با عوارض واریکوسل و عوارض بعد از عمل واریکوسل آشنا شوید.

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 امروزه واریکوسل یکی از شایع ترین علت ناباروری مردان جوان می باشد. از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل یا آب آوردن بیضه، کوچک شدن بیضه بعد از عمل وایکوسل و درد بیضه اشاره کرد.

علت درد بیضه بعد از عمل واریکوسل

درد بیضه پس از جراحی واریکوسل( واریکوسل گری 3) یکی از شکایات نسبتاً شایع در دوره نقاهت است. در حالی که این ناراحتی در اغلب موارد موقتی و طبیعی محسوب می‌شود، شناخت علل آن به بیمار کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری روند بهبودی را طی کند. در ادامه دلایل احتمالی درد بیضه پس از عمل واریکوسل را برای شما شرح داده ایم:

پاسخ طبیعی بدن به جراحی:
هرگونه دست‌کاری در بافت‌های بدن می‌تواند با واکنش التهابی همراه باشد. این واکنش، که بخشی از فرآیند ترمیم است، ممکن است باعث احساس درد یا سنگینی در بیضه‌ها شود و معمولاً ظرف چند هفته بهبود می‌یابد.

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

 تحریک یا آسیب اعصاب محیطی:
اعصاب ظریفی که در اطراف طناب اسپرماتیک قرار دارند، ممکن است در حین جراحی تحریک شوند. این تحریک عصبی می‌تواند دردهایی به شکل تیر کشیدن یا سوزش ایجاد کند که اغلب موقتی است.

تجمع مایع در اطراف بیضه (هیدروسل):
در برخی بیماران، پس از جراحی واریکوسل، مایعی در کیسه بیضه جمع می‌شود که باعث تورم و درد خفیف تا متوسط می‌شود.

تشکیل خون‌مردگی یا عفونت موضعی:
ایجاد هماتوم (توده خون ناشی از خون‌ریزی زیرجلدی) یا بروز عفونت در محل جراحی، اگرچه کم‌شیوع است، اما می‌تواند منجر به درد شدید و گاهی تب و التهاب شود. این وضعیت نیاز به بررسی و درمان فوری دارد.

فشار یا کشیدگی طناب اسپرماتیک:
بسته به روش جراحی، طناب اسپرماتیک ممکن است تحت کشش یا فشار قرار بگیرد که می‌تواند باعث درد به‌ویژه هنگام ایستادن یا فعالیت فیزیکی شود.

باقی‌ماندن واریکوسل یا ایجاد بافت اسکار:
در برخی موارد، وریدهای گشادشده به‌طور کامل حذف نمی‌شوند یا بافت اسکار (جوشگاه) بیش از حد ایجاد می‌شود که می‌تواند درد ماندگار یا متناوب ایجاد کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد بیضه بیش از ۴ تا ۶ هفته پس از عمل ادامه یابد، یا علائمی مانند تورم پیش‌رونده، تب، قرمزی، ترشح از محل بخیه‌ها یا درد شدید و مقاوم به دارو مشاهده شود، مراجعه به پزشک ضروری است.

واریکوسل چیست؟

واریکوسل به معنی گشاد و واریس شدن رگهای بیضه است. وجود واریکوسل در یک مرد جوان دلیل ناباروری نمی باشد و در بسیاری از موارد، مردان جوان و میانسالی را می بینیم که علیرغم واریکوسل، بارور و صاحب چند بچه نیز می باشند.

اگر مردی جوان پس از ازدواج و  گذشت یکسال علیرغم مقاربت طبیعی و عدم جلوگیری بچه دار نشود، باید نسبت به درمان واریکوسل اقدام نماید. لازم به ذکر است که باید خانم ها نیز از نظر علت ناباروری همزمان بررسی شود.

علتهایی که باعث ناباروری خانم ها می شوند عبارتند از:

☑️ تخمدانهای پر از کیست

☑️ چسبندگی لوله های رحمی

☑️ وجود رحم دو شاخه

☑️ تخمدانهای کوچک و رشد نکرده و ضعیف

ناباروری مردان

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

بزرگ شدن بیضه پس از عمل واریکوسل معمولاً به دلایل زیر رخ می‌دهد:

  • تجمع مایع (هیدروسل): شایع‌ترین علت است که به‌دلیل اختلال موقت در بازجذب مایع اطراف بیضه ایجاد می‌شود.
  • تورم ناشی از التهاب طبیعی بعد از جراحی: که معمولاً ظرف چند هفته کاهش می‌یابد.
  • هماتوم (تجمع خون): در اثر خون‌ریزی داخلی محل جراحی ممکن است باعث افزایش حجم بیضه شود.
  • عفونت: اگر همراه با درد، قرمزی یا تب باشد، می‌تواند نشانه عفونت باشد و نیاز به درمان دارد.

 

شایعترین علل ناباروری مردان

 

  • واریکوسل
  • بیضه های کوچک رشد نکرده
  • سرتولی سل سندرم که در آن سلولهای نطفه ساز وجود ندارد.
  • چسبندگی لوله های منی 
  • تورم بیضه ها بعد از اریون که باعث آسیب به بیضه ها می شود.

وقتی در آزمایش اسپرم یک مرد سلولهای اسپرم وجود نداشته باشد و صفر باشد باید از بیضه نمونه برداری انجام شود و اگر سلولهای نطفه ساز وجود نداشته باشد امکان باروری طبیعی و بچه دار شدن در این فرد وجود ندارد ولی اگر در نمونه برداری اسپرم وجود داشته باشد ولی خارج نشود نشان دهنده انسداد در مسیر لوله های منی می باشد که بهترین درمان برای این افراد IVF می باشد.

در بیماری واریکوسل، سلولهای نطفه ساز کاملاً وجود داردند ولی به علت واریکوسل و خراب شدن رگ های واریسی سلولهای نطفه ساز به صورت غیرطبیعی و کم حرکت می باشند. هنوز درمان داروئی برای واریکوسل وجود ندارد. داروهائی که نطفه ساز ی را تحریک می کنند تنها باعث بهبودی اسپرم به میزان 5 درصد در فرد مبتلا به ای بیماری می شوند  و لذا امروزه قطعی ترین روش درمان واریکوسل عمل جراحی می باشد.

عوارض عمل واریکوسل

 از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل، کوچک شدن بیضه و درد بیضه بعد از عمل واریکوسل اشاره کرد.

1- هیدروسل یا آب آوردن بیضه

هنگام عمل جراحی اگر رگهای واریس کاملاً توسط جراح لخت نشود و بافت لنفی آن جدا نشود و یا اگر بعد از عمل شخص استراحت کافی نداشته باشد و زیاد سرپا بایستد باعث جمع شدن آب دور بیضه می شود که خود را با بزرگی بیضه عمل شده نسبت به بیضه طبیعی نشان می دهد.

اگر تعداد آب دور بیضه کم باشد نیاز به درمان ندارد. اگر هیدروسل باعث شود بیضه ای که قبلاً عمل واریکوسل روی آن انجام شده بیش از حد بزرگ شود قطعی ترین و بهترین درمان آن عمل جراحی و تخلیه آب دور بیضه می باشد. تخلیه آب دور بیضه با سرنگ باعث می شود که دوباره آب جمع شود و لذا توصیه نمی گردد. این عمل به صورت سرپائی انجام می شود برای دیدن فیل عمل به آپارات و یا قسمت ویدئو سایت مراجعه نمایید.

2-  کوچک شدن بیضه بعد از عمل جراحی وایکوسل

یکی از عوارض عمل واریکوسل می تواند کوچک شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل باشد. علت این اتفاق، قطع شدن شریان بیضه دارای واریکوسل است که در حین عمل جراحی به اشتباه توسط جراح قطع می گردد و به علت عدم خون رسانی بعد از عمل تدریجاً بیضه کوچک می شود که در این صورت درمانی برای برگشت آن وجود ندارد.

درد بیضه

3- علت درد بیضه سمت چپ بعد از عمل واریکوسل

آیا واریکوسل درد دارد؟ به علت بسته شدن رگهای واریکوسل در هنگام عمل جراحی، اغلب درد بیضه ایجاد می شود که جای نگرانی وجود ندارد و تدریجاً با استراحت برطرف می شود. امروزه با پیشرفت در تکنیک های جراحی و با انجام عمل جراحی میکروسرجری و لاپاراسکوپی، عوارض بعد از عمل واریکوسل بسیار کم و نادر می باشد.

بعضی افراد به علت درد بیضه به پزشک مراجعه می کنند که در معاینه، بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود. اگر چنین فردی علیرغم بیماری واریکوسل بچه دار می باشد و یا آزمایش اسپرم آن طبیعی باشد نیاز به عمل جراحی ندارد چرا که عمل جراحی واریکوسل نه تنها باعث از بین رفتن درد نمی شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش درد ناشی از برش جراحی نیز می گردد.

آیا واریس بیضه خطرناک است؟

اگر متوجه رگ واریسی در بیضه خود شدید، ممکن است از خود بپرسید: “آیا این وضعیت خطرناک است؟” واریس در بیضه که به عنوان واریکوسل شناخته می شود، همیشه برای سلامتی مضر نیست، اما گاهی اوقات می تواند باعث درد بیضه یا سایر علائم ناخواسته شود.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4/5 - (94 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نوید سه شنبه ۴ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من مریض خود شما هستم اومدم پیشتون برای بچه دار شدن گفتین برم ای وی اف کنم اما من رفتم 3 بار ای وی اف کردم جواب نگرفتم
    اسپرم من مشکل دارد کم ضعیف شکلش خوب نیست راستش من از نوجوانی دست به خود ارضایی زدم تا همین الان میخاستم بدونم من اگر ترک کنم اوضام بهتر میشه ک طبیعی باردار بشه خانومم زیادم خود ارضایی میکنم دیگه خسته شدم انقدر خرج کردم دکتر کمکم کن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر داريوش سه شنبه ۴ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر من كليه هام سنگ دارن هردو چند ماهي هست كه عصبي ميشم بيضه هام و زير شكمم كشاله ران درد شديد ميگيره و ادرارم خوني ميشه بعد از سه ٤ ساعت خوب ميشه و ادرار صاف ميشه ازمايش دادم خون تو ادرار هست اما اوره كراتين خوبه خون ادرار ديسمورفي داشت يه بار دكتر معاينه كرد گفت بيضه مشكل نداره سلكسيب داد ورم بيضه خوب شد الان يكم ورم داره و سيتي اسكن كل شكم دادم فقط سنگ بود تو كليه باز الان يكم ورم داره و تا استرسي ميشم درد و خونريزي دارم موقتي شما چه دستوري ميدين و كليه يك پلاس پروتيين دفع ميكنه كه اينجا گفتن واسه خون تو ادراره نسبت ميكرو البومين به كراتينين بالا بود از نرمال اما اوره كراتين نرمال
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۷ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    با توجه به مشکلات قبلی که براتون توضیح داده بودم و آزمایش اسپرم خواسته بودین، نظرتون رو در این مورد میخواستم قطر بیضه درحدود دو سانت و شل بودن اونها
    1. تصویر کاربر احسان یکشنبه ۲ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      اندازه بیضه هام بسیار کوچک است، درحدود قطر دو سانت، آیا راهی برای بزرگ کردن اندازه بیضه ها هست؟
      ضمن اینکه آلتم در حالت خواب درحدود ۲ سانت ولی در حالت نعوظ ۱۳ سانت هست، میخواستم ببینم برای درمان این مشکلم نیز راهی هست؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      همه طبیعی است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۱ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 4317 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید.
    بنده چند مشکل دارم که به صورت دسته بندی در پایین ذکر میکنم.
    1.حدود 6 ماه پیش یک حالت جوش مانندی بر روی بیضه ام زد که بعد از چند ماه کمی بزرگتر و تعدادش هم زیادتر شد که به پیش دکتر که رفتم گفت حالت چربی زائد دارد که همان کیست اپیدرمال است و میتوانم بر دارم.
    2.در زیر آلت تناسلی ام یک پوست اضافه(فقط پوست است و چیز دیگری نیست) نسبتا کوچک وجود دارد که از بچگی بوده و به گفته دکتر از ختنه بد به وجود امده.
    3.حدود یک سال است قسمتی از زیر آلت تناسلی ام تغییر رنگ داده که نسبتا سیاه است البته اصلا درد ندارد و تغییر رنگ پوست است.
    حال با توجه به گفته های بالا میخواستم ببینم آیا شما میتوانید بدون جراحی و با عمل لیزی کیست های اپیدرمال و اضافه پوستی رابردارید و آیا خطر و عوارضی همچون ناباروری عمل لیزی ندارد؟چون دکتر من گفت فقط من جراحی میکنم و لیزی کار نمیکنم.وهمچنین برای سیاه رنگی میتوان کاری کرد؟
    عکس ها را درپیوست ارسال میکنم و در صورت نیاز بیشتر بفرمایید تا ارسال کنم.و در صورت امکان درمان از شما تقاضا دارم یک نوبت عمل لیزی به اضافه ادرس محل درمان و همچنین هزینه حدودی عمل را اعلام کنید.چون من از شیراز باید بیایم و نمیتوان زیاد مرخصی بگیرم.بیمه ام از نوع تامین اجتماعی است و مدت اعتبار ان هم تا یکماه دیگر و بیمه تکمیلی هم ندارم.با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدى شنبه ۱ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام.من طى ماه هاى گذشته ازاديبهشت تامهرامسال دونوبت آزمايش اسپرم انجام دادم كه هردوبامشكل حركتى اسپرم بوده است وباتجويزپزشك سونوگرافى انجام دادم كه طى آن واريكوسل گريد١به٢دربيضه سمت چپ تشخيص داده شدوگاهى اوقات دردهايي دربيضه سمت چپ خوداحساس مى كنم.بااين گزارشات درمان قابل تشخيص براى من چه مى باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر صادق سه شنبه ۲۷ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    با سلام
    جهت درمان مشکل ناباروری به متخصص ارولوژی مراجعه کردم. دکتر سونوگرافی و ازمایش نوشت. نتیجه سونو ابعاد بیضه های راست و چپ 39*22و39*21 ،اپیدیدیم و بیضه ها ابعاد و اکوی پارانشیم طبیعی ،واریکوسل و توده فضاگیر دیده نشد،هیدروسل در بیضه دو طرف دیده نشد،شواهدی از هرنیاسیون لوپهای روده به داخل کانال اینگوینال دیده نشد.
    کانون کلسیفیه به ابعاد 2mmدر قسمت فوقانی پارانشیم بیضه راست رویت شد.
    ساختار هترواکو توبلار اکستراتستیکولار در سمت مدیال بیضه های دو طرف با ارجحیت سمت راست دیده شد که نمای سونوگرافیک توبلار اکتازیا دارند.

    در ضمن چند روزی است در خوردن غذاهای کنجدی ،خرما و انجیر زیاد روی کردم که با درد در بیضه ها همراه شد.
    ایا گلسیفیه و ساختار هترواکو مشکل مهم و بدی و ربطی به کمبود اسپرم دارد یا نه ضمنا ده سال قبل عمل واریکوسل چپ انجام دادم که تاثیری در ناباروری نداشت.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      بیایید مهاینه۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر شهرام یکشنبه ۲۵ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب آقای دکتر.
    کودک من عدم نزول بیضه داشت و در سن دو سالگی عمل کرد. بیضه سمت چپ قابل رویت بود ولی دکتر گفت که آب اورده الان یکسال است که امل کرده ولی هنوز پس از یکسال هیچیک از بیضه ها نزول نداشته. اخیرا" هم HCG واحد ۵۰۰ به تعداد ۵ عدد هفته ای یکی تزریق شده ولی هنوز نزول نداشته. آیا این در درمان طبیعی است . آیا مجدد باید عمل شود؟ و از همه مهمتر آیا دکتر در عمل کوتاهی نداشنه؟
    با عرض تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      دیگر کاری نمیتوان کرد
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام
    حدود سه ماه ست دردی در ران چپ وبیضه چپ بسمت زیر شکم دارم و نعوذم کم شده و احساس درد کمیست
    ضربه هم نخورده نمیدونم دلیلش چییه بیماری خاصی ندارم
    درد کشاله ران واحساس دردی در رگ الت بطرف بیضه چپ
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      بیشتر عصبی است اگر التت سفت بشود مشکلی نیست
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۵ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    سلام من روی بیضه هام زخم هایی دارم که با سکس کردن تازه میشن و به خارش میفتن دلیلش چیه اقای دکتر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      تبخال است
    2. تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      خوب باید چیکار کنم خوب بشه؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      دکتر پوست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید بنده در سن ۸ سالگی جراحی فتق انجام دادم الان ۳۸ سالم هست مدتیه در حالت نعوذ یکی از بیضه هام بسمت بالا میره و در حالت عادی در کیسه قرار میگیره مشکل چیه ممنون میشم راهنمای بکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      مهم نييت
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سایه پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید، پس از نه ماه اقدام به بارداری در آزمایش اسپرم همسرم متوجه شدیم ایشان در بیضه سمت چپ واریکسل گرید 2به 3 و در بیضه راست گرید 1 دارند خوشبختانه ابعاد بیضه طبیعی است. آزمایش اسپرم هم تعداد اسپرم 1/8 میلیون در هر سی سی و نرمال مورفولوژی 40% را نشان داد. ویسکوسیتی آن بالا و رنگ GRAY بود. من خیلی نگرانم آیا با عمل یا روش میکروسرجی امیدی به بارداری طبیعی و زیاد شدن تعداد اسپرم هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باد معاینه کنم تا جواب قطعی دهم
  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    با سلام جناب آقای دکتر کرمی لطف می کنید بهم بگید علت تغییر نکردن آزمایش اسپرم بعد از عمل واریکوسل چی می تونه باشه؟ممکنه عمل بد انجام شده باشه ؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      عمل واریکوسل تنها 50 در صد موثر است
  • تصویر کاربر بهزاد پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود چهار سال است که دچار تکرر ادرار شده ام و روز به روز هم وضع من بدتر می شود
    علاوه بر تکرر ادرار علایم دیگر من قطع و وصل شدن ادرار.سوزش ادرار،یبوست،درد کلیه و روده ها و گرفتگی عضلات است.
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام دهید
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    واریکوسل گرید 3 سمت چپ دارم وکمی درد و آزمایش اسپرمم خوبه و مجردم
    به نظر شما چار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اگر واقعا گريد ٣ است بهتر است عمل كنيد براي معاينه تشريف بيوريد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب