اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

20 سوال شایع در مورد واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا واریکوسل می‌تواند باعث زودانزالی شود؟ این تنها یکی از ۲۰ سوال مهم و پرتکراری‌ست که در این مقاله به آن‌ها پاسخ داده‌ایم. اگر با درد بیضه، ناباروری، کاهش میل جنسی یا اختلال در عملکرد جنسی مواجه هستید و به دنبال پاسخی علمی، کامل و کاربردی درباره واریکوسل و عوارض آن می‌گردید، این مطلب را از دست ندهید. از علائم اولیه تا درمان قطعی و مراقبت‌های پس از جراحی، هرآنچه باید بدانید اینجاست!

عمل واریکوسل به دو روش لاپاراسکوپی و میکروسرجی انجام می شود. واریکوسل خفیف را می توان با دارو درمان کرد اما در مراحل بالاتر، نیاز به عمل واریکوسل است. در ادامه دکتر حسین کرمی به تمامی سوالات درباره واریکوسل و عمل واریکوسل پاسخ می دهد:

 

آیا واریکوسل باعث اختلال در نعوظ می شود؟

خیر، واریکوسل در اختلالات نعوظ هیچ نقشی ندارد.

تاثیر کووید 19 روی بیضه ها

سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل

با وجود اینکه در هیچ یک از موارد مراقبت های بعد از عمل واریکوسل به سیگار کشیدن اشاره نشده است و برخی از پزشکان معتقدند که سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل مشکلی ندارد، اما بعضی از تحقیقات نشان داده است که سیگار نقش منفی در روند بهبودی پس از عمل واریکوسل دارد. بنابراین، دانستن این امر می تواند بیماران تحت عمل واریکوسل را ترغیب به ترک سیگار کند. همچنین، تأثیرات منفی سیگار و واریکوسل روی ناباروری مردان امری ثابت شده می باشد.

آیا واریکوسل باعث ناباروری میشود

بله، واریکوسل می‌ تواند باعث ناباروری مردان شود، زیرا با گشاد شدن رگ‌ های اطراف بیضه دمای بیضه افزایش پیدا می‌ کند و این موضوع می‌ تواند باعث کاهش تعداد، تحرک و کیفیت اسپرم شود؛ با این حال همه مردان مبتلا به واریکوسل نابارور نمی‌شوند و بسیاری از آن‌ها بدون مشکل صاحب فرزند می‌ شوند، اما در مواردی که واریکوسل شدید باشد یا در آزمایش اسپرم اختلال دیده شود، احتمال تأثیر منفی آن بر باروری بیشتر است.

علت کم شدن اسپرم بعد از عمل واریکوسل

کم شدن تعداد اسپرم بعد از عمل واریکوسل معمولاً موقتی است و می‌تواند به دلیل التهاب و استرس جراحی روی بیضه، اختلال گذرای خون‌رسانی، یا واکنش طبیعی بافت بیضه به ترمیم رخ دهد؛

همچنین تا چند ماه پس از عمل، چرخه تولید اسپرم (حدود ۷۰ تا ۹۰ روز) هنوز کامل نشده و به همین دلیل ممکن است آزمایش اسپرم در هفته‌ ها یا ماه‌ های اول بدتر از قبل دیده شود، اما در اغلب موارد با گذشت ۳ تا ۶ ماه تعداد و کیفیت اسپرم به‌تدریج بهبود پیدا می‌ کند، مگر اینکه آسیب زمینه‌ ای بیضه یا عارضه نادری حین عمل وجود داشته باشد.

ترس از جراحی واریکوسل

ترس از عمل واریکوسل طبیعی است؟

بله، ترس از عمل واریکوسل کاملاً طبیعی است. بیشتر افراد قبل از هر نوع جراحی حتی جراحی‌های ساده دچار اضطراب می‌ شوند، به‌ خصوص وقتی موضوع به بیضه و باروری مربوط باشد.

 این ترس معمولاً به‌ دلیل نگرانی از درد، بیهوشی، نتیجه عمل یا تأثیر آن بر قدرت جنسی و باروری است، در حالی‌که عمل واریکوسل معمولاً کم‌ خطر، کوتاه‌ مدت و با دوره نقاهت نسبتاً ساده است و در اغلب موارد بدون عارضه جدی انجام می‌ شود. آگاهی دقیق از روند عمل، صحبت با پزشک و دانستن اینکه این احساس بین بیماران بسیار شایع است، می‌ تواند اضطراب را تا حد زیادی کاهش دهد.

آیا عمل واریکوسل سخته؟

امروزه عمل میکروسکوپی واریکوسل به کمک یک برش یک سانتی متری و به کمک میکروسکوپ انجام می شود که میزان خطر و سختی عمل را بسیار کاهش داده است. هر چه دقت و تبحر متخصص ارولوژی بیشتر باشد، سختی عمل واریکوسل کمتر است.

آیا واریکوسل باعث زود انزالی میشود؟

خیر، دو موضوع کاملاً جداگانه هستند و هیچ ارتباطی با هم ندارند بنابراین تاثیر واریکوسل بر زود انزالی به اثبات نرسیده است.

 

عمل واریکوسل چگونه است؟

عمل لاپاراسکوپی و میکروسرجی دو روش برتر جراحی واریکوسل هستند که بسته به مهارت جراحی و انتخاب بیمار برای جراحی انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند.

در تجربیات من به علت دید بهتر و بزرگنمائی رگ در لاپاراسکوپی و از طرفی با توجه به اینکه رگهای واریس بیضه در بالای کانال و شکم تبدیل به یک رگ می شوند و آن رگ به راحتی با لاپاراسکوپی قطع می شود و از طرفی به خاطر عدم برش جراحی شکمی و زیبائی عمل و درد کمتر و بدون بستری بودن عمل، اینجانب لاپاراسکوپی را ارجح می دانم.

جنب شدن بعد از عمل واریکوسل

 شما یک روز بعد از عمل واریکوسل می توانید فعالیت جنسی داشته باشید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تنا ممکن است به خاطر عمل واریکوسل، هنوز مقداری درد و ورم وجود داشته باشد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

 

درمان واریکوسل با دارو شامل واری

کوسل نوع خفیف می شود. برای درجات بالاتر جواب منفی است.

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریکوسل اغلب هیچ علامتی ندارد و گهگاهی باعث ایجاد درد در بیضه می شود و در موارد شدید باعث کوچکی بیضه نیز می گردد.

معاینه بیضه ها با دست

به علت در دسترس بودن بیضه ها، بهترین و قطعی ترین روش تشخیص واریکوسل معاینه با دست و توسط جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد. سونوگرافی رنگی دومین وسیله تشخیص است.

هزینه عمل واریکوسل چقدر است؟

هزینه عمل واریکوسل بسته به نوع بیمه و بیمارستان دولتی و یا خصوصی متفاوت است. هزینه عمل واریکوسل با بیمه در بیمارستان خصوصی نزدیک به 300 هزار تومان است. برای دانستن قیمت انواع جراحی واریکوسل در سال 97 بر روی هزینه عمل واریکوسل کلیک کنید. 

آیا عمل واریکوسل نیاز به بستری شبانه دارد؟

خیر، اغلب با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی ضعیف انجام و بیمار 4 ساعت بعد از عمل مرخص می شود.

ورزش و واریکوسل

ورزش و واریکوسل

ورزشهای سنگین و بدن سازی ممکن است با فشار روی رگهای بیضه که زمینه واریکوسل را دارند، آن را تشدید نمایند؛ ولی عموماً ورزش باعث ایجاد واریکوسل نمی شود.

 

 آیا بین مقدار مایع منی و واریکوسل ارتباطی وجود دارد؟

خیر، هیچ ارتباطی بین حجم مایع منی و واریکوسل نیست.

آیا واریکوسل باعث سقط زودرس می شود؟

خیر، هیچ ارتباطی وجود ندارد.

 چرا واریکوسل باعث نازائی فرد می شود؟

واریکوسل باعث می شود که نطفه های مرد اختلال پیدا کند که عبارتند از :

  • تعداد اسپرم ها کاهش پیدا می کند.
  • حرکتشان کم می شود.
  • شکل های اسپرم غیرطبیعی می شود و در نهایت باعث ناباروری مردان می گردد.
 

آیا ورم بیضه بعد از عمل دلیل عود بیماری است؟

خیر، ممکن است به علت بسته شدن رگها حین عمل در معاینه بعد از عمل رگها گشادترنیز بشوند که دلیل عود نیست و گشادی رگها بعد از عمل از بین نمی رود.

واریکوسل و طول آلت تناسلی مرد

واریکوسل هیچ اثری روی طول و اندازه آلت تناسلی مرد ندارد.

هرآنچه باید در رابطه با سلامت آلت تناسلی بدانید

آیا عمل واریکوسل 100 درصد باعث درمان می شود؟

خیر، عمل واریکوسل در مقایسه با درمان داروئی که فقط 5 درصد مؤثر است، 50-60 درصد باعث بهبودی اسپرم می شود که در مقایسه با درمان داروئی 10 برابر می باشد.

طول درمان عمل واریکوسل چقدر است؟

6 ماه بعد از عمل بهترین زمان بررسی نتیجه عمل می باشد که با آزمایش جدید اسپرم مشخص می شود.

برای پیشگیری از عود مجدد واریکوسل چه باید کرد؟

  • از سر پا ایستادن های غیر ضروری اجتناب کنید.
  • از زور زدن های غیر ضروری دوری کنید.
  • بیضه ها را حتی الامکان سرد نگاه دارید و از جکوزی و آب گرم اجتناب نمائید.
  • مصرف سیگار را قطع کنید.
  • از انجام ورزش و فعالیتهای شدید بدنی تا 2 ماه بعد از عمل اجتناب کنید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4.1/5 - (101 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محسن شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر این ازمایش اسپرم بنده هست. ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید قصد پدر شدن دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من نرمال است
  • تصویر کاربر pari شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب زنی 61 ساله هستم که با دردهای مکرر کلیه سمت راست و خون در ادرار به پزشک مراجعه نمودم و پس از آزمایش و مشخص شدن خون در ادرار، پزشک، سیستوسکوپی تجویز نمودند.
    سوالم اینه آیا این عمل نیاز به بی هوشی داره؟ و چه عوارضی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      سیستوسکپی سرپایی ونیاز به بیهوشی مدارد
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر این نقطه های سفید زگیل هستن با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      نه اینها زگیل نیستند
  • تصویر کاربر نوید شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید بنده 48سال سن دارم مدت دو سالی هستی بی میلی شدید به نزدیکی دارم هیچ دکتری هم نرفتم بارعرض پوزش دوهفته پیش متوجه شدم قسمتی از آلتم فرورفتگی داره قبلا این صورت نبود به اندازه دو سانت بعداز این که آلتم سیخ میشه اون قسمت ی حالت چاله کوچیکی شده نمیدونم به چه پزشکی مراجعه کنم هم برای بی میلی وهم برای فرو رفتگی آلتم ممنونم آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر زاهدی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر،دو عدد غده کوچک در زیر آلت من نزدیک بیضه ها بوجود آمده میخواهم بدانم زگیل هست یا چیز دیگه و راه درمان چیست؟
    1. تصویر کاربر زاهدی یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسها پیوست شد
    2. تصویر کاربر زاهدی یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس ارسال شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      این زگیل واضح است ودرمان ان کرایو میباشد
    4. تصویر کاربر زاهدی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      چقدر زمان میبره درمان؟ و هزینه ش چقدر میشه؟ و نیاز به استراحت داره؟
    5. تصویر کاربر زاهدی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      من ساکن اهواز هستم اینجا انجام بدم یا تهران؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      02122642744
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر.دکتر دوست پسرم زگیل تناسلی دارد و من یکبار باهاشون سکس دهانی داشتم، آیا امکان دارد که ویروس به من هم منتقل شده باشد؟
    البته من بعد دوهفته به پزشک زنان مراجعه کردم و از بزاق دهانم آزمایش انجام شد و نتیجه منفی بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      پس ندارید
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    الان خانم 25ساله هستم که به علت عفونت ادراری در خردسالی، کلیه راست من کوچکتر از اندازه طبیعی هست و بار اون روی کلیه چپ منه. حضوری که خدمتتون اومدم گفتید مشکلی نیست و زندگی من عادیه.
    سال گذشته 24آبان 97 باردار بودم و کراتینین خون من 1.1 بود. متاسفانه در اسفند دچار سقط شدم و در 22فروردین 98 کراتینین خون من 1.23 بود. در 16آبان 98 هم این عدد به 1.28 رسید.
    در حال حاضر قصد باردار شدن دارم. ولی نمیدونم این عدد کراتینین مشکلی ایجاد میکنه یاخیر. یکی از متخصصان کلیه گفتن میتونم باردار بشم ولی باید تحت نظر باشم. ولی برخی میگن باید صبر کنم که با تغییر رژیم غذایی، سطح کراتینین خونم استاندار بشه و بعد اقدام کنم.
    سوال من اینه که آیا با این شرایط میتونم اقدام به بارداری کنم؟ اگر بله، چه مسائلی را باید رعایت کنم؟
    اگر خیر هم تا چه زمانی باید صبر کنم و آیا اصلاح تغذیه کافیه یا اقدام درمانی خاصی باید انجام بدم؟ نتایج آزمایش، نمودار سطح کراتینین در این یکسال و آخرین سونوگرافی رو براتون ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      با دکتر نفرولوگ مساوره کنید تا کراتی نین خوب نشود اقدام نکن
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 785 مشاهده پرسش
    سنگ 8*4 میلی رو با بالا و پایین پریدن دفع کردم و الان سنگ در حالب گیر کرده و کلیه سمت‌ راست متورم شده، برای اینکه سنگ به مثانه بیاد و دفع بشه چکار باید کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      باید سریع عمل سرپایی TULکنید فیلم من را ببینید تماس02122642744
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 722 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده تکرر ادرار دارم یعنی روزی 8 بار میرم دستشویی شاید بیشتر یا بعضی مواقع کمتر همه چیز انجام دادم سالم بودم.تا اینکه برا خدمت اعزام کزدم و کمیسون گفت باید نوار مثانه انجام بد ینوا مثانه که انجام دادم.دکتر اولی گفت که نوار مثانه سالم نبود ولی راضی نشد به من بگه که چه مشکلی دارم.گفت که شورای پزشکی تصمیم میگیره.تا اینکه بعد از 10 روز برام پیام اومد و رفتم نظام وظیفه و 3 تا دکتر بودن.بعد از 2 ساعت اسم ها رو خوندن ومن رو معاف از رزم کردن.دز حالی که از تکرر ادرار شکایت میکنم.الان ممنون میشم نوار مثانه رو بررسی کنید.عکس هاشو هم فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      بله مثانه مشکل دارد درمانش کاهش مصرف مایعات وتمرین افزایش تدریجی فواصل ادراری است
    2. تصویر کاربر رضا شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      نظام وظیفه اهواز میگه مشکل نداره.نوار مثانت سالمه.اما دکتر اول گفت مشکل داره و از نظر من معافی .ولی بقیه دکتر ها راضی نشدن معافم کنن و گفتن که مشکل نداری من بهشون گفت م که روزی 10 بار میرم دستشویی و نمکیتونم خودم را کنترل کنم.میگن به ما ربطی نداره.اقای دکتر دارویی چیزی نیست مصرف کنم که دیگه انقد ادرار نکنم.حتب تو ماه رمضون هم میرم دستشویی ولی ادرارم کمه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      من کمکی نمیتوانم بکنم باید با انجا حل کنید
    4. تصویر کاربر رضا جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      خوب سوال اخرم اینه که من هر دو ساعت یا سه ساعت میرم دستشویی .ولی موقعی که دکتر نوارمثانه را دید.گفت زیاد شدید نیست.نظر شما چی هست؟؟؟

      موقعی هم که تو بیمارستان ازمایش نوار مثانه گرفتن.دکتر مثانم را خیلی پر کرد طوری که احساس درد شدید کردم و التماس کردم که فقط دستگاه رو متوقف کنه.ولی متوقف نکرد.طوری مثانم رو پر کزد که هنگام تخلیه باید فشار بدم تا اب تخلیه بشه.به نظر شما کار اشتباهی نکرد؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      تمرین کنید فواصل ادراری را زیاد کنید
    6. تصویر کاربر رضا شنبه ۲۳ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      اقای دکتر من میگم دکتر میگه طبق نوار مثانه تکرر ادرارت شدید نیست در صورتی که من روزانه بالای 10 بار میرم دستشویی .الان نظر شما طبق نوار مثانه چی هست ؟؟ شدید یا نه زیاد شدید نیست؟؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
    8. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      اقای دکتر.موقعی که استرس میگیرم هر 10 دقیقه میرم دستشویی یعنی دفعات ادرار خیلی زیاد میشه.این استرس ربطی به مثانه داره؟؟
    9. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
    10. نمایش سایر 8 پاسخ
  • تصویر کاربر جلاا شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام در رابطه با سرطان پروستات که متاسفانه کل پروستات را گرفته و در اسکن استخوان نیز اطلاعاتی نوشته شده وقت ویزیت میخواستم و راه های درمان سرطان پروستات بدون جراحی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      در این مرحله درمان هورمون درمانی ورادیو تراپی است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 642 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز
    همسرم واریکوسل از نوع گرید 3 داشت و حدود 1 هفته است که جراحی واریکوسل انجام داده ، می خواستم از حضورتون بپرسم ببیمم ایا مصرف سیگار و تریاک عوارض واریکوسل رو تشدید میکنه یا نه ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله ضرر دارند
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 773 مشاهده پرسش
    با سلا م و خسته نباشید.
    همسرم سه ماه قبل عمل واریکوسل دو طرفه انجام داده و بعد از عمل قرص ال کارنتین مصرف میکند.در آزمایش اسپرمی که یک هفته قبل انجام داد نتیجه آزمایش اصلا تغییر نکرده.میخواستم بدونم نزدیکی بدون خارج شدن مایع منی در شب قبل از انجام آزمایش روی نتیجه تاثیر گذار بوده است ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب