اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

با عوارض واریکوسل و عوارض بعد از عمل واریکوسل آشنا شوید.

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 امروزه واریکوسل یکی از شایع ترین علت ناباروری مردان جوان می باشد. از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل یا آب آوردن بیضه، کوچک شدن بیضه بعد از عمل وایکوسل و درد بیضه اشاره کرد.

اگر مردی جوان پس از ازدواج و  گذشت یکسال علیرغم مقاربت طبیعی و عدم جلوگیری بچه دار نشود، باید نسبت به درمان واریکوسل اقدام نماید. لازم به ذکر است که باید خانم ها نیز از نظر علت ناباروری همزمان بررسی شود.

علت درد بیضه بعد از عمل واریکوسل

درد بیضه پس از جراحی واریکوسل( واریکوسل گرید 3) یکی از شکایات نسبتاً شایع در دوره نقاهت است. در حالی که این ناراحتی در اغلب موارد موقتی و طبیعی محسوب می‌شود، شناخت علل آن به بیمار کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری روند بهبودی را طی کند. در ادامه دلایل احتمالی درد بیضه پس از عمل واریکوسل را برای شما شرح داده ایم:

پاسخ طبیعی بدن به جراحی:
هرگونه دست‌کاری در بافت‌های بدن می‌تواند با واکنش التهابی همراه باشد. این واکنش، که بخشی از فرآیند ترمیم است، ممکن است باعث احساس درد یا سنگینی در بیضه‌ها شود و معمولاً ظرف چند هفته بهبود می‌یابد.

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

 تحریک یا آسیب اعصاب محیطی:
اعصاب ظریفی که در اطراف طناب اسپرماتیک قرار دارند، ممکن است در حین جراحی تحریک شوند. این تحریک عصبی می‌تواند دردهایی به شکل تیر کشیدن یا سوزش ایجاد کند که اغلب موقتی است.

تجمع مایع در اطراف بیضه (هیدروسل):
در برخی بیماران، پس از جراحی واریکوسل، مایعی در کیسه بیضه جمع می‌شود که باعث تورم و درد خفیف تا متوسط می‌شود.

تشکیل خون‌مردگی یا عفونت موضعی:
ایجاد هماتوم (توده خون ناشی از خون‌ریزی زیرجلدی) یا بروز عفونت در محل جراحی، اگرچه کم‌شیوع است، اما می‌تواند منجر به درد شدید و گاهی تب و التهاب شود. این وضعیت نیاز به بررسی و درمان فوری دارد.

فشار یا کشیدگی طناب اسپرماتیک:
بسته به روش جراحی، طناب اسپرماتیک ممکن است تحت کشش یا فشار قرار بگیرد که می‌تواند باعث درد به‌ویژه هنگام ایستادن یا فعالیت فیزیکی شود.

باقی‌ماندن واریکوسل یا ایجاد بافت اسکار:
در برخی موارد، وریدهای گشادشده به‌طور کامل حذف نمی‌شوند یا بافت اسکار (جوشگاه) بیش از حد ایجاد می‌شود که می‌تواند درد ماندگار یا متناوب ایجاد کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد بیضه بیش از ۴ تا ۶ هفته پس از عمل ادامه یابد، یا علائمی مانند تورم پیش‌رونده، تب، قرمزی، ترشح از محل بخیه‌ها یا درد شدید و مقاوم به دارو مشاهده شود، مراجعه به پزشک ضروری است.

علت آویزان شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

آویزان شدن یا افتادگی بیضه پس از عمل واریکوسل (Varicocelectomy) یکی از نگرانی‌های شایع بیماران است. این پدیده معمولاً طبیعی است، اما درک دلایل فیزیولوژیک آن می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. در اینجا دلایل اصلی این تغییر ظاهری را به صورت اختصاصی و غیرتکراری توضیح داده‌ام:

۱. حذف “تکیه‌گاه” کاذب عروقی

واریکوسل در واقع مجموعه‌ای از سیاهرگ‌های متورم و پیچ‌خورده است که مانند یک کلاف کرم‌شکل دور بیضه را گرفته‌اند. این عروق متورم، پیش از عمل باعث می‌شوند کیسه بیضه (اسکروتوم) پُرتر و سفت‌تر به نظر برسد و گاهی بیضه را کمی بالاتر نگه‌دارند (به دلیل حجم خون و بافت).

پس از عمل: جراح جریان خون این سیاهرگ‌های خراب را مسدود می‌کند. با از کار افتادن و خشک شدن تدریجی این عروق، آن حجم اضافه‌ای که فضای کیسه را پر کرده بود از بین می‌رود. در نتیجه، پوست کیسه بیضه که قبلاً کشیده شده بود، حالا شل‌تر به نظر می‌رسد و بیضه حالت آویزان‌تری پیدا می‌کند تا زمانی که پوست دوباره با سایز جدید منطبق شود.

۲. سنگینی ناشی از اِدِم (تورم) و جاذبه

در هفته‌های اول پس از جراحی، بافت‌های محل عمل دچار التهاب و “اِدِم” (تجمع مایعات میان‌بافتی) می‌شوند. این واکنش طبیعی بدن به جراحی است.

این مایعاتِ التهابی وزن کیسه بیضه را افزایش می‌دهند. از آنجا که پوست بیضه خاصیت ارتجاعی بالایی دارد، تحت تأثیر نیروی جاذبه و وزن اضافیِ ناشی از تورم، بیشتر به سمت پایین کشیده می‌شود. با فروکش کردن ورم (که ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد)، بیضه معمولاً کمی بالاتر می‌رود.

عکس بیضه اویزان

۳. ریلکس شدن عضله “کرماستر”

عضله‌ای به نام کرماستر وظیفه بالا و پایین بردن بیضه را برای تنظیم دما بر عهده دارد. واریکوسل باعث افزایش غیرطبیعی دمای اطراف بیضه می‌شود.

تغییر وضعیت: پس از جراحی و حذف منبع گرما (خون ساکن در واریکوسل)، تنظیمات دمایی بیضه تغییر می‌کند. همچنین، شوک ناشی از دستکاری جراحی ممکن است باعث شود این عضله برای مدتی در حالت استراحت (Relaxation) یا “فلجی موقت” قرار گیرد که منجر به پایین‌تر قرار گرفتن بیضه می‌شود.

۴. احتمال تشکیل هیدروسل (عارضه جانبی)

گاهی اوقات افتادگی بیضه صرفاً شل شدن پوست نیست، بلکه بزرگ شدن و سنگین شدن آن به دلیل تجمع آب است. اگر در حین عمل، عروق لنفاوی ظریف آسیب دیده باشند، تخلیه مایع بیضه مختل شده و هیدروسل ایجاد می‌شود.

تفاوت: در این حالت بیضه نه تنها آویزان است، بلکه سفت، سنگین و بزرگ‌تر از حد معمول احساس می‌شود.

جدول مقایسه سریع (طبیعی vs غیرطبیعی)

وضعیتنشانه‌هااقدام لازم
طبیعی (روند بهبود)افتادگی بدون درد شدید، نرم بودن کیسه بیضه، کاهش تدریجی ورم.صبر و استفاده از شورت‌های محافظ (Jockstrap).
غیرطبیعی (نیاز به بررسی)سفت شدن ناگهانی بیضه، درد فزاینده، قرمزی و داغی پوست، بزرگ شدن سریع کیسه بیضه.مراجعه فوری به پزشک.

 

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

بزرگ شدن بیضه پس از عمل واریکوسل معمولاً به دلایل زیر رخ می‌دهد:

  • تجمع مایع (هیدروسل): شایع‌ترین علت است که به‌دلیل اختلال موقت در بازجذب مایع اطراف بیضه ایجاد می‌شود.
  • تورم ناشی از التهاب طبیعی بعد از جراحی: که معمولاً ظرف چند هفته کاهش می‌یابد.
  • هماتوم (تجمع خون): در اثر خون‌ریزی داخلی محل جراحی ممکن است باعث افزایش حجم بیضه شود.
  • عفونت: اگر همراه با درد، قرمزی یا تب باشد، می‌تواند نشانه عفونت باشد و نیاز به درمان دارد.

عوارض عمل واریکوسل

 از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل، کوچک شدن بیضه و درد بیضه بعد از عمل واریکوسل اشاره کرد.

1- هیدروسل یا آب آوردن بیضه

هنگام عمل جراحی اگر رگهای واریس کاملاً توسط جراح لخت نشود و بافت لنفی آن جدا نشود و یا اگر بعد از عمل شخص استراحت کافی نداشته باشد و زیاد سرپا بایستد باعث جمع شدن آب دور بیضه می شود که خود را با بزرگی بیضه عمل شده نسبت به بیضه طبیعی نشان می دهد.

اگر تعداد آب دور بیضه کم باشد نیاز به درمان ندارد. اگر هیدروسل باعث شود بیضه ای که قبلاً عمل واریکوسل روی آن انجام شده بیش از حد بزرگ شود قطعی ترین و بهترین درمان آن عمل جراحی و تخلیه آب دور بیضه می باشد. تخلیه آب دور بیضه با سرنگ باعث می شود که دوباره آب جمع شود و لذا توصیه نمی گردد. این عمل به صورت سرپائی انجام می شود برای دیدن فیل عمل به آپارات و یا قسمت ویدئو سایت مراجعه نمایید.

2-  کوچک شدن بیضه بعد از عمل جراحی وایکوسل

یکی از عوارض عمل واریکوسل می تواند کوچک شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل باشد. علت این اتفاق، قطع شدن شریان بیضه دارای واریکوسل است که در حین عمل جراحی به اشتباه توسط جراح قطع می گردد و به علت عدم خون رسانی بعد از عمل تدریجاً بیضه کوچک می شود که در این صورت درمانی برای برگشت آن وجود ندارد.

درد بیضه

3- علت درد بیضه سمت چپ بعد از عمل واریکوسل

آیا واریکوسل درد دارد؟ به علت بسته شدن رگهای واریکوسل در هنگام عمل جراحی، اغلب درد بیضه ایجاد می شود که جای نگرانی وجود ندارد و تدریجاً با استراحت برطرف می شود. امروزه با پیشرفت در تکنیک های جراحی و با انجام عمل جراحی میکروسرجری و لاپاراسکوپی، عوارض بعد از عمل واریکوسل بسیار کم و نادر می باشد.

بعضی افراد به علت درد بیضه به پزشک مراجعه می کنند که در معاینه، بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود. اگر چنین فردی علیرغم بیماری واریکوسل بچه دار می باشد و یا آزمایش اسپرم آن طبیعی باشد نیاز به عمل جراحی ندارد چرا که عمل جراحی واریکوسل نه تنها باعث از بین رفتن درد نمی شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش درد ناشی از برش جراحی نیز می گردد.

آیا واریس بیضه خطرناک است؟

اگر متوجه رگ واریسی در بیضه خود شدید، ممکن است از خود بپرسید: “آیا این وضعیت خطرناک است؟” واریس در بیضه که به عنوان واریکوسل شناخته می شود، همیشه برای سلامتی مضر نیست، اما گاهی اوقات می تواند باعث درد بیضه یا سایر علائم ناخواسته شود.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4/5 - (97 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر صادق یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام عرض میکنم اقای دکتر پدر من الان ده روزه توده پنج میلی متری در مثاانه داشتند که با سیستویکوپی یرداشتند جواب پاتو گرید پایین کارسینوما پاپیلاری مثانه T1داده شد میخواستم بدونم چه اقدامی انجام میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      عکس گزارش پاتولوژی رو ببینم
  • تصویر کاربر fafafa یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترمن ی دختر 16ساله هستم ک تقریبا دوساله از تکررادرار رنج میبرم پیش دکترای زیادی هم رفتم اما متاسفانه از هیچ کدوم نتیجه نگرفتم ازمایشو سونو های زیادی هم انجام دادم ولی دکتر گفتند ک مشکلی ندارم من اوایل هر ده دقیقه ب ده دقیقه باید ب دسشویی میرفتم ولی الان یکم بهتر شده و شده 20دقیقه و هرموقع که دسشویی میرم احساس میکنم ادرارم کاملا تخلیه نمیشه و میمونه بهم میگن یکم خودتو نگه دار ولی اصلا نمیشه مواقعی که عادت ماهانه میشم تواین هفت روز دسشویی رفتنم منظم میشه مثل بقیه مثلا 3ساعت یا 4ساعت ی بار میرم دسشویی مواقعی میشه که 6ساعتم میشه تواین دوره ک نمیرم .یکی از همکاراتون گفتند ک عضلات مثانم ضعیفه و یه امپولی هست ک باید بزنم .
    من دو روز روزه گرفتم وامروز ک روز سومم بود دفعات دسشویی رفتنم خیلی زیاد شده بود ب نظرشما روزه روش تاثیر داره واینکه بگیرم یا نگیرم
    و دراخر اینکه من یه کلیه دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      قرص تولترودین ۴ میلیگرم ER روزی یک عدد مصرف شود اگر بهتر نشد باید نوار مثانه انجام شود
  • تصویر کاربر سمیرا یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من ۲۷ساله هستم دو روز قبل خون ریزی از مقعدی داشتم که خودش خوب شد ،
    ولی الان دو شب هست که خون در ادرارم هست همراه با درد شکم و پهلو
    لطفا راهنمایی کنید ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      سونوگرافی و ازمایش ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر مهسا یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،من خانمی ۲۹ساله هستم،بنده حدودا دوهفته پیش دچار سوزش و تکرر ادرار شدم و ده روز فنازوپریدین و سیپروفلکساسین مصرف کردم ب تجویز دکتر،ولی خوب خوب نشدم،و دکتر برام قرص فارینات و کرن بری دوباره تجویز کرد،ولی بازم خوب نشدم،حجم ادرارم ب شدت کمه در صورتی ک مایعات خیلی زیاد میخورم و ادرارم کمی سوزش داره و قطره قطره است ،میشه راهنماییم کنید،در ضمن میخواستم برای باردازی اقدام کنم ،ب نظر شما بااین اوصاف میشه اقدام کرد یانه؟
    واینکه آیا کرن بری آنتی بیوتیک است؟چند روز بعد از اتمام مصرف آنتی بیوتیک میتوان آزمایش کشت داد؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      ازمایش ادرار و سونوگرافی انجام‌شود
  • تصویر کاربر Ardalan پنجشنبه ۲۶ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    ببخشید ما از سنندج مزاحم تون میشیم مریض مون خون ریزی شدید داره بر اثر کیست مثانه اورژانسی نوشتن بیاد تهران برای بیمارستان لبافی نژاد یا مدرس بستری بشه میشه بگید چیکار کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۶ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      پاتولوژی سرطان مثانه است. اگر خونریزی دارد الان به اورژانس مراجعه کنید
  • تصویر کاربر سروش چهارشنبه ۲۵ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    چند عدد غده چربی زیر کلاهک مثانه زیر پوست بوجود امده جابه جاهم میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
  • تصویر کاربر م.ص سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 669 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر وقتتون بخير
    جناب دكتر بنده ٣٥ ساله هستم و چند روزي هستش كه احساس كم شدن حجم ادرار و كم فشاري اون علي الخصوص در اول صبح ميكنم.بطوريكه به صورت چند تكه تكه ادرارم خارج ميشه.
    يه مقدار احساس سوزش سر آلت دارم و هر از گاهي كه احساس ادرار دارم در مثانه دردي رو احساس ميكنم ولي لحظه اي و خفيف.
    اما بيشتر از اين همون مساله كم ادراري و كم فشاري اذيتم ميكنه رنگ ادرارم در طول روز معمولاً شفافه ولي در اول صبح يه مقدار زردتره.
    آقاي دكتر من از اول كرونا چندين مشكل به سراغم اومد يه طورايي خود بيمار انگار يا همون علائم سوماتوفورم.از مشكلات گوارشي(رفلاكس و IBS و...) تا مراجعه به پزشكان مغز و چشم و ENT و ...
    الانم كه يك هفته س اين رو احساس ميكنم.بشدت با خوندن مطالب در اينترنت استرس ميگيرم و چون شهرستان هستم نميتونستم حضوري خدمتتون برسم.ممنون ميشم راهنماييم كنيد.
    داروهايي كه مصرف كردم و ميكنم:
    لانزو-فاموتيدين-بيسموت-مترونيدازول-آسنترا-بوسپيرون-كلونازپام
    بازم از لطف و محبت شما سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      عکس RUG از مجرای ادراری انجام شود
  • تصویر کاربر رضائئ سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده درسالهای ۹۷و۹۸بیمارشما بودم مراویزیت کردید درموردمشکل تکررادرارداشتم مرابه سونوگرافی ونوارمثانه کامل وآزمایش خون وادرارهدایت کردی من جواب اینها برای شما آوردم شما فرمودید درنوارمثانه که عضلات انتهای مجرای ادرارضعیف شده برای من دو دارو تامسولون شبها یک عدد وویسول۱۰ صبح ها تجویز نمودیدبعد ازمصرف داروها خدمتتون آمدم شمافرمودید فقط قرص تامسولون مصرف شود هرشش ماه سونوگرافی انجام دهید به پزشک شهر تون نشان دهید بنده به متخصص ارولوژی رفتم پزشک محترم پس از سوال درمورد اینکه مدفوع سفت است گفتم بله وچند بار شب به دستشویی میروی عرً ًض کردم سه الی چهاربار جواب سونوگرافی ملاحظه کرد قرص تامسولون قبلی وباکلوفن ۱۰هر۱۲ وشربت لاکتولوزهر۱۲ یک قاشق تجویز کردن آیا لازم است دودارو جدید را مصرف کنم لازم ذکر است بنده به دکترمحترم عرض کردم قلب را آنژیوپلاستی ودیابت وکولیت رادارم لطفا راهنماییم کنید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      بله اینها رو هم مصرف کنید مشکلی ندارد
  • تصویر کاربر انصافی سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام خدا قوت .
    بنده دچار سختی در ادرار هستم و باید با فشار و مراجعه ی مکرّر به دستشوئی احساس تخلیه کنم . با مراجعه به دکتر اورولوژیست و سونوگرافی متوجّه شدم که کلیه های بنده سنگ ریزه دارند و با معاینه ، پزشک تشخیص پُلیپ در ابتدای مجرای ادراری دادند و گفتند که دچار انسداد شدید مجرا هستم و باید عمل بشوم ؛ منتها به دلیل شرائط کرونا فعلاّ برای من داروی تامسولوسین و بنتاکول داده اند . سؤال بنده اینجاست که آیا من با این شرائط امکان روزه گرفتن را دارم یا خیر ؟ و آیا تامسولوسین اَشکال دیگری که ایجاد سرگیجه و بی حالی نکند ؛ دارد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      از پروترال به جای تامسولوسین استفاده کنید بهتر میشود. اگر سابقه ی سنگ دارین روزه توصیه نمی شود
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر من نزدیک یک سال هست که کلاهک التم پوست میندازه و تکه تکه میشه بعد کنده میشه اولا کم بود ولی الان خیلی وخیم شده نمیدونم چیکار کنم ممنون میشم یه پمادی معرفی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      عفونت قارچیه پماد کلوتریمازول هر ۸ ساعت استفاده شود اگر بهتر نشد با متخصص پوست مشورت شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهزاد پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود چهار سال است که دچار تکرر ادرار شده ام و روز به روز هم وضع من بدتر می شود
    علاوه بر تکرر ادرار علایم دیگر من قطع و وصل شدن ادرار.سوزش ادرار،یبوست،درد کلیه و روده ها و گرفتگی عضلات است.
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام دهید
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 723 مشاهده پرسش
    واریکوسل گرید 3 سمت چپ دارم وکمی درد و آزمایش اسپرمم خوبه و مجردم
    به نظر شما چار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اگر واقعا گريد ٣ است بهتر است عمل كنيد براي معاينه تشريف بيوريد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب