اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

با عوارض واریکوسل و عوارض بعد از عمل واریکوسل آشنا شوید.

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 امروزه واریکوسل یکی از شایع ترین علت ناباروری مردان جوان می باشد. از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل یا آب آوردن بیضه، کوچک شدن بیضه بعد از عمل وایکوسل و درد بیضه اشاره کرد.

اگر مردی جوان پس از ازدواج و  گذشت یکسال علیرغم مقاربت طبیعی و عدم جلوگیری بچه دار نشود، باید نسبت به درمان واریکوسل اقدام نماید. لازم به ذکر است که باید خانم ها نیز از نظر علت ناباروری همزمان بررسی شود.

علت درد بیضه بعد از عمل واریکوسل

درد بیضه پس از جراحی واریکوسل( واریکوسل گرید 3) یکی از شکایات نسبتاً شایع در دوره نقاهت است. در حالی که این ناراحتی در اغلب موارد موقتی و طبیعی محسوب می‌شود، شناخت علل آن به بیمار کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری روند بهبودی را طی کند. در ادامه دلایل احتمالی درد بیضه پس از عمل واریکوسل را برای شما شرح داده ایم:

پاسخ طبیعی بدن به جراحی:
هرگونه دست‌کاری در بافت‌های بدن می‌تواند با واکنش التهابی همراه باشد. این واکنش، که بخشی از فرآیند ترمیم است، ممکن است باعث احساس درد یا سنگینی در بیضه‌ها شود و معمولاً ظرف چند هفته بهبود می‌یابد.

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

 تحریک یا آسیب اعصاب محیطی:
اعصاب ظریفی که در اطراف طناب اسپرماتیک قرار دارند، ممکن است در حین جراحی تحریک شوند. این تحریک عصبی می‌تواند دردهایی به شکل تیر کشیدن یا سوزش ایجاد کند که اغلب موقتی است.

تجمع مایع در اطراف بیضه (هیدروسل):
در برخی بیماران، پس از جراحی واریکوسل، مایعی در کیسه بیضه جمع می‌شود که باعث تورم و درد خفیف تا متوسط می‌شود.

تشکیل خون‌مردگی یا عفونت موضعی:
ایجاد هماتوم (توده خون ناشی از خون‌ریزی زیرجلدی) یا بروز عفونت در محل جراحی، اگرچه کم‌شیوع است، اما می‌تواند منجر به درد شدید و گاهی تب و التهاب شود. این وضعیت نیاز به بررسی و درمان فوری دارد.

فشار یا کشیدگی طناب اسپرماتیک:
بسته به روش جراحی، طناب اسپرماتیک ممکن است تحت کشش یا فشار قرار بگیرد که می‌تواند باعث درد به‌ویژه هنگام ایستادن یا فعالیت فیزیکی شود.

باقی‌ماندن واریکوسل یا ایجاد بافت اسکار:
در برخی موارد، وریدهای گشادشده به‌طور کامل حذف نمی‌شوند یا بافت اسکار (جوشگاه) بیش از حد ایجاد می‌شود که می‌تواند درد ماندگار یا متناوب ایجاد کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد بیضه بیش از ۴ تا ۶ هفته پس از عمل ادامه یابد، یا علائمی مانند تورم پیش‌رونده، تب، قرمزی، ترشح از محل بخیه‌ها یا درد شدید و مقاوم به دارو مشاهده شود، مراجعه به پزشک ضروری است.

علت آویزان شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

آویزان شدن یا افتادگی بیضه پس از عمل واریکوسل (Varicocelectomy) یکی از نگرانی‌های شایع بیماران است. این پدیده معمولاً طبیعی است، اما درک دلایل فیزیولوژیک آن می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. در اینجا دلایل اصلی این تغییر ظاهری را به صورت اختصاصی و غیرتکراری توضیح داده‌ام:

۱. حذف “تکیه‌گاه” کاذب عروقی

واریکوسل در واقع مجموعه‌ای از سیاهرگ‌های متورم و پیچ‌خورده است که مانند یک کلاف کرم‌شکل دور بیضه را گرفته‌اند. این عروق متورم، پیش از عمل باعث می‌شوند کیسه بیضه (اسکروتوم) پُرتر و سفت‌تر به نظر برسد و گاهی بیضه را کمی بالاتر نگه‌دارند (به دلیل حجم خون و بافت).

پس از عمل: جراح جریان خون این سیاهرگ‌های خراب را مسدود می‌کند. با از کار افتادن و خشک شدن تدریجی این عروق، آن حجم اضافه‌ای که فضای کیسه را پر کرده بود از بین می‌رود. در نتیجه، پوست کیسه بیضه که قبلاً کشیده شده بود، حالا شل‌تر به نظر می‌رسد و بیضه حالت آویزان‌تری پیدا می‌کند تا زمانی که پوست دوباره با سایز جدید منطبق شود.

۲. سنگینی ناشی از اِدِم (تورم) و جاذبه

در هفته‌های اول پس از جراحی، بافت‌های محل عمل دچار التهاب و “اِدِم” (تجمع مایعات میان‌بافتی) می‌شوند. این واکنش طبیعی بدن به جراحی است.

این مایعاتِ التهابی وزن کیسه بیضه را افزایش می‌دهند. از آنجا که پوست بیضه خاصیت ارتجاعی بالایی دارد، تحت تأثیر نیروی جاذبه و وزن اضافیِ ناشی از تورم، بیشتر به سمت پایین کشیده می‌شود. با فروکش کردن ورم (که ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد)، بیضه معمولاً کمی بالاتر می‌رود.

عکس بیضه اویزان

۳. ریلکس شدن عضله “کرماستر”

عضله‌ای به نام کرماستر وظیفه بالا و پایین بردن بیضه را برای تنظیم دما بر عهده دارد. واریکوسل باعث افزایش غیرطبیعی دمای اطراف بیضه می‌شود.

تغییر وضعیت: پس از جراحی و حذف منبع گرما (خون ساکن در واریکوسل)، تنظیمات دمایی بیضه تغییر می‌کند. همچنین، شوک ناشی از دستکاری جراحی ممکن است باعث شود این عضله برای مدتی در حالت استراحت (Relaxation) یا “فلجی موقت” قرار گیرد که منجر به پایین‌تر قرار گرفتن بیضه می‌شود.

۴. احتمال تشکیل هیدروسل (عارضه جانبی)

گاهی اوقات افتادگی بیضه صرفاً شل شدن پوست نیست، بلکه بزرگ شدن و سنگین شدن آن به دلیل تجمع آب است. اگر در حین عمل، عروق لنفاوی ظریف آسیب دیده باشند، تخلیه مایع بیضه مختل شده و هیدروسل ایجاد می‌شود.

تفاوت: در این حالت بیضه نه تنها آویزان است، بلکه سفت، سنگین و بزرگ‌تر از حد معمول احساس می‌شود.

جدول مقایسه سریع (طبیعی vs غیرطبیعی)

وضعیتنشانه‌هااقدام لازم
طبیعی (روند بهبود)افتادگی بدون درد شدید، نرم بودن کیسه بیضه، کاهش تدریجی ورم.صبر و استفاده از شورت‌های محافظ (Jockstrap).
غیرطبیعی (نیاز به بررسی)سفت شدن ناگهانی بیضه، درد فزاینده، قرمزی و داغی پوست، بزرگ شدن سریع کیسه بیضه.مراجعه فوری به پزشک.

 

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

بزرگ شدن بیضه پس از عمل واریکوسل معمولاً به دلایل زیر رخ می‌دهد:

  • تجمع مایع (هیدروسل): شایع‌ترین علت است که به‌دلیل اختلال موقت در بازجذب مایع اطراف بیضه ایجاد می‌شود.
  • تورم ناشی از التهاب طبیعی بعد از جراحی: که معمولاً ظرف چند هفته کاهش می‌یابد.
  • هماتوم (تجمع خون): در اثر خون‌ریزی داخلی محل جراحی ممکن است باعث افزایش حجم بیضه شود.
  • عفونت: اگر همراه با درد، قرمزی یا تب باشد، می‌تواند نشانه عفونت باشد و نیاز به درمان دارد.

عوارض عمل واریکوسل

 از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل، کوچک شدن بیضه و درد بیضه بعد از عمل واریکوسل اشاره کرد.

1- هیدروسل یا آب آوردن بیضه

هنگام عمل جراحی اگر رگهای واریس کاملاً توسط جراح لخت نشود و بافت لنفی آن جدا نشود و یا اگر بعد از عمل شخص استراحت کافی نداشته باشد و زیاد سرپا بایستد باعث جمع شدن آب دور بیضه می شود که خود را با بزرگی بیضه عمل شده نسبت به بیضه طبیعی نشان می دهد.

اگر تعداد آب دور بیضه کم باشد نیاز به درمان ندارد. اگر هیدروسل باعث شود بیضه ای که قبلاً عمل واریکوسل روی آن انجام شده بیش از حد بزرگ شود قطعی ترین و بهترین درمان آن عمل جراحی و تخلیه آب دور بیضه می باشد. تخلیه آب دور بیضه با سرنگ باعث می شود که دوباره آب جمع شود و لذا توصیه نمی گردد. این عمل به صورت سرپائی انجام می شود برای دیدن فیل عمل به آپارات و یا قسمت ویدئو سایت مراجعه نمایید.

2-  کوچک شدن بیضه بعد از عمل جراحی وایکوسل

یکی از عوارض عمل واریکوسل می تواند کوچک شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل باشد. علت این اتفاق، قطع شدن شریان بیضه دارای واریکوسل است که در حین عمل جراحی به اشتباه توسط جراح قطع می گردد و به علت عدم خون رسانی بعد از عمل تدریجاً بیضه کوچک می شود که در این صورت درمانی برای برگشت آن وجود ندارد.

درد بیضه

3- علت درد بیضه سمت چپ بعد از عمل واریکوسل

آیا واریکوسل درد دارد؟ به علت بسته شدن رگهای واریکوسل در هنگام عمل جراحی، اغلب درد بیضه ایجاد می شود که جای نگرانی وجود ندارد و تدریجاً با استراحت برطرف می شود. امروزه با پیشرفت در تکنیک های جراحی و با انجام عمل جراحی میکروسرجری و لاپاراسکوپی، عوارض بعد از عمل واریکوسل بسیار کم و نادر می باشد.

بعضی افراد به علت درد بیضه به پزشک مراجعه می کنند که در معاینه، بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود. اگر چنین فردی علیرغم بیماری واریکوسل بچه دار می باشد و یا آزمایش اسپرم آن طبیعی باشد نیاز به عمل جراحی ندارد چرا که عمل جراحی واریکوسل نه تنها باعث از بین رفتن درد نمی شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش درد ناشی از برش جراحی نیز می گردد.

آیا واریس بیضه خطرناک است؟

اگر متوجه رگ واریسی در بیضه خود شدید، ممکن است از خود بپرسید: “آیا این وضعیت خطرناک است؟” واریس در بیضه که به عنوان واریکوسل شناخته می شود، همیشه برای سلامتی مضر نیست، اما گاهی اوقات می تواند باعث درد بیضه یا سایر علائم ناخواسته شود.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4/5 - (97 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من پسر 19ساله هستم جهت تغیر ساز احتمالی التم ماساژی ب اسم جلکینگ انجام دادم اما بعد از انجام نمیدونم یکم احساس میکنم ادرارم سخت تر بیرون اما هیچ درد و سوزشی ندارم و هیچ مشکل ظاهری نداره و اینکه همون موقع سریع التم از حالت نیمه راست بی حس شد و الان بعد از یروز یکم حس میکنم سخت تر و شل تر راست میشه و اینم بگم ی مدته ک خیلییی زیاد خود ارضایی شدید داشتم ،آیا مشکلی دارم ؟؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش)
      راه بزرگ كردن الت تناسلي هنوز در دنيا وجود ندارد همه تبليغات دروغند وعملهاي جراحي پر عارضه وغير قابل برگشت
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید ،من ی پسر ۱۹سالم اومدم واسه تغییر سایز ی ماساژی ب اسم جلکینگ انجام دادم تا انجام دادم نمیدونم توهمه یا واقعا حس میکنم یکم ادرارم سختر از قبل بیرون میاد ولی درد و سوزش نداره و اینکه همون موقع سریع التم بی حس شد یکم و الا ی روز گذشته یکم دیرتر راس میشه ،،البته توی چند روز گذشته خیلی زیاد خود ارضایی داشتم ،،ایا مشکلی دارم ؟؟؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش)
      با ترک خودارضایی خوب میشید
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام مادرم۶۶ساله اس دفع کامل ادرارنداره باسیستوکپی ونوارمثانه وام ارای معلوم شده عصب مثانش درست کارنمیکنه ۲۰روزی هست باسوندیک بارمصرف ادرارشاخالی میکنم...هنگام سوندزدن دردشدیدداره...حدود۴یا۵سانت ورودی مشانه سوند به سختی ردمیشه خواهش میکنم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش)
      3-سلام ، بايد جهت بررسي از نظر مثانه عصبي تست اروديناميك يا نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر محمدی دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    مادرم 68 سالشه، مدتیه سوزش ادرار داره، عفونت ادراری تشخیص داده شد، به جز ویسول 5، سیپروفکت و قرص فنازومکس بهش دادن، اما بهتر نشده، دفعات ادرار خیلی زیاد شده و حجم ادرار همچنان کمه، سوزش هم همچنان داره، دچار یبوست هم شده تو این مدت، تصورم اینه فنازومکس اثرگذاری نداشته و بیش از تجویز هم که نباید مصرف کنه، الان مشکل کجاست و برای تکرر ادرار و دفعات بالای دستشویی رفتن چه کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش)
      3-سلام ، بايد جهت بررسي از نظر مثانه عصبي تست اروديناميك يا نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر محمدی دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    مادرم 68 سالشه، مدتیه سوزش ادرار داره، عفونت ادراری تشخیص داده شد، به جز ویسول 5، سیپروفکت و قرص فنازومکس بهش دادن، اما بهتر نشده، دفعات ادرار خیلی زیاد شده و حجم ادرار همچنان کمه، سوزش هم همچنان داره، دچار یبوست هم شده تو این مدت، تصورم اینه فنازومکس اثرگذاری نداشته و بیش از تجویز هم که نباید مصرف کنه، الان مشکل کجاست و برای تکرر ادرار و دفعات بالای دستشویی رفتن چه کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش)
      3-سلام ، بايد جهت بررسي از نظر مثانه عصبي تست اروديناميك يا نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 639 مشاهده پرسش
    کلیه سمت راستم چند وقت میش سونو دادم سنگ دارم پرستات هم متورم هستش دکتر دارو داد بهتر شدم الان ۲ هفته ای هستش که درد در بیضه راستم زیاده و آلت تناسلی هم همراه با درد فراوان هستش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش)
      1-سلام، بهتر است سونوگرافي كنيد.
  • تصویر کاربر pk دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 623 مشاهده پرسش
    ۵۷ساله هستم مذکر
    حدود دوماه اسه که قبل از دریافت دزسوم واکسن کرونا دچار دلپیچه های خفیف درصبحها وشبها میشوم این درد بعضا به ندرت تامقعدهم ادامه میابد ونهایتا تانیم ساعت طول میکشد
    سوزش ادرار ویاتکرر ادرار ندارم
    استرسی هستم اشتهادارم رنگ ادرارم هم تیره نیست اما اصولا از کودکی مثانه ام زود به زود پرمیشد وحجم ادرارم هم فکر میکنم کم است نهایتا دربیشترین حجم آن یک استکان بزرگ
    واین را هم بگویم که چندسالیست که تقریبا پانزده سال که وقتی به سمت دستشویی میروم حس دستشویی ادرار بهم دست میده وزمانی که کنار میام بعداز چند دقیقه این حس ازبین میره
    ضمنا گاهی اوقات درپشتم پیینتراز کتف چپ حالتی نه مثل درد انگار خارشی شبیه سوزش یاگزگز پدید میا وبعداز لحظاتی ازبین میرود
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش)
      3-سلام ، بايد جهت بررسي از نظر مثانه عصبي تست اروديناميك يا نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر رضااسمعیلی دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من روز شنبه هفته پیش عمل مثانه داشتم،گفتن توده چسبیده به مثانه که تراشیدن و تا شنبه این هفته سوند وصل بود که دراوردم. بعدش تا امروز یکی دو قطره آخر ادار میومد کم.
    اما امروز اول فقط خون میومد و خونش بیشتر شده بود.

    خواستم به دکتر مراجعه کنم گفتن امروز بسته ست. به نطرتون چیکار کنم من
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش)
      1-سلام، بهتر است سونوگرافي كنيد.
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    خود ارضای داشتم ب دلیل این تنبلی مثانه گرفتم. پشت سرهم باید برم دستشوی. و سوزش درد اصلا ندارم. سیگار و قلیون و الکلی استفاده نمیکنم.و اینکه دیدم اینطور شد ترک خود ارضای شدم.ممنون میشم اگر ممکنه بگید چه دارویی استفاده کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش)
      3-سلام ، بايد جهت بررسي از نظر مثانه عصبي تست اروديناميك يا نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر ... شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت دکتر کرمی
    بنده پسر مجرد 23ساله هستم
    بعضی مواقع زیر شکمم درد میگیره و حس میکنم مثانه ام کامل تخلیه نمیشه و باید چند بار برم سرویس بهداشتی و اکثر مواقع ادرارم زرد رنگ هست و بعضی مواقع سوزش داره و بدبو هست.
    سونو گرافی هم انجام دادم که عکسش رو پیوست میکنم لطفاً بررسی کنید و بفرمایید مشکل چیست و اگه نیاز به مصرف دارویی هست ممنون میشم بگید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱( 4 سال پیش)
      3-سلام ، بايد جهت بررسي از نظر مثانه عصبي تست اروديناميك يا نوار مثانه بگيريد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهزاد پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود چهار سال است که دچار تکرر ادرار شده ام و روز به روز هم وضع من بدتر می شود
    علاوه بر تکرر ادرار علایم دیگر من قطع و وصل شدن ادرار.سوزش ادرار،یبوست،درد کلیه و روده ها و گرفتگی عضلات است.
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام دهید
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 723 مشاهده پرسش
    واریکوسل گرید 3 سمت چپ دارم وکمی درد و آزمایش اسپرمم خوبه و مجردم
    به نظر شما چار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اگر واقعا گريد ٣ است بهتر است عمل كنيد براي معاينه تشريف بيوريد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب