجای کپسول تامسولسین.هرشب یکعددقرص ترازوسین ۲ ویکعددپرازوسین ۱ میلی وعرصبح یکعددترازوسین ۲ میل کنم.وحدود۸ماهه که این دستورراانجام میدهم ومشکل پرستاتم و میل جنسیم ۹۰درصدبهبود یافته اما جندروزیست که هنگام بلندشدن اززمین یابیدارشدن ازخواب سرگیجه وبطوری که تعادل حفظ راکمتر دارم.وحس میکنم فشارم نوسان پیدا کرده لذا ازجنابعالی دراینخصوص تجویزوراهنمایی خواستم لطفا درحدامکان پاسخ دهید.ان شاالله خداوندعلی اعلا سایه جنابعالی رابرسرملت همیشه حفظ فرماید اراوتمتدشماهستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      اثر همه داروها بکی است وفرقی زیاد با هم ندارند برای جلو گیری از افت فشار تامسولوسین بهتر است
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    باسلام ضمن تشکر ازوقتی که برای جواب سوالهای مریضهائی که دسترسی به جنابعالی ندارند
    بنده 62سالمه وحدودیک سالی میشود که امنیک مصرف میکنم که اخیرا درانزال دچارمشکل شده واز لذات وکیفیت آن محروم گشته ام آیا راه چاره ای هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      این عارضه دارو است با قطع خوب میشود
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    با سلام . یک توده ۲۹ در ۳۱ میلیمتر در قسمت پایین کلیه راست پدر من دیده شده در سی تی اسکن که RLL هست نوعش می خواستم بفرمایید ایا بدخیم هست و برداشتن کل کلیه لازم است ؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      جناب دکتر منتظرم و نگران
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      ربیپورت اسکن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      بایهر هر ۶ ماه سونو کنید
    4. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      جناب دکتر یعنی نباید خارج شه توده ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      بیایید حضوری صحبت کنیم ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰ بفرمایید برای عمل دکتر گفته
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      سماره را بفرستید تماس بگیرم
    7. تصویر کاربر علی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      من از محمود اباد مازندران هستم جناب دکتر 09901064430
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 638 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام خدمت اقای دکتر :
    پسرم 14 سالشه . در زمان بچگی که ختنه شده . بعلت بریده شدن نوک الت توسط حلقه بسته شده. دچار زائده یا به عبارتی گوشت اضافه شده . حال میخاستم ببینم با عمل جراحی میشه زائده رو ترمیم کرد. وبعد از جراحی عوارضی رو در پی نخواهد داشت.
    سه تصویر نیز ارسال شده است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      با مراجعه به بیمرستانهای فوق تخصصی جراحی اطفال اقدام کنید
  • تصویر کاربر تفسیر سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    نمونه آزمایش اسپرم ب صورت عکس میفرستم لطفا راهنمایی کنید. فقط این آزمایش قبل از جراحی واریکوسل چپ بوده. یعنی صبح آزمایش دادم بعدازظهر ظهر عمل کردم. ششم عمل کردم..... ب طور کامل شرح دهید. چ دارویی. چ غذایی و چکارهایی باید بکنم؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر شیوا سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .من در اینترنت زیاد خوندم که قرمزی یا زخم یا ... باشه تو دهان احتمال داره سرطان دهان باشه.و خیلی دهانمو‌ چک میکنم. قبلا هم دندان عقلمو‌ چندسال پیش چون نهفته بود جراحی کردم .حالا این قرمزی‌ که روی لثه ام هستش‌ عادی هستش‌ یا این که خطرناک هستش؟؟ممنون میشم جواب بدین .بهترین دندانپزشک‌ شهرمون نوبت بهم خیلی دیر داده و ذهنم خیلی درگیر هستش.ممنون میشم اگه جواب منو بدین .خیلی نگرانم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      از نظر من زگیل نیست
  • تصویر کاربر مريم سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخير
    اقاي دكتر خانمي 5٧ ساله و مجرد هستم از زمان جواني تا حالا كه الان خيلي بيشتر شده وقتي برأي دستشويي و حمام ميروم در آنجا با يك بار إدرار تخليه نميشود ابتدا به طور عادي إدرار بدون سوزش تخليه ميشود ولي باز احساس ميكنم كه مثانه خالي نيست تقريبا ١٠ بار در دستشويي يا زير دوش تكرر إدرار به مقدار كم مي أيد خصوصا با تغييير گرم و سرد شدن همينطور إدرار ادامه دارد ولي وقتي از حموم و از دسشويي بيرون مي ايم تا چند ساعت إدرار ندارم و من در طول روزبخاطر مشكل وسواس فكري ٢ بار به دسشويي ميروم و يك ساعت طول ميكشد قبل از 5٠ سالگي به دليل بيماري زنان فكر ميكردم برأي آن است ولي در حال حاظر هيچ تغيري ايجاد نشده و الان بيماري تنگي شديد كانال نخاع و ديسك كمر هم دارم و الان تكرر أدرارم بيشتر شده لطفا دليل و رَآه حل اين مشكل چيست؟؟؟؟و چه مراحلي بايد طي شود؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام باید نوار مثانه بگیرید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر .. دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام.من 2 سال پیش واکسن 3گانه زدم.با دختری اشنا شدم.7ماه سکس داشتم و بعد از آ مایشی که داد فهمیدم تایپ 16 داره و قطع رابطه کردم.میخوام بدونم من الان تایپ 16 دارم و نمیتونم با کسی دیگه سکس داشته باشم ؟خیلی برام مهمه کسی رو آلوده نکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      باید از مزدیک با نور معاینه کنم
  • تصویر کاربر سحر سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1354 مشاهده پرسش
    باسلام دکتر ، من و همسرم تازه ازدواج کردیم و خیلی هم اطلاعاتمون خوب نیست
    چند مدل کاندوم گرفتیم، که یکیش تاخیری بوده ظاهرن ، بعد از چند لحظه الت بی حس شد و خوابید... ارضا شدند اما حس نمیکردند، دخول هم انجام شد اما سر و بی حس شده بود
    الان 24 ساعت میگذره اما همچنان بی حس و سر هست کاملا، نگران شدیم
    1. تصویر کاربر سحر دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      پس جرا جواب نمیدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      نگران نباش اثر کاندوم موقتی است بهتر است از تاخیری استفاده نکنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 643 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز
    همسرم واریکوسل از نوع گرید 3 داشت و حدود 1 هفته است که جراحی واریکوسل انجام داده ، می خواستم از حضورتون بپرسم ببیمم ایا مصرف سیگار و تریاک عوارض واریکوسل رو تشدید میکنه یا نه ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله ضرر دارند
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 775 مشاهده پرسش
    با سلا م و خسته نباشید.
    همسرم سه ماه قبل عمل واریکوسل دو طرفه انجام داده و بعد از عمل قرص ال کارنتین مصرف میکند.در آزمایش اسپرمی که یک هفته قبل انجام داد نتیجه آزمایش اصلا تغییر نکرده.میخواستم بدونم نزدیکی بدون خارج شدن مایع منی در شب قبل از انجام آزمایش روی نتیجه تاثیر گذار بوده است ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب