20 سوال شایع در مورد واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

عمل واریکوسل به دو روش لاپاراسکوپی و میکروسرجی انجام می شود. واریکوسل خفیف را می توان با دارو درمان کرد اما در مراحل بالاتر، نیاز به عمل واریکوسل است. در ادامه دکتر حسین کرمی به تمامی سوالات درباره واریکوسل و عمل واریکوسل پاسخ می دهد:

آیا واریکوسل باعث اختلال در نعوظ می شود؟

خیر، واریکوسل در اختلالات نعوظ هیچ نقشی ندارد.

تاثیر کووید 19 روی بیضه ها

آیا عمل واریکوسل سخته؟

امروزه عمل واریکوسل به روش میکروسرجری به کمک یک برش یک سانتی متری و به کمک میکروسکوپ انجام می شود که میزان خطر و سختی عمل را بسیار کاهش داده است. هر چه دقت و تبحر متخصص ارولوژی بیشتر باشد، سختی عمل واریکوسل کمتر است.

آیا واریکوسل باعث زود انزالی میشود؟

خیر، دو موضوع کاملاً جداگانه هستند و هیچ ارتباطی با هم ندارند بنابراین تاثیر واریکوسل بر زود انزالی به اثبات نرسیده است.

عمل واریکوسل چگونه است؟

عمل لاپاراسکوپی و میکروسرجی دو روش برتر جراحی واریکوسل هستند که بسته به مهارت جراحی و انتخاب بیمار برای جراحی انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند.

در تجربیات من به علت دید بهتر و بزرگنمائی رگ در لاپاراسکوپی و از طرفی با توجه به اینکه رگهای واریس بیضه در بالای کانال و شکم تبدیل به یک رگ می شوند و آن رگ به راحتی با لاپاراسکوپی قطع می شود و از طرفی به خاطر عدم برش جراحی شکمی و زیبائی عمل و درد کمتر و بدون بستری بودن عمل، اینجانب لاپاراسکوپی را ارجح می دانم.

جنب شدن بعد از عمل واریکوسل

 شما یک روز بعد از عمل واریکوسل می توانید فعالیت جنسی داشته باشید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تنا ممکن است به خاطر عمل واریکوسل، هنوز مقداری درد و ورم وجود داشته باشد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

درمان واریکوسل با دارو شامل واریکوسل نوع خفیف می شود. برای درجات بالاتر جواب منفی است.

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریکوسل اغلب هیچ علامتی ندارد و گهگاهی باعث ایجاد درد در بیضه می شود و در موارد شدید باعث کوچکی بیضه نیز می گردد.

معاینه بیضه ها با دست

به علت در دسترس بودن بیضه ها، بهترین و قطعی ترین روش تشخیص واریکوسل معاینه با دست و توسط جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد. سونوگرافی رنگی دومین وسیله تشخیص است.

هزینه عمل واریکوسل چقدر است؟

هزینه عمل واریکوسل بسته به نوع بیمه و بیمارستان دولتی و یا خصوصی متفاوت است. هزینه عمل واریکوسل با بیمه در بیمارستان خصوصی نزدیک به 300 هزار تومان است. برای دانستن قیمت انواع جراحی واریکوسل در سال 97 بر روی هزینه عمل واریکوسل کلیک کنید. 

آیا عمل واریکوسل نیاز به بستری شبانه دارد؟

خیر، اغلب با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی ضعیف انجام و بیمار 4 ساعت بعد از عمل مرخص می شود.

ورزش و واریکوسل

ورزش و واریکوسل

ورزشهای سنگین و بدن سازی ممکن است با فشار روی رگهای بیضه که زمینه واریکوسل را دارند، آن را تشدید نمایند؛ ولی عموماً ورزش باعث ایجاد واریکوسل نمی شود.

 آیا بین مقدار مایع منی و واریکوسل ارتباطی وجود دارد؟

خیر، هیچ ارتباطی بین حجم مایع منی و واریکوسل نیست.

آیا واریکوسل باعث سقط زودرس می شود؟

خیر، هیچ ارتباطی وجود ندارد.

 چرا واریکوسل باعث نازائی فرد می شود؟

واریکوسل باعث می شود که نطفه های مرد اختلال پیدا کند که عبارتند از :

  • تعداد اسپرم ها کاهش پیدا می کند.
  • حرکتشان کم می شود.
  • شکل های اسپرم غیرطبیعی می شود و در نهایت باعث ناباروری مردان می گردد.

آیا ورم بیضه بعد از عمل دلیل عود بیماری است؟

خیر، ممکن است به علت بسته شدن رگها حین عمل در معاینه بعد از عمل رگها گشادترنیز بشوند که دلیل عود نیست و گشادی رگها بعد از عمل از بین نمی رود.

واریکوسل و طول آلت تناسلی مرد

واریکوسل هیچ اثری روی طول و اندازه آلت تناسلی مرد ندارد.

هرآنچه باید در رابطه با سلامت آلت تناسلی بدانید

آیا عمل واریکوسل 100 درصد باعث درمان می شود؟

خیر، عمل واریکوسل در مقایسه با درمان داروئی که فقط 5 درصد مؤثر است، 50-60 درصد باعث بهبودی اسپرم می شود که در مقایسه با درمان داروئی 10 برابر می باشد.

طول درمان عمل واریکوسل چقدر است؟

6 ماه بعد از عمل بهترین زمان بررسی نتیجه عمل می باشد که با آزمایش جدید اسپرم مشخص می شود.

برای پیشگیری از عود مجدد واریکوسل چه باید کرد؟

  • از سر پا ایستادن های غیر ضروری اجتناب کنید.
  • از زور زدن های غیر ضروری دوری کنید.
  • بیضه ها را حتی الامکان سرد نگاه دارید و از جکوزی و آب گرم اجتناب نمائید.
  • مصرف سیگار را قطع کنید.
  • از انجام ورزش و فعالیتهای شدید بدنی تا 2 ماه بعد از عمل اجتناب کنید.

سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل

با وجود اینکه در هیچ یک از موارد مراقبت های بعد از عمل واریکوسل به سیگار کشیدن اشاره نشده است و برخی از پزشکان معتقدند که سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل مشکلی ندارد، اما بعضی از تحقیقات نشان داده است که سیگار نقش منفی در روند بهبودی پس از عمل واریکوسل دارد. بنابراین، دانستن این امر می تواند بیماران تحت عمل واریکوسل را ترغیب به ترک سیگار کند. همچنین، تأثیرات منفی سیگار و واریکوسل روی ناباروری مردان امری ثابت شده می باشد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4.2/5 - (89 امتیاز)

مشاوره پزشکی


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امير چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    س
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      مطلبتان كامل نيست
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر امیدوارم عالی باشین.


    بنده 22 ساله مجردم و در حین سربازیم. چند روزیه که احساس درد در ناحیه راست بیضه ام میکنم. پیش دکتر متخصص رفتم بعد آزمایش سونوگرافی دادم. ایشون بعد از آنالیز فرمودند واریکوسل خفیفی در سمت چپ دارم. گفتن مشکلی نداره. ولی من به ایشون گفتم که سمت راست بضه ام درد میکنه. یه سری دارو و قرص دادن ولی 2 روزی میشه استفاده میکنم دردش تسکین نشده.
    احساس میکنم سونوگرافی تشخیصش در مورد خفیف بودن واریکوسل اشتباهه. وقتی حالا معذرت میخوام میرم دستشویی سنتی میشینم خودم میتونم بالای هر دو طرف بیضه هامو که دارنده ی چندین توده کرم ماننده مشاهده کنم که بعضی وقتا هم کمی سفتند. قبلنا مثلا چند ماهه پیش به مدت چند روزی احساس سوزش ادرارم داشتم ولی پبشو نگرفتم خودشم درست شد. ولی نمیدونم اگر عفونت داشته باشم باعث دردی یکی از بیضه ها میسود؟. وقتی هم کیسه بیضه هام شل هستن درده بیضه سمت راس بیشتر میشه ولی سمت چپ کلا دردی حس نمیکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام بياييد معاينه كنم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر فرهاد شنبه ۴ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    یک سال قبل عمل واریکوسل انجام دادم و تا الان همسرم یک بار سقط جنین در ماه دوم داشته
    4 ازمایش اخر دارای عفونت اسپرم بودم که یک ماه دکتر تاوانکس تجویز کرد اما عفونت رفع نشد در ازمایش تعداد و شکل اسپرم از نظر دکتر قابل قبول بود اما حرکت و سرعت بسیار پایین بود که دکتر گفت تا عفونت رفع نشه نمیشود نظر در مورد حرکت و سرعت داد
    ازمایش که کشت اسپرم داد بهم قرص نیتروفورانتوئین داده که بعد از.دو هفته مجددا ازمایش بدم
    دو سوال از شما داشتم:
    1.ایا سقط جنین به اسپرم مربوط میشه چون دکتر بهم گفت که اسپرم نقشی در سقط نداره؟؟؟؟
    2.ایا عفونت باعث پایین امدن حرکت و سرعت اسپرم میشود؟؟؟
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      از نظر من شما دوباره اقدام كنيد به واريكوسل ارتباطي ندارد
  • تصویر کاربر سلمان شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر فرزند اول من حدود دو سال طول کشید تا خانمم باردار شد بررسی کردیم آزمایش اسپرم و سونوگرافی داپلر و... که مشخص شد واریکوسل دارم اون زمان گفتن باید عمل بشم که با توجه به اینکه خانمم باردار شد دیگه پیگیری نکردم. آز اسپرم هم مورفولوژی و کلاس a و b کم بود.
    حالا دوباره قصد بچه دار شدن داریم ولی قبلش گفتم مشکلم رو حل کنم. من برای شما عکس سونو و آزمایشهام رو میفرستم میخواستم نظر شما رو بدونم که
    1. آیا نیاز به عمل هست ؟!
    2. آیا بعد از عمل تعداد و کیفیت اسپرم ها بیشتر میشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      اگر بچه دار مجدد نميشويد بايد عملكنيد ميكروسرجري فيلم عمل منددر سايتمwww.drkarami.com را ببينيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    بنده 6 سال ازدواج کردم .5سال که اقدام می کنیم ،دکترهای مختلفی رفتیم .همسرم هیچ مشکلی ندارن ،خودم مشکل واریکوسل داشتم که 4سال پیش عمل کردم .داروهای مختلف ویتامین وکلومیفن مصرف کردم ،همسرم هم داروهای مختلف تقویت تخمدان مصرف کرده اما همه بی نتیجه بوده .یک سال ونیم پیش توسط شما ویزیت شدم که دارو دادید کلومیفن ویتامین ای وچند تا داروی دیگه که اثری نداشت بعد دچار زخم معده شدم که دکتر گفت به خاطر داروهاست.با اینکه همسرم مشکلی نداره هر دکتری میریم به ایشون دارو میده ،امکانش هست این آمپول هایی که دکترها به همسرم تجویز می کنن برای من هم تجویز بشه واثر داره ؟چون شنیدم اثر آمپول بیشتره ؟برادرهام هم مشکل من داشتن که با زدن آمپول بچه دارشدن ...یا پیگیر عمل آی وی اف بشیم .هر دکتری هم میریم میگه چون همسرت نرماله ومشکل تو هم حاد نیست واسپرم داری اما مورفولوژی وسرعتش خوب نیست عجیبه که تا به حال بچه دار نشدید. این هم آخرین آزمایشی که در رویان دادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      تنها را درست اقدام ايوي اف است
  • تصویر کاربر سید شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    سلام، بنده 3 روز هست که به درد بیضه سمت چپ مبتلا هستم، بعداز مراجعه به پزشک و انجام سونوگرافی، مشخص شده که واریکوسل گرید 3 برای بیضه سمت چپ و گرید 1-2 برای سمت راست دارم، این هارو توی نتیجه سونوگرافی نوشته بود، سایر موارد مثل سایز بیضه و اکو نرمال بوده و ضایعه پاتولوژیک cystic یا solid فضاگیر مشاهده نشده، حالا با وجود مصرف دارو باز هم موقع راه رفتن درد دارم ، میخواستم اگر لطف کنید راهنمایی کنید،
    در ضمن متاهل هستم، 34 سال سن و یک فرزند هم دارم
    دلیل مراجعه به پزشک هم درد بوده و فعلا قصد بچه دار شدن مجدد ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      درد به علت واريكوسل نيست با عمل بدتر ميشود
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید خدمت شما میخواستم جواب ازمایش اسپرمم را بدون خوبه یا نه ممنون میشم راهنماییم کنید با تشکر
    Volume 3.5 , color= normal, viscosity= normal,Lique.time=30 min ,Round cell= 1_2 Hpf
    Befor processing sperm count=
    76 mil ,
    after processing sperm count= 74mil
    Befor processing motility(total)=70%
    After processing motility (total)=90%
    Befor processing quick prog= 28%
    After processing quick prog=78%
    Befor processing slow prog= 30%
    After processing slow prog= 12%
    Non prog= 12% morphology= 55%
    ممنون میشم اگه راهنمایی کنید سنم 28 سال هست و یکسال ازدواج کردم وجلوگیری طبیعی انجام میدادیم وسه ماه هست اقدام کردیم به بارداری میخواستم ببینم ازمایشم مشکلی داره وایا اسپرمم ضعیفه یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      بايد يك سال اقدام كنيد تا مشخص شود
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۲۲ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشيد
    من ٢٠ سالمه و تقريباً چهار سال هست كه تقريباً ژله هاي زرد رنگي توي اسپرمم هست و يك سال پيش عمل فتق (بيضه سمت راست) و عمل واريكوسل (بيضه سمت چپ) كردم ولي هنوز اون ژله هاي زرد رنگ از بين نرفته .
    اون ژله ها بعد از سه روز از اخرين تخليه ي به اسپرمم اضافه ميشه و هرچي بيشتر از اخرين تخليه ي اسپرمم ميگذره اون ژله هاي زرد رنگ بيشتر ميشه
    من تقريباً هفت ساله خودارضايي ميكنم و الان ميخوام ترك كنم فقط بخواطر اينكه ميترسم اون ژله هاي زرد رنگ زياد بشه دوباره خودارضايي ميكنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر پيمان سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    اقاي دكتر
    بنده اقامجرد٢٧سالهبدون سابقه ي عمل براي ويزيت خدمت يكي از همكارانتون مراجعه كردم
    دكتر محمد جباري
    ايشون برام سونوگرافي از بيضه و ازمايش اسپرم نوشتن در سونو اعلام شد بيضه ها خوبه و گريد ٢ ولي در معاينه گريد ٣

    در ازمايش تعداد ميزان و نوع اسپرم ها خوب بود و قابل قبول و فقط يكم تحرك و فرمودند كم است بعد فرمودند ازمايش بعد از ١هفته تكرار شود نتيجه ازمايش همين صورت بود و تغييري محسوس نبود

    فرمودند صبر كنم تا ازدواج منتج به ناباروي شد عمل كنم
    خدمت همكار ديگتون مراجعه كردم جناب اقاي دكتر فرامرز فرهي
    فرمودند عمل احتياج نيست مگر موجب ناباروري شود

    مجدد خدمت همكارتان اقاي دكتر فرزين وكيل مراجعه كردم
    در ازمايش جديد اعلام كردند ك تحرك هست و دقيقا اعلام كردند اگر قصد ازدواج و بچه دار شدن داري عمل نكن در حال حاظر ميخوام ببينم نظر شما چيست؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      من با دكتر اولي موافقم فعلا عمل نكنيد
  • تصویر کاربر سارا سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دكتر
    همسر بنده ٣4سالشون هست،٧سال پيش واريكوسل داشتن كه عمل كردن و خوب شدن،الان هيدروسل دارن كه البته دكترشون گفتن كه كمه و مشكلي نداره.
    ايشون پارسال دوبار آزمايش اسپرم دادن كه خوب بوده،ولي هفته پيش كه آزمايش اسپرم دادن،جوابشون انگار طبيعي نيست.ميخاستم لطف كنين و ي ملاحظه اي به جواب آزمايششون بكنين،ممنون ميشم. اين هم جواب آزمايش هاي قبليشون هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      اگر طبيعي نشويد اي وي اف كنيد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر